Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanlış expertiz mağduru olduk.
Merhabalar,
Arkadaşlar geçen hafta bir araç aldım ve bilindik bir expertiz firmasında exper yaptım aracın balata ve disklerine (iyi) denildi. (diğer değerler normal bunlarda anormallik olduğu için bunu belirtiyorum.)
Neyse aracı aldım geldim sanayide usta gördü bu araçta balata yok bitmiş disklerde aynı şekilde diyince exper firmasının genel merkezini aradım ve bizi çağırdılar gittik onlarda gördü durumu ve exper firmasının hatalı olduğunu söylediler size dönüş yapılacaktır vs. denildi ilerleyen süreç sizce nasıl olur?
(Mahkeme-Tüketici hakları vs gidecektim gelin kontrol edelim karşılarız dedikleri için orta yolu bulmak adına gittim.)
Bundan sonraki süreç nasıl olmalı nasıl sürdürmeliyim sizce ?
Yanlış anlamayın ama bahsettiğiniz balata fren balatası ise eksik / beklemediğiniz gibi çıkan durumun bu olduğuna sevinin. Hatta baskı balata ise yine umursamayın geçin. Çünkü ortalık o kadar fazla sahtekar kaynıyor ki boyasız, hatasız denilen arabaların arabaların daha sonra feleğin çemberinden el freni ile döndüğü ortaya çıkıyor.
Yanlış anlamayın ama bahsettiğiniz balata fren balatası ise eksik / beklemediğiniz gibi çıkan durumun bu olduğuna sevinin. Hatta baskı balata ise yine umursamayın geçin. Çünkü ortalık o kadar fazla sahtekar kaynıyor ki boyasız, hatasız denilen arabaların arabaların daha sonra feleğin çemberinden el freni ile döndüğü ortaya çıkıyor.
Orası ayrı bir konu fakat bu bir sorumluluk almaktır sonuçta araç alan/alacak insanların kaderi bu insanlara bağlı ben onun fikirlerine göre alacağım ya da vazgeçeceğim ki bana orada bunun kötü olduğunu belirtse araç sahibi ile anlaştığımız şekilde o masrafı düşeceğiz ona göre yoluma devam edeceğim şuan bana çıkardığı masraf 2-4k arası.Sorumluluk almak gel bi' boya var mı bakayım demek değildir.
tiMachine
28-03-2019, 21:17
Hatasını kabul ettiyse büyük ihtimal tamir masrafını karşılarlar. Müşteri memnuniyeti adına bu uzlaşma adımını atmaları TR piyasasında bile büyük iş
Masraflarınızı karşılarlar.
Aksi durumda konuyu görselli markalı tekrar açık
Şikayetvar açın
yine olmadı
dava açıp tüm masrafları alırsınız.
Orası ayrı bir konu fakat bu bir sorumluluk almaktır sonuçta araç alan/alacak insanların kaderi bu insanlara bağlı ben onun fikirlerine göre alacağım ya da vazgeçeceğim ki bana orada bunun kötü olduğunu belirtse araç sahibi ile anlaştığımız şekilde o masrafı düşeceğiz ona göre yoluma devam edeceğim şuan bana çıkardığı masraf 2-4k arası.Sorumluluk almak gel bi' boya var mı bakayım demek değildir.
Tabii ki sorumluluk alıyorlarsa gerekeni yapmalılar ama artık araç alım-satımında o kadar kötü şeyler okuyor veya şahit oluyoruz ki maalesef bahsettiğiniz bu durum normal geliyor. Başlığı okuduğumda bile dedim yine birinin canı yanmış, ya söylenenden fazla boya çıkmış ya değişen parça varmış vs. Umarım masrafı karşılatabilirsiniz. Hakkınızı aramanız bile zaten ayrı bir güzellik aslında.
Frenler bitik deseydiler almayacak mıydın arabayı yoksa fiyat mi kırmaya çalışacaktın?
AhmetKadir
28-03-2019, 21:43
Frenler bitik deseydiler almayacak mıydın arabayı yoksa fiyat mi kırmaya çalışacaktın?
O kisim kimi ilgilendirir?
Masraflarınızı karşılarlar.
Aksi durumda konuyu görselli markalı tekrar açık
Şikayetvar açın
yine olmadı
dava açıp tüm masrafları alırsınız.
Evet şuan 2 exper ve farklı kişilerin söylediği bunu tüketici mahkemesinden çok rahat alabileceğim yönünde.
Dediğim gibi hocam bize İYİ şeklinde bilgi verildi ve rapora bu şekilde geçti ve aracı aldığımdan bu yana 150-200 km civarı yaptım oda oradan evime gelmek ve 1-2 sanayiye gitmek.Zaten genel merkezdeki inceleyen müdür değil 200km, 2000km hırpalayarak kullansan iyi'den ortaya çekemezsin yada ortadan kötüye.Onlarda beni haklı buldu.
