PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aftercooler ?

ahmet3425
15-05-2019, 12:43
evet arkadaslar, aracım da 2,0 tdi 184 hp lik bir motor var bi kac iptal ve eklenti yapmayı dusunuyorum. gecen sunun bi intercoolerına bakayım boyutları nasıl diye bi kontrol ettim ama intercooler olmadıgını farkettim :)

turbonun cıkısı direk emmeye baglanıyor ve onunde aliminyumdan kocaman bi parca var bi suru su borusu girip cıkıyor bi sorusturayım dedim megerse aftercooler mıs havayı su ile sogutuyormus dizel araclara cok ilgili ve bilgili olmadıgım icin vay be teknolojiye bak dedirtti :D

gelelim derdime, ilerleyen zamanlar da bu gucu 250-300 bandına cıkartmak istiyorum aftercooler yeterli olacak mı ? extra intercoolera gerek duyar mıyım ?

maxima
15-05-2019, 14:10
http://www.techturkey.com/forum/project_cars/223027-alfa_romeo_159_1_9_jtdm_buyuk_turbo_enjektor_inter cooler_manifold_.html

aftercooler ile 300 hp aldı emre arkadaşımız. konuyu okuyunca sorularına cevap bulacaksın.

63owen63
16-05-2019, 12:36
Aftercooler'la güç alırsın ama önemli olan iat'ı istenilen düzeyde tutabilmek. Bu konularda oem intercoolerlardan çok daha başarılı aftercooler'lar. Ama nereye hangi güce kadar makul iat'lar sunacağını ancak gözlemle görmek gerekir, en doğrusu o olur. Ama 250-280 'lere kadar çok sorun etmeyecegini öngörebiliyorum.

Ersincelebi
02-06-2019, 11:23
aftercooler gayet stabil ve çok hızlı tepkime veriyor benim aracımda methanol ile destekledik sana da öneririm.