PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sizce Lpg taktırmalı mıyım?

Grimlord
14-04-2019, 17:31
Arkadaşlar selamlar,
1.2 Nissan micra aracım var, benzin fiyatları iyice canımı yakmaya başladı.
Ayda minimum 1200-1300 km yol yapıyorum.
Benzinli olarak az yakan araçlardan birisini kullanmama rağmen ( şehir içi ortalama 6.2 litre) ayda en az 500-600 lira benzine veriyorum. İyice canımı sıkıyor bu olay.
1.2 araba bile 42-45 kuruş arası yakar hale geldi.
Satıp dizel bir araba alayım desem fiyatlar malumunuz, yüksek kmli bir araba da almak istemiyorum.
Lpg kitleri sanırım 2bin liradan başlıyor ortalama, sizce taktırmalı mıyım? Fikirleriniz çok önemli benim için

Yigit-Y
14-04-2019, 17:35
Ben taktırirdim.

Eskiden olsa hayır derdim.

Ama avm ler artık alacak dediler kapalı otoparka

Yakıt fiyatlarıda belli

Güzel montajı olan bir yerde taktir derim

turboman
14-04-2019, 17:39
Benim araba 1.8 merso lpg de şehir içi 37 kuruş yakıyor. Sizinki 25 kuruştan az bile yakar bence tabikide taktırmalısın dizelin bi fonksiyonu yok artık lpg candır

VW6R
14-04-2019, 18:26
Hanımın 1.2 pejo 208 aracında lpg de 18-22 kuruş yakıyoruz. Kesinlikle tavsiye ederim.

mehmet6r
14-04-2019, 19:04
Şuan ki aracımda lpg aldığımda vardı. Ben sökmeyi düşünüyorum çünkü spor bir araç ve lpg ruhuna ters. Ayda max 100- 150km yapıyorum.
Her ay 1200 km civarı yol yapsam aracımda lpg olmasa taktırıdım. Kendi cebinize düşman olmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Oguzhan.Ozturk
14-04-2019, 19:28
Ayda 500km'nin üzeri yol yapan insanlar için lpg şart kaliteli bir sistem ile hiçbir problem olmaz , kendi aracım bmw olmasına rağmen lpg ile kullanıyorum kaliteli bir kit takmışlar günlük 20km yol yapıyorum zaten şuan 0,45-0,55 arası yakıtı var benzinde binsem minimum 1TL yakacaktı..

Oznsrl
14-04-2019, 19:32
çok kullanmıyorum ama 50 liraya 100 km gitmek zoruma gidiyor da arabada yer yok yer olsa düşünmeden taktırırdım taktır gitsin bence

Grimlord
14-04-2019, 19:52
Valla şuan bir hesap yaptım ancak kafama pek yatmadı bu iş,

Lpg ben hala 3.30larda falan sanıyorum, shell ankara fiyatı 3.95 :D

Lpgde araba 7.5 litre yaksa 30 kuruşa yakın oluyor, aradaki fark kmde 12-15 kuruş. Ayda 130 liralık bir fark oluyor, bunun için arabanın sağını solunu deldirmeye değecek mi bilmiyorum :D :D

baskan96
14-04-2019, 20:07
Ağabey Ankara lpg fiyatları shell ortalama 3.37 po 3.29.

Bütçene göre;
1-Quattro Garage Bekir Başkal Atikerin kiti var 1.800 liraya takıyorlardı her şeyi içinde. Kendi aracıma taktırdım muazzam performans aldım.
2-Atikere kılım parayı da bir tık yukarı çıkarırım dersen Mocan Otogaz Övünç bey prins technomax kiti 2.800 liraya takıyorlar. Yıllardır bu piyasanın kalyonlarından gözü kapalı güvenilir her iki firmaya da.

6.2litre×+%15 desek yaklaşık 7 litre yapar 7×3.37= 23.59 kuruş km'de.
Yaklaşık 6 ayda kendini amorti eder..

burak1533
14-04-2019, 20:19
küçük hacim+lpg çok tatlı olur, bence taktırmalısınız bu kadar korkmaya gerek yok, lpg öcü değil sonuçta.

