PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2 Sene önce satılan araç hakkında

ferroo
24-07-2019, 15:08
Arkadaşlar 2 sene önce bir araç satmıştım bendeyken herhangi bir sorunu bi sıkıntısı yoktu zaten fazla kalmadı üzerimde araç herneyse 2 sene önce sattım alan kişide eksper veya herhangi biyere göstermedı sanırım kendısı anlıyorum demişti hatırladıgım kadarıyla. Olay sole dun gece mesaj geldi aradaki 2 seneden sonra gelen mesaj 61 plakalı aracı bana satmıstınız aracta sorunlar cıkmaya başladı yetkili serviste beynin başka bir araçla değiştigini sölediler bu durumda kusurlu satışa girer mahkemelik olacagız dye bende genel olarak bir acıklama yaptım tabı sonra yuzume kapattı telefonu :) sen 2 sene pışkın pişkin bin araca naptıgı kımlerın kurcaladığı belli değil kimbilir neler yapıldı araca 2 sene sonra bana bole bı mesaj cek napmam gerekiyor aradan 2 sene geçmış adamın aklına yeni gelmiş arac sorun cıkarmaya baslayınca napılabilir nasıl bi yol izlenebilir? yani sen senelerce bi bin arac sorun cıkarmaya baslayınca eski sahıbıne yaz o arada nasıl kullanıldı kımler neler yaptı bılemeyız tabı arac 2008 model focus 1.6 tdci ( bu arada değişen parca bana ole soledı adam aracın beyni değişebilir bi parça) yorumlarınızı tavsiyelerinizi bekliyorum

Anıl E.
24-07-2019, 15:10
Dava açarsa buyursun açsın,avukatın hazır iletişime geçmen yeterli.

ferroo
24-07-2019, 15:25
Dava açarsa buyursun açsın,avukatın hazır iletişime geçmen yeterli. teşekkür ediyorum açarsa iletişime geçicem nasıl bir yol izleriz?

Anıl E.
24-07-2019, 15:30
teşekkür ediyorum açarsa iletişime geçicem nasıl bir yol izleriz?

Ondan sonrası kardeşimde,ben anlamam :)

ama bir şey elde edemez gibi,aradan geçen zaman uzun bir süre. Arabanın mekanik aksamında değişiklikler olabilir

Onurkk06
24-07-2019, 15:35
Bence hiçbişey çıkmaz 2 sene gayet uzun bir süre

berkaym
24-07-2019, 15:35
benzer olayı sattıktan 3 ay sonra yaşadım. hiç birşey çıkmadı sizin 2 yıl olmuş hiç birşey olmaz

HaKo
24-07-2019, 15:37
o dosya savcıdan döner dava bile açılmaz. öyle saçma şey mi olurmuş.

muzurasd
24-07-2019, 15:41
kusurlu malda iade 1 aydır

MertSerhanÖ.
24-07-2019, 15:43
bu millet şaşırmış.Sabaha kadar dava açabilir hiçbişi çıkmaz

Tunacan
24-07-2019, 16:02
Millet tutabildiğini-tuttuğunu mikme derdinde.. vay anasını...

AşkınS.
24-07-2019, 19:45
2 sene sonra dönüş yapanın azmi...

+soner
24-07-2019, 23:29
Açık mezar bulsa giricek insanlar var.

Kubilay
25-07-2019, 08:06
Benim arkadaşımın sattığı araç da 2,5 sene sonra yanmış alan kişi aramıştı. Arabayı bile zor hatırlamıştık sattıktan sonra mı yandı nasıl yani diyoruz yok yeni yandı sizin haberiniz vardı di mi filan diyor. Kardeş dedik 2,5 senede neler yaptınız arabaya bi şey yapmadım sizden aldığım gibiydi hakkımı helal etmiyorum diyor bu da onun gibi hasta heralde.

16EC813
25-07-2019, 08:12
benim ki daha yeni gerçide ama şok olduk ,3 ay önce sattıgımız jettayı alan 2.sahibi bizi arayıp kardeş bu araba komple boyalıymış degişen varmış napcaz diye :D ? biz alırken vede satarken ekzpertize sokulmuştu artı boyacı ve kaportacıyada göstermiştik ,neyin kafasını yaşıyoduysa artık bizi aradıgında :D

fuatozkan
25-07-2019, 08:27
Bişi çıkmaz oda farkında büyük ihtimal koparmaya çalışıyor.

arda35
25-07-2019, 08:43
Bu gibi durumlar için sevdiğim bi laf var: “Anan donunu bağlasın”

Hani kısa bi süre sonra arasa amenna; ki onda bile sorumluluğunuz sınırlı. Telefonu engelleyip geçerdim ben olsam.

