Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazda mx5 hakkinda
PiscocuK
18-08-2019, 16:28
Selamlar
Son donemde roadster ve cabrio araclara merak sardim. Onceligim yeni mx5 oldu ama fiyatlar asiri ucuk neredeyse o paralara dusuk model bmw mercedes x markalar bulunabiliyor
Ben hala sansimi mx5 den yana kullanmak istiyorum.
Cumartesi gunu Bursa’ya gittik bir araca bakmaya. RF modeliydi uzeri tenteliler gibi sifir acilmiyor. Degisik bir kullanici kitlesi var cogu ilan sahibi ilandaki fiyatin son fiyati oldugunu bile belirtti :)
Uzun lafin kisasi forumda mx5 kullanicisi arkadaslar varsa karar asamasinda kullanici yorumlarina ihtiyacim var. Birde genel olarak hayatimda ilk kez bir arabaya okadar para vermeye kiyamadim parayi sevdim :)
Kisaca merak ettiklerim tenteli model ile rf arasinda ciddi farklar varmi
Yol sesi, kisin kullanim, yakit kullanilabilirlik rahatlik gibi merak ettiklerimde var
Ne yazik ki test araci bulamadim youtube videolarinda da birinin ak dedigine digeri mok diyor
2011-2013 bakayim cok para vermim dedim youtubede bir video var otopark cekmis 5 dk izleyip daha fazla dayanamadim yerden yere vurmuslar araci
Yorumlar icin simdiden tesekkurler
MX5 eywallah ikon, yeni bir sınıf yaratmış ama bir yere kadar bence atmosferik motorla.
Fiat 124 spyder en azından turbo, daha performanslı.
Elbette bütçe ve seçim meselesi ama ben MX5 bakmazdım.
PiscocuK
18-08-2019, 16:47
MX5 eywallah ikon, yeni bir sınıf yaratmış ama bir yere kadar bence atmosferik motorla.
Fiat 124 spyder en azından turbo, daha performanslı.
Elbette bütçe ve seçim meselesi ama ben MX5 bakmazdım.
Bu araci alip tabiki gazlama hizlanma beklemiyorum oyuzden turbo atmo yada 2.0 olmasi cok ilgimi cekmiyor. Tercihim manuel olmasi. Birde marka takintim var. Zamani gelince fiatin alacagim tek araci 500 olur oda esim istedigi icin. Onun disinda buyuk konusmim ama fiat almam
Uzun uzun yazariz problem degil ama
Kisacasi o gucle o motorla, yerim onun tarzini surusunu zevkini..
PiscocuK
18-08-2019, 16:53
Uzun uzun yazariz problem degil ama
Kisacasi o gucle o motorla, yerim onun tarzini surusunu zevkini..
Kisa kisa net olmus :) hatta alanin aklini diye tamamlayabilirim :)
Bu konularda ne desen haklisin ama belirttigim gibi gazla guzla isim yok keyif aliyorum. Typer varken kac roll kac pist kc gazlama yaptin desen sayarim okadar az :) heves ettim cabrioya
Bmwnin en nefret ettigim durumu 250 arabaya veriyorsun tamam ver helal olsun ama abi bir koltuk cikartmissin alayinda o var. 3.20 d misin cabriomusun 2000 modelmisin. Oyuzden biraz farkli olsun kafasindayim
free-hifi
18-08-2019, 16:57
Esnafın dediği 2017 2018 arasında düşük yakıt tüketimi mevzusu da gerçek mi acaba 2018 az yakıyor diyor du
PiscocuK
18-08-2019, 17:00
Esnafın dediği 2017 2018 arasında düşük yakıt tüketimi mevzusu da gerçek mi acaba 2018 az yakıyor diyor du
Bitiremedin arabayi eli bos donduk :)
Ben soft top kullaniyorum,
Kafa boslugu rf ten daha fazla kumas tavan oldugu icin yaklasik 2 parmak daha genis.
