Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosikletle Emniyet kemeri takmadığım için ceza yazmışlar?
BORAGUNDOGDU
22-08-2019, 21:44
selamlar tt ailesi il sağlık müdürlüğü aski istikametinde emniyet kemeri takmadığım için 108 TL ceza yazmış polis ablamız böyle bir saçmalık olabilir mi? Ne yapmam gerek?
https://i.hizliresim.com/DOOkn6.jpg (https://hizliresim.com/DOOkn6)
https://i.hizliresim.com/AOOYBp.jpg (https://hizliresim.com/AOOYBp)
Muhtemelen hatalı okudu plakayı. Cezayla birlikte trafik şubeye gidin, oradan iptal ederler.
Bu eski haber değil mi ya?
Motosiklet surucusune 'emniyet kemeri' cezası | NTV (https://www.ntv.com.tr/turkiye/motosiklet-surucusune-emniyet-kemeri-cezasi,VL74FhMIh0mZSijO2nc1bg)
Yada kasksız mıydın ? Yanlış ceza kitlemişte olabilir.
Geçen gün Facebook roll grubunda alkollü bisiklet kullanmaktan ceza yiyen vardı. İnşallah yanlışlık olmuştur yoksa fena bilenmişler uçana kaçana ceza yazıyorlar demektir.
dieselpower
23-08-2019, 00:04
Geçen gün Facebook roll grubunda alkollü bisiklet kullanmaktan ceza yiyen vardı. İnşallah yanlışlık olmuştur yoksa fena bilenmişler uçana kaçana ceza yazıyorlar demektir.
Bisiklete kesilen cezada yanlış bişey yok, bisiklet karayolu taşıtıdır ve araçlar, motorsikletlerle aynı kurallara uymak zorundadır...
Trafik polisi arkadaşımın dediğine göre kasksız ile kemer sayıları aynı maddesi farklıymış, karışıklık olabiliyormuş. Eğer kasksız gördüyse, kasksızlıktan yazacakken kazara maddeyi yanlış yazıp, kemer olarak yazmış olabilir. :)
Bisiklete kesilen cezada yanlış bişey yok, bisiklet karayolu taşıtıdır ve araçlar, motorsikletlerle aynı kurallara uymak zorundadır...
O cezayı bizim mahallede yazmışlar, bizim burdaki polisler cok rahatlar aslında egsozlu aracta olsa,ses sistemli aracta olsa yüksek seste gezsen bile yazmıyolarda pek takmıyolarda, o ceza harbi ilginç geldi ama gece 3 bucukta yazılmış.
Polise ters gider filan yaptıysa belki o sebepten yazılmıstır, güzel dille yaklaşılsaydı belki olmazdı :)
Alıntıyı yanlıs yapmısım, sevo16 nickli arkdşa yapıcaktım. Sorry
Mutu'nun yazmış olduğu gibi muhtemelen kask ile ilgili maddeden yazılmıştır, ki bu daha acı.
Maltepe de yaşıyorum , idealtepe mutluhan köprünün altında eskiden çevirme olurdu haftada 2 3 kez şu an her gğdn köprüyü sağlı sollu kapatıp geleni geçeni çeviriyorlar. Dün ticari taksi günü yaptılar tüm ticarileri almışlardı.
Gülsuyu köprüsü de , cevizli de dün nereden geçtiysem trafik çevirmesi vardı.
Ön cam dahil zifir film var 2 araba da da , si.cekler diye çok korkuyorum , alıştım sürekli 1002 TL yemeye bir de men yemeyelim.
dieselpower
23-08-2019, 12:11
[QUOTE=enesy;8596108]Maltepe de yaşıyorum , idealtepe mutluhan köprünün altında eskiden çevirme olurdu haftada 2 3 kez şu an her gğdn köprüyü sağlı sollu kapatıp geleni geçeni çeviriyorlar. Dün ticari taksi günü yaptılar tüm ticarileri almışlardı.
Ön cam dahil zifir film var 2 araba da da , si.cekler diye çok korkuyorum , alıştım sürekli 1002 TL yemeye bir de men yemeyelim.[/QUOTE
arabayla bidaha geçmiyim iyi ki yazdın eve sürekli ordan dönüyorum bende
kiraccemal
23-08-2019, 13:12
Maltepe de yaşıyorum , idealtepe mutluhan köprünün altında eskiden çevirme olurdu haftada 2 3 kez şu an her gğdn köprüyü sağlı sollu kapatıp geleni geçeni çeviriyorlar. Dün ticari taksi günü yaptılar tüm ticarileri almışlardı.
Ön cam dahil zifir film var 2 araba da da , si.cekler diye çok korkuyorum , alıştım sürekli 1002 TL yemeye bir de men yemeyelim.
