Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 Yil Sonra Gelen Ceza
Carmageddon
31-07-2019, 16:53
Arkadaslar merhaba, belki daha once basina gelen olmustur fakat yurtdisindayim yanimda bilgisayar yok detayli bakamadim siteden.
Dun kardesim posta kutusunda pttnin etiketini gormus. Bugunde muhtardan gidip ceza makbuzunu almis fakat ceza 29.07.2018 tarihine ait. Simdi edevletten bakiyorum ceza gozukmuyor, ben bunu odemesem bir sey olur mu?
CloudGrey
31-07-2019, 16:56
tam 1 yıl geçene itiraz edip iptel ettiren oldu.
ama rakam ufaksa , mahkeme vs masraffları cart curt derken hiç uğraşmaya değmez.
Carmageddon
31-07-2019, 17:02
ama rakam ufaksa , mahkeme vs masraffları cart curt derken hiç uğraşmaya değmez.
230 lira icin ugrasmayayim o zaman. Bu arada cezayi Uzuncayir-Altunizade arasindaki hiz koridotunda 91km suratle yemisim. Yolu kullanan arkadaslarin bilgisine.
SametYkn
31-07-2019, 17:36
230 lira icin ugrasmayayim o zaman. Bu arada cezayi Uzuncayir-Altunizade arasindaki hiz koridotunda 91km suratle yemisim. Yolu kullanan arkadaslarin bilgisine.
Aynı yerde 20-07-2018 tarihinde bizde yemişiz araç kamyonet 95 ortalama hızda üstelik aracı sattık 235tl indirimle 176 tl olarak ödüyorsun bugün ödedim bu herkesin başına gelmiş canları sıkıldıkça ceza geliyor madem var zamanın da gönder neyi bekledin 1 sene
Carmageddon
31-07-2019, 17:55
Aynı yerde 20-07-2018 tarihinde bizde yemişiz araç kamyonet 95 ortalama hızda üstelik aracı sattık 235tl indirimle 176 tl olarak ödüyorsun bugün ödedim bu herkesin başına gelmiş canları sıkıldıkça ceza geliyor madem var zamanın da gönder neyi bekledin 1 sene
Beni korkutan temmuz 2018’in cezasi yeni geliyorsa bu bir yillik sure icerisinden onlarca ceza yemis olabiliriz. :)
PunisheR
31-07-2019, 17:56
aynı ceza aynı tarihler aynı yerde bana da geldi uzunçayır altunizade altunizade yönü mü ne yazıyor
Carmageddon
31-07-2019, 17:59
aynı ceza aynı tarihler aynı yerde bana da geldi uzunçayır altunizade altunizade yönü mü ne yazıyor
1. Kopruden kadikoy yonune dogru EDS oldugunu biliyordum fakat karsi yonde de varmis demekki.
https://i.ibb.co/8zhg9Bf/3-FB16-D3-F-0560-4-AE6-8-F35-97655-FE9-E9-E6.jpg (https://ibb.co/xm4q6sB)
russian image hosting (https://imgbb.com/)
Ben orada 140-150 gidiyorum yol boşsa merhabalar amq
PiscocuK
31-07-2019, 18:51
Gelmeyen kalmamis sanirim banada gelmis 1 yillik cicek
Strich Acht
31-07-2019, 19:22
Belli bir sure icerisinde teblig edilmeyen cezalar gecersiz olmuyor muydu?
Carmageddon
31-07-2019, 19:27
Istanbul’a donunce bir sorayim cunku su an muayene randevusu almak istesem alabiliyorum, sistemde ceza gozukmuyor.
Mahkeme masrafi 20-30 tlyi gecmez, odeyip itiraz edebilirsiniz. Boylece herhangi bir faiz odemesiylede karsilasmazsiniz.
CloudGrey
31-07-2019, 20:39
olayın yaşandığı gün - tebliğ tarihi arası 365 günü geçiyor ise gidip itiraz edebilirsiniz.