Rf in ruzgar yalitimi daha basarili ama mx5 te yol sesi de yuksek. O yuzden cok farketmeyebilir.
Gidisi tatmin edici, stock 208 allure neredeyse ayni gidiyor.
124 ler pek tutulmadi bildigim kadariyla uretimini de ya azalttilar ya durdurdular.
Soft top’in tamamen acilmasi avantaj, arac zaten kucuk oldugu icin rf in ustu sunroof acmissiniz gibi hissettiriyor. Rf coupe goruntusu olarak daha yakisikli.
Rf daha agir yakit ve performans olarak biraz daha geride. Bu arada gazlasaniz bile arac zaten 8 litre civarinda kaliyor.
Cok hafif oldugu icin arkasi kolaylikla geliyor. Sistemeler tam kapanmiyor ama koselerde spin atacak kadar kayiyor.
Oyuncak gibi, kendini zorlamadan kolaylikla eglenebiliyorsun.
PiscocuK
18-08-2019, 17:10
Herkes rf diyor ama sirf cabrio istedigim icin tercihim soft top olacak saniyorum.
Tesekkurler bilgiler icin arayacagim
Benim de sürüşünü merak ettiğim bir araç, 4 günlüğüne kiraladım Almanya’da. 12 eylül den sonra bu konuya yazarım, belki pist içi tecrübe de yazarım belli olmaz. Bu arada 4 gün 1000 km kirası 109 eur şaka gibi.
Diğer bildiklerim , Muğla göral mıydı öyle bir bayi elinde epey var sıfır. 183 demişti ama 2 ay kadar geçti üstünden. Bir ara ikinci elde 110-120 bine bir sürü vardı, şu an fiyatlar epey yüksek gibi. Kışa doğru azalır illaki.
Aslında güzel araba, evden işe markete her yere oyuncak gibi gidilir, baharda, yazın bir özelliği var en azından. 400 hp arabayı dolaştırmaktan zahmetsizce eminim.
Ben de mx bakmaya başlamıştım abi, sen temizini alırsın, ben arama zahmetine girmiyim hiç. :D
PiscocuK
18-08-2019, 17:23
Benim de sürüşünü merak ettiğim bir araç, 4 günlüğüne kiraladım Almanya’da. 12 eylül den sonra bu konuya yazarım, belki pist içi tecrübe de yazarım belli olmaz. Bu arada 4 gün 1000 km kirası 109 eur şaka gibi.
Diğer bildiklerim , Muğla göral mıydı öyle bir bayi elinde epey var sıfır. 183 demişti ama 2 ay kadar geçti üstünden. Bir ara ikinci elde 110-120 bine bir sürü vardı, şu an fiyatlar epey yüksek gibi. Kışa doğru azalır illaki.
Aslında güzel araba, evden işe markete her yere oyuncak gibi gidilir, baharda, yazın bir özelliği var en azından. 400 hp arabayı dolaştırmaktan zahmetsizce eminim.
Gunluk kullanacak araba aldim zaten. Yazin motor kullaniyorum oda tamam. Bu tamamen keyif olacak. Aksam ustu bu saatlerde efil efil gezmek icin
free-hifi
18-08-2019, 17:49
Ben de mx bakmaya başlamıştım abi, sen temizini alırsın, ben arama zahmetine girmiyim hiç. :D
Ahhaha ulan mutu
free-hifi
18-08-2019, 17:50
Bitiremedin arabayi eli bos donduk :)
Öyle rahat bir evlat olamadık napalım
PiscocuK
18-08-2019, 17:58
Olur kardesim istedigin renk model varsa soyle hic ugrastirmim seni :)
https://i.pinimg.com/originals/ad/ce/11/adce11e080b83e68eac53bd6daf62e38.jpg
Recaroluları ciddi güzel duruyor.
Olur kardesim istedigin renk model varsa soyle hic ugrastirmim seni :)
haha renk ve donanım takıntım yok abi. Mx5in çirkin rengi yok zaten. :D
PiscocuK
18-08-2019, 18:41
https://i.pinimg.com/originals/ad/ce/11/adce11e080b83e68eac53bd6daf62e38.jpg
Recaroluları ciddi güzel duruyor.