Bir şey yapmaya çalışmayacaktım hocam, araç sahibi ile anlaştığımız şekilde ya yaptırtacaktım ya da fiyatını düşeceği yönünde konuştuk zaten orada exper bir z rotun kırık olduğunu bize gösterdi arkadaşta parça fiyatına baktım ve bana bir miktar daha indirim yaptı.Sonuçta o kişi karşılamasa bile belki fikrim değişebilirdi 4 disk ve ön arka balatadan bahsediyoruz gider başka araç bakardım alternatif olarak.
O kisim kimi ilgilendirir?
Arkadaş beni haksız buldu sanırım hocam. :)
Aynı durum başımıza geldi. Arkadaşım 2018 ekim ayında bilindik sağlam bir expertiz firmasında expertiz yaptırıyor. Kadıköy tarafında 400 tl para veriyor araba komple orjinal, deniliyor kabul edip alıyor + olarak Ön kaputta folyo kaplı olduğu için belirtiyorlar ama orjinal demişler parçaya buraya kadar okey, araçı 1 hafta önce bir müşteriyle anlaşıyor satıyor expere gidiyorlar, aynı firma başka lokasyon da ki yer. Bu sefer Ön kaput sök , tak çıkıyor, arkadaş şoklar içinde, Birde Folyo yaparken söküp takmışlar demişler, ne alakaysa? Geçmişe dönük raporlara bakmişlar, hatalarını anlamışlar. Şikayet etti ama birşey değişmedi ? Arkadaşım arabayı 16 binde aldı 25 binde satti, hep garajdaydı böyle birşey bizde yaşanmadı. İlana 102 yazmişti, 96 ya verdi, müşteri şehirdışından geldiği için. Napılabilir ki ? hakkımız hukukumuz nedir ?
Aynı durum başımıza geldi. Arkadaşım 2018 ekim ayında bilindik sağlam bir expertiz firmasında expertiz yaptırıyor. Kadıköy tarafında 400 tl para veriyor araba komple orjinal, deniliyor kabul edip alıyor + olarak Ön kaputta folyo kaplı olduğu için belirtiyorlar ama orjinal demişler parçaya buraya kadar okey, araçı 1 hafta önce bir müşteriyle anlaşıyor satıyor expere gidiyorlar, aynı firma başka lokasyon da ki yer. Bu sefer Ön kaput sök , tak çıkıyor, arkadaş şoklar içinde, Birde Folyo yaparken söküp takmışlar demişler, ne alakaysa? Geçmişe dönük raporlara bakmişlar, hatalarını anlamışlar. Şikayet etti ama birşey değişmedi ? Arkadaşım arabayı 16 binde aldı 25 binde satti, hep garajdaydı böyle birşey bizde yaşanmadı. İlana 102 yazmişti, 96 ya verdi, müşteri şehirdışından geldiği için. Napılabilir ki ? hakkımız hukukumuz nedir ?
Kaput sok tak diye 6bin tl dusmek alici icin sahane durum. Degisen ciksaydi kac bin dusecekti acaba
Kaput sok tak diye 6bin tl dusmek alici icin sahane durum. Degisen ciksaydi kac bin dusecekti acaba
Bilemiyorum, aralarında ki pazarlıktan benim satiş sonrası haberim oldu :) araç 2016 model 1.2 dsg leon du. sunroof , alcantara ön arka park sensör vs vardı + body kitliydi o kadar. Arıyan soran tek tük 2-3 di. Üst rakama gidiceği de mechuldu biraz.
Expertizlerin böyle bir şey için her hatada mağduriyet gidereceklerini sanmıyorum. Öyle olsa para kazanamazlardı.he tabi düzgün bakmaları gerekiyor orası ayrı konu. Böyle bir şey olmaması gerekir. senin araca gelince araç ney bilmiyorum ama ortalama bir araçta maliyet bin TL çıkar. Bin TL için bu piyasada araba almayacaksın gidip sıfır almalısın. Araçta başka kusur kaportada sıkıntı yok ise bence sevinmelisin. Burası Türkiye ve 2. El arabaların durumu ortada. Bin TL için genel temiz bulduğum arabadan vazgeçmem ben açıkçası. Seninde vazgeçeceğini sanmıyorum illaki fiyat kırmak isteyecektin. Her araba 4 4 Lük olmak zorunda değil. Adam bakımı gelmiştir satar lastik fren bitmek üzeredir satar ama onhn dışında temizdir. Olurda olur yani. Ben yeni araç sattım frenleri de lastikleride yeni idi. Ama soran eden kimse olmadı millet kaportaya yöneliyor ve bizim millete mustehak gerçekten. Boyasız motoru bitik arabayı ver ustanın kapısında yatsın ama arabam boyasız der.
