Orijinalini görmek için tıklayınız : Zorunlu Ehliyet Değişimi ?
2008 ortalarında açılmıştı aslında bu konu 2009 dan itibaren ehliyetler değişecek kimlik no lu ehliyetler kullanılacak diye ama sonradan zorunlu olmadığı söylendi.Şimdi ise şöyle bir sıkıntı var trafik kazası olduğunda eğer eski tip ehliyetiniz varsa kaza raporu düzenlenmiyormuş sigorta şirketleri yeni tip ehliyetleri kabul ediyormuş diye.Bu ne kadar doğru acaba ve doğru ise bu değişimi nasıl yapacağız.
Ne farkı varmış ?
+++
doğru eğer problemleri kimlik nosu ise ezbere biliyorum...:D
Öyle birsey olacagını sanmıyorum.
Ehliyeti olanların %99u eski kimlige sahiptir.
Böyle birseyi duyurmadan, eski ehliyetlerin degisimini yapmadan yapamazlar.
YavuzNaz
05-01-2009, 12:23
2009 yılı sonuna kadar yeni t.c. kimlik nosu yaza ehliyetlerin alınması kanunlaştırıldı fakat o ehliyeti alana kadar herhangi bi kaza durumunda sigorta şirketlerinin bi problem çıkarması gibi bişi söz konusu değil yeni ehliyet için 4 resim kimlik fotokopisi ve aslı 30 küsür lirada masrafı var diye hatırlıyorum..bağlı bulunan trafik şubelerince veriliyor..belirli yaşın üzerindeki kişiler için sağlık raporu isteniyor..
yeni ehlieyet alanları emniyet parmak izini fln alıyo deişik deişik belki oyüzden olabilir
Benim cüzdan çalınınca TC li ehliyet çıkartmıştım. :)
Sürücü Belgelerinin Değişimi
KONU: Sürücü Belgelerinin Değişimi
Son günlerde bazı internet sitelerinde, 2009 yılı sonuna kadar sürücü belgeleri üzerinde T.C. Kimlik Numarası olmasının zorunlu olduğu, bu nedenle 2009 yılı sonuna kadar tüm sürücü belgelerinin zorunlu olarak değiştirileceği, maddi hasarlı trafik kazaları ile ilgili 01 Nisan 2008 tarihinde başlanılan yeni uygulama içinde, üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan yeni sürücü belgelerinin gerektiği yönünde haberler yapıldığı görülmüştür.
15.02.2007 tarihinden itibaren düzenlenen sürücü belgeleri üzerine belge sahibinin T.C. Kimlik Numarasının yazılması uygulamasına başlanılmıştır.
Ayrıca, zayii veya yıpranma gibi nedenlerle sürücü belgesini değiştirme durumunda olan vatandaşlarımıza, üzerinde T.C. Kimlik Numarası bulunan sürücü belgesi verilmektedir.
İddia edildiği gibi T.C. Kimlik Numarası bulunmayan sürücü belgelerinin belli bir süre içinde değiştirilme zorunluluğu bulunmamakta olup, gerek trafik denetimlerinde, gerekse diğer trafik işlemlerinde (trafik kazaları gibi) vatandaşlarımız mevcut sürücü belgelerini değiştirmeksizin kullanabileceklerdir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
http://www.trafik.gov.tr/duyurular.aspx
pilot bölgelerde değiştirilmeye başladı ama henüz istanbula vb büyük şehirlere gelmedi. sistemi oturttuklarında bizede gelir...
Ferhat_V
05-01-2009, 16:05
normal ehliyetten hiçbir farkı yok benimki bu yeni ehliyetlerden aralık 2007 de almıştım..
değişmesi gereken şey sadece ehliyete tc numarasımı eklenmesimi? 3sene önce aldım bende yazıyo tc no sorun yok ozaman:D
erkin006
05-01-2009, 19:08
babamın ehliyet eski şimdi 60 yaşındaki adamı sırf o yüzden emniyetemi götürcekler...ayıptır ya...
emniyette bu işler kalabalık olmadan halletmek lazım aslında..
B+A2 yaptım yenı tıp tc lı rahatım : )
benimkinde de var tc no. anneminkinde de babamınkinde de var. ben olmadığını ilk defa duydum :S
Zorunlu değişimin daha süresi olmasına rağmen bugün "yıpranmadan" dolayı yeni ehliyet için başvuruda bulundum. Güncel olması açısından istenen evrakları yazayım:
-4 adet vesikalık resim
-40YTL
-Nüfüs cüzdanı aslı ve 1 fotokopisi
-Eski ehliyetinizide yanınızda bulundurun(fotokopisini aldılar benden)
-Bunun dışında ehliyetinde KAN GRUBU yazmayanların kan grubu kağıdı.
İşlemlerin sırası:
-Öncelikle "ehliyet işlemleri" bürosuna uğruyorsunuz. 3 adet form dolduruyorsunuz. Evraklarınızı teslim ediyorsunuz.(Süre: 10dak.)
-Daha sonra yeni sisteme göre Parmak İzi verme bürosuna gidiyorsunuz. Bilgisayarda bütün parmaklarınızın izi alınıyor ve fotoğraflarınızdan 1 tanesi scannerdan geçirilerek dosyanız güncelleniyor.(Süre: 5dak.)
-Daha sonra Sicilinizin temiz olduğunu belgelemek için başka bir büroya geçiyorsunuz. Oradan bilgisayardan kontrol edilip size evraklarınız veriliyor.(Süre: 1dak.)
-Son olarak ilk başvurduğunuz "ehliyet işlemleri" bürosuna geri dönerek 40YTL ( Süre:1dak.) ödüyorsunuz ve yeni boş ehliyetinizin arkasına imzanızı atıyorsunuz.
Ertesi gün mesayi bitimine yakın yeni ehliyetinizi almak için eski ehliyetiniz ile birlikte gelmeniz söyleniyor.
Totalde 15-20dak. arasında işlemleriniz bitiyor ;)
Çok güzel anlatmışssın Barutçu, gerçekten bole ise hemen gidip değiştirelim parçapinçik oldu ehliyet cepte :D
Çok güzel anlatmışssın Barutçu, gerçekten bole ise hemen gidip değiştirelim parçapinçik oldu ehliyet cepte :D
Evet anlattığım kadar kolay fakat dikkat edilmesi gereken en önemli noktada:
Başvuruları 9:00-12:30 arası kabul ediyorlar.
Birde ben ehliyeti aldığım şubeye gittim, belki başka bir şubeden yapmak istesem biraz daha uzun sürebilirdi (fax...vs)