ghibli06
25-07-2019, 09:20
aslında kabahat bizde, karşı dava hakkımız var açmıyoruz... aç kardeşim davanı diyeceksin anında sen de karşı dava açacaksın hakaret yalan beyan kişinin saygınlığı vs vs... o zaman görecek sonucunu...

kiraccemal
25-07-2019, 11:20
hadi lan oradan demeniz gerekirken açıklama yapma gereği duymuşsunuz. 2 yıl yahu koskoca 2 yıl insanlar gerçekten çıldırmış olmalılar.
Citroen aracımı sattığımda sahibi ekspertize baktırmak yerine her şeyine kabulüm diyerek aracı satın aldı. 2 hafta sonra aradı yok şurasında bu çıktı burasında bu çıktı. Başladı tehtid etmeye yok evine gelicem yok işyerine gelicem vs. vs. teli kapattı. Geri aradım dedim satış evrakında açık adresin yazıyor sen zahmet etme ben oraya geliyorum bekle dedim. Adam panik oldu aman kardeş sen yanlış anladın sakın gelme kem küm bla bla. Bir mal alıyorsanız önce adam gibi baktırın sonra satın alın. Aldıktan sonra vay efendim şöyleydi böyleydi demeyin. Sizin olaydan hiçbir şey çıkmaz hocam.

İbrahim33
25-07-2019, 11:36
numaramı ver beni arasın max. 1 dakikada hallederim telefonda.

Yigit-Y
25-07-2019, 11:56
Yeni yasada bile süre bu kadar uzun değilken

İşgüzarlık yapmış sana

https://www.youtube.com/watch?v=SC1tRQZaoPY

1. dakikadan itibaren ki cümle benim düşüncem :D

axcel
25-07-2019, 11:58
geçen benimde başıma denk geldi benzer olay..demekki havalar ısınınca hararet yapanlar çoğalıyor :D 9 ay önce sattığım aracın kliması yeterli soğutmuyormuş ee abi dedim bunun tamir faturasını senin adına kestireceğim dedi rakam ne çıkıyor dedim 1800 tl masrafı var deyince sana hayırlı işler dayı diyerek işyerimden gönderdim..arkamdan sesleniyordu sen ayıplı mal sattın seni mahkemeye vericem fln diye dedim istediğin yere kadar gidebilirsin..1 ay oldu ses seda yok sonrasında :D

axcel
25-07-2019, 11:59
geçen benimde başıma denk geldi benzer olay..demekki havalar ısınınca hararet yapanlar çoğalıyor :D 9 ay önce sattığım aracın kliması yeterli soğutmuyormuş ee abi dedim bunun tamir faturasını senin adına kestireceğim dedi rakam ne çıkıyor dedim 1800 tl masrafı var deyince sana hayırlı işler dayı diyerek işyerimden gönderdim..arkamdan sesleniyordu sen ayıplı mal sattın seni mahkemeye vericem fln diye dedim istediğin yere kadar gidebilirsin..1 ay oldu ses seda yok sonrasında :D

kelalper
25-07-2019, 14:42
Sabırlı insanmışsın açıklama yapmışsın. 2 sene sonra bana gelecek delirtirdim adamı. Beyin yerine swapta bulaşık süngeri falan mı takıyorlar bu gerizekalılara.

Ormanci
25-07-2019, 15:06
teşekkür ediyorum açarsa iletişime geçicem nasıl bir yol izleriz?

Dava edecek olan salağı arayıp, telefonu hoparlöre alıp beraber küfür etme şeklinde bi yol izlenebilir mesela :)

immortalboss
25-07-2019, 16:00
Herkes 1 değişik kafada. Kimse ben bu davayı açıyorum ama aracın hasarının, arızasının daha önceden olduğunu nasıl kanıtlarım diye sormuyor. Ekspertiz raporları bile 24 saat geçerli iken aracın arızasının sizde olduğunu kanıtlarsa gerçekten helal olsun... Genelde satıcılar art niyetli çıkıyor son zamandaki tech konularında. Ama bu sefer alıcı arıza çıkmış. Korkmayın bir halt olmaz.

S.Özcan
30-07-2019, 09:12
bunlar alıcıların araca baktırmamasından dolayı oluyor. megane 3 sattığımda anahtarsız çalıştırma, bixenon falan gören adam hemen notere gidiyoruz diye tutturdu, baktırmadı. değişen boya herşeyini söyledim, 5664e ben mesaj atıp adama gösterdim, toplam 7 yada 8.000 civarı hasar kaydı vardı.
21 ay sonra aradı, yanında birisinin akıl vermesi ile konuşuyor. arabanın şanzımanını bozmuş, onu bana yüklemeye çalıştı :) mahkemeye falanda vermedi yersen yapıyorlar