Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yapılan Kaza Sonucuna İtiraz İçin Avukat tarafından Aranma

Yigit-Y
09-04-2019, 11:04
Beyler bir arkadaşımın başıma bir kaza geldi aracıma yandan çarpmışlardı.Kontrolsüz kavşak sağ geçiş üstünlüğü diye arkadaşı haksız çıkardılar.
O da boşverdi cebinden yaptırdı.
Onun aracına sağ tarafına bodozlama daldı haklı olmasına rağmen bizim arkadaş haksız çıkarıldı.
Neyse dün bir firma aramış biz sizin kazanızı inceledik bu kazada sizin haklılık payınız var demişler.
Dilerseniz biz sizin için gerekli hukuki işlemleri yapalım dediler.

Avukat kendileri daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

Dava açılırsa kazanma ihtimalim yüksek bilirkişilere sormuştu bizim arkadaş o zaman ama uğraşmamıştı kendisi.

bu adamlar dava kazanımdan yüzde 10 komisyon alıyorlar

arkadaşımın çekincesi vekalet veriyorsunuz para bunların hesabına geçer bana vermezler diye çekinceleri var.

vekalet örneğide aşağıdaki gibi ne yapsın sizce.

https://i.hizliresim.com/8ajDoV.jpg

fanatik
09-04-2019, 11:14
Ahzu-kabza ibaresini vekaletnameden çıkarsın.

dqn
09-04-2019, 11:18
Ahzu-kabza ibaresini vekaletnameden çıkarsın.

Niçin bunu dediniz çok merak ediyorum? Avukata güvenmiyorsanız avukat size hiç güvenmez.

fanatik
09-04-2019, 11:21
Beyler bir arkadaşımın başıma bir kaza geldi aracıma yandan çarpmışlardı.Kontrolsüz kavşak sağ geçiş üstünlüğü diye arkadaşı haksız çıkardılar.
O da boşverdi cebinden yaptırdı.
Onun aracına sağ tarafına bodozlama daldı haklı olmasına rağmen bizim arkadaş haksız çıkarıldı.
Neyse dün bir firma aramış biz sizin kazanızı inceledik bu kazada sizin haklılık payınız var demişler.
Dilerseniz biz sizin için gerekli hukuki işlemleri yapalım dediler.

Avukat kendileri daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu?

Dava açılırsa kazanma ihtimalim yüksek bilirkişilere sormuştu bizim arkadaş o zaman ama uğraşmamıştı kendisi.

bu adamlar dava kazanımdan yüzde 10 komisyon alıyorlar

arkadaşımın çekincesi vekalet veriyorsunuz para bunların hesabına geçer bana vermezler diye çekinceleri var.

vekalet örneğide aşağıdaki gibi ne yapsın sizce.

https://i.hizliresim.com/8ajDoV.jpg

Yeterli mi?

fanatik
09-04-2019, 11:22
Niçin bunu dediniz çok merak ediyorum? Avukata güvenmiyorsanız avukat size hiç güvenmez.

Yeterli mi?

ardicli2000
09-04-2019, 11:23
... haksız fillerden kaynaklanan bütün tamzinat ve alacakların, 30 gün içerisinde aşağıda kayıtlı hesabıma aktarılması şartıyla tahsiline...

misal böyle yazın.

Şüpheli olduğunuz her noktaya şüpheleriniz giderecek ögeler ekleyin. Bu vekaletnameler genelde matbudur ama matbu olmak zorunda değil. Oldukça spesifik hazırlayabilirsiniz.

dqn
09-04-2019, 11:32

Yeterli mi?

Tabiki değil...

fanatik
09-04-2019, 12:22
Tabiki değil...

Benden bu kadar, kalanı için Yiğit ve arkadaşı ile kontak kurup, çekinceleri konusunda yardımcı olursun.
Dipnot: "ki" ayrı..

oğuz
09-04-2019, 13:01
alo kaza bu işlerin peşine düşüyor. beni de aramışlardı değer kaybı için yardımcı olabilirz diye.

ek olarak,
aynı firma intercity aracına arkadan dokundurduğumda(c200) yatma bedeli + 300 400 de kendi komisyonları için icraya vermişti beni direk hiç haber vermeden.sordum firma onlarla anlaşmalıymış alo kaza onların yerine uğraşıyormuş falan filan. yatma bedelini veririm komisyon falan vermem dedim 2 gün sonra tamam diye aradılar..

