Orijinalini görmek için tıklayınız : Wutse marka disk balata hk.
Merhaba E39 525i aracımın disklerinin değişmesi gerekli, balataları 10 bin km önce değiştirmiştim ama disk değişeceği için mecbur diskle yeniden değişecek.
Normalde internetten Ferodo marka disk balata alacaktım, parçacımı aradım wutse marka tavsiye etti, fiyat olarak hem uygun hem de garantili malzeme diyor, bir problem olursa getir değiştirelim diyor bu yüzden aklımı çeldi.
Wutse markasını hiç duymadım, var mı alıp kullanan tavsiye edebilecek olan.
Ferodo takım: 500TL
Wutse takım: 450TL ye geliyor.
hddsheriff
04-07-2019, 18:23
Merhaba E39 525i aracımın disklerinin değişmesi gerekli, balataları 10 bin km önce değiştirmiştim ama disk değişeceği için mecbur diskle yeniden değişecek.
Normalde internetten Ferodo marka disk balata alacaktım, parçacımı aradım wutse marka tavsiye etti, fiyat olarak hem uygun hem de garantili malzeme diyor, bir problem olursa getir değiştirelim diyor bu yüzden aklımı çeldi.
Wutse markasını hiç duymadım, var mı alıp kullanan tavsiye edebilecek olan.
Ferodo takım: 500TL
Wutse takım: 450TL ye geliyor.
50 TL için riske girmeye değer mi ? kaldı ki sorun yaşanırsa montaj yapacak ustanın umurunda olmayacak 2 kere işçilik yazacak.
ghibli06
04-07-2019, 19:15
o nedir yahu? feredo bile başarısız, OEM alın abicim diskleri, sonra 100.000 km gidecek diski 30.000 de değiştirmek gerekiyor...
Abi ferodo fren üreticisi değil mi? İyidir diye biliyorum. Bende 50 tl için değmez diyecektim. Bu arada oem diyorsun abi ama benim araç için gidipte gm marka almak çok kazık oluyor. Gm de gidip trw yada bosch a yaptırır diye düşünüyorum
ghibli06
04-07-2019, 20:33
Abi ferodo fren üreticisi değil mi? İyidir diye biliyorum. Bende 50 tl için değmez diyecektim. Bu arada oem diyorsun abi ama benim araç için gidipte gm marka almak çok kazık oluyor. Gm de gidip trw yada bosch a yaptırır diye düşünüyorum
ferodo balatada başarılı ama disk çok farklı olay... OEM diskler neden bu kadar uzun süre dayanıyor hiç düşündünüz mü?
Abi valla hiç bir disk değişip te sonuna kadar kullandığım aracım olmadı. Bilgilenmek isterim açıkçası
feradoda olsa soğuk sıcakta çarpılabiliyor diskler yıllardır oem balata disk kullanırım hiç öyle sorunlar yaşamadım
Şimdi araç vw veya Mercedes olsa çıkan disk ve balatalar belli. Merso da yıldızlı vw de ise trw bosch falan oluyordu. Benim araç opel veya fiatta durum gm ve opar oem oluyor onlarında kime yaptırdığı belli değil.
denizhandinc
04-07-2019, 22:19
F/P olarak Ferodo disk balata fena degil bence. OEM e serviste bayılacak 3-4 bin liran varsa o baska :D
50 TL için riske girmeye değer mi ? kaldı ki sorun yaşanırsa montaj yapacak ustanın umurunda olmayacak 2 kere işçilik yazacak.
Değmez tabi hocam ama ferodo bile eğilebiliyor en ufak şeyde, emin olamadım o yüzden, tabi işçilik konusu bugün aklıma geldi benimde, ferodo almaya karar verdim gibi.
o nedir yahu? feredo bile başarısız, OEM alın abicim diskleri, sonra 100.000 km gidecek diski 30.000 de değiştirmek gerekiyor...
Abi, conta, yağ siglonu vs gibi parçaları oem logolu alıyorum her zaman ama disk için hiç düşünmedim ama eminim alacağımın 3 katı fiyatı vardır.
Evet bende ferodo almaya karar verdim, önemli olan 50 TL fark değil de ferodo da eğilebiliyor sıcak soğuk farkından, acaba garantili olanı mı alsam diye düşünmüştüm.
feradoda olsa soğuk sıcakta çarpılabiliyor diskler yıllardır oem balata disk kullanırım hiç öyle sorunlar yaşamadım
Oem almak isterim ama fiyatı tahmini 3 katıdır.
F/P olarak Ferodo disk balata fena degil bence. OEM e serviste bayılacak 3-4 bin liran varsa o baska :D
W208 CLK200K aracımızda 4 disk 4 balata, artı el freni balataları da ferodo olarak değişti bi şikayetimiz yok cidden ama BMW de nasıl olur bilemiyorum. :)
Zimmermann oneririm benim e60 535d de ferodo bosch denedim en son zimmermann delikli aldim hic sorun yasamadim ki sorun cikmadigini hissettigim an digerlerine gore daha sert davrandim
Ben mesela fiatta opar disk 50 bin km kullandım hiç sıkıntı olmadı
Zimmermann oneririm benim e60 535d de ferodo bosch denedim en son zimmermann delikli aldim hic sorun yasamadim ki sorun cikmadigini hissettigim an digerlerine gore daha sert davrandim
Zimmermanı da bir araştırayım.
