Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazda Mx-5 NB
BİTMİŞ HALİNİ SAYFA 3'TEN İTİBAREN GÖREBİLİRSİNİZ
Öncelikle aslında konu açmayacaktım. Çünkü Aracın işlemleri henüz bitmedi. Sayfa ilk mesajın sonunda oo bitmiş hali iyiymiş diyebileceğimiz bir fotoğrafı yok. Bu satırları yazarken araç fırından yeni çıkıyor.
Baktım en son 3.35'in konusunu açmışım bu bölümde. O yüzden uzun uzun yazıyorum. Bir yatırım yapılacaksa önce otomobilleri gözden çıkardığım, ve o dönemde hem e90 lci hemde e92 sahibi olduğum için, "sat birini ev bark bişey al evlendin artık" baskısıyla iki aracımı birden satılığa çıkartıp, ev alma niyetiyle sattığım arabaların parasıyla da kendime ailemden ayrı iş kurdum. İşlere yatırım yapmak için 4 tane daha 3.35 alacak krediyi çekince bi süre boyunca o dönem sıfır aldığım dobloyu kullandım. işi gücü topladım falan derken yatırım amacıyla gayrimenkul aldım, Sonra ev aldım falan bir türlü kendime araç alamamıştım doğru düzgün. Tekrar büyük bir borcun altına girmeden önce son konuyu açtığımdan beri arada F30 3.20i, ve sıfır Navara aldım. Navarayı yükselttim dağ dere gezdim ama dediğim gibi konularını açmamıştım her ikisininde. Ailedeki diğer araçları saymıyorum. Ama bi ara eşimin beetle'ı burada paylaşmaya değer donanım ve güzellikteydi. 1.5 senedir yine Sıfır aldığım boş+boş paket fiorino ile a noktasından b noktasına ulaşımımı sağlarken bir yandan da Roadster alayım kenarda dursun evde ehliyetli 2 kişiyiz ama her arz kendi talebini oluşturur diyerek 3. arabayı aldık. 14 sene sonra ehliyeti alınca Üniversiteye bu arabayla gider belki oğlum :)
6-7 aydır roadster alma niyetim vardı sürekli tüm ilanları inceliyordum. Bir kaç konuda da yazmıştım foruma, araç alırken kıstasım biraz geniş olduğu için aylarca çok çeşitli roadster araçlar bakıp nihayetinde dünyanın en çok satan ve future classic rating'i yüksek bir otomobil olan NB Kasa MX-5'e yaklaşık 10dk içinde karar kıldım. :) Algıda seçicilik mi diyeyim yoksa denk mi geldi bilmiyorum, SULTANOGLU 'nun konusu NB kasaya iyiden iyiye ısındırdı. Güle güle kazasız belasız kullansın.
Yılbaşından önce gidip sıfır km Fiat 124 anlaştım ancak bir türlü almaya elim gitmedi. O sıralarda dolarda tansiyon çok yüksekti. Ben dolarla hammadde alan bir firma sahibiyim. Dolayısıyla mevcut bütçemin üstüne borçlanmak istemedim. Yılbaşını geçtikten sonra dolar biraz durulunca, NC Kasa MX-5'lere baktım, SLK baktım Z4 baktım Aklım en çok 124'teydi. Tasarımını çok beğeniyorum. Çok uzun yıllar kullanma niyetim olduğundan dolayı, hiç tereddüt etmeden İstanbul'da satılık 10.000km'de Fiat 124 Spider baktım. Aracın yanına Yasindavulcu kardeşimide alıp gittim. 2017 model aracın iç trimlerinin kırık olması jantlardaki çizikler, 2 lastikte balon Tramere detay mesajı atınca gelen Airbag beyni yazısı kafaları karıştırdı. Rent a car anahtarlığını görünce size hayırlı işler diyip çıktık. Araba resmen beni ne ellere düşürdüler diye ağlıyordu. Bayağı niyetliydim aslında. Takip eden ilk iş günü araca hanemize hayırlı olsun diye noter evraklı anahtarlı fotolar atar, altına aracımız çok güzel olacak diye yakın arkadaşlara yorum yaptırırım diyordum. Hatta instagrama sadece direksiyon gözüken müzikli hikayeler atarım, Sümen takımının üstünde anahtarını paylaşırım falan diye hayallerimde vardı. Kordonda kış günü üstünü açıp totomuz donarken piyasada yapacaktık. Nargile kafelerin vazgeçilmez simalarından olacaktık. Ama olmadı.
NC kasa manuel bir MX5 ile anlaştım. Satan arkadaş satmaktan vazgeçti 1 hafta kadar bekletip :) Yine bir gün ilanlar arasında kaybolmuşum, favori ilanınızın fiyatı düştü diye mesaj geldi. Aslına bakılırsa bu aracı listeden çıkarmıştım. Ama favorilerden çıkarmayı unutmuşum. Daha önce forumda "sorunlu" olduğuyla alakalı birşeyler yazılmıştı. Sahibinin ticari sıkışıklığından dolayı ciddi bir fiyat düşmesinden dolayı açtım konuştum. Bir noktada anlaştık, araç hakkında sorunlar olduğu söyleniyor dedim, aldığında aracın ciddi anlamda titrediğini ama çözüldüğünü ifade etti. Neye niyet neye kısmet dedim. Sen git Sıfır 124 almaya niyetlen sonra ikinci elide olur de sonra biraz daha modeli düşür düşür kalk 2000 model Mx-5 al. Bu arada ilandaki 124'lerin bir çoğundan daha ucuza (165.800TL'ye) 2018 aralıkta sıfır olarak alacaktım. Fiyatlar balon... Ondan dolayı başka araca bakmadım. İlan verenler uçuyor...
Neyse Mx5'e dönelim, hemen kuzeni aradım o da Mazda denilince akla ilk gelen isimlerden İkiler Mazda Taber Ustayı cepten arayıp konuşmayı konferansa bağladı. Aracı sordum şans eseri, sorunu çözen usta Taber Usta çıktı. "Araca Evo'da motor yapılmış. Bana geldiğinde kompresör kaçırıyordu, kapak rektifiyesi düzgün yapılmadığından siboplar yerine oturmuyordu. Titriyordu, bizde tekrar Evo'ya yolladık onlarda düzelttiler kapağı titremede geçti üstüne bi de krank sensörünü değiştirdim" dedi. İncik boncuk bir sürü değişen parça listesi arasında krank sensörüde sarsıntılı çalışmadan dolayı aradan çıkarılıp sıfırlanmış. Sarsıntı giderilmiş kısacası. Bunun dışında Yağ kaçakları halledilmiş. Hardtop ve soft top kilitleri yenilenmiş, Otomatik anten yenilenmiş logolar takılmış v.s. Şuan herhangi bir sorunu yok. Mekanik olarak sıfırlanmış, Her parça Taber Usta tarafından check edilmiş durumda. Uzun bir yapılan listesi var. Bana kozmetik kısımları kalmıştı aracın.
Aracı reklam için alıp arka kısmı beyaza kaplamak yerine beyaza boyamışlar(?). Sonrada firma giydirmesi yapmışlar. Ben aldığımda komple giydirmeliydi araç. Noterden satışı alır almaz reklamları söktük Taber Ustanın dükkanında Burak (Taber Ustanın oğlu) ve Kuzenimle beraber. Sökerken sağ kapıdan biraz vernik birazda boyayıda beraberinde getirdik İzmir'e geldim kapalı garaja park ettim. Alalı 24 saat olmamıştı aracı İzmir'de Renault Yetkili Servisi sahibi komşumuza bıraktım. Abi dedim bu beyaz yerleri bi boyayalım. Çıktım gittim, bi kaç saat sonra aradı, "Biz bunu komple boyayalım onaylar mısın?" dedi. Tamam Sezai abi dedim. Acele etme yanlız düzgün yaptırayım 20-25 gün sonra alırsın arabayı buradan dedi. Ok dedik.
Kendi arabamın instagramdan arakladığım fotoğrafı;
https://i.hizliresim.com/26dNb2.png
Bu da boyaya bıraktığım an;
https://i.hizliresim.com/365YNO.jpg
Araç sökülmeye başlanmadan döşeme işlerini hallettim, bitmiş halinin fotoğraflarını araçla beraber paylaşacağım çünkü çekmemişim.
İlerleyen dönemde daha geniş çaplı planlarım var. Döşeme renklerini değiştirmek gibi. Ancak tente ile beraber değiştiririm diye ellemedim şimdilik.
https://i.hizliresim.com/JZ9nXq.jpg
https://i.hizliresim.com/Ovb7k0.jpg
Lastikleri Michelin Ps3'tü ancak 2013 tarihliydi. Çatlaklar mevcuttu.
195/50/R15 82V 2019 7. haftası içinde üretilmiş 4 adet Michelin Pilot Sport 3 alıp Continental torbaları içinde arabanın yanına bıraktım.
https://i.hizliresim.com/v6GnQO.jpg
Bu sırada boş duramadım tabii ki aradım taradım orjinal paspasını bulamadım. İnternetten görmediğim paspası almak istemedim. Sonra kendim yaptırdım paspasları,
Belli olacağı üzere soldakiler made in hiroshima sağdakiler made in izmir
https://i.hizliresim.com/365YD4.jpg
Bu sırada araç söküldü boyaya hazırlandı. Astarlı halini yakalayamadım.
https://i.hizliresim.com/RrAoYj.jpg
https://i.hizliresim.com/16bMkD.jpg
Bunlarda bugün çektiklerim;
https://i.hizliresim.com/4jAbk4.jpg
https://i.hizliresim.com/qd0PP5.jpg
Önümüzdeki hafta içinde muhtemelen araç bitmiş olacak. Bugün zımpara pasta cilası yapılacak. Hardtop ve tamponlar boyanacak. Sonrasında alt kata inip parçaları tekrar takılacak.
Jantlar sökülüp boyanacak. Lastikler değişecek. Amacım orjinale yakın muhafaza etmek. İleride bej tente bej iç döşeme ya da bordo tente bordo döşeme olarak değiştirebilirim.
Tente'yi yurt dışından buldum, Muhtemelen 2-3 ay kadar sonra onuda değiştireceğim. Üzerinde 19 yılın yorgunluğu ve küçük bir yama yapılacak yer mevcut.
TorqueTuning
14-03-2019, 10:45
Kolay gelsin hayırlı işler :)
o son favori ilanınız mesajında bakmıştım fiyatı güzel düşmüştü ve o haliyle ederine gelmişti bence..
hak ettiği yere gelecektir sayenizde.maşallah kazasız belasız sürüşler diliyorum,bütün yapılanlar istediğiniz güzellikte sonuçlanır inşallah
Maşallah abi,bitince çok iyi olacağı kesin.Her mx5 ilanı düştüğünde birbirimize gecenin 3-4 ünde ilan atmayacağız o konuda rahatız :D Kesene bereket. :)
SULTANOGLU
14-03-2019, 10:48
Buyuk ihtimal benden kaynakli bazen boyle oluyor konularda ama fotolari goremiyoeum deliricem.