Mivec_4G63
09-04-2019, 14:32
Ulan biz de tukkanda ış gelecek diye bekliyoruz ahahah :)

KÖROĞLU
09-04-2019, 15:03
Bu çok şerefli firma aşağıdaki kazadan ötürü beni de icraya verdi.

Kaza fotolarını ekliyorum, taksici zaten şerefsizin en önde gideni. Bu hasardan ötürü arabası 5 gün yatmış güya.

https://i.hizliresim.com/r5GMq3.jpg (https://hizliresim.com/r5GMq3)

(Benim tamponda zaten bir vuruk vardı) geri gelirken çarptım ben buna, önce araç şöförü para istedi, vermedim tabi ki.

Tutanak tuttuk git yaptır dedim arabanı. Sonra krom çıta çatladı diye 5 gün arabası yatmış falan filan. Allah ıslah etsin bunları.

(tavşana takılmayın araba biraderindi :) )

https://i.hizliresim.com/26pZ7E.jpg (https://hizliresim.com/26pZ7E)

https://resmim.net/f/W0CDMq.jpg

Yigit-Y
09-04-2019, 15:19
tolga sen ödemeyi nereye yaptın ?

KÖROĞLU
09-04-2019, 15:24
tolga sen ödemeyi nereye yaptın ?

İtiraz ettim ben buna. Ödeme yapmadım. Hasar bedeli zaten sigortadan ödendi, hatta benim aracımda 2700 küsür liralık bir kayıt çıktı satarken.

Eksper komple tamponu falan değiştirmiş anladığım kadarıyla bu iş için. Hatta eksperi de şikayet ettim ama kapı duvar.

Dava sonuçlansın ayrıca mesleğini kötüye kullandığı için bir kere daha şikayet edeceğim.

Çok itimat etme derim bu adamlara.

onursumer
09-04-2019, 17:06

bunda yanlış olan birşey yokki bende çıkartıyorum yüksek rakamlı davalarda zaten ücret konusunda konuşup anlaşıyoruz ne gerek var ?

dqn
09-04-2019, 17:58
Benden bu kadar, kalanı için Yiğit ve arkadaşı ile kontak kurup, çekinceleri konusunda yardımcı olursun.
Dipnot: "ki" ayrı..

İmla olayına gireceksek fiilimsilerden sonra virgül konmaz.Haberiniz olsun..

Yigit-Y
09-04-2019, 18:05
Beyler edebiyat dersini farklı bir konuda verseniz.

Bu firma karşı tarafa kök söktürüyormuş. Arkadaşın haklılığım kesin bu kazada

15.000 TL gibi bir rakam var o yüzden bu vekaleti çok sağlam olması gerek.

Vekalette şunu şuraya eklet bunu burdan çıkar derseniz çok yardımcı olursunuz.

Arkadaşım cahillik etmiş sıcağı sıcağına dava açmamıştı belki zararını kurtarır.

fanatik
09-04-2019, 18:45
İmla olayına gireceksek fiilimsilerden sonra virgül konmaz.Haberiniz olsun..

Bravo, iyi yakalamışsın.

korkmazz
09-04-2019, 18:59
Bu çok şerefli firma aşağıdaki kazadan ötürü beni de icraya verdi.

Kaza fotolarını ekliyorum, taksici zaten şerefsizin en önde gideni. Bu hasardan ötürü arabası 5 gün yatmış güya.

https://i.hizliresim.com/r5GMq3.jpg (https://hizliresim.com/r5GMq3)

(Benim tamponda zaten bir vuruk vardı) geri gelirken çarptım ben buna, önce araç şöförü para istedi, vermedim tabi ki.

Tutanak tuttuk git yaptır dedim arabanı. Sonra krom çıta çatladı diye 5 gün arabası yatmış falan filan. Allah ıslah etsin bunları.