Expertizlerin böyle bir şey için her hatada mağduriyet gidereceklerini sanmıyorum. Öyle olsa para kazanamazlardı.he tabi düzgün bakmaları gerekiyor orası ayrı konu. Böyle bir şey olmaması gerekir. senin araca gelince araç ney bilmiyorum ama ortalama bir araçta maliyet bin TL çıkar. Bin TL için bu piyasada araba almayacaksın gidip sıfır almalısın. Araçta başka kusur kaportada sıkıntı yok ise bence sevinmelisin. Burası Türkiye ve 2. El arabaların durumu ortada. Bin TL için genel temiz bulduğum arabadan vazgeçmem ben açıkçası. Seninde vazgeçeceğini sanmıyorum illaki fiyat kırmak isteyecektin. Her araba 4 4 Lük olmak zorunda değil. Adam bakımı gelmiştir satar lastik fren bitmek üzeredir satar ama onhn dışında temizdir. Olurda olur yani. Ben yeni araç sattım frenleri de lastikleride yeni idi��. Ama soran eden kimse olmadı millet kaportaya yöneliyor ve bizim millete mustehak gerçekten. Boyasız motoru bitik arabayı ver ustanın kapısında yatsın ama arabam boyasız der.
Expertize ses çıkarmayalım, elbise aldığımızda kusur çıkarsa ses çıkarmayalım, eve boya yaptırınca adamlara ses çıkarmayalım. Ben çalışıp kazanırken amir-memur sessiz kalmıyor hocam.Bin tl demişsiniz ama 1xxK bir araçtan bahsediyoruz nasıl bin tl çıkardınız merak ettim 1 tane Disk 860 lirayken. diğer 3 disk ve balatayı buyrun siz koyun.
Expertize ses çıkarmayalım, elbise aldığımızda kusur çıkarsa ses çıkarmayalım, eve boya yaptırınca adamlara ses çıkarmayalım. Ben çalışıp kazanırken amir-memur sessiz kalmıyor hocam.Bin tl demişsiniz ama 1xxK bir araçtan bahsediyoruz nasıl bin tl çıkardınız merak ettim 1 tane Disk 860 lirayken. diğer 3 disk ve balatayı buyrun siz koyun.
Ses çıkarmayalım lafını çevremdekiler duysa güler çünkü en çok ses çıkaran benim bu konularda. Ben zaten hakkını arama ne gerek gibi şeyler söylemedim ki. Hakkını tabiki arayacaksın. Umarım sonuçta elde edersin. Ben ne amaçla konuyu açtığını öğrenmek için yukarıda da o yüzden yazdım. Bir fren diski arabayı almaya engel olmaz. Amaç expertizi kötülemek ise yerinide söylemelisin ki herkes bilsin. Ayrıca ortalama bir araç için dedim aracınızın ne olduğunu bilmiyorum. Bu arada disk tek değil çift satılıyor olması gerek.
Şimdi balata disk iyi dendi bitik çıktı çok basit gözle görülebilcek birşey ben şahsen böyle birşey yaşasam kaporta boyasını tekrar başka bir yerde kontrol ettirirdim belli ki sallama iş yapmışlar daha ciddi eksikler varsa biran önce önlem almak şart
Özgür Güneş
29-03-2019, 10:22
Keşke zamanında banada balatan iyi diyip bitik çıksaydı da böyle ucuz kurtaraydım. Arabayı alırken ekspere götürdüm, sağ arka kapı orj dedi. Sonrakinde satarken yine aynı yere gittim, bu sefer sağ arka kapı değişen dedi. Dedim zararımı tanzim edin, tamam abi olur abi, sonra fasa fiso, uğraşmadım 1000 tl ucuza vermiştim arabayı. Yetkili servis kayıtlarına üşenip bakmamıştım, orda sağ arka kapının değişen olduğu yazıyormuş. Onun dışında 2.5 parça boya vardı, onu şükür doğru buldular.
ekspertiz dükkanları bu kadar yaygınlaşmadan,ya da hiç yokken mı desek..
ınsanlar nasıl otomobıl alıyordu acaba ??
Motor ustanı kaportacını yanında gezdirirdin. Ve insanlae bu kadar kaşmer değildi.
SekoLive
29-03-2019, 11:45
kaporta için semtten abiler olurdu bir gün önce sözleşilip pazara birlikte gidilen
arabanın kapısına tavanına parmakla vurarak ekspertiz yaparlardı.
galericiler henüz boyalı değişenli olayını yüz kızartıcı suç olarak abartmamışlardı.
motor içinde kulağı sağlam abilerle gidilirdi oto pazarına.
tabi bide insanlara güven vardı.
Carmageddon
29-03-2019, 12:42
Merhabalar,
Arkadaşlar geçen hafta bir araç aldım ve bilindik bir expertiz firmasında exper yaptım aracın balata ve disklerine (iyi) denildi. (diğer değerler normal bunlarda anormallik olduğu için bunu belirtiyorum.)
Neyse aracı aldım geldim sanayide usta gördü bu araçta balata yok bitmiş disklerde aynı şekilde diyince exper firmasının genel merkezini aradım ve bizi çağırdılar gittik onlarda gördü durumu ve exper firmasının hatalı olduğunu söylediler size dönüş yapılacaktır vs. denildi ilerleyen süreç sizce nasıl olur?
(Mahkeme-Tüketici hakları vs gidecektim gelin kontrol edelim karşılarız dedikleri için orta yolu bulmak adına gittim.)
Bundan sonraki süreç nasıl olmalı nasıl sürdürmeliyim sizce ?
Aynısı geçenlerde farklı bir şekilde benim başıma geldi.