Grimlord
14-04-2019, 20:44
Ağabey Ankara lpg fiyatları shell ortalama 3.37 po 3.29.

Bütçene göre;
1-Quattro Garage Bekir Başkal Atikerin kiti var 1.800 liraya takıyorlardı her şeyi içinde. Kendi aracıma taktırdım muazzam performans aldım.
2-Atikere kılım parayı da bir tık yukarı çıkarırım dersen Mocan Otogaz Övünç bey prins technomax kiti 2.800 liraya takıyorlar. Yıllardır bu piyasanın kalyonlarından gözü kapalı güvenilir her iki firmaya da.

6.2litre×+%15 desek yaklaşık 7 litre yapar 7×3.37= 23.59 kuruş km'de.
Yaklaşık 6 ayda kendini amorti eder..

Hacım netten baktığımda en ucuz gördüğüm lpg Aytemiz, o da 3.80 civarı
Bu fiyatlar tavan fiyat mı acaba? 3.37lere lpg var mı hala?

Taktırırsam kesinlikle Quattro Garagede yaptıracağım zaten, çok ilgili ve deneyimli bir esnaf. Memnun kalmayan yok

Gkn55
14-04-2019, 21:05
micra her türlü satar , dizele dönmek daha mantıklı gibi geldi bana.

Onurkk06
14-04-2019, 21:13
LPG çok mantıklı micra araç zaten tam şehir içi aracı olur

baskan96
14-04-2019, 21:31
Hacım netten baktığımda en ucuz gördüğüm lpg Aytemiz, o da 3.80 civarı
Bu fiyatlar tavan fiyat mı acaba? 3.37lere lpg var mı hala?

Taktırırsam kesinlikle Quattro Garagede yaptıracağım zaten, çok ilgili ve deneyimli bir esnaf. Memnun kalmayan yok

Ağabey şehirler arası bile 3.80 en yüksek fiyat internet sitelerine hiç bakma :D Shell konya yolu 3.31 aynı zamanda özel harekata gelmeden olan shell de 3.31 di ama Ankara geneli 6 kuruş zam yedi Shelller 3.37 oldu en düşüğü. Milangaz veya total bulursan 3.19 bazı yerlerde de po 3.22

İbrahim33
14-04-2019, 21:36
dizel ile benzinin bir avantajı kalmadı en avantajlısı lpg li araç şu anda. micra için lpg nin markasının bir önemi yok , ortalama bir markayı kabul eder. önemli olan takan ustanın işçiliği. 1500 liraya falan düzgün birşey yaptırabilirsin. yakıtında %50 farkeder. mutlu mesut binersin.

yesil
14-04-2019, 22:59
Şehir içinde lpg hesaplandığı kadar ekonomik olmayacaktır. Uzun yolda %20 fazla yakıyorsa şehir içinde %40 civarı fazla yakıyor. Uzun vadede araca vereceği zararı ve masrafı hesapladığında değmiyor bana göre. Ayrıca ikinci elde değer kaybına veya satışın zorlaşmasına sebep olacak muhtemelen.

KOSEREN
14-04-2019, 23:06
Uzun yolda %20 olan fark şehir içinde nasıl %40 oluyor.Açar mısın biraz?

onre
14-04-2019, 23:28
Valla şuan bir hesap yaptım ancak kafama pek yatmadı bu iş,

Lpg ben hala 3.30larda falan sanıyorum, shell ankara fiyatı 3.95 :D

Lpgde araba 7.5 litre yaksa 30 kuruşa yakın oluyor, aradaki fark kmde 12-15 kuruş. Ayda 130 liralık bir fark oluyor, bunun için arabanın sağını solunu deldirmeye değecek mi bilmiyorum :D :D

