Orijinalini görmek için tıklayınız : Salıncak Burcu Sesi
Shadow_Dancer
03-05-2019, 09:33
Bir 5F Leon klasigi olan salıncak burcu sesinden muzdaribim beyler, her bakımda yaglatmama ragmen bi müddet sonra ses yapmaya başlıyor. Acaba bu işin kesin bi çözümü var mıdır? Ya da İstanbulda bu işi çözen bir servis tavsiyeside olabilir. Özellikle agırlık degişimi oldugunda gelen ses gerçekten rahatsız edici..
Arkadaşta Scirocco'da oluyordu, Volvo S60'da bile olduğunu söyleyen var.
Galiba bunların lastiklerinde de artık bi hammadde kullanılmıyor mudur nedir, fren balatalarından asbestin çıkarılmasından sonra ses yapar hale gelmesi, debriyaj balatalarının dayanıksızlaşması vs gibi, bunlar da ses yapar oldular herhalde :) Ya da artık maliyetleri nereden çıkaracağını düşünen otomotivciler, bunu buldular, iyice dandik malzeme yapıp en ufak ısı değişiminde, ıslanmada falan ses yapan malzeme koyup adamı çıldırtıyorlar.
cabriolet
03-05-2019, 11:07
aynı sorun benim passattada var tümsekten geçince falan garç gurç ötüyo
Shadow_Dancer
03-05-2019, 11:20
aynı sorun benim passattada var tümsekten geçince falan garç gurç ötüyo
Cok rahatsiz edici, bakimlarda yaglattiktan bi muddet sonra kafa rahat ama sonra yine basliyor. Vag grubunun genel sorunu sanirim.
İlla ki cozecem kafayi fena taktim
Würth'ün mü neydi "Bakırlı Gres" diye bi yağı vardı yanılmıyorsam, bununla daha uzun vadeli çözüm elde ediliyor diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama yine de %100 çözümü yok.
Mehmetmert
03-05-2019, 11:57
Lityum gress surdugu servislerin ama bir sure gidiyor.Sakin normal gress surmeyin
Degistirmesi aslinda ucuz 80-90tl tanesi ama sökülüp , takmasi , cikarmasi cok zor
Würth'ün mü neydi "Bakırlı Gres" diye bi yağı vardı yanılmıyorsam, bununla daha uzun vadeli çözüm elde ediliyor diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Ama yine de %100 çözümü yok.
aldım ondan da ben,alfa için.denedim çok kısa bir süre gitti yine başladı sesler.
Shadow_Dancer
03-05-2019, 12:43
aldım ondan da ben,alfa için.denedim çok kısa bir süre gitti yine başladı sesler.
Premium’a gecmemiz sart kanka :)
Shadow_Dancer
03-05-2019, 12:46
Lityum gress surdugu servislerin ama bir sure gidiyor.Sakin normal gress surmeyin
Degistirmesi aslinda ucuz 80-90tl tanesi ama sökülüp , takmasi , cikarmasi cok zor
Komple degistirsek cozum olur mu ? Ayrica maliyet ne tutar?
Maalesef.
Arkadaşım Rocco'da garantiden değiştirtti hatta bi sefer yanılmıyorsam, ama malzeme aynı tabi, yine başlıyor bir süre sonra. Genelde araba ıslanınca oluyor galiba, yağmurda falan...
clio nun ilk çıkanlarındada viraj demiri lastiği aynı sesi yapıyor soğukken yağ sürünce bi miktar azalıyormuş serviste sordum 350 tl maliyeti koşarak uzaklaştım. takipteyim