Bir araca bakmaya gittim, disklerini kendim kontrol ettim sorun göremedim. Daha sonra aracı expertize götürdük, orada bana aracın arka disklerinin bitik olduğu ve tüm balataların değişmesi gerektiği söylendi. Tamam diyip bu şekilde aldım aracı ve satışın ertesi günü ustama gittim.
Ustam disklerde herhangi bir sorun olmadığını sadece balataları değişeceğini söyledi ve expertizlerin sorumluluğu üstlerinden atmak için bu şekilde konuştuğunun söyledi.
Tabi sizde tam tersi bir durum söz konusu fakat boya, değişen vb. şeyler hariç, periyodik bakım parçalarını ustalara sormakta yarar var.
başka ustaya yada servise sorsanıza diskler ve balatalar ne durumda diye.
usta tanıdıksa masraf olmasın diye daha gider diyecektir.
unutmayınız ki;
fren balatası uyarı ışığı yandığı zaman balataların gerçekten değişmezse olmaz hali için en az 1000km daha yol yapılması gerekeceğini unutmayın.
valla daha pazarın kapısından girer girmez araba sattıgımı hatırlıyom daha fiyat etiketine fiyaz bile yazmamıştım var sen hesapla gerisini :D renault 12 tl orijinal mi orijinaldi arabam şimdilerdeki tabirlerle bebekler bebeği :D
yani demem o ki eyerki işi bilen bi usta tamirci kaportacı boyacı yani arabacılık yapan tam anlamıyla tabi herkes bilirdi ha bide güven ve allah korkusu vardı o zaman insanlarda
63owen63
29-03-2019, 13:48
Exper'e göstererek araba aldık,sadece enjektörlerde kaçak var denmişti, kaçak toplandı yapıldı,alışveriş tamamlandı, 20 gün sonra, turbo kırdı, enjektör işe yaptı, kol çıkardı.. Exper'e hak idda edilebiilyor muyuz ? Bu experlerden bu mağduriyetlerden para alabilen insan var mı hic ?
valla daha pazarın kapısından girer girmez araba sattıgımı hatırlıyom daha fiyat etiketine fiyaz bile yazmamıştım var sen hesapla gerisini :D renault 12 tl orijinal mi orijinaldi arabam şimdilerdeki tabirlerle bebekler bebeği :D
yani demem o ki eyerki işi bilen bi usta tamirci kaportacı boyacı yani arabacılık yapan tam anlamıyla tabi herkes bilirdi ha bide güven ve allah korkusu vardı o zaman insanlarda
abim valla kuzenıme,arkadaslarıma,kendıme,aileme otomobil aldım.Değil ekspertize sokmak dukkanlarının onunden bıle gecmedım.
hıcbırınde de sorun olmadı,belki şans , belki satıcının dürüstlüğü bilemicem.Yine otomobil alacak olsak yıne gitmem muhtemelen.
bir anda bir sürü ekspertiz dükkanı oldu heryerde.onceden hıc gormezdım bılmıyorum , var mıydı boyle dükkanlar ? 101 nokta ekspertiz vs bilmem ne.
Exper'e göstererek araba aldık,sadece enjektörlerde kaçak var denmişti, kaçak toplandı yapıldı,alışveriş tamamlandı, 20 gün sonra, turbo kırdı, enjektör işe yaptı, kol çıkardı.. Exper'e hak idda edilebiilyor muyuz ? Bu experlerden bu mağduriyetlerden para alabilen insan var mı hic ?
Süre çok kısa olduğu için satıcıya söylemeniz gerekli sanırım mahkeme falan. Ama turboda yani ne zaman patlayacaği belli olmayan bir parça nasıl gizli ayıp kusur olarak tespit ediyorlar bilmiyorum
Firma bugün beni aradı ve sadece arka balataları değiştiririz diyor, bende disk ve balatalar bitik karşılaman gerekiyor dedim. Ben sadece arkayı alır taktırırım diyor, bende kabul etmedim. Şimdi avukat ile görüştüm servis 5 bin TL masraf çıkardı disk ve balatalara bu miktarı yazılı olarak önce firmaya göndericez ardından kabul etmezlerse tüketici hakem heyetine başvuracağım.
Enjektöründe garantisi olmaz daha doğrusu garantiye girmesi için fabrikasyon hata olması gerekir oda çok düşük bir olasılık..Büyük ihtimalle tüketici hakem heyeti yakıttan der gönderir..
Balatalar diskler vs sarf malzemelerdir. Arabayi sabah alip oglen piste ciksaniz balata disk baski lastik vs bitse adamlari sorumlu tutabilir misiniz ?
Bence balata verelim demeleri bile iyi bi tutum
Geçmiş olsun.Lakin disk-balatanın mevzu haline getirildiğini de ilk kez görüyorum.Bence yaklaşımları yine iyi.Parça numarasıyla kanıtlanacak durum yoksa "Bizim kontrol ettiğimiz disk-balata bunlar değil." bile diyebilirlerdi.
gokhankenar
29-03-2019, 16:05
Geçmiş olsun.Lakin disk-balatanın mevzu haline getirildiğini de ilk kez görüyorum.Bence yaklaşımları yine iyi.Parça numarasıyla kanıtlanacak durum yoksa "Bizim kontrol ettiğimiz disk-balata bunlar değil." bile diyebilirlerdi.
