Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracınıza arkadaş-eş-dost vs tarafından yapılan ve/veya tersi hasarlar...
Ben de bi başlık açayım dedim, ara ara başıma geliyor, sayar söver ama bişey diyemezdim. Bunlara kızarken 1-2 sefer ben de yaptım farkında olmadan...
En çok sinir eden ise, sizinle benzer kafaya sahip, otomobil ile az çok ilgilenen bireylerin bu hataları yapması.
- Arabayı yeni almışım, daha sıfır düşünün, arkadaşlarla buluşmaya gitmişiz, adam "hıaaa bakim bu araba nasımışşşşş" diye haaaaaaaaaarş diye kaldırıma sürterek kapıyı açar.
- Giulietta yaylıyken, kayınpederin her seferinde istisnasız olarak kaldırıma indiği kapıyı vurması veya yukarıdaki gibi caaaaaaaaaart diye sürterek kapıyı hızlıca açması, hiç bir şekilde dikkat etmemesi... (Sonradan dikkat ettim kendi aracını da öyle süper dikkatsiz kullanıp, oğlunun çok kötü kullandığını iddia ediyor bir de :D)
- 207 varken de bi gün arka koltuk döşemesine bi baktım, tırtık tırtık kedi tırmalamış gibi. Ulan bu ne dedim... Sonra daha önce o koltuğa oturan ve kıçında (yani aslında belinde) kocaman metal marka plakası olan kotu giymiş kızı gördüm... Hay dedim sana da kotuna da...
- Kuzenim de bi kere böyle kapıyı açtı 207'de, caaaart diye sürterek açılmış, öküz herif hala arabaya oturmuş, kapıyı iyice fena sürterek cart cart cart diye çekmeye çalışıyor bi de... Ulan dedim manyak mısın, kapının takıldığını görüp hala oturarak niye çekmeye çalışıyosun, vereyim kapıyı komple al git... Gülüyo salak. Kendi arabası da var bi de...
Yani araba kullanmayı bilmeyen, arabaya ilk defa binen adamlar da değiller bunlar. Biz başkasının malına zarar vermeye dokunmaya korkarız, bunlar paldır küldür.
- İlk arabam 106 varken de arkadaş gelip Tipo'yla tampona dayayıp arkada gülüyodu hihouhauhahaaa diye, 2-3, en sonunda indim bak dedim kötü olacaz, kendine gel.. Bozuldu adam !?
Sonra tabi benim böyle milleti kınarken Allah'ın bi tarafıma bu kınadıklarımı sokması vardır;
- Benden fırın almaya gelen herife "büyük arabayla gel" dememe rağmen, A3 sedanla geldi, arabanın hiç bi yerine sokamadık fırını, ön koltuğu deneyelim dedi, sokmaya çalışırken fırının köşesi gitti A sütunundaki kumaş döşemeyi yırttı/çizdi. Lavuk uyuz oldu, yarın büyük araçla falan geleyim dedi, gelmedi tabi :D Gerçi onun derdi fırının durumunu görmekti gerçi, başka yerden daha düşük fiyat buldu çok büyük ihtimal ama bu da işin bahanesi oldu :D
- Bir de bizim ufaklığın araç koltuğunu satarken, bi vatandaş geldi eşiyle, çok düzgün kibar insanlardı. Adam daha yepyeni kırmızı full FR paket falan bi Ateca almış, koltuklar alcantra vs.. İşte diyorum biz de çok seviyoruz, çok güzel araç almışsınız güle güle kullanın cart curt.
Adam da eşi ve bebeğiyle gelmiş olunca koltuğu takar mısınız biz bilmiyoruz dediler. Tabi ki dedim, koltuğun isofix bağlantısına metal ayağı geçiricem, arabanın içine koydum koltuğu ama bi türlü koltuk yerinden kalkmıyor, biraz döndürmem lazım. Ulan nereye değdi nereye takıldı derken, meğer alcantra koltuğun bi yerine o metal ayağın kenarı çok hafif takılmış.
Adam kendisi çekmeye çalıştı, taaak diye kurtardık ayağı ama ufak bi şekilde iplik attırdı oradan. Adam neyse ya bişey olmaz falan dedi allahtan :)
Sizde de varsa böyle, bekleriz efenim :D
Kendi arabam serviste olduğu için 2-3 günlüğüne arkadaşımın tek kapı 307'sini almak için evine gittim. Otoparktan arabayı çıkarırken yine aynı arkadaşıma ait z4'ün tamponuna sürttüm. daha ne olsun :D ;)
Aklıma geldi, ben de benzinlikten çıkarken önümdeki arkadaşın arabaya gömmüştüm baaaaaam diye, allahtan bişey olmadı :D
ben eskiden kafam güzelken ışıklarda mutlaka arkadaşların arabalarına arkadan dayanıp öne iterdim tampon tampona
sonra çok şükür baba olduk biraz daha sorumluluk sahibi ağır bir insan olduk :D
CloudGrey
25-06-2019, 15:18
başkasının arabasını park ederken , arkada duran kendi arabama çarptım.
indim bi 5 dakka düşündüm kime sövim kime sinirleyim diye...çözüm bulamadım :)
başkasının arabasını park ederken , arkada duran kendi arabama çarptım.
indim bi 5 dakka düşündüm kime sövim kime sinirleyim diye...çözüm bulamadım :)
:):)
Arabayı aldığım gibi park sensörü taktiriyorum ben yoksa.
