Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracıma arkadan çarptılar tramer ne olacak?
yucelebeci
18-03-2019, 18:55
Arkadaşlar bugün beylikdüzünde amarok aracımla giderken önüme taksi kırması sonucu durdum arkamdaki araçta durdu ama onun arkasındaki duramadı önündekine vurdu o da bana vurdu benim aracımda hasar yok ama bana vuran da kaput tampon far gitti tutanak tuttuk, şimdi benim sorum şu benim aracımda bişey olmadığı için işlem yapılmayacak bana vuran aracında hasarını muhtemelen ona arkadan vuran arac yaptıracak bu işlemlerle ilgili ben tramerimde herhangi bir kayıt gözükürmü?
_driver_
18-03-2019, 19:38
Herhangi bir işlem olmayacağı için sadece bedelsiz çarpma olarak çıkar büyük ihtimalle
yucelebeci
18-03-2019, 20:40
Herhangi bir işlem olmayacağı için sadece bedelsiz çarpma olarak çıkar büyük ihtimalle
Esas canımı sıkan mevzu bu zaten tramerde çarpma çıkması, mantıklı olan benim sigortamla alakalı bi iş yok aracımda hasarda yok hiç bişey gözükmemesi lazım ama çoğu işte mantık olmadığı için emin olamadım
Esas canımı sıkan mevzu bu zaten tramerde çarpma çıkması, mantıklı olan benim sigortamla alakalı bi iş yok aracımda hasarda yok hiç bişey gözükmemesi lazım ama çoğu işte mantık olmadığı için emin olamadım
çıkar tramerde. vuran kişi elden cash olarak öderse çıkmaz. yani sigortayı hiç karıştırmadan.
lider-58
19-03-2019, 09:48
tutulan tutanak işine aracınızı dahil etmeseydiniz muhtemelen hiçbir ibare çıkmayacaktı yani bende hasar yok ben ayrılıyorum diyebilme ihtimalini düşünerek yazıyorum bunu artık tutanak işine dahil olduğunuz için kazaya karışmış sayılıyorsunuz ve herhangi bir sigortadan para alma işleminiz olmayacağı için çarpma veya onun türevinde bir ibare olacaktır evet can sıkıcı ama yapabilecek bir şey yok bedelsiz olmasındansa 300 - 500 tl tramer kaydı olsa daha mantıklı dediğiniz gibi
onursumer
19-03-2019, 10:03
bence gozukmesi çok sıkıntı değil , resim tutanak vs orneği tarihli olduğu surece takılmaya gerek yok
63owen63
19-03-2019, 10:22
siz de hasar yokmuş, arkadakiler 2 taraflı tutanak tutabilirlerdi aralarında, tutanak expere sunulmadıysa arayın adamları tekrar tutanak tutturun,
sizde bedelsiz çarpma çıkar muhtemelen.
siz de hasar yokmuş, arkadakiler 2 taraflı tutanak tutabilirlerdi aralarında, tutanak expere sunulmadıysa arayın adamları tekrar tutanak tutturun,
sizde bedelsiz çarpma çıkar muhtemelen.
Amaroka vurup önü dağılan araç ne yazacak tutanağa?
"Arkadan darbe geldi, şiddetle öne itildim, hava bariyerine çarpım, ön dağıldı" :).
63owen63
19-03-2019, 10:44
"Arkadan darbe geldi, şiddetle öne itildim, hava bariyerine çarpım, ön dağıldı" :).
Pardon, ben o aracın da önünde hasar yok gibi düşündüm, eğer öyleyse olmaz zaten, ki normalde zincirleme kazalarda, hasar olsun olmasın tüm araçlar birbiri ile ikişerli tutanak tutar, yani sırasıyla a b c araçları kaza yaptıysa, önce ab arasında sonra bc arasında ayrı tutanaklar tutulur,
ben ortadaki aracın da önde hasarı yok gibi düşündüm,süreçten çıkılamaz durum öyleyse.