1 haftadır Ankara içi farklı farklı yerlerden alıyorum. İstanbul yolu Po'dan3.22 den aldım Shell'den 3.32 den aldım mesela. 3.95 falan çok über rakamlar

turboman
15-04-2019, 00:06
Şehir içinde lpg hesaplandığı kadar ekonomik olmayacaktır. Uzun yolda %20 fazla yakıyorsa şehir içinde %40 civarı fazla yakıyor. Uzun vadede araca vereceği zararı ve masrafı hesapladığında değmiyor bana göre. Ayrıca ikinci elde değer kaybına veya satışın zorlaşmasına sebep olacak muhtemelen.
Ben araba bakarken lpg varsa diye almaktan vazgeçen biri görmedim daha haa aldığın araç m3 tarzı bi araçsa tüp tabiki olmaz olsada düşünürler ama araç 1.2 küçük bir araç olunca lpg olursa emin ol daha çok tercih edilir...

onn_dear
15-04-2019, 05:44
Ben araba bakarken lpg varsa diye almaktan vazgeçen biri görmedim daha haa aldığın araç m3 tarzı bi araçsa tüp tabiki olmaz olsada düşünürler ama araç 1.2 küçük bir araç olunca lpg olursa emin ol daha çok tercih edilir...

Ben almam mesela lpg li araç, bugüne kadar hiç almadım. Arac bakarken yakıt tipini benzin/dizel işaretlerim hatta lpg liler hiç görünmez ilan aramada. Uzun vadede lpg her zaman verdiğini geri alır bence. Kapali otopark sorunu, bagajda yer kaplamasi, sızdırdı mi koktu mu derdi vs bence binici gereksiz bir sistem.

TarikS
15-04-2019, 08:10
2004 E320'nin 11bin km'den beri sahibiyiz, 45bin'de LPG taktırdım, 200 binde kitin pahalı parçalarının yenileme vakti gelince tankı sabit bıraktık gerisini Atiker'le sıfırladık. Şu an 307binde. Yapılan tasarrufa kaç kere motor yaptırılırdı o konuya hiç girmiyorum ama örnek olabilir.
2001 CLK 200K'da Prins taktırmıştım 30bin küsür km kullandım sattım.
Başka LPG'li araçlar ailemize girdi çıktı. LPG ile epey haşır neşiriz

Kapalı otopark korkunuz olmasın, bagaja dımdızlak ortada olacak şekilde tank koymazsanız hiç sorun olmaz, ince stepneyi kılıfında bagaja koyun üzerine 1-2 mont bişey, tamam :D Arabanızın sızdırmadığından eminseniz hiçbir şey olmaz. Zaten Quattro'da taktıracağım diyormuşsunuz, hiç düşünmeyin

İnternetteki yakıt fiyatları tavan gibidir, gezerken yol üzeri istasyonların tabelalarına bakın mutlaka

Ben de aynı kaygıyla düşündüm dizel yerine 1.2 TSi Polo aldım ama isteyince de zorlamadan azıcık da olsa gitsin diye, yoksa sırf ekonomi için 208 1.2 atmo falan düşünüyordum, dizel çok saçma oldu artık, olası masrafı, sesi, kokusu, yüksek alış-satış fiyatıyla cazibesini kaybetti iyice hiçbir avantajı kalmadı

rebeloghy
15-04-2019, 09:49
LPG ye sonuna kadar karşı biriydim. 26 aydır bindiğim aracıma, son 20 aydır lpg ile biniyorum. Kesinlikle lpg ile ilgili değişik fikirlere, lpgli araç sahibi olmamış kişilerin ön yargılarına aldırma.

Araç çok özel bir araç değilse, lpg taktırmadığın her vakte pişman olur keşke daha erken davransaydım dersin.

Benzinde 8 litre yakan aracım 9 litre lpg ortalamasıyla geziyor, sızdırma vs dediğiniz şeyler kaç yıl öncesinde, merdiven altı işlerde kaldı yapmayın. Referanslı düzgün yerde taktır, güle güle bin.