Koltugun cok rahatsiz oldugunu soyluyorlar. Ozellikle uzun kullanimda bacaklarda baldirda agri yapiyormus. O beni korkuttu deriyi zaten sevmem olmusken recaro olmali bencede
coolvtec
18-08-2019, 18:59
Kırmızı rengi çok güzel. Motor gücüne de takılmamak lazım. Milyon tane sattığına göre takılmayan da çok insan var. Ama benim cabrio takıntım var. Allah korusun bir takla durmunda tavan yok. Eyvallah roll bar var ama tavan yine yok işte. Tavan kafan.
Bu durumda ben olsam çok daha güvenli olduğu için RF tercih ederim.
PiscocuK
18-08-2019, 19:02
Kırmızı rengi çok güzel. Motor gücüne de takılmamak lazım. Milyon tane sattığına göre takılmayan da çok insan var. Ama benim cabrio takıntım var. Allah korusun bir takla durmunda tavan yok. Eyvallah roll bar var ama tavan yine yok işte. Tavan kafan.
Bu durumda ben olsam çok daha güvenli olduğu için RF tercih ederim.
Abi tavan varda Allah korusun kaza aninda ikisi cok farkettirirmi
Misal rf nin tavani acilir kask gibi full face degil. Rf aciken sunrof gibi cabrio gibi degil birde aradaki fiyat farkina bakinca o parayi verince mx5 yerine baska araclara yoneliyor insan
İlla yeni kasa mı olmalı ? forumda bi arkadaş satıyordu sanırım, konusu da vardı epey toplamıştı arabayı. lacivert 1.8 motor olan.
.::EmrE::.
18-08-2019, 21:21
Vay vay vay, fikrimi çalmşsın adaş... :D
Ben de çok baktım, çok düşündüm, hala da düşünüyorum ama 400 hp ye yakın aracı satıp aynı fiyata MX5 almak mantıksız geliyor. Araç inanılmaz küçük. S2000 den falan küçük, saklama gözü yok, bagaj yok. Bu yüzden iyi düşünmek, almadan önce inip binmek lazım. Her iki versiyonu da mazda track day de kullandım bütün gün boyunca İzmit körfezde.
Alacak olsam RF alırdım, çünkü arkadan Lotus Elise'i andırıyor.tip olarak daha güzel geliyor bana. Fakat performans odaklı bakıldığında hafiflikten ve süspansiyon setupundan dolayı soft top daha iyi. Daha sert süspansiyonları var. Ayriyetten RF cabrio sayılmaz, daha çok sunroof var gibi. Bir de üst açık sürat yaparken biraz balon etkisi yaratıyor arka çatı, türbülans daha fazla ve top speed i ciddi etkileyecektir. Soft top manuel, 2 saniyede elle aç kapa, oldukça pratik.
Performans olarak tabiki bir şey beklememek lazım, ama kötü değil, hafif olduğu için güzel yürüyor o güçlere göre, çok çok iyi bir yol tutusu var iki modelin de, araç oyuncak gibi, mutlaka bir araç daha olması gerekli evde. Bunun dışında atmosferik motor için bilyon tane parça, bolt on vs. kitler var.
Koltugun cok rahatsiz oldugunu soyluyorlar. Ozellikle uzun kullanimda bacaklarda baldirda agri yapiyormus. O beni korkuttu deriyi zaten sevmem olmusken recaro olmali bencede
Baldir degilde sirtta agri yapiyor. 3 saat ve ustu kullanim sonrasi bende de bel agrisi yapiyor :) Benim boyum 1.90 kalabalik yerlerde yaylari gorebilmek icin biraz one egik oturdugumu farkettim. Bu yuzden de olabilir
PiscocuK
19-08-2019, 07:51
İlla yeni kasa mı olmalı ? forumda bi arkadaş satıyordu sanırım, konusu da vardı epey toplamıştı arabayı. lacivert 1.8 motor olan.