Ben mesela fiatta opar disk 50 bin km kullandım hiç sıkıntı olmadı
Bazen hiç beklenmedik markalar çok iyi performans sergiliyor, ben de o yüzden acaba dedim. :)
Aynen ama opar kime yaptırmış bilmiyoruz belkide bosch marma idi. Disk değişecek olsam gm çok pahalı bosch yada trw alırım sanırım. Punto ya kale balata almıştım güzel yumuşak sessizdi. Ben standart kullanıcı olduğum için sanırım astraya da kale marka alırım
Aynen ama opar kime yaptırmış bilmiyoruz belkide bosch marma idi. Disk değişecek olsam gm çok pahalı bosch yada trw alırım sanırım. Punto ya kale balata almıştım güzel yumuşak sessizdi. Ben standart kullanıcı olduğum için sanırım astraya da kale marka alırım
Astra j de mecbur kaldığım için kale almıştım, 20-30bin km sonra balata+disk delphi aldım çok daha iyi tutuyordu. Ama bu değişim esnasında kaliperlerde sorun olduğu ortaya çıktığı için tamir takımı ile hidrolik yeniledik belki bundan fark olmuştur
Astra j de mecbur kaldığım için kale almıştım, 20-30bin km sonra balata+disk delphi aldım çok daha iyi tutuyordu. Ama bu değişim esnasında kaliperlerde sorun olduğu ortaya çıktığı için tamir takımı ile hidrolik yeniledik belki bundan fark olmuştur
Belkide kale balata zorda kalınca sürekli frende tutmuyordur ama biz bilmiyoruz
Ben Passat’a Delphi aldım komple ön arka disk balata şeklinde takım. 15.000km oldu sorun yaşamadım. Öyle yokuş indim ki aşağı indiğimde ışıkta fren tutmuyordu öyle zorladığım zamanlarda oldu sorun yok çok şükür.
Merhabalar aracımın bakımını hallettim, ferodo disk ve hella pagid balata kombinasyonu yaptım, sanayiden eve gelirken 30-40 km kadar yol yaptım, ön frenlerden düşük hızda ciyk ciyk diye ses geliyor frene basınca da kesiliyor, ustamı aradım problem yok disk balata birbirine alışana kadar yapar yol yap geçer dedi ama böyle devam eder mi, eski eğik disklerimde de hella pagid balata kullanmıştım çok memnundum.. Bu ses geçer mi yoksa böyle kullanmaya mı alışacağız..
painkller
11-07-2019, 10:16
Merhabalar aracımın bakımını hallettim, ferodo disk ve hella pagid balata kombinasyonu yaptım, sanayiden eve gelirken 30-40 km kadar yol yaptım, ön frenlerden düşük hızda ciyk ciyk diye ses geliyor frene basınca da kesiliyor, ustamı aradım problem yok disk balata birbirine alışana kadar yapar yol yap geçer dedi ama böyle devam eder mi, eski eğik disklerimde de hella pagid balata kullanmıştım çok memnundum.. Bu ses geçer mi yoksa böyle kullanmaya mı alışacağız..
Mehmet dükkanın doblodada aynı problem vardı. ön sol vıyk vıyk ötüyor ama öyle böyle değil bildiğin ben geliyorum diye haber veriyor. Bu asbest yasakmış demir bakır parçaları falan atıyorlarmış onlar yapıyor deniliyor. Kale ile değiştim yeni değiştirdiğim balataları geçti şükür.
Umarım alışma sürecidir, böylede bir durum var ama 100-200 km civarından sonrada alışma süreci değil kocama sürecine giriyor.
Mehmet dükkanın doblodada aynı problem vardı. ön sol vıyk vıyk ötüyor ama öyle böyle değil bildiğin ben geliyorum diye haber veriyor. Bu asbest yasakmış demir bakır parçaları falan atıyorlarmış onlar yapıyor deniliyor. Kale ile değiştim yeni değiştirdiğim balataları geçti şükür.
Umarım alışma sürecidir, böylede bir durum var ama 100-200 km civarından sonrada alışma süreci değil kocama sürecine giriyor.
Ya kanka valla deli etti düzelmezse eğer yaz günü cam, sunroof açık gezemem o derece kafa mikiyor. :D Bu balatayı 11 bin km dir kullanıyorum ben bir kere ötmedi, yenisi neden ötüyor anlamadım.