TarikS
15-04-2019, 09:52

Uzun yolda %20 olan fark şehir içinde nasıl %40 oluyor.Açar mısın biraz?

Çok ilginç ama bu mevzu E320'de de var. Yol bilgisayarı araba benzinde olsaydı kaç litre yakardı?'yı gösteriyor, benzinde kullandığım zamanlardan da biliyorum 1'e 1 doğru ve nerede ne yaktığını da ezberlemiştim artık halen aynı değerler var. Onunla LPG fulllerken yaptığım litre hesabını kıyaslayınca şehiriçinde ekranda 11, pompada 15 görüyorum; uzunyolda ekranda 8 pompada 9 :) 10'a 12 veya 13 çıktığı da oluyor.

Bir kere karadenizde ilk defa aldığım bir yerde ekranda 5.4 litre benzin hesabı görünürken LPG hesabında 9 litre çıkmıştı ama orada biraz saplamasyon oldu sanki o yüzden çok şeapmadım :D

KOSEREN
15-04-2019, 10:09
Çok ilginç ama bu mevzu E320'de de var. Yol bilgisayarı araba benzinde olsaydı kaç litre yakardı?'yı gösteriyor, benzinde kullandığım zamanlardan da biliyorum 1'e 1 doğru ve nerede ne yaktığını da ezberlemiştim artık halen aynı değerler var. Onunla LPG fulllerken yaptığım litre hesabını kıyaslayınca şehiriçinde ekranda 11, pompada 15 görüyorum; uzunyolda ekranda 8 pompada 9 :) 10'a 12 veya 13 çıktığı da oluyor.

Bir kere karadenizde ilk defa aldığım bir yerde ekranda 5.4 litre benzin hesabı görünürken LPG hesabında 9 litre çıkmıştı ama orada biraz saplamasyon oldu sanki o yüzden çok şeapmadım :D

Bence yol bilgisayarı uzun dönem ortalaması olduğu için dur kalklarda ya da aracın d konumunda beklediği zamanlarda tüketim yükselmiyor fakat araç haldır haldır yakıyor lpg yi.Aksi durumu mantığım almıyor :)

turboman
15-04-2019, 10:26
Ben almam mesela lpg li araç, bugüne kadar hiç almadım. Arac bakarken yakıt tipini benzin/dizel işaretlerim hatta lpg liler hiç görünmez ilan aramada. Uzun vadede lpg her zaman verdiğini geri alır bence. Kapali otopark sorunu, bagajda yer kaplamasi, sızdırdı mi koktu mu derdi vs bence binici gereksiz bir sistem.
Bende dizel araba kesinlikle almadım almamda birkere takasta fiesta geldi hemen sattım. Emin olun benzin lpgden daha tehlikeli. Kimisi lpg yi sevmez kendi zevki bişey diyemeyiz lpg yüzünden hiçbir arabam arıza yapmadı yapmayacak anlamına gelmiyor ama günümüz şartlarında binevi mecburiyet ten desek yeridir benzin fiyatları uçuk olduğundan lpg avantajlı yoksa gönül ister benzinde binmeyi

omer_yildir
15-04-2019, 10:32
Kaliteli LPG kiti ile iyi bir montajla hiç bir sorun yaşamazsınız. Ankara' da Mocan Otogaz işini gayet iyi yapmakta.

Direk enjeksiyon olmayan tüm benzinli araçlarda LPG' siz binmek bana göre boşa verilen paradır. Kesinlikle LPG taktırılmalı.

TarikS
15-04-2019, 10:43
Bence yol bilgisayarı uzun dönem ortalaması olduğu için dur kalklarda ya da aracın d konumunda beklediği zamanlarda tüketim yükselmiyor fakat araç haldır haldır yakıyor lpg yi.Aksi durumu mantığım almıyor :)

Yok maalesef açılış zaten 20'den oluyor, akıcı yola çıkmayınca hep o civarlarda kalıyor, durduğu yerde 40'a kadar da çıkabiliyor hatta, kayıpsız aktarıyor yani :D

Bugraaa
15-04-2019, 11:56
Montaj çok önemli güzel işçilik olsun yeter ki sorunsuz kullanırsınız

KÖROĞLU
15-04-2019, 12:44
excel varsa pc de bilgileri değiştirerek km ve ay olarak kitin kendini amorti etmesini hesaplayabilirsiniz.

