Orijinalini görmek için tıklayınız : Yol Üstü Alışveriş Durakları
-Murat Özcan-
11-07-2019, 11:24
Forum da benzer konu aradım fakat bulamadım. Herkes için yararlı bir konu olacağını düşünüyorum.
Hepimiz yaz ayı ile birlikte tatil planları yaptık ve rotalar belirledik.
Paylaşımlara da bakarsak genel olarak çoğumuz Ege Ve Akdeniz bölgelerini tercih ediyoruz..
Yol güzergahları için de uygun alışveriş yapılacak yerler var mıdır ? Örnek (Avm-Outlet-Dükkan yada Fabrika Mağazası gibi)
Özellikle yazlık giyim-plaj kıyafeti-aksesuar vs vs şeyler tarzında uyguna alınabilecek bölgeler dükkanlar muhakak vardır gezip gören tecrübe eden arkadaşlar burada paylaşırsa gidecek dönecek olan arkadaşlara yardımcı olurlar diye düşünüyorum.
Şahsen ben geçen sene giderken Söke de Outlet tarzı yerler vardı oraları gezmiştim bir şeyler almıştım gidecek ve oradan geçecek arkadaşlara tavsiye ederim..
-Murat Özcan-
11-07-2019, 16:59
İnternetten kaynaklı yazım yanlışından sonra düzeltmeler yapıldı.
Güncel diyebiliriz..
sanırım düz mantık olacak ama 5 veya 7 yıl önce memleketime arabayla giderken biyerde durdum bir çorbaya 20 tl verince gidene kadar sövdüm bidaha yolda biryere girenin mk dedim girmedim,ufak bir çanta artık mevsimine göre erik şeftali armut kiraz pide vs hiç kazıklanmadım sadece yakıta para ödüyorum
-Murat Özcan-
12-07-2019, 07:38
sanırım düz mantık olacak ama 5 veya 7 yıl önce memleketime arabayla giderken biyerde durdum bir çorbaya 20 tl verince gidene kadar sövdüm bidaha yolda biryere girenin mk dedim girmedim,ufak bir çanta artık mevsimine göre erik şeftali armut kiraz pide vs hiç kazıklanmadım sadece yakıta para ödüyorum
Haklısınız hocam, genelde çoğu tatil bölgesi pahalı oluyor yol boyların da bir ihtimal ucuz outletler olduğunu düşünerek yol yapacak arkadaşlara bu konuyu açarak yardımcı olmak istedim..
Ege tarafına gidiyorsanız
Denizli den geçerseniz Bornoz Havlu çeşitleri cok uygun ve kaliteli oluyor yol kenarında fabrıka satıs mağzaları oluyor uğrayabılırsınız.
punto_multijet
12-07-2019, 08:00
Denizli den geçerseniz Bornoz Havlu çeşitleri cok uygun ve kaliteli oluyor yol kenarında fabrıka satıs mağzaları oluyor uğrayabılırsınız.
özellikle Buldan tarafı. Çok az yol uzatıyor ama değiyor
Ahmetfikri
12-07-2019, 09:07
denizlide alışveriş için yol üzeri değilde Buldanın içine girmek lazım çeşit ve fiyatlar fark ediyor ağam diye de bi kebapçı var tavsiye ederim :)
Ege dönüşü muhakkak Aydın Çöpşiş yerim. Somuncu Baba favorimdir. Tavsiye ederim.
İş için Ankaraya gittiğimde çitlekçi kuruyemiş için uygun. Kırıkkaledeki fabrika satış mağazasına girince kendimi kaybetmişliğim var. Hediyelik düşünülebilir.
Susurluk Belediye Tesisleri tost ayran molası için uygun.
Çanakkale-Balıkesir hatları için tavsiye alınır :)
sanctuary35
12-07-2019, 23:33
Ege dönüşü muhakkak Aydın Çöpşiş yerim. Somuncu Baba favorimdir. Tavsiye ederim.
İş için Ankaraya gittiğimde çitlekçi kuruyemiş için uygun. Kırıkkaledeki fabrika satış mağazasına girince kendimi kaybetmişliğim var. Hediyelik düşünülebilir.
biraz genelleme olacak ama, hiçbir izmirli ve aydınlı ortaklar ve civarında çöpşiş yemez :) hem pahalı hem lezzetsiz bence. Eskiden bodrum-marmaris yollarında sote güzel yerler oluyordu ama artık buralara istanbul tayfası çok geldiğinden biraz daha ana yoldan çıkıp yerler bulmak gerekli.
söke outlette keza baya ucuz olurdu zamanında ama normal bi avmden farkı kalmadı heryerde aynı fiyat. ama yol kenarlarında çok güzel taze meyve satanlar oluyor. gerçi onlarada kanmamak lasım. mesela kırkağaç kavunu daha çıkmadı ama kırkağaç-akhisar komple kırkağaç kavuncusu dolu :D
özetlemek gerekirse anayol üzerinde ne düzgün yemek yencek yer, nede ucuza alışveriş yeri kaldı.
