Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Satış sonrası sorun..

ottoman32
26-05-2019, 13:01
iyi pazarlar cümleten. Geçen hafta 1.2tdı polo aracımı sattım. Alan arkadaş yolda giderken kırmızı yağ ışığı yandığını stop edip tekrar çalıştırıp tekrar devam ettiğini ve yaklaşık olarak 60 km sonra da motordan şakırtılar geldiğini söyleyerek beni aradı. Bende çekiciyle çektirdim aracı sanayiye bakıldıktan sonra krank yağ pompası vs dağıldığını söylediler. Bende keşke yağ ışığı yandığında arasaydın çekiciyle çektirip masrafını da karşılarım fakat devam ettiğin için ben sadece 2 3 bin tl veririm dedim. Burda yasal olarak bir sorun var mı davacı olacak gibi duruyor arkadaşta. Aracı expere sokmadan aldı. yaklaşık 1 hafta geçti olayın üzerinden

ErayCerit
26-05-2019, 13:23
Madde 4: Sorumluluklar

Araç satış tarihinden önceki her türlü vergi, ceza, faiz vb. giderlerden satıcı, bu tarihten sonraki her türlü giderden ise alıcı sorumludur.

Araç halihazır durumuyla satın alınmış olup, satıcının GİZLİ AYIP kapsamında kabul edilebilecek halleri hariç, alıcı aracı görerek ve her türlü incelemesini yaparak satın almıştır.

kendilerine bu maddeyi okutun.Yağ lambası yanan aracı sağa çekip yağını kontrol etmek ya da en azından bir bilene danışmak aklına gelmemiş ve bu şekilde sürüp motor kırmış ise bu durumda sizin yapacağınız tek şey geçmiş olsun dileklerinde bulunmak.

ottoman32
26-05-2019, 13:34
Madde 4: Sorumluluklar

Araç satış tarihinden önceki her türlü vergi, ceza, faiz vb. giderlerden satıcı, bu tarihten sonraki her türlü giderden ise alıcı sorumludur.

Araç halihazır durumuyla satın alınmış olup, satıcının GİZLİ AYIP kapsamında kabul edilebilecek halleri hariç, alıcı aracı görerek ve her türlü incelemesini yaparak satın almıştır.

kendilerine bu maddeyi okutun.Yağ lambası yanan aracı sağa çekip yağını kontrol etmek ya da en azından bir bilene danışmak aklına gelmemiş ve bu şekilde sürüp motor kırmış ise bu durumda sizin yapacağınız tek şey geçmiş olsun dileklerinde bulunmak.

ben arkadaş almaya gelecek ayıp olmasın dıye daha bakıma 3.000 km varken yağ filtreleri değiştirdim mahçup olmayalım diye. araç zaten 2 2.5 yıldır bende sadece baskı balatası kötüydü ben bu durumu da arkadaşa izha ettim gelmeden önce haberi olsun sonra kulaklarımız çınlamasın diyerekten. Hatta çekici ve motor indirme parasını da kendim karşıladım. Arkadaşa da söyledim keşke ışık yandığında arasaydın da bu kadar içeri girmeseydi sorun neyse dedim ama tabi telefonda konuştuğumuz için herhangi bir delil de yok ortada. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum..

kesici
26-05-2019, 13:40
Vay canına, araba 2.5 yıldır sende yağ yakmıyor ve arabayı satınca yağ yakmaya-kaçırmaya başladı he.

Allah’ın işine bak sen... Senin suçun yok kardeş bence dış mihraklardır.

ottoman32
26-05-2019, 13:46
Vay canına, araba 2.5 yıldır sende yağ yakmıyor ve arabayı satınca yağ yakmaya-kaçırmaya başladı he.

keşke suçlamdan sorsanız sebebi neydi diye soğutucu patlamış yağı suyu indirmiş araç ben ne yapabilirim? Torpil mi koydum giderken üstüne yolda patlasın diye

kesici
26-05-2019, 13:52
keşke suçlamdan sorsanız sebebi neydi diye soğutucu patlamış yağı suyu indirmiş araç ben ne yapabilirim? Torpil mi koydum giderken üstüne yolda patlasın diye

Güzel kardeşim öyleyse senin ne kabahatin var da kafana takıyorsun ?

