PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2019 yaz aşkım FORZA250

PiscocuK
03-05-2019, 18:19
Selamlar

Uzun arayışlar ve beklemelerin sonunda umudumu yitirmiş integra ilanlarına bakıyordum ki Mutu nun abi bir motor denk geldi demesiyle parayı geçen hafta yolladım ve motoru bugün teslim alabildim.Buradan Mutu cuğuma yeniden teşekkür ediyorum

Ayrıca extra bir konu açmadan benden daha tecrübeli arkadaşlarıma sorularım olacak.Bu yaz kurban bayramında bu motorla Kosova/Prizrene gitmek istiyorum
Youtube da baya uzun yol için gerekenler şeklinde video izledim ama aramızda uzun yol yapmış arkadaşların fikirlerinide öğrenmek isterim
ortalama 1000 Km civarı bir rotam var 12 saat gibi duruyor.
Merak ettiğim şeyler uzun yol için belli bir km aralığı varmıdır mola için yoksa 300 km de bir yakıt almak için durduğumda yeterli olurmu
yanıma mutlaka almam gereken şeyler olurmu lastik tamir kiti haricinde
dikkat etmem gereken yapmam ve yapmam gereken şeyler gibi ufak çaplı bir tecrübe listesi paylaşırsanız çok sevinirim

https://i.hizliresim.com/6a32Jk.jpg (https://hizliresim.com/6a32Jk)
https://i.hizliresim.com/OvQqo3.jpg (https://hizliresim.com/OvQqo3)
https://i.hizliresim.com/GmLY9v.jpg (https://hizliresim.com/GmLY9v)
https://i.hizliresim.com/y6bM0M.jpg (https://hizliresim.com/y6bM0M)

Yigit-Y
03-05-2019, 18:39
Yol üstünde benzincileri iyi hesaplaman gerek aksi halde tatil ızdıraba dönüşebilir.

bu motor uzun yol için çok ideal mi oda tartışma konusu ama 2 teker ve dönüyor gider bir şekilde...

yorucu olacağı kesin dura dura geze geze gitmeni tavsiye ederim.

PiscocuK
03-05-2019, 19:37
Yol üstünde benzincileri iyi hesaplaman gerek aksi halde tatil ızdıraba dönüşebilir.

bu motor uzun yol için çok ideal mi oda tartışma konusu ama 2 teker ve dönüyor gider bir şekilde...

yorucu olacağı kesin dura dura geze geze gitmeni tavsiye ederim.

Aslinda scooter tecrubem 0 bunu 1-2 ay deneyip duruma gore integrayada gecebilirim. Zaman kisitlamasi olmadigi icin ve insanlarin daha dusuk cc li motorlarla ciddi yol yaptigini dusununce bende yaparim gibi geldi. Bugun 60 km yol yaptim. Kendimi kuslar gibi ozgur hissettim vallahi.
Benzinci konusunda haklisin yazmayi unutmusum benide endiselendiriyor bu konu. Ama en kotu 150 km de bir benzinciye denk gelirim doye dusunuyorum

Yigit-Y
03-05-2019, 19:57
Aslinda scooter tecrubem 0 bunu 1-2 ay deneyip duruma gore integrayada gecebilirim. Zaman kisitlamasi olmadigi icin ve insanlarin daha dusuk cc li motorlarla ciddi yol yaptigini dusununce bende yaparim gibi geldi. Bugun 60 km yol yaptim. Kendimi kuslar gibi ozgur hissettim vallahi.
Benzinci konusunda haklisin yazmayi unutmusum benide endiselendiriyor bu konu. Ama en kotu 150 km de bir benzinciye denk gelirim doye dusunuyorum

haritada o noktaları oluşturursan gitmeden benzin alacağın yemek yiyeceğin konaklama yapacağın yerleri bence bir sorun yaşamazsın

ama hacimli olsaydı diyeceksin bu işin sonunda ama bu kmler tecrübe olarak dönecek bir üst alette daha rahat olacaksın.

motor özgürlük ama bu ülkede tehlikeli yoksa motor dünyanın en mantıklı ulaşım aracı bence :D

MeRtCaN
03-05-2019, 21:32
Pcx 125 Ile Ankara Dıdım gıttım 700 km bı sekılde gıdılıyor scooter ıle :)

forza 250 cok guzel bır tercıh gule gule kullan :)

NakkaSss
03-05-2019, 22:17
Yanına kesinlikle extra olarak şundan almanı tavsiye ederim. :D

https://www.dhresource.com/0x0s/f2-albu-g4-M01-AE-59-rBVaEVeAWGuADbJrAAMvkzhzYbU123.jpg/s-per-pratik-uzun-haul-5l-gaz-dizel-tank.jpg

