Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : s2000 Pist Arabasi projesi ONERILERINIZ..

GC8 GT
26-07-2019, 20:51
Merhaba,

Pistte süre bazlı araç yapmak üzere , n/a oluşu ve keyifli olacağını ümit ederek s2k da karar kıldım.

aracımız 2000 model ap1, (çirkin oglu çirkin koymaya utandım) stok normal kullanılmış EU versiyon 140 bin de
herhangi bi modifiye yok motor durumu iyi. merak edenler için 7400 euro ya aldım
Pistimiz bu Izpēti trasi (http://www.bksb.lv/index.php/features/par-trasi/izpeti-trasi)

Hem arabayı tamamen normal şehir içi kullanım görüntüsünden UZAKLAŞTIRMAYIP, yani bodykitti, stickerdı, içi boşaltmasıydı, karbondu falan çok fazla bozmadan hemde fazla da harcamadan Sadece bu pistte eglenmek üzer uygun bütçeli plan arayışındayım. ( Pist harici aktivite yapılacak yol yok çevrede)
Ciddi bir tecrübem yok Her türlü bilgi işimi görür. şöyle 4-5 bin euro dan fazla harcanmasa iyi

Coilover? marka?
Jant ölçü? stok 17"?
Lastik/ Slick? marka?
FREN & DİSK KOMBİNİ? ( 3.5 km lik parkuda şişmemeli)
Motor yağ numarası?

Performans Motor bloğuna ellemeden, mümkünse kapağı da açmadan Yapılabilecekler?
Hani oem alt motor gittiği kadar gitsin, sonrasını düşünürüz
(amacım Her dakka motor yememek. Üst kapakta neler yapılabilir? Egzantrik, port polish?
Amacım hem maximum hız, aynı zamanda maximum da uzun süre dayanması
Eksoz kit? Filtre? marka? (boru ölçü? custom mı marka mı?)
Beyin/Yazılım? Yakıt türü?

İşe yarar diyorsanız Spoiler önerisi?
Aracı çokta şamar oglanına çevirmeyim diyorum, yarın bigün binek araba gibi de para etsin

Her türlü bilgi işimi görür
Yardımlarınızdan, önerilerinizden derleme yapabilirim
Şimdiden teşekkürler:heyoo:

coolvtec
27-07-2019, 23:13
hayırlı uğurlu olsun.
coilover= öhlins
Lastik= toyo r888
Jant= 17" enkei rpf01 önler 8,5 arkalar 9,5

GC8 GT
28-07-2019, 00:11
Merhaba,
Abi teşekkürler bilgiler için
Jant seçimin sadece görsel amaclı mı yoksa performans vesaire hafiflik gibi bir faydası mı var?
Başıma bir iş gelmeyecekse orjinalciyim :D

coolvtec
28-07-2019, 21:59
Merhaba,
Abi teşekkürler bilgiler için
Jant seçimin sadece görsel amaclı mı yoksa performans vesaire hafiflik gibi bir faydası mı var?
Başıma bir iş gelmeyecekse orjinalciyim :D

Hafiflik bir de oem janta max ne kadar geniş lastik takılır ona bakmak lazım. "Best motoring s2000 s2k" diye aratırırsan youtube da, oradan kopya çekebilirsin jant-lastik konusunda. :)

Onrcn
29-07-2019, 03:38
Merhaba,

Pistte süre bazlı araç yapmak üzere , n/a oluşu ve keyifli olacağını ümit ederek s2k da karar kıldım.

aracımız 2000 model ap1, (çirkin oglu çirkin koymaya utandım) stok normal kullanılmış EU versiyon 140 bin de
herhangi bi modifiye yok motor durumu iyi. merak edenler için 7400 euro ya aldım
Pistimiz bu Izpēti trasi (http://www.bksb.lv/index.php/features/par-trasi/izpeti-trasi)

Hem arabayı tamamen normal şehir içi kullanım görüntüsünden UZAKLAŞTIRMAYIP, yani bodykitti, stickerdı, içi boşaltmasıydı, karbondu falan çok fazla bozmadan hemde fazla da harcamadan Sadece bu pistte eglenmek üzer uygun bütçeli plan arayışındayım. ( Pist harici aktivite yapılacak yol yok çevrede)
Ciddi bir tecrübem yok Her türlü bilgi işimi görür. şöyle 4-5 bin euro dan fazla harcanmasa iyi

Coilover? marka?
Jant ölçü? stok 17"?
Lastik/ Slick? marka?
FREN & DİSK KOMBİNİ? ( 3.5 km lik parkuda şişmemeli)
Motor yağ numarası?

