Orijinalini görmek için tıklayınız : Coilover montaj ücreti...
Arkadaşlar piyasa hakkında pek bir bilgim yok o yüzden sizlerden yardım almak istedim...
4 adet st marka coil var elimde bunları aracıma taktırmak istiyorum...
Bugun maslak da bir garajı aradım "400 TL" fiyat verdi bu fiyat normalmidir ? Kazıklanmayalım :)
yarısını sil o zaman uygun olur :D
yarısını sil o zaman uygun olur :D
Alternatif yerler önerebilirseniz sevinirim açıkçası...
wolkanku
31-07-2019, 15:07
doğrudur.
geçenlerde sadece arka coillerin yay mekanizmalarının yerini değiştirmeye 150 lira aldı bilindik bir amortisörcü. kendilerine "usta" diyen adamlar bijon sıkma paternini bilmiyor , salıncağın somununu söküp salıncağı boşa alıp yayları almak yerine levyeyle kastırarak sallamasyon ezbere iş yapıyor. buna da "işçilik" ücreti alıyorlar.
sen 4 amortisörü kaça takıyorsun ya dedim, 350 lira dedi. garip geldi bana da açıkçası. 150 lirasını verip koşarak kaçtım.
Bostancı Aydın Amortisör'de 300'e taktırdım Nisan ayında H&R coilleri
200-300 arası normaldir. 2 ay önce 250tlye taktırdım İzmirde bilinen işinin ehli bir garajda. 750tl diyen bile oldu bana araştırmadan taktırmayın.
Bence iyi araştırıp coilover takarken ağırlık dağılımı yapan bir yere gidebilirsin sanırım maslakta var.
kelalper
31-07-2019, 16:28
400 ortalama bi fiyat. Bostancı sanayide Fluence in far ampullerini değiştirmeye 50 lira diolar. Sonra 30 a yaptırıyorsun. Megane a sadece farı sökmeden takmak içinde 20 diyorlar. 1 dakikalık iş. Elim sığsa kendim yapacam el girmiyor lanet yerlere.
Arkadaşlar piyasa hakkında pek bir bilgim yok o yüzden sizlerden yardım almak istedim...
4 adet st marka coil var elimde bunları aracıma taktırmak istiyorum...
Bugun maslak da bir garajı aradım "400 TL" fiyat verdi bu fiyat normalmidir ? Kazıklanmayalım :)
Ankara'da olsa en fazla 200 :D hatta daha hesaplı takanlar bile bulunur
400 tl bedava hele maslakda , cıvata ve somunları tabanca ile söküp sıkıyordur :)
2018 Kasım'da 200liraya taktırmıştım
geçen hafta polo aracıma ST XA coilover montajı yaptırdım.
Maslak Nam Amartisör, tanıdık vasıtasıyla gitmiştim 250 TL aldırlar. ustalar biraz laf yaptı ama :DEmo
İşçilik için vereceğiniz rakamları biraz daha geniş kapsamlı düşünmenizi tavsiye ediyorum. Örneğin KW ya da ST marka ürünleri, ürüne dair hiç bir fikri olmayan kişilere taktırdığınızda problem yaşarsınız. Monte, demonte aşamasında ürüne zarar verebilirler. Bu gibi durumlarda size verilen garanti durumu iptal olur ve kullanıcı hatası olarak değerlendiriilir. O nedenle Maslak Atatürk Oto Sanayi'de 400 TL gibi bir rakam normaldir. İşi ehline yaptırmanızda ve buna verilen ücreti yadırgamamanızda fayda var :)