-Murat Özcan-
14-07-2019, 10:09
özellikle Buldan tarafı. Çok az yol uzatıyor ama değiyor
denizlide alışveriş için yol üzeri değilde Buldanın içine girmek lazım çeşit ve fiyatlar fark ediyor ağam diye de bi kebapçı var tavsiye ederim :)
biraz genelleme olacak ama, hiçbir izmirli ve aydınlı ortaklar ve civarında çöpşiş yemez :) hem pahalı hem lezzetsiz bence. Eskiden bodrum-marmaris yollarında sote güzel yerler oluyordu ama artık buralara istanbul tayfası çok geldiğinden biraz daha ana yoldan çıkıp yerler bulmak gerekli.
söke outlette keza baya ucuz olurdu zamanında ama normal bi avmden farkı kalmadı heryerde aynı fiyat. ama yol kenarlarında çok güzel taze meyve satanlar oluyor. gerçi onlarada kanmamak lasım. mesela kırkağaç kavunu daha çıkmadı ama kırkağaç-akhisar komple kırkağaç kavuncusu dolu :D
özetlemek gerekirse anayol üzerinde ne düzgün yemek yencek yer, nede ucuza alışveriş yeri kaldı.
Kısmetse pazartesi gecesi vapura binip erdeğe geçiyorum oradan ağır ağır bodruma inmeyi hedefliyorum.
Bahsettiğiniz yerlere uğramayı düşünüyorum arkadaşlar..
Belirlediğim yol güzergahı sizce uygun mudur daha kısalacak bir yol var mıdır ?
Ya da yolda radar vs şeylere dikkat etmem gereken yerler var mıdır ?
https://i.hizliresim.com/dL3p34.jpg (https://hizliresim.com/dL3p34)
İbrahim33
14-07-2019, 11:35
bercesteye gitmeyinde nereye giderseniz gidin. sağlam iteliyorlar ve ilgi alaka güler yüz sıfır.
Ahmetfikri
14-07-2019, 15:57
kahvaltı için balıkesiri geçtikten sonra akhisara gelmeden yol üzerinde sol tarafta saklı vadi tavsiye ederim kahvaltısı gerçekten iyidir
İzmir'e yabancı misafirlerim vardı Topçu da yiyelim dedik akşam. Sadaka gibi iki gram et olan tabak getirdiler üstüne dünyanın hesabı. İzmir civarında başka önerin varmıdır bilmem ama Aydın'dakiler hem lezzet hem fiyat olarak meşhur topcuyu tokatlar. :)
MetalliHead
14-07-2019, 16:59
Antalya'ya gidenler Burdur'dan ceviz ezmesi almayı unutmayın :)
sanctuary35
15-07-2019, 21:28
İzmir'e yabancı misafirlerim vardı Topçu da yiyelim dedik akşam. Sadaka gibi iki gram et olan tabak getirdiler üstüne dünyanın hesabı. İzmir civarında başka önerin varmıdır bilmem ama Aydın'dakiler hem lezzet hem fiyat olarak meşhur topcuyu tokatlar. :)
oo topçu yılların iteleyicisi, forumun orda cihan et var ucuz değil ama çokta üzmez,
turgutlu salihli arasında cref ahmet var başarılı.
sanctuary35
15-07-2019, 21:31
Kısmetse pazartesi gecesi vapura binip erdeğe geçiyorum oradan ağır ağır bodruma inmeyi hedefliyorum.
Bahsettiğiniz yerlere uğramayı düşünüyorum arkadaşlar..
Belirlediğim yol güzergahı sizce uygun mudur daha kısalacak bir yol var mıdır ?
Ya da yolda radar vs şeylere dikkat etmem gereken yerler var mıdır ?
https://i.hizliresim./dL3p34.jpg (https://hizliresim.com/dL3p34)
yollarda radar oluyor zaten bodruma giderken bir sürü çevirmeden geçiliyor. genelde radarlardan önce kücük ücgen uyarı levhası koyuyolar
eğer bütçe sorun değilse, akhisardan otobana girerseniz, aydın otobanı söke çıkışına kadar otobandan çıkmazsınız. söke-didim arası uzun düzlükte kesin radar olur.
AlwaysFast
16-07-2019, 14:15
bercesteye gitmeyinde nereye giderseniz gidin. sağlam iteliyorlar ve ilgi alaka güler yüz sıfır.
Pazarlama dolayısıyla sürekli uzun yola gidiyorum. Berceste'ye gitmeyeyim diye nereye gittiysem pişman oldum. Ankara güzergahı üzerinde adamakıllı bir şey yiyecek ve kazıklanmayacak bir yer yok, yine en iyisi berceste
Birkan61
16-07-2019, 14:20
Pazarlama dolayısıyla sürekli uzun yola gidiyorum. Berceste'ye gitmeyeyim diye nereye gittiysem pişman oldum. Ankara güzergahı üzerinde adamakıllı bir şey yiyecek ve kazıklanmayacak bir yer yok, yine en iyisi berceste
Highway iyi değil mi ya :) Ben orada yiyorum istanbul - ankara giderkende dönerkende
free-hifi
16-07-2019, 15:21
Çine de köfte ve çöp şiş yemeyin sözde en iyi yerine gittim kasap Mehmet mi ne baya büyük kalabalık o köfte yanına konulan baharat ile İstanbula gelene kadar geğirdim