hayır aklınızda olsun o cart curt masraf yok, çünkü mahkemeye çıkmıyorsunuz. ben iptal ettirmiştim daha önce, itiraz dilekçesi gibi düşünün sadece bunu adliyeye veriyorsunuz ve ben bunu işlemedim foto/video kanıtınız varsa gönderin yoksa iptal edin bu cezayı diyorsunuz. zamanınız varsa cezanın tutarından çok hakkınızı devlete bırakmamak için dilekçe verin derim, zaten yeterince seviyor 4 koldan :)
CloudGrey
01-08-2019, 07:59
hayır aklınızda olsun o cart curt masraf yok, çünkü mahkemeye çıkmıyorsunuz. ben iptal ettirmiştim daha önce, itiraz dilekçesi gibi düşünün sadece bunu adliyeye veriyorsunuz ve ben bunu işlemedim foto/video kanıtınız varsa gönderin yoksa iptal edin bu cezayı diyorsunuz. zamanınız varsa cezanın tutarından çok hakkınızı devlete bırakmamak için dilekçe verin derim, zaten yeterince seviyor 4 koldan :)
şunu eklemeyi unutmuşum tebliğden 15 gün sonra itiraz ederseniz masraf var.
ama 15 gün yasal sürede itiraz edecek olursanız masraf olmaz.
SULTANOGLU
01-08-2019, 09:51
Ayni yer ayni cezq hem 22.06.2018 icin Ocak 2019 da geldi. Hemde 22.07.2018 icin bu hafta basinda geldi.
bende sakince cezamı bekliyorum o zaman hergün kullanığımız yol bakalım ne zaman gelcek :D
1. köprüye gireceksem genelde batı ataşehirden 1. köprüye bağlanan yolu kullanıyorum. hem eğim çok olmadığından az yakıt tüketiyorum
1. köprüye gireceksem genelde batı ataşehirden 1. köprüye bağlanan yolu kullanıyorum. hem eğim çok olmadığından az yakıt tüketiyorum
Ve eds disi
onursumer
01-08-2019, 12:03
valla bende korkarak bekliyorum ozellikle gişeden gişeye otoban :D gerçi eds faturam geldi bayağı oluyor bi hareket yok :D
kiraccemal
01-08-2019, 14:03
kuşkulanıp az önce e devletime baktım 2 tane cezam var biri daha önce ödediğim bursa yolunda ki gişeden gişeye muhabbeti sebebiyle gelen 488 TL
diğeride 2 hafta önce Samsun dönüşü gerede E-5 istikametinde flaşın çaktığı an yediğim 275 TL radar cezası. Belirtilen güzergahı kullandım bi kaç bakalım oralardan da bir şeyler gelecek mi? Bekleyelim görelim.
aramıza hoşgeldin :D
89 - 92 - 97 ile 3 cezam geldi :) 75 ile falan gidiyorum artık bütün yol, muhtemelen kadranımda hata var :D
kiraccemal
01-08-2019, 14:07
kuşkulanıp az önce e devletime baktım 2 tane cezam var biri daha önce ödediğim bursa yolunda ki gişeden gişeye muhabbeti sebebiyle gelen 488 TL
diğeride 2 hafta önce Samsun dönüşü gerede E-5 istikametinde flaşın çaktığı an yediğim 275 TL radar cezası. Belirtilen güzergahı kullandım bi kaç bakalım oralardan da bir şeyler gelecek mi? Bekleyelim görelim.
Edit: 2. ceza 275 TL değil 235 TL' miş :D
89 - 92 - 97 ile 3 cezam geldi :) 75 ile falan gidiyorum artık bütün yol, muhtemelen kadranımda hata var :D
Böyle bir hata mı acaba :)
Hız limiti 230’u gecmeyen aracına ‘400 km hız’ yaptı cezası kesilince şaşkına dondu - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/hiz-limiti-230u-gecmeyen-aracina-400-km-hiz-yapti-cezasi-kesilince-saskina-dondu-5261034/)
E5'te 87-88 km/h candır, gerisi heyecandır.
SekoLive
01-08-2019, 16:09
edevlete korkarak girdim güzergah benimle aynı olunca
Son bir yıl içerisinde adınıza kayıtlı araç plakasına yazılan herhangi bir ceza bulunamadı
iyiki hızlı arabamız yok.
ya benim yediğim araba Punto..400 hp araba kullandım her gün o yolda, hatta GP'yle kaza yaptığım yer :D
Onlarla bile ceza yemedim, punto'ya ceza geldi :D huasuhashuauhs
emresener
01-08-2019, 16:38
bu ceza demek oluyor ki e5 üzerinde ortalama hız yazan yerler bi şekilde bize postalanacak.
topkapı-haliç arası ortalama hız tabelası var.
mecidiyeköy haliç arası ortalama hız tabelası var.
buralara da dikkat etmek gerekir.
ayrıca yukarda bir arkadaş bursa otobanında gişeden gişeye den ceza geldi yazmış ama sabit radar duruyor genelde bursa otobanında .
ortalama hız alınıyorsa bana da baya bir ceza gelmesi lazım :(
Bu hiz cezalarinin allah belasini versin :)
Gecen 1002 TL gelmis dedim adammi vurduk bu ne ya.
