PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : istanbul hakkında yardım

yusufcan_k
22-03-2019, 09:30
arkadaşlarım abilerim sizlere bir sorum olacak.. kız arkadaşım bir operasyon için istanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Özel Gaziosmanpaşa Hastanesinde olucak. bizde hazır ankaradan geliyorken 1 2 gün önceden gelip biraz dolanalım gezelim diyoruz.. Bu konuda yardım isteyeceğim sizden..

öncelikle otel olarak nerede kalınır.. hastaneden çok çok uzaklaşmadan 8-10km ve hastaneye ulaşımın atraksyonun çok olmayacağı :D yakın çevrede bir yer lazım otel önerileri birinci isteğim..

ikinci olarakta otelin konumuyla bağlantılı nereler gezilebilir ne yapılabilir.. (hiç istanbul bilmeyen birisine yardımcı olacaksınız :) biraz detaylı yazarsanız sevinirim :)

enes_srb
22-03-2019, 09:47
Otel olarak titanic bayrampaşa var tramvay hemen önünde ve hastaneye 2 durak fiyatı biraz tuzlu olabilir , onun dışında ramada olabilir biraz daha uygundur fiyat olarak . Kalıcağınız yer ve hastanenin konumu itibari ile yakın çevrede gezilicek pek bi yer yok . Araç ile geliyorsanız bayrampaşa beşiktaşada bakırköy taraflarınada ortalama 14-15 kilometre uzaklıkta . Florya tarafında fly inn , aqua florya avm ler güzeldir havaalanına çok yakın olduğu için 2 konumda kafelerde oturulup bişeyler içilebilir. Bi günümü lokma da kahvaltı sahilde bi yürüyüş akşam üstü çırağanda kahve ye ayırırdım . Ulaşım olarak tramvaydan metrobüse aktarma yapmanız gerekicek o şekildede 35-40 dk civari sürer ama yoğun saatlerde kullanmamanızı tavsiye ederim , ilginizi çekebilcek şeyleri tam olarak bilmediğim için kendimi düşünerek örnek verdim .

_opeth
22-03-2019, 10:00
ramada encore bayrampaşa'da da kalınabilir.

fthdrn
22-03-2019, 10:08
Gaziosmanpaşa konum itibari ile istanbulda gezilecek yerlere en uzak yer :D
Havalar güzelleşiyor tarihi yarımada gezilebilir, boğaza inip sahilde gezinti, ortaköyde kumpir

Kahn23
22-03-2019, 11:47
Bulunacağın yere en yakın gezme yeri IKEA ve Forum İstanbul :D

Gidebileceğin yer de en hızlı Metro ile Bahçelievler ordan da ister yürüme ister taksi vs ile Yeşilköy.

yusufcan_k
22-03-2019, 13:01
Otel olarak titanic bayrampaşa var tramvay hemen önünde ve hastaneye 2 durak fiyatı biraz tuzlu olabilir , onun dışında ramada olabilir biraz daha uygundur fiyat olarak . Kalıcağınız yer ve hastanenin konumu itibari ile yakın çevrede gezilicek pek bi yer yok . Araç ile geliyorsanız bayrampaşa beşiktaşada bakırköy taraflarınada ortalama 14-15 kilometre uzaklıkta . Florya tarafında fly inn , aqua florya avm ler güzeldir havaalanına çok yakın olduğu için 2 konumda kafelerde oturulup bişeyler içilebilir. Bi günümü lokma da kahvaltı sahilde bi yürüyüş akşam üstü çırağanda kahve ye ayırırdım . Ulaşım olarak tramvaydan metrobüse aktarma yapmanız gerekicek o şekildede 35-40 dk civari sürer ama yoğun saatlerde kullanmamanızı tavsiye ederim , ilginizi çekebilcek şeyleri tam olarak bilmediğim için kendimi düşünerek örnek verdim .

