PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 22 Euro Muafiyeti Kaldırıldı | Cep Telefonu Kayıt Hakkı Sayıları Değiştirildi

Sezgin
15-05-2019, 07:37
Hepimize geçmiş olsun :)
07.10.2009 tarih ve 27369 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2009/15481 sayılı “4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar” kapsamında;

Posta veya hızlı kargo ile gelen eşyalardaki 22 euro muafiyeti kaldırıldı ve limit 0 ' a düşürüldü. Bundan sonra aliexpress gönderileri dahi risk altında :)

Ayrıca 2 yılda bir yurt dışından telefon getirebilme sistemi 3 yılda bire çıkarıldı.

Ve en önemlisi " GSM-Cep telefonlarının yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarda kullanılma zorunluluğu getirilmiştir. "

15 gün sonra yürürlüğe girecek olan yeni kararların tam listesini aşağıda paylaşıyorum. Online alışveris yapanların dikkatine.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
07.10.2009 tarih ve 27369 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2009/15481 sayılı “4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Karar” ’ın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair karar 15 Mayıs 2019 Tarihli ve 30775 Sayılı Resmî Gazete yayımlanarak 15 gün sonra yürürlüğe girecektir. Yapılan değişiklikle;

1. Türkiye’deki bir kişiye posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen, bedeli gönderi başına toplam 22 Avro'yu geçmeyen eşya gümrük vergilerinden muaf tutulmaktayken, bu limit kaldırılmış, 150-AVROyu geçmeyen Kitap ve basılı yayına tanınan muafiyet hariç olmak üzere bu kapsamda gönderilen hediyelik eşyalar için muafiyet uygulanmayacaktır.

2. Kıymeti 1500 Avro'yu geçmemek şartıyla, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen Kitap veya benzeri basılı yayın için %8 olan tek ve maktu vergi %0’ a indirilmiştir.

3. Kararın 126.maddesinde belirtilen değer limitlerinin ihracat rejimine ilişkin olması halinde ayrı ayrı beş katına kadar artırmaya Bakanlık yetkiliyken, değişiklikten sonra bu limitlerin on katına kadar artırmaya ticaret bakanlığı yetkilendirilmiştir.

4. Yolcu beraberi kişisel eşya listesinde değişiklik yapılarak, GSM-Cep telefonu (yabancı misyon mensupları hariç) iki takvim yılında 1 adet getirilebiliyorken; Değişiklikten sonra:
a. GSM-Cep telefonlarının yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarda kullanılma zorunluluğu getirilmiştir.
b. İki takvim yılında 1-adet getirilme hakkı; üç takvim yılında 1 adet olmak üzere değiştirilmiştir.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SerkanKurt
15-05-2019, 08:07
Yolda gelen kargolar 15 gün içinde gümrüğe gelmezse yandık yani :)

rebelh
15-05-2019, 08:09
yuh ya bir bir tüm haklerımız elimizden alınıyor dünyadan kopuyoruz
soğuk suya atılıp kaynatılan kurbağa gibi sonumuzu bekliyoruz
ne güzel bir sistemmiş bu başkanlık sistemi ne istese bir sabah kanun oluyor padişahlarda var mıydı bu yetki osmanlı/selçuklu vs dönemlerini bilenler yazsın

barakuda26
15-05-2019, 08:11
Ama yol yaptı kargo falan o yoldan geliyor lütfen..

MCN21
15-05-2019, 08:19
Pasaport numarasına kayıtlı telefonu o kişiden başkası'nın kullanmasını engellemek için bütün önlemi almış.

Yurtdışından telefon getirme işini tam olarak bitirmişler.

SerkanKurt
15-05-2019, 08:34
Pasaport numarasına kayıtlı telefonu o kişiden başkası'nın kullanmasını engellemek için bütün önlemi almış.

Yurtdışından telefon getirme işini tam olarak bitirmişler.