(tavşana takılmayın araba biraderindi :) )

https://i.hizliresim.com/26pZ7E.jpg (https://hizliresim.com/26pZ7E)

https://resmim.net/f/W0CDMq.jpg

Aynısı Banada oldu taksi sahibinin haberi olmadan kafalarına göre icra yolladılar Kartal adliyesinden itiraz felan uğraştırmıştı baya daha sonra telefonda baya ateşli konuşmalar geçti aramızda :) işin özeti bana kalırsa çok güvenilecek bir firma değil kimden ne koparırım peşinde olan bir yer kendileri

fanatik
09-04-2019, 19:11
"Ahzu kabza" ifadesinin çıkarılması demiştim ama bu yeterli olmuyormuş.

Bu ibare çıkarılsa bile vekalet vermekle avukat zaten ahzu kabz yetkisini almış oluyormuş.Onun için "ahzu kabza yetkili değildir" ibaresini eklemek
gerekiyormuş.Bu hususta Yargıtay kararı var.

VEKALETNAMEDE AHZU KABZ YETKİSİ BELİRTİLMELİ MİDİR ? (http://www.savasbaytok.av.tr/index.asp?sayfa=4398)

dqn
09-04-2019, 19:18
Arkadasiniz ile avukat arasinda bir avukatlik sozlesmesi yapilirsa avukatin ahzu kabz ile parayi cekse bile ustune yatma gibi bir durum olamaz. Bunu yapan avukat zimmetten yargilanir.

Arkadasiniz bu firmaya pek guvenmediyse ve hakliligina inaniyorsa baska bir avukatta tutabilir.

delyyy
09-04-2019, 20:41
Bu firma kazada siz haklı olmasanız dahi vekaletinizi alarak olayları kendi menfaatine çevirmek için yasadaki tüm boşlukları kullanacaklardır. Günümüz düzenbazları diyebiliriz.
Sözüm ona bir adli bilirkişiden kusur tespiti yaptırıp, rücu için sigorta şirketine başvuruyorlar. Sigorta şirketi SBM üzerindeki kusur değişmedikçe veya mahkemece kusur değişikliği yapılmadıkça ödeme yapmayacak, dosyayı ret edecektir.
Bunu siz de yapabilirsiniz. SBM.org.tr sitesinden kusur sonucunu kontrol edip, eğer sigorta şirketleri kendi aralarında mutabık kalmışlar ise kusurlu tarafın trafik sigorta şirketi ile irtibata geçip kusurun yeniden değerlendirmeye açılmasını talep edebilirsiniz.
Eğer komisyon karar vermiş ise daha önce buna benzer bir davaya girmiş avukattan görüş alarak tatmin olursanız, kusur değişikliği için dava açabilirsiniz.

Önceki sayfada eksper şikayet edecek arkadaş için şunu söylemek isterim. Eğer bir sorun varsa eksper ofisi ile görüşün, çözemez iseniz eksper ile görüşün.
Size en doğru bilgiyi onlar verecektir. Ben 10 senedir eksperlik sınavı bekleyen biri olarak şunu söyleyebilirim, bu kadar zor ulaşılan bir mesleği kimse kötüye kullanmayacaktır. Piyasada dolaşan "eksper şişirmesi" yalanlarına kapılmamanızı öneririm.

R-13239
09-04-2019, 21:56
"Ahzu kabza" ifadesinin çıkarılması demiştim ama bu yeterli olmuyormuş.

Bu ibare çıkarılsa bile vekalet vermekle avukat zaten ahzu kabz yetkisini almış oluyormuş.Onun için "ahzu kabza yetkili değildir" ibaresini eklemek
gerekiyormuş.Bu hususta Yargıtay kararı var.

VEKALETNAMEDE AHZU KABZ YETKİSİ BELİRTİLMELİ MİDİR ? (http://www.savasbaytok.av.tr/index.asp?sayfa=4398)

Aynen yazdiginiz gibi ahzu kabza yetkili degildir diye belirtmek gerekiyor.

Yakin zamanda bir avukat bu maddeyi ekletmek istedigim icin, ayni size yazan arkadasin yazdigini soyledi, bende kabul eden bir avukata verip islemleri baslattim.

Bazi avukatlarin ahzu kabza konusunda boyle bir hassasiyetleri var demek.

Tayfun-E30
10-04-2019, 01:30
Bu firsatcilar yerine baska bir avukat tercih etseniz? Benimde merak ettigim bir kaza yapsam bana boyle bir dava acilsa parayi kaskommu benmi odeyecem?

