PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mobilya boyama hk.

DOHC
23-08-2019, 14:22
Merhaba,

Evin koltuk takımını değiştireceğiz, açık renk olacak.
Yemek odası kısmı ise (masa, koltuklar, camlı vitrin, konsol) mat siyah.
Hanım bunları da açık renge (beyaz, krem vs) boyatmak istiyor.
Bu konuda iş yapan, yaptırmış olan var mı fikir-bilgi-tahmini fiyat verebilecek?

ruudvan
23-08-2019, 14:28
vitrinin yukseklıgını , konsolu sagdan sola masanın uzun kısmını ölç hepsini topla
metresinide 500 den çarp .
koltuk ayaklarınada 100 lira yaz adedine .
fiyatın ortalama çıkar.

DOHC
23-08-2019, 14:31
vitrinin yukseklıgını , konsolu sagdan sola masanın uzun kısmını ölç hepsini topla
metresinide 500 den çarp .
koltuk ayaklarınada 100 lira yaz adedine .
fiyatın ortalama çıkar.

Yaklaşık m2 hesabı yaptım zaten parça başı için :o.

KÖROĞLU
23-08-2019, 17:02
Boya işi sıkıntı, hem çok maliyetli hem de açık renk sararma yapacak ileride.

Üstüne getir götür derken çizilecek kenarı köşesi vuracak alttan eski renk çıkacak.

Taşıma maliyetini de ekleyince oldukça pahalıya gelecek. Vazgeçilmez ürünler değilse yeni almak daha makul olabilir.

Çok el işçiliği falan varsa iyi pazarlık yapıp iş yaptırmak lazım. Ben bu işi yaparken müşterileri boya konusunda ikna etmeye çalışırdım, bana daha çok kazandıracak olmasına rağmen ustasıyla taşımasıyla vs uğraşmak dert.

hddsheriff
23-08-2019, 21:52
kankacım polisan x1 su bazlı ahşap boyası rulo fırça vs alıyorsun ve boyuyorsun ötesi yalan :D

hddsheriff
23-08-2019, 22:00
bir arkadaşım evine uyguladı

öncesi
whatsapp ımage 2019-08-23 at 22.53.06 (1) - Eksi Up (https://eksiup.com/p/v99013989jig)
sonrası

whatsapp ımage 2019-08-23 at 22.53.06 (2) - Eksi Up (https://eksiup.com/p/ea90140rxmf3)

whatsapp ımage 2019-08-23 at 22.53.06 - Eksi Up (https://eksiup.com/p/8e901428uygc)

weST.27
23-08-2019, 23:24
Ankarada olsaydınız bizimkiler koltuk dolap vitrin boyattılar, inanılmaz bi işçilik yapmışlardı

Berkan
24-08-2019, 10:38
Merhaba,

Bu konuda iş yapan, yaptırmış olan var mı fikir-bilgi-tahmini fiyat verebilecek?

Valla annem gaza geldi eline geciridigi heryeri boyatti mutfak dolaplari gri beyaz yapti :D fena olmadı hani gayet guzel hangi boyayla boyadigini gidince cekerim istersen

Burak53
28-08-2019, 11:13
Merhaba,

Bu konuda yardımcı olabilirim. Cadence marka sanat ve hobi boyaları satıyoruz. Özelden yardımcı olabilirim.

makif84
28-08-2019, 11:35
4 yıl önce bende venge rengi olan mobilyalarımı boyatmak istediğimde uçuk bir rakam vermişlerdi.Bende vazgeçmiştim.Sonra Kale marka panel kapı boyası ile sehbaları deneme için boyamıştım.Evet atma filan yok ama çok şıkta durmadı.Bu iş için cadence ve Rich Multi markalarını deneyip memnun olan çok fazla kişi var ama ben cesaret edemedim.
Yukarıda verdiğim markaların en güzel özelliği mobilyaları zımparalamaya gerek duymamaları ve kapatıcı özellikleri iyi olduklarını okumuştum.En önemli unsurun ise katlar arası bekleme süresi olduğunu belirtmişler.ilk kat kurumadan diğer kata geçmemek gerekiyor.Yani baya zaman ve emek isteyen bir iş.

safaks
28-08-2019, 11:49
4 yıl önce bende venge rengi olan mobilyalarımı boyatmak istediğimde uçuk bir rakam vermişlerdi.Bende vazgeçmiştim.Sonra Kale marka panel kapı boyası ile sehbaları deneme için boyamıştım.Evet atma filan yok ama çok şıkta durmadı.Bu iş için cadence ve Rich Multi markalarını deneyip memnun olan çok fazla kişi var ama ben cesaret edemedim.
Yukarıda verdiğim markaların en güzel özelliği mobilyaları zımparalamaya gerek duymamaları ve kapatıcı özellikleri iyi olduklarını okumuştum.En önemli unsurun ise katlar arası bekleme süresi olduğunu belirtmişler.ilk kat kurumadan diğer kata geçmemek gerekiyor.Yani baya zaman ve emek isteyen bir iş.

Rich multi cok yogun bi boya. Kedinlikle dumduz kaymak bi goruntu olmuyor. Kalicilik iyi atma vs olmuyor ama boyanin ustune zimpara istiyor sanki. Puturlu firca izi kaliyor cunku. Cok goz onunde olan yerlere yapmaya gerek yok. Nette arastirinca herkez super yorumu yapmis.Bundan nasil herkez memnun bende anlamadim.

DOHC
28-08-2019, 12:42
Tşk ederim fikirler için.
Bir cilacı bulduk, referansları iyi gibi.
8 yemek koltuğu dahil 3800 TL fiyat verdi.
Hanım bunu duyunca "Aaaa amma ucuzmuş, yatak odasını da boyatalım bari" dedi.
Cilacı adam aynı zamanda koltuk imalatçısı imiş. Beğendiğimiz oturma grubunun resmini gösterdik, mağazadan daha uygun fiyat verdi.
Şu an avukat arkadaşı arama ile cilacıya kapora verme arasında gidip geliyorum :) .