Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : BES hakkında uyarı

Yigit-Y
21-04-2019, 15:02
100 milyar tl ye ulaşan birikimlerimize birileri göz dikmiş.

Emeklilik tarihine çok olan ama içerde birikmiş iyi bir rakamı olan bizden kim varsa Bes iptal ettirip paranızı çekip.Sifirdan başlatın.

Bu paralarimiza göz dikenlerin planında emekli olana kadar bes de ki parayı cekemezsini getirmek.

Ben sizleri sevdiğim için uyarıyorum.

Böyle bir konu ciddiyete bindirme arifesindeler.

Kidem tazminat ve işsizlik fonlarida bu işe dahil edilecek.

Haberiniz ola beyler.

EREN34
21-04-2019, 15:06
100bin üstü Bes bundan muaf mı?
Birden fazla bes poliçesi var siyelim. Tek tek 100k altı. Toplamı 110k diyelim. O zaman nasıl işliyor?

İptal ve sonrasında yeniden poliçe nasıl avantaj sağlıyor?

Yigit-Y
21-04-2019, 15:09
Hiçbir farklilik yok

Devletden gelen katkida kesinti var ki

Suan devletin katki ettigi fon hep zarar veriyor

Hepsini kapat aga sıfırdan başlat.

Emeklilige cok varsa eğer

Para cebe yakışır bu havada bunlar 3 kurus birikimizede göz diktiler.

ST
21-04-2019, 16:20
Beklenen hareket , başka kaynak kalmadı çünkü :)

KÖROĞLU
21-04-2019, 16:25
hala bes'de kalan var mı yahu. Devletin vereceği katkı katkı değil. Paran tl olarak zaten eriyor,

onun yerine sık kendini her ay 1 gram altın koy kenara daha çok getirisi olur.

EREN34
21-04-2019, 16:49
Benim çalıştığım şirket her ay brüt maaşımın 6% kadar benden kesip kendi özel vakıfında biriktiriyor. Bir o kadar da kendi ekliyordu. Vakıf kazançlarına vergi ile ilgili kanun çıkınca, şirket kendi verdiği katkıyı bes primi olarak vermeye başladı. ***** Bes vergiden muaf. Devlet katkısı yok. Emeklilik / istifa yoksa bese dokunmaya da izin yok

Şimdi bu konu kanunlaşırsa ne olur onu anlayamadım. Bekleyip göreceğiz anlaşılan xD

Yigit-Y
21-04-2019, 16:53
Benim çalıştığım şirket her ay brüt maaşımın 6% kadar benden kesip kendi özel vakıfında biriktiriyor. Bir o kadar da kendi ekliyordu. Vakıf kazançlarına vergi ile ilgili kanun çıkınca, şirket kendi verdiği katkıyı bes primi olarak vermeye başladı. ***** Bes vergiden muaf. Devlet katkısı yok. Emeklilik / istifa yoksa bese dokunmaya da izin yok

Şimdi bu konu kanunlaşırsa ne olur onu anlayamadım. Bekleyip göreceğiz anlaşılan xD

İlk ay iptal ettirebiliyordu çalışan tarafından.
Geçmiş olsun :) bunlar ta ne zamandan hesaplandı acaba ki istesende çıkamayacak senin gibi arkadaşlar.

Devlet kendi halkına kumpas kurar mı kuruyor iste

EREN34
21-04-2019, 17:27
İlk ay iptal ettirebiliyordu çalışan tarafından.
Geçmiş olsun :) bunlar ta ne zamandan hesaplandı acaba ki istesende çıkamayacak senin gibi arkadaşlar.

Devlet kendi halkına kumpas kurar mı kuruyor iste

O bahsettiğin zorunlu bes. Onu ilk ay iptal ettik. Bu tamamen farklı bir sistem.

20 yıl önce de vardı bizim şirketlerde. Tek farkı vergi alınacağına dair kanun çıkınca çalışanı korumak adına devlet katkısı olmayan bes yaptılar allianz üzerinden.

İşler karışık. Bekleyelim görelim.

Bilgilendirme için thx

DOHC
21-04-2019, 19:10
100 milyar tl ye ulaşan birikimlerimize birileri göz dikmiş.

Emeklilik tarihine çok olan ama içerde birikmiş iyi bir rakamı olan bizden kim varsa Bes iptal ettirip paranızı çekip.Sifirdan başlatın.