bütçe olarak çok sarsmayacak 2 gün aslında genel olarak konaklama ve kahvaltı yeter bize otele vereceğim fazla paranın daha azını taksiye vs verebilirim diye düşünüyorum otel ve hastane arası olaraktan :) google maps den baktığım kadarıyla istanbulun deniz görmeyen taraflarına gidiyoruz o konuda şanssızız biraz.. otobüs ile gelmeyi planlıyoruz açıkcası.. öyle sahilde gezinti çay kahve atıştırmalık bişeyler yapmak güzel olur tabiki tavsiyeler için teşekkürler :icon_rule:icon_rule

ramada encore bayrampaşa'da da kalınabilir.

araştıracağım teşekkür ederim :)

Gaziosmanpaşa konum itibari ile istanbulda gezilecek yerlere en uzak yer :D
Havalar güzelleşiyor tarihi yarımada gezilebilir, boğaza inip sahilde gezinti, ortaköyde kumpir

başkanım mekan uzak biliyorum :D boğaza neyle ineyim sahile nası çıkayım ortaköyde kumpiri nerde yiyeyim :D ve nasıl gideyim bunlarıda tarif ederseniz bana efsane olur :D

Bulunacağın yere en yakın gezme yeri IKEA ve Forum İstanbul :D

Gidebileceğin yer de en hızlı Metro ile Bahçelievler ordan da ister yürüme ister taksi vs ile Yeşilköy.

ikeaya bayılırım :D avm fobim var çok girip çıkamam basıyo 10 15 dakkadan sonrası.. aklıma yazdım yeşilköy tarafını da :icon_tup::icon_tup::icon_tup:

yusufcan_k
22-03-2019, 13:44
istanbul yabancısı için şimdi biraz daha netleştirdim olayları

gümüş palas diye bir yer bulduk hastaneye arabayla 1 dakka diyor yani bakınca yürüme mesafesinde ona okey gibiyiz. peki ordan deniz hasretimizi nasıl gidereceğiz.. bana bir yol tarifi yapın beyler :D gaziosmanpaşadan deniz turu olarak vapur vs nereye gidilir günlük gezmelik (adalar turu aklımda) onun dışında böyle neye binebiliriz nerden biner nerde ineriz manzaralı :D

fthdrn
22-03-2019, 13:47
Tramvay ile tarihi yarımada gezintisi en kolay güzergah olabilir. Sultanahmet beyazıt kapalıçarşı mısırçarşısı vs.

Kahn23
22-03-2019, 13:50
Deniz turu yapacağın en yakın yer Eminönü.

https://i.hizliresim.com/JZb74W.png (https://hizliresim.com/JZb74W)

DKB34
22-03-2019, 14:11
Garenta moov'dan araç kiralayarak rahatça gezebilirsiniz. Fiyat olarakta uygun araştırın derim.

CenkB
22-03-2019, 14:33
Daha önce yazacaktım ama silmiştim. Planın biraz daha oturduğuna göre yazabilirim. :)
Gop da belediyenin arkasından otobüsler kalkar(Toplu taşıma en hızlı ulaşımın olur gibi duruyor). Taksime gidip istiklalden aşağı inip galata kulesine çıkabilirsin. Oradan karaköye inip galata köpsünü yürüyerek geçtikten sonra eminönüne ulaşırsın. Oradan ister adalara tur yap istersen üsküdara geçip sahilde yürüyerek kızkulesi karşısında çay içebilirsin.
Veya aynı rota ile galata kulesine çıktıktan sonra karaköye inip beşiktaş oradan da ortaköye yürüyüş yapılabilir. 20-25 dk yürürsün ama beşiktaş ortaköy arası yol güzel ağaçlı mağaçlı. Ortaköyde kumpir waffle gömülebilir ki muhtemelen kız arkadaşın ortaköydeki camiinin yanında boğaz manzarasıyla fotoğraf çekilmek isteyebilir.
Gaziosmanpaşa eyüpsultanın yukarısında. İstersen eyüp camiiye gidebilir ve/veya teleferikle pierloti tepesine çıkıp haliç manzarasıyla çay içebilirsin.