Telefonu satmaya kalkınca nasıl satacak insanlar? Pasaport kaydından düşürme işlemi yapıp satılma olayı var mı?

M_PROJECT
15-05-2019, 08:36
Super, hafta sonu yurtdisindan geldim ve telefon getirdim, pasaport ariyordum simdi 15 gun suremiz mi var ?

Pasaport hakki olan varsa yesillendirirse sevinirim.

dqn
15-05-2019, 08:38
Sirada yurt disindan telefon getirme harci var. 1000tl yi gececek.

Sezgin
15-05-2019, 08:39
Telefonu satmaya kalkınca nasıl satacak insanlar? Pasaport kaydından düşürme işlemi yapıp satılma olayı var mı?

Super, hafta sonu yurtdisindan geldim ve telefon getirdim, pasaport ariyordum simdi 15 gun suremiz mi var ?

Eğer yanılmıyorsam şu şekilde olacak, cihazı kendi tcniz ile kayıt yaptırdıktan sonra yine adınıza tescilli bir hat takarak açılışını yapacaksınız. Hattınızı takınca BTK sisteminde "Pasaport Kayıt sahibi ve hat sahibi bilgileri uyuştuktan sonra" hattınızı çıkarıp başka hat takıp devam edilebilecek. Aksi halde acil bi durumda yeni hat takınca telefonun çalışmaması gibi bi durum olamayacağı için sistem BTK ' ya entegre olacak diye düşünmekteyiz şimdilik :)

said_
15-05-2019, 08:40
Birisi açıklamasında demiştiki. "***** ülkeden milyonlarca lira değerinde zarflarda ürün geliyor, bunlarıda biliyoruz. Konuyu ele alacağız.

Adam cidden ele aldı. Helal olsun çalışıyolar valla. Aliexpress in application ı sileyim bari bende.

fussy
15-05-2019, 08:42
Vay arkadaş bu nasıl bir ülke sinekten yağ çıkarır oldular.

Wromm
15-05-2019, 08:50
titreşimli ürünlerde vergi muafiyeti vardır kesin damat için.

Topunun adeletini sileyim toz tutmasın.

MCN21
15-05-2019, 08:54
Şuanki koşullarda satamayacak.

punto_multijet
15-05-2019, 08:54
yoldaki kargolar 15 gun içinde gelse bari

ÜSTÜNERC
15-05-2019, 09:01
Arkadaslar benim kullandıgım telefonunda henüz kaydı yok 2 ay var bitmesine o zaman yaptırırım diyordum. Şuan yaptırsam bi yararı olur mu

Cimmeria
15-05-2019, 09:04
valla bu iktidarın katmadeğer sağlayarak gelir elde etme değil de milletin haklarının üzerinden gelir elde edebilme yetisi inanılmaz.
gerçekten takdir ediyorum...

Vuh
15-05-2019, 09:22
Küfürlerimi bağıra çağıra ettim, yoruma yansıtmayayım.. Yurtdışındayım, telefon aldım, temmuzda dönüyorum. IMEI kaydını şimdiden mi yapsam diye düşünüyorum ne derece mantıklı olur? Vay arkadaş ne günlere kaldık...
Telefon almak da aklımda yokken ÖTV zammıyla telefon aldırdılar bana. Allah kahretsin hepinizi.

GokhanRS
15-05-2019, 09:27
beter olun, zerre üzülmedim nedense. bunlar daha iyi günleriniz demiştik. mecliste her işe el atmış adamları vekil seçtiniz. adamlar mike mike bizden satın alacaksınız diyor. deveye diken. insana miken yaranıyor.