Öncelikli tercihim yeni kasa.Eski kasalara saygım sonsuz ama o fiyatı vermek istemiyorum
Vay vay vay, fikrimi çalmşsın adaş... :D
Ben de çok baktım, çok düşündüm, hala da düşünüyorum ama 400 hp ye yakın aracı satıp aynı fiyata MX5 almak mantıksız geliyor. Araç inanılmaz küçük. S2000 den falan küçük, saklama gözü yok, bagaj yok. Bu yüzden iyi düşünmek, almadan önce inip binmek lazım. Her iki versiyonu da mazda track day de kullandım bütün gün boyunca İzmit körfezde.
Alacak olsam RF alırdım, çünkü arkadan Lotus Elise'i andırıyor.tip olarak daha güzel geliyor bana. Fakat performans odaklı bakıldığında hafiflikten ve süspansiyon setupundan dolayı soft top daha iyi. Daha sert süspansiyonları var. Ayriyetten RF cabrio sayılmaz, daha çok sunroof var gibi. Bir de üst açık sürat yaparken biraz balon etkisi yaratıyor arka çatı, türbülans daha fazla ve top speed i ciddi etkileyecektir. Soft top manuel, 2 saniyede elle aç kapa, oldukça pratik.
Performans olarak tabiki bir şey beklememek lazım, ama kötü değil, hafif olduğu için güzel yürüyor o güçlere göre, çok çok iyi bir yol tutusu var iki modelin de, araç oyuncak gibi, mutlaka bir araç daha olması gerekli evde. Bunun dışında atmosferik motor için bilyon tane parça, bolt on vs. kitler var.
Allah aşkım 400 beygirin tamamını en son nezaman kullandın :)
Şaka bir yana RF konusunda söylediklerinde haklısın ama üstünün tam açılmaması cabrio havası vermiyor.Birde bu aracın üzerini açıp top speed yapmak pek akıllı işi gelmedi bana :)
Genel olarak bu iki modelden performans beklentim sıfır.Evin ikinci aracı olur keyif arabası olur benim beklentim bu yönde.
Baldir degilde sirtta agri yapiyor. 3 saat ve ustu kullanim sonrasi bende de bel agrisi yapiyor :) Benim boyum 1.90 kalabalik yerlerde yaylari gorebilmek icin biraz one egik oturdugumu farkettim. Bu yuzden de olabilir
Doğrudur ben yanlış okumuş yada dinlemiş olabilirim sonuçta kullanıcısı sensin ne dersen kabulüm :) Yinede görüntüyü tamamlaması için Recarolu olması daha güzel
Doğrudur ben yanlış okumuş yada dinlemiş olabilirim sonuçta kullanıcısı sensin ne dersen kabulüm :) Yinede görüntüyü tamamlaması için Recarolu olması daha güzel
Kesinlikle bulabilirsen recarolu bak :) ama baya az var
PiscocuK
19-08-2019, 12:14
Kesinlikle bulabilirsen recarolu bak :) ama baya az var
bir kaç araç var görüştğüm bakalım nasıl olacak
coolvtec
19-08-2019, 16:03
Abi tavan varda Allah korusun kaza aninda ikisi cok farkettirirmi
Misal rf nin tavani acilir kask gibi full face degil. Rf aciken sunrof gibi cabrio gibi degil birde aradaki fiyat farkina bakinca o parayi verince mx5 yerine baska araclara yoneliyor insan
Biraz önce tavan açılma videosunu izledim de soft top ta hiç bir farkı yokmuş. Sözümü geri alıyorum. :)
mikelazi
19-08-2019, 16:34
ilk mx-5 ten bu yana hayalim olan araçtır.
kendi kendime söz vermiştim gelin arabam bu olucak diye, kısmet olmadı.
şimdilerde oğlum için heves ediyorum.belki bir gün inş.
