Orijinalini görmek için tıklayınız : Nurburgring e 2019 un ilk ziyareti
Gecen hafta 1 haftalıgına oralara gıttık.
2 arac yola cıktık. En son 2000 yılında,askerden dondukten sonra gıtmıstım arabayla. Ozan ın gaz vermesi ve doldurusuyla 3 ay once planlaık.
Ben her sene nısan sonu-hazıran ve eylul de gıdıyordum.Genel de arkadaslarımı da ayartıyorum yıllardır ama araba ıle gıtmek cıdden bana gore degılmıs. Zaten cıkmadan soylemıstım:soru:
ill arac da ben,Ozan ve Burak ertem. Ikıcı aracta Ugur,Savaş ve Şakir Düz vardı.
Yol her ne kadar uzun olsa da bır sekılde eglenceye donusturmustuk. Neyse ben dırek Ring kısmına geceyım,arada olanlar ban sebebı olmasın:cool:
Bu haftayı secmemde kı sebeb,hem track day ler yogun,hem de VLN ın 3. yarısı vardı.
Persembe gunu de klubum Track Turk 16 kişi ıle geldı. Ortalıgı ele gecırdık:icon_tup:
Vln de 4 Türk pilot yarısıyordu,hepsı de yakın arkadasım ıdı. 2 si odyum yaptı.
2 gun pıste cıktıktan sonra,cuma antreman ve taksi yaptım Merc Amg Gts GT4 ıle. Guzel bır hatıra ıdı,grip ınanılmaz. Black Falcon da yarısan Mehmet ile hotlap attık:icon_tup:
Cumartesı sartlar ıyıce zorlastı,soguk ve yagmur bastırdı. Cok fazla kaza oldu....
Pazar da pıstteydık.
Bır cok tur attım,yukledıkce koyarım.
M2 ıstemıstık ama M140 xdrive a razı olmak zorunda aldım. spastık bır onden kayması vardı. Ve lastıkler standart oldugundan,daha 2. sektorde ısısı 63 dereceye cıktı. Balon balon turladım:heyoo:
Hatta tur sonunda havalar 49.5 a cıkmıstı:(
Neyse,tek olumsuz anı bu olsun. Yıne hersey guzel,keyıflı,hızlı,bollll makaralı ve guzel anılarla dolu gectı. Yıne bır cok kısıyı goturmek ıcın aklını çelecegım ama ucakla:rolleyes:
YouTube (https://youtu.be/UdpfewVIqIg)
Bu ilk turlardan bırı. Yanımda Ugur var.
Burak la baya hızlı bır tur attık,yukledıkce koyacagım.
Amg GTS Gt4 turunu da yarın falan koyarım.
Arac komple standart....
Arac komple standart....
tiMachine
30-04-2019, 12:39
Abi, youtube ustunde de soylemistim, kamera simetrik bir konumda olursa seyretmesi çok daha keyifli olur kanaatindeyim, eğer imkanın var ise bundan sonrasında simetrik çekim yapabilir misin? İyi pilotajın var, tecrübe edinmek gerek senden
TorqueTuning
30-04-2019, 13:15
Keyifli bir gezi olmuştur eminim! :)
Abi, youtube ustunde de soylemistim, kamera simetrik bir konumda olursa seyretmesi çok daha keyifli olur kanaatindeyim, eğer imkanın var ise bundan sonrasında simetrik çekim yapabilir misin? İyi pilotajın var, tecrübe edinmek gerek senden
Simetrık derken?Bıraz acarsan sevınırım. İyi degılım bu konularda.
Ayrıca ben tam ortadan,yolu gorucek sekılde cekıyordum ama forum ahalısı dıreksıyon hareketlerını,kadranı gormek ıstıyoruz dıye basımın etını yedı. Bunda ki yanlısı soylersen sevınırım :)
Buarada Merceden Amg Gts GT4 yarıs arabası ıle muhtesem 1 hotlap attık, GP pistı dahıl.
Yukleme bıtınce koyacagım,bayılacaksınız.
