Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanlis alinan benzin
Merhaba , bir tanidigim 2014 reno kango ' ya , dizel almasi gerekirken 20 litre benzin koyuyor.
Hortumla 2 3 litre benzin cekmisler fakat gerisi depoda.
Bunun ile ilgili nasil bir yol izlenmeli.
Depodanda daha benzin cekemediklerini soyluyorlar. Hortum islanmiyormus bile.
Marş basmasınlar, çekiciye bindirip sanayiye direk. Depo sökülecek, temizlenecek
Benzinliğin genel merkezini de arayıp şikayet oluşturun istasyon sıkıntı çıkartırsa çok güzel hizaya getiriyorlar.
Isvec' te yasiyorum. Burda maalesef benzini herkes kendi koyuyor. Gozunu seveyim Türkiye' nin.
Bizim filo aracına mazot yerine benzin koymuşlardı. Farketmeden devam etmişler, bir süre araç durmuş çekici ile servise çektirmiştik. Yanlış yakıt konulduğu ortaya çıkınca benzin istasyonu masrafı karşılamıştı.
denizhandinc
02-08-2019, 12:58
Isvec' te yasiyorum. Burda maalesef benzini herkes kendi koyuyor. Gozunu seveyim Türkiye' nin.
ne dertler var be kardesim
Olur mu denemek lazim ama yakıt filtresinin oradan filtreye giren yakıt hortmunu cikartin.
Kontagi actiginizda oradan yakit isemesi lazım. Biraz ugrastirir ama ac kapa yapa yapa bosaltabilirsiniz.
2. secenek:
deponun agzı (samandira vs degisebilmek için) arka koltuk altında olmasi lazim. oradan acip bardak bardak da bosaltabilirsiniz.
gecmis olsun.
10 lt falan olsaydi üstünü mazot doldurun birşey olmaz diyecektim ama 20 fazla. şamandıradan veya mazot filtresinin ordan çekilebilir.
depo sökülüp temizlenmesine falan gerek yok, dizel araba belli oranda benzin yakabilir. fakat tersi olsaydı benzinli arabaya dizel koysalardı ozaman komple sistemin temizlenmesi gerekirdi
CloudGrey
02-08-2019, 14:42
Olur mu denemek lazim ama yakıt filtresinin oradan filtreye giren yakıt hortmunu cikartin.
Kontagi actiginizda oradan yakit isemesi lazım. Biraz ugrastirir ama ac kapa yapa yapa bosaltabilirsiniz.
2. secenek:
deponun agzı (samandira vs degisebilmek için) arka koltuk altında olmasi lazim. oradan acip bardak bardak da bosaltabilirsiniz.
gecmis olsun.
pompa çalışma sırasında parçalanabilir , en temiz yöntem şamandıra değiştirme yerinden içerdeki benzini cekmek.
AliGizda
02-08-2019, 14:47
10 lt falan olsaydi üstünü mazot doldurun birşey olmaz diyecektim ama 20 fazla. şamandıradan veya mazot filtresinin ordan çekilebilir.
depo sökülüp temizlenmesine falan gerek yok, dizel araba belli oranda benzin yakabilir. fakat tersi olsaydı benzinli arabaya dizel koysalardı ozaman komple sistemin temizlenmesi gerekirdi
Aynı olay başıma geldi, benzinli arabama pompacı mazot koydu. Kontak açmadan farkettim olayı, depoyu boşalttılar benzin doldurdular tekrar devam ettim hiç bişey olmadı. Arabayı sattım adam hala biniyor :)
Depoyu boşaltan arkadaş eğer mazot yerine benzin koysaydık komple yıkamamız gerekirdi falan dedi.
Özgür Güneş
02-08-2019, 15:02
İsveç'te sanayi yok mu anlamadım? Araba daha çalıştırılmadıysa çağırın çekici, çekin bir servise, ucuza kaçmaya çalışırken masraf büyümesin.
benzini burda pompacılar koyuyor diye türkiye özlemi çekmek mi :D
Biz de yakıtı kendimiz koysak daha ucuza alır mıyız peşindeyiz :D
free-hifi
02-08-2019, 17:11
Biz de yakıtı kendimiz koysak daha ucuza alır mıyız peşindeyiz :D
Aytemiz Sel F servis
free-hifi
02-08-2019, 17:12
Merhaba , bir tanidigim 2014 reno kango ' ya , dizel almasi gerekirken 20 litre benzin koyuyor.
Hortumla 2 3 litre benzin cekmisler fakat gerisi depoda.
Bunun ile ilgili nasil bir yol izlenmeli.
Şamandıra haznesi birsz zorlanıp açılmalı ama dikkat edin zarra görebilir ordan çekin
Dizel pompa ucu ile benzin benzin pompa ucu farklı olduğu için (uygun olmayan depo ağzından girmiyor pompa ağzı) hatalı dolumlar engelleniyor deniyordu.