Typer bile var şuan
İnsanlik hali diye
Çok kotuymus senin durum :)
Sene 2015 soğuk bir şubat günü evden çıktım spor salonuna gidiyordum 4 yolda sağdan gelen 20 yıllık hemde baya yakın olduğum bir arkadaşımı gördüm durdum. O durmadı baktım geliyo dedim makara yapıyo heralde yapmıyormuş :D Bi bam etti indim hemen napıyon lan dedim kusura bakma kanka görmedim dedi lan dedim neyini görmedin koca arabanın :D neyse sonuç tampon far tampon demiri değişti :D
http://i.hizliresim.com/VlzWgR.jpg (http://hizliresim.com/VlzWgR)
geçen konu açtım turbo mil kırdı tamirdeyken eniştem arabasını emanet verdi. araba megane 2 sabah işe giderken paliolu bi ablaya arkadan vurdum. söyleyeceklerim bu kadar :D
turboman
25-06-2019, 15:27
Yıllar önce civic ef vardı kuzen istedi arabasını satmıştı arabasızdı kız arkadaşı gelcekmiş onu gezdircem dedi hemen verdim neyse akşam almaya gittim evi yakın bize sokağa bi girdim benim araba bi yamuk bakıyor yaklaştıkça belirginleşiyor bi baktım far kaput tampon üçlüsü birbirinden ayrı duruyor o arada geldi kuzen dedim bunun şahkülü kaymış nasıl oldu diye sordum valla kuzen benzin bitti yolda kaldım sonra babamı aradım geldi petrole çektik onda oldu galiba dedi. Ben tabi sinirle ne olduğunu anlamaya çalışıyorum bir baktım benim salal kuzen ipi ön panele bağlamış çekincede arabanın ön panel manel ne varsa yamultmuş tabi ama ben görünce haberi olmuş gibi salağa yatıyo ben ona sinir oldum hemen ordan arabayı alıp uzaklaştım kötü bi laf çıkmasın ağzımdan diye. Böyle çok anım vardır yazsam roman olur. Sırf araba istemesinler diye 2. Araba almıştım onuda otoparka koyuyordum anahtarıda ön sağ tekerin üstüne koyuyordum benim arabama bulaşmasınlar diye ne salakmışız aklıma geldi yine ;)
Tüh edit yokmuş. Yeni arabayı aldım instagramdan bir kızla tanıştım sahilde buluştuk önlü arkalı park ettik sonra sen çıkarken git boyasız arabamın tamponuna sürt :D tampon tabi önemli değilde yinece can sıkıyor. Tutanak tutalım dedim ben öderim dedi iyi dedim bir dahada hayatta lafa güvenip iş yapmam kim olursa olsun. 2 ayı geçti hala oyalıyor babamın oğlu değil ya niye benim cebimden çıksın servis 400 dedi sen 300 ver yeter dedim hatta işe girince geri öderim dedim daha napiyim ama hala oyalıyor şimdide temmuz 1-5 arası dedi iyi dedim yine vermezse saçını çekicem ahahah :D
Bende şirket aracı Caddy kullanıyorum, herkez kapılarını vurarak kapatıyo, her seferinde de ruhsatta kamyonet yazıyo diye mi bu muameleyi yapıyosunuz muhabbeti oluyor ve gülüyorlar. halbuki ben ciddiyim. niye vuruyosunuz ki kapıları yani. bir gün düşecek kapı o olcak.
Zeytinburnu - Merkezefendi'nin dar sokaklarında misafirliğe gittiğimiz bir yerde aracı park etmiştim. Kaldırım tarafı eğimli ve kapının tam açılmasına müsaade etmiyor. Huyumdur, araçta ki insanlar indikten sonra arabayı park ederim, bundan dolayı eşim kaldırımın eğiminin kapının açılmasına mani olacağının farkında değil. Dönüşte arabaya bineceği zaman kapıyı açtı ve kapı sacının alt kenarı 4 parmak kadar sürttü ve boyası kalktı. Yanımda rot-üş kalemi vardı pratikçe hallettim.
eş dost yapınca da bu modda oluyorum
https://www.youtube.com/watch?v=M6bfT2UC_cc
Arabayı yeni gören eş dost kanka versene 1 tur atayım diyor, haliyle kıramıyorsun ilerden dönüp geliyor eyvallah sıkıntı yok ama, arabayı teslim ederken neden P ye yük bindirip veriyorsun be aptal, otomatik vites kullanmayı bilmiyorsan kullanma işte. Geçen yine salağın biri gittiğim bir ortamda arabayı incelerken hafif rampa aşşağı duran arabanın el frenini indirip P ye yük bindirdi, tanıdık olunca bir şey de diyemiyorsun.
Feci şekilde bel ağrım vardı bir gün. Yapmam gereken işlerde vardı tabi. Aradım kuzenimi dedim gel bana bugun şoförlük yap. 5 - 6 saat boyunca bir yerlere gittik evrak ıvır zıvır işleri hallettik. İşler bitti. Arabayı parkediyor. Bende yanda oturuyorum. Güm diye bi ses geldi ve aniden durduk. Kör noktada kalan direğe çarpmışız. Bagaj kapağı yamulmuş baya. Hiç bir şey diyemedim. Çünkü adam bana o gün yardım etti. Canın sağolsun bana bugun yardım ettin dedim ama sanki o direk bana girmişti :D
Amcamın arabasıyla kendi arabama vurmuştum :D
Yakın bir arkadaşım arabamı istedi tabi kıramayıp verdim. Bende onun arabasına bindim arkadan takip ediyorum. Sokakta bir çukur var ve bizimkisi bunu farketmedi dan dun girdi tabi benim kafamdan aşağı kaynar sular döküldü. İnince tek kelime etmemesi de cabası..
