Orijinalini görmek için tıklayınız : istanbul - izmir otoban yolu hakkında.
Timur Akkurt kullanmış 5 saatte gitmiş.
Dün akşam bodruma gelirken büyük kısmını kullandım sadece susurluk tan çıktım yemek için akhisar dan tekrar girdim pahalı mı kesinlikle ama 2 şerit yolda sürekli önüne atlayan acemisi ile kamyoncusu ile uğraşmaktansa cc 140 a sabitleyip huzur içinde geldim bomboş yolda
Bursadan sonra açık petrol varmı otobanda yarın ona göre tasarruflu kullanıcam :D
Bursadan sonra açık petrol varmı otobanda yarın ona göre tasarruflu kullanıcam :D
2.5 saat üzerinde gelirsen hiç gelme daha iyi...
detaylıca yorumlarını bekliyorum :) iyisiyle kötüsüyle.
Yurtdışı yol kalitesile de kıyaslarsan sevinirim.
Kalitesinde sorun yok.
İhalede ki sahtekarlik ve ucreti buyuk skandal.
2.5 saat üzerinde gelirsen hiç gelme daha iyi...
1.0 tsi'dan bahsediyoruz pedala dokunmasam 2.5 saat zaten :D
1.0 tsi'dan bahsediyoruz pedala dokunmasam 2.5 saat zaten :D
Difizörü alsan hız katar S-line boru değil.
ufuksaracci
08-08-2019, 16:01
Az önce twitterde denk geldim, biri kapatmış sol şeritten ters yönde geliyor. Aman dikkat edin
https://twitter.com/ihbar_trafik/status/1158862021997289473?s=20
Az önce twitterde denk geldim, biri kapatmış sol şeritten ters yönde geliyor. Aman dikkat edin
https://twitter.com/ihbar_trafik/status/1158862021997289473?s=20
Yok artık...
ufuksaracci
08-08-2019, 16:34
Nasıl, nereden girebiliyor ters şeride? Bu nasıl cesaret? Hadi oldu bir şekilde sol şeritte gitmek nedir? Bu millette uzuva sürülecek akıl yok.
Altınoluk'a gitmek için bu yolu kullanabiliyor muyuz?
Normal şartlarda az trafikli / trafiksiz ortamda 3,5 saatte altınolukta oluyorum. Bu yolu kullansam süre ne kadar kısalır?
Normal şartlarda az trafikli / trafiksiz ortamda 3,5 saatte altınolukta oluyorum. Bu yolu kullansam süre ne kadar kısalır?
zannedersem yol uzayabilir. daha doğu taraflarından edremite giriş var galiba.
Dikkat etmedim valla istanbuldan almıştım yarım depo sonra susurluktan çıkınca aldım
altugkocer
09-08-2019, 10:20
Kullanabilirsin abi, Balıkesir Batı çıkışından çıkman lazım. Çıktığında İvrindi'ye 20 km falan kalmış oluyor. Süre konusunu bilmiyorum :D
256 TL ver malın biri gelsin sana kafadan girsin sonra öl.
Bu gün de ölmedik anne hastag i ile paylaşılması.
Bu paliolu kekoları uzaya kobay olarak göndermeleri lazım geri de gelmesinler mümkünse.
Storylerde görüyorum.
Dostlarım bağırıyor.
Bu yol sanırım acıtıyor biraaz.
Vazalin kullanirlarsa daha az aciyabilir :)
S.Özeren
09-08-2019, 12:49
2 hafta once izmirden döndüm
Rotamda akhisar otobani yoktu girmedim
Yolu 115km ye sabitleyerek kullandım genele
Bursa kuzeyden girdim ,osmangaziden çıktım
3 saat 57 dakika sürdü oraya kadar
Uzun lafin kisasi ben o yolu kullanarak 150 tl yakıt +136 lira otoban verdim masrafi 400 liraya çıkarmak mantikli mi yarim saat icin bilemiyorum
Merakimdan bir kere kullancam..
Yuksek ortalama surat yakalanmadikca acelesi olmayan icin mantıksız benim izmir e gidip dönüş yakitim dan bile daha fazla para ediyor ücreti...
ahmet3425
09-08-2019, 12:56
kullanabilirsin eger hiç otobandan cıkmaz ve 130-140 gibi gidersen 2.5 saatte altınolukta olursun...
İlk kaza olmuş galiba malesef
Bariyerlere ok gibi saplandı: Aynı aileden uc kişi hayatını kaybetti - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bariyerlere-carpan-otomobildeki-ayni-aileden-uc-kisi-oldu-5274152/)
Bariyerlere ok gibi saplandı: Aynı aileden uc kişi hayatını kaybetti - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/bariyerlere-carpan-otomobildeki-ayni-aileden-uc-kisi-oldu-5274152/)
Allah rahmet eylesin de zoru başarmış, bedelini canıyla ödemiş.
ahmet3425
09-08-2019, 14:21
nasıl becermis onu yahu hayret bir olay :S
olenlere allah rahmet etsin, yaralılara acıl sifalar...
Çok feci bir vefat şekli. Allah arkada kalanlara sabır versin.
abi bu nedir ya...
Allah rahmet eylesin..
onursumer
09-08-2019, 16:04
kaza işte gerçekten akla mantığa yatmıyor anlaması zor bi kaza gerçekten
allah rahmet eylesin
büyük ihtimalle uyuya kaldı ya da çok hızlı gidiyordu, bir den girmek istedi, giremedi.
Allah rahmet eylesin.. :/
dieselpower
09-08-2019, 20:17
hakkaten imkansızı başarmış, vefat edenlere Allah rahmet eylesin, arkada kalanlarına da sabır versin
İlk denemeyi yaptım istanbul acıbadem çıkış şile kavşağının ordan 3. Köprü yolunda köprüye ordan izmire kadar otoban devam 3 saat 24 dakika 450 km ile izmir gişelere geldim. Ordan ilk çıkıştan çıktığım için izmire hesap yapamadım :D yol güzelde tok karnınızda çıkın yola :D benzin alcak yer varda yemek yok
İşimiz gereği bu şekilde bir çok kaza görüyoruz. Bariyer başlangıcına arabayı kaptırınca ok gibi saplanıp arkadan çıkıyor. Ve araç ne olursa olsun. 7 serisi BMW'nin motorun yanından girerek göğüs sacını delip arka camdan çıktığını biliyorum.
Allah rahmet eylesin. Bayram üstü, herkes çok dikkatli olsun. Ne kadar acemi varsa yollarda şu an.
free-hifi
09-08-2019, 22:36
İlk denemeyi yaptım istanbul acıbadem çıkış şile kavşağının ordan 3. Köprü yolunda köprüye ordan izmire kadar otoban devam 3 saat 24 dakika 450 km ile izmir gişelere geldim. Ordan ilk çıkıştan çıktığım için izmire hesap yapamadım :D yol güzelde tok karnınızda çıkın yola :D benzin alcak yer varda yemek yok
Ortalama gittiğin hızın neydi
Ortalama gittiğin hızın neydi
140 altına inmedim genelde 150 sabit gittim
S.Özeren
10-08-2019, 11:31
Osmangazi basindan izmir 2 saat 25 dakika sürdü
individual
10-08-2019, 11:44
şöyle bir video var.
İstanbul - İzmir Otoyolunun 5 Saat Surmesi - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/407543/istanbul-izmir-otoyolunun-5-saat-surmesi)
S.Özeren
10-08-2019, 12:04
O videoda adam evinin önünden hesaplıyor.
Otoban icin verilen 3.5 saat basından sonuna . Yani bende hukumet yanlisi degilimde böyle insanlarin akliyla alay edenlerin de onlardan farki kalmıyor
Ne güzel işte onları kendi silahlarıyla vurmuş. :) Onların da çok var insan aklıyla alay ettikleri :)
GokhanRS
10-08-2019, 12:39
yazık ya. şu ayrım yolu bariyerleri resmen katil bariyer. köşelere su dolu darbe emiciler koymak lazım. insanlık hali, yapmaması gerektiği halde yorgun argın yola çıkabiliyor insanlar.
S.Özeren
10-08-2019, 12:40
Bizde oyle yaptiktan sonra ne farkımız kaliyor ki ? :)
Osmangazi basindan izmir 2 saat 25 dakika sürdü
Benimde buna cok yakın bir dk sürdü biraz daha yüklensem seninle aynı olacakmıştı :)
Yeni otobanda cok fazla hayvan çıkıyormus.