Yol tutus,ses,mekanık hıs.... Anlatılıcak gıbı degıl.
Ve vıdeo yuklendı....
Bu kadar hızlı yarış aracıyla turlamamıtım Ring de.
F1 ve F2 araclarına bınmıstım ama rıng de farklı oluyor,buyurun. Keyıflı seyırler....
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vvLqujEPwmg)
tiMachine
30-04-2019, 21:59
Simetrık derken?Bıraz acarsan sevınırım. İyi degılım bu konularda.
Ayrıca ben tam ortadan,yolu gorucek sekılde cekıyordum ama forum ahalısı dıreksıyon hareketlerını,kadranı gormek ıstıyoruz dıye basımın etını yedı. Bunda ki yanlısı soylersen sevınırım :)
Abi simetrik dediğim sağ ve sol görüş açısını açıyı eşit paylaşan.
Bunda bir yanlış yok, sadece düşüncem olarak dediğim açıda yolun neresinde iken gaz kesip neresinde yüklenip neresinde sağ sol yaparım onu görmek idi.
Kask takıyor olsan kaska kamera takılsa a en iyi açı olur diyeceğim ancak kask da takmıyorsun gördüğüm kadarı ile.
Özgür Güneş
01-05-2019, 01:04
Güzel gezi olmuş, havanın bozuk olması çok can sıkmıştır. Ben şu BMW ye bir türlü ısınamadım, M140i nasıldır bilmiyorum da, dandik swift(lafın gelişi :) ) bmw 230i den 10 kat falan daha çok keyif vermişti. 60 derece lastik nedir yahu :S Ring standart lastiği demek ki hiç sevmiyor. AMG ile tur epey keyifli olmuş. Bir yere sabitleyebilseydiniz(ör roll cage) hem sizin hem de bizler için iyi olabilirdi :) Aslında bol bol aparat alabilirseniz hem sizin için hem de bizler için çok faydalı olacak gibi, özellikle sürücü koltuğuyla yolcu koltuğu başlık demirleri arasına takılan bir aparat var, o çok iyi oluyor. Yarış koltuğu varsa nası oluyor bilmiyorum tabi. Kask kamerası da epey işlevsel olabililiyor.
Kaska çene aparati takılı olsa mesela yeterli olurdu.
Hem yol hem direksiyon hem kadran önümüzde olurdu.
Abi sende imkan var 3,4 tane go pro koy işte.Biri yola biri kadrana biri sana bakan bir açıya koy yeter mesela.
Biz ac gozluyuz herseyi gormek isteriz :):)
NakkaSss
01-05-2019, 09:21
Hey maşallah oldukça keyifli bir hafta geçirmişsiniz. :) GTS' in sesi de valla kulakları temizledi. :D Bu yaz inşallah bende kutsal topraklara çıkıp hacı olacağım. :D
Abi simetrik dediğim sağ ve sol görüş açısını açıyı eşit paylaşan.
Bunda bir yanlış yok, sadece düşüncem olarak dediğim açıda yolun neresinde iken gaz kesip neresinde yüklenip neresinde sağ sol yaparım onu görmek idi.
Kask takıyor olsan kaska kamera takılsa a en iyi açı olur diyeceğim ancak kask da takmıyorsun gördüğüm kadarı ile.
Yanı ıkı koltugun arasına yerlestırmek gıbı mı dıyelım?
Honda da mumkun degıl koltuk kafalıgı yek pare,sunroof da yok.
Bu cekım nasıl?
YouTube (https://youtu.be/5pOKq9i3KH0)
Yada bu?