MeRtCaN
15-05-2019, 09:32
2023 e kadar CUBA ya dönecegız herhalde
Internet kullanımıda yasaklansın Put gibi oturalım evde

ama 330 mılyarlık mercedes Bır lux degıl

kelalper
15-05-2019, 09:33
kıçımızdaki donlara kadar almadan rahat edemeyecek bunlar orası kesin. İncir yapraklarını hazırlayın

Silence45
15-05-2019, 09:42
Küfürlerimi bağıra çağıra ettim, yoruma yansıtmayayım.. Yurtdışındayım, telefon aldım, temmuzda dönüyorum. IMEI kaydını şimdiden mi yapsam diye düşünüyorum ne derece mantıklı olur? Vay arkadaş ne günlere kaldık...
Telefon almak da aklımda yokken ÖTV zammıyla telefon aldırdılar bana. Allah kahretsin hepinizi.

Ülkeye giriş yapmadan kendi pasaportunuza kaydedemezsiniz, kayıt ederken giriş tarihini de soruyor. Başka pasaport varsa direk kaydettirin şu kanun çıkmadan çünkü yazıldığı gibi çıkarsa tek tc üstüne kayıtlı hatlar ile kullanılacak. Geriye dönük bakmazlar ise şuanda kayıt yapılan tüm telefonlar tüm hatlarla çalışabilir konumda kalacak. 15 gün içinde kayıt yapanların tek avantajı bu sanırım görünen.

said_
15-05-2019, 09:45
ulan içime öküz oturdu. 20 euro ile mutlu olan insanlardık.

GokhanRS
15-05-2019, 09:54
ulan içime öküz oturdu. 20 euro ile mutlu olan insanlardık.

22x6,8=149,6 TL - 26,9 TL vergi alırım diyor adam. büyük para. binlerce zarf geliyormuş. damat abi ilgileniyoruz dediydi. adam ilgilenmiş. helal olsun taktir ettim doğrusu. neyse şunu anladım. 3 kuruş kazansam ülkeme yolluyordum, tr hesaplarda tutuyordum. artık yollamaktan vazgeçiyorum. kendileri kaybediyorlar böyle insanları korkutarak.

Anıl E.
15-05-2019, 09:56
Ertekin neredesin,şikayet edeceğin bir sürü post yazmış millet :)

#Çünküçaldılar

ekreeeem hep senin suçun bunlar,çaldın çırptın al sana 22 euro muafiyeti ahh ekrem ahh.

Sezgin
15-05-2019, 10:12
Ertekin neredesin,şikayet edeceğin bir sürü post yazmış millet :)

#Çünküçaldılar

ekreeeem hep senin suçun bunlar,çaldın çırptın al sana 22 euro muafiyeti ahh ekrem ahh.

Sistem senin kargoda test edilmiş herhalde geçen hafta :D Benim malım gümrüğe kaldı diye üzülme, bundan sonra herkese maktu vergi !!! :D

TorqueTuning
15-05-2019, 10:20
22x6,8=149,6 TL - 26,9 TL vergi alırım diyor adam. büyük para. binlerce zarf geliyormuş. damat abi ilgileniyoruz dediydi. adam ilgilenmiş. helal olsun taktir ettim doğrusu. neyse şunu anladım. 3 kuruş kazansam ülkeme yolluyordum, tr hesaplarda tutuyordum. artık yollamaktan vazgeçiyorum. kendileri kaybediyorlar böyle insanları korkutarak.

Gökhan delirdin mi babacım, sana ne hizmeti var ki 3 kuruşunu buraya transfer edeceğim diye kasıyorsun, bilakis ben senin yerinde olsam tam tersini yaparım, her şeyimi sistem dışına çıkartırım. Bu rezillere 5 kuruş koklatmam!!!

ahmet3425
15-05-2019, 10:22
2023 de kuzey kore olacagız ha gayret az kaldı...

Ranthor
15-05-2019, 10:27
Vergisini odemek istesem nasil odeyecegim. Postaciya mi verecegim

DOHC
15-05-2019, 10:28

Mevcutta gümrüğe takılan eşyalar için ne yapılıyorsa, aynısı yapılır.