Abi gule gule kullan :D burdan bir parca marca ihtiyacin olursa kendime aliyormus gibi alip gonderirim.
Keşke rengini de değişteydiniz tabiki daha zor olacaktı ama ben illa da kırmızı olsun hayalındeyim de
PiscocuK
14-03-2019, 11:04
Maşallah bende takipteydim bu aracı :)
bitince çok çok güzel olacak eminim
maaşallah inşallah düşündüğünüz gibi güzel olur
Saaygılar
Hayırlı olsun güzel günlerde kullan kazasız belasız. Bi 106 değil ama eh işte :)
tam bizim Ufuk'luk konu :)
Güle güle kullanın inşallah
Kolay gelsin hayırlı işler :)
Teşekkürler :)
o son favori ilanınız mesajında bakmıştım fiyatı güzel düşmüştü ve o haliyle ederine gelmişti bence..
hak ettiği yere gelecektir sayenizde.maşallah kazasız belasız sürüşler diliyorum,bütün yapılanlar istediğiniz güzellikte sonuçlanır inşallah
Bakalım neler çıkacak ortaya biraz detaycıyımdır. Güzel olacağına inanıyorum.
Maşallah abi,bitince çok iyi olacağı kesin.Her mx5 ilanı düştüğünde birbirimize gecenin 3-4 ünde ilan atmayacağız o konuda rahatız :D Kesene bereket. :)
En çok senin başını ağrıttım zaten araba alana kadar :)
Buyuk ihtimal benden kaynakli bazen boyle oluyor konularda ama fotolari goremiyoeum deliricem.
Abi gule gule kullan :D burdan bir parca marca ihtiyacin olursa kendime aliyormus gibi alip gonderirim.
Çok teşekkür ederim. Fotoğrafların çıkmadığına üzüldüm. Gerçi şuan pek birşeyde yok ortada :) Önümüzdeki hafta ancak düzgün fotoğrafını çekerim sanıyorum :)
Keşke rengini de değişteydiniz tabiki daha zor olacaktı ama ben illa da kırmızı olsun hayalındeyim de
Abi ben de british racing green çok istiyordum açıkçası. Ancak daha zahmetli bir iş aynen, komple soymadan öyle bir işe girmem kapı içleri şase kule falan boyatmazsam rahat edemem :)
Maşallah bende takipteydim bu aracı :)
bitince çok çok güzel olacak eminim
Teşekkür ederim bende öyle umuyorum :)
maaşallah inşallah düşündüğünüz gibi güzel olur
Saaygılar
Teşekkür ederim :)
Hayırlı olsun güzel günlerde kullan kazasız belasız. Bi 106 değil ama eh işte :)
Bak o da güzel hikaye :) Yarıştığım otomobillerimide paylaşabilirdim ama pek fotoğrafları yok before after olarak :) Al kanaryayı getir arabayı kutlayalım :D
Can_t kanaryayı amateme yatırdık 15 günde bi ziyarete gidiyoruz. Yazın gelir bi söğüşünü yeriz :D
_driver_
14-03-2019, 12:22
Maşallah özel bir aracın yine bilgili ellere geçmesi sevindirici olmuş. İnşallah istediğiniz kondisyona getirip uzun yıllar saklarsınız kesenize bereket
Araba için de sizin için de hayırlısı olmuş. Güle güle kullanın.
zOnstyLe
14-03-2019, 15:37
Benimde takip ettiğim, çokta istediğim bir arabaydı ilana dustugunde çok dusundum daha sonra farklı sebeplerden dolayı vazgectik. Yanlıs anlamazsanız aldıgınız fiyatı buradan yaza ozelden paylasırmısınız gerçektekten biter fiyatını merak ettim. Kazasız belasız binin maşallah. Umarım istediğiniz gibi uzun yıllar saklar ve binersiniz.
Maşallah, Allah kaza bela vermesin :)
YApılanlar yerli yerinde :)
Bi yarım saat bekleyeydin nargile ısmarlardım paçaları sıvar köz isterdik
Güzel seçim olmuş.
Laci-taba kombinasyonu güzel olur :)
Can_t kanaryayı amateme yatırdık 15 günde bi ziyarete gidiyoruz. Yazın gelir bi söğüşünü yeriz :D
Gel bi aco yaparız :D
Maşallah özel bir aracın yine bilgili ellere geçmesi sevindirici olmuş. İnşallah istediğiniz kondisyona getirip uzun yıllar saklarsınız kesenize bereket
Bilgili demeyelim de ilgili diyebiliriz. :D Ben de araştırarak öğreniyorum. İlk japon otomobilim.
Araba için de sizin için de hayırlısı olmuş. Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim. Araç için bende aynı şeyi düşünüyorum.
Benimde takip ettiğim, çokta istediğim bir arabaydı ilana dustugunde çok dusundum daha sonra farklı sebeplerden dolayı vazgectik. Yanlıs anlamazsanız aldıgınız fiyatı buradan yaza ozelden paylasırmısınız gerçektekten biter fiyatını merak ettim. Kazasız belasız binin maşallah. Umarım istediğiniz gibi uzun yıllar saklar ve binersiniz.
Ayırmayı düşündüğüm bütçe toplamda 75-80.000TL civarı yapılacaklar ile beraber.
Maşallah, Allah kaza bela vermesin :)
YApılanlar yerli yerinde :)
Teşekkür ederim. :)
Bi yarım saat bekleyeydin nargile ısmarlardım paçaları sıvar köz isterdik
Onu f30 varken yapmalıydık ama o zaman Nargile mevzusu patlamamıştı. :D
Bunların hepsinin dışında aracın plakasını değiştirdim. Plaka ayırtıp tekrardan satış yapmam gerekti tabi bunun için. 35 TPK 64 oldu soy adımın sessiz harfleri (ToPaK) .
Kafamda çok şey var. Kozmetik işleri bittikten sonra Tente ve ardından tavan fitillerinin yenilenmesi gibi. Komple iç döşemeye girme, Hazır girmişken kapı içleri dahil ses yalıtımı gibi... Bir kerede yapmak istemiyorum açıkçası. Sanayide sökülmüş parça bekleyeceğine ya da usta usta gezeceğine. Keyfini çıkarayım. Canım sıkıldıkça yaparım kafasındayım. Şimdilik boyadan bi çıksın.
Güzel seçim olmuş.
Laci-taba kombinasyonu güzel olur :)
Tam olarak istediğim kombinasyon Bej (Tan) olarak geçen şu kombinasyon. Bunun dışında Bordo soft top+Bordo deri koltuk düşünebilirim. Bir de fotodaki araçta Soft Top Tonneau Cover isimli bir parça var. Görüntü olarak çok güzel gösteren (tavan mekanizmasını tamamen gizliyor.) ancak tavanın açılıp kapanmasının pratikliğini oldukça düşüren bir parça :) Onuda temin etmek istiyorum ancak kararsızım.
https://www.miata.net/gallery/images/00twilight.jpg
FaikYILMAZSOY
14-03-2019, 19:08
Maşallah merakla son halini bekleyenlerdenim :)) iç döşeme bordo daha şık ve renkle uyumlu olur gibi geliyor banada ama sizin zevkiniz önemli olan. Rover 75 imin söför koltugu baldır kısmı iyi durumda degil koltuga ne işlem yapıldı nasıl oldu merak ediyorum detay verirseniz sevinirim :)
Linked’inden yazdım ama buraya da yazayım, hayırlı olsun bro, çok daha güzel olacak ailece eminiz
tuner faruk
14-03-2019, 23:22
Hayırlı olsun bir aracın daha kurtuluşunu görmek sevindirici :)
SULTANOGLU
15-03-2019, 00:13
Tam olarak istediğim kombinasyon Bej (Tan) olarak geçen şu kombinasyon. Bunun dışında Bordo soft top+Bordo deri koltuk düşünebilirim. Bir de fotodaki araçta Soft Top Tonneau Cover isimli bir parça var. Görüntü olarak çok güzel gösteren (tavan mekanizmasını tamamen gizliyor.) ancak tavanın açılıp kapanmasının pratikliğini oldukça düşüren bir parça :) Onuda temin etmek istiyorum ancak kararsızım.
https://www.miata.net/gallery/images/00twilight.jpg
Abi burada ciddi fazla 2. Elleri var bende yaZ icin alicam.
Kolay gelsin şimdiden emeğinize sağlık Maşallah :)
maşallagh çok güzel olmuş pırıl pırıl..içi de bej olsa harika olur
Erdem K.
15-03-2019, 10:54
Araç restorasyonu ile uğraşmak hem keyifli hem de zahmetli :)
sonunda güzel olacağı aşikar, hayırlı olsun, keyifli sürüşler ...
Bu aracı Pendik e5'te gördüydüm. içi kötü olmuş gerçekten. çift renk olarak işli diye biliyorum. Ruhsat yenilemek de gerekecek anlaşılan. kaporta dışında motor üzerinde var mı masrafı peki?
Hayırlı olsun bu arada
_opeth Daha önce neden yapıldı bilmiyorum ama, Mazda Evo yetkili serviste yeni motor yapmışlar. Titreşimli çalismadan olabilir. Çünkü krank sensörü degistikten sonra %30 civari sarsıntı geçmişti dedi Taber usta. Sonrasinda ilk mesajda yazdigim gibi rektifiyecinin üst kapakta 2 portu duzgun yapmadığı aracın kompresör kaçırdığı ve o nedenden dolayı sarsıntılı çalıştığı tespit edilmiş. Tekrar evoya gitmiş. Kapak düzeltilmiş kısaca. Sorun kalıcı düzeltilmiş olduğundan şuan motor / mekanik olarak herhangi bir masrafı gözükmüyor. Söylentileri bende duydum. Aracı satın almam 2 gün sürdü o kadarını söyleyebilirim. Herhangi bir sorun olsa almazdım zaten. İçi şuan iyi bir durumda. Sürücü koltugu kızakları arizaliydi. 5cm kadar ileri geri gidiyordu sadece :) Onuda hallettik. Renk değişimi icinde tespit vizesine giriyor basit bir islem. Vize ucreti odenmiyor bildigim kadariyla
SULTANOGLU
Abi parçanın takildiktan sonra görüntüsü cok guzel. Benim gibi estetik kaygısı olan adamlar için yapılmış resmen ama hic pratik değil.
Tekrardan merhaba,
Bir kaç ufak güncelleme paylaşayım dedim;
Sabah uyandım. Aracı boyattığım servis işyerimin yolu üzerinde. işe giderken bi uğrayayım ne yapmışlar diye bakayım dedim, uğramakla kalmadım işe gidemedim. Baktım zımpara pasta işleri bitmiş. Jantlar sökülmüş doğrultmaya gönderilmiş. Balans sorunu vardı gerçekten.