Ve kimsede üstüne söz söyleyip aksini iddia edemezdi.
asscutter
29-03-2019, 17:00
Balatalar diskler vs sarf malzemelerdir. Arabayi sabah alip oglen piste ciksaniz balata disk baski lastik vs bitse adamlari sorumlu tutabilir misiniz ?
bunu yazmaya girmiştim bravo.
İYİ bir balata 20 bin km götürür en kötü Orta bir balata yarısı dersek 10 bin km sen bunun kaç biniyle pistte tur atacaksın da bu balata kötüye gidecek? araç şuan 1xx km geçti experden çıktığından bu yana ve onuda zaten oradan evime 80km civarı 40 km ile balata mı bitiyor? iyi balata 200 km de mi bitiyor ? Bu işler bu kadar basit mi?
Bunları söyleyen exper genel merkez müdürü :)
tiMachine
29-03-2019, 17:18
bizim dede 1953 yılında almıştı 1950 model bedford motor blok kaynaklı çıkmış da adam 60 yıldır sövüyor.... O zamanlar şans işiydi
Allah baska dert vermesin. Bir tek frenler ciktiysa hic sorun yok.
Vallaha, benim kendi değiştirdiğim ön kaputa orijinal yazan exper de gördüm.
Motorunu yaptırdığım, yarım rektefiye görmüş arabaya %99.5 motor yazan exper de gördüm.
Çamurluğunu boyattığım, kazalı fotoğrafının olduğu arabaya boyasız abi diyen exper de gördüm.
Araba alacak olsam expere götürür müyüm, asla götürmem. Satarken de açıkca söylerim, kardeşim ben ustama gösterdim, bana söylediği bunlar bunlar, şu kadar zamandır biniyorum, bir sorunla karşılaşmadım.
İster ustanla gel bak, ister kendin gel bak, istersen expere götürelim baktır. Ne çıkarsa bahtına diye hiç de sorun yaşamadım, yaşamam.
Bende aynı şekilde sanayide bildiğim ustaya götürüyorum. Motordan exper ne anlar.
İYİ bir balata 20 bin km götürür en kötü Orta bir balata yarısı dersek 10 bin km sen bunun kaç biniyle pistte tur atacaksın da bu balata kötüye gidecek? araç şuan 1xx km geçti experden çıktığından bu yana ve onuda zaten oradan evime 80km civarı 40 km ile balata mı bitiyor? iyi balata 200 km de mi bitiyor ? Bu işler bu kadar basit mi?
Türkiye pist şampiyonasında İstanbul parka falan çikarken sifir balata takardık. (30 tur antrenmanla beraber) Yarısından biraz fazlası bitmiş balatayla fren pistonunu balata demirinden çikarip araç yakmişligim var. Extreme bir örnek ama imkansız değil. Balata disk sarf malzemedir. Umarım masrafi alirsiniz ama konu başlığını gorunce pert arabaya saglam rapor verdiler ya da yatak vuran arabaya saglam dedilerde noter satisibdan sonra kol çıkardı gibi anlaşiliyor.
Yiğit G.
29-03-2019, 20:11
Bende aynı şekilde sanayide bildiğim ustaya götürüyorum. Motordan exper ne anlar.
2. elde motor işi kapalı kutu , kimse bu motor sağlam al diyemez diyeni de duymadım o kadar araç aldım. Motor tamemen şansa kalmış (en fazla sesini dinler dumana bakar o kadar) ancak tanıdığından nasıl kullanıldığını bildiğin birinden alırsan güvenli olur onda bile 2 ay sonra motor kırmıcanı yatak sarmıcanın garantisini kimse veremez.Benim için kasa sağlamlığı önemli ilk baktığım şeydir herzaman. Motoru orjinalinden daha iyi yaparsın ama kasa düzgün değilse o işin dönüşü yok.
