Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane 1 Coupe Direksiyon Sertliği Hak.
Arkadaşlar merhaba,
3 gün önce 2001 megane 1 coupe 1.6 16v K4m aldım. Aracın konusunu açamadan sorun konusu ile başlıyorum. :(
Aracın direksiyonu çok sertti, direksiyon kutusunda problem dendi. Aracın direksiyonu özellikle araç dururken aşırı sert, eski şahinimden sert öyle söyleyeyim. Sanki direksiyonu tutan bi şey varmış gibi. Giderken de bi tık yumuşuyor ama dönüşlerde eziyet resmen. Dün koç tornaya gittim ferhatpaşa'daki şubesine. Kutudansa 700, pompa vs çıkarsa 1200 liraya kadar yolu var dedi, 1 yıl da garanti veriyormuş ama internette yorumlar değişken. Kimisi çok iyi diyor kimisi paragöz ve iş bittikten sonra ilgilenmiyor diyor.
İnternette yan sanayi trw, hattat vs. gibi markaların direksiyon kutuları da var ama fiyatlar çok değişkenli. 400'e de var 1200'e de. Bu problemi yaşayan arkadaşlar yardımcı olur musunuz? Ne önerirsiniz? Bostancı sanayi olur ümraniye sanayi olur maslak da olur hafta sonu giderim ama dürtmeyecek sorun çözecek biri lazım.
Bir de dün akşamdan beri ara sıra teklemeye başladı araç. Bu konu hakkında da bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Yeni aldığım için masrafın büyüklüğü ve şu tekleme canımı sıktı açıkçası.
Araç bu
ımg_4314 - Eksi Up (https://eksiup.com/p/se58027kdgqc)
Muhtemel eski sahibi lastiği kaldırım gibi bir yere sert vurup kutu içindeki kalın mili yamultmuştur.
Koç Torna kutu revizyonda iyidir. Ben işim olunca Bostancı ile hallediyorum.
Ben olsam;
Revize ettirir. Pompa gerekirse de sıfır pompa takardım
EREN34 Eren hocam siz renault grubuna hakimsiniz. Direksiyon kutusu revizede yazdığım fiyatlar normal mi sizce bir de revizeden sonra direksiyon toplamama problemi olabiliyor denmiş doğru mu?
Yağ filtre bakımı ve tekleme için nereyi önerirsiniz?
aslında kadosana yakınsanız Hidrolik Direksiyon ve EPS Elektrikli Direksiyon Tamiri / Fidan Direksiyon (http://www.fidandireksiyon.net/) buraya bir uğrayın derim fiyatları makul du en son yaptırdığımda
aslında kadosana yakınsanız Hidrolik Direksiyon ve EPS Elektrikli Direksiyon Tamiri / Fidan Direksiyon (http://www.fidandireksiyon.net/) buraya bir uğrayın derim fiyatları makul du en son yaptırdığımda
Kadosana da gidebilirim başka yerlerden de fiyat almam gerekli bütçem kısıtlı. Siz ne zaman yaptırdınız tekrar sorun çıkardı mı?
Kadosana da gidebilirim başka yerlerden de fiyat almam gerekli bütçem kısıtlı. Siz ne zaman yaptırdınız tekrar sorun çıkardı mı?
3 seneden fazla olmuştur bende ki era idi yaptırdığım kuru tip direksiyon du
Sağolun bilgi için oradan da fiyat alacağım.
EREN34 Eren hocam siz renault grubuna hakimsiniz. Direksiyon kutusu revizede yazdığım fiyatlar normal mi sizce bir de revizeden sonra direksiyon toplamama problemi olabiliyor denmiş doğru mu?
Yağ filtre bakımı ve tekleme için nereyi önerirsiniz?
400 dediğin revize fiyatı ise normal hocam. Hattat iyi firmadır. Malları alınıp kullanılabilir.
Tekleme için yazdıklarına istinaden yorum yapmak zor. Ancak K4M motor lpg ile kullanımda bobin arızası sık yaşatabiliyor. Yan sanayi bobin de mutlu etmiyor. Ateşleme kontrol edebilirsin.
Bakım olarak orj filtre ve kaliteli yağ kullanarak yapman kafi
400 dediğim sadece internetten baktığım direksiyon kutularının fiyat aralıkları. 400 yazan da var 1500 de. Parçacıya sormak en iyisi.
Revize için koç torna 700-1200 aralığı dedi.
Başka firmalardan da fiyat alacağım hafta sonu. Buji bobin de çıkarsa biraz tuzlu olacak.
Sıfır al derim.