Daha çeşit arttırılabilir buralarda ama sanırım bellibaşlı yerler buralar. Hem gaziosmanpaşadan ulaşım da kolay sayılabilecek seviyede. Aklınızda planladığınız yerler varsa ulaşım için nasıl gidilir- yakınlık uzaklık vs. durumlarında buradan veya pm ile sorabilirseniz daha rahat yardımcı olunur sanırım size. :)

fthdrn
22-03-2019, 14:37
Bence araç kiralamayın otopark trafik çekici çeker mi acaba derdin olmaz

Hondafatih
22-03-2019, 14:40
Gaziosmanpaşadan çıkılıp pierlotiye gidilebilir teleferik ile çıkıp bir çay kahve içilip deniz üstü seyir yapılabilir. Gaziosmanpaşadan trenvay ile eminönü tarihi yarım adayı gezilebilir.

Yeterki metro ile gidilsin karayoluyla zahmetli olacaktır. Tavsiyem metro istasyonlarında bulunan akbil alınıp içerisine 30 tl yükleyip gezintiye başlanabilir. Haftasonu birde hava güzelse o trafik hengamesine girilmez.

rain man
22-03-2019, 14:51
Istanbulu bilmeden araba kiralayıp gezme denilince böyle bir titreme aldı beni :)

Akbil varsa sorun yok. Istanbul ici toplu taşıma en güzeli. Tabi itis kakış olmadığı saatler daha makul olur yolculuk. Yazılmış gop belediye arkası veya bereçten otobüsler geçiyor. Yine bereçten tramvay var :) ulaşımı onlar üzerinden kurmak baya rahat olur.

fthdrn
22-03-2019, 15:08
Istanbulu bilmeden araba kiralayıp gezme denilince böyle bir titreme aldı beni :)

Akbil varsa sorun yok. Istanbul ici toplu taşıma en güzeli. Tabi itis kakış olmadığı saatler daha makul olur yolculuk. Yazılmış gop belediye arkası veya bereçten otobüsler geçiyor. Yine bereçten tramvay var :) ulaşımı onlar üzerinden kurmak baya rahat olur.
Düşünsene istanbula yabancısın navigasyon ile hafta sonu hava güzelken a noktasından b noktasına gitmeye çalışıyorsun :D tür:gerilim imdb: 8.2

akko
22-03-2019, 15:20
Otel olarak ramada ve titanic olabilir bence. Hemen üstünde tramvay durağı var, oradan topkapıya geç.
Topkapıdan tekrar tramvaya binip sahile geçebilirsin; Dolmabahçe - Karaköy civarına.
Hava güzel olursa, dolmabahçede bi çay kahve içebilirsin. yürüyerek bile ortaköye varabilirsin burdan sonra.
Ortaköy' de kumpir vs, güzel zaman geçirirsin :)

SekoLive
22-03-2019, 15:42
kardeşim arkadaşlar gerekeni yazmış şu mahalleye dikkat edersen aksiyon az yaşamış olursun

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=XSEdZZzfOeA)

meganes
22-03-2019, 15:58
bende bir öneri sunayım ameliyatı istanbul harici başka bir ile aldırma imkanınız varmı ?

rain man
22-03-2019, 16:09
kardeşim arkadaşlar gerekeni yazmış şu mahalleye dikkat edersen aksiyon az yaşamış olursun

Sadece sarıgöl değil ki gopta ara sokaklara hele ki karanlık çökünce girmemek gerekiyor. Mümkünse anayoldan gitmek en güvenlisi.