Bu paralarimiza göz dikenlerin planında emekli olana kadar bes de ki parayı cekemezsini getirmek.

Ben sizleri sevdiğim için uyarıyorum.

Böyle bir konu ciddiyete bindirme arifesindeler.

Kidem tazminat ve işsizlik fonlarida bu işe dahil edilecek.

Haberiniz ola beyler.

Kaynak nedir?
Benim şahsi yaptırdığım BES'e çekememe hakkını nasıl koyuyorlar?

TorqueTuning
21-04-2019, 19:26
Eylul ayinda 10. Yili dolacak BES'im vardi. On yil tamamlaninca devlet katisinin ï¼…35i yerine ï¼…60. Stopaj kesintisi de ï¼…15den ï¼…10 dusuyor. Onu bekleyeyim demistim ama icime kurt dusurdun Yigit.

Yigit-Y
21-04-2019, 19:27
Kaynak nedir?
Benim şahsi yaptırdığım BES'e çekememe hakkını nasıl koyuyorlar?

Haberler 2 aydır hatta 2 aydir reklamlarda beş dönüyor fark etmiş olman gerek.

Bir kaynak yok öngörüm var.

Benim 2 tane bes im vardı.

2 ay önce bankacılık sektöründe bir dostum uyardı

2 bes i iptal ettir parani cebine koy

Tekrardan başlat dedi

Emeklilik 56 yasinda oldugundan yasimda 31 oluşu bana mantıklı geldi.

Son 10 gündürde fonlara göz dikilmiş damat reform diyor ya

Benim şahsi görüşüm bu fonlara saldıracaklar.

Bes iptali Alınan para vadeliye atılabilir yine getiri sağlanır.

Riski min indirmek için konu açmak istedim

arabasızadam
21-04-2019, 20:51
Ben bir ay içinde iptal etmiştim.

///M RIDER
21-04-2019, 21:10
Bes belirli bir kat sayı oranı ile birikmis kıdem tazminatı ile birlestirecekler sonra 56 yaşta hak kazanma durumu var.Erken alabilmek için konut alma şartı var .Bu şu an üzerinde çalışılan taslak. Ancak her koşulda kıdem ile bes 56 yasa kadar gitti gibi gözüküyor malesef

baskan96
21-04-2019, 21:12
Aviva sa gibi özel bes ler de dahil mi ağabey?

KÖROĞLU
21-04-2019, 21:21
Burada bahsedilen bireysel olarak x yerden yaptırılan besler olamaz. Neticede bu kişisel tasarruftur, buna göz dikmek bankadaki mevduata göz dikmek ile eş değerdir.

Bunu yapamazlar.

Bahsi geçen zaten sakat doğan zorunlu bes, yani bir şirkette çalışıp 45 yaş altı olan personel için şart koşulan bireysel emeklilik sistemi.

Sakat doğmasından kastım şu, insanlar bes ödüyoruz emekli olunca ölene kadar para alacağız sanıyor. Ama işin aslı öyle değil.

Sistem şöyle işliyor, bes adı altında (isim yanlış, bireysel birikim deseler daha doğru olurdu) her ay bir kesinti yapılıyor, sen bunu düzenli ödersen devlet sana x yıl sonra birikiminin % bilmem kaçı kadar katkı yapıyor.

Gün geldi emekli oldun, diyor ki sana gel kardeşim biriken paran 1200x ya sana bunu tamamen ödeyelim ya da istediğin vadeye bölüp öyle ödeyelim.

Yani 12 ay 100x alıcam dersen 13. ay hiçbir şey almayacaksın. Sistem tamamen birikimin + devlet katkısı tutarı kadar.

Normal emeklilik sistemi ile alakası yok, tabi okumayı sevmeyen yurdum insanı oo emekli olunda 2 maaş alıcam modunda, hep tatlı su kurnazlığından bunlar.

Daha önce de yazdım, birikim yapmak isteyen adam artırabildiği kadar altın alsın, değeri düşmeyecek tek emtia altın bana göre.

EREN34
22-04-2019, 06:15
tolga_kaan_ a katılıyorum.

Arttırabildiğiniz kadar altın en mantıklısı.