Sezgin
15-05-2019, 10:29

Paket Postaya gelen gönderilerde vergi kapı teslimatı enasında ödeniyor.

TorqueTuning
15-05-2019, 10:29
Postacılar tahsilat yapacak teslimatta.

Vuh
15-05-2019, 10:31
Ülkeye giriş yapmadan kendi pasaportunuza kaydedemezsiniz, kayıt ederken giriş tarihini de soruyor. Başka pasaport varsa direk kaydettirin şu kanun çıkmadan çünkü yazıldığı gibi çıkarsa tek tc üstüne kayıtlı hatlar ile kullanılacak. Geriye dönük bakmazlar ise şuanda kayıt yapılan tüm telefonlar tüm hatlarla çalışabilir konumda kalacak. 15 gün içinde kayıt yapanların tek avantajı bu sanırım görünen.

Maalesef etrafta pasaport bulabilecek kimsem yok. Başa gelen çekilir zaten ekonominin gidişatına bakılırsa bir daha telefon alamayacağız gibi sonsuza kadar kullanılırız :) Çok teşekkür ediyorum bilgi için

R.I.P
15-05-2019, 10:32

uyguna alırım :D

_opeth
15-05-2019, 10:40
imei klonlama daha da yaygınlaşacak anlaşılan. eski telefonunu tutanlar imeisini kullanabilir.

bu arada çift hatlı telefon aldım bir hat benim üzerime diğer şirket hattı. o zaman kullanamayacak mıyım?

ahmet3425
15-05-2019, 10:56
amerikanın bize ambargo uygulamasına gerek yok, biz kendi kendimizi dunyadan izole etmekteyiz zaten, kaldı ki bu tarz bir politikaya bir devlet ne zaman girer ? ihtiyacı olan her urunu kendisi urettiğin de pardon biz ne uretiyorduk ?

HaKo
15-05-2019, 11:23
benim şu sadece sahibi kullanabiliri aklım almadı ,

Telefonu satınca ne olacak ? Şimdi numaraya kaydediyorsun hattı , numaramı değiştirdim diyelim o zaman ne olacak ?

Yigit-Y
15-05-2019, 11:32
Oyu dogrut yere basmassan

Tukuruksuz mikilirsin sonrada acıyor diye bagirirsin :)

Hayırlı olsun damat reyisinin gözüne girdi.

weST.27
15-05-2019, 11:35
Hakkımı helal etmiyorum her konuda

rebelh
15-05-2019, 11:42
Hakkımı helal etmiyorum her konuda

ne hakkı gençliğimizi çaldılar
yaşıtlarımız festival ferstival gezip dünyayı dolaşırken biz burada esir düştük..

Anıl E.
15-05-2019, 12:53
Kendi çapımızda gelecek planlaması yapalım diyoruz,çok karanlık. Eş,dost'a bu düşüncelerini anlatıyorsun gülüyor adamlar. Gülecek ne var ?

Her geçen sene yıllardır aklımızda oluşan kötü düşünceler bir bir gerçekleşiyor. Zemin şu an tüm kötü senaryolara müsait. ''yok canım o kadar da olmaz.'' cümlesini kuramıyor hiç kimse. O kadar da olmaz dediğimiz her şey oluyor çünkü.

Saldım biraz,hiçbir şeyi önemsemiyorum artık. Anın tadını yaşamaya çalışıyorum. Daha iyi bir meslek,daha fazla para kazanmak o kadar komik geliyor ki . Huzurlu ve mutlu ölelim yeter :)

kelalper
15-05-2019, 12:58
tatlı tatlı yemenin acı acı sıçmasını yaşıyor ülke şu anda. Bütün öz varlıklarını satıp betona yatırdı üretim kalmayınca ekonomi çöktü.
Kendisi de dün TVde gördüm AKP seçimleri kazanmıştır ve oyları çalınanda AKPdir ve buna rağmen seçimler yenileniyor dedi. Kapat Alper kapat amk daha fazla çıldırmadan kapat dedim.

sekizsilindir
15-05-2019, 13:03
https://i.hizliresim.com/y6Y9ln.jpg (https://hizliresim.com/y6Y9ln)

ahmet3425
15-05-2019, 13:26
first layd mizin 50.000 usd lik cantası nedir diye sormazlar mı adama ?