Şehir efsanesi miymiş?
onn_dear
02-08-2019, 18:14
Dizel pompa ucu ile benzin benzin pompa ucu farklı olduğu için (uygun olmayan depo ağzından girmiyor pompa ağzı) hatalı dolumlar engelleniyor deniyordu.
Şehir efsanesi miymiş?
Her araçta yok o özellik. Benim FR da varmış mesela. Pompacı tabancayı takana kadar başında beklerdim eskiden. Sonra bir pompacı abi niye baktin bekledin dedi, yanlışlıkla mazot koyma diye dedim. Zaten tabanca uymaz koyamam dedi hatta gösterdi.
Carmageddon
02-08-2019, 18:17
Her araçta yok o özellik. Benim FR da varmış mesela. Pompacı tabancayı takana kadar başında beklerdim eskiden. Sonra bir pompacı abi niye baktin bekledin dedi, yanlışlıkla mazot koyma diye dedim. Zaten tabanca uymaz koyamam dedi hatta gösterdi.
Bu fobi bende de var ne olur ne olmaz diye gözümün ucuyla bakıyorum pompacıya. :)
İsveç'te sanayi yok mu anlamadım? Araba daha çalıştırılmadıysa çağırın çekici, çekin bir servise, ucuza kaçmaya çalışırken masraf büyümesin.
Burda sanayi var ama maslak tan daha pahali
Iscilik vs anlamsiz paralar.
Sorun cozuldu. Samandirayi sokup , hortumla cektik. Mazot eklendi , yola devam.
Benim şirket aracından mazot çalan bir arkadaşım mazot filtresinin ordan çekiyordu
free-hifi
02-08-2019, 21:28
Benim şirket aracından mazot çalan bir arkadaşım mazot filtresinin ordan çekiyordu
Arkadaşa söyle havasını almayı unutmasın :D
rent a car işi yapanlara sorun onlar bu mazot benzin çekme işinde usta :D
Benim bildiğim mazot benziye girmiyorda benzin mazota giriyor
Aynı olay başıma geldi, benzinli arabama pompacı mazot koydu. Kontak açmadan farkettim olayı, depoyu boşalttılar benzin doldurdular tekrar devam ettim hiç bişey olmadı. Arabayı sattım adam hala biniyor :)
Depoyu boşaltan arkadaş eğer mazot yerine benzin koysaydık komple yıkamamız gerekirdi falan dedi.
O arkadas pek bisey bilmiyormus :D ben dizel arabama hususi olarak benzin koyuyorum %5 oraninda :D ama benzine katki anlaminda dizel koyan hic gormedim
Arkadaşa söyle havasını almayı unutmasın :D
Knka tanıyosun zaten sen söyle :D
free-hifi
02-08-2019, 22:19
Knka tanıyosun zaten sen söyle :D
Ahhaha akşam akşam :D
Ahhaha akşam akşam :D
Kafa iyi senin yazdığını cihan yazdı sandım sorry :D
https://i.ytimg.com/vi/YLC9UCnMNuw/maxresdefault.jpg
dizel renolar dünyada en kolay mazot çekilecek motorlar.
resimdeki pompa motor kaputunu acınca ya radyatör ile motor arasında yada motorun sagında solunda bir yerdedir.
tüm yapmanız gereken.
bunun motora giden kısmını söküp pompalıcaksınız. fazla pompalamayın ama mazot pompasını bile çeker.
birde benzin üzerine mazot eklenirse , mazot zamanla benzini mazota çeviriyor diye biliyorum.
teyit etmek lazım
Motoru benzinli motorla degistirmekte bi secenek
turboman
03-08-2019, 11:51
Dizellerde bildiğin deponun altında civata olur sökünce içini boşaltabilirsiniz aynı kartel gibi :)
immortalboss
03-08-2019, 15:19
Arkadaş işini halletmiş sanırım. Bizim transite 38 litre benzin doldurdular. Servet gibi birşey. 10 yıl önce. Depoda bıraksaydık şimdi ev alırdık. :D Sanırım makine çalışır, ama bir zaman sonra motoru kucaklatıyor bu olay. Biz de fiş aldığımız için farkettik. Depodan çekildi benzin.
AliGizda
05-08-2019, 07:24
O arkadas pek bisey bilmiyormus :D ben dizel arabama hususi olarak benzin koyuyorum %5 oraninda :D ama benzine katki anlaminda dizel koyan hic gormedim
Haklısın, dizele benzin koyan biliyorum da benzine mazot koyana bende denk gelmedim.
Kamil bizi kekledi kendince o halde, ya da daha farklı tepkiler vermeyelim pompacıya diye o şekilde dizginledi bizi.