Rahmetli dedemin sık kullandığı bir cümle: Altın çamır içinde de altındır

-Murat Özcan-
22-04-2019, 07:32
Bende 1 ay içinde iptal edenlerdenim fakat bundan sonrası nasıl olur bilemiyorum

Yigit-Y
22-04-2019, 08:16
tolga_kaan_ a katılıyorum.

Arttırabildiğiniz kadar altın en mantıklısı.

Rahmetli dedemin sık kullandığı bir cümle: Altın çamır içinde de altındır

İnsanimiz onu yapamiyor.bu ay alamam bir daha ki ay alırım diye geçiştiriyor.

BES DE kredi kartindan cektiriyorsun.Unutuyorsun diye orda para birikiyor istemsizce

Yoksa en mantıklı risksiz gram altin alip saklamak

16EC813
22-04-2019, 08:30
şimdi talimat verdim alacam 6 bin kiyatımı :D

Skyhawk34
22-04-2019, 08:39

bes den bahsediyorsan. süründürüyorlar. vermiyorlar abi. olabildiğince ısrarcı olman lazım.

kanashibari
22-04-2019, 08:42

abi sen bozduysan :)

Yigit-Y
22-04-2019, 09:06
Dilekçe falan mail atıyor imzalayip mail atiyorsun

15 güne para hesaba geçiyor.

Suna dikkat para hesabiniza geçtikten sonra

Yeni bes başlatın

16EC813
22-04-2019, 09:14
444 lü bi numarayı aradım 15 dakika ugraştım ama sonunda kızdan almayı başarıdım 5,810 tl mi :D

Yigit-Y
22-04-2019, 09:21
444 lü bi numarayı aradım 15 dakika ugraştım ama sonunda kızdan almayı başarıdım 5,810 tl mi :D

Yalvarislari beni daha da heveslendirmisti abi sende de oyle oldu mu :)

free-hifi
22-04-2019, 09:27
kesinti olacağı için araştırma yapmam lazım bakalım ne kadar gidişi var

16EC813
22-04-2019, 09:29
Yalvarislari beni daha da heveslendirmisti abi sende de oyle oldu mu :)

yiğit büyük adamsın senin heykelini dikecem :D :D yanlız kızın sesi çok seksiydi bian aklım kaymadı degil

VETTE
22-04-2019, 09:34
yiğit büyük adamsın senin heykelini dikecem :D :D yanlız kızın sesi çok seksiydi bian aklım kaymadı degil

Abi senin akıl genelde KAYMAYA müsait:):)
Tanışıklığımız yok ama sadece gözlem benimkisi.

16EC813
22-04-2019, 09:39
Abi senin akıl genelde KAYMAYA müsait:):)
Tanışıklığımız yok ama sadece gözlem benimkisi.

yok be bizden geçti o işler :D

Yigit-Y
22-04-2019, 09:49

Yapma yapma yapmaaa diye inlemisti benim ki

Yapacagimmmm ama söz tekrar beş yapacağım dedim tamam demişti benim ki si.

Gelirden Kesinti olacak elbette ama hiç çekmeme riskine girmekten iyidir.

O kesinti vadeliden tolere edilebilir.Faizler artacak nasılsa :)

kanashibari
22-04-2019, 10:39
Yiğit yaklaşık 5 yıldır bes ödüyorum boz mu diyorsun şimdi ?

Yigit-Y
22-04-2019, 10:49
Yiğit yaklaşık 5 yıldır bes ödüyorum boz mu diyorsun şimdi ?

boz paranı cebine koy tekrar bes aç diyorum.
şahsi fikrim bunlar bu birikimlere el atacak.

kayıp olmaması için gelen parayı da vadeli yap at hesaba.

kanashibari
22-04-2019, 10:50
boz paranı cebine koy tekrar bes aç diyorum.
şahsi fikrim bunlar bu birikimlere el atacak.

kayıp olmaması için gelen parayı da vadeli yap at hesaba.

Devlet fonları zarar vermeye başladığından beri düşünüyordum bozmayı ama böyle bir duyum varsa o tarafa daha çok yaklaştırdı ben firma ile bir görüşeyim.

16EC813
22-04-2019, 10:52
Yapma yapma yapmaaa diye inlemisti benim ki

Yapacagimmmm ama söz tekrar beş yapacağım dedim tamam demişti benim ki si.

