Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerika'ya kişisel eşya göndermek/götürmek
Merhaba abilerim arkadaşlarım. Bir aksilik olmaz ise Amerika'ya yolcuyum 2 ay sonra. Bu süreçte yanımda kesinlikle götürmem gereken diecast modellerim var çünkü 2006 yılından beri bu hobinin içindeyim. Yaklaşık 25-30 kadar 1/18 ölçekte modelimi Amerika'ya götürmek istiyorum. Bu hususta , modellerimi kutularıyla , belli ölçülerde birleştirip sonrasında bir örtü ve daha da dışarıdan streç ile kaplayarak sağlam bir kargo şekline getireceğim. Daha sonrasında ise 2 seçenek ile modellerimin ulaşımını sağlayabilirim. Ya giderken ekstra bagaj hakkı alarak modelleri yanımda götürmek ya da buradan belli başlı kargo firmaları ile (FedEx-TNT , UPS , DHL gibi ) buradan kargolamak . Her ikisi içinde ne kadar fiyat tutacağı hakkında bir bilgim yok. Arada ciddi bir fiyat farkı olup olmayacağını da bilmiyorum . Ama kesinlikle modellerimi burada bırakmak istemiyorum. Tek istediğim modellerimin en az hasar ile buradan yurtdışına ulaşmasını sağlayabilmek. Bu yüzden bu işin içinde olanlar , daha önce gönderenler bana yardımcı olabilir mi ? Nasıl bir yol izlemeliyim? Teşekkürler.
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/67390389_650681258742492_6837067033008406528_n.jpg ?_nc_cat=102&_nc_oc=AQk6KqPR5_UqzalEshYEBnXy3IpX7N0W8uGQFsxMdVN clDUb4ojfdAJrPq29KuDYH_A&_nc_ht=scontent-frt3-2.xx&oh=d6860745cfdcb10b92895193cb06b18b&oe=5DB89FA5
M_PROJECT
16-07-2019, 13:56
Gemi ile gonderebilirsin, konteyner kiralayabilir yada birileri ile paylasabilirsin. En iyi cevaplari bu tip tasimacilik yapan firmalardan alirsin. Bunlarin ticari urunler sinifina girip girmedigini belirten bir yazi da isteyebilirler senden, gumruk musavirliklerine danisabilirsin.
i-vtec07
16-07-2019, 14:19
Kanka hayırlı yolculuklar. Temelli mi gidiyosun?
Gemi ile gonderebilirsin, konteyner kiralayabilir yada birileri ile paylasabilirsin. En iyi cevaplari bu tip tasimacilik yapan firmalardan alirsin. Bunlarin ticari urunler sinifina girip girmedigini belirten bir yazi da isteyebilirler senden, gumruk musavirliklerine danisabilirsin.
Çok teşekkür ederim. Peki bu ticari ürün olmadığını belirten yazıyı nereden temin edebilirim ?
Kanka hayırlı yolculuklar. Temelli mi gidiyosun?
Aynen kankacım. 3-4 ay içerisinde yolcuyum. :)
Ne güzel şanslı bir kişi daha gidiyor buralardan,tebrik ederim.
eğer olumsuz bir durum olursa modellere talibim :D
M_PROJECT
16-07-2019, 15:12
Çok teşekkür ederim. Peki bu ticari ürün olmadığını belirten yazıyı nereden temin edebilirim ?
Temelli bir yerlesme soz konusu ise Konsolosluk ile gorusebilirsiniz, kisisel esyalari goturmek icin prosedur bellidir.
Temelli bir yerlesme soz konusu ise Konsolosluk ile gorusebilirsiniz, kisisel esyalari goturmek icin prosedur bellidir.
Evet temelli yerleşme söz konusu olacak . Sanırım oradan alacağım vize etkili olacaktır bu hususta
Kac kilo getireceginizi bilemiyorum...
Genel uygulama su THY ile geldiginizde...
Kargoya gidecek valizler tartilir bir kac kilo fazlasina musaade edilir...
Kabine aldiginiz kucuk valizler ise standar olculerde ve disaridan siskin falan durmuyorsa tartilmiyor. Biz komple yemek takimlarimizi getirmistik yerlesirken... bir hespa kitap yapin isterseniz...
onursumer
16-07-2019, 18:52
düzgün paketleyip tartman mantıklı olur
ben 4 tane semi slick getirdim uçakla thy ile almanyadan tr ye :D
ağırlık onemli zaten büyük bagaj kısmı var boyuta çok takıldıklarını gormedim
boyut olarak biraz büyük olacaktır diye tahmin ediyorum. Yavaştan kutulama işlemlerine geçeceğim. Her ne kadar göz önünde bulunması ve hızlı olması açısından giderken yanımda ekstra bagaj hakkı alarak götürmeyi düşünsem de , DHL-UPS gibi firmaların da sağlamlığından ve zahmetsiz olmasından dolayı bu firmaları da tercih edebilirim.