PiscocuK istediğin mx-5i bulur alırsın inş :)
Carmageddon
19-08-2019, 16:58
Ben de NC kodlu kasasina taktim bu aralar. Hatta 2006 model 1.8 126hplik motora sahip bir arac buldum, Istanbul’a donunce bakacagim. MX5 alinirken performans konusunda fazla beklentiye girilmemesi gerektigini dusunuyorum. Fakat performansinin dusuk olmasi surus keyfi olmayacagi anlamina da gelmiyor. Bence roadsterlar icinde en mantikli secim.
Sizin ilgilendiginiz ND kasa koduyla ilgili benim tercihim kesinlikle RF versiyonu olurdu. Daha sportif ve Lotus havasi var. :)
Arkadaşımda var abi rf modeli kapalıyken baya basık olabiliyor. İnip binmesi cidden zor bi araç gibi geliyor bana, yakıt olarak Edirne gibi bi şehirde ortalaması 8.0 gibi bir şeydi bende çok şaşırmıştım cidden az yakıyor o motor. Sesi zaten çok güzel. RF almaktansa böyle bi arabayı ben olsam tenteli alırdım. RF çünkü tam açılmadığı için güzel gelmiyor gözüme.
PiscocuK
20-08-2019, 07:33
ilk mx-5 ten bu yana hayalim olan araçtır.
kendi kendime söz vermiştim gelin arabam bu olucak diye, kısmet olmadı.
şimdilerde oğlum için heves ediyorum.belki bir gün inş.
PiscocuK istediğin mx-5i bulur alırsın inş :)
Amin teşekkürler.Darısı en kısa zamanda seninde başına :)
Ben de NC kodlu kasasina taktim bu aralar. Hatta 2006 model 1.8 126hplik motora sahip bir arac buldum, Istanbul’a donunce bakacagim. MX5 alinirken performans konusunda fazla beklentiye girilmemesi gerektigini dusunuyorum. Fakat performansinin dusuk olmasi surus keyfi olmayacagi anlamina da gelmiyor. Bence roadsterlar icinde en mantikli secim.
Sizin ilgilendiginiz ND kasa koduyla ilgili benim tercihim kesinlikle RF versiyonu olurdu. Daha sportif ve Lotus havasi var. :)
RF ler cabrio gibi değilde targa gibi.Kapalıyken RF açıkken soft top sanırım:) zor bir karar.Bugün Bursadaki RF ye son teklifimi yapacağım oldu oldu olmadı direk tenteliye yöneliyorum
Arkadaşımda var abi rf modeli kapalıyken baya basık olabiliyor. İnip binmesi cidden zor bi araç gibi geliyor bana, yakıt olarak Edirne gibi bi şehirde ortalaması 8.0 gibi bir şeydi bende çok şaşırmıştım cidden az yakıyor o motor. Sesi zaten çok güzel. RF almaktansa böyle bi arabayı ben olsam tenteli alırdım. RF çünkü tam açılmadığı için güzel gelmiyor gözüme.
Haklısın bende indim bindim typerden zor :) birde üstü kapalıyken daha zor olacağını düşünüyorum.Sanırım tercihim tenteli olacak teşekkürler
free-hifi
20-08-2019, 09:01
Of yine bursa yolu mu gözüktü bize dönüşte iskender gömelim
PiscocuK
20-08-2019, 09:17
Of yine bursa yolu mu gözüktü bize �� dönüşte iskender gömelim
O araci bitiremedin müd-R oyuzden tenteli alicaz kismetse. Arastirmalarimiz tum hiziyla devam ediyor
orhansah
20-08-2019, 09:27
selam :D
hızla işiniz yoksa alın, açın üzerini gezin. oturma pozisyonu, verdiği his harika bence. boyunuz 180 ve üzeriyse sıkıntı olabilir bi oturun bakın derim.
https://i.hizliresim.com/jqgyo9.jpg (https://hizliresim.com/jqgyo9)
PiscocuK
20-08-2019, 09:40
selam :D
hızla işiniz yoksa alın, açın üzerini gezin. oturma pozisyonu, verdiği his harika bence. boyunuz 180 ve üzeriyse sıkıntı olabilir bi oturun bakın derim.
https://i.hizliresim.com/jqgyo9.jpg (https://hizliresim.com/jqgyo9)
1,80 dim abi kilodan çektim sanırım 1,78 olmuşum :) Niyet ettim sahibindeni hatimde ettim bir kaç arkadaşla da görüştük fiyat konusunda kimse burnundan kıl aldırmıyor :)
Biriyle anlaşacağımızı umuyorum
Benimde hayalini kurduğum bir araç.