İşte Twilight Blue Mx-5'imiz
http://www.imgim.com/20190316_094832.jpg
Aracı almaya gittiğim gün arka balataların hayli bitik durumda olduğu dikkatimi çekmişti. Yan liftte çalışan ustada direk söyledi zaten arka balatalar baya bitik diye. Dedim ustam bi sök bulup geleyim. 1-2 saat balata aradım 2 ayrı sanayide. Ancak bulamadım. Bir kaç kişi çaktır bulamazsın dediysede Dino Garage Deniz'i aradım. İşleri yoğundu sanırım 2. aramamdan sonra 5 dkya bakıyorum dedi ve 5 dk bile geçmeden şase no istedi. EBC Green Stuff olarak balataları bulduk. Sipariş etmişken ön arka sipariş edeyim mantığıyla ikisininde siparişini verdim. Ön balataların durumu iyiydi. Ancak çin malı bir balata takılmış. Pazartesi salı günü takarız.
Servise tekrar döndüm. Kaliperi tutan pimin üzerindeki körüklerden biri yok. Haliyle için pislik ve pas dolmuş. Kısaca sarmış. O sebepten balatada dengesiz yenmiş. İçini ve pimi temizleyip tekrar taktık. Balatalar geldiğinde körük ayarlayacağım. Temizlediği gibi taktığını görünce "Usta gresleyelim" dedim ustada yok dedi. Grese benzer ama toz toplamayan özel bir yağ ile körüğü takacakmışız. Balatalar gelince hallolacak yani. O özel ürünün ismini bilmiyorum.
http://www.imgim.com/20190316_115951.jpg
http://www.imgim.com/20190316_115959.jpg
Jantlar lastiklerden ayrıldı demiştim zaten Bu sırada ben balata ararken geri gelmiş. Boyaya girmiş. Aslında boyaya gerek yoktu.
http://www.imgim.com/20190316_120404.jpg
Lastiklerin hali içler acısı. Çatlaklar olduğunu söylemiştim. Hepsine bakmamıştım nasıl olsa değişecek diyerek. Lastikler inmiş halde yürütmüşler aracı yanaklarında buna dair izler mevcut.
http://www.imgim.com/20190316_120238.jpg
http://www.imgim.com/20190316_120245.jpg
Bunlar da yeni lastiklerimiz, Tercihimi Michelin Pilot Sport3'ten yana kullandım. Daha iyi bir seçenek yoktu zaten.
http://www.imgim.com/20190316_120307.jpg
Şimdilik bu kadar. Gelişme oldukça yine eklerim.
SinanAdalı
16-03-2019, 14:50
Maşallah güzel ilerliyor. Kesenize bereket...
SULTANOGLU
16-03-2019, 14:57
Abi bende dun komple 4 disk ve 4 balata degistirdim. Elbet degistiren biliyordur fakat. Kim balatalari takicaksa aman dikkar etsin arka taraftaki el freni ayar vidasi cok hassas onu gevsetmeden pistonu geri alamiyorsunuz. Disler asinirsa buyuk sikinti. Minicik parca kocaman dert.
-Murat Özcan-
16-03-2019, 15:59
Emeğinize sağlık, bitince çok güzel olacak inşallah..
Daha 2 gün önce ağır ağır yapicam yapacaklarimi dedim. Biraz çabuk oldu ama tente siparişini geçtik. Yine Deniz sağolsun.
Kırmizi renk vardı (bordo değil) trafik lambası gibi olacak korkusuyla vazgeçtim. Bej renk olanı stokta yok. Lacivert stokta yok. Yeşili zaten alakasız olur. Mecbur siyah oldu yani. Nisan 2 gibi geliyor. Sabırsızlıkla bekliyorum şu andan itibaren. Keşke bordo olabilseydi...
FreeCaptiv3
16-03-2019, 16:48
Maşallah, sonucu merakla beklemekteyim. Kazasız belasız sürüşler dilerim.
Maşallah büyük keyifle okudum konuyu, bitmiş halini merak ediyorum doğrusu :)
naptın yine ya sapık :) güzel günlerde kullan, bitince bi tur atar mıyız :)
SULTANOGLU
Mesajı gördüm cevap vermeyi unutmuşum. Umarım o ayar vidasını bozmamışlardır. Ben sökülürken başında değildim açıkçası. Balatalar geldiğinde bir bakacağım. Disklerin durumu fena değildi bende. Hatta yarın işe giderken kontrol edeceğim.
efe-E
Bitmesini beklersek uzun sürer o. Aklımda çok sey var. Boyadan çıktığı anda ne zaman istersen :)
Iyi dilekler için tesekkur ediyorum daha iyileri sizlerin olsun.
burak1533
17-03-2019, 22:05
Konuyu takipteyim sanırım bu araç ***** sitede hepimizin dikkatini çekti size nasip olmuş güle güle kullanmanız dileğiyle hayırlı olsun
Low-Rider
18-03-2019, 12:26
Çok güzel proje kesenize bereket.
Tavan keşke bordo olabilseymiş
Artık farsız tamponsuz fotoğraf paylaşmak istemediğimden foto çekmedim bugün. Jantlar lastikler takıldı araç kaporta katına indi. Hardtop ve tamponları boyayan usta Cumartesi ve bugün işe gelmemiş olduğundan biraz aksayacak işler.
Arabanın boyasında hata kusur varsa, parçalar takılmadan söyleyeyim diye ince ince her tarafını incelerken, bagaj kapağında 3. stop deliğinin hemen üzerinde çizik gördüm. Muhtemelen sığır bir vatandaş kilitli bagajı açmak için asıldı elindeki yüzük falan çizdi. Tırnak takılan çizik olmuş. (Bagaj kapağı orta konsoldaki kol dayamanın içindeki bir tuş ile açılıyor bu arada) Kilitli bagaja hangi sığır bu kadar asıldı da çizdi arabanın burasını demekten kendimi alamadım orada. Düğmenin yerini bilmeyebilirsin. Al anahtarı kontaktan aç işte. Neyse aracın çıkışı çarşamba gibi olacaktı. Servis sahibi çok ilgili ben demeden tekrar boyanacak zaten dedi. Biri görüp kendisine iletmiş çizilme durumunu. Tabi frenle alakalı bir sorunumuz ortaya çıktı. Ondan da bahsedeyim;
http://www.imgim.com/20190318_153621.jpg
EBC Green Stuff Balatalarımız geldi. (Balataların fotoğrafını arabanın yanında çekerim diyip unuttum.) Balatalar yarın takılacak. SULTANOGLU muhtemelen ayar vidaları bozuldu abi. Üzerinde ayar vidası varmış dikkatli sökülmesi gerekiyormuş dedim. El freni tutmuyor şuan dediler... Umarım ayarı kaçmıştır sadece diyeceğim ama sanmıyorum. Şuan bozulduysa bile umarım basitçe çözebileceğim birşeydir... Nasıl bir vida olduğuna bakmadım. Biraz spesifik bir parça anladığım kadarıyla. Piyasada bulmak zor olabilir.
Planlara göre bu çarşamba bitecekti araç ama muhtemelen yetişmeyecek hafta sonuna bu durumlardan dolayı. Havalarda bu ara iyice ısındı :rolleyes:
Ten Rengi stokta olmadığı için Bordo (aslında kırmızı) alsaydım şu renk olacaktı. Depo içinde çekilen fotoğrafta koyu renk gözüksede (Üstteki Whatsapptan gelen, diğer paylaştığım ise tentenin ilanındaki fotoğraf.) Biraz daha koyu renk istediğimden almadım. (İstediğim renk ND kasadaki vişne çürüğü tentenin rengi diyebiliriz). Bu biraz trafik lambası gibi.
http://imgim.com/image/img-20190316-wa0008.jpg
http://www.imgim.com/8781incik5957843.jpg
Teşekkür ederim iyi dilekler için tekrardan.
SULTANOGLU
18-03-2019, 15:04
https://i1277.photobucket.com/albums/y500/sultanoglu/IMG_20190303_174640_zpsllkd7ro5.jpg
Can_t Abi selam konuya çok salça oldum kusura bakma :) yukarda paylaştığım vida bozulan parça. bunu çok sıkıp veya alyen ile gerektiğinden fazla güç uyguladığında ne yazıkki dişleri yalama oluyor. benim sol taraf yalamaymış. bense sağdakini aldım çıakrttım dışarı ve sola takıp onu boşlayıp sonra tekrar sağ tarafa geri koydum.
diyelm abi sağ ve soldakide yalama olmuş. bunuda ince bir tornavida yardımı ile diş diş onun değdiği yerdeki dişliyi sıkmanız lazım elfreninin tutması için. burada olabilecek en kötü senaryo ise bence pistonu kaliperleri takmak için geri ittirirken bu mekanizmaya zarar vermiş olmaları olur.
Estağfurullah. Yarın takarken başında bu fotoğrafla beraber bekliyor olacağım muhtemelen. Bakalım nasıl olacak. Salça olmak ne kelime, yardımlar için çok ama çok teşekkür ederim. Gerçekten inanılmaz yol gösterici oldu.
Eski mesaja çizik olan yerin fotosunu ekliyorum. Onu eklememişim bi önceki mesajımı yazarken.
BerkayKamaci
19-03-2019, 11:57
Sizin aldığınız kişiye aracı ben sattım. Kendisiyle bir sürü problem yaşamıştım.
Sizin almanıza çok sevindim belli ki çok iyi yerlere gelecek. :) Maşallah.
Sizin aldığınız kişiye aracı ben sattım. Kendisiyle bir sürü problem yaşamıştım.
Sizin almanıza çok sevindim belli ki çok iyi yerlere gelecek. :) Maşallah.
Teşekkür ederim. Problem derken sattığınız kişiylemi araçlamı yaşadınız anlamadım :) Eğer araçla alakalı ise yaşanan sorunu bende bilirsem iyi olur. Şu an için herhangi bir sorunu yok çünkü. Benim kulağıma gelenlerse çözülmüş durumda zaten. Ama farklı bir durumu varsa bende bileyim. Bir de motor sizdemi yapıldı?
Yeniden merhabalar,
Sabah son mesajımdan sonra Berkay ile telefonda görüşüp sahip olduğu kısa süre içerisinde araca sığamaması ile ilgili problem yaşadığını ve motorla alakalı bildiğimiz titreme probleminden başka birşey olmadığını öğrendim. Gerçi aracı Berkay ve ben arasında başkasının satın alması, aynı zamanda mevcut ve potansiyel tüm mekanik problemlerin çözülmesi ve benim bu masraflardan kurtulmamı sağlamış olduğunu teyit ettim.