YouTube (https://youtu.be/DoU8iXhcsqI)
YouTube (https://youtu.be/SQQIG3MutVg)
Bu nedense daha hoj gibi
Güzel gezi olmuş, havanın bozuk olması çok can sıkmıştır. Ben şu BMW ye bir türlü ısınamadım, M140i nasıldır bilmiyorum da, dandik swift(lafın gelişi :) ) bmw 230i den 10 kat falan daha çok keyif vermişti. 60 derece lastik nedir yahu :S Ring standart lastiği demek ki hiç sevmiyor. AMG ile tur epey keyifli olmuş. Bir yere sabitleyebilseydiniz(ör roll cage) hem sizin hem de bizler için iyi olabilirdi :) Aslında bol bol aparat alabilirseniz hem sizin için hem de bizler için çok faydalı olacak gibi, özellikle sürücü koltuğuyla yolcu koltuğu başlık demirleri arasına takılan bir aparat var, o çok iyi oluyor. Yarış koltuğu varsa nası oluyor bilmiyorum tabi. Kask kamerası da epey işlevsel olabililiyor.
Sene de 3-4 kez gıdıyorum,kesın 1 tanesı yagmur hatta kara denk gelıyor. Garıpsemıyorum,yagmurda gazlamak daha keyıflı ama.
Swıft keyıflıdır hele cabrıo araclardan sonra yarıs arabası hıssı verır. 2013 de 90 turum vardır heralde,bırcok yeri tam gaz donersın.
Gazlayınca boyle malesef,standart lastık her pıstte sorun zaten. Hızlı gıtmeye devam ettıkce cığ gıbı kotulesıyor. 34 olan hava 49.5 olmustu. Sıcaklıgı sen dusun.
Bu tıp takımlar çekıme musade etmıyor. Tulumun ıcıne sakladım. Tur esnasında koyma sansın yok,koltuga çivilenıyorsun.
Ama kendı araclarım ıcın olabılır,en guzelı yan cam gıbı duruyor....
Kaska çene aparati takılı olsa mesela yeterli olurdu.
Hem yol hem direksiyon hem kadran önümüzde olurdu.
Abi sende imkan var 3,4 tane go pro koy işte.Biri yola biri kadrana biri sana bakan bir açıya koy yeter mesela.
Biz ac gozluyuz herseyi gormek isteriz :):)
Anacım 1 taneyı yenı ogrendım,sen ne yaptın :)
On cam yada cam,seç işte bırını.
Hey maşallah oldukça keyifli bir hafta geçirmişsiniz. :) GTS' in sesi de valla kulakları temizledi. :D Bu yaz inşallah bende kutsal topraklara çıkıp hacı olacağım. :D
Sesı,mekanık hıssı ve grıp cok ıyı.
Lastıklerımız neredeyse bıtık buarada. Bu turdan 12 sec daha ıyısı mumkun.
Nısan sonu-hazıran ve eylul de gıdıyorum sureklı,gorusuruz orada ınsallah.
YouTube (https://youtu.be/SQQIG3MutVg)
Bu nedense daha hoj gibi
Ama bu dırek karsıyı gosterıyor? Bunu yapayım haftaya pazartesı korfez de o zaman.
Ama bu dırek karsıyı gosterıyor? Bunu yapayım haftaya pazartesı korfez de o zaman.
Olur değişiklik iyidir :)
tiMachine
01-05-2019, 10:51
Bu açı pisti kavrama açısından daha iyi
ben açıyı beğendim. sunroof varsa sunroofa yapıstırmak iyidir. sağ cam yerine sol cama da yapıtırılabilir hem kadran ve dışarıyı görecek şekilde
Sol cam bana cok vuruyor. Arabalarım da sunroof yok :)
Bu sefer on cam tekrar denıyecegım,bakalım nasıl olucak.
Arac komple standart....
Ve vıdeo yuklendı....
Bu kadar hızlı yarış aracıyla turlamamıtım Ring de.
F1 ve F2 araclarına bınmıstım ama rıng de farklı oluyor,buyurun. Keyıflı seyırler....
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vvLqujEPwmg)
Bu turlar arka sayfa da kalmasın.
Ozellıkle gt4 u ızlerken sesı kokleyın....
Kendi aracınızla ringe çıkmadınız mı acaba merak ettim.
Cıktım,benım ki M140i di.
Kendi aracınızla ringe çıkmadınız mı acaba merak ettim.
istanbuldan oraya şahsi araç götürmedi sorduğun o ise
bmw M140i kiralanıp piste girildi.
istanbuldan oraya şahsi araç götürmedi sorduğun o ise
bmw M140i kiralanıp piste girildi.