Yaş +40 ,kafa eski ,bindiğim araba eski olduğu için 124 spider daha çekici geliyor.
70 yıllardaki Klasik modelini andırdığı için daha çok beğeniyorum.
ontheair
20-08-2019, 10:06
Mazda, MX-5'te her şeyden yetecek kadar var. Güç dersen yetecek kadar, konfor öyle, yaşam alanı yine aynı şekilde. Çok eğlenceli ama. Güç az olduğu için ani patlamalarla elin ayağına dolaşmıyor. Sürüş kabiliyeti üst düzey birisi için bisiklet gibi kalır ama arkadan itişin keyfini ara ara çıkarmak için yeterli.
vtecburac
20-08-2019, 10:13
Cok güzel araba bana göre performansı problem
CloudGrey
20-08-2019, 12:04
areni tanıyorsunuzdur , o şuan nc yaptı bitirdi.
brandin garage ufuk var(arenin kankisi) na miatası var , miatacluptete yönetici sanıyorum , onlar size bilgi verirler.
PiscocuK
20-08-2019, 12:23
Benimde hayalini kurduğum bir araç.
Yaş +40 ,kafa eski ,bindiğim araba eski olduğu için 124 spider daha çekici geliyor.
70 yıllardaki Klasik modelini andırdığı için daha çok beğeniyorum.
Marka takıntısından dolayı fiata bakmadım hiç abi.
Mazda, MX-5'te her şeyden yetecek kadar var. Güç dersen yetecek kadar, konfor öyle, yaşam alanı yine aynı şekilde. Çok eğlenceli ama. Güç az olduğu için ani patlamalarla elin ayağına dolaşmıyor. Sürüş kabiliyeti üst düzey birisi için bisiklet gibi kalır ama arkadan itişin keyfini ara ara çıkarmak için yeterli.
Sanırım yanlamaya sıfır çizmeye müsade etmeyen bir sistem var youtube videolarında izlediğim kadarıyla.Olmaması da çok iyi zaten ben beceremiyorum :)
Cok güzel araba bana göre performansı problem��
Bu arabada aranacak en son özellik sanırım performans.Ayrıca yanılmıyorsam 2,20 D ile aynı süreleri çıkarmışlardı pistte
areni tanıyorsunuzdur , o şuan nc yaptı bitirdi.
brandin garage ufuk var(arenin kankisi) na miatası var , miatacluptete yönetici sanıyorum , onlar size bilgi verirler.
Evet tanıyorum.Tatil sebebi ile arayıp rahatsız etmek istemedim.Aklımda onunda fikirlerini alacağım teşekkürler
free-hifi
20-08-2019, 13:11
O araci bitiremedin müd-R oyuzden tenteli alicaz kismetse. Arastirmalarimiz tum hiziyla devam ediyor
Gördü abim o paraları xx5 verdiler vermedim
çay içermisiniz abim...
PiscocuK
20-08-2019, 13:15
Gördü abim o paraları xx5 verdiler vermedim
çay içermisiniz abim...