Kullanicaklar dikkat etsin mutlaka.
Yine aceleye getirilen islerin sonunda yine canı yanan vatandaşlar oluyir. Onlarca carpma hikayesi var.
mikelazi
17-08-2019, 11:55
köprüyü hiç kullanmadım,kullanmamda.
gidiş zamanımda izmire kadar açılmamıştı otoban
pendikten-yalova feribot ordan orhangazi otobanı 15.5tl verdim.susurluk sonrası,çanakkaleye girdim 12.5tl verdim.
dönüşte aynı güzargahtan döndüm tek fark otobanda daha uzun kaldım.12,5+30tl verdim.köprüden önce son çıkıştan çıktım.
işime geldiği şekilde kullanıyorum otobanı :)
Yine aceleye getirilen islerin sonunda yine canı yanan vatandaşlar oluyir. Onlarca carpma hikayesi var.
Bayram tatilinde izmire gidiş-dönüş için kullandım.
Gece dönerken önüme aniden domuz atladı.
Biraz dikkatsiz bir halde olsaydım çarpmıştım.
Yolu özellikle gece tempolu kullanacaklar dikkat etsin.
Bayram tatilinde izmire gidiş-dönüş için kullandım.
Gece dönerken önüme aniden domuz atladı.
Biraz dikkatsiz bir halde olsaydım çarpmıştım.
Yolu özellikle gece tempolu kullanacaklar dikkat etsin.
Yeni açılan bölümde Balıkesir sapağından sonraki bölümde dimi orada cok cıkıyor dediler. Telle cevirme işlemleri tam bitmedi herhalde güvenlik önemlerini almaları lazım.
Bugun izmir ist otobanda 10 tane kaza vardı, kaza kabul günü filanmı, geçmiş olsun hepsine
PiscocuK
17-08-2019, 17:33
Topculardan ciktik Bursaya gitti 30.80 yazdi. Cok sacma bir para. İstanbul Ankara okadar degil
Bugun izmir ist otobanda 10 tane kaza vardı, kaza kabul günü filanmı, geçmiş olsun hepsine
Hayvanlar için üst geçiş noktaları yapılması lazım asıl. Doğal hayat korunmalı. Yol yapılırken bunlar göz önünde bulundurulmalı.
SekoLive
17-08-2019, 21:16
Arife günü 23 feribotuyla pendik yalova yaptım
24:00da yalovadan basladim 45 dk 1 saat mola verdim
8:15 bodruma giris yapdim eski yoldan.
Hic trafik görmeden cok fazla yorulmadan.
Bu sekilde ekonomik ve konforlu diye düşünüyorum.
Bugün önümde son kasa mercedes s kasa muhtemelen 250 gibi bir hiz ile giderken birden spin atmaya basladi. Kendimi zor kurtardim araba haşat oldu icindekilerden 1 kisi yaralanmisti. Herkes dikkatli gitsin yolda cok toz var.
ChtArdARSL
18-08-2019, 09:14
Feci goruntu! Olu ve yaralılar var (http://www.milliyet.com.tr/gundem/feci-goruntu-olu-ve-yaralilar-var-6018310?page=3)
ChtArdARSL
18-08-2019, 09:18
Allah rahmet eglesin,yolda cok hayvan oldugu soyleniyor ozellikle geceleri. Hizda cok ciddi arkadsin soyledigine gore
Feci goruntu! Olu ve yaralılar var (http://www.milliyet.com.tr/gundem/feci-goruntu-olu-ve-yaralilar-var-6018310?page=3)
Çok yazık ama arkadaşın dediği gibi 230-250 gidiyorsa sürücü zaten kelle koltukta imiş.
Burada da yazılıyor da ne gerek var "sidik yarışına".
Önce emniyet.
Malesef 2 kişi hayatini kaybetmiş, ben hemen sağa cekip arkadasimla icerde sikisanlari kurtarmaya calistik. Herkes yasiyordu ama bariyerler ahhtapot gibi arabanin heryerini icten distan sarmisti. Dümduz yolda nasil boyle birsey oldu kimse anlam veremedi. Biz lastik patlamasindan suphelendik.
İstanbul'da Trafik on Instagram: “İzmir-İstanbul otoban heryerde su birikintisi var 10 larca kaza var yolda” (https://www.instagram.com/p/B1RFYizptJgSsJTfwPzer7Ony0Loc_jWsd3gPQ0/?igshid=lntre9vm8ej9)
Bu kadar fazla kazanin olmasi,otobanin teknik yanlislarindan kaynakli.
Ama ampulzadeler hepsini sürücüye yüklüyor.
Bir yerde bu kadar cok kaza oluyorsa, soruşturmak ve hatayi bulmak gerek.
Biz en kolayıni yapiyoruz,baskasini sucluyoruz... ef186 demek istedigim buydu...
İstanbul'da Trafik on Instagram: “İzmir-İstanbul otoban heryerde su birikintisi var 10 larca kaza var yolda” (https://www.instagram.com/p/B1RFYizptJgSsJTfwPzer7Ony0Loc_jWsd3gPQ0/?igshid=lntre9vm8ej9)
Bu kadar fazla kazanin olmasi,otobanin teknik yanlislarindan kaynakli.
Ama ampulzadeler hepsini sürücüye yüklüyor.
Bir yerde bu kadar cok kaza oluyorsa, soruşturmak ve hatayi bulmak gerek.
Biz en kolayıni yapiyoruz,baskasini sucluyoruz... ef186 demek istedigim buydu...
Konuya surdan dahil olayım. 230-250 km hızla giderken girdigin her su birikintisinde kontrol kaybolur. Yolda hata olabilir dogaya yapılmış olan müdahele sonucu yapılıyor bu yollar. Yolarda cokmeler yükselmeler olabilir. 1 hafta once açılmış olan bi yol bu. Düzeltmeler olacaktır. 120 km hızla gidilecek bi yol bu 250 ile giden bu riski alacaktır.
GokhanRS
18-08-2019, 11:59
Konuya surdan dahil olayım. 230-250 km hızla giderken girdigin her su birikintisinde kontrol kaybolur. Yolda hata olabilir dogaya yapılmış olan müdahele sonucu yapılıyor bu yollar. Yolarda cokmeler yükselmeler olabilir. 1 hafta once açılmış olan bi yol bu. Düzeltmeler olacaktır. 120 km hızla gidilecek bi yol bu 250 ile giden bu riski alacaktır.
250 ile gidene acıyan yokta, erken açıp bir an önce para kazanmak için eksiklik dolu açıyorlar her projeyi. İstanbul havalimanını da defalarca su bastı.
250 ile gidene acıyan yokta, erken açıp bir an önce para kazanmak için eksiklik dolu açıyorlar her projeyi. İstanbul havalimanını da defalarca su bastı.
Otobanlarda ki en kötü şey doga geçişleri olmayışı. Hayvanların eski bi geçiş güzergahları var bunları talan ediyoruz. O sebepten de yollara çıkıyorlar. Eksikler zamanla tamamlanacaktır.
Tel örgü çalışması yapılmamıştır
Normal yani
Otobanlarda ki en kötü şey doga geçişleri olmayışı. Hayvanların eski bi geçiş güzergahları var bunları talan ediyoruz. O sebepten de yollara çıkıyorlar. Eksikler zamanla tamamlanacaktır.
Kafaya harika. Eksikler zamanla tamamlanicaktir...
Kac kisinin olmesi,yaralanmasi ve maddi kayip yasamasi gerek?
Mesela sen orada kaza yapip,hastanede yatsan aynisini yazabilicekmisin?
250 ile gittigini nereden biliyorsun? Kaza yapan bazi arabalarin 250 yapmasi mumkun degil,ustune yagmurda basmislar degil mi?
35km 9 adet kaza oluyorsa bu tamamen yolun teknik yetersizligidir.
Kaza yapan arabalar eski degil,hepsi düzgün araclar.
İstanbul Ankara otobaninda neden bu kadar sık kaza olmuyor?
Hem orasi eski teknoloji ve daha kalabalik.
Yollardaki cokmeler ve kaymalar cok normal degil mi? Yükselmeler vs de? Bu halde acmak anormal değil ama?
Sevdigin birisi o arabalarin birinde olsa hala böyle aymazlikla yazabilirmiydin?
Bölünmüş yollarda bile hız sınırı 112km ve sen 2.5 saatte gidiliyor diye reklam yapicaksin,hiza tesvik edicekain ve 120 ile gidilecek yol diyeceksin.