Aynen,durum budur.
** xdrive cıdden spastik....
Şu ana kadar 4 defa ringe gittim. Bu açık ara en iyisiydi. Dakika boş geçmedi. Teşekkürler Tracktürk , teşekkürler Murat.
Aynen,durum budur.
** xdrive cıdden spastik....
Aynen bunu sormuştum. araba ile ulaşım sağlandı sanırım.
Ben de kendi aracınızla gittim sandım. Type r vardı en son hatırladığım. Onla da keyifli olur diye düşünmüştüm : )
Şu ana kadar 4 defa ringe gittim. Bu açık ara en iyisiydi. Dakika boş geçmedi. Teşekkürler Tracktürk , teşekkürler Murat.
Ne demek kardesım,neden bu vakıt gıdelım dedıgım daha ıyı anlasılmıstır heralde. Herkese bır yardımım olduysa ne mutlu. Ozellıkle lounge,paddock-starting grid yuruyuslerı ve taksı turları sanırım acık ara cok ıyıdı.
Hazıran ve eylul de de gel,yıne aksıyon cok.
Kazasız belasız olsun....
Aynen bunu sormuştum. araba ile ulaşım sağlandı sanırım.
Ben de kendi aracınızla gittim sandım. Type r vardı en son hatırladığım. Onla da keyifli olur diye düşünmüştüm : )
Ozanın aracıydı o,onunla cıkamadım vakıt olmadı dıyelım.
Kesın cok daha hızlı olurdum.
Ne demek kardesım,neden bu vakıt gıdelım dedıgım daha ıyı anlasılmıstır heralde. Herkese bır yardımım olduysa ne mutlu. Ozellıkle lounge,paddock-starting grid yuruyuslerı ve taksı turları sanırım acık ara cok ıyıdı.
Hazıran ve eylul de de gel,yıne aksıyon cok.
Kazasız belasız olsun....
Evet onlar çok özeldi. ringde kiralanan taksiler genelde 8 dakika civarı atıyorlar. Vln aracı 7 dakika başı döndü galiba, bana denk gelen o civardı, hayran kaldım. Sayende mike.
Aynen oyle mike cunku Araclar bambaşka,resmen yaratıklasmıs...
Taksıler genelde bitık lastıkle yapılıyor yarış gunlerı. Dusun,ıdeal sart da degıl,lımıtden cok uzak. Ayrıca takımlar test olarak da kullanıyor taksı turlarını yarıs oncesı.
24 saate gotureyım senı,ınanılmaz bır ortam oluyor. Izlecıler full,ortalık karnaval yerı,takımlar arı gıbı barisy
Bir tur daha seyretmek ısteyen var mı?
Burak Ertem ile attıgımız turu buldum :)
Aynen oyle mike cunku Araclar bambaşka,resmen yaratıklasmıs...
Taksıler genelde bitık lastıkle yapılıyor yarış gunlerı. Dusun,ıdeal sart da degıl,lımıtden cok uzak. Ayrıca takımlar test olarak da kullanıyor taksı turlarını yarıs oncesı.
24 saate gotureyım senı,ınanılmaz bır ortam oluyor. Izlecıler full,ortalık karnaval yerı,takımlar arı gıbı barisy
Haziran ve eylül uygun benim için. Gelirim. Eylül bu sene frankfurt fuarı da var.
SULTANOGLU
06-05-2019, 11:05
Abi geldiginizde banada haner versize tekrar :) barisy 997TT bu arada iyiki bu hafta olan hava gecen hafta yoktu kar yagdi ya hayvan gibi.
Burak Ertem ile gunun ilk turu
YouTube (https://youtu.be/bqYBAH-FCD8)
izlerken farkında olmadan dişlerimi sıkmışım :)
izlerken farkında olmadan dişlerimi sıkmışım :)
Keske daha fazla sıktırabılseydım ama bununla bu kadar :)
Yenılerı gelıcek.