PiscocuK
04-05-2019, 08:43
haritada o noktaları oluşturursan gitmeden benzin alacağın yemek yiyeceğin konaklama yapacağın yerleri bence bir sorun yaşamazsın

ama hacimli olsaydı diyeceksin bu işin sonunda ama bu kmler tecrübe olarak dönecek bir üst alette daha rahat olacaksın.

motor özgürlük ama bu ülkede tehlikeli yoksa motor dünyanın en mantıklı ulaşım aracı bence :D

Dedigim gibi simdilik forza benim icin buyuk tecrube. 2 ay tepesinden inmeyecegim hava yagmadikca. Bu surecte Bursa Eskisehir Edirne gibi kisa mesafelere de gitmeyi dusunuyorum. Bu geziler karar vermeme yardimci olur. Ya forzayla devam yada integraya gecis yaparim

Pcx 125 Ile Ankara Dıdım gıttım 700 km bı sekılde gıdılıyor scooter ıle :)

forza 250 cok guzel bır tercıh gule gule kullan :)
Tesekkurler Mertcan. Bu 700 km yi tek seferdemi yaptin. Yani sabh cikip aksam
Orda olmak gibi. Nasil bir deneyimdi sorun yasadinmi hic

Yanına kesinlikle extra olarak şundan almanı tavsiye ederim. :D

https://www.dhresource.com/0x0s/f2-albu-g4-M01-AE-59-rBVaEVeAWGuADbJrAAMvkzhzYbU123.jpg/s-per-pratik-uzun-haul-5l-gaz-dizel-tank.jpg
Haklisin 3-5 litre hayat kurtarir :)

MeRtCaN
04-05-2019, 09:59
Sabah 6 da çıktım Ankara dan Aksam üstü 6 da Didim deydim.

Jcosta k&n filtre vardı motorda ortalama 90-110 gibi gittim hız olarak
Hic bir sorun yaşamadım 15 gün sonra da tekrar döndüm

yanı toplamda 15 gün içinde 1800 km ye yakın yol yaptım

Didim - bodrum - kuşadadı vs çok gezdim.

Sadace didim de km si geldiği için yağ değişimi yaptım.

Yakıt olarak da depo yarım a gelince hep fulledim yarım altına indirmedim ne olur olmaz benzinlik denk gelmez diye.

Yanına alman gereken lastık tamır setı veya kopugu olsun tek kotu sey lastık patlayabılır araba ıle pek gormuyorsun ama yollarda cok cıvı cam vs gıbı seyler var. Ben sorun yaşamadım ama yanımda bulundurdum.

johnie
04-05-2019, 10:32

Yiğit’e katılıyorum abi, 250 lik ile ne kadar rahat olur bu yollar bilemedim :)
İntegra tork ve hp olarak biraz daha yüksek olduğu için daha rahat edebilirsin.
Rahatlık konusunda yorum yapamayacağım, dediğin gibi 1-2 ay deneyip fikir sahibi olabilirsin.
Tavsiyem, bi Edirne yap gel rahatlığı vs anlarsın.
Yurt dışı içinde yeşil bandrolu unutma :)

G_TT_I
04-05-2019, 11:39
Bisiklet ile bile dunya gezilebilir, hatta insanlar yuruyerek geziyor :)
Ama imkan varsa integra alip onunla cikmani tavsiye ederim, forza ile istanbul- kartepe filan guzel olur.
125/300 ile yola gitmisligim var bir daha tercih etmem :):):)

Benzin problemi yasamazsin. Dinlenme olayi zaten deponun gidecegi km ile hesaplanmis gibi birsey, ek depo yapmazsan mecbur bitmeden duracaksin :)
Aralarda durabilirsin ama yol bitmek bilmez, rotani cok yol gitmeden gezecek, kalacak yerler seklinde ayarlarsan dusuk cc yormaz diye dusunuyorum,
Mutlaka 2 tane lastik kopugu al, seleye koyabilecek yumusak yedek bi cozum yanina almanda fayda var.

Basa donersek integranin koltuk problemini cozersen 1000km hic yormadan gidebilirsin, sollama viraj uzun yol icin cok ideal. Yurt disinda 1/2 kere polis denetimine girdim, ehliyet 1000 ustu kullanabilmeyi 1 tanesi kontrol etti digeri bakmadi bile, ama 250cc otoyolyasagini uyguladiklarini soyleyen var. selanige kadar otoyol zaten hizdan dolayi bitmek bilmez, motor yada arabayla asla ceza gelmedi, gezi tipi sahil yada dag yolu otoyol harici tercih edebilirsin, ufak kasabalar gecersin, hepsini gidip geldim gorecek hic bisey yok :)
Meteorayi, ohrid cevresini ve sonrasinda baraji rotana ekleyebilirsin.