Emre İlbi
29-03-2019, 20:17
Selam,
Ben bire bir şahit oldum, bizim burada bir vatandaş 3 parça değişeni olan arabayı, exper ile anlaşıyor, değişensiz diye rapor verdiriyor, adamda rapora güvenip alıyor, aradan bayağı zaman geçtikten sonra, servis kayıtlarında ortaya çıkıyor, ortada tarihler vs. herşey kanıtlı olduğu için, adam dava açıyor, yalan olmasın geçmiş zaman 8 bin tl mi ne almıştı, tabii exper ödemedi, arabayı satan vatandaş ödedi
Fren disklerini bozmak çok zor bir iş değil. Yüksek hızda bir kaç kez sağlam fren yapsanız zaten diskler eğilebilir. Çok büyük bir sorun değil bence
Drive Fast
29-03-2019, 20:31
Bence sonuna kadar gidin ekspertiz ismiyle kurumsal hizmet veriyorsa bitmiş balata disk e orta diyemez siz arabayı aldıktan sonra başınız ağrımasın masraf çıkmasın diye o adamlara gidip paranızla sözde ekspertiz hizmeti aldınız o parayı almayı biliyorlarsa o frenleride adam gibi kontrol edecekler
Selam,
Ben bire bir şahit oldum, bizim burada bir vatandaş 3 parça değişeni olan arabayı, exper ile anlaşıyor, değişensiz diye rapor verdiriyor, adamda rapora güvenip alıyor, aradan bayağı zaman geçtikten sonra, servis kayıtlarında ortaya çıkıyor, ortada tarihler vs. herşey kanıtlı olduğu için, adam dava açıyor, yalan olmasın geçmiş zaman 8 bin tl mi ne almıştı, tabii exper ödemedi, arabayı satan vatandaş ödedi
Devletin bu konularda mağdur olan kişinin yanında olması güzel eskiden böyle şeyler yoktuy duymuyorduk yani yada bilinçli değildi insanlar yediği kazıkla kalıyordu.
çok önceden bi karşı komşumuz vardı birgün evine gittim girişte farlar stoplar çıtalar mıtalar dedim abi hayırdır ya dedi arabayı aldık kazalı çıktı yan sanayi toplamışlar bende orjinal aldım taktırcam falan diyodu :D
İbrahim33
29-03-2019, 22:51
aracınız hayırlı olsun öncelikle. ekspertiz firması hatalı , bu konuda haklısınız. ama başlık insanın kulağını biraz tırmalıyor. disk balata yüzünden mağdur olunmaz. adamlar yine iyi yaklaşmış size. anladığım kadarıyla pinpiriksiniz biraz. mahkeme falan onlar biraz ağır olur bence bi disk balata için. bişey de elde edemezsiniz. yine de siz bilirsiniz tabi.
benim anlamadığım nokta bu ekspertiz firması nasıl anlamıyor balatanın bitik diskin eğri olduğunu. o kadar basit bir şeyi es geçen firma daha neleri es geçiyordur acaba ?
zOnstyLe
30-03-2019, 01:20
Firma arka balataları alayım demiş bi şekilde uzlasmaya yanaşmış, arabayı aldıgınız kişiylede goruşun sorunu anlatın oda uzlasmaya yanasırsa kalan masrafı yarı yarıya boluşun yada eksperide total masrafa dahil edin 3e bolun bi şekilde orta yol bulunur bence. Avukat mahkeme vs ugrasmaktansa en mantıklı çözüm bu olur. Bu masrafı zaten yapacaksın bu arabaya binmek için hakem heyeti mahkeme vs 6 ay surse bide ustune red verse 5000 direk sana kaçacak.
Konunuzda haklısınız, hakkıyla bir dava görülürse de kazanırsınız ancak ben de kendi tecrübemden örnekle bir bilgi vereyim yukarda Can'ın yazdıklarına ek olarak;
2015'te 0 km aldığım Focus 1.6 tdci sedan şirket aracımın fabrikasyon balatalarını 15binde bitirmiştim, sonrakileri de hiç sektirmeden 26, 37 ve 48 bin km'lerde yani sabit 11 BİN KM'de bitiriyordum, ki normalde Intercity patır kütür sarf malzemesi değiştirmez, arabada balata kalmadığı için ısrarla ve zorunlu olarak değiştiriyorlardı. Hatta 5. set balatalarım varken hala diskleri tornalatıp gönderiyorlardı, disk değişimi için savaşım devam ederken işi bıraktım o arada, araba zangır zangır titriyordu 2 sert frenden sonra :D
Avukatin belirdigi 5bin disk balata fiyatı hangi arabanin bende oni merak ettim.
avukatin belirdigi 5bin disk balata fiyatı hangi arabanin bende oni merak ettim.
bmw. 1.18
bmw. 1.18
Fazla fazla yaziyimda avukatin biraz suur kazansin.
Delphi bosch ve turevleri balata 200 300tl, diskte guzel hatrina 500 600 desek ona göre hesab et kimse 5bin vermez sana :)
onursumer
30-03-2019, 10:32
güzel ticaret valla :D
denizhandinc
30-03-2019, 11:57
Cok sükür bu magduriyet olayınında suyu cıktı. araba al sarf malzemesi bitik cıksın sonra magdurum de. bizde araba aldık 3700 km sonra DSG si patladı ee napalım adama dava mı acalım adam satarken sanzıman yag gibi akıyodu. mekatronigin alnında mı yazıyo bak bozulabilirim ha diye. nitekim bi disk+balata takımı internetten ortalama 1000 liraya alınıyor ne 5 bin lirası sanki Veyron kullanıyosunuz :D
Fazla fazla yaziyimda avukatin biraz suur kazansin.
Delphi bosch ve turevleri balata 200 300tl, diskte guzel hatrina 500 600 desek ona göre hesab et kimse 5bin vermez sana :)
aracımız doşland bmw yetkili servis bakımlıdır. yol masraflarını da kat içine :)
keşke benim aldığım arabada da sadece disk balata masrafı çıksaydı. 2. el 118 alana kadar sıfır bir araç alsaydınız keşke.