Tamam o defteri kapattık.Aradım az önce son kez konuştum olmadı.Tenteliye kesin dönüş yapıyoruz
free-hifi
20-08-2019, 13:34
Tamam o defteri kapattık.Aradım az önce son kez konuştum olmadı.Tenteliye kesin dönüş yapıyoruz
Füme 2 hafta sonra detayı verdi ama bir bakalım derim ona eksiklikler tutunma problemi yüzünden mi olmuş
PiscocuK
22-08-2019, 13:18
Mutlu son
Öğleden önce aracı teslim aldım.Parça araştırma işine başladım.Aklımda bir kaç ufak değişiklik planları var.Tadımlık bir resim paylaşıyorum konusu ilerleyen günlerde olacak :)
https://i.hizliresim.com/M1VzR1.jpg (https://hizliresim.com/M1VzR1)
Hayırlı olsun, iyi ki soft top almışsınız, gercek roadster keyfini alırsınız, boy kg bilmioyurum ama içine sığabildiniz mi?
Bence alçaltma ve jantla başlayabilirsiniz, tekrardan kazasız belasız...
free-hifi
22-08-2019, 13:50
Hızlı oldu bence bir Muğla yapıp ta gelecektik güzel geziyor duk. : D her mekanda sizi görüp satıcı nın şaşırtmsı nasıldı. Ahhaja
PiscocuK
22-08-2019, 13:54
Hayırlı olsun, iyi ki soft top almışsınız, gercek roadster keyfini alırsınız, boy kg bilmioyurum ama içine sığabildiniz mi?
Bence alçaltma ve jantla başlayabilirsiniz, tekrardan kazasız belasız...
Sığdım sanırım çok kullanma fırsatım olmadı 4-5 km anca :)
Yetiştirebilirsem bugün ikisinide sipariş vereceğim stok kontrolu yapıyorlar 1 ay beklemek istemiyorum
Öncelikle hayırlı olsun, umarım keyifle sürersin :)
Coilover kesinlikle öneriyorum. Yada servisten eibach yay alabilirsiniz. Sadece normal sürüşte değil. Yüksek hızlarda da ciddi stabilize sağlıyor. Normalde 150km gibi araç rüzgardan etkilenirken coil sonrası 190-200 dibine kadar rahat rahat basabiliyorsunuz :) Ekler içinde yine servisle görüşebilirsiniz. Tabi spacer da şart.
Şuraya spontane benden bir kare bırakayım :D
https://i.hizliresim.com/LvlJkG.png (https://hizliresim.com/LvlJkG)
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)
Sığdım sanırım çok kullanma fırsatım olmadı 4-5 km anca :)
Yetiştirebilirsem bugün ikisinide sipariş vereceğim stok kontrolu yapıyorlar 1 ay beklemek istemiyorum
Süper, bir de şöyle bir upgrade var, kur sağosun fiyatı çok yüksek ama tadından yenmez.
BBR MX-5 ND Stage 1 Turbo 1.5 – BBR GTi (https://bbrgti.com/collections/mazda-mx-5-nd/products/bbr-mx-5-nd-stage-1-turbo-1-5?variant=19421771399232)
Stok makine, turboyla 210 hp oluyor, 1000kg araba ile inanılmaz keyifli olur. Tabi bütçe meselesi...
PiscocuK
22-08-2019, 15:44
Öncelikle hayırlı olsun, umarım keyifle sürersin :)
Coilover kesinlikle öneriyorum. Yada servisten eibach yay alabilirsiniz. Sadece normal sürüşte değil. Yüksek hızlarda da ciddi stabilize sağlıyor. Normalde 150km gibi araç rüzgardan etkilenirken coil sonrası 190-200 dibine kadar rahat rahat basabiliyorsunuz :) Ekler içinde yine servisle görüşebilirsiniz. Tabi spacer da şart.
Şuraya spontane benden bir kare bırakayım :D
https://i.hizliresim.com/LvlJkG.png (https://hizliresim.com/LvlJkG)
amin inşallah.siparişi verdim ay sonu gelecek sanırım.ilk fırsatta jant işinide çözeceğim o nezaman gelir bilmiyorum.Jant önemli ET değerini ona göre ayarlayacağım spacer takmak istemiyorum
hayırlı olsun kazasız belasız kullanın :)
Teşekkürler hepimize kazasız belasız sürüşler
PiscocuK
22-08-2019, 15:47
Süper, bir de şöyle bir upgrade var, kur sağosun fiyatı çok yüksek ama tadından yenmez.