Çukura girmiş, tamponu sürtmüş böyle şeylere şükredin
Kuzenim ben şehir dışındayken aracımı istedi işleri için git evden al dedim. 3 gün sonra kuzenimi karakoldan arabayı da otoparktan aldım :D
Aynı kuzenimin alkollü olduğu gece evine bıraktım arabası bende kaldı ertesi gün aracı bırakmaya giderken parkettiğim yerde birden beliren çiçeklik saolsun ön tamponu yenilemiş olduk
Ama mal mülk için kalp kırmam ters yapmam yine olsun yine veririm parayla düzelecek şeyler için kalp kırmaya değmez
Üstteki mesajda yazmak istediğim
Çukura girmiş, tamponu sürtmüş böyle şeylere şükredin
Kuzenim ben şehir dışındayken aracımı istedi işleri için git evden al dedim. 3 gün sonra kuzenimi karakoldan arabayı da otoparktan aldım :D
Aynı kuzenimin alkollü olduğu gece evine bıraktım arabası bende kaldı ertesi gün aracı bırakmaya giderken parkettiğim yerde birden beliren çiçeklik saolsun ön tamponu yenilemiş olduk
Ama mal mülk için kalp kırmam ters yapmam yine olsun yine veririm parayla düzelecek şeyler için kalp kırmaya değmez
Çok takılmam ama göz göre yapılanlarda benim çok canımı sıkıyor;
->"kanka bi deniyim mi?"
->"dene dayi"
(Soğuk motor) uraaaaaaaaaaaa, raaaaaaaa, raaaaaaa
->"Dayi verde bi deneyek?"
->"al dayi, ama lastik yok haberin olsun"
şehir içinde viraj kasmaya çalışmak, 4 çeker 112bg arabaya yanlama denemesi(üstüne; yanlamıyormuş)
ayak üstü muhabbet ederken ısrarla her arkadaşımın hemen poposunu kaputa yaslaması illa o arabaya yaslanılacak yani..
bir keresinde de camdan bakıyorum kucağında bebekle geldi komşu ablamız, focus hb bagaj cam üzerinde fiber spoyler var oturttu oraya bebeyi onunla da kalmadı bi alıp havaya kaldırıyor bi spoyler üstüne atıyor :) bekliyorum o çat sesini ısrarla ama yok..
3 arkadaş 2 araba başka arkadaşımızın evine gidiyoruz. 1 arkadaş önde kendi arabasında diğer arkadaş benim yanımda ani fren yapmamız gerekti bende frenlerin ve lastiğimin kötü olduğundan bahsediyorum. İlerde 2. ani freni yapmak zorunda kaldık zayıf olan frenlerimiz sıcak hava sayesinde iyice zayıfladı. 3 sefer önümde giden arkadaşım aniden panik fren yapınca frene bastım ama evde kimse yok :D arkadan tıklamıştım.
Benimde çok samimi arkadaşım bindiğinde otoban vs dinlemiyor sürekli camla oynuyor :)
Sağ koltukta oturur 5 dkda bir camı açar kapar. Çokta sevdiğimden şimdi bişey desem yanlış anlıcak kendi arabasını bana gözü kapalı verir çünkü sağolsın ama takıntılıyız aga biz :D yapma yani sürekli cam mekanizmasını mı bozucan :D
Bir de 1200 km giderim arabamda sigara içmem kayınpeder gelir biner ve 5. Dk dolmadan çat şöyle bir bakarım :) sonra da derki sen içmiyorsun dimi arabada ama her seferinde :D saygıdan da bişey demiyoruz işte sağolsun her zaman öz babam gibi davranır her konuda..
Motoru yeni almışım egzoz falan taktık. Kanı kaynayan arkadaşlar
Kanka bi anahtarı versene ilerden u atıp geleyim
Raaaatatatatataa patara kütere patara kütere. (motor soğuk)
Dedim kardeş napıyon sen hayırdır amk spor gazetesi.
egzoz patlıyo çok zevkli diyo.
O gün güzel bi kavga yaşandı aramızda. Sonra araya giren soğukluklar vs vs.
Gözümden sakınıyorum millet ağzına sıçıyo.
emanet araç sürmemde vermemde ailem hariç
2011 de E.30 um varken Borbet ler vardı. Sattım Orijinal jantları taktım. BBS o zaman 9 ofset li gri sarı alyan vidalı daha gelmemişti piyasaya. Çengelköy de akyol lastik yavuz abiden almıştım.2 ay bekledik o zaman.Dayı oğlu nikahı var hafta içi arabayı vermiştim.Neyse bunlar gitti gezdi geldi.pazar günü arabayı temizliyorum.o ne Sağ arka jantın yanak lar traşlanmış. Bir şey demedik tabi de çok koydu.Daha da kimseye vermedim araba falan.
Daha sonra e36 aldım. abim kurban bayramına gerede ye gidecekti. Yeğende 1 yaşında falan.Bende bayramda işteyim istedi arabayı. Bunlar yola çıkıyor bacanağıyla.Bacanağı Beyin tamiri işi yapıyor.Hendek parkshop ta bir müşteri kalıyor.407 dizel.Depo dolu adam bırakıyor anahtarı al napıyorsan yap diyip gidiyor. Bunlarda arabanın sorunu bildiğinden hemen yapıyorlar.Dizel diye ona binip gidiyorlar.Beni aradı. Araba parkshop da diye.Biraz tartıştım.Dedim anahtarı bırak oraya biryere gelip alıcam. Güvenlik sağolsun almış. Hareme gidecektim araç bulmaya. Komşum da akşam 12 gibi yola çıkacak araba hazırlıyor.Dedim abi böyle böyle Hendeğe kadar bıraktı beni. Aldım geldim. Sağolsun Bayram günü binlerce aracın girdiği yer.o zaman highway yoktu.En çok iş yapan yerdi.Arabayı otobüs yıkayanlar fırçayla yıkamışlar.Hare hare olmuş.Dedim adam vursa gitse ne diyecen bana.