Bunlarin amaci caydirmak trafik kurallari falan olsa anlarim eyvallah derim de gezici radar la tuzak kurmak nedir nasil bi pis yontemdir.
Asil amaclari tuzak kurup para toplamak..
denizhandinc
01-08-2019, 18:55
Edevlet trafik ceza sorgulama Tür: Gerilim IMDB : 9.0 :D
Bursa yolunda 15 günde 1 kere gidiş 1 kere dönüş olmak üzere ayda 4 geçişim standart. Kurtköyden sonra mudanya sapağına kadar 180 - 200 gidiyorum sol şerit boş ise.
Tüm tünellerde de aynı şekilde geçiyorum bursa ist arası .
Daha gelen giden yok.
Gemlik te dinlenme tesisi girişinde sivil connect ve bazen otoyol trafik resmi araç radar uygulaması yapıyor.
Aynı güzergah banada geldi :D 91 ile demekki beklemişler herkese göndermişler. Çekmeköyde 1002 yemekten bıktım zaten artık.
Aynı güzergah banada geldi :D 91 ile demekki beklemişler herkese göndermişler. Çekmeköyde 1002 yemekten bıktım zaten artık.
Çekmeköy hangi aralık ölçüyor,
Nevzat Demir - Madenler Arası mı yoksa Taşdelen Özyeğin arasındaki kameralar mı
Carmageddon
01-08-2019, 23:24
Gecenlerde Gerede’de otoyolda 125 ile giderken EDS cihazinin flashi patladi ben de direk arabanin gostergesi yanlis gosteriyor diye dusundum fakat 1 ay gecti ceza gelmedi. :)
30.07.2019 da muhtara teslim etmis ptt. Cezanin yazilma tarihi 29.07.2018. 1 yili gecmis oluyor o zaman.
Bu arada hala sistemde ceza gozukmuyor. Yani bu surecte ben arabayi muayeneye goturebilirdim, satabilirdim. Ne olacakti o zaman?
Çekmeköy hangi aralık ölçüyor,
Nevzat Demir - Madenler Arası mı yoksa Taşdelen Özyeğin arasındaki kameralar mı
Onu bilmiyoeum işte. Cezada da yazmıyor Çekmeköy istikameti şile yolu yazıyor. 4 sefer 1002 yedim.
10 gün önce park cezası yedim, 48 saat dolmadan ceza makbuzu eve geldi benim de.
08.07.2018 tarihli eds hız koridoru cezası geldi bu pazartesi, gün-ay kısmına odaklanıp kendimi sorguluyorum o tarihte işteyim nasıl olur diye, sonra arkadaş fark etti 2018 olduğunu.
eyüp hasdal yolu üzerinde giydirmişler 101km ile..
itiraza gitmedim çünkü fahri tr müfettişin yazdığı belgesiz cezaya (makas) bile itirazım sonuçlanmadı, aksini iddia edemediğim için
Carmageddon
02-08-2019, 12:22
Şimdi trafik şubeden bir arkadaşımla görüştüm. 6 ayı geçmişse teslim süresi, önce Göztepe C Bölgesi Trafik Ekipler Amirliği'ne uğra oradan kontrol etsinler, oradan da Kartal'a adliyeye gidip iptal ettirebilirsin dedi. Bakalım haftaya uğraşayım buraya yazarım son durumu.
Banada bugün 21,07,2018 şile yolu çekmeköy umraniye istikametinden geldi 80 hız limiti araç hızı 90 %12 geçmiş diye.
Bir sene geçmiş ceza geliyor saçma sapan bir sistem yemin ediyorum.
Carmageddon
02-08-2019, 18:13
Biraz evvel trafik şubedeydim. EDS cezalarına şubeler bakmıyor bu arada bilginiz olsun. 02122144538 nolu telefondan İstanbul'da yazılan EDS cezaları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. yeni düzenleme ile EDS cezalarında tebligat süresi 2 yıla uzatılmış. telefondaki memur tebligat gelip sistemde gözükmemesine şaşırdı ama vergi dairesine düşmüştür herhalde dedi. Sonuç olarak ödeyeceğiz. :)