Mutlu Değerli
30-03-2019, 15:20
Allah başka dert vermesin...
bmw. 1.18
iyide arabanın balatası bitse araba cayır cayır uyarı veriyor.hemde binlerce km kala.arac içi bilgisayardan bakım gecmısıne bakar mısın?
balataların kmleri ne zaman sıfırlanmış.
ghibli06
31-03-2019, 06:19
Hırsızın hiç mi suçu yok? Burada hırsız satıcı oluyor... Balata diske sürtecek kadar bitikse balata fişi patlamış olması lazım, yani uyarı vermesi gerekirdi , satıcı bunu bilmesine rağmen aracı satmış, neden ona ayıplı maldan dava acmiyorsunuz? Haa bu arada balatası diske değmiş aracı tecrübe ederken anlamadıysanız daha büyük sıkıntı var, karşı avukat diyecek 'madem bu kadar büyüktü tecrube ederken nasıl farketmedin?'... Orada 'ben arabadan çok anlamam!' dediğin anda zaten dava orada muhtemelen bitecek... Bence çok uzatmayın, eksper hatasını belli bir yere kadar kabul etmiş, uzlaşın... Yılların bmw cisiyim, aracı bundan sonra da Borusan a goturursunuz inşallah hep, ekspere itelemek için değil... Haa bak bu olay Borusan da herhangi bir bakım sonrası da olabilirdi, adam servis raporunu gösterip 'bizden çıkarken frenler saglamdi, bakın bu anahtar herşeyi kaydediyor, aracın balata uyarısı bile yanmamış!' dediğinde gerçeklerle biraz daha yuzlesmis olurdun...
iyide arabanın balatası bitse araba cayır cayır uyarı veriyor.hemde binlerce km kala.arac içi bilgisayardan bakım gecmısıne bakar mısın?
balataların kmleri ne zaman sıfırlanmış.
Her balatada uyarı soketi olmuyor galiba. Hatta soket extra para balatayı alırken. İstemezsen almıyorsun.
Her balatada uyarı soketi olmuyor galiba. Hatta soket extra para balatayı alırken. İstemezsen almıyorsun.
Balata fişinin ucu kesilerek beynin balata varmış gibi algılaması sağlanabiliyor.
Bosuna zahmet etmesin kesip bicen yazik gunah dalavere olacak madem. Acin yutuptan 30saniyede sifirlayin balata uyarisini, bastan 40kusur bin kmden sayiyor geri
onursumer
01-04-2019, 12:48
Bosuna zahmet etmesin kesip bicen yazik gunah dalavere olacak madem. Acin yutuptan 30saniyede sifirlayin balata uyarisini, bastan 40kusur bin kmden sayiyor geri
balata bitikse ve soketlerin ucunu kesmemişlerse sıfırlasanda en fazla 100km sonra tekrar verir
Bolkar1st
01-04-2019, 17:16
Hırsızın hiç mi suçu yok? Burada hırsız satıcı oluyor... Balata diske sürtecek kadar bitikse balata fişi patlamış olması lazım, yani uyarı vermesi gerekirdi , satıcı bunu bilmesine rağmen aracı satmış, neden ona ayıplı maldan dava acmiyorsunuz? Haa bu arada balatası diske değmiş aracı tecrübe ederken anlamadıysanız daha büyük sıkıntı var, karşı avukat diyecek 'madem bu kadar büyüktü tecrube ederken nasıl farketmedin?'... Orada 'ben arabadan çok anlamam!' dediğin anda zaten dava orada muhtemelen bitecek... Bence çok uzatmayın, eksper hatasını belli bir yere kadar kabul etmiş, uzlaşın... Yılların bmw cisiyim, aracı bundan sonra da Borusan a goturursunuz inşallah hep, ekspere itelemek için değil... Haa bak bu olay Borusan da herhangi bir bakım sonrası da olabilirdi, adam servis raporunu gösterip 'bizden çıkarken frenler saglamdi, bakın bu anahtar herşeyi kaydediyor, aracın balata uyarısı bile yanmamış!' dediğinde gerçeklerle biraz daha yuzlesmis olurdun...
Yazılması gerekenleri yazmışsın abi nokta yazıcak birşey yok.
MatraX_07
01-04-2019, 17:30
Kurumsal Firmanın Ekspertiz işi ile uğraştığımdan dolayı açıklama gereği hissediyorum.5 parmağın 5i bir değil Nasıl iyi usta,zayıf usta var ise Ekspertizin de eksiği var...
İnanın işimiz o kadar zor ki anlatamam...Hem alıcı hem satıcı ile aksama kadar uğrasıyoruz.Değişen,işlem görmüş parçaya laf itiraz mı edeni ararsın,Mekanik olarak benim arabam sorunsuz diyen mi ararsın vs vs...
Öncelikle Disk-Balata görülebilecek tespit edilecek bir durum Belki o an gözden kacmıs olabilir...Ama sonrasında arkasında durulması gerekir..
