PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Self Servis Yakıt

Özgür Güneş
26-03-2019, 22:42
Ankara’da Külliye’nin yanındaki Aytemiz’e gelmiş, bana yakın olduğu için Shell’i aldatıp deneyeyim dedim. Kullanımı tahmin edeceğiniz üzere zaten kolay. Milletçe 10 kuruş zam gelecek haberini duyunca geceden önce fullemeye gidiyoruz, bu sistemin de tutmasını isterim ama tutmayacağından son derece eminim, severiz ayak işlerimizi yaptırmaya parayla. Pompaların üzerinde E5 yazıyor, eğer doğruysa Aytemiz’den böyle devam edebilirim.

https://i.hizliresim.com/0RojyB.jpg

https://i.hizliresim.com/4jv20G.jpg

berkaym
26-03-2019, 23:19
Ben çıktığından beri kullanıyorum litre başına benzinde 15 dizelde 20 kuruş daha ucuza veriyo yakıtı. Çalışanlarda gayet yardımsever her seferinde gelip yine ilgileniyorlar. Ben tutmasa bile mecburen yaygınlaşıcağını düşünüyorum. İstasyonların kar oranı azaldıkça daha az çalışan ile devam etme şansı olucak bu şekilde. Bu arada yakıt kalitesi için bence büyük bir fark yok bende shell’den vazgeçip almaya başladım.

Özgür Güneş
26-03-2019, 23:32
Ben çıktığından beri kullanıyorum litre başına benzinde 15 dizelde 20 kuruş daha ucuza veriyo yakıtı. Çalışanlarda gayet yardımsever her seferinde gelip yine ilgileniyorlar. Ben tutmasa bile mecburen yaygınlaşıcağını düşünüyorum. İstasyonların kar oranı azaldıkça daha az çalışan ile devam etme şansı olucak bu şekilde. Bu arada yakıt kalitesi için bence büyük bir fark yok bende shell’den vazgeçip almaya başladım.

Vallahi burdaki pompacılar akıllı, hiç güleryüzlü karşılamıyolar :) Adam yaygınlaşırsa ekmeğinden olacak tabi biliyor. Daha önce iki defa gittiğim zaman arızalıydı self servis, arada bir sistemi çöküyor burdaki istasyonun, umarım belli bi standarta oturur.

umut01
28-03-2019, 10:55
Bizim ülkemize uygun değil gibi. büyük şehirlerden belki olabilir. Dikkatimi çeken tam da kadınların petrol istasyonlarında görev almaya başlamalarından sonra çıktı. bir şey daha zaten eskisi kadar istihdam yok bu sektörde, bir istasyonda max 2-3 kişi görüyorum 4lü 5li pompa grubu olanlarda.

ChuckBartowsKi
28-03-2019, 15:35
Gece tekli pompacı olan istasyonlarda pompacılar önce çalmayı bıraksın sonra bu sistemi eleştirsinler.

Bir pompacının maliyeti küçük istasyonlarda ortalama 2.000 TL.

3 vardiya olsa sigortaları derken ciddi bir rakam bu oranda indirim yapıp self servise dönülmesi bence gayet mantıklı.

Özgür Güneş
09-04-2019, 17:16
Bir de videosunu çektim, alt yazı eklesem iyiymiş de neyse, idare ediverin :)

https://youtu.be/1PlqLA3y5gU

-Murat Özcan-
12-04-2019, 08:52
Eğer az da olsa indirim oluyorsa bu sistemde millet olarak kullanırız diye düşünüyorum.

Şahsen ben daha denk gelmedim bu uygulamaya yaşadığım yerde fakat gelirse denemek isterim.

TarikS
12-04-2019, 09:21
Eğer az da olsa indirim oluyorsa bu sistemde millet olarak kullanırız diye düşünüyorum.

Şahsen ben daha denk gelmedim bu uygulamaya yaşadığım yerde fakat gelirse denemek isterim.

Mazotta 20, benzinde 15 kuruş şimdilik. İnsanlar alışınca azalabilir bu miktar.

Kendi indirim kartları %5 yapıyordu onu %3'e çekmişler, burda da aynı yolu izlerler muhtemelen. Geçen gün aklıma geldi de self servis doluydu, bakacağım self servis fiyatı üzerinden ekstra %3 daha düşecek mi? :D

said_
12-04-2019, 11:29
her pompa da olmalı bu olay,

adam gelene kadar 3 kere doldururum.

berkaym
12-04-2019, 11:35
Bende son gittiğimdeki story’den ek yapiyim :D bu arada son 3 seferdir gidişimde birşey farkettim. Enpara banka kartını onaylamıyor sistem. Garantide sorun olmuyor ama enparayı kabul etmiyor :D

https://i.hizliresim.com/YQoA7Z.jpg

gokhankenar
12-04-2019, 12:18
Bursada varmı bu sistem. Varmı bileniniz ?

free-hifi
12-04-2019, 12:21
Opet te sistem hazır ama yapmaktan vaz gecılsı turk ınsanının alısknalıkları karsısında yatırımın karsılık almayacak dusuncesı var

Birkan61
12-04-2019, 12:25
BENDe şimdi 3.köprü yolundaki aytemizfe gördüm, tek kullanımlık eldiven olmasıda hoş olmuş

-Murat Özcan-
13-04-2019, 17:29
Mazotta 20, benzinde 15 kuruş şimdilik. İnsanlar alışınca azalabilir bu miktar.