Son kez tamponsuz ve farsız fotoğraf paylaşıyorum müsadenizle. Jantları boyanıp üzerine takıldı. Jantlardaki boyayı çok beğendiğimi söyleyemem. Biraz açık olmuş rengi. Jant göbeklerini tutan teller ve plastikler arasında kırıklar mevcut. Geçici olarak tutturduk. Şuan düşmezler ancak jant göbeklerini bulup sipariş edicem ilk fırsatta.
http://www.imgim.com/20190318_153741.jpg
Daha önce döşemenin tamirli halini paylaşamamıştım. Koltuk rengini değiştireceğimi düşünerek geçici olarak tamir ettirip parçalarını değiştirttim ve yırtık kısımları dikildi. (tinypic otomatik küçültürken dik çektiğim fotoğrafları aynı zamanda yan çeviriyor kusurabakmayın.)
http://www.imgim.com/20190318_153803.jpg
Balataları takmıştık zaten. El frenimiz bozulmuştu. SULTANOGLU sağolsun tarif etmişti. Bugün tekrar söküp ayar vidası bozulmuşmu diye kontrol ettik. 2-3 tur çevirince yerine oturdu. Bozulmamış :) El freni ayarınıda yaptık. Üzerimden yük kalktı. Nedense dert etmiştim. Hesapta olmayan incik boncuk işleri sevmiyorum. Ama illa çıkar o işler...
http://www.imgim.com/20190319_160229.jpg
Hard Top ve tamponlarımız aynalar kapı kolları boyandı.
http://www.imgim.com/20190319_141321.jpg
Ne zaman toplanır dedim. Bu hafta zor işler yoğun dediler. Sağolsun servis sahibi Sezai abi mesaiye bıraktı arkadaşları hemen çıkarsınlar diye. Ben de 1 kilo baklavayla yanıma bir arkadaşımı alıp yardıma gittim :)
http://www.imgim.com/20190319_181905.jpg
http://www.imgim.com/20190319_201436.jpg
Yarın elektrik işleri var ayrıca hardtop ve tamponların zımparası yapılmadı onlar yapılacak. Güncellemeler şimdilik bu kadar.
yeni boya parlaması gibisi yok :ağzı sulanan smiley:
Eveet son güncellememiz geldi:)
Elektrik işleri vardı biraz. Sağ amerikan parkın duy kısmı kırılmış ve erimiş. Araçta yangın çıkabilirmiş biraz daha eriseymiş. Muhtemelen uzun zamandır öyleydi ve gittikçe erimeye devam ediyordu. Plaka ampullerinde beyaz ledler vardı. Normal sarı ampulle değiştirdim. (Araçta tüm ampuller sarı ve turuncu yanarken biraz sırıtıyordu led ampuller.) Bütünlük önemli. Park sensörü takmış eski sahibi. İçeride de ekran vardı. Tamponda delikler olduğundan park sensörlerini ekransız olan bir tane ile değiştirdim. İçeride orjinal olmayan bir parçayı istemiyorum bu araçta. Bulsam orjinal Bose radyosunu takıcam tekrar. O derece.
Disklerin porya kısmı oldukça paslı duruyordu. Disklerin durumu iyi olduğundan ve şimdilik değişmeyeceğinden onları boyadık. Cam filmleri söküldü. Farlar sökülüp takıldığından far ayarı bozulmuştu. Tekrar yaptırdım. Yeni aldığımız paspasları serdik. Daha fazla fotoğraf çekeceğim ve son olarak onu ekleyeceğim. Şuan 2 fotoğrafla bu kadar yapılan iş anlatılamaz ama ekliyorum yinede. Tente gelince konuyu güncellerim muhtemelen bundan sonra.
Bir sonraki adımımız tüm yağ ve sıvıları değiştirmek olacak. Takip açısından önemli benim için.
http://www.imgim.com/20190320_115912.jpg
http://www.imgim.com/20190321_085420.jpg
cam filmleri de çıkarılmış. rezistanslara zeval gelmedi inşallah?
Mümkün olduğunca ısıtarak çıkardık. Hem filmi yakmadan hemde rezistansa zarar vermeden çıkarmaya çalıştık. Kışın göreceğiz. Umarım birşey olmamıştır.
Mümkün olduğunca ısıtarak çıkardık. Hem filmi yakmadan hemde rezistansa zarar vermeden çıkarmaya çalıştık. Kışın göreceğiz. Umarım birşey olmamıştır.
anladım ben de farklı bir yöntemi var mıdır diye düşünmüştüm benim arka cam da da 2 kat renkli 1 kat koruma cam filmi var. Düzgün sökebilirler mi acaba dedim.
İnsanlık için küçük benim için büyük bir güncelleme;
Dün itibariyle İngiltereden sipariş ettiğim Soft top tentemi teslim aldım. Çok güzel bi koli ile göndermişler. Cam için kırılma korkusu vardı. Fabrikasyon olarak bu araçlarda vinleks tarzı bir soft top çıkıyor. Bu ise mohair olarak geçen kumaş tente. Üzerinde desende var. Umarım araç üzerinde de güzel durur. Çünkü çok beğendim paketteki halini :) Ayrıca arka cam rezistanslı, bazılarında cam değil plastik oluyor. Özellikle cam tercih ettim.
Araçta spor amortisör var fabrika çıkışlı, arka amortisörlerden biri ömrünü yitirmiş olduğundan yetkili servise amortisörlerin siparişi geçildi. Beraberinde arka amortisör takozları ve körükleride siparişin içine eklendi. He birde ön plakalık var sipariş içinde. Önümüzdeki hafta onlarıda halletmiş olacağım muhtemelen.
Birde pioneer deh 4950 bt modeli teyp taktım. Göstergelerle uyumlu olabilmesi açısından bu modeli tercih ettim. Renk değiştirilebiliyor. Kadranlar yeşil teyp'te aynı renk. Öncekide yeşildi ancak herhangi bir özelliği yoktu, sadece usb çalabiliyordu. Şimdikinde bluetooth, aux, usb, cd ve spotify, android apple vs vs desteği var. :) Ayrıca araştırma sonucu parrot bluetooth modülü kullandığını öğrendim. Ön camın görünmeyen bir kenarına mikrofonu yerleştirdim. Üstü açıkken bile otobanda telefonla konuşurken karşı tarafa ses gayet net gidiyor.
Hard Top'u çoktan çıkarıp bir kenara koydum. Bu fotoğrafları daha önce çekmiştim ama eklememiş olduğumu fark edip ekledim.
http://www.imgim.com/20190321_114842.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49058730677_f04154f1b6_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK9Ps6)
Nerede o hatasız sevenler :)) Maşallah
Boncuk, bebekler bebeyi, mal çiklet, ruhsatlı tabanca
Not: bir dahaki sefere fotoları bana at ben ekleyeyim
Reis fotoğrafları flickr.com a geçir orada arşiv olarak saklarsın hem forumda da gözükür yıllarca
Coook iyi be, masallah kaliteli islemler.
Hard Top ile de hiç fena durmuyor. Ama ufaktan bi yay lazım gibi. Şu an leylek spec :D
BerkayKamaci
06-04-2019, 13:25
https://i.hizliresim.com/k9PQ77.jpg
Bu da ben satmadan önceki hali.
Maşallah hakkını veriyorsunuz gördükçe bende mutlu oluyorum :)
Reis fotoğrafları flickr.com a geçir orada arşiv olarak saklarsın hem forumda da gözükür yıllarca
Eyvallah brom halledicem bi ara.
Coook iyi be, masallah kaliteli islemler.
Teşekkür ederim. Bulabildiğim, araştırdığım, bildiğim ve öneri aldığım kadarıyla ilerliyorum. Daha öncede demiştim bu türde ilk japon aracım. ((Son kasa Navaram vardı ancak pek saymıyorum 0km aldığım yeni bir model ve segmenti oldukça farklı olduğu için) Genel olarak mükemmeliyetçi olduğumu söylerler. 0km 124 alıp masraf etmeden de binebilirdim ancak şimdi anlıyorum, Bir şekilde alabilecek imkanım varken neredeyse 3'te 1'i fiyatına aldığım bu araç şuan daha değerli geliyor. Dolayısıyla yapılan işlemlerinde üzerinde emek, dikkat ve harcanan para büyüyor.
Hard Top ile de hiç fena durmuyor. Ama ufaktan bi yay lazım gibi. Şu an leylek spec :D
Normal şartlarda orjinal olarak saklanmayı hak edermi bilmem ama bu aracı tamamen orjinal saklama niyetim var. Hatta hemen olmaz ama şartlar el verirse 1-2 seneye daha yeni (ND kasa ya da 124) bir tane daha alabilirim. Bu aracın maddi değeri çok fazla olmayabilir ama kullanmayada kıyamıyorum. Bir tane daha almak istesem satılık başka yok şuan için. Bir de bir şey yapılacaksa sadece yay takıp binecek bir insan değilim açıkçası. Üniversite zamanlarımda v.s. yaptım tabiki ama genel olarak bende planlar daha büyük ilerler :) Mesela Navarayı sadece takozla yükseltebiliriz daha uygun maliyetli olur tekliflerine karşın Ironman yükseltme kiti almıştım. Ancak birlikteliğimiz gayrimenkul yatırımından dolayı çok uzun sürememişti :) Onunla alakalıda çok ciddi planlarım vardı ve güzel ilerliyordu. Nasip değilmiş. Aklımda çok şey var eskisi kadar imkan yok... 7-8 sene önceki gibi kazanıyor olsam herşey çok farklı olabilirdi.
Neyse gereksiz uzattığımı hissedip burada kesiyorum :)
Bu da ben satmadan önceki hali.
Maşallah hakkını veriyorsunuz gördükçe bende mutlu oluyorum :)
Teşekkür ederim kardeşim :)
Ben aldığımda ön cam filmi yoktu ve silecekleri bosch marka muz olmayan normal silecekler ile değişmişti. Görmesi gerektiği ilgiyi uyguluyorum sadece :) Sen pek kullanmamış olduğundan lafım diğer sahiplerine:)
Eyvallah brom halledicem bi ara.
Normal şartlarda orjinal olarak saklanmayı hak edermi bilmem ama bu aracı tamamen orjinal saklama niyetim var. Hatta hemen olmaz ama şartlar el verirse 1-2 seneye daha yeni (ND kasa ya da 124) bir tane daha alabilirim. Bu aracın maddi değeri çok fazla olmayabilir ama kullanmayada kıyamıyorum. Bir tane daha almak istesem satılık başka yok şuan için. Bir de bir şey yapılacaksa sadece yay takıp binecek bir insan değilim açıkçası. Üniversite zamanlarımda v.s. yaptım tabiki ama genel olarak bende planlar daha büyük ilerler :) Mesela Navarayı sadece takozla yükseltebiliriz daha uygun maliyetli olur tekliflerine karşın Ironman yükseltme kiti almıştım. Ancak birlikteliğimiz gayrimenkul yatırımından dolayı çok uzun sürememişti :) Onunla alakalıda çok ciddi planlarım vardı ve güzel ilerliyordu. Nasip değilmiş. Aklımda çok şey var eskisi kadar imkan yok... 7-8 sene önceki gibi kazanıyor olsam herşey çok farklı olabilirdi.