İndir LPG xlsx (https://dosya.co/htjfe0pwco1h/LPG.xlsx.html)

https://i.imgyukle.com/2019/04/15/dALMP.jpg (https://imgyukle.com/i/dALMP)

Twingo karışıkta 8 lt lpg tüketiyorum.

Ayda 2000 civarı yol yapıyorum, eğer lpg olmasa yine de taktırırdım.

Üzerinde eski bir kit var, olmaz değiştir beyni arızalı dediler, sıfırdan söktüm kendim monte ettim elektronik kısmını sıfır sıkıntı ile biniyorum.

Para ile rezil olmamak için mutlaka referanslı bir yere gidin. 200-300 fazla olsun ama adam gibi montaj olsun.

Kitler genel olarak aynı, khein' enj kullanmayanlarda marka bence çok ta fark etmiyor.

GokhanRS
15-04-2019, 12:55
excel varsa pc de bilgileri değiştirerek km ve ay olarak kitin kendini amorti etmesini hesaplayabilirsiniz.

İndir LPG xlsx (https://dosya.co/htjfe0pwco1h/LPG.xlsx.html)

https://i.imgyukle.com/2019/04/15/dALMP.jpg (https://imgyukle.com/i/dALMP)

Twingo karışıkta 8 lt lpg tüketiyorum.

Ayda 2000 civarı yol yapıyorum, eğer lpg olmasa yine de taktırırdım.

Üzerinde eski bir kit var, olmaz değiştir beyni arızalı dediler, sıfırdan söktüm kendim monte ettim elektronik kısmını sıfır sıkıntı ile biniyorum.

Para ile rezil olmamak için mutlaka referanslı bir yere gidin. 200-300 fazla olsun ama adam gibi montaj olsun.

Kitler genel olarak aynı, khein' enj kullanmayanlarda marka bence çok ta fark etmiyor.

Geleceğin albayrak`ı bu adam :D

KÖROĞLU
15-04-2019, 13:02
Geleceğin albayrak`ı bu adam :D

Abi dua mı ettin beddua mı :D

Amazondan vibration tools içeren ilk siparişi 2 takım vericem ama aklımdasın, biri sana biri bana :D hahahahha

GokhanRS
15-04-2019, 13:12
Abi dua mı ettin beddua mı :D

Amazondan vibration tools içeren ilk siparişi 2 takım vericem ama aklımdasın, biri sana biri bana :D hahahahha

bence sen daha iyi yaparsın albayrak tan, zira vibratörle bile bu kadar acı çektirilemezdi bir ekonomiye :D

KÖROĞLU
15-04-2019, 13:38
bence sen daha iyi yaparsın albayrak tan, zira vibratörle bile bu kadar acı çektirilemezdi bir ekonomiye :D

konu sahibinden özür diliyorum, ama en azından bak burası çokomelli diyip, işletme giriş kitabının arkasındaki anlamı verilen 20 kelimeyi arka arkaya kurup cümle kurmam onu biliyorum :D

lpg candır, yapısal olarak kurumsallaşan istasyonlardan alınmalı :P

GokhanRS
15-04-2019, 13:59
konu sahibinden özür diliyorum, ama en azından bak burası çokomelli diyip, işletme giriş kitabının arkasındaki anlamı verilen 20 kelimeyi arka arkaya kurup cümle kurmam onu biliyorum :D

lpg candır, yapısal olarak kurumsallaşan istasyonlardan alınmalı :P

bak işte burası önemli, mutlaka artık ismini yapmış, genel memnuniyet oranı yüksek yerlerde montaj yapılmalı.