Her akşam iş dönüşü bahsettiğiniz köprünün altından Nar city istikametine doğru tırmanıyorum. Polisler neredeyse haftanın 3-4 günü orada çevirmedeler daha bir kez çevirmediler :)
BORAGUNDOGDU
23-08-2019, 21:35
kask takmadan trafiğe çıkmam cezasından değil kendime güvenceye almak için takıyorum nasıl oldu anlamadım
BORAGUNDOGDU
23-08-2019, 21:37
80 tl oluyomuş erken ödeyince babamın üstüne motor bi emniyete gitsin sorsun olayın aslı neymiş öğrensin
BORAGUNDOGDU
23-08-2019, 21:39
umarım yanlıştır ay sonuna kadar son param 15 tl öpücükle öderim artık
BORAGUNDOGDU
24-08-2019, 16:19
Az önce Eski devlet hastanesi önünde İki trafik aracı vardı durdum bu durumu sormak içim ağzımın payını aldım dövülmekten beter edildim ayak üstü ben kaşındım artık hiçbir polise soru dahi sormam selam veriyorum haydır al şu motorunu burdan düzgün bir dille soruyorum abi ben geçen ceza yemişim emniyet kemerinden yazmışlar ne yapmam gerek diyemeden lafımım yarıda kaldı direk kesti ''kalk git lan burdan senle mi uğraşacaz polis ceza iptal etmez git mahkemeye orda şikayetçi ol kaybol buradan '' dendi bende tamam abi sağolun dedim bindim motoruma diğer polis sordu ne yazmışlar lan bende plakaya emniyet kemerinden yazmışlar dedim bizim işimz değil git burdan diyor bu ülkede kimin üniforması varsa götü kalkıyor bu iki etti dahada bir polise yaklaşmam bile suç bende anlamadan dinlemeden böyle şey mi olur ?
beratyuksel
24-08-2019, 16:29
Az önce Eski devlet hastanesi önünde İki trafik aracı vardı durdum bu durumu sormak içim ağzımın payını aldım dövülmekten beter edildim ayak üstü ben kaşındım artık hiçbir polise soru dahi sormam selam veriyorum haydır al şu motorunu burdan düzgün bir dille soruyorum abi ben geçen ceza yemişim emniyet kemerinden yazmışlar ne yapmam gerek diyemeden lafımım yarıda kaldı direk kesti ''kalk git lan burdan senle mi uğraşacaz polis ceza iptal etmez git mahkemeye orda şikayetçi ol kaybol buradan '' dendi bende tamam abi sağolun dedim bindim motoruma diğer polis sordu ne yazmışlar lan bende plakaya emniyet kemerinden yazmışlar dedim bizim işimz değil git burdan diyor bu ülkede kimin üniforması varsa götü kalkıyor bu iki etti dahada bir polise yaklaşmam bile suç bende anlamadan dinlemeden böyle şey mi olur ?
Muameleye bak arkadaş... Sanki canlarını istedin... Soru sormuşsun altı üstü efendi gibi ya..
Polislikle alakası da yok da bence bunun insanlık ölmüş ya
Herhalde plakada yanlışlık oldu anladığım kadarıyla, kasksız da çıkmam diyorsun
Emniyete gidip sorarsan iyi olur inşallah aynı muameleyle karşılaşmazsın ne diyim geçmiş olsun
Adana da bu durumu yaşadıysan normaldir :D
İstanbuldayım. Egzozum olduğu halde trafik polisi olsun normal polis olsun durup soru sorarım. Bugune kadar ne terslendim nede egzozdan korktum. Tek tersledikleri şey hayırdır kamera ne iş çevir onu aşşağı derler.
Ama yerinde olsam plakasını alıp cimere şikayet ederdim.
dasemert
24-08-2019, 17:31
Geçen hafta İstanbul Havalimanında bende pasaport polisine "hızlı geçişler ne zaman aktif olacak?" diye sordum.yüzüme bakmadan yanındaki memura "ne diyo la bu" dedi.Yanındaki polis aksine çok kibar çıktı anlattı sağolsun.Yanındakinede size hiç mi bir şey öğretmediler buraya koydular diye söyleniyordu en son. %85 lik oran artık bu şekilde maalesef.Düzgün üslup,hoşgörü anlayış nadir bulunan bir şey oldu. :)
BORAGUNDOGDU
24-08-2019, 19:36
inanın hiç uğraşacak halim yok şikayet etsem birşey değişmicek insan olmayı öğrenememişler şikayet etsemde birşey değişmez bu tip insanlarda napalım ben ne kadar uzak durursam o kadar iyi cünkü bende ters bir insanım laf söylerim ters teper ozaman al başına belayı bir arkadaşımın başına gelen şeyde sivil polis dur lan dur diyor durmuyor oda diyor giyimi kötü torbacıya benziyor niye durayım bisikletin arka miline ayağını çarpıyor polis ayağı kesiliyor arkadaşımı bisikletten atıp baya bi dövüyor yüzü gözü mos mordu birşey desem bende öyle olurum diye ses etmiyorum birkeresinde de bir tokat yemiştim yunuslardan 14 15 yaşındayken çantamın fermuarını açıp ters çevirip yere boşalttı cantamda bmx parçaları vardı satıp harçlık çıkarıyordum ozaman parçalar hep çizildi bunlar ne lan dedi bende görmüyormusunuz bisiklet parçası dedim şak yedik tokatı ortalıkta insanlarda vardı biride demedi napıyorsun sen diye anlıcağınız bu ilk değil benim istediğim biraz kibar halden anlayan insanlar polisleri kötülemek amacım değil ama insan bu tip şeyler yaşıyınca insan çıldırıyor bende artık şikayet edicem hakkımı arıcam
dieselpower
24-08-2019, 19:36
ben olsam plaka alır bimer cimer'e bi güzel döşerdim özellikle yeni yetmeler bu şekilde bi havalarda