Orijinalini görmek için tıklayınız : Tümseğe çok hızlı girdim
phoenixs
16-06-2019, 23:23
Merhaba tech ailesi
Gece vakti farketmedim tümseğe hızlı girdim neyse atladım üstünden eve geldim
Evvelki gün arabayı çalıştırdım sıkıntı yok fakat hızlandıkça araba salıncak gibi sağa sola sallanıyor dans ediyor sanki yarın sanayiye gideceğim de ne olmuş olabilir en azından bilgim olsun
Devriyaj bilyası ve şanzıman bilyası ne işe yarar ? Bilya dağılmıştır felan dediler kulaktan dolma
serhadocak
17-06-2019, 00:05
Jantın eğilmiştir, lastiğin balon yapmış olabilir, akslar hakeza, ön takımı iyi bir kontrol ettirin,amortisör kulelerine de iyice baktırın, gideceğiniz yere yavaş yavaş veya çekiciyle gidin...
Ben karteli delmiştim 80-90 giderken tümsekten atlayıp :) alt takımı kontrol etmekte fayda var.
osmanaydo
17-06-2019, 09:21
Sanayiye kurtarıcıyla gitmek en doğrusu.
Geçmiş olsun.
Jantı içten eğmiş olabilirsiniz
Ben de meclisin önünden kızalaya giderkenki istikamette Olgunlar'ın orada açık rögara sağ ön tekeri vurmuştum , koskoca passat havalanmıştı iyi airbag açmadık dedik.
İnip baktığımda birşey yok dedim ama 90'lı süratlerde sallanıyordu, sökünce içten eğildiğini görmüştük.
-Murat Özcan-
17-06-2019, 11:47
Muhtelemen jantın eğilmiş olabilir.
Düzgün bir jant doğrultma ustası sıfır gibi yapar onu benimde başıma gelmişti arkadaşların dediği gibi içeriden yamulmuş titreme yapıyordu.
Düzelince sorun kalmadı.
Umarım büyük bir şey yoktur.
Geçmiş olsun..
phoenixs
17-06-2019, 13:13
arka lastikleri öne taktık sorun devam ediyor söke söke gidiyor usta :D
arka lastikleri öne taktık sorun devam ediyor söke söke gidiyor usta :D
İyi ki airbagler açılmamış
İyi bir rot-balans ve jant düzeltme yapan bir yerde sorun tespit edilip düzeltilebilir diye düşünüyorum. Muhtemel ön jantlardan birinde eğiklik oldu. Kötü ihtimaller de salıncak veya amortisör vs. eğilmesi
Geçmiş olsun, Ankara'da yol namına bir şey yok malesef.
phoenixs
17-06-2019, 17:06
Merhabalar tekrar dan
ön tekerler arkaya takıldı jantlar da genel olarak sıkıntı var
sağ motor kulağı değişti
sol aks komple değişti
sorun giderildi
Tekerlerden neden kurtulmadiniz?