Pardon, ben o aracın da önünde hasar yok gibi düşündüm, eğer öyleyse olmaz zaten, ki normalde zincirleme kazalarda, hasar olsun olmasın tüm araçlar birbiri ile ikişerli tutanak tutar, yani sırasıyla a b c araçları kaza yaptıysa, önce ab arasında sonra bc arasında ayrı tutanaklar tutulur,
ben ortadaki aracın da önde hasarı yok gibi düşündüm,süreçten çıkılamaz durum öyleyse.
Konuları sondan değil, ilk mesajdan okumak önemli :) ......
lider-58
19-03-2019, 11:01
zaten bahtsız bedevi o :D
arkadan vuranamı yansın önü vurup dağıttığınamı adam muhtemelen niye amorok bir ufak otomobil olsa ne olurdu diye hayıflanmıştır :D
Görünürde hasar yoktur ama, o gelen etkinin sönümlemesi nerede oldu onu bulmak lazım, fizik kanunları gereği kesinlikle bir yerlere aktarılmış ve sönümlenmiş olması lazım.
Tamponu bi söktürün bakın isterseniz.
Konuları sondan değil, ilk mesajdan okumak önemli :) ......
63owen63
Ne gücüne gitti de eksilemişsin mesajı?
Pes valla.
kunteper
19-03-2019, 12:57
Insanin tampona gidip bir cizik falan atasi geliyor :). Boyansin kucuk birsey gozuksun daha iyi..
yucelebeci
19-03-2019, 13:27
Yorumlar için teşekkür ederim, yazılanlardan sonra servise gidip kazadan dolayı ufak çizik var pasta yapın tramere geçsin demek mantıklı olabilir mi diye düşünüyorum şuan çünkü pasta dışında yapılacak hiçbir şey yok, dediğiniz gibi tramerde fiyat yazmadan çarpma yazması daha şüpheli gibi duruyor
yucelebeci
19-03-2019, 13:28
Bendeki durum bu başka bişey yok
https://i.hizliresim.com/Wqv77L.jpg (https://hizliresim.com/Wqv77L)
Dilersen stobu değiştirirsin. Meblağ çıkacaksa boş yerine, stop masrafı yazar en azından.
Ucu çatlamış gibi. Su falan girmesin zamanla.
63owen63
19-03-2019, 14:15
63owen63
Ne gücüne gitti de eksilemişsin mesajı?
Pes valla.
Tarz. ( 10karakter)
golgeoyunu03
19-03-2019, 14:17
Dilersen stobu değiştirirsin. Meblağ çıkacaksa boş yerine, stop masrafı yazar en azından.
Eğer göcük gidik falan yoksa bence de sadece stopu değiştirin. 1000tl den daha az bir tramer gözükür.
Size çarpan araç kaskodan yaptırsa dahi tutanağı servise uzattığı gibi aracınıza bedelsiz çarpma kaydı düşecektir. Ben de yaşadım bu durumu. Mide bulandıran bi durum yerinizde olsam stobu değiştiririm. Ama 3-4 ay önce bedelsiz ibarelerin 0 TL olarak gözükeceğini duymuştum. Bilinçli biri sigortacısını arayıp öğrenebilir. Fotoğraflar da biniciye yeterli gelir. Ama 100 kişiye satarsınız 1 tanesi kıllık yapar. İğrenç bi durum düzenine sokayım şu kaza işlerinin.
yucelebeci
19-03-2019, 14:29
Eğer göcük gidik falan yoksa bence de sadece stopu değiştirin. 1000tl den daha az bir tramer gözükür.
Stopla uğraşmama gerek yok ta ufak tefek çizikler için bir kayıt açtırabilirim belki
yucelebeci
19-03-2019, 14:33
Peki bana vuran araçla tutanak tutmasaydık, yani bana vurdun ama benim aracımda hasar yok tutanağa gerek yok diyip gitseydim bana vuran aracın ön tarafı nasıl onarılırdı?