Yigit-Y
15-04-2019, 10:32
Şimdi ahzu kabz muhabbetini kaldıralım dedim bana hizmet sözleşmesi imzalamamız gerekiyor dedi alokaza
Bakın bakalım noksan bir durum var mı :D

HİZMET SÖZLEŞMESİ
Madde 1- SÖZLEŞMENİN TARAFLARI
A-) ALO KAZA HASAR DEĞERLENDİRME ÇÖZÜM ORTAKLIĞI VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ
TİC. LTD. ŞTİ.
(İşbu sözleşmede ‘’ALO KAZA’’ olarak anılacaktır.)
Yeşilbağlar Mh. Kaptan Sk. Metro Ofis No:19 K:3 D:311 Pendik/İstanbul
B-)
(İşbu sözleşmede “HİZMET ALAN” olarak anılacaktır. )
(Adres)
Madde 2 – YAPILACAK İŞİN NİTELİĞİ
İşbu Sözleşmenin konusu, “HİZMET ALAN”ın üzerine kayıtlı ve/veya işletmecisi olduğu
araçların karışmış olduğu trafik kazaları nedeniyle araçlarda oluşan hasar tazminatlarının,
değer kaybı tazminatlarının, kazanç kaybı bedellerinin tazmini ve kusur oranlarına ilişkin
gerekli itirazların yapılması işlemlerinin her türlü yasal yoldan ‘’ALO KAZA’’ tarafından takip
edilip, vekil olarak tayin edilecek avukatlarla sonuçlandırılmasını sağlamaktır.
Madde 3 - HİZMETİN VERİLMESİ VE YÖNETİMİ
a) ALO KAZA tarafından bu hizmetlerin yerine getirilmesi amacıyla örneği ekte yer alan
vekâletname, satın alınan tazminatlar açısından ise ayrıyeten Temlik ALO KAZA’ya
verilecektir.
b) “Danışmanlık ve Çözüm Hizmet Bedelinin” tutarı; tazminatın ALO KAZA tarafından satın
alınması durumunda tazminat tutarının %25’i, tazminatın tahsili için Yargılama/Sigorta
Tahkim Komisyonu/ Sigorta şirketine başvuru sonucu beklenmesi halinde ise tazminat
tutarının %15 ‘i, yukarıda sayılan tazminatların tahsili amacıyla kusur değişikliği için
başvurular yapılması ve kusurun değişmesiyle beraber tazminata hak kazanma
durumlarında ise tazminatın %50’sidir.
c) İşlem başlangıcında, sürecinde ve sonucunda HİZMET ALAN’dan sigorta şirketinden
kazandırılan ücret üzerinden ….. i hariç hiçbir ücret talep edilmeyecektir. İşlem olumsuz
sonuçlanırsa yine bir ücret talep edilmeyecektir. Avukatın, danışmanlık veya avukatlık
ücreti talep ettiği durumlarda bu bedeller ALO KAZA tarafından karşılanacaktır ve hiçbir
şekilde HİZMET ALAN’dan talep edilmeyecektir. Bu kapsamda HİZMET ALAN, ALO KAZA’ya
vekil olarak tayin ettiği avukatla kendi adına danışmanlık ve avukatlık sözleşmesi yapma
yetkisi vermiştir.
d) HİZMET ALAN , sözleşmeye konu araçların karışmış olduğu kazalar ile ilgili olarak doğmuş
ve doğacak hasar-değer kaybı-kazanç kaybı ve ne nam adı altında adlandırılacak olursa
olsun alacağını sigorta şirketi ve 3. Kişilerden tahsil etmediğini , bunlara ilişkin hiçbir
ödeme almadığını, sigorta şirketine yapılan başvuru sonrasında veyahut yargılama
esnasında kendisine yapılan ödemeyi gecikmeksizin ALOKAZA ya bildireceğini ve derhal
iade edeceğini, bunun yanı sıra başvuruya konu kaza nedeniyle elinde bulunan resim,
video, fotoğraf ve her türlü bilgi ve belgeyi ALOKAZA ya gecikmeksizin ileteceğini taahhüt
ve beyan etmektedir. Aksi halde yargılama gider ve masraflarını, reddolacak miktardan
doğacak vekalet ücretini, ve Danışmanlık ve Çözüm Hizmet Bedelini ödemeyi peşinen
hiçbir ihtar ve bildirime gerek olmaksızın kabul eder.
Madde 4 - SÖZLEŞMENİN SÜRESİ VE FESİH
a) İşbu Sözleşmenin süresi imza tarihinden itibaren 1 (bir) yıldır.
b) Sözleşme süresinin sona ermesinden en az 15 gün önce herhangi bir taraf Sözleşmeyi
feshetmezse, Sözleşme 1 (bir) yıl daha uzar. Bu hüküm işbu madde kapsamında uzamış
dönemler için de geçerli olacaktır.
c) HİZMET alan haksız bir şekilde sözleşmeyi feshederse yapılan masrafları ve Danışmanlık ve
Çözüm Hizmet bedelini peşinen ALOKAZA ya ödemeyi kabul eder. Bu durumda daha önce
ALO KAZA’ya atanmış veya bedeli alınmış alacaklar ALO KAZA’da kalmaya devam eder.
Madde 5 - YAZIŞMA VE TEBLİGATLAR
a) Taraflar sözleşmenin girişindeki adreslerinde meydana gelecek değişiklikleri yazılı olarak
karşı tarafa bildirmedikleri takdirde, bu adreslerine yapılacak tebligatların geçerli olacağını
kabul ederler.
b) İhtar, ihbar ve benzeri yazışmalar iadeli taahhütlü posta ya da noter kanalıyla yapılacaktır.
Madde 6 - YETKİLİ MAHKEME
İşbu Sözleşmenin uygulanmasından kaynaklanacak anlaşmazlıklarda; İstanbul Anadolu
Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.
İşbu Sözleşme ………………… Tarihinde taraflarca 1 nüsha olarak imzalanmış olup, damga
vergisi doğması halinde ALO KAZA tarafından karşılanacaktır.