Gelirden Kesinti olacak elbette ama hiç çekmeme riskine girmekten iyidir.

O kesinti vadeliden tolere edilebilir.Faizler artacak nasılsa :)

sennası bişeysinn :D :D

Yigit-Y
22-04-2019, 10:53
Devlet fonları zarar vermeye başladığından beri düşünüyordum bozmayı ama böyle bir duyum varsa o tarafa daha çok yaklaştırdı ben firma ile bir görüşeyim.

bes'teki devlet katkılarının fon'da zarar etmesi - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/besteki-devlet-katkilarinin-fonda-zarar-etmesi--5695208)

burada yazmış biraderlerim :D

kanashibari
22-04-2019, 11:02
bes'teki devlet katkılarının fon'da zarar etmesi - ekşi sozluk (https://eksisozluk.com/besteki-devlet-katkilarinin-fonda-zarar-etmesi--5695208)

burada yazmış biraderlerim :D

Aynen bayağıdır inceliyorum cepten yiyoruz gibi bir durum var.

16EC813
22-04-2019, 11:07
Aynen bayağıdır inceliyorum cepten yiyoruz gibi bir durum var.

sen vercen ki biz yiyelim ,memurlar taş mı yesin :D

kanashibari
22-04-2019, 11:14
sen vercen ki biz yiyelim ,memurlar taş mı yesin :D

Sana versem sıkıntı yok ta nereye gittiği belli değil.

16EC813
22-04-2019, 11:18
Sana versem sıkıntı yok ta nereye gittiği belli değil.

https://www.youtube.com/watch?v=VAj3ZZWoyBE

:D

naci
22-04-2019, 12:39
Bu dediğiniz Bes, zorunlu olan mı? ben kızlarım için gönüllü yaptırdım Vakıfbankta daha küçükler biraz biriksin diye düşünüyordum? Ne tavsiye edersiniz?

Yigit-Y
22-04-2019, 12:48
Bütün bes ler için geçerli benim dediğim.

100 Milyar TL lik Bes fonuna göz dikilmiş durumda.

Kılıf hazırlığı var.

Birikmisligi çekin vadeli hesap açın oraya yatırın.

Sıfırdan Bes açın isterseniz.Fakat Bes şuan devlet katkisi fonuna bizler müdahale edemiyoruz.Devletde onları zarar eden fonlarda tuttuğu için zarar yazıyoruz.

Kendi paramız için seçtiğimiz fonlar kar ediyor ama devletten birşey gelmiyor.

Arkadaslarda en güzeli gram altın alıp atmak yönünde diyorlar.

Şu durumda Bes de birikmiş para emekli yaşına kadar çekilmeyecek diye birşey çıkarsa diye bir önlem

DOHC
22-04-2019, 13:02
Devlet fonunun zarar ettiği hesabını tam yapmak lazım.
Benim 6 yılım doldu, devlet katkısı olan %25'in %35'ini alabiliyorum. Yani param bedavadan %9 kazandı.
Ama devlet fonu da son bir yılda %2 eksiye gitmiş ne hikmetse.
Yılbaşından bu yana da %0.24 (yüzde 1 bile değil) artmış görünüyor.
Son 5 yılda ise %32 artmış hepi topu.

Dileyenler Yatırım Pusulası - AvivaSA BES Yatırım Fonları (https://www.avivasa.com.tr/yatirim-pusulasi/fonlarimizin-performansi) linkinden AEI Katki fonuna bakabilir.

Eğer iradeniz varsa, her ay kenara para atarım diyorsanız çıkın BES'ten.
Bu arada fonlarınız için günlük işlem parası ve kazandığınız getiriden stopaj (%15) veriyorsunuz.
Bunları da düşünün.

Paranın hemen kullanabileeğiniz şekilde sizin kontrolünüz altında olmaması da cabası.

Ben 10 yılı doldurur %60 devlet katkısı ve %10 stopaj ile çıkarım diyordum ama içime kurt düştü şimdi.

