Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzinli motor yağı ne renk olmalıdır?
BORAGUNDOGDU
29-06-2019, 18:51
Selamlar TT ailesi konuyu umarım doğru yere açmışımdır doğru yerde değilse özür dilerim.
Asıl konumuza gelirsek motosikletimin debriyaj balatası,yağ,conta,keçe takımı değişti komple bakım yaptım benzin filtersine varana kadar herşey sıfırlandı
120 km oldu bu bakımlar yapılalı yağ seviyesini kontrol ettim ve yağ grimsi bi renkte bu normal mi ? Motosikletim yamaha ybr 125
Benzinli arabada böyle bal rengi gibi olur ama motorsiklet yağı farklı mı acaba
BORAGUNDOGDU
29-06-2019, 19:54
bilmiyorum daha önce böyle görmedim yada dikkat etmedim galiba hava filtresi kutusuna kartelden bir hortum gidiyor ordanmı su aldı acaba bilemiyorum
BORAGUNDOGDU
29-06-2019, 19:55
su alsa yağ yoğurt gibi olur bu gri debriyaj değişti bu bir etken mi birde motor adana sıcağı acayip ısınıyor motor ondanmı acaba
Griyse dert olabilir. Bi incelesene simli gibi mi? Simli boya gibi nokta nokta parlitorbmu?
Montaj icin kullanilan gres yagi (assembly lube) kullanildiysa gri renk olmasi normaldir. Montaj gresinde molybdenum maddesi oldugu icin o renktir zaten. Liqui moly mos2 kullandiysaniz ne demek istedigimi anlarsiniz.
Bunun disinda yagin rengi yagin kondisyonunu gostermez.
immortalboss
30-06-2019, 07:42
Motosiklet yağları çok pahalı değil. Eğer kafanıza takılıyorsa bir değiştirip tekrar deneyin derim. Motorun tekleme, zor çalışma, gürültü gibi sorunları var mı?
BORAGUNDOGDU
01-07-2019, 21:31
hiç bir sorun yok montajı kullanmadık debriyaj yeni takıldı ondan olabilrimi herhangibi sim yada parçacık yok
hiç bir sorun yok montajı kullanmadık debriyaj yeni takıldı ondan olabilrimi herhangibi sim yada parçacık yok
Peki hic sivi conta vs. kullanildi mi?
BORAGUNDOGDU
03-07-2019, 14:25
Peki hic sivi conta vs. kullanildi mi?
kullanıldı
kullanıldı
Valla aklima sivi conta kurumadan calistirildiysa diye geldi ama tabi o an orda olmadan gormek zor.
Akliniza takildiysa yagi degismek en temizi.