Vizen mutlaka multi olsun, yunandan makedonya tarafina cikis yapiyorsun. Takildigin herseyi msj atabilirsin o rotayi 3/4 farkli motorla gectim epey km yapmisligim var.

cbrracingteam
04-05-2019, 12:15
yol anılarını ve fotolarını merakla bekliyorum. iyi yolculuklar şimdiden.

ahmet3425
04-05-2019, 13:57
Bu rota da cok bir sorun yayacagini sanmiyorum. Gece surusu yapmamaya dikkat et Sinira gelmeden depoyu fullersen kavalaya kadar seni goturur. Sabah cok erken saatte cikip oglen sonrasi kavalaya varip orada konaklayabilirsin. Balkan bolgesi yaz da olsa karanlik coktumu hava sicakligi ciddi dusecektir. Selanik de de bir gece konaklayip yine ertesi sabah cok erken yola cikarsan aksam olmadan prizrene varmis olursun.

Kazasiz belasiz, guzel gunlerde kullan emrecim.

Mutu
04-05-2019, 21:05
Selamlar

Uzun arayışlar ve beklemelerin sonunda umudumu yitirmiş integra ilanlarına bakıyordum ki Mutu nun abi bir motor denk geldi demesiyle parayı geçen hafta yolladım ve motoru bugün teslim alabildim.Buradan Mutu cuğuma yeniden teşekkür ediyorum

Key'i alırken senin bana yaptığının yanında hiç kalır abi benim çabam. Lafı bile olmaz. Güzel günlerde kullan :)Ben de bu yaz bitince aralığa doğru senin 4 silindirli x aşkından alabilirim :)

PiscocuK
05-05-2019, 12:27
Yorumlar icin tesekkurler arkadaslar
Ben tek seferde cikip gidecegim yolda bir yerde konaklamayi dusunmuyorum. Zaman sorunu yok sabaha karsi 3-4 gibi cikip ertesi gun aksam 22.00 a kadar Prizrende olmayi hedefliyorum. Esim Prizrenli oldugu icin ve Agustos ayinda kendisini onceden ucakla gonderecegim icin ve benim nezaman gidip gelecegim belirsiz oldugu icin motorla gitme karari aldim. Benim icinde degisik bir deneyim olur. Bakildiginda İstanbul Antalya gibi bir mesafe

İyi dilekleriniz ve tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Oncesinde kesinlikle min 200 km lik yol deneyimi yapacagim

ahmet3425
05-05-2019, 20:34
Gidecegin rota tuzladan yola cikinca 1000 km uzerinde. 250 cc bir motorla surekli 120-130 bile gitsen, sinir kapisi cikis beklemesi, yorgunluk ve yakit yeme icme molasi vs derken cok yorucu olabilir. Bence direkt gitme isini bir daha dusun.

MeRtCaN
06-05-2019, 11:01
Unutmadan kaska kesınlıkle ıntercom al ıpod gıbı bır sey bagla yoksa yol bıtmıyor ufaktan muzık calsın :)

PiscocuK
06-05-2019, 11:41
Unutmadan kaska kesınlıkle ıntercom al ıpod gıbı bır sey bagla yoksa yol bıtmıyor ufaktan muzık calsın :)

intercom araştırıyorum kesinlikle artçılı seyahatler içinde şart

STP
07-05-2019, 03:02
Senin yiyecegin nane degil bu

PiscocuK
07-05-2019, 08:25
Senin yiyecegin nane degil bu

Yine siz yine şakalar
Ustam sensin demek ki sorun sende sıkı şeker

STP
07-05-2019, 10:02
o yolculukta senin basina bi suru is gelir, benim yorumumun sebebi bu :D

hak_on
07-05-2019, 11:10
Valla emre ben g.antepten forza300 ümü 25 aralık 2015 te istanbula getirdim. Total 1150km. Olmucak sey değil olur ama bu forzayla değil :). Bu motorun yorucu oldugunu herkes biliyor. Bide yapılacaksa mutlaka konaklamalı yapılmalı. Benimki deli cesaretiydi. Şimdi olsa asla yapmam. Kendime acırım yani o kadar diyim :). Bu arada motor hayırlı olsun allah kaza bela vermesin :)

PiscocuK
07-05-2019, 11:38
Valla emre ben g.antepten forza300 ümü 25 aralık 2015 te istanbula getirdim. Total 1150km. Olmucak sey değil olur ama bu forzayla değil :). Bu motorun yorucu oldugunu herkes biliyor. Bide yapılacaksa mutlaka konaklamalı yapılmalı. Benimki deli cesaretiydi. Şimdi olsa asla yapmam. Kendime acırım yani o kadar diyim :). Bu arada motor hayırlı olsun allah kaza bela vermesin :)

Teşekkürler Hakan Allah razı olsun.Ben de bir delilik yapmak istiyorum.Bunu yazın yapamayacaksam ne zaman yaparım :)
şimdi tur camı tlf tutucu usb gibi ufak tefek siparişlerimi verdim.En kötü ihtimali düşünüyorum bu motorla scooter acemiliğimi atarım integraya geçerim.Büyük bir aksilik olmazsa niyetim Forzayla çıkıp bu yola gitmek.

