Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön camda is (buğu) türevi kir.
Klimayı genelde ön cama vererek kullanırım çarpmasın diye.
Ön camım yeni değişti ama ayda bir ön cam içten sanki isleniyor.
İs dediğim şeyde sanki yağlı bir buğu gibi.
Araçta kesinlikle sigara vs içilmez.
Sebep ne olabilir sizce?
Araç 2016 superb tsi..
Su antifiriz eksiltme varmı araçta ?
Kontrol edeyim binmeden önce.
Umarım yoktur.
immortalboss
23-07-2019, 09:42
Bir ihtimal de şöyle olabilir. İç sirkülasyonu kullanmıyorsanız kaput altından emiş yaparak hafiften kirlenme olabilir. Polen filtresini değiştirip camınızı kaliteli bir cam temizleyici ile silin. Geçeceğini tahmin ediyorum.
Soğutma suyunda eksiltme yok. (motor soğukken baktım)
Aslında %90 iç sirkülasyonu kullanıyorum.
sürekli iç sirkülasyon kullanmak pekte iyi bir şey değil. taze hava engelleniyor nem artıyor
sürekli iç sirkülasyon kullanmak pekte iyi bir şey değil. taze hava engelleniyor nem artıyor
Trafikte iç sürkülasyonu açarım hep. Eve yaklaşınca hem sürkülasyonu hem de klimayı devre dışı bırakır, sadece fanlar çalışır ki içindeki nemi atsın.
Soğutma suyunda eksiltme yok. (motor soğukken baktım)
Aslında %90 iç sirkülasyonu kullanıyorum.
Ön cam & iç sirkilasyon ikilisinden dolayı oluyor. Kabin içi nem toz vs. çekilip ön cama verilmiş oluyor
Ön camı sildikten sonra ön camı ve iç sirkülasyon ikilisini kullanmayarak test edeyim o zaman bi..
Aracın içinde koku yada parfüm tarzı birşey kullanıyorsanız yağlı bir şekilde cama yapışır klima ile. klima dezenfekte yapılmadıysa hiç klimanın gazıda yağlı bir şekilde cama yapışır. Aslında her sene klima temizliği yapılması şart sonuçta soluyoruzda.
Klima açıkken ayar camdaysa iç sirkülasyonu açmaz ki zaten yani açmaması lazım açıksada cama alınca dışa geçer direk
Bende genelde ön cama vererek kullanırım hem klima hem kaloriferi. Camda is tabakası yapıyor gayet normal. Sık sık silmek gerekiyor.
İzopropil alkol ile sil içten camı
arabada sigara veya elektronik sigara tarzı şeyler içiyorsanız buda ön camı isli yapıyor.
Sigara içirmem, parfüm kullanmam.
Dün yıkamacının söylediği, göğsü sildikleri kimyasal cama vurduğu için is oluşuyor. Ne kadar doğru bilemedim.
Amacım silip geçmek değil, tekrar oluşumu engellemek.
Sigara içirmem, parfüm kullanmam.
Dün yıkamacının söylediği, göğsü sildikleri kimyasal cama vurduğu için is oluşuyor. Ne kadar doğru bilemedim.
Amacım silip geçmek değil, tekrar oluşumu engellemek.
benzer durum kayınpederimin arabasında oldu.adamcağız neyle sildiyse camı güneşe çıkar çıkmaz aynı buğu oluyordu.APC ile torpidoyu temizledim arkasından camı içerden İPA ile sildim ve kurtulduk o dertten.
Benim aracımda da aynısı oldu a3te kimyasal herhangi birşey yapışıyo cama güzel bi çözümü var alkolle siliyosunuz tertemiz oluyor :)
imprezaWRC
26-07-2019, 11:19
Sigara içmiyorum, içirtmiyorum ama malesef camlarda saçma sapan bir iz illa oluyor. Cam silmek de oldukça sıkıntılı. Cama uygun bez kullanmak lazım, geride iz bırakmayacak kimyasal kullanmak lazım, lazım da lazım. Sildim sanıyorsun sonra güneş altınta bir bakıyorsun, cam picasso'nun tablosu kıvamında :D :D
Tüysüz ve hav bırakmayan cam bezleri var. Ona ipa sürüp camları içten silin. Film olan camlarda ipa kullanmadan evvel gözükmeyen bir noktada deneyin nolur nolmaz. İpa bulamazsanız beyaz sirke de iş görür.
Ben türlü türlü cam bezi denedim olmadı.
Cam silme kimyasalları yerine ipa/ipa-su çözeltileri denedim olmadı.
Çözümü şöyle buldum;
Sihirli Sünger (Magic Sponge) diye tabir edilen süngeri biraz ıslatıp camın yarısını iç taraftan güzelce siliyorum.
Sonra Kağıt Havlu kullanarak kuruluyorum. (Arkasında iz bırakmıyor)
Sonra camın kalan diğer yarısına aynı işlemi uyguluyorum.
Ve özellikle akşam hava kararınca yapıyorum bu işi; karşıdan ışık vurunca iz kalan yerler rahatlıkla göründüğü için tam anlamıyla temizliği sağlayabiliyorum.
Ben de işe yarayan çözüm buldu.
immortalboss
27-07-2019, 17:52
Unuttuğumuz bir şey var.Aslında biz de is çıkarıyoruz. Hiç sigara içilmeyen araçta bile insanların oturduğu yerlerin üst kısımlarında is oluşumu olabilir. Evinizde hiç sigara içilmemesine rağmen zamanla kirlenme olabileceği gibi. Ben de camları uğraşarak güzelce temizliyorum. Sonra bir yıkamada siliyorum bir yıkamada silmiyorum. Gayet güzel oluyor.