Badik bunu beğenmedi :)
Orijinal ve kaliteli işlem kafasını gördüğüm iyi oldu yoksa sadece kendimin yaşlandığını hissediyordum:)
Eskiden zıpzıp gezmek keyif verirken, artık totoda koltuk ısıtmanın sıcaklığı daha keyifli olduğu için yaşlandığımı düşünüyordum yalnız değilim :)
Badik bunu beğenmedi :)
Orijinal ve kaliteli işlem kafasını gördüğüm iyi oldu yoksa sadece kendimin yaşlandığını hissediyordum:) :)
Eskiden zıpzıp gezmek keyif verirken, artık totoda koltuk ısıtmanın sıcaklığı daha keyifli olduğu için yaşlandığımı düşünüyordum yalnız değilim :)
Huzur stock'ta :)
Araca yapılan bir şeyin üzerine 100km süremeden yine sanayiye bırakıp birşeyler yapıyorum. Daha önceki mesajlarımda sanayide gezeceğine yavaş yavaş yapayım keyfini süreyim demiştim ancak eskimiş ya da kötü hale gelmiş birşey görünce dayanamıyorum... Daha önceki mesajımda tentenin geldiğini paylaşmıştım.
Bu sizlerin hiç görmediği eski tentesiyle son fotoğrafı. Orjinal tente malzemesi Vinlex, kullanımı tam bir kedi dostu, Tırnaklarını takabilecekleri bir malzeme değil. Üstelik tüy toplayacak gibide değil. Ancak estetik kaygısı olan insanlara görede değil. En azından benim için daha kalitesiz duruyor. Artık kapalı garajım ve hardtopum olduğundan kediyi dert etmiyorum.
https://live.staticflickr.com/7922/33707764488_5d4d285e8a_k.jpg (https://flic.kr/p/TmD72f)20190411_093819 (https://flic.kr/p/TmD72f) by [/url], on Flickr
19 yılın izleri mevcuttu, ayrıca geçici olarak yapıştırttığım camın hemen üstünde bir yırtık tabiki. Şu aşağıdaki 3. fotoğrafta yapışan yer belli belirsiz gözüküyor yapıştırıcı taşmış dışarı biraz.
[url=https://flic.kr/p/RJtjWB]https://live.staticflickr.com/7897/32642106207_56a709278b_k.jpg (https://www.flickr.com/photos/169569828@N03/)20190411_093839 (https://flic.kr/p/RJtjWB) by Ali Can TOPAK (https://www.flickr.com/photos/169569828@N03/), on Flickr
https://live.staticflickr.com/7848/47584705021_b421e02603_k.jpg (https://flic.kr/p/2fuU3YD)20190411_093833 (https://flic.kr/p/2fuU3YD) by Ali Can TOPAK (https://www.flickr.com/photos/169569828@N03/), on Flickr
https://live.staticflickr.com/7855/32642109967_7cfd73d0a0_k.jpg (https://flic.kr/p/RJtm4r)20190411_093829 (https://flic.kr/p/RJtm4r) by Ali Can TOPAK (https://www.flickr.com/photos/169569828@N03/), on Flickr
Bu da yeni tentemiz. Daha önce bahsettiğim gibi içi desenli dışı düz kumaş ama adamlar uğraşırken, Ercü usta bi çekilde şunu çekeyim diyemedim. Kimsenin işini bölmeyi sevmem. Yapım aşamasında şu şekilde çektim,
https://live.staticflickr.com/65535/49058747267_a10b98329b_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK9Uo8)20190412_105528 (https://flic.kr/p/2hK9Uo8) by Ali Can TOPAK (https://www.flickr.com/photos/169569828@N03/), on Flickr
Bu arada unutmadan amortisörlerimiz, amortisör körükleri, takozlar ve ön plakalığımızı Merser'e sipariş vermiştim. Yurtdışı siparişiydi, kendilerine ulaşmış bugün. Muhtemelen önümüzdeki hafta içinde tarafıma ulaşır. Bunlarla beraber yağları değişecek. (Radyatör orjinali ile yeni değişmiş dolayısıyla antifreeze'de öyle) Bunun için kendiside mx5 sahibi olan Aras'ın (Ferser) ellerine teslim edeceğim.
Birde daha önceden kırık olduğunu gördüğüm ancak sipariş vermeyi unuttuğum parça; Silecek ızgarası çok sıkmaktan kırılmış sanırım. Siparişini geçiyordumki 1000 lira fiyatı olduğunu öğrendim. Biraz bekleyecek mecburen.
İşte 1000TL'lik o parça;
http://i67.tinypic.com/ja7twg.jpg
plastik kaynagına göndersene onu tamir etsinler.
Sıfır almanın lüzumu yok plastik kaynakçı arkadaşlar halleder sıfır gibi de olur güzel mat boyası atılınca
plastik kaynagına göndersene onu tamir etsinler.
Sıfır almanın lüzumu yok plastik kaynakçı arkadaşlar halleder sıfır gibi de olur güzel mat boyası atılınca
Muhtemelen plastik kaynak olacak zaten, ben ucuz birşeydir hiç uğraşmayayım direk alıp takayım kafasındaydım :)
Boyasını yapan arkadaşı gönülden tebrik ediyorum, yeni boyanmış gibi değil de orjinal boyasına yıllardır çok iyi bakılmış gibi kusursuz işçilik var. Gsi varken neredeydi bu boyacılar :D
Prensiplerim gereği iki yudum bira içtiğim için kullanmadım ama direksiyona oturmak bile keyifliydi.
Hayaller tavan açık halde çeşme otobanı ama hayatlar bol elektronik oyuncaklı kalas insignia ile yalova oldu be :D
R.I.P
Daha geniş zamanda haberli gel :) Benim içimde kaldı doğru düzgün görüşemedik.
Bugün Ege Rallisi vardı, izlememek olmaz tabi. Baktım hava güzel açtım üstünü attım kendimi yollara. Bir kaç manzaralı yerde drone'la fotoğraf çektim :) (aslında yarışta R5'leri falan çekerim diye almıştım yanıma.) Neyse o kadar foto çektim telefonla çektiğim şu foto kadar güzel çıkmadı hiçbiri.
Sebebi ise şu, Drone'u (DJI Spark) yükseltiyorum fotoyu çekiyorum bir bakıyorum moloz dökmüşler manzarada moloz gözüküyor... 1-2 km gidiyorum yine çekiyorum manzarada çöp tenekeleri falan filan. Neyse kısacası elde bu var. Bakir bir manzara bulursam drone ile çekebilirim :) Her yerin içine sıçmışız. Manzaramız bile temiz değil.
https://live.staticflickr.com/65535/49058744832_1c3b533265_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK9TE9)20190414_104436 (https://flic.kr/p/2hK9TE9) by Ali Can TOPAK (https://www.flickr.com/photos/169569828@N03/), on Flickr
Yeni tentesiyle bi fotoğrafı olmasın mı? :) Tabi ki olsun...
https://live.staticflickr.com/65535/49058745872_d80f713df6_k.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49058746147_0f8b18ef0a_k.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49058520391_cdc526732a_k.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49058746567_dc102dcd0e_k.jpg
Baktım içinin hiç fotoğrafını koymamışım...
https://live.staticflickr.com/65535/49058008583_97ce4a217f_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK67Nc)20190413_192111 (https://flic.kr/p/2hK67Nc) by Ali Can TOPAK (https://www.flickr.com/photos/169569828@N03/), on Flickr
Oldu bu iş :) Maşallah TPK
Bir süredir güncelleme yoktu,
Son zamanlarda araca yapılanlar şöyle oldu,
Orjinal plakalık sipariş edildi ve takıldı,
Arka amortisörler değişti,
Sol kapı fitili değişti,
Kaput dikmesinin tutucusu kırıktı ve silecek somunu kapağı eksikti bunların yenileri satın alındı, (Yurtdışından gelip 50 kuruşluk parçaya 50'şer lira verince buraya yazma hakkının bulunduğunu düşündüm),
Alarmı söktürdüm, aç kapa ünitesi taktırdım. En azından kışın yatarken aküyü bitirmeyecektir,
Antifreeze hariç akla gelebilecek tüm sıvılar yenilendi, şanzıman yağı kötü durumdaydı. Fren hidroliği sanırım hiç değişmemişti, Difransiyel ve motor yağı iyi durumdaydı bir tek.
Az miktarda antifreeze eksiltiyordu, radyatör kapağından kaçırdığını fark edip yeniledim.
Bir de geçen hafta Mx5 Generations pist buluşması yapıldı, Kalktık İzmirden 4 araç oraya gittik. :) Eğlenceli ve yorucu oldu. 926km yol yapmışım 24 saatte.
Alarmı söktükten sonra yeni kumandayı en azından biraz daha düzgün görünümlü birşey olarak seçmeye çalıştım.
https://live.staticflickr.com/65535/49058652048_e82cee270f_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK9q5q)
Su kaçağının sebebi radyatör kapağı
https://live.staticflickr.com/65535/49059385147_bb2fc1d861_k.jpg (https://flic.kr/p/2hKdb14)
Yenilenen kapı fitili,
https://live.staticflickr.com/65535/49059164666_721aedb083_h.jpg (https://flic.kr/p/2hKc3sE)
Körfez Pistine giderken yol arkadaşım :)
https://live.staticflickr.com/65535/49058651823_4b617bd8c0_b.jpg (https://flic.kr/p/2hK9q1x)
Yeni Plakalık burada gözüküyor, Ancak aracı gölgede bırakan bir detay var fotoğrafta :icon_tup:
https://live.staticflickr.com/65535/49058517291_65d47927bd_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK8J22)
https://live.staticflickr.com/65535/49058516776_2817e29216_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK8HS9)
https://live.staticflickr.com/65535/49059164221_b8cc3fb3b1_b.jpg (https://flic.kr/p/2hKc3jZ)
Kaskı taktıktan sonra kafamı tente mekanizmasına sürekli vurduğumu fark etmem uzun sürmedi. Üstü açık çıktım piste :)
https://live.staticflickr.com/65535/49059385597_238271c95e_h.jpg (https://flic.kr/p/2hKdb8P)
Hey maşallah,yapıyorsun bu sporu :D
Semtimizden geçiliyor ama bize öncesinde haber verilmiyor, çk mşglsn glba .s
Çok güzel bir araç oldu, her şey yerli yerinde, keyfini çıkarın,
Not: tek gözüme takılan arka plakalıktaki kromlar oldu
Körfezde zımba gibi duruyordu. Maşallahı var
Hey maşallah,yapıyorsun bu sporu :D
5 sene sonra ilk defa, paslanmışım. Çokta zorlamadım arabayı :)
Semtimizden geçiliyor ama bize öncesinde haber verilmiyor, çk mşglsn glba .s
İki gün boyunca çok uykusuzdum, Gece 3te uyanıp körfeze yola çıkmıştım, birde tek başıma değildim ondan :)
Çok güzel bir araç oldu, her şey yerli yerinde, keyfini çıkarın,
Not: tek gözüme takılan arka plakalıktaki kromlar oldu
Arka tampon sökülecek, arka tamponu söktüğümde o plakalığı çıkarma niyetim var benimde. Aracın üzerinde gelen bir parça ancak orjinal parça değil. Park sensörlerini iptal edip boyatacağım tekrar. Eski sahibi olan bey taktırmış, zaten arkası çok kısa ne gerek var park sensörüne?
Körfezde zımba gibi duruyordu. Maşallahı var
Teşekkür ederim.:icon_wave
SinanAdalı
17-05-2019, 08:58
Çiçek gibi, maşallah.