Kendi indirim kartları %5 yapıyordu onu %3'e çekmişler, burda da aynı yolu izlerler muhtemelen. Geçen gün aklıma geldi de self servis doluydu, bakacağım self servis fiyatı üzerinden ekstra %3 daha düşecek mi? :D

Tabi ki detaylı bir izlenip yapıp burada deneyimleri bizimle paylaşmanı bekliyoruz başkan :)

beratyuksel
13-04-2019, 21:29
Koşuyolu Aytemiz'e abone oldum ben bu self servis olayından sonra, yakıttan da memnunum açıkçası iyi km yapıyor performans da iyi.
20 kuruş ucuza alıyorum dizel yakıtı.

Ama tabi her seferinde yanaşınca self servis kısmına pompacı geliyor kendim alcam diyince yüzleri düşüyor tabi doğal olarak onlar da haklı da napalım be abicim sürekli zam geliyor artık 20 kuruş çok büyük fark bize...

Özgür Güneş
13-04-2019, 21:40
Valla bende de yanaşıyolar, illa işin ucundan tutacak :) Geçende takım elbiseyle gittim, abim dur sana yakışmaz biz dolduralım falan, yok yaparım diyorum. En son yakıtı doldurunca pompayı yerleştirdi. Bahşiş vereyim diye düşündüm, lan daha ucuza gelsin diye geliyorum ne vercem bahşiş dedim, devam :D

Konya yolu Aytemiz’de nefretle bakıyolar Ankara’da, nefret bakışlarını yaşamak isteyen gidebilir :)

free-hifi
14-04-2019, 03:14
Ben gidip bakmadım ama farklı plaka yazılıyor mu arkadaşlar araca plaka tanıyan sistem var ı?

Özgür Güneş
14-04-2019, 03:38
Ben gidip bakmadım ama farklı plaka yazılıyor mu arkadaşlar araca plaka tanıyan sistem var ı?

Pompaya yaklaşırken videoda olduğu gibi plakayı okuyan bir kamera var, pompa ayarlamaları yaparken otomatik olarak plaka oraya geliyor, düzenleme yapmanıza izin veriyor ama belli bir sınıra kadar, eğer okunanla düzeltilen arasında fark çok ise onay vermiyor.

Bu arada, dün de yakıt alırken düşündüm. Plaka tanımlama sistemi sayesinde çalıntı arabalar yakıt alamıyormuş fakat bu sistem ile tek bir harfi değiştirerek yakıt alınabilir. Bunun nasıl önüne geçecekler?

TarikS
15-04-2019, 08:56
Tabi ki detaylı bir izlenip yapıp burada deneyimleri bizimle paylaşmanı bekliyoruz başkan :)

İndirim kartı self serviste geçmiyormuş, uzaktan izlemeye devam. :D Sistem güzel kurulmuşa benziyor

Amerika'da self servise göre bizim üçkağıtçı milletimize özel plaka tanıma ve en fazla 3 karakterini değiştirme ile kısıtlaması getirilmesi yerinde olmuş.

Self Servis (https://www.aytemiz.com.tr/faaliyet-alanlari-hizmetler/self-servis)

Pompaya yaklaşırken videoda olduğu gibi plakayı okuyan bir kamera var, pompa ayarlamaları yaparken otomatik olarak plaka oraya geliyor, düzenleme yapmanıza izin veriyor ama belli bir sınıra kadar, eğer okunanla düzeltilen arasında fark çok ise onay vermiyor.

Bu arada, dün de yakıt alırken düşündüm. Plaka tanımlama sistemi sayesinde çalıntı arabalar yakıt alamıyormuş fakat bu sistem ile tek bir harfi değiştirerek yakıt alınabilir. Bunun nasıl önüne geçecekler?

Çaktırmadan ihbarı geçiyordur belki o arada :)

-Murat Özcan-
15-04-2019, 19:03
[QUOTE=TarikS;8566087]İndirim kartı self serviste geçmiyormuş, uzaktan izlemeye devam. :D Sistem güzel kurulmuşa benziyor

Amerika'da self servise göre bizim üçkağıtçı milletimize özel plaka tanıma ve en fazla 3 karakterini değiştirme ile kısıtlaması getirilmesi yerinde olmuş.

Self Servis (https://www.aytemiz.com.tr/faaliyet-alanlari-hizmetler/self-servis)

Durum anlaşılmıştır başkan :)

phoenixs
15-04-2019, 19:41
1/5 rc aracım için kurşunsuz benzin almaya gittiğim de pompacı vermemişti

Eğer sistem Self servis e dönerse molotof yapımı artar