Performans Motor bloğuna ellemeden, mümkünse kapağı da açmadan Yapılabilecekler?
Hani oem alt motor gittiği kadar gitsin, sonrasını düşünürüz
(amacım Her dakka motor yememek. Üst kapakta neler yapılabilir? Egzantrik, port polish?
Amacım hem maximum hız, aynı zamanda maximum da uzun süre dayanması
Eksoz kit? Filtre? marka? (boru ölçü? custom mı marka mı?)
Beyin/Yazılım? Yakıt türü?

İşe yarar diyorsanız Spoiler önerisi?
Aracı çokta şamar oglanına çevirmeyim diyorum, yarın bigün binek araba gibi de para etsin

Her türlü bilgi işimi görür
Yardımlarınızdan, önerilerinizden derleme yapabilirim
Şimdiden teşekkürler:heyoo:

Pistte sure icinse cogu time attack s2000 lerde on arka lastikleri ayni ebat kullanilir atmosferikte. On arka 255 yeterli olacaktir, 8,5-9,5 yerine 9.0 on arka. Fakat bu is sadece coilover lastik jantla sinirli olmamali, on arka sway barlar, alt sasi gergileri olmali minimum. Ne kadar ileri gitmek istediginizi belirtirseniz daha guzel oneriler yapabilirim, forumda benden cok daha deneyimli arkadaslar vardir ama elimden geleni yaparim.

16EC813
29-07-2019, 07:51
pist için yapılmış en iyi s2000 oldugunu düşündüğüm bi araç faydalı olabilecegini düşünüyorum
ayrıca o çirkin dediğin şey için bizim buralarda böbregini verebilecek adamlar tanıyorum :D

http://www.techturkey.com/forum/project_cars/205823-voltex_s2000_doa61.html

16EC813
29-07-2019, 08:35
bu videoyu da izle altında setup da var

http://www.techturkey.com/forum/yurtdisi_drag_dyno_pist_videolari/234341-s2000_nurburgring_nordschleife.html#post8590435

Yigit-Y
29-07-2019, 09:21
DOA ile görüşebilir sen ki konusu var

Senin ilacın o arkadaş direk

Adam pist için mükemmel bir s2000 yapti

AhmetKadir
29-07-2019, 09:23
ooo sen nerelerdeydin ya :)

GC8 GT
29-07-2019, 11:24

http://www.techturkey.com/forum/yurtdisi_drag_dyno_pist_videolari/234341-s2000_nurburgring_nordschleife.html#post8590435

Bunu geçen gördüm bayag keyifli. parçalarını baktım fiyat incelemesindeyim.

DOA ile görüşebilir sen ki konusu var

Senin ilacın o arkadaş direk

Adam pist için mükemmel bir s2000 yapti

Evet fazlasıyla hakikatlı. konuya bakıyorum

ooo sen nerelerdeydin ya :)

Burdayım. sen? :D

coolvtec
02-08-2019, 10:14

bi de sikibin yol tutmuyo derler.. millette ne got var ya, üstü açık arabayla bi de kasksız :)

GC8 GT
04-08-2019, 13:11
DOA yı izledilkten sonra Harbiden Supercharger yapasım geldi.

atituti
14-08-2019, 23:11
konuya kaynak yapmış gibi olacak ama kardeşim kusura bakma bende bir soru sormak istiyorum , z4 ile ilgili düşünceler nedir ? pist için bir şekil şemal aldırabilir miyiz e85 z4 lere , coil jant lastik kule gergisi güzel bi setup vs. ile zamk gibi yol tutan bir roadster olur mu bu kasalar ? teşekkürler