Ufak tefek güncellemelerimiz var,
Aracın boyası yapıldıktan sonra seramik uygulamak için biraz beklemiştim. Yapılacak bir iş varsa o işin detayına girme konusunda benden 1-2 level üst seviyede olan Hardcore Garaj Cem Özgen'in güvenli ellerine bıraktım aracı :) Sağolsun radyatör fanının motoruna kadar temizlemiş :D İnstagram linklerini aşağıda paylaştım.
Cem Ozgen Auto Detailing on Instagram: “Yıllar gecsede eskimeyen Mazda Mx-5 boya kusurları giderildi Hikaripro seramik uygulaması ile korumaya alındı. Detaylı ic temizliği…” (https://www.instagram.com/p/BzXZc1OJ91Z/?utm_source=ig_web_options_share_sheet)
Cem Ozgen Auto Detailing on Instagram: “Mazda Mx5 motor temizliği yaparken biraz detay dozunu kacırıp radyator pervanesini sokup temizledim. Kotu gorunen radyator ayaklarını…” (https://www.instagram.com/p/BzS5iyUpajB/?utm_source=ig_web_options_share_sheet)
Bunun dışında aracın kliması yok. Hatta Türkiyede makyajsız NB kasaların hiçbirinde fabrikasyon olarak yok. Ancak orjinal kiti aksesuar olarak satılıyor serviste. Fiyatı ise 13.000TL...
Ben de o kitin evaporatör ve evap haznesi eksik halini buldum. Ara tara civata lazım olduğunda bile bi telefonla getiren mazda'nın dünya üzerinde hiç deposunda evaporatör unitesi yok. Ve üretilmesi planlanmıyordu. Evap'ın radyatör kısmı ise ebay üzerinden alınabiliyor. 15-20 gün boyunca pc'yi her açtığımda bildiğim ne kadar miata parçası satan site varsa taradım. En son ebay üzerinde ikinci el bir evap unit satılık ilanı düştü. Anında aldım. Ancak parça 2. el olduğundan gümrükten geçermi geçmezmi diye aklım kaldı. Yedek parça beyan ederek tam bayrama denk getirdim. Parçanında dış görüntüsü tertemizdi. Bi ihtimal geçer geçmezse gümrükte ihaleye çıkar oradan alırız en kötü diyerek kargolattım. 9 gün tatil falan filan derken o yoğunlukta gümrükten geçiverdi :D Yakın zamanda da klimamız takılacak.
https://live.staticflickr.com/65535/49058002798_48d4c19ac6_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK665s)
https://live.staticflickr.com/65535/49058514761_5360501d33_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK8Hgp)
https://live.staticflickr.com/65535/49058740742_2fbb92b8c8_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK9SrC)
https://live.staticflickr.com/65535/49058514996_e8f89d4a9b_k.jpg (https://flic.kr/p/2hK8Hks)
Klima ile gelen parçalar;
http://i65.tinypic.com/9azuvr.jpg
Bu da eksik olup benim satın aldığım parça;
https://live.staticflickr.com/65535/49084717866_0d1e9c8b86_c.jpg (https://flic.kr/p/2hMs1x5)
İki kıl adam birleşirse ne olurun canlı örneği olmuş Cem’ in de eline sağlık
Mal cevizli çiklet
Uzun zamandır konuyu güncellemiyordum. Bir arada satma kararı almak zorunda kalmıştım ancak durumu çözdüm. Dolayısıyla yolumuza devam edeceğiz. Son mesajımda klimanın takılacağını parça beklediğimi söylemişim.
Klimamız takıldı. Bu araçlarda gerçekten büyük nimet klima. Fabrika çıkışı yok. Miata mühendisleri, sürüş keyfi, ağırlık dengesi, Jimba ittai felsefesi ile otomobil üretimi falan derken bu otomobile klimayı koymayı unutmuş sanırım. Bu otomobillerin hepsinde egzozdan içeriyi ısıtma durumu mevcut. Dolayısıyla uzun sürüşlerde üstten camlar açıkken aşağıdan sauna etkisi bir yana, yazın en sıcak günlerinde simsiyah tentenin güneşten ısınıp klimaya karşı gelmesi diğer yana. Klimasız olmuyor kısacası. NB kasa miata alacaksanız kesinlikle klima takılmış bir tane bulmaya çalışın. Bulamazsanız da klima masrafını bir kenara ayırın.
Bunca zamandır birşey yapmıyordum. Aslında yapamıyorum demek daha doğru olur. ***** ülkede adı bir türlü konulamasada grafikler iyiye doğru gitsede. Herkes kulağının üzerine yatsada ekonomik daralma ve geçim sıkıntısı mevcut. Bende bu sebepten satacaktım eğer satsaydım.
Uzun zamandır aklımda olan ama satılır mı satılmaz mı diye bir türlü hayata geçiremediğim poliüretan bushing kit'i sipariş verdim dün. Alırken Prothane marka tercih ettim. complate kit olarak aldım. Şu an yolda geliyor. Sanırım 1 haftayı geçer teslim süresi. ***** Türkiye'de yok Yurtdışından sipariş verdim. Bir de kısa anten siparişi verdim. Mevcut otomatik anten inip çıkarken gıcırdıyor. Bundan sonra sırasıyla imkanım devam ederse süspansiyon sistemi ile devam edecek, sonra da willwood big brake kit takabilirim. Bunları alıp montajlamak v.s. artık ne kadar sürer onu zaman gösterecek. Bu kadar yazmışken bir de şöyle fotoğraf paylaşayım, büyük ihtimalle takmayacağım bunları. Bir kenarda dursun lazım olur diye aldım :)
https://live.staticflickr.com/65535/49058741557_a6aafea219_b.jpg
PiscocuK
13-11-2019, 14:46
Hadi hayırlısı olsun.Merakla bekliyoruz :)
satmadığınıza çok sevindim, umarım maddi durumunuz daha iyiye gider bizde aracınıza yaptıklarınızı okuyarak keyif almaya devam ederiz :)
Çok sevindim sende kaldığına :)
Bari bbsleri göstereydin
Çok sevindim sende kaldığına :)
Bari bbsleri göstereydin
göstermiş işte kocaman kutuda bbs yazıyor :P
Jantların modeli Bbs CS4'e benziyor. Model ismini bilmiyorum maalesef. Mazda'nın aksesuar kataloğundaki bir janttı. 4x100 bijon ölçüsü olduğundan bir çok araca uygun ancak 17" olduğu için bu araca takmayı düşünmüyorum. Geleceğe yatırım :rolleyes:
http://www.canadianautoreview.ca/images/car_photos/2016-mazda-mx-5-gs-sport-package/normal/mx-5-gs-sport-bbs-wheels.jpg
https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/zbmo0pg1kdg1a3mucdkk.jpg
S.a.
Bir de bir şey yapılacaksa sadece yay takıp binecek bir insan değilim açıkçası.
A.s.
XYZ Coilover sipariş edildi.
Edit bilgi; Neden XYZ? Bu araç için üst seviye kitler alınmadıkça tüm kitler birbirinin aynısı, ayrıca arkadaşım var kullanan, çok memnun.
Bugün mossmiata.com'dan sipariş verdiğim prothane marka poliüretan bushing kitimiz ve kısa antenimiz geldi. Kit derken bayağı motor kulağının difransiyelin falan burçları var içinde. Takmak için Coilover'ın gelmesini bekleyeceğim.
https://live.staticflickr.com/65535/49099534102_8ee8b597bb_b.jpg
Asıl önemlisi deliler gibi istediğim bir parça var. MSM ön Tampon :rolleyes::rolleyes: ;
http://www.motorstown.com/images/mazda-miata-mazdaspeed-01.jpg
Baktım konuya cevap yok şöyle devam edeyim
Sevgili günlük;
Mazdaspeed şase numarası bulduk, tamponu sorguladık falan ama sorgulama sonucu kesinlikle tampon çıkmıyor. MSM Tampon bulamadım ama Miata kullanıcısı olan İstanbulda yaşayan Fatih kardeşim sayesinde bu tamponu buldum. Sağolsun dün gitti baktı kargosuna kadar uğraştı ve bugün elime ulaştı. 2001 modelden itibaren mevcut olan facelift tampon kendisi. Bu tamponla beraber arka tamponuda tekrar boyatıp eski sahibinin taktığı park sensörünü iptal edicem.
https://live.staticflickr.com/65535/49110969966_a278f38667_b.jpg
Bu tamponla aracın çehresi çok değişiyor. Şöyle bir örnek atayım
https://live.staticflickr.com/65535/49110580018_f5382a8c42_b.jpg
Kısa antenimizi de taktık. Çok el altında olduğundan biri alıp götürmesin diye çubuğa loctite sürdüm takarken
https://live.staticflickr.com/65535/49110513213_9cc38c41b3_b.jpg
Fer-Ser'de sıradan bir gün :D Sanayinin cabrio roadster vb ortalamasını bu dükkan yükseltiyor.
https://live.staticflickr.com/65535/49110510083_428cef5149_b.jpg
Bugün dikkat ettim, tiny pic ile paylaştığım fotolar patlayınca flickr'a yüklemiştim fotoları. Tamamında link oluştururken çözünürlülüğü düşürmeme rağmen büyük paylaşılmış en kısa sürede tekrar düzelticem. Kota düşmanı paylaşımlarım için özür dilerim...
Hakan_34
08-12-2019, 13:22
Xyz'lerden sonraki halini çok merak ediyorum maşallah araca kaderi değişmiş
yakın takipteyim, tekrar maşallah.
Tekrardan selamlar küçük bir kaç güncelleme var.
Ön tamponu değiştirdik. Yurtdışında NB1 farları ile NB2 tamponunu takan örnekler çok fazla. Farlar ile tampon arasın küçük boşluk kalıyor. Bu halde görmek istedim ve farların siparişini vermemiştim. Uzaktan bakınca herhangi bir sorun yok ancak yakından bakınca aradaki boşluk hoşuma gitmedi. Farlar'ın siparişini verdim, biri geldi, biri gümrükte :)
Sis farlarının düğmesi geldi, tam 940TL para verdim düğmeye... Ah şu kurlar...
Arka tamponda ise eski sahibinin taktığı park sensörleri vardı. Zaten arkası oldukça küçük. Sonradan takılan park sensörlerinin görüntüsünü sevmiyorum. Hazır ön tampon boyanırken arka tamponuda delikleri kapattırdım plastik kaynakçıda. Boyatıp aradan çıkardım.
Coilover'lar gümrükte yılbaşından beri çıkmayı bekliyorlar. Yoğunluk varmış. Aynı şeyi jantta da yaşadım ama onlar daha çabuk çıktı. He bu arada evet jant aldım. Tercihimi 16" O.Z. Alleggerita HLT üzerinde kullandım. :) Onlarda bugün elime ulaştı Ne tür bi lastik alacağıma karar vermedim. Aracı yağmurda hiç kullanmıyorum. Semi Slick alabilirim.
Wilwood Little Big Brake Kit satın aldım. 4 Piston fren kitimiz oldu. Amerikadan yola çıktı kargoda geliyor.
