Orijinalini görmek için tıklayınız : kayit disi calisan sikayeti ???
bulundugum ilde benim yaptigim isi baska bir alanda olan sirkette sigortali calistigi halde, cantaci diye tabir ettigimiz kayit disi vergisiz kacak sekilde yapan biri var. Piyasanin rayici olan fiyatlarin net %30/40 altina yapip farkli katakullilerle fiyat ile benim musterilerimi caliyor. Ben kira vergi dukkan gideri vs oduyorum ve artik bu durum iyiden iyiye canimi sikmaya basladi.bu konuda hangi kuruma nasil bir sikayette bulunabilirim ?
Buraya şikayette bulunabilirsin Selçuk.
ALO 170 - Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler İletişim Merkezi (http://www.alo170.gov.tr/)
turboman
20-07-2019, 21:21
Ben geçen hafta bi işyerinden haksız şekilde çıkarıldım ve orda sifortasız çalışanlar var diye şikayet etmek istedim 170 i arayarak öyle bi tavır sergilediki sanki beni şikayet etmiyeyim diye elinden geleni yaptı. Benim şu memlekette ne bi kuruma nede insanlara güvenim kalmadı halimiz içler acısı...
Başka bir işte sigortalı olarak çalışması kimseyi alakadar etmez. Bir kişinin iki ayrı işte çalışması yasak değil. Maliyeyi ilgilendiren durum, şikayete konu hizmetin fiş fatura olmadan icra edilmesi olacaktır.
Bu gibi şikayetlerde ad soyad ve adres bilgisi istiyorlar diye hatırlıyorum. Faturasız hizmet verdiğine dair kanıt da isteyebilirler. Can sıkıcı bi durum. Umarım sonuç alabilirsiniz.
onursumer
20-07-2019, 22:00
belli bir rakama kadar sanrım beyansız ek gelir elde edilebiliniyor yasal olarak
eğer bu tarz bişe varsa çok iyi araştırmak gerekir sana olumsuz donuşu olmasın diye
GokhanRS
20-07-2019, 22:15
Bence boşver, ek iş olarak ne kadar düzgün yapabilir ki bu işi, nasılsa bir yerde patlar. Değerin anlaşılır.
Ben geçen hafta bi işyerinden haksız şekilde çıkarıldım ve orda sifortasız çalışanlar var diye şikayet etmek istedim 170 i arayarak öyle bi tavır sergilediki sanki beni şikayet etmiyeyim diye elinden geleni yaptı. Benim şu memlekette ne bi kuruma nede insanlara güvenim kalmadı halimiz içler acısı...
Cimer e yazin, hem işyeri hakkında hem alo 170 hakkında..
Sigortasız işçi ad soyad görev bilgisi verirseniz daha etkili olur
Cimer e yazin, hem işyeri hakkında hem alo 170 hakkında..
Sigortasız işçi ad soyad görev bilgisi verirseniz daha etkili olur
immortalboss
21-07-2019, 08:49
Sizi tanımadığım için soruyorum (bu arada yapmış olduğunuz kehribar isimli Doğan hafızamda) ne işle meşgulsünüz? Çünkü atıyorum saat 17:00'dan sonra mesai bittiği için çoğu işlem yapılmıyor. Saat 17:00 sonrası açılan bir dükkan var memleketimde. Adam 5 tane deepfreeze almış. Saat 17 sonrası dükkanı açıyor. İnsanlar da fiyat algısı da kaliteden önce geldiği için iş yapıyor. Sattığı şey de tavuk. Üstünde ne tarih var, ne etiket... Sonra bizim işe köstek oluyor. Tavuk zehirler mi? Bunlar bozuk mu vs...
Vergi dairesinde tanidik varsa , bir telefon yeterli olur. Yoklama mufettisleri gerekli islemi yaparlar.
Bi miktar dövün , sonra bi miktar daha dövün .. kanun veya mahkeme yoluyla olmaz gibi.. ***** şartlar..
Bi miktar dövün , sonra bi miktar daha dövün .. kanun veya mahkeme yoluyla olmaz gibi.. ***** şartlar..
Çok sevdiğimiz bi forum üyesini hatırlattınız,cimere şikayeti ile ünlü
Ahmetfikri
22-07-2019, 08:45
maliye instagram üzerinden satış yapanlara ayar oluyor varsa sayfası somut delil sayılır işinizi kolaylaştırır
Çok sevdiğimiz bi forum üyesini hatırlattınız,cimere şikayeti ile ünlü
Kendi Payıma onun için çok güzel betimlemeler yaptım zamanında , cümlem ona benzerde çok şükür karakterim benzemez..
İkincisi Ülkede kanun nizam adamına göre .. ben Şahsen imkan dahilinde bu gibi durumlarda gücüm kadarı ile şiddete başvuruyorum. Allah' a havale ettiğimde oluyor..
yıldırımbyzt
22-07-2019, 21:16
maliye instagram üzerinden satış yapanlara ayar oluyor varsa sayfası somut delil sayılır işinizi kolaylaştırır
Sebebi nedir faturalı satış olduğu sürece instagram,e-satış sitesi veya mağaza farkı mı var hepsi vergisini ödüyor gerçi mağazacı stopaj + ıvır zıvır vergisi var ayrı
en garanti yöntem, bu arkadaş basit bir iş yaptırıp kameraya alıp ardından da fiş / fatura vermediği için maliyeye şikayette bulunmak. Zira yapılan işi kayıt altına alıp belgelendiriyorsunuz.
Basılı bir kartviziti ve sosyal medya paylaşımını da kanıt olarak sunabilirsiniz.
Tepkiniz de de çok haklısınız zira siz stopaj+sgk vs derken onun aynı malzeme ile 1000 e malettiğini belki 2000 e malediyorsunuz ve satış fiyatınızı da buna göre belirliyorsunuz, neticede haksız bir rekabet durumu söz konusu.