Grimlord
15-04-2019, 14:03
Teşekkür ederim tüm cevaplar için, gidip konuşacağım takan yerlerle. Her şartta avantajlı duruyor.
İkinci el konusu biraz göreceli gibi o yüzden pek sıkıntı değil benim için

Grimlord
15-04-2019, 21:12
2 3 LPG bayisi gezdim, hiç biri aklıma yatmadı. Genel kanı bu motora LPGnin uyumsuz olacağı ve uzun vadede subaplara zarar vereceği yönünde.
Lovato Obd2li sistem için 3200 lira dendi
Atiker 2100 obdsiz sanırım.
Vazgeçtim ben bu işten kısacası..

snan1910
15-04-2019, 22:57
Abi motor bildiğimiz Renault un 1,2 motoru değil mi? Subap problemi olmaması lazım o motorda?

emrhn28
16-04-2019, 00:03
1.2 corsam var 40.000 km olacak lpg ile biniyorum. Lpg ile alakalı hiç problem yaşamadım çok şükür. Şuan 3.35 ile 3.42 arasında istanbulda. İstanbul trafiğinde ve açık oluncada hiç sakin gitmem 9 lt civarı lpg yakıyorum. Uzun yolda 6 7 lt oluyor bu tüketim. Açıkcası hem ekonomi hem çevrecilik açıkcasından çok güzel. Benzin 7 lt valla içim sıkılıyor gördükçe.

997TT
16-04-2019, 09:44
Lpg her sartta ekonomık.
Yakıt,motor bakımı ve perıyodık bakımda. Ayrıca masrafı dusuk.
Dizeli cok ucuz ve dusuk km düşerse dusunun. Yoksa mumkun degıl....

cess
16-04-2019, 12:22
2 3 LPG bayisi gezdim, hiç biri aklıma yatmadı. Genel kanı bu motora LPGnin uyumsuz olacağı ve uzun vadede subaplara zarar vereceği yönünde.
Lovato Obd2li sistem için 3200 lira dendi
Atiker 2100 obdsiz sanırım.
Vazgeçtim ben bu işten kısacası..

Ben DS3 1.6 VTİ otomatik için sordum , Quattro garage da. Prins için 4000 küsür fiyat aldım, muayene ile birlikte 5000 tl ye geliyordu. ( vakumsuz motor var diye her marka olmuyormuş )

Mazda 2 otomatik almak istiyorum , onun içinde aynı muhabbetler, subaplar zarar görebilir vs.

Alırken lpglisi bulup almak daha mantıklı bence.

Grimlord
16-04-2019, 13:42
Ben DS3 1.6 VTİ otomatik için sordum , Quattro garage da. Prins için 4000 küsür fiyat aldım, muayene ile birlikte 5000 tl ye geliyordu. ( vakumsuz motor var diye her marka olmuyormuş )

Mazda 2 otomatik almak istiyorum , onun içinde aynı muhabbetler, subaplar zarar görebilir vs.

Alırken lpglisi bulup almak daha mantıklı bence.

Aynen öyle, fabrikasyon LPGli falan daha mantıklı hatta.

muzurasd
16-04-2019, 15:12
6 litre bedava hocam aracın zaten çok yakmıyor ki benim suzuki 6 yaksa tapagaz kullanırdım valla :)

Grimlord
16-04-2019, 16:59
6 litre bedava hocam aracın zaten çok yakmıyor ki benim suzuki 6 yaksa tapagaz kullanırdım valla :)

Hocam öyle de benzin aldı başını gitti, 1.2 araba 45 kuruş yakar hale geldi. Devir tasarruf devri :D

DOHC
16-04-2019, 17:45
Son Dakika… Otogaza zam geldi - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/son-dakika-otogaza-zam-geldi-2-4450228/)

TarikS
17-04-2019, 07:37
Aynen öyle, fabrikasyon LPGli falan daha mantıklı hatta.

kesinlikle. sonradan yapılanlarda da aman diyim özellikle lpg'ciye kontrol ettirip alın, çok kasap uygulamalara şahit olmuşluğum var, arabayı yakmaya kadar gider :D