Daha benle biryere gelmiyor bile. :)
2 kere arabamı başkalarına verdim birinde tampon sıfır takıldı komple boyandı diğerinde sağ taraf komple boyandı. Bir daha mı? Asla.
İsteyene direk ben babama bile vermiyorum diyorum. Küsen kusebilir.
2011 senesinde o zaman civic si aracım var fatihte arkadaşlarla oturuyoruz,dediler güllüoğluna tatlı yemeye gidelim ama nasıl yağmur var.neyse bindik arabaya 3 arkadaş unkapanı köprü altında sol seritte anlamsızca bi leon duruyor,ama biz duramıyoruz haliyle farlar kaput çamurluk panel radyatörler gitti. o zaman ki parayla hayatımın en pahalı tatlısını yemiştim.Tatlı yemeye gidelim diyen arkadaşımın da cebinde akrep varmış öğrenmiş olduk :D
-Murat Özcan-
26-06-2019, 09:40
Benden isteyen arkadaşlarıma da istersen para iste ama arabamı isteme diyorum.
Bir keresinde kendi aracım ile bir yerden dönmeyeceğini bile bile dönmeye çalıştım ve ön tampon sağ altını parçalamıştım kendime ne sövmüştüm bu benim hatamdı tabiki.
Takıntılı olduğum konu ise araba kirli iken o camlar açılıyor cıyk cıyk çizilme sesi geliyor ya ona deli oluyorum yok abi o cam araba kirliyken açılmamalı açanı görünce tepki gösteriyorum..
eskiden çok takıyodum son 3 yıldır umrumda olmuyo başımada birşey gelmiyo :D eskiden ilk arabayı verdiğimde biri lip çatlatdı. sonra bi arkadaşım 2 lastiğe balon yaptırdı. başka biri lastiği yardı. :D 3 yıldır sorgusuz anahtarları veriyorum daha kimse dokunmadı bile kafaya taksam kesin 2 kere pert olurdu araba :D
Bir gun arkadasla Frid bulusacaz evlerinin onune gittim. Arabası (honda civic si) yol kenarında kaldirima sıfır park edilmis duruyor. Mahalleye girince aradim kanka ben geldim diye. Bu da balkondan disari bakiyormus.
Evlerinin onu genis bir viraj. O zamanlar da bayagi apaciyiz. Ben o viraja girince el freni cek komple yaldir yaldir mahalleye gir. Aciyi tutturamadik tabi gittim sol arka camurluga bir ufak yaslandim :)
tutanak vs doldurduk sigortadan boyandi.
Bende subaru varken ve Istanbul'a kar yagdigi guzel bir gun arkadasla ruudvan ciktik. bir o sokak yan bir bu sokak yan derken arkadas bir yerde aciyi kacirdi fluance'a tosladık. kaput ucu camurluk far vs bir citir hasarlandi. Sonra gun bitince arabayi servise goturup beraber sokup toplayip ustaya boyatmistik. :)
C2 varken arkadasla beraber ise geldik. Sirketin onu biraz rampa. Duvara sıfır park edecem diye arkadasa dedim sen in ben sifir park edeyim. Tam inerken arkadas sen kapiyi elinden kacir. Tek kapi arac oldugu için kapı da agir ve buyuk. Kapı hızla duvara vurdu ucu 3 parmak iceri katlanmisti.
bir kac ani daha var aklima gelmedi simdi.
eskiden çok takıyodum son 3 yıldır umrumda olmuyo başımada birşey gelmiyo :D eskiden ilk arabayı verdiğimde biri lip çatlatdı. sonra bi arkadaşım 2 lastiğe balon yaptırdı. başka biri lastiği yardı. :D 3 yıldır sorgusuz anahtarları veriyorum daha kimse dokunmadı bile kafaya taksam kesin 2 kere pert olurdu araba :D
Aslında en güzeli ya Berkay :) Hep diyorum, umursamıcam vs vs ama bir türlü kıyamıyorum abi :D
magicblack
26-06-2019, 10:30
Kendi arabam fiesta dağ basinda kiz arkadasimla yolda kaldik hava -22derece. Telefon falan cekmiyor. Actim kaputu saga sola dokundum araba 3silindir calisti vurultulu sekilde ama gazdan gectigimde stop ediyor. Kiza dedim ki.ben calisinca gaza basicam sende kaputu kapat dedim. Motor calisti ben 4bin devirde sabit tutuyorum. Kiz kaputun ayakta tutan ayagi cikartmadan pat diye indirdi, kaput ayagi camurluk arasina kacti ve kiz hala kapatmaya ugrasiyor. Gazdan ayagimi cektim stop etti napiyon sen dedim kapatiyorum diyo. Ayaga baktim araya kacmis. Neyse gene calistirdim kaputu kapatmadan eve kadar 4bin devir sabit geldim. Frene bile basarken gaz fren iniyordum. Sabah bir baktim ki camurluk kasmis boyasi catlamiş. Arabanın tek boyasiz parcasi oydu
Kardesimde corsa 1.7 dti var motor yaptirdi 2.bin km rotaj yapti ,arabaya gozu gibi bakar bana emanet etti ariza varmis beyine baktir gel dedi. Isim vardi avm ye park ettim arkadan biri vurmus tampona. Tabi ben fark etmedim gittim arizayi gostermeye ariza yuksek hizda devir cevirirken ariza isigi yakiyor, cik otobana gazla gel dedi biraderim. Ciktim otobana gazladim geldim. Eve donduk bu motor nie sesli calisiyor dedi. Dedim ne alaka sonra arkaya bakti vuruk var burayi nere vurdun dedi dedim vurmadim. Servise gitti araba. Oyle bir gazlamisim ki egzoz ucu yanmis, tampon alti erimis, egzoz kumandasinin motoru erimis, en kotusude 1 silindirde piston eritme yapmis oda gomlekleri cizmis ,motordaki birkac parca kirilmis. Ben sok oldum Kardesim daha sana araba emanet edenin dedi.