Bir bitmediniz be,hatayi baskalarina yuklemeye calisan bu zihniyet daima hakli.
İnsallah bu zihniyet hakliliginda bogulur da,olmeden bu sakat cehaletten kurtuluruz aq!
Kafaya harika. Eksikler zamanla tamamlanicaktir...
Kac kisinin olmesi,yaralanmasi ve maddi kayip yasamasi gerek?
Mesela sen orada kaza yapip,hastanede yatsan aynisini yazabilicekmisin?
250 ile gittigini nereden biliyorsun? Kaza yapan bazi arabalarin 250 yapmasi mumkun degil,ustune yagmurda basmislar degil mi?
35km 9 adet kaza oluyorsa bu tamamen yolun teknik yetersizligidir.
Kaza yapan arabalar eski degil,hepsi düzgün araclar.
İstanbul Ankara otobaninda neden bu kadar sık kaza olmuyor?
Hem orasi eski teknoloji ve daha kalabalik.
Yollardaki cokmeler ve kaymalar cok normal degil mi? Yükselmeler vs de? Bu halde acmak anormal değil ama?
Sevdigin birisi o arabalarin birinde olsa hala böyle aymazlikla yazabilirmiydin?
Bölünmüş yollarda bile hız sınırı 112km ve sen 2.5 saatte gidiliyor diye reklam yapicaksin,hiza tesvik edicekain ve 120 ile gidilecek yol diyeceksin.
Bir bitmediniz be,hatayi baskalarina yuklemeye calisan bu zihniyet daima hakli.
İnsallah bu zihniyet hakliliginda bogulur da,olmeden bu sakat cehaletten kurtuluruz aq!
Öncelikle otoban 426 km den oluşuyor. 3.5 saat 120 km ortalamaya denk geliyor. Açıldığından beri 2 defa kullandım izmir kısmını. Bursa kısmını hafta 1 defa olacak şekilde sürekli kullanıyorum. Evet yollarda hatalar var çokmeler var insan yapımıdır düzeltilir. Ankara yolunda hata yokmu dilovasında uçan arabaları ne zaman unuttuk. Şile yolunda kendimde aynı yerde kaza yaptım arabam pert oldu yol göz göre göre hata var her hafta 1 kaza oluyor ama düzeltilemiyor. Hız felakettir izmir yolunda kaza yapan araçlara bi bak 3 kasalar 5 kasalar range ler s class araçlar hepside 230 km yapabilecek araçlar. Zihniyette hata var bende kabul ediyorum. Yolda 90 km ile sabit gittiğin zaman Bence gayet verimli bi yol.
dieselpower
18-08-2019, 20:02
Öncelikle otoban 426 km den oluşuyor. 3.5 saat 120 km ortalamaya denk geliyor. Açıldığından beri 2 defa kullandım izmir kısmını. Bursa kısmını hafta 1 defa olacak şekilde sürekli kullanıyorum. Evet yollarda hatalar var çokmeler var insan yapımıdır düzeltilir. Ankara yolunda hata yokmu dilovasında uçan arabaları ne zaman unuttuk. Şile yolunda kendimde aynı yerde kaza yaptım arabam pert oldu yol göz göre göre hata var her hafta 1 kaza oluyor ama düzeltilemiyor. Hız felakettir izmir yolunda kaza yapan araçlara bi bak 3 kasalar 5 kasalar range ler s class araçlar hepside 230 km yapabilecek araçlar. Zihniyette hata var bende kabul ediyorum. Yolda 90 km ile sabit gittiğin zaman Bence gayet verimli bi yol.
yav heeeeeeee
Altınoluk'a yeni otobandan gittim ve dün gece yeni otobandan döndüm.
Altınoluk istikameti için Balıkesir sonrası ivrindi çıkışı otobanın sonlandığı nokta.
Yol boş, rahat. Bursa civarındaki keskin virajlar yeni otobanın Altınoluk'a kadar olan kısmında yok. Ekseriyetle düz bir yol.
Yol üzerinde yeterli benzin / dinlenme istasyonu yok. Tedarikli bir şekilde yola girmekte fayda var.
Yolu gece kullanacak olanlar için biraz yorucu. Zira ışıklandırma yok.
Bu yol açılmadan önce köprü, devamındaki otoyol ve Balıkesir çevre yolu için toplamda 145 TL ödüyordum.
Yeni yol +50 TL'lik bir fark getirdi. Bu farkın karşılığında da yolculuk 45 - 60 dakika civarı kısalıyor ve Susurluk trafiğine / ışıklarına girmiyorsunuz.
Drive Fast
18-08-2019, 20:30
Otobanda doğa geçişleri mevcut burak ertem videosunda gösrtermişti
Allah rahmet eylesin ölenlere, çok dikkatli olmak lazım yol türkiye şartlarında iyi diye veya öyle görünüyor diye güvenip gözü karartmamak lazım, araba iyi yol iyi herşey mükemmel olsa bile her ihtmali kenara bıraksak bile bizim ülkemizde kimse araba kullanmayı bilmiyor 4 şeritli yolda 90 la sol şeritte giden var kamyon yanından geçerken bi anda frene basıp sola atlayan var varda var, ben bursa istanbul arasını çok kullandım o kısımda herhangi bir sıkıntı yaşamadım görmedim yarın allah izin verirse izmire gidicez merak ettim bende o kısmı
İnsan yapimidir,duzeltilir.
Kaç milyar lira harcanıyor ve insanin canina kast edicek hatalari insan yapimidir duzeltilir diyorsun.
Ok,yani yolu işçiler yaptı. Simdi okumus mühendisler hataları duzelticek? Peki bunu bastan yapıp,can ve mal kaybina sebeb olmasalar? Ne bilim yolun testlerini yapsalar? Sirf bayrama yetissin diye, sırf para kazanma ugruna hayatlar kararmasa? Bir sizofreni mutlu etmek icin,bilimi yok saymasak?
Zor mu....
Kervan yolda duzulur de bu o iş değil.
Binayi yaptık,depremde yikildi yada catladi.
İnsan yapimidir,duzeltilir. Yik yeniden yap. Ne olucak ki...
Adam otoban yapiyor,bazi duzluklerde hiz sinirini bile kaldiriyor.
Aaa pardon,120 yi gecme, ölürsün....
yav heeeeeeee
Ne heeee ? Yazdığım şeye reddine bi açıklama yapta görelim. İktidarı övmek adına bi paylaşım yapmıyorum cunku yolu iktidar yapmadı yabancı bi firma yaptı. Artık yapılan iyi şeylerede kötü yorum yapmayın. Ben istambuldan çanakkalue bayramda 7 saat 8 saatte gidiyordum eski yoldan artık yeni yoldan 3 saate gidiyoeum. 180 tl veriyorum. Begenmeuen eski yoldan gitsin işine gelmeyen eski yoldan gitsin. Kimse kimseyi zorlamıyor.
Drive Fast
19-08-2019, 00:22
Sabah yola çıkacağım istanbul-izmir arası kahvaltı yapacak mekan önerilerinizi bekliyorum
gemsazr9
19-08-2019, 05:59
Bursa İzmir yarım saat kısalıyor diye 130 TL mi vereceğim ?
Sabah yola çıkacağım istanbul-izmir arası kahvaltı yapacak mekan önerilerinizi bekliyorum
eski yolda gidilecekse susurluk yasa tesisleri
altugkocer
19-08-2019, 09:05
Gidiş dönüşte Bursa Batı - Balıkesir Batı arasını kullandım. Dönüşte (18 Ağustos) inanılmaz rüzgar vardı. 180 km/h üstü rüzgardan çok etkilendi araba. 150-160 sabit gittim genelinde. Otoyolda biraz basarsam benim yolumu 1 saatten fazla kısaltıyor. O yüzden bundan sonra hep tercih ederim diye düşünüyorum.
Bende dün çeşmeden direkt olarak geldim yolda şunu fark ettim yol bize bence fazla herkes cruise a almış gidiyor avrupa misali,herşey harika adam sollamaya çıkacak cruise unu bozmuyor 120 ile giden arabayı 125 le en sol şeritten geçmeye çalışıyor,en sol şeritten gelen 160+ cıların hepsi deli gibi fren sellektör tabi.
Cruise a alıp en sağdan gitmek,sol sollamaya 2.şeride çıkıp girmek haram,yol hafif kalabalıktı dönerken bu sorunu gördüm açıkçası.Onun dışında giderken 140 cruise la gittim boştu yol ciddi rahat bir şekilde gittim.