BarışSever
20-04-2019, 00:50
Bende de Benzinli 2012 Skoda Roomster var. 1,2 htp motor 70 hp 3 silindir:D araba zaten gitmiyor,toparlasın diye mecbur düşük vites yüksek devir kullanıyorum,şehir içi sürekli dur kalk,aragaz bilmem ne yap derken km'de 50 kuruş yakıyor.Düşük hacim atmosferik benzin hiçte ekonomik değil maalesef,gittiği kadar yaksa da gam yemem:)

semavi
20-04-2019, 04:34
Proton vardi bende... Belki ayni motordur bilemiyorum. 1.2 clio motoruydu. Araba kucuk, LPG cok cok etkilemedi performansi falan... TRye geri donsem LPG takardim benzinli arac alirsam... Hemen her aracima TGS otogazda takdirdim. Yillardir ayni yerde taktirdigim icin cok rahat ediyordum. Taniyorduk birbirimizi ona gore karar veriyorduk... ABDye geldigimde bile hala borc oduyordum karttan :)

Grimlord
20-04-2019, 07:10
Bende de Benzinli 2012 Skoda Roomster var. 1,2 htp motor 70 hp 3 silindir:D araba zaten gitmiyor,toparlasın diye mecbur düşük vites yüksek devir kullanıyorum,şehir içi sürekli dur kalk,aragaz bilmem ne yap derken km'de 50 kuruş yakıyor.Düşük hacim atmosferik benzin hiçte ekonomik değil maalesef,gittiği kadar yaksa da gam yemem:)

Micra 950 kilo, 80 Hp. O yüzden gidiş çokta kötü değil. Kalkış falan gayet seri. Ama 100kmden sonrası yok :D

huseyinturk
20-04-2019, 10:26
Micra otomatikse lpg taktırma, bayan aracı olduğu için lpg varsa zor satıyor.

Grimlord
20-04-2019, 11:55
Micra otomatikse lpg taktırma, bayan aracı olduğu için lpg varsa zor satıyor.

Otomatik, zaten bu subap olayından sonra vazgeçtim.

-Murat Özcan-
22-04-2019, 07:43
Genel olarak LPG olayına hiç karşı değildim.

Bazı araçlarım da LPG kullanmış biriyim bugüne kadar hiç sorun yaşamadım.

Bu pahalılıkta LPG şart oldu.

badurmaz
27-06-2019, 13:55
Kuzenim 2016 Model Nissan Juke 1.6 otomatik vites arabasına LPG taktırmak istiyor. İstanbul'da var mıdır işçiliği düzgün usta?
Candan Mühendislik ve Ömer Usta'yı duyduk ama forumdan da bilgi almak istiyorum.

Bir de motoru falan uyumlu mudur LPG'ye; sıkıntı çıkarır mı kısa vadede?

AliGizda
28-06-2019, 08:43
Avrupa yakasında istersen Kenan Usta var Esenyurt' ta. İşinde iyidir. Nokta LPG Esenyurt.

badurmaz
28-06-2019, 11:05
Avrupa yakasında istersen Kenan Usta var Esenyurt' ta. İşinde iyidir. Nokta LPG Esenyurt.

Anadolu ya da Avrupa farketmez aslında, yeter ki montaj sonrasında LPG'den kaynaklı sorun çıkartmasın.
Buraya da bakalım biz. Teşekkür ederim.

AliGizda
28-06-2019, 11:28
Anadolu ya da Avrupa farketmez aslında, yeter ki montaj sonrasında LPG'den kaynaklı sorun çıkartmasın.
Buraya da bakalım biz. Teşekkür ederim.

Banada VW-Freaks önerdi burayı. Kendisi burada LPG montajı falan da yaptırdı. Memnundu.

badurmaz
28-06-2019, 16:54
Banada VW-Freaks önerdi burayı. Kendisi burada LPG montajı falan da yaptırdı. Memnundu.