kiraccemal
26-06-2019, 11:08
sıfır aldığım ibizamı 4 yıl boyunca nokta hatasız kullandım yıkatırken fırça bile sürdürmedim. Malımı da hiç sakınmam. Arkadaşlar ile yazlığa gideceğiz benim araç arkadaşın kapısında kalacak neyse bıraktım aracı arkadaşa da dedim anahtar sende kalsın bir şey olursa sağa sola çekersin. Ertesi gün aradı kanka arabayı vurdum dedi tamponu kaldırım kenarındaki demire sürtmüş. canın sağolsun dedim. Aracımın tek hatası oydu o şekilde de sattım zaten.
Mersonun kapıları normal araç kapısından daha ağır bizim bayan bir arkadaş her arabaya bindiğinde kapıyı öyle hızlı kapatıyor ki basınç hava kanalları tıkalı olsa aracın içerisinde sağır olursun.
emresener
26-06-2019, 12:47
caravelleyi bir düğün için bir arkadaşa vermiştim. sağ sol arkayı dönüş sırasında vurmuş - bagajıda park sensörü olmasına rağmen park ederken vurmuştu 1 günde 3 hasar :D
Lacivert vento yine bir arkadaş mobilya bakmaya giderken köpeğe çarpıp tampon farlar kaput şeklinde hasara uğratmıştı.
Yine GCN15 lacivert ventoya BBS RSleri taktığımız gün bir arkadaş kaldırıma sürtmüştü :D
canları sağolsun tabi.
bende milksop 'un ZK m3 ile yeşilköy A&F sokağında harikalar yaratmıştım toplam 5 araba (hareket eden sadece ZK m3 idi) :D
Berkanokan itiraf.com
Baya malzeme varmış herkeste :D
Babam da zamanında bi Taunus almış, koldan vitesli falan. Amcama, enişteme falan veriyormuş arada lazım olduğunda.
"Ulan bi gün bi geldim, Mehmet (amcam) vites kolunu kırmış, yerine de tornavida takmış, bana arabayı öyle bırakıp gitmişti, söylemiyo da, ulan vites kolunu nasıl kırarsın" diye anlatıyordu :) O günden sonra da kimseye araba vermemiş.
Kuzenim evlenirken babamdan arabayı istemişti Mercedes diye. Babam da bunu anlattı, vermedi. Çok bozuldular :) Bana da hep tembih eder, kimseye verme arabanı diye. Hanımla ortak kullanıyoruz, kuzeniyle birlikte çalışıyorlar, geçende kuzen bi yere gitti geldi dedi. Verme dedim. O da bozuldu. Herkes bozuluyor :)
Millet hemen bozulup "amaaan ne de gıymetli araban varmış" moduna geçiyor. Arkadaş, kıçımı yırtıp çalışıp borca girip almışım, niye dandik gundik şeyler yüzünden arabam hasar görsün? Tamam canınız sağolsun da lotodan çıkmadı ki... Ha sanki kendi başına gelse aynı tepkiyi vereceksin de... İnsanlar bi alem.
Bir arkadaşım 5 dk arayla aynı arabaya 2 defa arkadan çarptı :) Trafikte telefonla uğraşmanın sıkıntıları... :)
caravelleyi bir düğün için bir arkadaşa vermiştim. sağ sol arkayı dönüş sırasında vurmuş - bagajıda park sensörü olmasına rağmen park ederken vurmuştu 1 günde 3 hasar :D
Lacivert vento yine bir arkadaş mobilya bakmaya giderken köpeğe çarpıp tampon farlar kaput şeklinde hasara uğratmıştı.
Yine GCN15 lacivert ventoya BBS RSleri taktığımız gün bir arkadaş kaldırıma sürtmüştü :D
canları sağolsun tabi.
bende milksop 'un ZK m3 ile yeşilköy A&F sokağında harikalar yaratmıştım toplam 5 araba (hareket eden sadece ZK m3 idi) :D
Berkanokan itiraf.com
arada hala küfür ediyorum sana :)
Hakan Girginer
26-06-2019, 15:05
Yurt dışında üniversite yılları.
Toplamda 7 Türk öğrenciyiz, dördümüzün arabası var. Ama ne arabalar...
En pahalısı 400 dolar, en ucuzu da 50 dolara alınmış, V8 motorlu, tank gibi otomobil irisi şeyler.
Şehir içinde birimiz diğer araçlardan birini kırmızı ışıkta durmuş halde görürsek, gidip arkadan DAN diye vururduk.
Milletin aklı çıkardı, ama o arabalara hiçbir şey olmazdı.
En büyük araç da benimkiydi. 6.4 litre V8, yaklaşık 2900 Kg.
burkaykalyon
26-06-2019, 15:09
2003 yılında hasarsız boyasız E39'umuzu aile dostumuza vermiştik. Annesi rahatsızdı arabayla hastaneye götürüp getirmesi için. 15 gün sonra araba geri geldiğinde ilk gün yağ lambası hiç sönmüyordu ve soğuk marşta stop ediyordu. Ertesi gün sabahta aynısını yapınca çekiciyle servise gönderdik.
Meğersem arabayı verdiğimiz dostumuzun oğlu yağ kartelini patlatmış sonrasında saçma salak tırcı yağı eklemiş ve o haliyle bile deli gibi yanlamış tapa gaz gezmiş. Motor çöp haliyle. Ne piston kalmıştı ne de kapak.