NakkaSss
15-05-2019, 13:26
Yani bunu söylemek gerçekten istemezdim ama kaçın gidin abi canınızı kurtarın. Bunlar lafla, sözle, oyla yola gelecek insanlar değiller. Gidin yurt dışında hak ettiğiniz gibi yaşayın, insan gibi muamele görün. Turistik olarak gelirsiniz gene. Yani bazı şeyleri değiştirmek bizim elimizde evet kaçmamak lazım direnmek lazım ama yok işte oy ile indirebileceğimizi sandık ama olmuyor işte. Ecel'i bekleyeceğiz. Yurt dışından arkadaşlarla sohbet muhabbet ediyorum. Adam yapacaklarından planlarından bahsediyor. Bende kendi içimden derdimizi skeyim diyorum. Biz ne günah işledik de bu yaşta böyle bir hayata maruz kaldık. Neden bizim dönemimize denk geldi. Suçumuz neydi. Neyin cezası bu.

turbo&quattro
15-05-2019, 13:30
ne hakkı gençliğimizi çaldılar
yaşıtlarımız festival ferstival gezip dünyayı dolaşırken biz burada esir düştük..

Aynen boyle valla . Gecen ay Barcelonaya gittim trene binerken onunde Alman bi grup vardi 25-30 lu yaslarda , bilmemne konserine gelmisler. Bizim memlekette baska bir ukkeye konsere gitmek icin kredi cekmek gerek heralde .

_opeth
15-05-2019, 13:33
tulumba da su bitmedi tulumbanın kolu kırıldı. sanayii olmadan bu şekilde vergiyi çalışana yükledikçe de değişen bir şey olmayacak. çalışan olarak esnaftan daha fazla vergi veriyorum..

blow07
15-05-2019, 13:33
Dünya ileriye yürür , biz geriye koşuyoruz. Dünyanın en acınacak ülkelerinden biri olduk. Üretim varmış gibi bir de yurtdışı ürünlere vergi koydular. Yazıklar olsun.

johnie
15-05-2019, 13:34
Vergi ülkesi olduk.
Neyse alıştık ödemeye, artık siteye girip bisiklet parçası bile bakamıyorum, fiyatlar faiş..
Bitmişiz biz..

axcel
15-05-2019, 15:16
Osmanlı kafaların kuruluş ve yükseliş dönemini yaşamadan direk çöküş dönemi ile başladık..şansımızı sk..m :D:D

16EC813
15-05-2019, 15:54
Osmanlı kafaların kuruluş ve yükseliş dönemini yaşamadan direk çöküş dönemi ile başladık..şansımızı sk..m :D:D

bayramda marmaristeyim bana selimiyede balık rakı yaptırcan mı :D

axcel
15-05-2019, 16:03
bayramda marmaristeyim bana selimiyede balık rakı yaptırcan mı :D

ayıpsın başkan bekliyorum...

yyk
15-05-2019, 16:05
bende hakkımı helal etmiyorum tevekkeli 90 gündür gelmeyen kargolarım var

16EC813
15-05-2019, 16:06
ayıpsın başkan bekliyorum...

hadi bakalım :D emreyi almaya gelcem okul bitiyo ***** ,manayla bir iki gün denize girem diyom marmarisin serin sularında :D

mert_can 41
15-05-2019, 16:36
Çok sövdüm çok yoruldum beddualarımda bana gerimi dönüyordur nedir 1 yıldır çekmediğim kalmadı vallahi inancım kalmadı artık bunlar yüzünden yeter yaa bitsede sınav alsalar sıkıldım artık bunlardanda cahilerdende vergilerdende.