CenkB
22-04-2019, 13:44
Valla bende unutayım gitsin. Yarın bigün aklıma gelir birikmiş olur diyordum. Maaş alana kadar cebindeki parayı sıfırlayan gruptayım bende. :D
Sanırım bes içindeki parayı çekeceğim bende. Bilemedimde çok.

naci
22-04-2019, 14:09
İptal için başvuruyu yaptım bakalım hayırlısı

emresener
22-04-2019, 14:16
Validenin 56 ya 3yasi kaldi. Gecen bozalim dedik bi suru teraneden bahsettiler. 30bin civari bi para bozdursamda arabayi mi yenilesem ;)
Aksam bi detaya bakcam ne kazanio ne kazanmio erken cikarsa ne kesio die

Yigit-Y
22-04-2019, 14:19
Validenin 56 ya 3yasi kaldi. Gecen bozalim dedik bi suru teraneden bahsettiler. 30bin civari bi para bozdursamda arabayi mi yenilesem ;)
Aksam bi detaya bakcam ne kazanio ne kazanmio erken cikarsa ne kesio die

değmez emre 3 sene için bence bozdurma

emresener
22-04-2019, 14:22
değmez emre 3 sene için bence bozdurma

Validede emeklilik yok. Bu Bes’e cokme isinde ev hanimlari bes’ne nasil bir zorluk cikartabilirler acaba ?

naci
22-04-2019, 14:24
İşlem tamam 20 iş günü içinde iade alacağım ve iptal olacak hayırlısı olsun.

Yigit-Y
22-04-2019, 14:28
Validede emeklilik yok. Bu Bes’e cokme isinde ev hanimlari bes’ne nasil bir zorluk cikartabilirler acaba ?

önemli değil emekli olup olmaması. 10 yıl ve 56 yaş oluyorsa kesintisiz alıyorsun.

3 yıl sonra bes de 10 yılı doluyor ve 56 yaşında oluyorsa kesintisiz alıyorsun birikmişi

emresener
22-04-2019, 14:33
önemli değil emekli olup olmaması. 10 yıl ve 56 yaş oluyorsa kesintisiz alıyorsun.

3 yıl sonra bes de 10 yılı doluyor ve 56 yaşında oluyorsa kesintisiz alıyorsun birikmişi

O zmn bekliyoruz.
Ben haniminkilere goz dikeyim :)

EREN34
22-04-2019, 14:46
İşin içinde devlet katkısı yoksa problem yok. Doğru mu anladım?

Yigit-Y
22-04-2019, 14:49

Devlet katkısız BES var mı ki ?

DOHC
22-04-2019, 15:08

Devlet katkısı var ama %25 değil.
%25 56 yaşında var.
Daha erken çıkarsan %25'i çeşitli oranlarda alıyorsun.
Devletin verdiği katkı parası ise enflasyonun çok çok altında değerleniyor ama neticede sana öyle yada böyle katkısı oluyor.

kanashibari
22-04-2019, 15:30
Çıkmak için 2 iş günü içinde döneceğiz dediler. Hayırlısı olsun bakalım.

EREN34
22-04-2019, 16:13
Devlet katkısız BES var mı ki ?

Devlet katkısı var ama %25 değil.
%25 56 yaşında var.
Daha erken çıkarsan %25'i çeşitli oranlarda alıyorsun.
Devletin verdiği katkı parası ise enflasyonun çok çok altında değerleniyor ama neticede sana öyle yada böyle katkısı oluyor.

Devlet katkısız özel BES var. Nasıl yapılıyoru bilmiyorum ama çalıştığım şirket bizim için yapıyor

Mutlu Değerli
22-04-2019, 16:45
Yigit-Y reyiz ben personelim OYAK var sadece konut yok. Ne diyosun ? Zaten istesemde 10 sene çıkamam diye biliyorum ama ??

DOHC
22-04-2019, 16:51
Devlet katkısız özel BES var. Nasıl yapılıyoru bilmiyorum ama çalıştığım şirket bizim için yapıyor

Herhangi bir sigorta firmasından mı yapıyor? Yapıyor ise BES'tir. Sen görürsün paranı, seçtiğin fonları, devlet katkısını.
Senin koyduğun para kadar şirketin de koyuyor olabilir ama genelde şirketler bu parayı kendileri değerlendiriyor.

Firma kendi bünyesinde bir fon yaratıp senden kesip kendi de koyuyorsa buna BES demek doğru değil. Firmanın yaptığı bir olay muhtemelen. Güvenilirliği tartışılır.