En güzeli hacı adayı gibi kocaman tek paket haline getirmek olur. sıkıcasarmalyıp paketleyip dışına köpükü yorgan morgan sarıp ağırlıktan çekinmeden götürmek lazım. üzerine yine kırılır eder uyarılarıyla bagaja ver derim en az darbeyi yine bu yöntemle alır. kargo dediğinde kaç farklı aktarma merkezine girip çıkacağını bilemezsin ve çok pahalı da tutar. ucuz tarife desen risk daha da artacak
bir de oraya gittiğinde pasaportu geçip valizi aldın diyelim çıkarken gümrük polisleri yine durdurur muhtemelen, çekinecek korkacak bir şey yok da sadece hazırlıklı olman için söylüyorum :) hikayeni güzelce anlatırsan bir şey demezler hatta içini açmana gerek dahi olmayabilir. açtıracak olurlarsa diye paketleme aşamalarının fotolarını çek, dostça bi muhabbetle onları gösterip de geçersin
ben valize sucuk mucuk doldurunca gümrük kağıdına yanımda "dry fruit" tarzı şeyler var diye işaretliyordum, o ne deyince çıkarıp kurutulmuş kayısı, çekirdek falan gösterip geçiyordum. :D bu tip oyalayıcı şeylerle daha uzun diyalogların önüne geçebilirsin her zaman
Yurtdışı kargo anlaşması olan bir tanıdığınla 10'ar tane 3 paket halinde bir kaç gün arayla yollayabilirsin aslında. Abd için 800$ gümrük sınırının altında kalmış olacağından sorun olmaz diye düşünüyorum.
En güzeli hacı adayı gibi kocaman tek paket haline getirmek olur. sıkıcasarmalyıp paketleyip dışına köpükü yorgan morgan sarıp ağırlıktan çekinmeden götürmek lazım. üzerine yine kırılır eder uyarılarıyla bagaja ver derim en az darbeyi yine bu yöntemle alır. kargo dediğinde kaç farklı aktarma merkezine girip çıkacağını bilemezsin ve çok pahalı da tutar. ucuz tarife desen risk daha da artacak
bir de oraya gittiğinde pasaportu geçip valizi aldın diyelim çıkarken gümrük polisleri yine durdurur muhtemelen, çekinecek korkacak bir şey yok da sadece hazırlıklı olman için söylüyorum :) hikayeni güzelce anlatırsan bir şey demezler hatta içini açmana gerek dahi olmayabilir. açtıracak olurlarsa diye paketleme aşamalarının fotolarını çek, dostça bi muhabbetle onları gösterip de geçersin
ben valize sucuk mucuk doldurunca gümrük kağıdına yanımda "dry fruit" tarzı şeyler var diye işaretliyordum, o ne deyince çıkarıp kurutulmuş kayısı, çekirdek falan gösterip geçiyordum. :D bu tip oyalayıcı şeylerle daha uzun diyalogların önüne geçebilirsin her zaman
Dediğiniz gibi yapmak en mantıklı . Zaten dediğiniz gibi kıyafet ve modellerim dışında herhangi birşey götürmeyi düşünmüyorum. :D
Yurtdışı kargo anlaşması olan bir tanıdığınla 10'ar tane 3 paket halinde bir kaç gün arayla yollayabilirsin aslında. Abd için 800$ gümrük sınırının altında kalmış olacağından sorun olmaz diye düşünüyorum.
Oraya yerleşeceğim ve ticari bir amaç taşımayacağı için gümrük fiyatı ile problem olacağını sanmıyorum. :)
Oraya yerleşeceğim ve ticari bir amaç taşımayacağı için gümrük fiyatı ile problem olacağını sanmıyorum. :)
Yok benim demeye çalıştığım şöyleydi. Yurtdışına ticari gönderi gönderen ve kargo anlaşması olan bir tanıdığınla eşyalarını kargolamaktı. Eskiden dhl ile anlaşmam vardı, hala devam ediyor olsa yardımcıda olurdum. Bahsettiğin boyutta bir gönderi toplamda 70-80 euro tutardı benim anlaşmamda. Kutusu bile çizilmeden iki-üç günde giderdi paketlerin.
Tanıdığın varsa bu şekilde yapıp rahat rahat tek valizle uçağına atlar gidersin. Eşyalarında kargoyla gider.
Strich Acht
17-07-2019, 15:30
normal ptt ile de gidiyor gönderiler uzun sürüyor ama paketi sağlamsa birşey olmadan gelir. orada da usps teslim ediyor.