Kadyr
03-05-2019, 16:16
Yigit-Y selam yiğit naptın varmı gelişme bende aradım bunları vur kaç olayında neler yapabiliriz diye. Sadece değer kaybı var

Yigit-Y
03-05-2019, 16:29
Yigit-Y selam yiğit naptın varmı gelişme bende aradım bunları vur kaç olayında neler yapabiliriz diye. Sadece değer kaybı var

valla ben bunlar bir sözleşme attılar. gelecek paranın yüzde 75 ini alıyorlar uzak dur.

kendin kovala vaktin varsa derim

Kadyr
03-05-2019, 16:44
Yigit-Y valla o sözleşmeleri banada gönderdiler bakacağım dedim. Yüzde 25 alıyoruz dediler bana. Kazanamazsak risk bizim diyor

Yigit-Y
03-05-2019, 16:45
Yigit-Y valla o sözleşmeleri banada gönderdiler bakacağım dedim. Yüzde 25 alıyoruz dediler bana. Kazanamazsak risk bizim diyor

yazılanlar dedikleri gibi değil çok dikkatli oku her maddeyi ben neredeyse her maddeyi değiştirdim :D

gönderdim kabul etmediler. Bizi dünkü çocuk zannettiler bunlar akbaba imiş lakapları bu arada :D

Kadyr
03-05-2019, 18:21
yazılanlar dedikleri gibi değil çok dikkatli oku her maddeyi ben neredeyse her maddeyi değiştirdim :D

gönderdim kabul etmediler. Bizi dünkü çocuk zannettiler bunlar akbaba imiş lakapları bu arada :D

Ben dedim zaten kirbacliyorsunuz hakedenleri���� ama bazısı hak ediyor. Bende bu konuyu bildiğim için ona göre baktım. Ben süreci öğrenmek istedim bide kendim yapayım diye��

Kadyr
03-05-2019, 18:24
Birde ben değer kaybı başvurusu için karşı tarafın sigortasını bilmiyorum. Vur kaç olduğu için sadece polis tutanağı var onuda yarın alacağım. Sigortası yazar mı bilmiyorum.

Yigit-Y
03-05-2019, 18:28
Birde ben değer kaybı başvurusu için karşı tarafın sigortasını bilmiyorum. Vur kaç olduğu için sadece polis tutanağı var onuda yarın alacağım. Sigortası yazar mı bilmiyorum.

plaka varsa gerisi kolay avukat buluyor onu