PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw e36 3.20i Bosch Disk Balata yorumu ??

Oguzhan.Ozturk
01-04-2019, 20:42
İyi günler aracımı 7 ay önce aldım , aldığımda sadece balata değişimi yapıp 20k km yol yaptık önümüzdeki 1-2 ay içerisinde ağır bir bakıma sokmak istiyorum aracımı bu bakımda disk balatada değişimi istiyorum aslında ne bir titreme ne bir fren eksiliği var ancak uzun süre binmeyi planladığım için aradan çıksın istiyorum sorum şu ; Bosch marka disk ve balata kullanan varmı ? - Kullanan varsa memmunlarmı ? - Balatalarda fren tozu ve fren sesleri nasıl ?

Ya da bmw için yedek parça üretimi yapan TRW - Meyle - Ferodo marka ürünleri önerirmisiniz ??

Veyahut XXX marka performans için rahat temin edebilirsin dediğiniz fren kitleri bir örnek vereyim EBC marka disk ve Yellow Staf dedikleri bir balata var ?

Yorum ve tavsiyeleri bekliyorum..

uniquel
01-04-2019, 23:46
Sorunsuz disk istiyorsan ATE almalisin ama bosch hakkinda bilgim yok.
Balata konusunda Jurid in balatasini kullanabilirsin gunluk kullanim icin. Ama ayni kodda 2 balata var juridde. ornegin

232 diye bi kod diyelim
232 S olani var bi de. "S" kodlu urunu almalisin.

Schwarz II
02-04-2019, 04:21
Bosch'un balatası çok ses yapıyor diskini bilmiyorum ama başka balata kullanman iyi olur.

Tayfun-E30
02-04-2019, 08:07
Oem, ate, trw bunlardan sasma bence

onursumer
02-04-2019, 08:22
ben normalde ebc disk ve yellow stuff balata kullanıyorum fakat günlük kullanıyorsan ve pist vs işin yoksa boşa almış olursun ek olarak günlükte çok memnun kalmayadabilirsin

bosch balata daha once kullandım herhangi bir olumsuz yanını goremedim

Oguzhan.Ozturk
02-04-2019, 18:56
Yani cevaplardan anlaşılacağı üzere bosch 'u eledik :))
Ebc çok merak ediyordum onuda sildim :)

Trw balataları beğenemedim bir türlü ses yapıyor , daha önce meyle balata disk kullanıyordum memmundum ancak bi tık üzeri olursa frenleme konusunda iyi olur ilerleyen zamanda bakıma sokup sonuçları buraya yazacağım teşekkür ederim cevaplar için..

Yigit-Y
02-04-2019, 19:15
Bosch linealarinda fren sistemini yaptığıni baz alırsak

Öyle bosch iyidir filan o eskidendi :)

Oguzhan.Ozturk
03-04-2019, 19:54

Yorumlara istinaden biraz araştırdım ATe almaya karar verdim balatayı trw ve meyle denicem

Eyüp
03-04-2019, 20:37

Bosch Fiat Tipo içinde buji üretiyor , Ferrari 458 içinde üretiyor..Mantığınız güzelmiş :)

Yigit-Y
03-04-2019, 20:45
Bosch Fiat Tipo içinde buji üretiyor , Ferrari 458 içinde üretiyor..Mantığınız güzelmiş :)

İmzanda manidar oldu

Fren için konusuyoruz diye örnek vermek istedim.

NGK varken bosch da alınır o da ayrı konu

Bosch beyaz esyada bile eskisi gibi degil

Eski malzeme yok demek istiyorum aslında

Eyüp
03-04-2019, 21:41
İmzanda manidar oldu

Fren için konusuyoruz diye örnek vermek istedim.

NGK varken bosch da alınır o da ayrı konu

Bosch beyaz esyada bile eskisi gibi degil

Eski malzeme yok demek istiyorum aslında

Manidar olacak bir durum yok , bilmediğimiz birşey varsa öğrenelim

Yigit-Y
03-04-2019, 22:19
Manidar olacak bir durum yok , bilmediğimiz birşey varsa öğrenelim

Bosch yedek parça satıyorsun sanırım ondan dedim.

Linea frenleri bosch kullandik berbatlardi.

Arkadas bosch fren sorunca biz linea tecrübe ettik begenmedik diye yorum belirttim

Konu budur

Oguzhan.Ozturk
06-04-2019, 11:49
Bosch yedek parça satıyorsun sanırım ondan dedim.

Linea frenleri bosch kullandik berbatlardi.

Arkadas bosch fren sorunca biz linea tecrübe ettik begenmedik diye yorum belirttim

Konu budur

Bilgilendirmeler için teşekkür ederim.. Bosch u eledim :& Ate + Meyle son kararım oldu

Oguzhan.Ozturk
13-04-2019, 20:27
Bir güncel daha çekeyim , bugün aracımı ağır bakıma soktum ustam diskerin değişmesine gerek olmadığı incelmediğini ve benim frende titreme vb şikayetlerim olmadığı için balata değişimi yapalım dedi ön arka tüm balatalarımı değiştirdim şuan frenler gayet yeterli geliyor.