Orijinalini görmek için tıklayınız : polo lastik basınc sorunu
Herkese iyi forumlar
aracı aldıgımdan beri yol bilgisayarında lastik basıncı uyarısı alıyorum.Defalarca lastik havalarını kontrol ettim havalarında değişim olmadığı halde tekrardan aynı uyarıyı verdi.
Depo kapağında yazan hava değerlerini uyguladım yine aynı sorun devam etti
enson servise götürdüm serviste araç 1 gün kaldı lastiklerin hepsi kontrol edildi ,kalibrasyon yaptıklarını söylediler servisten cıktıktan bir gün sonra tekrardan lastik basınc uyarısını yaktı
Kaç kere set ettim sayısını unuttum,internetdede bir bilgiye ulaşamadım.
Aynı sorunu yaşamış olan varmıdır aramızda?
araç 2016 model polo
Herkese iyi forumlar
aracı aldıgımdan beri yol bilgisayarında lastik basıncı uyarısı alıyorum.Defalarca lastik havalarını kontrol ettim havalarında değişim olmadığı halde tekrardan aynı uyarıyı verdi.
Depo kapağında yazan hava değerlerini uyguladım yine aynı sorun devam etti
enson servise götürdüm serviste araç 1 gün kaldı lastiklerin hepsi kontrol edildi ,kalibrasyon yaptıklarını söylediler servisten cıktıktan bir gün sonra tekrardan lastik basınc uyarısını yaktı
Kaç kere set ettim sayısını unuttum,internetdede bir bilgiye ulaşamadım.
Aynı sorunu yaşamış olan varmıdır aramızda?
araç 2016 model polo
Orjinali değil de muadiliyle ön porya değişimi olmuşsa bu sorun oluyor. Kontrol edin derim.
Degisen porya yok, acaba bozuk poryami var ,fakat servistekiler lastik donuslerinide inceledik bir sorun goremedik dedi bu sekilde bozuk olup olmadigini anlayabilirlermi?
Hangi lastiğin basıncı uyarı veriyorsa, onun ile uyarı vermeyenin yerini değiştirin.
Hata taşınıyorsa o jant lastiğe
Hata taşınmıyorsa hata veren jant lastiğin yürüyenine bakın derim.
Pololarin sisteminde hangi lastikte problem oldugu gozukmuyors sadece lastik basinc uyarisi veriyor.keske hangi lastik oldugunu gostersede ons gore ilerlesem ama maalesef
golgeoyunu03
27-04-2019, 08:21
Pololarin sisteminde hangi lastikte problem oldugu gozukmuyors sadece lastik basinc uyarisi veriyor.keske hangi lastik oldugunu gostersede ons gore ilerlesem ama maalesef
bilgisayarla bağlayınca belki hangi lastik olduğunu söylüyordur.
resetledikten hemen sonra mı uyarı yanıyor? yoksa 5-10km falan ilerleyince mi? lastik sök tak sırasında zarar görmüş olabilir mi?
Servisin bana soyledigi makineyede baglasanda hangi lastik oldugunu goremiyorlarmis sadece passatlarda gorebiliyoruz dediler
Abs sensoruyle birlikte calistigini soylediler,sensorlerde problem yok diyorlar
Uyariyi set ettikten Sonra 1veya 2 gun icinde uyari tekrardan veriyor
Mesela son uyariyi verdigi zaman araci park ettim uyari yoktu tekrardan hareket ettirdigimde direk ariza yakti
Ben olsam uğraşıcağıma iptal ediliyorsa komple iptal ederdim çokta önemli bir uyarı sistemi değil bence :)
Vagcom ile bağlanıp bakılabilir diye düşündüm ama sadece Passat serisinde görebilmeleri de ilkelliğin nirvanası. Eski Megane larda bile lastik bazlı görülebiliyorken.
Abs sensörü birim zamandaki tur sayılarını abs modülüne iletip, modül karar veriyor. ***** havası inik lastiğin çapı daraldığından birim zamanda daha fazla tur atıyor.
Keşke Ford gibi lastik içinde gerçekten basını ölçen sensor olsaydı. İş çok daha kolay olurdu.
Tek çıkış yolu, muadil aracın jant lastik takımını takıp gezmek. En azından kacaba yürüyen mi yoksa jant-lastik mi ayırt edilmiş olur.