Sonuç : Piyasası 23-25 bin TL idi o zamanlar. 15 bin TL'ye zar zor sattık arabayı. Dostumuzla da aramız bozuldu tabi. Küfür kıyamet vs.
2003 yılında hasarsız boyasız E39'umuzu aile dostumuza vermiştik. Annesi rahatsızdı arabayla hastaneye götürüp getirmesi için. 15 gün sonra araba geri geldiğinde ilk gün yağ lambası hiç sönmüyordu ve soğuk marşta stop ediyordu. Ertesi gün sabahta aynısını yapınca çekiciyle servise gönderdik.
Meğersem arabayı verdiğimiz dostumuzun oğlu yağ kartelini patlatmış sonrasında saçma salak tırcı yağı eklemiş ve o haliyle bile deli gibi yanlamış tapa gaz gezmiş. Motor çöp haliyle. Ne piston kalmıştı ne de kapak.
Sonuç : Piyasası 23-25 bin TL idi o zamanlar. 15 bin TL'ye zar zor sattık arabayı. Dostumuzla da aramız bozuldu tabi. Küfür kıyamet vs.
Yuh diyebildim kısaca..
Yiğit G.
26-06-2019, 15:23
Otomobilin bir kullanıcısı olur. O yüzden kimseye vermem.
xILuciferIx
26-06-2019, 16:03
Antalya Atatürk parkında gişeden geçince park alanı var solda kalıyor yol seviyesinden aşağıda, kız arkadaşım yanımda geri geri çıkıyorum birden gözüme 4 tane bacak takıldı ve güümm ortada ki kocaman çınar ağacına çarptım tampona mı yanayım yediğim tribe mi :)
Park ederken kendi aracımla babamın aracına çarptım :)
SekoLive
26-06-2019, 16:21
:):)
Arabayı aldığım gibi park sensörü taktiriyorum ben yoksa.
Typer bile var şuan
İnsanlik hali diye
Çok kotuymus senin durum :)
Benim arabada konuşan park sensoru taktırmış benden önceki sahibi.
Arabayı arkadaşa verdim ben yanındayım arabayı park ediyor o park ederken bende bişey dicem ama bi türlü aklıma gelmiyor.
Geriye taktı 60cm-50cm-40cm sonrasında durunuz diyor. Ayarı bu şekilde :D
Arkadaş 40dan sonra gelen durunuzu algılayamadı arkadaki tahtaya tatlı sert vurdu :D döndü bana diyo rki 40 santim diyordu 40 santim gitmedm :D
aklımda olup söyleyemediğim şey o an aklıma geldi arabadaki sensor 40 cm sonrası sıfıra sıfır oluyordu :D
eski tip park sensörüne dikkat etmek lazım.
sene 2011..
babamın kamyonet ile benim araba arka arkayalar , babamın kamyoneti geri almam gerekti bi sebepten , geri geri gelirken kütt kendi aracıma vurmuştum ... (ön sinyali kırıp kaputu ezmiştim)
sene 2012
baba ile tartıştık bi sebepten , yine araçlar arka arkaya , bu sefer kendi aracımı geri vitese takıp sinirden babamın kamyonetin kasasına vurmuştum , vurduktan sonra anahtarı kamyonetin kasasına atıp ordan uzamıştım .. (arka stopu kırıp bagajı ezmiştim)
burası iç dökme konusu olmuş millete ne hikayeler varmış en iyisi kimseden araba alıp vermemek hesabı kendine sorarsın en azından
Hiç sakınmadım,başıma da birşey gelmedi bu zamana kadar.
Tabi her arkadaşıma da aracımı vermem,sayılıdır.
immortalboss
26-06-2019, 22:32
2012 yılında Doblo aldık. Sıfır kilometre. Kız gibi bakıyoruz. Müşterimiz bindi araca. Malı var. Götürdük yanaştık. Kapıyı bir açtı dann...Cart,curt ediyor kapı.Altı çizildi tabi biraz...
Bir 131 aldım. Boya vs. çok iyi değil ama albenisi çok. Dedim hem detailing antremanı yapayım hem de bir polisaj görsün yüzü. Komple polisajını yaptım,motor,alt,iç temizliğini yaptım sökerek... 2 gün uğraştım. Babam çok beğendi. Bir gün biryere giderken benim arabayı alın ben eve giderim zaten çıkınca dedi. Doblo'yu aldım. Tatile gittim. Geri bir geldim. Benim arabayı fırça,kova,pril üçlüsü ile yıkamış.Ne wax kalmış üstünde, ne de polisajım... Heryer dairesel olmuş. Jest yapmış gibi anlatıyor bide...2 kelime söyledim. Şimdi detaylı temizlik yapınca benim arabayı da yap güzel yapıyorsun diyor.
Ailemde bir de kapı kapatma sorunu var. Han kapısı kapatır gibi gerinerek kapatıyorlar. Arabanın cam 2 parmak açık. Bir savuruyorlar kapıyı. Şangırt...
sanctuary35
26-06-2019, 22:50
arabamı vermeyi hiç sevmem, başkasının arabasını kullanmayıda hiç sevmem, arabaya binildiğinde bütün tuşlara basılmasına sinir olurum hanım bile alıştı artık klimayı camı ben açıp kapatıyorum.
amma bir gün danışmanlığını yaptığım bir firmaya sıfır reno tır geldi. dur şunun içine bakayım derken kapıyı bir açtım daaaan sundurmaya çarptı kapı anında kaçmıştım :D
Benim arabada konuşan park sensoru taktırmış benden önceki sahibi.