ghibli06
11-07-2019, 14:46
sana dedim bu disc olayı önemli diye :)
sana dedim bu disc olayı önemli diye :)
Abi valla gönül isterdi orj logolu almayı ama normal yağ bakımı da geldi, ön takıma da giriştim, eksik 3-5 bişey vardı su hortumları, kaput keçesi, kornası falan filan bu yüzden fatura kabarık oldu, o yüzden ona logolu almaya sıra gelmedi. Araba istediğim ayara geldi, eksik bir şey kalmadı ama bu ses canımı sıktı biraz. PCV valfi, contalar vs gibi şeyleri her zaman orjinal logolu almayı tercih ediyorum. :)
Sokaktaki herkes orjinal kullanmıyordur herhalde. Çünkü herkesten bu tür sesler gelmiyor
ghibli06
11-07-2019, 16:42
beyler ben önerimi yaparım alan alır almayan almaz, OEM olmayan parçaların artık neredeyse tamamı Çin! özellikle disk ve balata hemen belli ediyor kendini, normalde 100.000 gidecek disk, hemen böyle memnuniyetsizlikler yaratıp 20.000 km olmadan lanet olsun deyip değiştiriliyor, Zimmermann, feredo vs bir çok disk denedim görüşüm hiç değişmedi... haaa şöyle kaliteli bir brembo alırsınız ona bir şey demem :)
Aslında haklısın abi. Bosch 300 tl diyelim gm400 100 tl ye 50 bin km fazla kullanıyorsun.
Strich Acht
11-07-2019, 19:24
oem üreticilerden birini tercih edebilirdiniz, textar, jurid gibi markalar oem üretici. Wütse'yi alman görünümlü taiwan mali çakma bir marka olarak biliyorum, 2. kalite ürünleri var eğer benim biliğim wütseyse o.
e39'da brembo disk almıştım çok çabuk eğilmişti, ağır araba olduğu için fazla ısınıyor diskler, çok da büyük sayılmazlar. aklıma e46 330 frenlerini uygulamak vardı hep ama uyuyor mu emin değilim.
ghibli06
11-07-2019, 21:12
oem üreticilerden birini tercih edebilirdiniz, textar, jurid gibi markalar oem üretici. Wütse'yi alman görünümlü taiwan mali çakma bir marka olarak biliyorum, 2. kalite ürünleri var eğer benim biliğim wütseyse o.
e39'da brembo disk almıştım çok çabuk eğilmişti, ağır araba olduğu için fazla ısınıyor diskler, çok da büyük sayılmazlar. aklıma e46 330 frenlerini uygulamak vardı hep ama uyuyor mu emin değilim.
piyasada çok fazla ÇİN brembosu var...
Ya yine kaliteli olarak düşündüğüm ferodoyu aldım ama, balatayı da kalite olsun diye hella pagid aldım değiştirmeden önce de bunu kullanıyordum, 11 bin km kullandım hiç ötme falan yapmamıştı. Kuzenimin CLK sında 4 disk 6 balata hepsi ferodo biz taktırdık, 7-8 bin km dir kullanıyor o da en ufak ötmedi, bu iş arabadan arabaya göre de değişiyor sanırım.
Strich Acht
12-07-2019, 08:37
Ya yine kaliteli olarak düşündüğüm ferodoyu aldım ama, balatayı da kalite olsun diye hella pagid aldım değiştirmeden önce de bunu kullanıyordum, 11 bin km kullandım hiç ötme falan yapmamıştı. Kuzenimin CLK sında 4 disk 6 balata hepsi ferodo biz taktırdık, 7-8 bin km dir kullanıyor o da en ufak ötmedi, bu iş arabadan arabaya göre de değişiyor sanırım.
Oyle ya aynı markanın balatası bile aynı sorunu yaşatabiliyor.
Başıma geldi bir kere, garantisi mi ne varmış parçacı demişti götürdüm değiştirdiler aynı markayla yeni takılan ötmedi.
Bir de disk balatayı aynı marka alın diye usta geyiği var ama pek inanmıyorum ona.
Ses fren yapmadan geliyorsa disk ve balatanın bir suçu yok. Bir şeyler diske sürtüyordur. Diskin arkasındaki tozluk olabilir veya başka bir şey diske sürtüyordur.
golf 7 aracıma yetkili serviste ön balataları değişti diskleri değişmedi. ötüyor efendim...
ses olayı bence disk ve balatanın kombinasyonu ile alakalı sadece diskten sadece balatadan kaynaklanmıyor.
Ses fren yapmadan geliyorsa disk ve balatanın bir suçu yok. Bir şeyler diske sürtüyordur. Diskin arkasındaki tozluk olabilir veya başka bir şey diske sürtüyordur.
Ama çok garip fren yapınca da kesiliyor anlamadım, acaba disk balata aşınmadığı için şuan sürekli temas halindeler sanırım o da diskin yüzeyine sürttükçe ses yapıyor gibi, sağ sol yaparken daha çok çoğalıyor ses. Az daha kullanayım geçmezse sanayiye gidicem.
tolga_55
18-07-2019, 08:14
Ama çok garip fren yapınca da kesiliyor anlamadım, acaba disk balata aşınmadığı için şuan sürekli temas halindeler sanırım o da diskin yüzeyine sürttükçe ses yapıyor gibi, sağ sol yaparken daha çok çoğalıyor ses. Az daha kullanayım geçmezse sanayiye gidicem.
Diskteki salınımdan yapıyor anladığım kadarıyla.
Diskteki salınımdan yapıyor anladığım kadarıyla.
400 km civarı kullanımdan sonra düzeldi gibi hocam.