EREN34
22-04-2019, 17:11
Herhangi bir sigorta firmasından mı yapıyor? Yapıyor ise BES'tir. Sen görürsün paranı, seçtiğin fonları, devlet katkısını.
Senin koyduğun para kadar şirketin de koyuyor olabilir ama genelde şirketler bu parayı kendileri değerlendiriyor.

Firma kendi bünyesinde bir fon yaratıp senden kesip kendi de koyuyorsa buna BES demek doğru değil. Firmanın yaptığı bir olay muhtemelen. Güvenilirliği tartışılır.

Önceden 2. paragraftaki gibiydi. Devlet şirket katkısına vergi getirince sistem değişti. İlk paragrafta yazdığı haline döndü.

İşveren katkılı BES lerde devlet katkısı olmuyormuş sanırım.

Yigit-Y
22-04-2019, 17:26
Yigit-Y reyiz ben personelim OYAK var sadece konut yok. Ne diyosun ? Zaten istesemde 10 sene çıkamam diye biliyorum ama ??

yapabilecek birşey yok senin adına malesef :(

Yigit-Y
22-04-2019, 17:33

Kanka o BES değildir. başka birşey olabilir Birikim Hesabı gibi

EREN34
22-04-2019, 18:30
Kanka o BES değildir. başka birşey olabilir Birikim Hesabı gibi

Valla ben Allianz ekranda yazanı yazdım.

Adı önemli değil. Para cebimde kalsın yeter:)

Day Walker
22-04-2019, 18:37
8 yıllık avivadan benimde var yarısını şirket veriyo birazda devlet katkısı geliyo kafam karıştı bak bir sigortacı olarak :)

Arabayı değişceğem zaman bozdurucaktım ama şimdi bozsam mı acaba.

Çarşamba mesai başlasın bi araştırıcam.

onursumer
22-04-2019, 19:27
benim birden fazla vardı hepsini bozup tek yaptım minimumda çok bi beklentim yok para biriksin maksat

CloudGrey
22-04-2019, 19:57
vergilendirilmiş kazancımın tasarrufunu devlet "zoru" ile yapmak nedir ya :D

sosyal devlette sadece "teşvik" olur , ama burda nasıl kaçabiliriz diye hesap eder olduk.

neyse alıştım artık , ortadoğuda doğduğum bu günede lanet olsun...

bilalMW
25-04-2019, 22:47
bes den bahsediyorsan. süründürüyorlar. vermiyorlar abi. olabildiğince ısrarcı olman lazım.

sen yaşıyor musun ?

VTec_king
27-04-2019, 13:07
garanti emeklilikdeyim 2011 den beri
fonlar fena kazandırmamış gibi görünüyor

SON 1 YILLIK FON KAZANCINIZ
%25,2
SON FON DAĞILIM DEĞİŞİKLİĞİ TARİHİ
31 Ocak 2017

DIŞ BORÇLANMA ARAÇLARI EYF
fon oranı %29,54
1 yıllık getiri %36,6

ALTIN EYF

fon oranı %25,16
1 yıllık getiri %39,9

TEMKİNLİ DEĞİŞKEN EYF
fon oranı %19
1 yıllık getiri %18,8

DENGELİ DEĞİŞKEN EYF
fon oranı %14,16
1 yıllık getiri %13,2

STANDART EYF
fon oranı %12,14
1 yıllık getiri %3,7

devlet KATKI EYF
fon oranı %100
1 yıllık getiri %-3,0

devlet katkısı - ye geçmiş ..

naci
29-04-2019, 08:39
Selamlar sayın forumdaşlar.

Bes'i iptal ettirmiştim, 15-20 gün içinde para hesabıma geçecek kısmet olursa. Şimdi gelen para ile banka'da gram altın hesabı mı açtırayım, yoksa kendim alıp yastık altı mı yapayım?
Miktar çok değil 5 bin tl civarında tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler.

rebelh
29-04-2019, 11:51

Bes'i iptal ettirmiştim, 15-20 gün içinde para hesabıma geçecek kısmet olursa. Şimdi gelen para ile banka'da gram altın hesabı mı açtırayım, yoksa kendim alıp yastık altı mı yapayım?

fiziki altınları hırsız tarafından 2 defa çalınmış birisiyim
evde saklamak yerine pavyonda yemenizi bile öneririm..