Arabayı arkadaşa verdim ben yanındayım arabayı park ediyor o park ederken bende bişey dicem ama bi türlü aklıma gelmiyor.
Geriye taktı 60cm-50cm-40cm sonrasında durunuz diyor. Ayarı bu şekilde :D
Arkadaş 40dan sonra gelen durunuzu algılayamadı arkadaki tahtaya tatlı sert vurdu :D döndü bana diyo rki 40 santim diyordu 40 santim gitmedm :D
aklımda olup söyleyemediğim şey o an aklıma geldi arabadaki sensor 40 cm sonrası sıfıra sıfır oluyordu :D
eski tip park sensörüne dikkat etmek lazım.
Bendeki kara düzen konusmuyor aga :):)
N11 den 50 tl ye alıyorum montaji 80 tl tutuyor ama yapcak birşey yok :)
dayımın oğlu evleniyordu, arkadaş ile konvoya katılmak için evin oraya gittik. Neyse evden damat falan çıktı, arkadaş dedi ki al sen kullan..
sıracevizler caddesini bilen bilir, orada u yapim derken yapamadım direk sabit duran araca girmiştim kartal ile. Kartal ın ön tarafı akordiyon oldu tabi
arkadaşta n'aptın a.. diye söylenince bir şey diyememiştim.
canları sağolsun tabi.
Berkanokan itiraf.com
Namin yürüdü bosver hahaha sokaga kazidin adını
Arkadasin arabayida ben kullanıyorum.
2012 mondeo neyse bunu ve bi arkadasimi benim eve biraktim markete gidicem bisiler alcam icicez edecez alem spec :D
marketten ciktim geriye taktim küt bi ses cop vardi oma vurdum ona diye indim. Ne copu c4 varmis, sagdan far camurluk kaput tampon l alayina yerlestirmisim. Mondeoda sadece sol camurluk biraz ezildi. Sabahina satmaya gidicektik yinede gittikte 1500tl kesti galerici arkadas :D
Özgür Güneş
26-06-2019, 23:17
Şu konudan %85 tımarhane vakası çıkar :D arkadaşlar pireyi deve yapmayın. Bu işler basittir, ya vermicen kimseye kafan rahat edecek ya da veriyosan artık her şeyi kabullenmişsindir, sesin çıkmayacak. Ben sadece güvendiğim kişilere arabamı veririm. Çok çok nadir güvenmediklerime veririm, o da kontrollü.
Not: verdi vermedi muhabbetini ilgili şeye çekeni yakarım :D
turboman
27-06-2019, 08:19
Şu konudan %85 tımarhane vakası çıkar :D arkadaşlar pireyi deve yapmayın. Bu işler basittir, ya vermicen kimseye kafan rahat edecek ya da veriyosan artık her şeyi kabullenmişsindir, sesin çıkmayacak. Ben sadece güvendiğim kişilere arabamı veririm. Çok çok nadir güvenmediklerime veririm, o da kontrollü.
Not: verdi vermedi muhabbetini ilgili şeye çekeni yakarım :D
Yani donu sıyırdıysan dişini sıkmayı bileceksin... ;) diyorsun
Özgür Güneş
27-06-2019, 10:14
Yani donu sıyırdıysan dişini sıkmayı bileceksin... ;) diyorsun
Tecavüz kaçınılmazsa zevk almasını bileceksin de ucundan iliştirilebilir :D
bende tercih etmem ama bazen öyle durumlar oluyor ki hayır da denilmiyor araba lazım olduğunda.arkadaşların benzer durumlarını kendi aracımda da yaşadım yeri geldi bende istemeden yaptım.hatta en yakın zamanda patronun Q7sini o kadar dikkatli kullanmama rağmen dar bir sokakta geri gelirken çamurluktan vurdum adamın arabası komple çamurluk boyandı.
burkaykalyon
27-06-2019, 10:59
sene 2011..
babamın kamyonet ile benim araba arka arkayalar , babamın kamyoneti geri almam gerekti bi sebepten , geri geri gelirken kütt kendi aracıma vurmuştum ... (ön sinyali kırıp kaputu ezmiştim)
sene 2012
baba ile tartıştık bi sebepten , yine araçlar arka arkaya , bu sefer kendi aracımı geri vitese takıp sinirden babamın kamyonetin kasasına vurmuştum , vurduktan sonra anahtarı kamyonetin kasasına atıp ordan uzamıştım .. (arka stopu kırıp bagajı ezmiştim)
Sülo reyiz effect....
7 liralık berbere giderken 7 bin liralık Tempra'dan olan ulu MAHO!!!
Taş yakından gelir misali benim olay; corsa dti aldığım gün erkek kardeşim ehliyetini aldı altına araba almış gibi olduk kendisi lisede de 1 sene çakınca lise son sınıfa ehliyetli girdi ben işe gidip geliyorum araba kapının önünde akşamdan pazarlığa başlıyo bizimki arabayla gideyim mi falan dedim tamam git hevesini al aradan bi 10 gün geçti akşam yine istedi dedim alma(bu arada okulla ev arası sözde 6 km ama yarım depo yakıtla verdiğim araba yakıt lambası yanık şekilde dönüyor her seferinde) ben işe gidince tabi almış gitmiş okula okul çıkış saati bi telefon serzenişini direk yazıyorum
-abi bi daha bana araba verme,ben istesem de verme gerekirse anahtarı sakla
ben: noldu oğlum?
-arabayı park ederken kaldırıma vurdum
ben:ee?