Peki bana vuran araçla tutanak tutmasaydık, yani bana vurdun ama benim aracımda hasar yok tutanağa gerek yok diyip gitseydim bana vuran aracın ön tarafı nasıl onarılırdı?
Plakanı aldıysa polise bildirirdi olay yerinde durmadı gitti diye herhalde.
yucelebeci
19-03-2019, 14:43
Plakanı aldıysa polise bildirirdi olay yerinde durmadı gitti diye herhalde.
Şunun için sordum adamı arayıp benim sigortayla işin yok, sana vuran kişiyle senin işin, tuttuğumuz tutanağı boşuna işleme verme desem adam hasarını nasıl yaptırır onu öğrenmeye çalışıyorum
İbrahim33
19-03-2019, 17:07
geçmiş olsun , bu kadar takılmayın tramere. hasar kaydı işlemeyip gezen bi ton turşu araba var piyasada.
yucelebeci
19-03-2019, 17:19
geçmiş olsun , bu kadar takılmayın tramere. hasar kaydı işlemeyip gezen bi ton turşu araba var piyasada.
Kardeşim takıntılıyım ben birazcık tramerli araba tercih etmiyorum pek, o yüzden önemli benim için
yucelebeci
19-03-2019, 17:23
Şimdi şöyle bir şey söyledi bir sigorta danışmanı, kaza anında suçlu isen ve sigortandan karşı tarafa meblağ ödenirse senin aracında herhangi bir hasar olmasa dahi sende çarpma çıkar, fakat kazada sen suçsuzsan ve senin sigortandan herhangi bir işlem ödeme yapılmazsa senin tramerinde herhangi bir kayıt gözükmez, bu birazcık kafamı karıştırdı
Tayfun-E30
19-03-2019, 22:07
Takintilisinizda tramerde bedelsiz hasar yazsa ne olucak? arac zaten hasarsiz.. Sivrilik olsun diye degil bilmedigimden soruyorum..
Tramer kayıtlarına neden takılmamalıyız, araç alırken aracı inceleyip düzgünse almalıyız adlı konuya bir örnek daha.
yucelebeci
20-03-2019, 10:52
Arkadaşlar “ya takılmayın böyle ufak şeylere” temalı postları yazıyosunuzda, araç satılırken, kardeşim bu araçta hasar kaydı var kayıtsızlar bu paralara gidiyor yap ordan bi 3/5 bin indirim şeklinde koparma cümlelerinede biz maruz kalıyoruz, o yüzden bırakın takılan takılsın
onursumer
20-03-2019, 11:16
benim poloyada arkadan çarpmışlardı hemde ilan vermeye karar verdiğim hafta , yaptırdım tramerdede çıktı , aaa bagaj boyalı vs diyende oldu satılık değil kardeşim dedim gonderdim ama istediğim rakama sattım :) hiç dert etmedim
ulasoztas1
20-03-2019, 11:17
arkadandaki araç hem önden (sana çarpması) hem de arkadan( (arkasındaki aracın çarpması) sonucu iki ayrı plakalı araç ile temasta bulunduğu için arka tarafını ona vurandan, ön tarafını da senin plakan üzerinden yaptırtacaktır.
Toplum olarak böyle ufak şeyleri büyütünce rahatlama yollarını bireysel olarak arıyoruz ve böyle plastik metal parçaları önem kazanıyor maalesef.. Aracının arkasındaysan olanı biteni biliyorsan isteyen yazsın ekspertize gösterilir olur biter.
bu yaz ben benzerini yaşadım
onümdeki araç yavaş trafikte aniden durdu ben duramadım plakalığım bile kırılmadı öndeki aracında tamponunda çok ufak bir cizik oldu. Araç sahibi yaptırmam muhtemelen dedi fakat beyfendi yaptırmış aracını 3000tl tutmuş sigorta pirimim fırladı.
Birde benim aracımda hasar ve işlem olmamasına rağmen tramerinde çarpma yazıyor.
Araç önceden tramersizdi ama sorun değil zaten arabayı kullanan biriyim sokakta çiziliyo fln sıkılırsam boyatırım.