Benim lafım aracının motoru yağ kaçırıp veya yakıp, yağ dolu motorunu motor temizlik yapıp satanlara. O kadar araba aldım sattım ne motor ustaları ne de eksperler yağ yakma ve kaçağını anlamamıyorlar ve insanlar parasını Yok yere harcıyor. Aracın önceden yağ problemi yok ise ne diye 3000-5000 veriyorsun? Yok arabaya çekici yollamalar felan. Babanın oğlumu paranı dağıtıyorsun hayırdır?

ottoman32
26-05-2019, 13:57
Güzel kardeşim öyleyse senin ne kabahatin var da kafana takıyorsun ?

Benim lafım aracının motoru yağ kaçırıp veya yakıp, yağ dolu motorunu motor temizlik yapıp satanlara. O kadar araba aldım sattım ne motor ustaları ne de eksperler yağ yakma ve kaçağını anlamamıyorlar ve insanlar parasını Yok yere harcıyor. Aracın önceden yağ problemi yok ise ne diye 3000-5000 veriyorsun? Yok arabaya çekici yollamalar felan. Babanın oğlumu paranı dağıtıyorsun hayırdır?

adam şehir dışından geldiği için yardımcı oldum sadece, çekici arkadaşımdı sadece mazot parasını verdim onun çok fazla birşey gitmedi benim açımdan arkamdan anama avradıma sövürceğime 500 600 gitsin önemli değil

Yigit-Y
26-05-2019, 14:02
Muhatap bile olmazdim.
Kul yapısı çıktığı gibi kucağına alan gördüm.

Benim başıma şöyle birşey geldi.
Kardesim punto otomatik aracını sattik.
Ertesi gün robotu bozulmuş.
Arabaya exper firması hatasız demiş.
Bana geldiler alan kisiler cemkirmeye.

Sen bu araca exper yaptirdin mi?
Evet.
Exper hatasız dedi mi?
Evet
Eeeee ben sana hatasız verdim mi?
Evet.

O zaman bana neden cemkiriyorsun ?

Sus pus

Git expere cemkir.
Exper ne dedi peki.
Burdan çıktığı gibi bizim sorunlulugumuz biter demesin mi
Kardeslerimize 4000 tL girdi.

Bu iş kader şans işi.

Alan kişi noterde imza attiginda arabayi kabul etmis oluyor.

Ha şöyle olur diyelim siz ilana 3 parca boya yazdiniz.pert kaydi yok yazdiniz. Sonra araba komple boyali pert çıktı geçmiş olsun ottururler mahkemede.

Onun haricinde birsey olmaz

kesici
26-05-2019, 14:04
adam şehir dışından geldiği için yardımcı oldum sadece, çekici arkadaşımdı sadece mazot parasını verdim onun çok fazla birşey gitmedi benim açımdan arkamdan anama avradıma sövürceğime 500 600 gitsin önemli değil

Güzel kardeşim gene anlaşamadık :) Seninle adım adım yürüyelim bari.

Şimdi arabanın soğutucusunun patlatıp, yağını suyunu indirmesi senin suçun mu, yoksa yeni alıcının suçumu?

Birde araba sende iken 2 yıldır hiç yağ lambası yaktı mı ve sen 2 senelik süreçte bakım harici motorun yağ kapağını açıp yağ ekledin mi?

ottoman32
26-05-2019, 14:13

Şimdi arabanın soğutucusunun patlatıp, yağını suyunu indirmesi senin suçun mu, yoksa yeni alıcının suçumu?