R21TURBO 41
17-07-2019, 15:41
Kutunun agirligi 20kg i gecmiyorsa DHL ile 3 gunde gelir. DHL i arayip kutunun icerigi ve agirligi ile ilgili bilgi verirsen net cevap alirsin.
Kutunun buyuklugu ve agirligi uygunsa bagaja vermek en garantisi.
2 ay once Turkiye den Amerika ya ev tasidim. Sormak istedigin bir sey olursa yardimci olmaya calisirim.
Kutunun agirligi 20kg i gecmiyorsa DHL ile 3 gunde gelir. DHL i arayip kutunun icerigi ve agirligi ile ilgili bilgi verirsen net cevap alirsin.
2 ay once Turkiye den Amerika ya ev tasidim. Sormak istedigin bir sey olursa yardimci olmaya calisirim.
Ben sorayım izninizle, konteynırla mı taşındı ev eşylarınız, firma ve fiyatlama nasıl yapıldı? Benimde öyle bir düşüncem var yakın zamanda tüm ev eşylarımı getirmesemde 5 10 koli eşyam çıkacaktır diye düşünüyorum.
ChuckBartowsKi
17-07-2019, 15:49
Benzer bir durum sayarlar belki ben de Zippo çakmakları severim baya da vardı elimde özellikle abd de yaşarken hem ucuz hem çeşit fazlalığından baya bir almıştım Türkiye dönüşünde problem yaşadım neredeyse hepsini gümrüğe bıraktım.
R21TURBO 41
17-07-2019, 16:48
Ben sorayım izninizle, konteynırla mı taşındı ev eşylarınız, firma ve fiyatlama nasıl yapıldı? Benimde öyle bir düşüncem var yakın zamanda tüm ev eşylarımı getirmesemde 5 10 koli eşyam çıkacaktır diye düşünüyorum.
Konteynir 2500 dolar. Kagit kurek isleri cok fazla , sigorta istersen 5-6 bin dolarlari buluyor ki , gemi ile 40-50 gunde geldiginden, saglam esya getirebilen arkadas olmadi. NorthCarolina Amerika nin kirsali oldugundan fiyatlar gayet uygun.O yuzden ev asyalarini burdan aldim.Hele birde garaj satisi denk getirirsen tum evini bedavadan biraz pahaliya duzebilirsin.
19kg lik 20 koli gonderdim DHL ile. 3 gunde geldi. 1200 dolar.
Fiyatlandirma cok degisken.Benim kutular sirket uzerinden gonderildi. 1200 dolar tuttu. Ucuzmu pahali mi hicbir fikrim yok.
SULTANOGLU
17-07-2019, 18:40
Almanyaya gelirken tum ev esyalari sadece bu isi yapan bir firma tarfindan tasindi. Hic bir problem yasamadik benimde sizin gibi turlu turlu koleksiyonlarim vardi problemsiz skintisiz hepsi geldi. Evrak isleri hic zor degil zaten boyle bir forma ile calisirsaniz onlar size gerekn evraklari toplamanizda yardim ediyorlar. Simdiden kolay gelsin. Benim tavsiyem boyle bir firma ile calismaniz yonunda olacaktir.
Kutu ağırlığı tahminim 30 kg civarında olabilir. 25-30 kadar diecast modelimi kutusunda göndereceğim . Uçak ile götürmek beni biraz yorar gibi geliyor ama henüz daha kutulama işlemlerine başlamadım. Ama aklımdan geçen sanırım DHL gibi firmalar ile göndermek mantıklı olacaktır çok pahalı olmadığı sürece.
Yok benim demeye çalıştığım şöyleydi. Yurtdışına ticari gönderi gönderen ve kargo anlaşması olan bir tanıdığınla eşyalarını kargolamaktı. Eskiden dhl ile anlaşmam vardı, hala devam ediyor olsa yardımcıda olurdum. Bahsettiğin boyutta bir gönderi toplamda 70-80 euro tutardı benim anlaşmamda. Kutusu bile çizilmeden iki-üç günde giderdi paketlerin.
Tanıdığın varsa bu şekilde yapıp rahat rahat tek valizle uçağına atlar gidersin. Eşyalarında kargoyla gider.
Edit olmadığı için tekrar alıntı yapıyorum. Sanırım İthalat İhracat yapan bir tanıdık bulup dediğiniz gibi onun üzerinden kargo yapmak daha uygun olabilir.
19kg lik 20 koli gonderdim DHL ile. 3 gunde geldi. 1200 dolar.
Fiyatlandirma cok degisken.Benim kutular sirket uzerinden gonderildi. 1200 dolar tuttu. Ucuzmu pahali mi hicbir fikrim yok.
Dhl için konuşursak çok uygun fiyata halletmişsiniz.