Şahsi yorumum ise ABS modulü
Valla bende en sonunda kapaticam vagdan
Absden okuyor diye uzerine dusuyorum acaba abs sistemindemi problem var diye ama servis bile cozemiyor nasil is anlamadim
2015 poloda başıma geldi, iki gün serviste kaldı ve yazılım güncellemesi ile sorun çözüldü
Poloların sisteminde hangi lastikte sorun olduğunu görebilirsiniz.
bugun acarlara gıttım yazılım guncelleme felan yapalaım dedım alakası yok dedı adam
abs beynın bozulmustur ondandır felan dedi
Poloların sisteminde hangi lastikte sorun olduğunu görebilirsiniz.
bunu nerden gorebılıyoruz
ben kendı vag kablomla baglandım sadece lastık basıncı yazıyor
servıstekı makınadada gostermedı ,yol bilgisayarındada göstermiyr hangi lastik oldugunu.Nasıl görebilirim başka türlü ?
bunu nerden gorebılıyoruz
ben kendı vag kablomla baglandım sadece lastık basıncı yazıyor
servıstekı makınadada gostermedı ,yol bilgisayarındada göstermiyr hangi lastik oldugunu.Nasıl görebilirim başka türlü ?
Eğer gerçekten lastikte basınç kaybı varsa direkt olarak yol bilgisayarında gösteriyor sağ arka lastik basınç kaybı gibi. Benim sorunumda dört lastik de işaretli olarak hata uyarısı alıyordum. Sistemden şasi numarasıyla kontrol yaptılar güncelleme varmış dediler o şekilde çözüldü.
Eğer gerçekten lastikte basınç kaybı varsa direkt olarak yol bilgisayarında gösteriyor sağ arka lastik basınç kaybı gibi. Benim sorunumda dört lastik de işaretli olarak hata uyarısı alıyordum. Sistemden şasi numarasıyla kontrol yaptılar güncelleme varmış dediler o şekilde çözüldü.
Hangi servise yaptirdiniz ? İnsaallah istanbul icidir ;)
Hangi servise yaptirdiniz ? İnsaallah istanbul icidir ;)
Özön samsun :)
benim aracımda 2017 6c
hangi lastik olduğunu teypteki yol bilgisayarında gösteriyor benim aracımda.
ilk aldığımda benimde bu problemim vardı, ama gördümkü lastikte ufak bir yarık varmış ince ince iniyordu lastik.
lastiği onardık problem çözüldü.
geçmiş olsun, söylenenler mantıklı poryada problem olabilir. yada benimde serviste bakımda aracı güncellediklerini söylemişlerdi, bunu kontrol ettirin.
mikelazi
29-04-2019, 10:44
2014 tdi poloda benzeri oldu arkadaşımda
en son lastiklerin siboplarını değiştirdi.şuanlık bir sıkıntısı yok.
benim aracımda 2017 6c
hangi lastik olduğunu teypteki yol bilgisayarında gösteriyor benim aracımda.
ilk aldığımda benimde bu problemim vardı, ama gördümkü lastikte ufak bir yarık varmış ince ince iniyordu lastik.
lastiği onardık problem çözüldü.
geçmiş olsun, söylenenler mantıklı poryada problem olabilir. yada benimde serviste bakımda aracı güncellediklerini söylemişlerdi, bunu kontrol ettirin.
Ulan Volkswagen :D 2014 6C'de yok, geçen uyarı verd, saydım sövdüm tek tek denedim, görünürde bişey de yoktu
Sonra ekranda Car menüsünden sıfırlayın diyor arıyorum tarıyorum yok, kitabı açtım meğer torpidodaymış reset tuşu.
Ulan Volkswagen :D 2014 6C'de yok, geçen uyarı verd, saydım sövdüm tek tek denedim, görünürde bişey de yoktu
Sonra ekranda Car menüsünden sıfırlayın diyor arıyorum tarıyorum yok, kitabı açtım meğer torpidodaymış reset tuşu.
Allah allah çok garip ya :D benim direk teypteki car menüsünde set tuşuda. Vw nin işlerine ciddi anlamda bazen kafam basmıyor. Heleki oraya gündüz farını koyupta sis farından marum bırakmışlar bizi ya... nokta nokta nokta :) :)
avek ve acarlara gittim çözemediler.Abs beyninin değişimine kadar gideriz diyor adam.
dün tekrardan havalarını kontrol ettim hepsi aynı cıktı
bu sefer kendi vag kablomla baglandım tpms sistemini fabrika ayarlarını döndür secenegı vardı onu yaptıktan sonra vag kablosu uzerınden set yaptım.Böyle denicem şimdide bakalım.Tekrar yakarsa kesin çözüm kapatıyorum :)
Kendi sorunumu kendim cozdum sanirim
1 hafta oldu hic ariza uyari vs yok
Yaptigim islem elimdeki vag kablosuyla abs modulunden tpms ayarlarini fabrika ayarlarina cevir dim