Fiyat farkı yok gibi bir şey
Burada komple demiş ama komple ne demek bilmiyorum. Pompa dahil mi bilmiyorum arayamadım henüz. Hattat marka
Megane 1 Direksiyon Kutusu Komple 7701471301 Fiyatı (https://www.akbayrenault.com/urun/megane-1-direksiyon-kutusu-komple-7701471301)
Burada 1029 lira. Hattat
Megane 1 Direksiyon Kutusu Hidrolik 7700433725 - n11.com (https://urun.n11.com/oem-yedek-parca/megane-1-direksiyon-kutusu-hidrolik-7700433725-P298247622?gclid=EAIaIQobChMI27rX8cSQ4gIVieAYCh3gV wF-EAkYASABEgLVvfD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Burada 960 lira hattat yine
Renault Megane 1 Direksiyon Kutusu Hidrolik 7700433725 - n11.com (https://urun.n11.com/direksiyon-ve-suspansiyon/renault-megane-1-direksiyon-kutusu-hidrolik-7700433725-P330489004?gclid=EAIaIQobChMI27rX8cSQ4gIVieAYCh3gV wF-EAkYAyABEgLv1vD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Sismaklar var onlar baya ucuz ama nasıldır bilmiyorum.
Komple demek, rot kolları ve rotilleri üzerinde demek.
Pompa ayrı bir parçadır
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
Teklemeyi öğle arası çözdük. Bostancı sanayide koç tornada direksiyona bakarlarken araba alttan su kaçırdı. Hortum delinmiş fışkıran su bobini ıslatmış. Hortum değiştirdim bobini havayla temizledi tekleme çözüldü.
Bostancı koç torna da ferhatpaşa şubelerine yönlendiriyor sökümü onlar yapıyormuş, fiyat vermedi. Araştırmaya devam ediyorum.
Teklemeyi öğle arası çözdük. Bostancı sanayide koç tornada direksiyona bakarlarken araba alttan su kaçırdı. Hortum delinmiş fışkıran su bobini ıslatmış. Hortum değiştirdim bobini havayla temizledi tekleme çözüldü.
Bostancı koç torna da ferhatpaşa şubelerine yönlendiriyor sökümü onlar yapıyormuş, fiyat vermedi. Araştırmaya devam ediyorum.
Bobin bozulmaması sevindirici.
BOstancı söküm yapmıyor doğru. Ben de hep söküp eldde götürüyorum.
Aynen eren hocam, bobin bozulsaydı üzecekti, zaman da sınırlıydı öğle tatilinde hızlıca çözüldü şükür.
Bugün kadosan fidan direksiyona gittim yukarıda linki bulunan. Fiyatları bi tık daha uygun, baya da yaptıran vardı. Pompayı söktük dağılmıştı pompayı taktık düzelmedi. Kutu da dağılmış uzun süre bu şekilde kullanıldığı için. Pazartesi de kutu revizyona girecek. Araştıran varsa pompa revizyon için 300 söküm için 100 lira ödedim. Kutu da yapılınca yazarım.
Bugün kadosan fidan direksiyona gittim yukarıda linki bulunan. Fiyatları bi tık daha uygun, baya da yaptıran vardı. Pompayı söktük dağılmıştı pompayı taktık düzelmedi. Kutu da dağılmış uzun süre bu şekilde kullanıldığı için. Pazartesi de kutu revizyona girecek. Araştıran varsa pompa revizyon için 300 söküm için 100 lira ödedim. Kutu da yapılınca yazarım.
esnaftırlar memnun kaldıysanız sevindim :D
Dün öğlen aradılar, aracımın kutu revizyonu da yapılmıştı. Direksiyonum yumuşamış, lakin ben göremedim çünkü o saatlerde il dışına çıktım, 2 hafta kadar da yokum. Aracı arkadaşlarım teslim aldı, olmuş dediler. Kutu için 200 sökme takma 250 revizyon toplamda 450 lira ödedim. Kutuda çok fazla hasar yoktu dediler, piston vs. değişmiş ama tam detaya hakim değilim. Toplamda pompa artı direksiyon kutusu 850 liraya geldi.
Ben esnaflıklarını beğendim Ahmet Usta ilgilendi sağolsun. Eksperde de sağ rotil değişmeli demişlerdi, onlar da sağ rotili de değiştirdiğinizde sıkıntı kalmaz demiş, 1 yıl da garanti verdiler. Şu an son durum bu şekilde.
Esnaflıklarını beğendim ben de. Zaten spesifik bi iş, çok fazla yapan yok koç tornayı bilmiyorum ama fidan direksiyonun fiyatları benim bütçeme daha uygundu. 1 yıl da garantisi var umarım tekrar sorun çıkmaz.