Çelik fren hortumunu almayı unuttuğumdan hemen takmayacağım. Birde onu bekleyeceğiz. Zaten maddi olarak biraz yordu bu kadar parçayı satın almak. Aşağı yukarı 25k para harcadım sadece bu mesajdaki parçalar için. Üstelik hala eksikler var!
144k km'de satın almıştım 1 seneye yakın oldu alalı. 150k km devirdik.
Bushing kit zaten gelmişti. Tüm parçalar toplandığında Alt takım ve yürüyenle işim büyük ölçüde bitmiş olacak, büyük ölçüde diyorum çünkü almayı düşündüğüm başka parçalarda var. Düşünce kısmında kalır mı bilemiyorum.
Bütün parçaları bir kerede takıp bitirme niyetindeyim.
Fotoğraflara geçelim :) ;
https://live.staticflickr.com/65535/49340166337_d941914851_b.jpg
Ön tampon ayarını yapıyorduk burada.
https://live.staticflickr.com/65535/49339486983_79bbe5b334_b.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49339486153_2b18738b25_b.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49340162962_c15b5831d3_b.jpg
Normalde ön sis farları olduğunda bu fotodaki tuş iptal olup direksiyonun soluna takılıyor ön sis düğmeleriyle bearber, ancak hazır tesistatı bozmak istemediğimden mevcut yerine oturttuk.
https://live.staticflickr.com/65535/49340162197_546fcc3bd7_b.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49339483188_d847e5b332_b.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49339483118_21274e8d32_b.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49345356877_5659f0faf1_b.jpg
https://www.ozracing.com/images/products/wheels/alleggerita-hlt/star-silver/02-alleggerita-hlt-star-silver-jpg-1000x750-2.jpg
Sonu gelmeyen uğraş:) bu şekilde yapılan araçlar çok hoşuma gidiyor. Coil jant fren 3lüsünden sonra bence hakettiği duruşa kavuşacaktır
HardCore
07-01-2020, 22:39
Mazdaspeed tamponu bulamadıysanız tampon eki olarakta alma şansınız var, facelift tamponuna birebir uyumlular.
Bu arada avrupa ve amerika araçlarında nasıl bilmiyorum ama en son sahip olduğum facelift japon 2000 modeldi. :)
edit: güney kıbrısta ms tampon ekini fiber olarak yapan birisi var 150-200 euro arası bir fiyat biçiyordu
Coilover bugün kargolanıyor, çıkmış gümrükten.
Sen hastasın :D
Hahaha harbiden güldüm. Hangimiz biraz hasta değiliz ki :D
Sonu gelmeyen uğraş:) bu şekilde yapılan araçlar çok hoşuma gidiyor. Coil jant fren 3lüsünden sonra bence hakettiği duruşa kavuşacaktır
Kafamda neler var neler :)
Mazdaspeed tamponu bulamadıysanız tampon eki olarakta alma şansınız var, facelift tamponuna birebir uyumlular.
Bu arada avrupa ve amerika araçlarında nasıl bilmiyorum ama en son sahip olduğum facelift japon 2000 modeldi. :)
edit: güney kıbrısta ms tampon ekini fiber olarak yapan birisi var 150-200 euro arası bir fiyat biçiyordu
O tampon ekini bi görüşelim eğer imkanınız olursa yardım isteyebilirim :) Telefon numaranız olmalı bende gruptan. Ama öncelikle coilover ile garaja girecekmi onu görmem gerekiyor. Hoş çok düşürmeyi düşünmüyorum yüksek kullanıcam aracı. Düşürmek için değil yol tutuş için aldım. Ama yinede görmeliyim :) Avrupa araçlarda 2001'den itibaren facelift oluyor. Muhtemelen japonlar kendilerine kıyak geçmişlerdir :D
Sis farı düğmesi işin sonu olmuş f/p olarak :)
Kesene kuvvet, eline sağlık.
Sis farı düğmesi işin sonu olmuş f/p olarak :)
Kesene kuvvet, eline sağlık.
Bide sis farlarının fiyatı var tanesi 1600 TL. Neyse ki Sislerin Megane 2 sis farı ile aynı olduğunu 3 ayaktan sadece 1 ayağının yerinin farklı olduğunu keşfetti Aras. Onuda plastik kaynakçı yeni yapılan ayaklar ampuller vesaire 300 liraya çözdük. Bazı parçaların fiyatı çok gözüme geldi sorma :D Megane sis farları aynı olmasa yakmayacağım sis farına 3200 lira vereceğime boş bırakırdım direk. Gerçi sisleri takıp düüğmenin siparişini verirken fiyatından sonra keşke boş bıraksaydım demedim değil. :D
Bu arada düğme Mazda'da daha pahalı. Orijinal düğme olmasına rağmen IL Motorsport'tan getirdik. Gümrük ve kargo ile beraber 300 lira kadar tasarruf etmiş olduk.
Fotoda sis farı düğmesi dışarıda duruyor bu arada taktıktan sonra çekmemişim. Zaten fotoda gözüktüğü yuvaya değilde far yükseklik ayarının olduğu kısma aldık sonradan. Koltuk ısıtma takarsam far yükseklik ayarını direksiyon soluna alıp boş kalan yere o düğmeleri takarım diye düşünüyorum.
Şöyle küçük bir teaser, Daha öncede söylemiştim. Çelik fren hortumları ulaşmadı henüz. Daha sonra takılacak frenler. Lastikler için kararım Bu sefer Goodyer Eagle F1 Assymmetric 2'den yana oldu. İstediğim Semi Slick lastiği bulamadım. Piyasada bol bol Nankang var ama almak istemedim. Sadece Pist'ten piste kullansam sorun değil ama trafikte de kullanılacak olduğundan geç ısınacak semi slick olmamalı.
Jantlarımız sadece 6,2kg.
Parçalar şuan montajda. Normalde bitmeden paylaşmazdım burada. Herşey hazır ama ben değilim. Evvelsi gün havuzdan çıktım kapalı otoparktan araca binip kapalı otoparktan eve girdim. Bir kaç gündür bel ağrısı çekiyordum, heralde üşüttüm falan dedim. Dün sabah uyanıp yataktan kalkamadım bel ağrısından dolayı. Güç bela hastahaneye gittim röntgende doktor MR görelim ama bu görüntüye göre Bel fıtığı diyebiliriz dedi. Normal araca binemiyorum, inerken millet kolumdan tutuyor inebileyim diye. Miataya nasıl bineceğim konusunu düşünmek bile istemiyorum. Neyse Fotoğraflara gelelim;
https://live.staticflickr.com/65535/49388712661_11910e1944_h.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49388245968_b32f8cbf2f_h.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49388246003_07a9b4887e_h.jpg
Geçmiş olsun yahu üzüldüm son kısmı okuyunca, umarım tez elden bitecek bir tedavisi vardır da ağız tadıyla binebilirsin Miata'ya
Kesene bereket diyelim, paha biçilemez bir noktaya gidiyor araba
.::EmrE::.
15-01-2020, 12:42
Maşallah, çok güzel ürünler. Umarım sağlık sorununuz bir an önce geçer de keyifle binersiniz aracınıza. Sağlık olmadan hiçbirşey olmuyor malesef..
Geçmiş olsun kral. Allah sağlık versin gerisi boş.
Güzel olacak bittiğinde geçmiş olsun bu arada
Çok geçmiş olsun. Ama insan Wilwood ların kapaklarını açıp foto atar. :D
Bu güncelleme benle alakalı. Dün gittim doktora L5mi' L7'mi dedi hatırlamıyorum ama o omurlardan birinde küçük bir fıtık varmış, Fizik tedavi ile geçer dedi. Romatizma v.s. varmı diye kan tahlili istedi. Herhangi bir sorun olmadığını görünce fizik tedaviye başlayalım 15 gün dedi. İlk 3-4 gün ağrılı olabilir ama fizik tedavi ile düzelebilecek seviyede dedi. Placebo etkisinemi girdim bilmiyorum ama bugün 45 dk kadar kadar fizik tedavi sonrası çok daha iyiyim. Bir kaç gün sonra egzersizler verecekmiş, zaten haftada 3-4 gün yüzüyordum yüzmeye devam etmemi özellikle sırt üstü yüzmemi söyledi. v.s. v.s.
Geçmiş olsun yahu üzüldüm son kısmı okuyunca, umarım tez elden bitecek bir tedavisi vardır da ağız tadıyla binebilirsin Miata'ya
Kesene bereket diyelim, paha biçilemez bir noktaya gidiyor araba
Elimden geleni yapıyorum :) Keşke biraz daha imkanımız olsa. Dünyada bu kadar modifiye edilen araca aftermarket parça bulmak zor mesela bizde. Mazda Türkiye sağolsun tüm orjinal parçalara erişebiliyorum. Ama iş aftermarket olduğunda tıkanıyorum. Teşekkür ederim.
Maşallah, çok güzel ürünler. Umarım sağlık sorununuz bir an önce geçer de keyifle binersiniz aracınıza. Sağlık olmadan hiçbirşey olmuyor malesef..
Eyvallah teşekkür ederim.
Geçmiş olsun kral. Allah sağlık versin gerisi boş.
Gerçekten insan kaybettiğinde anlıyor sağlığın değerini. Teşekkür ederim kardeşim.
Güzel olacak bittiğinde geçmiş olsun bu arada
Teşekkür ederim.
Çok geçmiş olsun. Ama insan Wilwood ların kapaklarını açıp foto atar. :D
Ayıpsın abi o da var :) Hatta ön coiller ve bushing'ler takıldı işler yürüyor montaj yapılıyor diyerek şu fotolarda geldi, :) Fren hortumu ise bugün Amerikadan çıkar muhtemelen. Gümrük v.s. derken bir aksilik olmazsa önümüzdeki haftabaşını bulacaktır gelmesi.
https://live.staticflickr.com/65535/49395343592_c0ed17b852_h.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49395353847_303bc303ec_h.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49395354467_7412b3f56f_h.jpg
Aracın tüm montaj işlemleri bitti. Poliüretan Bushing kit takıldı, XYZ coilover montajı yapıldı, Wilwood big brake kit fren sistemi ile daha iyi durmayı amaçlıyorum, takmak için çelik fren hortumunuda bekledik. Ayrıca Janlarımızı Goodyear eagle F1 Assymmetric 2 ile sardık. 205/45/R16 lastik ölçümüz. Lastiği bulmak zulüm oldu... Ön tamponu facelift ile değiştirmiştim. Farlar NB1 olarak kalmıştı. Şimdi farlarıda NB2 yani facelift farları ile değiştirdim. Çok fazla fotoğraf atmayacağım çünkü fazla fotoğrafı yok :)
Önceki sahiplerinden biri aracın altını komple pütür kaplatmış. Paslanma için ekstra bir koruma sağlıyor evet ama çamurluk içleri bayağı kirli gözüküyor maalesef (evet plastik yerlerede atmışlar) Bunun için yapabileceğim bir şey yok.