Ne heeee ? Yazdığım şeye reddine bi açıklama yapta görelim. İktidarı övmek adına bi paylaşım yapmıyorum cunku yolu iktidar yapmadı yabancı bi firma yaptı. Artık yapılan iyi şeylerede kötü yorum yapmayın. Ben istambuldan çanakkalue bayramda 7 saat 8 saatte gidiyordum eski yoldan artık yeni yoldan 3 saate gidiyoeum. 180 tl veriyorum. Begenmeuen eski yoldan gitsin işine gelmeyen eski yoldan gitsin. Kimse kimseyi zorlamıyor.
mesele şu sen farkında degilsin sanırım güzel kardeşim ,ben gitmesemde o yolun parasını veriyorum neden benden hem vergi alıp hem de geçtiğimde tekrar para alıyor benden mesele bu işte
editt : yarım kaldı :D
delidumrul
bu ülkenin en büyük şanssızlığı milyonlarca karaktersize sahip olması..
senin yaşın kadar ben bu işlerin içindeyim teknik nedir mühendislik nedir biliyoz az çok allaha şükür sen şimdi kalkmışsın bana kulaktan dolam şeyleri anlatıyorsun sen kalkmışsın yok şu yolda bu var yok bu yolda bu var burda hata neden olmasın diyosun ben geneli için yazıyorum nasıl olurda sen kalkıp hatadır olur bu diyosun yaa aklım almıyor ,ayrıca kaldı ki milyonlarca lira para harcanıp yapılan hiçbir işte bariz büyük hatalar yapılmaz olsa bile minimum seviyede olur insan hayatı bu kadar ucuz mu bu ülkede ,senin canın yanmadıgı için tabi bu şekilde rahat rahat konuşuyosun güzel kardeşim gelmesinde inşallah başına bu hatalardan dolayı bi kaza geldiğinde bunu canınla malınla sevfdiklerinin canıyla ödediğinde baka bakalım böle düşünebilecekmisin
allah hepimizi kazalardan belalarda korusun
Birkan61
19-08-2019, 15:29
Bugün geldim izmire, Osmangazi köprüsünü geçtikten sonraki tünelde çalışma vardı, tünel çıkışından itibaren 190dan aşağı düşmedim
Saat 11.30 Osmangazi Köprüsü
Saat 12.33 Yeni otoban Susurluk yol ayrımı
Saat 13.20 Yeni otoban Akhisar yol ayrımı
Sonra Opete girdim, mazot bitti :D
Tahmin ediyorum 2 saat 15 dakikada Kemalpaşaya girerdim
Araç 1.5 Dizel Megane Otomatik
Yol Bilgisayarına göre ;
Ortalama hız : 176km
Ortalama yakıt : 9.7/100km
370km yol yaptım, tam 250 liraya doldu depo 0,67 kuruş yaktırmışım :D
Bugün geldim izmire, Osmangazi köprüsünü geçtikten sonraki tünelde çalışma vardı, tünel çıkışından itibaren 190dan aşağı düşmedim
Yol Bilgisayarına göre ;
Company Spec sanırım :)
2000'lerin başında Çeşme yavaş yavaş popüler olup, otoban kullanımı orta üst grup tarafından artınca gençler ve hızlı babalar arasında Çeşmeye şu kadar dakkada girdim, şöle gittim böle gittim muhabbetleri oldukça yaygındı.
Önümüzdeki 2 sene heralde izmir-istanbul şu kadar dakkada saatte girdim konuşmalarını karşılaştırmalarını çok duyucaz :)
Birkan61
19-08-2019, 15:46
Company Spec sanırım :)
Allah company’me zeval vermesin :D
Öğlen 12de izmirde fabrikada olacaktım uyuyakalmışım 10.30da yataktan çıktım istek dışı böyle geldim :D
Meganeda 195-196km son hız, düzde 193de limitör var 200+ giderek süre dahada düşebilir :D
Allah company’me zeval vermesin :D
Öğlen 12de izmirde fabrikada olacaktım uyuyakalmışım 10.30da yataktan çıktım istek dışı böyle geldim :D
Meganeda 195-196km son hız, düzde 193de limitör var 200+ giderek süre dahada düşebilir :D
ceza gelmiyo mu ya o yolda :D herkes 200-250 gidiyorum diyor :D
Birkan61
19-08-2019, 16:12
ceza gelmiyo mu ya o yolda :D herkes 200-250 gidiyorum diyor :D
Valla yeni açılan kısımda şuan yok olduğunuda sanmıyorum ama bi süre sonra yerleştirirler daha dinlenme tesisleri iskelet halde inşaat halde çok komik bazı benzinlikler yeni faaliyete girmiş adamlar yersizlikten pompaların yanına park etmiş :D
Daha önce 3.köprü ve bursa kısmındada radar yoktu millet alıştı tapagaz gitmeye yerleştiriyorlar artık
Bu yolda 6 ay 1 sene neyse tahminim radar olmaz sonra seeks başlar :D
dieselpower
19-08-2019, 19:34
yazdığından alıntılayarak cevap veriyorum.
"Şile yolunda kendimde aynı yerde kaza yaptım arabam pert oldu yol göz göre göre hata var her hafta 1 kaza oluyor ama düzeltilemiyor."
düzeltilemiyor değil düzeltilmiyor, sebeplerinden biri ne biliyor musun? olayları böyle normalleştirmenizden dolayı düzeltilmiyor. 1, 2, 3 Eyvallah, Bir noktada bu kadar fazla kaza oluyorsa orda mutlaka bir kusur vardır bununda düzeltilmesi gerekiyor. Bu hata insanların ölümüne sebep oluyor bide bak.
neyse daha fazla yazmaya gerek yok, ama takıldığın biyer olursa özelden de yazabilirsin
S.Özeren
19-08-2019, 22:26
Yol Bilgisayarına göre ;
Osmangazi den izmir çıkışı
5.25xd ile 2 saat 35 dakika sürdü
41x kusur km
Sen ne yaptin reis
50 dakka falan 250 e sabitledik arabayi düşün yani
Konudaki mesajlara ayriyetten merakımdan girdim kullandim
Donerken işim olmaz eski yoldan dönerim
Girersemde 130 140 sabit çiçek gibi fazlasina gerek yok arkadan kovalayan yok
Birkan61
20-08-2019, 00:10
Osmangazi den izmir çıkışı
5.25xd ile 2 saat 35 dakika sürdü
41x kusur km
Sen ne yaptin reis
50 dakka falan 250 e sabitledik arabayi düşün yani
Konudaki mesajlara ayriyetten merakımdan girdim kullandim
Donerken işim olmaz eski yoldan dönerim
Girersemde 130 140 sabit çiçek gibi fazlasina gerek yok arkadan kovalayan yok
Agam Benim avantajım tünelden sonra otobanda hep 190 - 193 gitmem oldu, rampada araba bayıldığında en düşük 175'e düştü araç frene basmadım desem yeridir :D
Ama sizinde öyleyse bi yerde bi hesap hatası var çünkü benim araba limitörlü düz yolda 193 geçmiyor rampa aşağı nadiren 195-196 kalıyor
Şahsi olarak bende yine eski yolu kullanırım karacabeyden ayrılıp maddi anlamda şuan kesinlikle mantıksız
Resimler biraz garip kalıyor ama iphone saati ve araçtaki saatten az çok gözüküyor :D
1) Osmangazi köprüsü gişeleri çıktıktan hemen sonra ( 11.33 )
https://i.hizliresim.com/DOYyom.jpg
2) Akhisar yol ayrımı 13.21 ( 13.20 yazmışım 1 dk'nın lafı olmaz :D )
https://i.hizliresim.com/86aNmW.png
Bunlarda tüketim verileri, Kurtköy Mehmetçikte doldurdum depoyu ve kilometreyi tam Osmangazi köprüsünde sıfırladım
Kemalpaşa'ya tahmin ediyorum 30 - 40 km kalmıştı Opet benzinlik var oraya girdim toplam 370km
https://i.hizliresim.com/NLnOYL.jpg
https://i.hizliresim.com/anl1Pg.jpg
https://i.hizliresim.com/YdQO3E.jpg
S.Özeren
20-08-2019, 20:11
Agam Benim avantajım tünelden sonra otobanda hep 190 - 193 gitmem oldu, rampada araba bayıldığında en düşük 175'e düştü araç frene basmadım desem yeridir :D
Ama sizinde öyleyse bi yerde bi hesap hatası var çünkü benim araba limitörlü düz yolda 193 geçmiyor rampa aşağı nadiren 195-196 kalıyor
Şahsi olarak bende yine eski yolu kullanırım karacabeyden ayrılıp maddi anlamda şuan kesinlikle mantıksız
Resimler biraz garip kalıyor ama iphone saati ve araçtaki saatten az çok gözüküyor :D
1) Osmangazi köprüsü gişeleri çıktıktan hemen sonra ( 11.33 )
https://i.hizliresim.com/DOYyom.jpg
2) Akhisar yol ayrımı 13.21 ( 13.20 yazmışım 1 dk'nın lafı olmaz :D )
https://i.hizliresim.com/86aNmW.png
Bunlarda tüketim verileri, Kurtköy Mehmetçikte doldurdum depoyu ve kilometreyi tam Osmangazi köprüsünde sıfırladım
Kemalpaşa'ya tahmin ediyorum 30 - 40 km kalmıştı Opet benzinlik var oraya girdim toplam 370km
https://i.hizliresim.com/NLnOYL.jpg
https://i.hizliresim.com/anl1Pg.jpg
https://i.hizliresim.com/YdQO3E.jpg
Inanmamazliktan yapmadim yorumu yalnız
Hani sen napıyorsun kendine gel anlaminda dedim ,biraz yavas yani :)
Zaten km olarak yaptığımız arasında fark var normal yani
140 sabit izmir gişeden dilovası oksijen tesislerine tam 3 saatte geldim. 1-2 kere 160-170 yaptım. %98 sabit gittim :D git gel yaptım ama daha acelem olmadıkça girmem aşırı sıkılıyorum yolda :D
Birkan61
20-08-2019, 20:19
Inanmamazliktan yapmadim yorumu yalnız
Hani sen napıyorsun kendine gel anlaminda dedim ,biraz yavas yani :)
Zaten km olarak yaptığımız arasında fark var normal yani
Eyvallah reis
Semtte denk gelmeyeli 3-4 yıl oldu heralde taşındın mı naptın :)
S.Özeren
20-08-2019, 21:03
Eyvallah reis
Semtte denk gelmeyeli 3-4 yıl oldu heralde taşındın mı naptın :)
2 tane alinti yaptim ya telefon oyle kalmis :)
Tasindim aynen 4 sene oldu avcilardayim kardeşim evlilik adami yoruyor :)
Arada bir geliyorum da eski ortam yok zaten biliyosun
Bodrum donusu,bu yolu kullandım. Notlarımı kısaca aktarayım....