_opeth
22-03-2019, 18:34
arabayla çıkarsan yandex her zaman açık olsun. Trafik nerde tıkanacağı hiç belli olmuyor. Gezme işlerini de olabildiğince ölü zamanlarda yap. Yani Haftaiçi 11-16 arası

twin
22-03-2019, 18:40

onu emirgan sütiş yapalım bence :)

fthdrn
22-03-2019, 19:05

Kapısına etiket araba koymuyosan emirgan sütişin bi esprisi yok ki :)

kado
22-03-2019, 19:13

Gop'tan Emirgan Sütii'e arabasız gitmeyi mi öneriyorsunuz :D

SekoLive
22-03-2019, 19:26
Sadece sarıgöl değil ki gopta ara sokaklara hele ki karanlık çökünce girmemek gerekiyor. Mümkünse anayoldan gitmek en güvenlisi.

Videoyu yanlis alintilamisiz 😁

YouTube (https://youtu.be/OwJBu0VPPiw)

yusufcan_k
23-03-2019, 01:46
Garenta moov'dan araç kiralayarak rahatça gezebilirsiniz. Fiyat olarakta uygun araştırın derim.
Valla araç düşünmüyorum hem maliyet bakımından hemde istanbulda araç kullanma sıkıntısına hiç giremem :) teşekkürler yine de

Daha önce yazacaktım ama silmiştim. Planın biraz daha oturduğuna göre yazabilirim. :)
Gop da belediyenin arkasından otobüsler kalkar(Toplu taşıma en hızlı ulaşımın olur gibi duruyor). Taksime gidip istiklalden aşağı inip galata kulesine çıkabilirsin. Oradan karaköye inip galata köpsünü yürüyerek geçtikten sonra eminönüne ulaşırsın. Oradan ister adalara tur yap istersen üsküdara geçip sahilde yürüyerek kızkulesi karşısında çay içebilirsin.
Veya aynı rota ile galata kulesine çıktıktan sonra karaköye inip beşiktaş oradan da ortaköye yürüyüş yapılabilir. 20-25 dk yürürsün ama beşiktaş ortaköy arası yol güzel ağaçlı mağaçlı. Ortaköyde kumpir waffle gömülebilir ki muhtemelen kız arkadaşın ortaköydeki camiinin yanında boğaz manzarasıyla fotoğraf çekilmek isteyebilir.
Gaziosmanpaşa eyüpsultanın yukarısında. İstersen eyüp camiiye gidebilir ve/veya teleferikle pierloti tepesine çıkıp haliç manzarasıyla çay içebilirsin.

Daha çeşit arttırılabilir buralarda ama sanırım bellibaşlı yerler buralar. Hem gaziosmanpaşadan ulaşım da kolay sayılabilecek seviyede. Aklınızda planladığınız yerler varsa ulaşım için nasıl gidilir- yakınlık uzaklık vs. durumlarında buradan veya pm ile sorabilirseniz daha rahat yardımcı olunur sanırım size. :)
Yarın kafamda ki sorularla biraz başını ağrıtabilirim sen yetkili bi abiye benziyosun :)))

Bence araç kiralamayın otopark trafik çekici çeker mi acaba derdin olmaz
Aynen katılıyorum çok sıkıntı yaşatır bana

Gaziosmanpaşadan çıkılıp pierlotiye gidilebilir teleferik ile çıkıp bir çay kahve içilip deniz üstü seyir yapılabilir. Gaziosmanpaşadan trenvay ile eminönü tarihi yarım adayı gezilebilir.

Yeterki metro ile gidilsin karayoluyla zahmetli olacaktır. Tavsiyem metro istasyonlarında bulunan akbil alınıp içerisine 30 tl yükleyip gezintiye başlanabilir. Haftasonu birde hava güzelse o trafik hengamesine girilmez.

Not aldım sanırım akbil toplu taşımaların hepsinde geçerli gibi?

