PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : i30 T-GDİ TURBO AFR SORUNU YARDIM.

tolunayduman
12-04-2019, 10:27
Arkadaslar merhaba i30 turbo aracım var fakat bir kac bilgili arkadaslara sormak istedigim bilgiler var .
Arac specleri DP EGZOZ KN KUTU İCİ BUJİ MEVCUT Arac cok bilinmediginden ilk mehmet gazihana yazılım yaptırdım 1.3 pik 1.1 cont afr ise pik zamanında 10.30 6000 devirlerde 9.8 kadar düsüyordu . Suan Farklı bir markanın yazılımı ile sürekli yazılım degistiriyoruz fakat afr degerlerimiz cogunlukla hep son devirlerde 9.8 9.7 basınc degisiyor fakat afr hep aynı bunun sorunu ne olabilir oksijen sensoru problem olmus olabilirmi ve katalitik konvertor arzasını yazılım ile silemiyorlar yanıltıcı takıcaz arza ısıgı yandıgında ise arac hangi alt devirde basarsanız basın 6.500 kadar problemsiz ceviriyor fakat arac 5.000 devire kadar az gaz ile bastıp 5.000 devirde tam gaz yaptıgınızda egzoz patırdamaları ve aracda sirkeleme oluyor 4 5 saniye sonra gidiyor bobin normal ve bunu yaptıgında bobin arzasın veriyor ama bütün bobinlerin gösteriyor. bujiler yeni ngk 1r aralıklarını 0.55 mm getirdim konu ile ilgili yardımcı olabilicek veya düsüncesi olan varmıdır neden yapar diye ? Suan ne yaptıysak afr düzenini ayarlayamıyoruz yada mekaniksel bir problem var sizin düsüncelerinizi almak istedim iyi günler dilerim.

Not AFR Düzeninden dolayı 5.000 yakıt hava karısımı cok zengin yaptıgından dolayımı arac teklemeler yapıyor olabilirmi ?

tr_select
12-04-2019, 11:09
Bir şeylerin sökülmesinden önce-deneme yanılma yapmadan önce yazılımı orjinale çevirip aynı kullanım biçiminde turlamalısın.

Bobin-buji-hortum vs çıkmazına girmeden önce yapacağın en mantıklı şey yazılım...

dkaya87
12-04-2019, 12:44
mehmet gazihan dediğiniz megachips değil mi? bence hiç bişey yapmadan önce megachips'i bi araştırın :)

tolunayduman
12-04-2019, 12:48
Sorunum Mehmet gazihan ile yada megachips ile alakalı degil farklı firmayada yazılım yaptırdım fakat sürekli yazılım ile afr ayarlanmıyor oksijen sensorunde herhangi bir problem olabilirim ve baska nedenleri ne olabilir aslında amacım burdaki bilgili arkadaslarımızdan fikir yol almak istedim :)

utkunoa
12-04-2019, 13:56
Lambda protection moduna geçip emergency lambda haritalarını kullanıyor olabilir. Detaylı baktırmanızı öneririm

tolunayduman
12-04-2019, 14:37
Nasıl bakabiliriz yazılımcı bu islemi görebilirmi ?

utkunoa
12-04-2019, 14:41
Tabi, Zaten yazılımcının işi bu :)

erh
13-04-2019, 11:11
Yaziliminizdan kaynaklaniyor.