Eyüp
15-05-2019, 16:43
Hayatımda ilk defa telefonum eskimeden telefon değiştirmeyi düşünüyordum..Yalan oldu :)

sasuta
16-05-2019, 01:12
Ülkeyi kaça satarlar ki acaba? Aramızda para toplayıp alamazmıyız ki :D

EOZDAG
16-05-2019, 01:13
Arkadaslar benim kullandıgım telefonunda henüz kaydı yok 2 ay var bitmesine o zaman yaptırırım diyordum. Şuan yaptırsam bi yararı olur mu

Ben 2-3 gün önce yaptım, 618.60tl üzerinden ve sürem de sadece 2 yıl attı bence sizde biran önce yaptırın yoksa hem fazla ödeyeceksiniz hemde pasaport 3 yıl kilitlenecek.

EOZDAG
16-05-2019, 01:13
Ben 2-3 gün önce yaptım, 618.60tl üzerinden ve sürem de sadece 2 yıl attı bence sizde biran önce yaptırın yoksa hem fazla ödeyeceksiniz hemde pasaport 3 yıl kilitlenecek.

Edit: sabah konuyu görince kontrol ettim hala 1 ocak 2021 yazıyordu

Onurkk06
16-05-2019, 01:35
Pasaport kaydı bin TL olacak diye Bi duyum var inşallah duyum olarak kalır

Keşke Avrupada yaşayan gurbetçi olsaydım Avrupada çalış insan gibi muamele gör çalıştığın paranın hakkını al Trye gel burada kral gibi yaşa 10 bin euroyla trye gel krallar gibi 1 ay yaşa git Türkiye cennet gibi ülke de ülke size tabi cennet olur 1 euro 7 TL bundan iyi cennet mi olur mk

Selim.Y
16-05-2019, 01:44
Pasaport olayı acaip canımı sıktı sahurdan önce sebep olan herkese küfürler yardırdım ��

Şansa bak yazın tatile Kıbrıs’a gitmeyi ordan hem eşime hem kendime telefon almayı düşünüyordum.

Neler söylemek istiyorum da koyunların şikayeti ve mahkeme uğraşamam. İçimden küfür ediyorum. ��

fthdrn
16-05-2019, 02:06
Arkadaşlar bakın görüyorum aramızda kulağının arkası skilmemiş kişiler var lütfen yardımcı olun ve kafanızı aşağı doğru eğin.

300E
16-05-2019, 03:25
Ulan yaşıtlarım yurtdışında bugün okuldan Jessicayı mı miksem yoksa Alexisi mi diye uyanıyor, ben ise bugün hükümet bizi nasıl mikecek diye uyanıyorum, dünya cidden çok adaletsiz..

CloudGrey
16-05-2019, 08:16
Ulan yaşıtlarım yurtdışında bugün okuldan Jessicayı mı miksem yoksa Alexisi mi diye uyanıyor, ben ise bugün hükümet bizi nasıl mikecek diye uyanıyorum, dünya cidden çok adaletsiz..

ne yazıkki.

en büyük şansınız doğdunuz çoğrafyadır ;) gerisi hikaye...

lucky Jackal
16-05-2019, 08:28
Ona da vergi kesin anasını satıyim. Doymadınız.

Bir de 22 euro sınırından bağımsız olarak. Sanki ülkede alternatif var veya mevcut alternatiflerin fiyatı uygunda biz kafamıza göre yurtdışından alıyoruz. Maalesef benim esnafımda çakal, kendi arabası için parça getiren arkadaşlar ne dediğimi anlayacaktır. Aradığınız parçaların çoğunu yurtdışından vergisini kargosunu ödeyip getirseniz çok daha ucuza geliyor. Bir de adama diyorum ki ben bunu şu paraya zaten sokarım TR ye senden neden alayım. E biz kar yapmayalım mı diyor, e yapta %100 kar koyma kardeşim sende. Yurtdışından herşey dahil 2500tl ye tr ye sokabileceğim parçaya 5bin lira diyen adamlar var. Onu geçtim ikinci eline 3000 diyen var. Millet kafayı yemiş. 5k diyeceğine 3k fiyat ver bende esnafım kazansın hemde beklemeyeyim diye 500 daha verir alırım senden.