Otoban guzel ama bazı arkadaslar ınnaılmaz guzel,avrupa da bıle yok,muhtesem dıye anlattılar ama ben devletın halk ıcın yaptıgı ıstanbul Ankara otobanından bır fark goremedım.
Yer yer zıplama ve cokmeler var. Ozellıkle 200+ gıdıcekler dıkatt etmelı. Cok aceleye gelmıs,aman dıkkat.
Otobanın 2 yerınde ınsaat vardı,yaklasık 3 km bırınde,dıgerınde bıraz daha az tek serıt gıdıyorsun.
Hava kuru olmasına ragmen 2 farklı kaza vardı. Tesaduf ıkısınınde on taraf dagılmıstı,muhtemelen hayvana carptılar.
Hala tel orguler eksık,ozellıkle ızmır susurluk arası.
Bazı yerlerde sankı son kat asfalt atılmamıs gıbıydı. Yol bellı kesımlerde garıplesıyor.
Asırı ruZgar alan bır yol. Aracım buyuk sınıf sedan olmasına ragmen,sasırtıcı sekılde ruzgardan bır kac sefer yanlıyacak kıvama geldı. Bırı cıddı korkuttu.
Otoban genel olarak orta sevıye doluluktaydı.
Araba kullanmayı sevmedıgım ıcın,kesınlıkle kullanırım cok cabuk gıtmek ıcın. Yoksa bu kadar pahalı bır fıyat olmaz...
Buarada bu kadar bol fotolu alıntı yaparken,bazı uylerden hal hatır sorma alıyorsunuz.
enes_srb
21-08-2019, 07:25
Biraz konuyla alakasız olucak ama yeni konu acmak istemedim , arabamı Antalyaya cekiciyle yollamak istiyorum ben ucakla gidicem bi 20 gune yakin kalicagimdan dolayi araba kiralamaktan daha mi mantikli olur acaba fiyat ne çıkar
Yok mu bi hayabusacı 45 dk da gittim diyecek :D
https://www.youtube.com/watch?v=MvyFRbsBYeQ
video biraz uzun sonlardaki tabloya direk geçebilirsiniz.
2 saat altında girene Otoyol A.Ş. madalya vericek, RTE de arayıp tebriklerini ileticek hodri meydan.
S.Özeren
21-08-2019, 13:01
Otoban guzel ama bazı arkadaslar ınnaılmaz guzel,avrupa da bıle yok,muhtesem dıye anlattılar ama ben devletın halk ıcın yaptıgı ıstanbul Ankara otobanından bır fark goremedım.
Yer yer zıplama ve cokmeler var. Ozellıkle 200+ gıdıcekler dıkatt etmelı. Cok aceleye gelmıs,aman dıkkat.
Otobanın 2 yerınde ınsaat vardı,yaklasık 3 km bırınde,dıgerınde bıraz daha az tek serıt gıdıyorsun.
Hava kuru olmasına ragmen 2 farklı kaza vardı. Tesaduf ıkısınınde on taraf dagılmıstı,muhtemelen hayvana carptılar.
Bazı yerlerde sankı son kat asfalt atılmamıs gıbıydı. Yol bellı kesımlerde garıplesıyor.
Asırı ruZgar alan bır yol. Aracım buyuk sınıf sedan olmasına ragmen,sasırtıcı sekılde ruzgardan bır kac sefer yanlıyacak kıvama geldı. Bırı cıddı korkuttu.
Araba kullanmayı sevmedıgım ıcın,kesınlıkle kullanırım cok cabuk gıtmek ıcın. Yoksa bu kadar pahalı bır fıyat olmaz...
Buarada bu kadar bol fotolu alıntı yaparken,bazı uylerden hal hatır sorma alıyorsunuz.
Ikinci alintinin yanlislikla olduğunu yazmıştım zaten :)
Ben S kasanın dümdüz yolda önümde parçalanmasını gördükten sonra kesinlikle 200 ile gidilcek bi yol olduğunu düşünmüyorum.
AlwaysFast
21-08-2019, 15:36
Ben dönerken Akhisar İzmir arasında aşırı yağış vardı. Orta şeritten 130-140la gidiyordum ama sürekli teyakkuzdaydım, birikinti olur diye korka korka. Hal böyle iken solumdan Freelander ile solladı elemanın biri beni. Ben ps4 gibi yağmurda iyi bir lastikle orta şeritte a3 ile temkinli kendime göre hızlı giderken, adam freelander ile muhtemel 160-170 gidiyor. Birikinti de genelde sağ-sol şeritte olur. Şimdi bu eleman kaza yapsa şaşıracak bir durum olmaz benim için.
VTec_king
22-08-2019, 16:08
4 saatte naptın aykut sen radar varmıydı otobanda :D
aykut kim? egemen ben..
sabah 5:30 da çıktım yola çoğu radar 8:30 dan sonra işbaşı yapıyor,sabit radarlarda da zaten hızını düşürüyorsun..
speed_emre
22-08-2019, 16:20
aykut kim? egemen ben..
sabah 5:30 da çıktım yola çoğu radar 8:30 dan sonra işbaşı yapıyor,sabit radarlarda da zaten hızını düşürüyorsun..
aynı nıckten sanırım dıger arkadasım vardı ondan karıstı hatlar :) kusura bakma :)
denizhandinc
22-08-2019, 20:19
Yeni otoyol icin arkadasların yazdıklarına katılmakla beraber yol kesinlikle cok karanlık. Genelde gece yolculuk yaparım dümdüz yol insanın canı sıkılınca yapıstırıyosun ama yola yabani hayvan atlaması hicte göz ardı edilecek bi sıkıntı degil.