BAzı postlarda EKSPERTİZ ile ilgili olumsuz görüş belirten insanların art niyetli olduğunu anlıyorum.İnanın bu ısın son noktası EKSPERTİZ artık.Sanayideki UStaların bazıları ıslerıne onem vermediğinden ve baska seylerı dusunduklerı ıcın en onemlısı de yaptığı işe GARANTİ vermediği için bir sorumluluğu yok...
2.el Mekanik araba sonucta Bazı KM yuksek,Yorgun araçların herhangi mekanık garantısı olamaz..
Kaporta kısmının da Garantısı 24saat olma sebebı Cevremızdekı SAHTEKAR ınsanlardan dolayı.Herhangi bir tarıhte rapor alıp sonra boya ıslemı veya değişme ıslemı yapıp hatasız gıbı satmalarındandır..Bunula ılgılı cok ornek verebılırım sıze..
Onun için Ekspertiz de bir insan.Hata olduğu zamanda konusun,derdinizi anlatın..Kimse size karsı cıkmaz..Sonucta Hatalar ınsanlar ıcındır ama yapılan hatanın her sekılde cozumu vardır
ıstemezsen almıyorsun diye birşey yok.
balata fişi diske temas anında ışık yakar.buda balatanın guvenlı sevıyede oldugunu fakat kısa sure ıcınde yenılenmesı gerektıgı anlamına gelır.
balata fısı takmazsan balata ikaz lamban yanar.
balata fısını balataya takmaz ucunu bosta bırakırsan ıkaz ısıgı yanmaz fakat o kabloyu nereye sabıtleyeceksın burası biraz muamma.
hadı sabitledin diyelim bunlar nasıl kafalar.
arkadasın balatadaki sorunu bence expertizden once satıcı ve alıcı olarak karsılıklı cozmesı gerekıyor. balatasının durumunu soylemesıne izin verilmeyen aracın başka yerlerinde neleri vardır bilemiyorum.
ıstemezsen almıyorsun diye birşey yok.
balata fişi diske temas anında ışık yakar.buda balatanın guvenlı sevıyede oldugunu fakat kısa sure ıcınde yenılenmesı gerektıgı anlamına gelır.
balata fısı takmazsan balata ikaz lamban yanar.
balata fısını balataya takmaz ucunu bosta bırakırsan ıkaz ısıgı yanmaz fakat o kabloyu nereye sabıtleyeceksın burası biraz muamma.
hadı sabitledin diyelim bunlar nasıl kafalar.
arkadasın balatadaki sorunu bence expertizden once satıcı ve alıcı olarak karsılıklı cozmesı gerekıyor. balatasının durumunu soylemesıne izin verilmeyen aracın başka yerlerinde neleri vardır bilemiyorum.
VW Balata Fişi Fren sistemi Yedek Parca Fiyatları | Aloparca.com (https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/VW/altkategori/balata-fisi)
BMW 5 Balata Fişi Fren sistemi Yedek Parca Fiyatları | Aloparca.com (https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/BMW/5/altkategori/balata-fisi)
Balata fişi opsiyonel görünüyor ayrı olarak satıldığı için bence.
ghibli06
01-04-2019, 19:42
VW Balata Fişi Fren sistemi Yedek Parca Fiyatları | Aloparca.com (https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/VW/altkategori/balata-fisi)
BMW 5 Balata Fişi Fren sistemi Yedek Parca Fiyatları | Aloparca.com (https://www.aloparca.com/oto-yedek-parca/BMW/5/altkategori/balata-fisi)
Balata fişi opsiyonel görünüyor ayrı olarak satıldığı için bence.
yanlış anlaşılmayı gidermek adına: balata fişi kısa devre yaptığı anda ışığı yakar yani diske değdiği anda, ama çoğumuz balata bitmeden değiştirdiğimiz için fiş kısa devre yapmaz, ömrünü tamamlayana kadar kullanabilirsiniz... her balata değiştirişte yenilemek zorunda olmadığınız için de fişi ayrı satılır, opsiyonel değildir...
tam ust posttakini yazmak için girmiştim. ayrı satılıyor ama opsiyonel sen kafana göre satın alırsın gibi değil. gorevini yapmıssa degıstırırsın.
Babamin aracinda degisirken fis sağlamdı oyuzden degistirmemistim. Ayrica sıfırlamayida unuttmusum buyuzdrn geçenlerde icin balata bitik uyarisi verdi aldim yine gittim degistirmek icin diye ama ilk sefer sifirlamadigim icin hayvan gibi olan balataya uyari verdi kmden kaynakli muhtemelen busefer sifirladim bitti gitti uyari namina birsey yok.
Bmw yetkili servise girdigi anda kalem gibi bir olcum zimbirtisi ile danisman balataya tutup boyunu olcup bukadar mm seklinde net soyluyor,
Sifir araba alindiginda bile, lastikler balatalar performans tipi ile direk degistiriliyor, kaportada degisen- boya,debriyaj, motorla ilgili yanlis yapmadilarsa takilmaya gerek yok.
Son donemde biniciler esnaf mantigi maliyet hesabi yapip, binmeden satarken kaca satirizi dusunmeye basladi.