Teşekkürler aklımda bilgiler :)

Düşünsene istanbula yabancısın navigasyon ile hafta sonu hava güzelken a noktasından b noktasına gitmeye çalışıyorsun :D tür:gerilim imdb: 8.2

Ankarada bile trafik bunaltıyo beni hele ki dediğin gibi yabancı olduğum biyerde o aksiyonlara girmeye hiç niyetim yok 😂😂😂

Otel olarak ramada ve titanic olabilir bence. Hemen üstünde tramvay durağı var, oradan topkapıya geç.
Topkapıdan tekrar tramvaya binip sahile geçebilirsin; Dolmabahçe - Karaköy civarına.
Hava güzel olursa, dolmabahçede bi çay kahve içebilirsin. yürüyerek bile ortaköye varabilirsin burdan sonra.
Ortaköy' de kumpir vs, güzel zaman geçirirsin :)

Ramada da yer yok geleceğimiz tarihlerde o yüzden seçemedik titanic de biraz sadece yatıp kalkmak için çok hesaplı gelmedi bana :) şimdi gece gece ismini unuttum seçtiğimiz otelin ama internette güzele benziyordu :)

Yakınından bile geçmeyim oraların :)) ama yabancı değiliz bizimde yenidoğan-çinçin hattı böyle vahşilerle dolu :D

bende bir öneri sunayım ameliyatı istanbul harici başka bir ile aldırma imkanınız varmı ?

Malesef bir program dahilinde olucak kız arkadaşım ankara-istanbul da fiyat farkı olarak 8000 tl gibi bir fark çıktıpı için istanbula geliyoruz :)

ghibli06
23-03-2019, 03:32
Yaklasik 2 senedir İstanbulda santiyem var, Pendik bitti cok sukur ama Bayrampasa ve Alibeykoy devam ediyor, genelde Tarabya Hakimevinde kaliyorum ancak illa santiyelere yakin kalmam gerekiyorsa Pierre Loti tepesinde Turquhouse da kaliyorum, fiyat 180 tl dedigin yere de taksiyle 20 tl mesafe, teleferikle Halic kiyisina inebiliyor oradan otobusle istedigin yere gidebiliyorsun... Otel de guzel, Pierre Loti ayri guzel benim tum stresimi aliyor o manzara...

twin
23-03-2019, 12:32
Kapısına etiket araba koymuyosan emirgan sütişin bi esprisi yok ki :)
Bence ürünleri lezzetli ya özellikle böreği :)

Gop'tan Emirgan Sütii'e arabasız gitmeyi mi öneriyorsunuz :D

Alıntıladığım arkadaş lokma demiş sahil tarafı, onun için sütiş dedim ben de arabasız zor haklısınız

enes_srb
23-03-2019, 12:45
Bence ürünleri lezzetli ya özellikle böreği :)

Alıntıladığım arkadaş lokma demiş sahil tarafı, onun için sütiş dedim ben de arabasız zor haklısınız

Ben araçla gelinip gelinmiceği belirtilmeden yazdım .O kadarda zor değil ulaşım biraz uğraştırır sadece

yusufcan_k
23-03-2019, 19:33
Yaklasik 2 senedir İstanbulda santiyem var, Pendik bitti cok sukur ama Bayrampasa ve Alibeykoy devam ediyor, genelde Tarabya Hakimevinde kaliyorum ancak illa santiyelere yakin kalmam gerekiyorsa Pierre Loti tepesinde Turquhouse da kaliyorum, fiyat 180 tl dedigin yere de taksiyle 20 tl mesafe, teleferikle Halic kiyisina inebiliyor oradan otobusle istedigin yere gidebiliyorsun... Otel de guzel, Pierre Loti ayri guzel benim tum stresimi aliyor o manzara...

Abi seni hafta içinde biraz rahatsız edeyim o zaman :))) bu konuda yardımcı olan bütün herkese çok çok teşekkür ederim

yusufcan_k
29-03-2019, 19:56
Bir güncel çekeyim.. 2 gün otelde kalıcaz o kesinleşti.. geceliği max 250 tl olan otel önerilerinizi bekliyorım ben baktım ama pek anlamadım :)

İstediim şeyler sahil ve vapur vs turlarına yakın olsun hastaneye (100yıl gop hastanesi) ulaşımı sıkıntı olmasın :) biliyorum çok şey istiyorım ama çözerse techturkey çözer bu işi :))