Black_Eagle
23-08-2019, 00:42
2 gün önce izmirden bursaya geçerken otobanda karşıma at çıktı. Evet şaka değil bembeyaz bir at otobanda başı boş geziyordu. Yola çıkarkende bu konudan aklıma geldi eşimi uyardım dedim sende yola bakar ol çok hayvan çıkıyormuş diye 1 saat sonra at gördük :D
2 gün önce izmirden bursaya geçerken otobanda karşıma at çıktı. Evet şaka değil bembeyaz bir at otobanda başı boş geziyordu. Yola çıkarkende bu konudan aklıma geldi eşimi uyardım dedim sende yola bakar ol çok hayvan çıkıyormuş diye 1 saat sonra at gördük :D
http://www.egonomik.com/wp-content/uploads/2010/11/yigit-ozgur-at-var.jpg
hahahhaaa sabahh sabah ulan yaa :D :D
Haftaya tekrar gıdecegım,bakalım neler oluca.
Dün Bodrumdan dönüş yaptım. Gelirkende yolu kullandım. İzmirden İstanbula geliş kısmında yolun bir çok kısmında tadilat var. Dubalar ile çevirmişler asfaltlarda düzeltme yapıyorlardı. Gündüz olduğu için belkide hiç kaza yoktu. Forumu okuyorlar galiba :D
17 Ağustosta öğleye doğru çıktık yeni yolu kullandım ben de şirket aracı olduğu için
Bursa Karacabey civarı fena sağanak başladı göz gözü görmedi, 50-60'a falan düştüm ama en son olacak gibi değildi ilk gördüğüm istasyona girdim, pompaların oralara üst üste parkediyordu millet yağmurdan kaçmak için. O değil de,
o kadar çok su birikintisi vardı ki yağmurun daha başlarında bile, çok uzun olmayan bir mesafede en az 5 farklı yerde yolun kenarından toprak kayıp yolu baştan başa kirlettiğini gördüm. Oralara 120-130 geliyor millet çok yoğun olmayan yağmurda, erkenden görüp yavaşlayamayanlar için büyük dert
Geceyi geçtim gündüz yağmurda da kesinlikle çok hızlı gitmeyin. Rüzgar da sağlamdı zaten teyakkuzda olmak lazım hep
Yağmur bitince 200 sabit gittim ben de ama yalnız olsam açar dizi izleyerek yavaş yavaş giderim :)
ardicli2000
26-08-2019, 14:26
http://www.egonomik.com/wp-content/uploads/2010/11/yigit-ozgur-at-var.jpg
Lan.... Bu çok iyiydi yaaa :D
Dün bu otoyolu kullandım.
Millet sapık gibi gidiyor.
Radar kursalar yol bedavaya gelir.
Otoyoldaki benzinlikler de bedava dağıtıyordu sanırım.
SekoLive
26-08-2019, 16:13
cumartesi bodrum dönüşünde Karacabey kumarına girmemek için paralı yola bi bakayım dedim.
yandexde isyan vardı trafik kilit haldeydi saat 17-18 civarinda tek seride düşürülen yolda parasını geri isteyenler mahsur kaldık bizi buradan alın diyenler vardı :)
Karacabey'in speedy gonzalesleri paralı yola girdiğinden olsa gerek kaza bela trafik yoktu rahat geçtik.
paralı otoban güzel hizmet parasız yolu da rahatlatmış :D
denizhandinc
26-08-2019, 17:54
Dün bu otoyolu kullandım.
Millet sapık gibi gidiyor.
Radar kursalar yol bedavaya gelir.
Otoyoldaki benzinlikler de bedava dağıtıyordu sanırım.
Aman usta yeter istanbuldan bodruma 500 tane radar var ak. Hangisi calısıyo hangisi calısmıyo belli de degil.
onursumer
26-08-2019, 23:21
geçen hafta bursa uzerinden kopruyu kullanarak gittim 7.20 de osmangaziden çıktım 10.20 de izmir gişelerdeydim
yol boş hızlı fakat sanırım yolun her yerini aynı firma yapmamış asfalt kalitesi heryerde aynı değil renk bile baya değişiyor
aşırının otesinde ruzgar alıyor bukadar ruzgar ile karşı karşıya gittiğimi hatırlamıyorum ve hala bitmemiş yol bir kısmında tek şeride duşuyorsun vs
ama genel olarak bayağı zaman kazandırıyor bu net
en son donerken izmir-bandırma yaptım 88 TL kesti
Bugün izmir İstanbul izmir yaptım. Tecrübelerim şu şekilde oldu,
—3-4 aracı yol kenarına çekmiş gördüm, lastik patlatan vardı.
—Viyadük bağlantılarının bir kısmında çöküntüler vardı, daha yeni açılmış yol için kabul edilebilir değil tabiiki. Yukarıdaki arkadaşa katılıyorum, yüklenici firmaların farklı olduğu belli oluyor. Bir kısım jilet gibi bir kısım dandik.
—asfalt renginde değişiklikler var , özellikle gece sürüşünde ıslak zannettim bazı bölümler, parlama demeyeyim de çok siyahtı. Baharda kışta kontrollü gitmek lazım.
— yer yer müthiş rüzgar alıyor. Yol kenarı uyarılarını ve rüzgar bayraklarını dikkate almak lazım. Rüzgardan etkilenen hacimli araçların yüksek süratte kontrollü gitmelerini tavsiye ederim. Rüzgar aynı yönde esse dahi tepe kesmişler, viyadük yapmışlar, bir anda gelebiliyor rüzgar etkisi.
— ölü hayvan hiç görmedim. Bir kaç bölgede geçiş köprüsü yapılmış, zamanla hayvanlar da alışır.
— klasik olarak önde arkada kilometrelerce görüş olan yolda en sol şeritten giden araçlara rastlamak mümkün. Tempolu sürenler bunu dikkate alsınlar
—radar görmedim ama bazı gişe çıkışlarında çevirme yapılıyordu
—Osmangazi köprüsünden itibaren 4 adat gişe geçiliyor, 1 otobana giriş, 2 Bursa Çevreyolu giriş , 3 Bursa Çevreyolu’ndan otobana giriş , 4 Kemalpaşa çıkış
— yol tamamen açık değil , tadilatlar devam ediyor , kısa mesafeler olsa dahi 4-5 lokasyonda 2 şeride tek şeride düşülen yerler var, uyarı levhaları düzgün , yine de dikkat edin, geçen gün Twitter da sol şeritte ters yönde gelen araç videosu vardı biliyorsunuz, muhtemelen kuka devrildi , adam dümdüz karşı yola girdi.
—tek tehlikeli durum , tadilat noktasında 2 şeride düşen noktada sol şeride düşen kuka idi, biri devirmiş muhtemelen , biri sağ şerit doluyken denk gelirse üstünden geçmekten başka çaresi olmazdı.
—Osmangazi köprüsünden Kemalpaşa gişesi 370 km mesafe. Kemalpaşadan Bornova için 30 km daha gidiliyor, kısaca 400 km denilebilir.
—Performanslı benzinli araçların tempolu sürüşte Osmangazi köprüden izmire inmesi zor olabilir.
— gişelere yanaşma yaparken dikkat edin, en boş gişeye atlayın çünkü her gişe aynı zamanda nakit işlem de yapıyor, bekleme süresi uzayabilir.
Araç kadjar dci edc. Tüketim , ortalama hız resimdeki gibi. 180 i neredeyse hiç geçmeden
https://i.imgyukle.com/2019/08/31/oaddOG.jpg
Ek not: Osmangazi köprü üstünden Kemalpaşa çıkış gişesi tam olarak 2:15 sürdü. Yakıt ikmal sorunu olmayan güçlü dizeller özellikle gece yolculuğunda ( Bursa çevreyolundaki trafik belirleyici) rahatlıkla 2 saatin altında geçer.
— keskin denebilecek viraj neredeyse hiç yok, bir tane dikkatimi çeken Balıkesir dağlarında sol viraj ( İstanbul izmir yönünde). Yüksek tempo yapacak olanlar yanda navigasyon ekranından takip ederler zaten.
Dun tempo yaparak istanbul çeşme yaptim.
Benzinlikler sanki bedavaymis gibi dolu.
Yol sanki 250tl degil de 25 tl imis gibi dolu.
120 ye Cruise a alip 118 ile gidenleri sollayanlarda hep solda. İsin garibi yol veren yok çünkü bizde ayna sadece gorsel bir aksesuar.
Ruzgar,tamamlanmamis citler,asiri yol insaati(ozellikle ist-izmir yonu)ruzgar ve yol kalitesi ana sorun.
Bitmeden acinca sonuc bu.
Yol notlarim 58 saniyelik link de.