Birde araba sende iken 2 yıldır hiç yağ lambası yaktı mı ve sen 2 senelik süreçte bakım harici motorun yağ kapağını açıp yağ ekledin mi?

son kısma cevap verdim sadece :) hayır kesinlikle ışık yanmadı. ne bakımda eksik çıktı yağ ne de herhangi bir ekleme yaptım tamamen şans işi elinde kaldı adamın

ottoman32
26-05-2019, 14:15
Muhatap bile olmazdim.
Kul yapısı çıktığı gibi kucağına alan gördüm.

Benim başıma şöyle birşey geldi.
Kardesim punto otomatik aracını sattik.
Ertesi gün robotu bozulmuş.
Arabaya exper firması hatasız demiş.
Bana geldiler alan kisiler cemkirmeye.

Sen bu araca exper yaptirdin mi?
Evet.
Exper hatasız dedi mi?
Evet
Eeeee ben sana hatasız verdim mi?
Evet.

O zaman bana neden cemkiriyorsun ?

Sus pus

Git expere cemkir.
Exper ne dedi peki.
Burdan çıktığı gibi bizim sorunlulugumuz biter demesin mi
Kardeslerimize 4000 tL girdi.

Bu iş kader şans işi.

Alan kişi noterde imza attiginda arabayi kabul etmis oluyor.

Ha şöyle olur diyelim siz ilana 3 parca boya yazdiniz.pert kaydi yok yazdiniz. Sonra araba komple boyali pert çıktı geçmiş olsun ottururler mahkemede.

Onun haricinde birsey olmaz

anladım teşekkürler ben takmıyorum o zaman arkadaşa yardımcı olayım dedim üstüme yıkmaya çalıştı

gokhankenar
26-05-2019, 17:43
Ben olsam çekicide yollamazdım 2000, 3000 de teklif etmezdim. Bunları yaparak adamın gözünde kendinizi ''BİLİYORDU DA SÖYLEMEDİ'' durumuna düşürdünüz bence. Ben olsam kesinlikle böyle düşünürdüm.

kesici
26-05-2019, 18:09
Ben olsam çekicide yollamazdım 2000, 3000 de teklif etmezdim. Bunları yaparak adamın gözünde kendinizi ''BİLİYORDU DA SÖYLEMEDİ'' durumuna düşürdünüz bence. Ben olsam kesinlikle böyle düşünürdüm.

Benim de demek istediğim buydu

CemBerk
26-05-2019, 18:53
Arkadaşın durumunu anlıyorum çünkü ülkemizde o kadar salak insan var ki insan ne yapacağını şaşırıyor. Bizim satarken merkezi kilit bozuk diyip sattığımız araca adam 4 ay sonra merkezi kilit taktırcam yarı yarıya olsun diye aradı. Arkadaş da yeni alan kişi mağdur olmuş olabildiğince yardım etmeye çalışmış ama yağ lambası yandıysa çekersin kenara ararsın hemen burda alan kişi kendi hatasından kaynaklanan durumu satıcıya yıkmaya çalışıyor yok öyle bir dünya.

denizhandinc
26-05-2019, 19:13

bu mesaja katılmakla beraber bu isler malesef biraz da kısmet. Bende scirocco alırken DSG sanzımanın patlayabilecegini bilerek aldım. Servis bakımlı arac ve alturda tanıdıgım oldugu icin patlasada sorun degil iyi niyetten yaptırırım dedim. 6 ay sonra sanzıman patladı. gittim yaptırdım 1 lira vermeden. ama bu sanzıman arabayı aldıgım gibi yoldada patlayabilirdi. Önceden ben bozulucam diye uyarı veren bisey degilki bu. ama arkadasın dedigi gibi iyilik yapayım derken süpheli duruma düsmüssün

kesici
26-05-2019, 19:29
bu mesaja katılmakla beraber bu isler malesef biraz da kısmet. Bende scirocco alırken DSG sanzımanın patlayabilecegini bilerek aldım. Servis bakımlı arac ve alturda tanıdıgım oldugu icin patlasada sorun degil iyi niyetten yaptırırım dedim. 6 ay sonra sanzıman patladı. gittim yaptırdım 1 lira vermeden. ama bu sanzıman arabayı aldıgım gibi yoldada patlayabilirdi. Önceden ben bozulucam diye uyarı veren bisey degilki bu. ama arkadasın dedigi gibi iyilik yapayım derken süpheli duruma düsmüssün