BBR MX-5 ND Stage 1 Turbo 1.5 – BBR GTi (https://bbrgti.com/collections/mazda-mx-5-nd/products/bbr-mx-5-nd-stage-1-turbo-1-5?variant=19421771399232)
Stok makine, turboyla 210 hp oluyor, 1000kg araba ile inanılmaz keyifli olur. Tabi bütçe meselesi...
Benim kafamda oluşturduğum liste daha çok görsellikle alakalı oldu.Sadece bulabilirsem öncelikle güzel bir filtre kiti ve bastuck exhaust sistemi :) bunların dışında motora girmem
Benim kafamda oluşturduğum liste daha çok görsellikle alakalı oldu.Sadece bulabilirsem öncelikle güzel bir filtre kiti ve bastuck exhaust sistemi :) bunların dışında motora girmem
Stok olarak da baya keyifli zaten, bence son susturucu bile yeterli olabilir, ama alçaltma ve jant şart bence...
Tekrardan kazasız belasız...
PiscocuK
22-08-2019, 16:39
MCN21 resim şimdi çıktı ortaya.Aracın jantlarının ölçüsü ve ET kaç biliyormusun ve spacer varmı? Tam aradığım şey bu aslında buna göre jant siparişi verilebilir
herhangi bir sürtme falan yok sanırım
MCN21 resim şimdi çıktı ortaya.Aracın jantlarının ölçüsü ve ET kaç biliyormusun ve spacer varmı? Tam aradığım şey bu aslında buna göre jant siparişi verilebilir
herhangi bir sürtme falan yok sanırım
Jantlar et45 17x7olmasi lazim. Bbs in mx5 icin urettigi jantlar. Hala mevcutsa servisten ulasabilirsiniz.
Onlerde 15 arkalarda 20mm spacer var. benim lastik olcum normalden bir tik buyuk(215/45/17) ve semi oldugu icin 2 kisi binince virajlarda arkalar hafif suruyor. Orjinal lastikle sorun yasamazsin. Yakinda bende orjinal olcuye donenecegim
PiscocuK
23-08-2019, 07:24
Jantlar et45 17x7olmasi lazim. Bbs in mx5 icin urettigi jantlar. Hala mevcutsa servisten ulasabilirsiniz.
Onlerde 15 arkalarda 20mm spacer var. benim lastik olcum normalden bir tik buyuk(215/45/17) ve semi oldugu icin 2 kisi binince virajlarda arkalar hafif suruyor. Orjinal lastikle sorun yasamazsin. Yakinda bende orjinal olcuye donenecegim
Super. Tesekkurler siparisi buna gore ayarlayacagiz ozaman
Hayırlı olsun
Biz daha detaylı salllayamadan (yok gitmiyo yok içi dar vb) aldınız arabayı :D
Şaka tabi güle güle kullanın :)
Hayırlı olsun iyi günlerde kullan abi. Bbs'lerden mazda gören'de mevcuttu sanırım 1 takım daha. Kazasız belasız :)
PiscocuK
23-08-2019, 18:04
Hayırlı olsun
Biz daha detaylı salllayamadan (yok gitmiyo yok içi dar vb) aldınız arabayı :D
Şaka tabi güle güle kullanın :)
Degisik bir arabaymis :) henuz 80 kmh gecmedim. Az once sahilde pendik atakoy yaptim havada hafif kapali , muhtesem keyif aldim. Keske daha once alsaymisim dedim
Tesekkurler
PiscocuK
23-08-2019, 18:05
Hayırlı olsun iyi günlerde kullan abi. Bbs'lerden mazda gören'de mevcuttu sanırım 1 takım daha. Kazasız belasız :)
Saol kardesim cok yardimci olsun bu surecte. Bbs dusunmuyorum aklimda baska iki jant var birini tercih edecegim
Hayırlı olsun güzel tercih