Murat Engin on Instagram: “Cok konuşulan Yeni otobana bu sefer İstanbul Camlıca giselerden girip, İzmir gişelerden ciktim. Yol notlari videoda...” (https://www.instagram.com/p/B1yQtV3nDSxHQ7nUsBe_o4wNgQJPWv8oUxmzos0/?igshid=qtcv7l82z96x)
Camlica giseler izmir 2.30 dakika. 427km 2 benzin molasi dahil.
Geçen hafta gidiş dönüş olarak kullandım
Dönüşte (pazar günü) yol çok yoğundu ve karacabey taraflarında otobanda !! dur kalk gittik
Bu karacabeyde yatır var muhtemelen otobanda olsa trafikte kalıyorsunuz :)
Benzinliklerde girişe kadar araç kuyruğu vardı girmek pek mümkün değildi.
Yol kalitesi bi hayli düşük zaten bazı yerlerde son kat asfalt atılmamış viyadük giriş çıkışları kot farkı sebebiyle tehlikeli nasıl oluyorsa hep rüzgarlı bir çok yerde yol çalışması devam ediyor
Bizim Tr deki sol şeritte kalma hastalığı çok sıkıntı yani altınızdaki araç ne olursa olsun o araçtan daha hızlı araç soldan geliyor olabilir aynaya bakmak yok
Yol boş iken orta süratte ( 100-120 km ) giderseniz uyuyabilirsiniz zaten otoban ın ortalama sürati 140-160 km civarı nerdeyse herkes bu hızda bir çok kişide altındaki araca göre top speed derdinde deli gibi gidiyor.
istanbul dan bursa ya kadar olan ki kısmın asfalt kalitesi mükemmel iken bursadan sonrası o paraya göre çok düşük kalite
işin özü iyi hoş ama çoook pahalı..
ahmet3425
03-09-2019, 13:42
eski yolda gidilecekse susurluk yasa tesisleri
yasaya gelmeden hemen 150 mt geride sagda bahceli parklı mekanı tercih ve tavsiye ederim...
Dün eski yoldan İstanbul-İzmir yaptim. Pendik’ten İdo ile Yalova’ya gecip komple eski yoldan devam ettim. 18.00 feribotu ve Susurluk’ta yarım saat duraklamayla birlikte, 23.15te İzmir’deydim. Karacabey dahil yol boştu, Bursa civari bir yerde orta refüjde radar vardi, 3-4 tane de polis kontrolu vardi. Genelde hız sinirlarina uyarak (+%10) geldim.
rahmitanir
03-09-2019, 17:27
Bugün ilk kez şirketin dizel clio'suyla yeni otobanı deneyimledim.
Bostanlıdan sabah 6'da çıktık, 11'de beylikdüzündeydik. Tamamen otobanı kullandık.
Sabah İzmir'den istanbul'a giderken yol gerçek manada bomboştu. Karşı şeritte ise nispeten daha fazla yoğunluk vardı. Sabah giderken bursa'ya kadar 160-180 civarı bir hızla gittik bu arada. Bazı ramplarda hız 130'a kadar düştü tabi, sonuçta arabanın gücü ortada.
Sabah balıkesirden sonra bir noktada otobanda 1 köpek yolun kenarında dolanıyordu, yola atlamadı, ben de erken fark edip ayağımı gazdan çekmiştim. O sebeple bir sıkıntı yaşamadık ama tel örgüler açısından bir sıkıntının mevcut olduğu ortada.
İstanbul'dan İzmir'e dönerken ise bir kaç noktada otoban tek şeride kadar daralıyor. O noktalarda da genellikle kamyon arkasına takılıp 50 ile baya dakikalarca yol almak zorunda kalıyorsunuz. Yani hala otobanda aktif çalışma yapıyorlar.
Bir kaç noktada saçma şekilde yan rüzgar yiyip ufaktan bir titreme de yaşamadık değil.
Toparlarsak, yeni otoban eski yola göre büyük konfor sağlamış, her ne kadar hala eksikleri olsa da.
Biz normalde bu seyahatlerde uçağı tercih ederdik. 3 kişi seyahat ettiğimiz için uçağa göre hem çok ciddi ekonomi sağlamış olduk (uçakla geldiğimizde istanbul içi için aytıca araç kiralamamız gerekiyordu) hem aynı seyahat süresinde git gel yaptık, hem de uçağa yetiştim / kaçırdım derdi olmadan daha özgür ve nispeten daha konforlu olduk.
Not: dizel clio ile 160+ hızla giderken ortalama tüketim 9lt oluyormuş.
sanctuary35
04-09-2019, 21:42
Bugün ilk kez şirketin dizel clio'suyla yeni otobanı deneyimledim.
Bostanlıdan sabah 6'da çıktık, 11'de beylikdüzündeydik. Tamamen otobanı kullandık.
Sabah İzmir'den istanbul'a giderken yol gerçek manada bomboştu. Karşı şeritte ise nispeten daha fazla yoğunluk vardı. Sabah giderken bursa'ya kadar 160-180 civarı bir hızla gittik bu arada. Bazı ramplarda hız 130'a kadar düştü tabi, sonuçta arabanın gücü ortada.
Sabah balıkesirden sonra bir noktada otobanda 1 köpek yolun kenarında dolanıyordu, yola atlamadı, ben de erken fark edip ayağımı gazdan çekmiştim. O sebeple bir sıkıntı yaşamadık ama tel örgüler açısından bir sıkıntının mevcut olduğu ortada.
İstanbul'dan İzmir'e dönerken ise bir kaç noktada otoban tek şeride kadar daralıyor. O noktalarda da genellikle kamyon arkasına takılıp 50 ile baya dakikalarca yol almak zorunda kalıyorsunuz. Yani hala otobanda aktif çalışma yapıyorlar.
Bir kaç noktada saçma şekilde yan rüzgar yiyip ufaktan bir titreme de yaşamadık değil.
Toparlarsak, yeni otoban eski yola göre büyük konfor sağlamış, her ne kadar hala eksikleri olsa da.
Biz normalde bu seyahatlerde uçağı tercih ederdik. 3 kişi seyahat ettiğimiz için uçağa göre hem çok ciddi ekonomi sağlamış olduk (uçakla geldiğimizde istanbul içi için aytıca araç kiralamamız gerekiyordu) hem aynı seyahat süresinde git gel yaptık, hem de uçağa yetiştim / kaçırdım derdi olmadan daha özgür ve nispeten daha konforlu olduk.
Not: dizel clio ile 160+ hızla giderken ortalama tüketim 9lt oluyormuş.
azmı geldi 90hp clio, hepmi bele ekonomi yaparsınız raho bey?
rahmitanir
04-09-2019, 23:01
azmı geldi 90hp clio, hepmi bele ekonomi yaparsınız raho bey?
Clio ile yoldan dönünce ksk da kendi arabama binip, menemen öyle geçtim. O 25km boyunca onlarca kez sahip olduğum şeye şükrettim. Clio o kadar kötü yani.
Az cok biliyorsunuzdur, bu yolda malesef cok fazla hayvan cıktıgı için kazalar oluyor.
Bugun yine yola domuz cıktıgı için kamyon devrilmiş, şöför ağır yaralıymış sanırım.
Yol tek şeritten devam.
Onurkk06
07-09-2019, 20:05
İstanbul'da Trafik (@istanbultrafik34) • Instagram photos and videos (https://www.instagram.com/p/B2Gjok1JR0hiaeHDB9PiKqnjt3FuUbXsgluiqs0/?igshid=1twmgfdptrpu7)
Gene domuz kazası
noelbaba
09-09-2019, 09:35
gecen hafta gece eski yoldan catir catir gittim geldim yorulmadim trafikte yoktu paramda cebimde kaldi. Gecen gun arkadas yeni otobandan gitcem adamlar yapmis rahat rahat giderim dedi dikkatli ol dedim sorunlari varmis dedim dun sabah aradi kopege carpmis
AlwaysFast
09-09-2019, 10:08
gecen hafta gece eski yoldan catir catir gittim geldim yorulmadim trafikte yoktu paramda cebimde kaldi. Gecen gun arkadas yeni otobandan gitcem adamlar yapmis rahat rahat giderim dedi dikkatli ol dedim sorunlari varmis dedim dun sabah aradi kopege carpmis
Otobanı kullanan çok olduğu için eski yol baya boşaldı
Geçen hafta fethiye git-gel 2 defa kullandım. Evet tel yok, bariyer yok bir kaç hayvan leşi gördüm ama öle köpek domuz falan değildi. Çıkmaz mı ? çıkabilir. Onun haricinde ben rüzgardan ciddi rahatsız oldum. Sürekli arabayı ittiren sallayan ciddi rüzgar vardı, 130-140 bandında seyir ettim. Kışın soğukta ve yağışta ciddi don yapar.
