Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda civic 1.6 ies yağ yakma hakkinda (subap ayari sonrasi)
Herkese iyi akşamlar 1.6 ies 2001 model lpgli aracıma devirdaim triger seti gibi ağır bakımlarını yaptırdım usta araca subap ayarı yaptı öncesinde tam gazda duman atmayan araç egzostan duman atmaya başladı. Yapilan bu subap ayarı sonrası araç yağ yakmaya başlamış olabilir mi külbütör contası vs değişti araç şimdi kokulu duman atıyor bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi teşekkürler
razzmatazz
05-04-2019, 08:36
duman lastiklerine bir baktırın
duman lastiklerine bir baktırın
Bu arada araçta yağ eksiltme yok boş viteste distribütör ayarı için aracı kesiciye düşürdüler 5 6 saniye o esnada gördüm
-Murat Özcan-
22-04-2019, 07:44
Bu arada araçta yağ eksiltme yok boş viteste distribütör ayarı için aracı kesiciye düşürdüler 5 6 saniye o esnada gördüm
Şuan durumu nedir aracın peki kardeşim
Kokulu duman devam ediyor mu hala ?
Şuan durumu nedir aracın peki kardeşim
Kokulu duman devam ediyor mu hala ?
Kokulu duman var araçta kat ve orta susturucu iptal sadece kesiciye düştüğünde duman atıyor acaba onlarla alakası var mı yok mu bilmiyorum araca bakım yaptığım yere gideceğim yarın
kat yok.orta yok.kesicide duman atıyor. zaten atmaması mucize olur da ben encok üst posttaki arkadaşın ne cevap vereceğini merak ediyorum.kokulu duman neyse onun cevabını biliyor sanırım yardımcı olacak heralde sana.
-Murat Özcan-
23-04-2019, 15:26
kat yok.orta yok.kesicide duman atıyor. zaten atmaması mucize olur da ben encok üst posttaki arkadaşın ne cevap vereceğini merak ediyorum.kokulu duman neyse onun cevabını biliyor sanırım yardımcı olacak heralde sana.
Sen daha iyi biliyorsan sen cevapla konu sahibi kokulu duman olarak sorununu belirtmiş bende yardımcı olmak için sordum sonuçta daha öncelerden İes-Vti kullanıcısıyım buyur sen söyle ben bişey demiyorum.
Ayrıca durduk yere bana bir sataşma cümlesi ile yorum yapmışsın gerçi bu sende huy galiba herkesle sorun yaşıyorsun bu aralar gerçekten ilginç..
Sen daha iyi biliyorsan sen cevapla konu sahibi kokulu duman olarak sorununu belirtmiş bende yardımcı olmak için sordum sonuçta daha öncelerden İes-Vti kullanıcısıyım buyur sen söyle ben bişey demiyorum.
Ayrıca durduk yere bana bir sataşma cümlesi ile yorum yapmışsın gerçi bu sende huy galiba herkesle sorun yaşıyorsun bu aralar gerçekten ilginç..
ne biliyosan paylaşta bizde ögrenelim.sonucta burası paylaşım platformu.
ghibli06
24-04-2019, 18:02
kokulu duman : çiğ benzin, yağ ya da antifriz kokusu olsa gerek... düz boru son susturucuya kadar olmasından kaynaklı değildir ama o kokuları emecek arada hiç bir şey yoktur...
aracın avans ayarı avans tabancasıyla yapılır.eğer tam bir ayar tutturulamadıysa ateşleme zamanı bozulmuş olabilir.egsoz sisteminde herhangi bir katalizör de olmadığından yanmamış benzinin kokusu duyulabilir.bujilerim çok eskimiş ve düz boru egsoz varken aracımda benzer durumu yaşamıştım.yoğun bir benzin kokusu vardı.katalizörü geri takmıştım ve benzin kokusu gitmişti
aracın avans ayarı avans tabancasıyla yapılır.eğer tam bir ayar tutturulamadıysa ateşleme zamanı bozulmuş olabilir.egsoz sisteminde herhangi bir katalizör de olmadığından yanmamış benzinin kokusu duyulabilir.bujilerim çok eskimiş ve düz boru egsoz varken aracımda benzer durumu yaşamıştım.yoğun bir benzin kokusu vardı.katalizörü geri takmıştım ve benzin kokusu gitmişti
Aracın sentesinde sıkıntı var mıdır diye dün tekrar baktırdım sentesinde problem yok.Aracın yağ süzgecini hafif genişletmişlerdi daha iyi yağ çekermiş araç o sekilde.Yaklaşık 3 bin kmdir yağ hemen hemen aynı seviyede.3 5 bin km sonra yağı değişip kat orta susturucuyu taktırıp deneyeceğim.Yağ süzgeci olayından bahsettim onla alakası olmaz daha iyi yağ çeksin diye üst saçı genişlettik sonuçta araç yine çekeceği kadar yağ çekecek dediler. Olmadı süzgeç yağ değişirken süzgeçte değiştireceğim.Durumu yapacağımı söylediğim uygulamalar sonucunda paylaşacağım . İnşallah çözüme ulaşır kafam ambale oldu gercekten