İyi niyet garantisinden değiştiremeyip, cebinden 15.000 Tl çıksa bu kadar iyi niyetli olabilecekmiydin? :D

denizhandinc
26-05-2019, 20:45
İyi niyet garantisinden değiştiremeyip, cebinden 15.000 Tl çıksa bu kadar iyi niyetli olabilecekmiydin? :D

Tabi olmazsında napıcaksın? Eski sahibini arayıp kardes DSG patladı arabayı geri al mı diceksin? Dikkat ettiysen "dsg nin patlama riskini bilerek" aldım dedim. Evet 6 ay sonra degilde yarım saat sonra patlasa noluyoruz der acaba arabayı kitledimi bize diye düsünürsün. Teorik olarak söylüyorum 6 ay sonra nasıl aracın eski sahibi suclanamazsa yarım saat sonrada suclanamaz. Pratigini bilemem :)

207_TR
26-05-2019, 21:06

Benim de demek istediğim buydu

Dostum senin mesajlarındaki tavır biraz gereksiz gerginliğie yol açabilecek cinsten. Gerek yok.

Konu sahibi arkadaş;

Araç sendeyken evveliyatında benzer yada buna yol açıcı bir sorun yoksa senin sorumluluğun yok.

Bazı parçaların ömrü vardır, bazen şans eseri erken arıza yapar.

Notere giderken de arıza olabilir.

Yağ lambası yandığı gibi durulması ve arıza tespiti yapılması gerekirdi.

Ama iyi niyet senin yaptığını gerektirir. Ufak bir destek yardım yerinde olmuş.

[RaCeR]
26-05-2019, 21:18
Alan arkadaş biraz cahil herhalde insan bi aracın kitapçığını açar okur bu ışık ne diye, hadi diyelim kitapçığı yok seni de aramak aklına gelmedi o an, interneti de mi yok. Bu bence bilinçli yapılmış da olabilir nasıl olsa ben bunu kitlerim gibi.

ottoman32
27-05-2019, 02:11
arkadaşla konuştuk sorunu tatlıya bağladık kabul etti artık. soğutucuyu ben alıp göndericeğim jest olsun :) teşekkürler herkese

SinanAdalı
27-05-2019, 02:50
arkadaşla konuştuk sorunu tatlıya bağladık kabul etti artık. soğutucuyu ben alıp göndericeğim jest olsun :) teşekkürler herkese

Herkesin başına senin gibi satıcı denk gelsin inş :)

AhmetKadir
27-05-2019, 07:52
Siz insanligin gerekliligini yapmissiniz. Su zamandaki olaylara bakinca da ornek bir davranis olmus. Genc sayilabilecek bi yaşta guzel bir hareket Tebrik ederim

TarikS
27-05-2019, 07:56

Fazla bile yapmışsın, Allah kat be kat karşılığını sana versin inşallah :)

Ben arabayı aldım Bursa'dan start stop çalışıyodu İstanbul'a geldim bozuldu akü bitti falan ertesi gün akü aldım yeni :D Arayıp da adama çemkirmedim yani maalesef ikinci el araba alınca motor da kırılsa ihtimaller dahilinde oluyor..

Oznsrl
27-05-2019, 08:10
Kusura bakmasında oda tam avelmiş yağ lambası yanan arabaya yağ eklenir yada sorun nerde ona bakarsın stop edip çalıştırmak bide devam etmek tam ninja işi olmuş