Bu arada otoban üstündeki oksijen ler kimdir kimindir bilmem ama güzel peşkeş çekilmiş.
noelbaba
09-09-2019, 11:46
Otobanı kullanan çok olduğu için eski yol baya boşaldı
valla yolda onun muhabbetinide yaptik bilirsiniz eski yolla yeni otoban bazi yerlerde kesisiyor bazen paralel gidiyor ben pek akicilik goremedim ha kisim kisim kullanan illaki var ama bayram seyran olmadigi surece otobanin surekli kullanilacagini dusunmuyorum
ghibli06
09-09-2019, 11:53
cumartesi Balıkesir civarından girip Bursa'dan çıktım, 54 tl ödedim, gişelerde baktığım kadarıyla 130-140 ödeyenler de vardı sanırım İzmir'den gelenler... ben sadece 1 saat kullandım bu arada...
Mehmet Opc
09-09-2019, 12:56
Hiç osmangaziyi kullanıp devam etmeyin yazık günah istanbul izmir arası otobanın toplam fiyatı 260 lira. Ben Gayrettepeden izmirin girişine 4.5 saate gittim Aracım Alfa Romeo Mito 155'lik ve harcadığım benzin tam yarım depoydu 280 fullemiştim depoyu klimada açıktı full. Eğerki rahat etmek isterseniz kesinlikle topçulara binin 35 dk da karşıdan karşıya geçiyor ciddi anlamda kısaltıyor yolu
gemsazr9
07-04-2020, 00:28
Arkadaslar bursadan girdim sadece 1 sonraki cıkıstan cıktım 14.5 tl aldılar . Bu nasıl yol sanki uzaya götürüyor
denizhandinc
07-04-2020, 08:43
Arkadaslar bursadan girdim sadece 1 sonraki cıkıstan cıktım 14.5 tl aldılar . Bu nasıl yol sanki uzaya götürüyor
ücretsiz yoldaki radar, kırmızı ısık, kamyon trafigi vs. ile ugrasmak istemeyenleri carpan bi sistem :)
ücretsiz yoldaki radar, kırmızı ısık, kamyon trafigi vs. ile ugrasmak istemeyenleri carpan bi sistem :)
Yeni otobanda da radar yiyenler var şirkette,
Gişeden gişeye ölçmüyordur umarım
Ozgu_Akcan
07-04-2020, 09:23
Yeni otobanda da radar yiyenler var şirkette,
Gişeden gişeye ölçmüyordur umarım
180/200 km ile gidersen istanbul izmir 3 saat sürüyor nerde kaldı bu yolun avantajı o zaman ?
gecen sene ilk açıldığı zaman girdim hanımdan dolayı 120-130 ara ara da 150 ye cıktım hiçde denildiği gibi 3 saat değil dediğim gibi 180 le gidicen ki 3 saate inesin izmire.
cok gıttım geldım bır sene ıcerısınde hiç radara denk gelmedım
radar Bursa transit beleş kısım ve İzmir Kemalpaşa'daki beleş kısımda oluyor bildiğim kadarıyla
Yeni yolda radar olsaydı 2 ayda bana bi araba parası ceza gelirdi. Daha sonra gelecekse bilmem ama yeni yolda hiç radar kamerası vs tespit etmedim. Benim tek tedbirim tünellere gelince 80-90 yapmak. 5-6 saate bodruma iniyorum.
Ozgu_Akcan
07-04-2020, 09:52
radar Bursa transit beleş kısım ve İzmir Kemalpaşa'daki beleş kısımda oluyor bildiğim kadarıyla
beleş kısımda karacabey de yedim ben bak şimdi hatırladım
denizhandinc
07-04-2020, 10:16
Osmangazi köprüsü dahil yeni otoban İzmire kadar tek gidis 270 lira. Güzel hizmet ama radar falan varsa 270 liralık bir esprisi kalmıyor. Tek faydası ilce merkezlerindeki yogun kırmızı ısık teröründen kurtarması. Daha gecenlerden Bodrumdan döndüm bende sadece tünellerde yavaslıyorum
180/200 km ile gidersen istanbul izmir 3 saat sürüyor nerde kaldı bu yolun avantajı o zaman ?
gecen sene ilk açıldığı zaman girdim hanımdan dolayı 120-130 ara ara da 150 ye cıktım hiçde denildiği gibi 3 saat değil dediğim gibi 180 le gidicen ki 3 saate inesin izmire.
cok gıttım geldım bır sene ıcerısınde hiç radara denk gelmedım
Valla ben uyarayım siz tedbiri alın da :)
Kurulu radar İstanbul istikametine giderken, köprüden önceki son dinlenme tesisinin çıkışında oluyor bazen.
Şirketten yiyen arkadaşımız 2 ay önce yedi, ama nerden yazıldı bilemiyoruz.
Nightfish
07-04-2020, 13:02
Daha önce yolda hiç tabela vs yoktu ama geçen hafta yolu kullandığımda İstanbul istikametinde bir mevkide radar tabelaların konduğunu gördüm ben de. Ben gidip gelirken radar yoktu ancak olmayacağı anlamına gelmiyor.
Ozgu_Akcan
07-04-2020, 15:28
ferıbottan inip bursa otobanına girdiğin zaaman ilk benzinliğin orda radar tabelası var ewet yere koyulanlardan bır kac kere dıkkat ettım hiç denk gelmedim tabi dikkatli olmakda fayda var
Birkan61
07-04-2020, 15:48
Dedetektır takın....
Murat abi dedektör önerin var mı?
Bakkala gider gibi istanbul izmir gidip geliyorum ben :D
Bulursan cihazı bana da haber ver kanka :D
Birkan61
07-04-2020, 18:49
pm alan, pm almayana pm atsın babacım
O iş bende çözücem tamamdur :D
Dedetektır takın....
Telefon için olan uygulamalar işe yarıyor mu peki ?
Malzemeden varsa bende alırım istanbul-izmir ve ankara arası mekik dokuyorum bende
İbre kırıcılar iş başında hey maaşallah :hehe:
pm alan, pm almayana pm atsın babacım
O iş bende çözücem tamamdur :D
Malzemeden varsa bende alırım istanbul-izmir ve ankara arası mekik dokuyorum bende
Amerika'da Cobra cihazlar en çok kullanılanlardı diye hatırlıyorum
Cobra Radar/Laser Detectors - Cobra.com (https://www.cobra.com/collections/detector)
TR'de kullanması, üretmesi, satması her bişeyi halen yasak olması lazım, bilginize :)
_driver_
08-04-2020, 20:52
Amerika'da Cobra cihazlar en çok kullanılanlardı diye hatırlıyorum
Cobra Radar/Laser Detectors - Cobra.com (https://www.cobra.com/collections/detector)
TR'de kullanması, üretmesi, satması her bişeyi halen yasak olması lazım, bilginize :)
Cobra evet en çok kullanılan. Dediğinize ek olarak olur da kullanırken çevirmeye girerseniz çakmakta aktif olarak unutulması halinde yiyeceğiniz ceza uzay rakamlarda. Bi arkadaşımın başına geldi mabadına soksa daha az canı acırdı :)
Bunların makul olanlarına nasıl ulaşırız :D
gemsazr9
08-04-2020, 22:58
Jandarma otobanda durdurdu aynı sehrin ilçesine gidemezsin dedi bursa içinde gemliğe gidecektim dogru mu
denizhandinc
09-04-2020, 10:17
bolunmus yolda hiz tabelasi olmayan yerde tam 119 la radara oturdum manisa civarinda. Gri symbol bana bakiyodu pis pis. Hiz siniri 110 oldugunu dusunursek 121 e kadar ceza yazilmiyor dimi :D
bolunmus yolda hiz tabelasi olmayan yerde tam 119 la radara oturdum manisa civarinda. Gri symbol bana bakiyodu pis pis. Hiz siniri 110 oldugunu dusunursek 121 e kadar ceza yazilmiyor dimi :D
Hız sınırı 110 ise sorun yok :D 121’e kadar ceza yok zaten kadran sapmasınıda düşününce cezanız yoktur :D
duble yolda kadrana göre 120 altına inmiyoorum. orjinal boyutta lastik kullanmadığımdan zaten gps verisi düşük çıkıyor. daha bir problem yaşamadım. hafif ticari olmadığı sürece problem olmaz
Cobra cok ıyı, Escort bu ışın mercedesi