Yigit-Y
29-04-2019, 12:21

bankaya vadeliye 1 yıllık koy 900-1000 TL üstüne koyar. Dolar altın takip et falan filan kasacaksın gerek yok. Vadelide getiri net temiz

Day Walker
29-04-2019, 21:40
Ben bugün aradım iptal için görüştüm devlet katkısı + kurum katkısı + benim verdiğim + fonların getirisi

Ekranda yazanla söyledikleri arasında çok fark vardı iptalden vazgeçtim walla

Mutu
07-05-2019, 21:02
BES'in stopaj olayını büyütmetin gözünüzde. Benim biriken paradan sadece 49 tl stopaj kesildi. 14 ayda çıkma talebinde bulundum. Birikimin büyük bölümünü aldım(tek devlet katkısından birşey alamadım, o da min 3 sene olması gerektiğinden)

Day Walker
07-05-2019, 21:08
Benim birikimde fon getirisi yüksek ama onu vermiyo anlamadım nedendir ?

Yigit-Y
09-07-2019, 10:35
Son dakika: BES’ten yeni duzenleme! Nakit cekme olanağı gelecek - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/besten-yeni-duzenleme-nakit-cekme-olanagi-gelecek-5221312/)

:D:D

geliyor gelmekte olan şeyler

TorqueTuning
09-07-2019, 10:54
Bu ne saçma yazı memleketin ekonomisini BES fonu mu kurtaracak spor gazetesi!

DOHC
09-07-2019, 11:57
Son dakika: BES’ten yeni duzenleme! Nakit cekme olanağı gelecek - Ekonomi haberleri (https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/besten-yeni-duzenleme-nakit-cekme-olanagi-gelecek-5221312/)

:D:D

geliyor gelmekte olan şeyler

Bu devletin yaptığı/yapacağı zorunlu BES ile ilgili sanırım.
Benim şahsi BES hesabımı ilgilendirmiyor diye umuyorum.

_opeth
09-07-2019, 12:23
BES'le kargayı oysun gözünü...

Yigit-Y
09-07-2019, 12:47
Daha çok varsa yaşa

Çekin parayı dedim diyorum bunlar

Toplu biriken herseye göz diktiler

VTec_king
09-07-2019, 14:26
bu ne anlama geliyor??

KIDEM TAZMİNATIYLA ENTEGRE EDİLECEK

Bireysel emeklilikteki otomatik katılım sistemi, sistemde kalış süresi ve fon tutarını artıracak şekilde yeniden düzenlenecek ve bireysel hesaplara dayalı kurulacak Kıdem Tazminatı Fonu ile entegre edilecek.

Sektörün, iş kolu veya meslek esaslı tamamlayıcı emeklilik kurumlarının iyi uygulama örnekleri doğrultusunda geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması sağlanacak. Öncelikli sektörlerde şirket tasarrufları ve verimli kullanımı ilave vergisel teşviklerle artırılacak.

Öncelikli sektörlerdeki şirketlerin nakit sermaye artırımları ilave vergisel düzenlemelerle teşvik edilecek.

Cimmeria
09-07-2019, 14:37
diyor ki istediğimiz gibi çökemiyoruz paralarınıza, kıdem tazminatı fonu kurucaz, işverenler her ay buraya para yatıracak, biz bu paraları işletip harcayacaz, işten kovulan işçilere de vermiyecez bu tazminattan...

VETTE
06-09-2019, 10:51
Arkadaşlar fon dağılımıyla ilgili önerisi olan var mı?
%19,63 AE1 birinci para piyasası eyt
%27,98 AVG kamu dış borç,araç eyf
%52,39 ael altın emek.yatırım fonu şeklinde dağılımım.
kamu dış borç un getiri oranı düşük geldi.

Day Walker
06-09-2019, 20:59
Arkadaşlar fon dağılımıyla ilgili önerisi olan var mı?
%19,63 AE1 birinci para piyasası eyt
%27,98 AVG kamu dış borç,araç eyf
%52,39 ael altın emek.yatırım fonu şeklinde dağılımım.
kamu dış borç un getiri oranı düşük geldi.

Ben Ocak ayında bir acentemin tavsiyesi ile altın oranını %85 yaptım çok ciddi bir şekilde artış oldu.

Tavsiye ederim.