Mutu
16-05-2019, 11:51
"OO eğleniyor muyuz Türkiye?" :D :D

Canselmo
16-05-2019, 15:07
:) .. Kendi vergi sistemimiz o kadar kötü ki.. hazır direk alabilecek ürünlerden vergi miktarını ve çeşitliklerini artırıyorlar. Çoğu iş yeri sahipleri ticaret ile uğraşan veya ciddi paralar kazanan kazandığı kadar vergi vermiyor. Bunların içinde akp mhp chp de farketmiyor. Çoğu vergi kaçırıyor malesef. Hükümetin hazır ürünlerden vergi almak yerine vergi sistemini tamamen değiştirmesi. Ülke adına daha hayırlı olacaktır.

Vuh
16-05-2019, 15:39
Pasaport kaydı bin TL olacak diye Bi duyum var inşallah duyum olarak kalır

Böyle bir durumda yılbaşından itibaren geçerli olur değil mi? Yıl ortasında küt diye artış gelmez sanıyorum

Silence45
16-05-2019, 15:42
Böyle bir durumda yılbaşından itibaren geçerli olur değil mi? Yıl ortasında küt diye artış gelmez sanıyorum

Olur, geçen artışlar o şekilde oldu bir anda.

chatlaxs
16-05-2019, 16:00
Neymiş bu yapısal reformlar :soru:

https://www.youtube.com/watch?v=HZ_1vFsk38U

rebelh
17-05-2019, 08:28
peki imei klonlanabilen telefonlardan getirsek?
sıkıntı yaşar mıyız? pasaporta bile kaydetmeye gerek yok samsungun bazı modelleri klonlanabiliyor diye biliyorum

GokhanRS
17-05-2019, 08:38
peki imei klonlanabilen telefonlardan getirsek?
sıkıntı yaşar mıyız? pasaporta bile kaydetmeye gerek yok samsungun bazı modelleri klonlanabiliyor diye biliyorum

alayı klonlanır. android olsun yeter. ben eski androidlerimin hiç birini atmadım satmadım. bu paraları verecek kadar manyak değilim. kendim uğraşamasam bile 50 tl verir geçerim.

_opeth
17-05-2019, 09:11
Turkey Direct Mail Takip Sistemi Değişiyor | Turkey Post Takip | | Kargo Takip | Yurt İci Kargo Takip | Yurt Dışı Kargo Takibi (https://www.kargo-takibi.com/turkey-direct-mail-takip-sistemi-degisiyor-turkey-post-takip/591/)

şöyle bir yazı var. alımları banggood'a kaydıracağım.

Low-Rider
17-05-2019, 11:06
alayı klonlanır. android olsun yeter. ben eski androidlerimin hiç birini atmadım satmadım. bu paraları verecek kadar manyak değilim. kendim uğraşamasam bile 50 tl verir geçerim.

bu klonlama işi yaşıyor mu hala ? bir ara çok popülerdi

eski telefonların imesi yeni telefonlara çakılıyordu ama bir süre sonra patlamıştı sistem.

örnek olarak 3310 imeisini yeni nesil 3g'li bir telefona verince bir süre sonra imeisi alınan telefon 3g desteklemediği için otomatikman ortaya çıkıp kapanıyordu

fussy
17-05-2019, 11:14
çift simli telefonlar için tek simi aktifi diğeri başka kullanıcıya şeklinde doğubankta işlemler mevcutmuş. Detayını bilmemekle beraber bi abim mi 8 i o şekilde kullandı, geçenlerde de mi 9 alacağını aynı yöntemi kullanacağını söylüyordu. 400 tl civarı bi ücreti varmış.