G_TT_I
08-05-2019, 16:02
Illa forza ile gidicem dersen bende sinirdan sonra gumulcineden gir, orda biraz takilirsin, eski yoldan iskece yap orda gece hayati guzel, sonra serez yapabilirsin yemekleri kotu ama gece bar vs, hemde arac kiralayip piste cikabilirsin gece burdada oyeller uygun.
Donuste selanik yapip sahilden donersin, donemine gore sarap evleri var, kavalada guzel plajlar var.
Otoyol bitmek bilmez bide yol ustunde benzinlik dinlenme tesisi vs yok, bir ihtiyacin olursa cikip kasabalara girmen gerekir, nispeten hizli, hic scooter gormedim diyebilirim.

Pazar ve tatil gunlerine dikkat et ac kalabilirsin, bazi bezinlikler bile acmiyo :)

Gitmeden forza 250 nin direksyon cirpma isini iyi test et bence hayattan sogutabilir, lastik deniyor ama gidin mafsali, bilya, amortisor buna sebeb olabilir daha once integrada basima geldi, serviste saydiklarim degisti ve cozuldu

PiscocuK
08-05-2019, 16:19
Illa forza ile gidicem dersen bende sinirdan sonra gumulcineden gir, orda biraz takilirsin, eski yoldan iskece yap orda gece hayati guzel, sonra serez yapabilirsin yemekleri kotu ama gece bar vs, hemde arac kiralayip piste cikabilirsin gece burdada oyeller uygun.
Donuste selanik yapip sahilden donersin, donemine gore sarap evleri var, kavalada guzel plajlar var.
Otoyol bitmek bilmez bide yol ustunde benzinlik dinlenme tesisi vs yok, bir ihtiyacin olursa cikip kasabalara girmen gerekir, nispeten hizli, hic scooter gormedim diyebilirim.

Pazar ve tatil gunlerine dikkat et ac kalabilirsin, bazi bezinlikler bile acmiyo :)

Gitmeden forza 250 nin direksyon cirpma isini iyi test et bence hayattan sogutabilir, lastik deniyor ama gidin mafsali, bilya, amortisor buna sebeb olabilir daha once integrada basima geldi, serviste saydiklarim degisti ve cozuldu

Ben ilk ona baktım bir titreme olmadı ama zamanla ne olur nasıl olur bilinmez tabi :)
İşin saçma tarafı ellerin bırakınca titriyor çoğunda ama tutunca birşey yok.Çantadan olduğunuda söylüyorlar.
Normal şartlarda gezerek değil de soluksuz gitmenin derdindeyim.Yeni gelişmeler oluyor belkide arabayla bile gidebilirim hayırlısı diyip bekleyelim

STP
08-05-2019, 21:15
Ooo memleketimemi goturcen Sonici :)

G_TT_I
09-05-2019, 08:38
Ben ilk ona baktım bir titreme olmadı ama zamanla ne olur nasıl olur bilinmez tabi :)
İşin saçma tarafı ellerin bırakınca titriyor çoğunda ama tutunca birşey yok.Çantadan olduğunuda söylüyorlar.
Normal şartlarda gezerek değil de soluksuz gitmenin derdindeyim.Yeni gelişmeler oluyor belkide arabayla bile gidebilirim hayırlısı diyip bekleyelim
Genel olara topcase yapabilir, hatta vespada topcase yaninda agir denge topuzlari geliyor, bozuk lastik ve balanta yapar, ama bnm integrada gidon bilyasi ve arka amortisorden cikti.
Gidonu surek sim siki dahi tutsan belli bir sure sonra yorar, viraj ve frende tehlike yapabilir.

Suan sinir kapisi insaata basladi tatil gunlerinde baya bir bekletirler ama yunan tarafinda yolun bozuk olan yerleri yapmislar araba ve hizli motorla gayet eglenceli olur.

Kavalaya kadar 6/7 kere 100/200 denedim :)

SErhat.
09-05-2019, 11:47
Tekrardan hayırlı olsun Emre abi. Güzel günlerde kullanman dileğiyle. :)