Orijinalini görmek için tıklayınız : Yapışkan temizleme
Selamlar,
Ön kaputta yırtık bir folyo vardı, geçen çıkarttım. Tabi çıkartan arkadaşlar çok uğraşmadı (uğraşmadığı için de az para aldılar zaten) üzeri yapışkanlı kaldı.
Şöyle bir google araştırması yapınca resinol ve decabit önerilmiş. fekat internette satan görmediğimden zift ve böcek pisliği çıkartıcı ürünlerin de bu konuda iyi olduğunu gördüm.
Şunu kullandım on numara oldu diyebileceğiniz f/p oranı yüksek kullandığınız ürün var ise tavsiyelere açığım.
wolkanku
28-05-2019, 15:11
yapışkanın tipini bilemiyorum ancak folyo tipi yapışkanları çıkartırken wd40 sıkmak çok etkili oluyor.
osmanaydo
28-05-2019, 15:47
Sentetik tiner de iş yapar. Neft diye de bilinir.
Boyaya zarar vermez. Kolay bulunur.
izopropil alkol yani kısaca ipa sık temizle.
hanım IPA'yı bir uçurmuştu ben yenisini alıp deneyeyim iyisimi :) tabi bu durumda bayramdan sonraya gözüküyor neyse iyice kirlenir yıkar üzerine uygular bide cila çekerim ohh miss
Gazyağı mutlaka zahmetsizce çıkaracaktır.
gazyağı kullandılar çıkmadı.
denizhandinc
28-05-2019, 22:38
gazyagı bence bi sehir efsanesi hicbisey cıkardıgı yok :D sentetik tiner candır
gemsazr9
28-05-2019, 22:41
Bauhaus ta satılan etiket sökücü ile reklam filmi sokmustuk
Bolkar1st
29-05-2019, 00:24
ben balata spreyiyle cıkarmıştım bi deneyin isterseniz :)
izopropil bir de reçine temizleyici alıp deneyeyim olmaz ise diğer alternatiflere yöneleyim dedim. Anlaşılan özellikle deneyen olmadı
MetalliHead
29-05-2019, 14:23
gazyagı bence bi sehir efsanesi hicbisey cıkardıgı yok :D sentetik tiner candır
zift lekeleri için çok iyi, gerisini bilemem.
imprezaWRC
29-05-2019, 15:31
Auto Finesse Oblitarate sür anında çıkar. Ne verecem o kadar para dersen bende eser miktarda kalmıştı beraber uygularız.
Auto Finesse Oblitarate sür anında çıkar. Ne verecem o kadar para dersen bende eser miktarda kalmıştı beraber uygularız.
fiyata gel :D bi kaç deneme yapalım bakalım uğraştırırsa bi garaj etkinliği yaparız :) Eyvallah :)
imprezaWRC
29-05-2019, 16:20
fiyata gel :D bi kaç deneme yapalım bakalım uğraştırırsa bi garaj etkinliği yaparız :) Eyvallah :)
Haberleşiriz, bu hafta zor olur. Zira yarın ss kuralları çervesinde bir yere gideceğim, Cuma günü de beni düzeltmeleri için hastaneye gitmem gerekiyor.
P.S : Fiyatı hakikaten çok artmış :(
ipa ile ben çok şey söktüm bugüne kadar sticker vs.çok uğraştırmaz diye düşünüyorum
Haberleşiriz, bu hafta zor olur. Zira yarın ss kuralları çervesinde bir yere gideceğim, Cuma günü de beni düzeltmeleri için hastaneye gitmem gerekiyor.
P.S : Fiyatı hakikaten çok artmış :(
Bayram sonrasına zaten düşünüyorum
sonax reçine temizleyici ve ipa ile denedim. üzerinden biraz katman çıkardı fakat yarım saatten fazla bir nokta için uğraştım sonuçsuz kaldım. bakım zamanı çbs pasta ile dalmayı planlıyorum.
tr_select
09-06-2019, 06:02
Balata spreyi ile gölgede ovalaya ovalaya pek zorlanmadan cıkardım benzer olayı.
Ne olur olmaz diye o bölgeyide tatlı suyla tekrar temizledim. Yapışkandan eser kalmadı.
gsi_club
12-06-2019, 23:02
folyodan olusan yapiskanlari cikartmak istiyorsan senin isini gyeon tar görür
DCO Works
13-06-2019, 09:38
tavan folyosuna en son benzin döktük 2 dk da çıkardı. gaz yağı vs ile saatlerce çıkmamıştı.
İnce su zımparası ile zımparala sonra pasta atarsın
Son durum Rm400 denilen bir temizleyici ve sert bir bez ile kazıya kazıya iki kişi çıkardık üstüne cizik giderme uygulayıp soft 99 katı wax geçtik. küçük bir kaç yerde nokta nokta kalsada beni memnun etti. Sonuçta çıkma kaput olduğundan çok ta tınmıyorum. zaten boyayan kaportacı da macunu bol bulmuş sanırım 700 mikronları gördük kaputta :( kaputun eskisine göre ağır olmasının bir sebebi varmış. Bulursam bir kaput yada uyguna evo kaput filan değişirim artık.
https://youtu.be/Xln0UlpyNKw
şöyle bi lanet idi.
Benzin iyi bir çözücüdür. Yine de çoğu zaman kazıma gerektirir. Geriye kalan tavsiyeler gerçekten yıllanmış kaput filmleri yapışkanlarında bir işe yaramıyor.
Gyeon Tar ile temizliyorum . Genelde işe yarıyor .Deneyebilirsiniz ...
mesajların biraz altına bakarsanız nasıl temizlendiğini yazdım arkadaşlar. Yapışkan baya içine işlemiş durumda idi.