GokhanRS
17-05-2019, 11:44
bu klonlama işi yaşıyor mu hala ? bir ara çok popülerdi

eski telefonların imesi yeni telefonlara çakılıyordu ama bir süre sonra patlamıştı sistem.

örnek olarak 3310 imeisini yeni nesil 3g'li bir telefona verince bir süre sonra imeisi alınan telefon 3g desteklemediği için otomatikman ortaya çıkıp kapanıyordu

tabiki android telefona android klonlaman lazım. aksi halde yakalanıyor. sonuçta gsm firmaları hangi imei hangi modele bağlı biliyorlar. o yüzden artık klonlama yaparken örneğin mi telefona lg g3 imei si atarsan telefonun bilgilerini de değiştirmen gerekiyor. telefonun lg miş gibi gösteriyorsun. aksi halde yakalanıyor sanırım. çok emin değilim ama bol bol yapan var. çatır çatır kullanıyorlar.

GokhanRS
17-05-2019, 11:45
bu arada bozuk telefon bile olsa ilandan arayıp işte arkasının fotoğrafını yolla filan diyenlere direk imei kısmını sansürleyin. aksi halde adam ihtiyacı olan şeyi bedava almış olur :D

Silence45
17-05-2019, 12:02
O iş hala devam ediyor ama her marka model desteklemiyor. Özellikle samsung'un bir sürü modeli, xiaomi'nin üst modelleri (mi8-9 gibi), huawenin yine üst modelleri vs desteklemiyor. İsteseniz de atamıyorsunuz. Çoğu da çözülmemişti. Yukarıda arkadaşın bahsettiği iş ise pasaport kardeşliği diye bir şey çıkartmışlardı çift hatlı aynı marka model telefonlarda tek pasaporta iki farklı kişinin aynı marka model olan telefonlarının birer imesini kaydedip kullanıyorlardı ama bu çıkan yeni kanunla onu da yapamazlar tc ye bağlı olacağı için.
Yapılan klonlama da marka model farketmez, eskisi gibi değil olaylar istersen 3310 at hattı bir kere 4g li telefona takıp tekrardan işlem yapılan telefona takarsanız sorunsuz kullanılır. Şahsen kendi telefonum, telefon olarak bile gözükmüyor :)

rebelh
17-05-2019, 12:06
Yapılan klonlama da marka model farketmez, eskisi gibi değil olaylar istersen 3310 at hattı bir kere 4g li telefona takıp tekrardan işlem yapılan telefona takarsanız sorunsuz kullanılır. Şahsen kendi telefonum, telefon olarak bile gözükmüyor :)

bu kısmı anlamadım?
yani her android telefonu getirip pasaporta kaydetmeden imei ile halledebilir miyiz?
burası Türkiye ya mutlaka bir yolu bulunur devlet bunla başa çıkamaz bence

Silence45
17-05-2019, 12:09
bu kısmı anlamadım?
yani her android telefonu getirip pasaporta kaydetmeden imei ile halledebilir miyiz?
burası Türkiye ya mutlaka bir yolu bulunur devlet bunla başa çıkamaz bence

Destekleyen Android modelse evet, bazı androidlerde anakart/işlemci artık sorun her neyse o işlem yapılamıyor teknik olarak. Yani yapılabilecek olan telefonlar var o modelleri araştırıp alırsanız kullanırsınız.

_opeth
17-05-2019, 12:11
çin pazarı diye facebook grubu var orada Hasan BAHAR adında biri getirtiyor imei değişimini de yapıyor hatta parça tedariğinde bile bulunuyor. para olsa 5250'ye mi9 explorer satıyor alır pasaportuma kaydederdim. 12gb ram 256gb hd ile uzun süre beni götürür.