https://live.staticflickr.com/65535/49443213827_3f19e5d31d_c.jpg
Before&after
İnternette NB Miata'ya takılı olarak örneğini görmediğim halde kör seçim olarak aldığım O.Z. Racing Allegerrita Hlt jantlar bence araca çok iyi uyum sağladı.
https://live.staticflickr.com/65535/49058652373_f8e8dbeab7_c.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/49442729686_bc91e92900_c.jpg
PS: Fizik tedavim devam ediyor. Daha iyiyim. En azından araca binip gezebildim :)
“2018 model ama 2019 çıkışlı” gibi olmuş
Hakan_34
26-01-2020, 15:32
Maşallah araç bedelin oğlu yalnız kafa 2cm daha istiyo ;)
Zevk meselesi tabiki orjinal daha güzel duruyor, allah şifa versin bu arada
Zevk meselesi tabiki orjinal daha güzel duruyor, allah şifa versin bu arada
Teşekkür ederim, jant ya da makyajlı olup olmamasıysa aynen katılıyorum zevk meselesi. Kalanlar mekanik geliştirme zaten. Aracın dışı tamamen orjinal aslinda jant hariç :) Yüksekliği bile degismedi neredeyse :)
Oğuz kankama katılmıyorum jantlar efso durmuş yükseklik de tam kararında fazlası farzet ki wörks olurdu :)
Hakan_34
26-01-2020, 17:34
Oğuz kankama katılmıyorum jantlar efso durmuş yükseklik de tam kararında fazlası farzet ki wörks olurdu :)
farzetki bu aracı basmadık hiç.. :D
fthdrn Eyvallah kardeşim :)
La Hakan sende git başka yeri trolle :D
Hakan_34
26-01-2020, 17:55
fthdrn Eyvallah kardeşim :)
La Hakan sende git başka yeri trolle :D
:( https://i.hizliresim.com/jq01qW.jpg
Maşallah son hali çok yakışıklı olmuş.
Çok temiz duruyor maaşallah kazasız belasız zevkle sür bundan sonra.
İlk hali biraz yaşlı işi duruyordu şimdi zıpkın delikanlı olmuş :) güle güle kullanın
Bu arada gözüme batan tek şey plaka oldu. APP olsun demiyorum ama standart baskı normal karakter ile yenileyin bence. Bu tırnaklı font ile çok kötü duruyor plaka nasıl bu fontla verdiler onu da anlamadım gerçi.
Plakayı bende beğenmiyorum. Ama evimin önünde sürekli çift taraflı çevirme oluyor. :( Cari açığı kapatmak için yeterince vergi ödüyorum
Plakayı bende beğenmiyorum. Ama evimin önünde sürekli çift taraflı çevirme oluyor. :( Cari açığı kapatmak için yeterince vergi ödüyorum
Standart resmi düz baskı yaptırsanız çok daha temiz ve orjinal olur.
tunerviper
27-01-2020, 15:43
Maşallah kanka çok güzel olmuş. Hayırlı yanlamalar.
Maşallah kanka çok güzel olmuş. Hayırlı yanlamalar.
Yok ki bi v6mız gürleyelim :(
Tabelacı önü Eticet Puding insikram grubundan mı acaba araç?
Arabaya dibim düştü. Çok güzel eklemeler olmuş. Sırada hangi güncelleme var?
Bu sene ege rallisine gidecek misiniz?
E90
Gelişmelere tamamen spontane karar veriyorum. Aklımda belli başlı yapmak istediğim şeyler var, ancak çoğunlukla anı yaşıyorum. Sürekli parça arayışındayım. Bir ipin ucunu yakalarsam gerisi geliyor. Bushing kiti aldıktan sonra madem alt takımı sökücez hepsini bir kerede çıkaralım mantığı ile yaptım. Keza facelift'e çevirmede aynı şekilde oldu. Facelift tampon bulduk gerisi geldi :)
Ege Rallisi için ise uzun zamandır yarışmadım. Maliyetler çok yüksek bu maliyetlerle yarışmaya pek niyetimde yok. Ama izlemeye giderim :)
zOnstyLe
01-02-2020, 11:14
Dun bostanlidan mavisehire dogru giderken gordum, tek kelime ile mukemmel kondisyonda duruyor. Emeginize saglik.
Bak bak bitmiyor nazarım değecek diye korktum. Emeğinize titizliğinize sağlık maşallah.
Teşekkür ederim yorumlar için :) Şöylede bir foto bırakayım.
https://live.staticflickr.com/65535/49534442752_48a9583c2c_b.jpg
Maşallah ama kafadan en az 3cm daha basmak lazım bunu
Maşallah ama kafadan en az 3cm daha basmak lazım bunu
Aynen bide v3 jant sonra farzet ki :D
Maşallah Allah kaza bela vermesin. Gerçekten çok yerinde ve zevkli dokunuşlar yapmışsınız, hem kesenize hem zevkinize sağlık. Burada yazması kolay ama alırken insanın eli titriyor XYZ'ler Wilwood'lar derken. :)
Jantları çok yakışmış, arabanın tadını bozmadan çok güzel bir seçim olmuş. Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim yorumlar için :) Şöylede bir foto bırakayım.
[img]https://live.staticflickr.com/65535/49534442752_48a9583c2c_b.jpgimg]Selamlar,
Çok güzel olmuş :)
Aras ile konuştuk geçen gün, fotoğraflar için el atacağım :D
Selamlar,
Çok güzel olmuş :)
Aras ile konuştuk geçen gün, fotoğraflar için el atacağım :D
Teşekkür ederim :) Haber bekliyor olacağım :D
Maşallah harika görünüyor :)
Coronadan dolayı uzun süredir aracı sürmedim, Geçen hafta günlük kullandığım aracımı kardeşime vermem ile 1 hafta boyunca sürdüm, sonrasında da tüm nesilleriyle buluştuk Mx5 Generations'tan. Tek bir fotoğraf var çektiğim. Başka yok :)
Fotoğraf tam anlamıyla mx5 generations oldu
https://live.staticflickr.com/65535/50039447643_6aac4934bc_o.jpg
nd fotoğraf çekene kızmış gibi :D
Sti_Ozan
26-06-2020, 11:05
Maşallah,kaliteli ve yerinde parçalarla düzgün işçilikler,biraz da titiz bi araba sahibi bir araya gelince ortaya çıkan sonuç çok şık olmuş. Her yaptırdığı iş için en az 2 kere daha ustaya giden birisi olarak sanırım şu listeyi düzgün şekilde yaptırmak benim yıllarımı alabilirdi :D Kazasız belasız keyifle kullanın,umarım sağlık durumunuz çok daha iyidir.
Konuyu güncellemeyeli 2 sene olmuş. Mx5 ile yollarımızı yeteri kadar kullanamadığımı düşündüğümden dolayı ayırdım. Kış aylarında kullanmamaktan biten aküden dolayı inip takviye yapmak falan zor gelmeye başlamıştı. Sattım ne yapacağımı bilemeyip gittim bir galeriden sıfır navara buldum onu aldım.
https://live.staticflickr.com/65535/52096925752_52109999b7_c.jpg (https://flic.kr/p/2nnCmZN)
Sonra fark ettim ki iş gereği eskisi gibi madenden madene dağ bayır gezmiyorum. Ötv'si yüksek. Yakıtı yüksek. Bisikletle grup gezilerinde bisikleti kasaya atıp uzak mesafeden başlamak için güzeldi. Ee şirkette kimsenin kullanmadığı transitim var. Onun içinde bir aracım var yani. Hakkıyla kullanamıyorum kısacası. Çok kısa süre içinde sattım, şu an yola bunla devam.
En azından hız sınırı yüksek ve navaraya göre ötv'si düşük. Yakıtı pek aratmıyor diğerini.
2016 model Countryman JCW. Henüz 74k km'de satın aldım. Şu an 80 bine dayanmak üzere. Alır almaz yanlış ölçüyle takılmış pirelli p7'leri söküp 225/45/18 Pilot Sport 4 ZP'leri taktırdım.
https://live.staticflickr.com/65535/52097985503_efe84da008_c.jpg (https://www.flickr.com/gp/169569828@N03/225A8GAQE2)
https://live.staticflickr.com/65535/52098457260_46a2157e09_c.jpg (https://www.flickr.com/gp/169569828@N03/7VE0795Ehp)
Mininin yanınada bi tane ufaklık sıkıştırdım. Iron diye bilinen harley'in en küçüklerinden 2016 Sportster XL883N Iron kendisi.
2016 sonrasında olan yeşil rengi, Cobra egzoz'ları, biltwell gidonuyla hoşuma gitti. Daha önce Harley sahibi olmamıştım. Aldığımdan beri yaklaşık 1000km kadar yol yaptım. Henüz kornaya basmadım. Ambulansa yol verir gibi yol veriyor millet. Aldığımda üstünde yan plakalık falan vardı ancak vizeye girerken yan plakalıktan kaldığı için söktük. Tekrar takmayı düşünmüyorum şimdilik. Farını daymaker far ile değiştirdim. Buna çok uzun binesim yok. Çok temiz olduğundan aldım. Bu seneye sıkıştıramam muhtemelen ama önümüzdeki sene başka bir HD alma niyetim var.
https://live.staticflickr.com/65535/52308077229_5f1c6b5805_c.jpg (https://www.flickr.com/gp/169569828@N03/Bcv5x0w1C1)
CM güzel tercih olmuş, km'sinin düşük olması avantaj. spor yay ve kule gergisi ile kasanın tüm esnemesi gidiyor ve inanılmaz güzel yol tutuyor, keyifli günlerde kullanın
benim anlamadığın countryman de suv diye geçiyor benim aşiret paket tiguan da
bu denklemde yanına bana da bi peugeot 103 yakışır o zaman
eminkilic61
26-08-2022, 08:57
konuyu geç farketmiş olmama üzüldüm
çok güzel bir şekilde kendine getirmişsiniz aracı, ellerinize sağlık
garajımda olsun isterdim :(
Açıkçası kapalı garajda olsa sadece kendime ait bir kapalı garajım olmadıkça bu tarz az kullandığım bir otomobil alacağımı düşünmüyorum
Bir tavsiye daha, arsa sahiplerinin oturduğu binada ev almayın :) Siz oturduğunuz eve ne kadar para öderseniz ödeyin binayı hala kendilerinin sanıyorlar.
Mesela aracı satma sebeplerimden biri; Kapalı garaj kapılarının ve apartman kapılarının arsa sahipleri tarafından kafalarına göre açık bırakılmasıyla kapalı garajda mx5'in üzerinde sürekli kedi çizikleri ve tüyleri bulmam. Aynı sebepten farenin motora girip zarar vermesi vs vs. Ee bunların yanında 1 depo benzin alıp 3-4 ayda bitiremiyordum zaten. Sürekli benim kontrolümdeki bir alan olsa, alırım takoza alanın kapılarını açmadan aküsü şarjda aylarca bekleyebilir.
benim anlamadığın countryman de suv diye geçiyor benim aşiret paket tiguan da
bu denklemde yanına bana da bi peugeot 103 yakışır o zaman
Sana çift makinelisinden alıcaz