Teşekkür ederim tekrardan. Benim dediğim yerler hakkında bilginiz var mıdır?
Ömer Usta'yı baya övmüşler kuzenime, herkesten farklı bir öneri geliyor. :)

TarikS
01-07-2019, 08:36
Kuzenim 2016 Model Nissan Juke 1.6 otomatik vites arabasına LPG taktırmak istiyor. İstanbul'da var mıdır işçiliği düzgün usta?
Candan Mühendislik ve Ömer Usta'yı duyduk ama forumdan da bilgi almak istiyorum.

Bir de motoru falan uyumlu mudur LPG'ye; sıkıntı çıkarır mı kısa vadede?

Candan'ı çok duyuyorum ama bire bir taktıran tanıdığım yok.

Benim Mercedes E320'ye 2 kere (ilkini 200bin km kullandıktan sonra), CLK200K'e bir kere montaj yaptırdığım bir yer var bostancıda, Çetinsay, Prins yetkili bayisi ama atiker var şu an E320'de mesela, güne göre şartlara göre en mantıklısı neyse onu takıyor, ille en iyisi en pahalısı diye bir şey yok. Satış sonrasından da çok memnunum yaklaşık 8 yıldır

.: Çetinsay Otogaz- Prins | Atiker | Lovato | Landi | İnka Otogaz İstanbul (http://www.cetinsayotogaz.com/)

badurmaz
01-07-2019, 12:25
Candan'ı çok duyuyorum ama bire bir taktıran tanıdığım yok.

Benim Mercedes E320'ye 2 kere (ilkini 200bin km kullandıktan sonra), CLK200K'e bir kere montaj yaptırdığım bir yer var bostancıda, Çetinsay, Prins yetkili bayisi ama atiker var şu an E320'de mesela, güne göre şartlara göre en mantıklısı neyse onu takıyor, ille en iyisi en pahalısı diye bir şey yok. Satış sonrasından da çok memnunum yaklaşık 8 yıldır

.: Çetinsay Otogaz- Prins | Atiker | Lovato | Landi | İnka Otogaz İstanbul (http://www.cetinsayotogaz.com/)

8 senede sıkıntı yaşamamanız gayet iyi tecrübe, umarım bu şekilde devam eder.
İşin içine girdikçe kafası karışıyor insanın; umarım uzatmadan bir yere karar verip yaptırırız. :)

magicblack
01-07-2019, 17:57
Ford fiesta 1.4 aracim var atiker lpg sistemi var. Tavsiyem kesin taktirin. Gecen ay balayina turkiye turu yaptim 3 hafta gezdik 12bin km yaptim. Uzun yolda 90 sabit 5.5 litre ortalama lpg ile gezdim, klima acik 120 sabit 6.5 litre tukettim. Benzin olsa o yola butcem baya sarsilirdi. ��

Grimlord
01-07-2019, 19:22
Araç LPGye uyumsuzdu, sattım. Şimdi 208 vti aldım, ona taktırmayı düşünüyorum ileride.

badurmaz
06-07-2019, 21:39
Ford fiesta 1.4 aracim var atiker lpg sistemi var. Tavsiyem kesin taktirin. Gecen ay balayina turkiye turu yaptim 3 hafta gezdik 12bin km yaptim. Uzun yolda 90 sabit 5.5 litre ortalama lpg ile gezdim, klima acik 120 sabit 6.5 litre tukettim. Benzin olsa o yola butcem baya sarsilirdi. ��

Geçtiğimiz perşembe LPG sistemini Ömer Usta'da taktırdık. Araç Nissan Juke 1.6 cvt.

Kuzenim Küçükçekmece'de depoyu tamamen doldurup 16.30 gibi yola çıktı; güzergah da Avrasya Tüneli'nden geçerek Darıca'ya kadar E-5'ten gitmiş, sürekli dur-kalk trafiği. Saat 19.00 gibi de Darıca'da tekrar doldurduğunda yaklaşık 20TL'lik gaz almış; 6-7lt. Mesafe de yaklaşık 65 km.