-sis kırık,tampon çatlak,jant yamuk
ben:lastikçiye git hallettir gerisine bakarız sonra(içimden küfür kıyamet tabi :D)
ertesi gün sanayiye gidiyorum araba kendi kendine şerit değiştiriyo falan lifte bi aldık salıncak oval olmuş, gerçeği 2 yıl sonra öğrendim kız arkadaşı varken yanında el freni çekmeye kalkıyo el freni tutmamış ilk anda sonra kendi kendine kitleyince arkaları kaldırıma yazılmış tabi
sonra abi bana niye arabanı vermiyon :D
unnamed54
27-06-2019, 13:59
kapının çarpılması mı desem ?
4-5 saat inciğini cıncığını temizlediğin arabanın içine leş gibi ayakkabıyla girmek mi desem ?
32. yaşım bitmek üzere, bu yaşıma kadar kimseden emanet araba istemedim, isteyenede aynı şekilde cevap veriyorum...
malım seni veripte mi kötü olayım vermeyip temi muhabbetinde vermeyip kötü olanlardanım...
Sülo reyiz effect....
7 liralık berbere giderken 7 bin liralık Tempra'dan olan ulu MAHO!!!
hee bide bu var
30 lira berbere para vermeyeyim diye 7 tl lik berbere giderken arabadayı pert etmiştim :)
Komşumuza emanet araba vermiştik, hiç bir şey olmamış geceye doğru anahtarı teslim etmişti,
Sabah görmüştük arabanın ön tarafının olmadığını
Pişkinlik lvl 99
enes_srb
27-06-2019, 14:37
En yakin arkadasima gecen sene kiz arkadasiyla dogum gununu kutlicak diye arabayi verdim besiktastan aldi bizim ordan 30 dk sonra telefonum calmaya basladi goren tanidiklar olum o nasil araba kullanmak seni hic boyle gormedik hayirdir diye , kardesimiz ortakoy bebek sahilinde saglam gazlamis bizim aracla :D Bisey soylemedim tekrar istediginde hayir dedim bizden aracini mi sakiniyorsun oldu . Duzgun kullansa vursun kirsin kazadir olur der geceriz ama ben kiraladigim aracla bile cold start a sicak kapatmamaya dikkat ediyosam sen emanet aldigin arabayi duzgun kullan
kiraccemal
27-06-2019, 15:12
Yıl 2013 citroen C3 aracım var o zamanlar. Arkadaşlar ile cafe de maç izliyoruz devre arasında samimi bir arkadaşım aracı ver de bir berbere gideyim maç bitimine yetişirim dedi. Tereddütsüz al kanka ayıpsın dedim. Maç bittikten yarım saat sonra aradı telaşlı bir sesle kanka arabayı vurdum napıcaz şimdi felan dedi. Sende bir şey yoksa gerisi önemli değil kardeşim dedim. Aracı park ederken arka sol kapıyı nasıl becerdiyse park yerinden çıkan başka bir araca vurmuş. Sol kapı içeri girmiş. 1 hafta ezik kapıyla gezdik tabi sonra kabul etmememe rağmen masrafını karşılayıp yaptırmıştı kapıyı.
Sti_Ozan
27-06-2019, 15:14
Bendede staj yaptığım şirketteki müdürümün arabası vardı,biryere gidip geldim sorun sıkıntı yok. Şirkete döndüğümde otoparka indim ama otopark kapısının anahtarı arabada yok. Güvenliğin kameradan görüp açması lazım. 1 korna 2 korna baktım tık yok dedim ozan şimdi burdan çık bakalım geri geri. Aynalar allaha bakıyor tabi arabanın burun yerde arkası gökte. Dar da bir alandı zaten,neyse geri geri geldim herşey iyi hoş artık nerdeyse caddeye çıktım. Tam manevrayı yaptım, içimden dedim ki allah allah bu kaldırım girişi bukadar geniş değildi. Kaldırımın üstünde büyük taşlar yok muydu. Tabi bunu düşündükten 2sn sonra bam diye bir ses geldi. Kör noktasına gelmiş sensör de ötmedi. Tamponun alt kısmı biraz traşlamıştım :D
Bir gun arkadasla Frid bulusacaz evlerinin onune gittim. Arabası (honda civic si) yol kenarında kaldirima sıfır park edilmis duruyor. Mahalleye girince aradim kanka ben geldim diye. Bu da balkondan disari bakiyormus.
Evlerinin onu genis bir viraj. O zamanlar da bayagi apaciyiz. Ben o viraja girince el freni cek komple yaldir yaldir mahalleye gir. Aciyi tutturamadik tabi gittim sol arka camurluga bir ufak yaslandim :)
tutanak vs doldurduk sigortadan boyandi.
Bende subaru varken ve Istanbul'a kar yagdigi guzel bir gun arkadasla ruudvan ciktik. bir o sokak yan bir bu sokak yan derken arkadas bir yerde aciyi kacirdi fluance'a tosladık. kaput ucu camurluk far vs bir citir hasarlandi. Sonra gun bitince arabayi servise goturup beraber sokup toplayip ustaya boyatmistik. :)
C2 varken arkadasla beraber ise geldik. Sirketin onu biraz rampa. Duvara sıfır park edecem diye arkadasa dedim sen in ben sifir park edeyim. Tam inerken arkadas sen kapiyi elinden kacir. Tek kapi arac oldugu için kapı da agir ve buyuk. Kapı hızla duvara vurdu ucu 3 parmak iceri katlanmisti.
bir kac ani daha var aklima gelmedi simdi.
bu kadar kısa ve masum değil senin hikayeler :D
bu kadar kısa ve masum değil senin hikayeler :D
Ahahaha dogru ya laa. Ben linea patlamasini unuttum. Onu sen yazmak istermisin pampa :) :) :)
Ahahaha dogru ya laa. Ben linea patlamasini unuttum. Onu sen yazmak istermisin pampa :) :) :)
belgeli halde arabanın konusunda var zaten kanka :D