Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 205/45/17 lastik önerisi

PiscocuK
27-08-2019, 12:07
Selamlar

Aklımda ps4 vardı fabrikada kalmamış bir yandan da bu araç için ne kadar fark eder diyede düşündüm sonuçta güçlü bir araba değil.
Kullandığınız, çok yol sesi almayan :) (araba yeteri kadar alıyor) çok pahallı olmayan bu ölçüde lastik markası önerilerinize açığım.Daha bilindik markalar olursa sevinirim
kesinlikle ikinci el düşünmüyorum.

akko
27-08-2019, 12:13
Falken 205 45 R17 88W XL Ziex ZE310 Ecorun Fiyatı (https://www.lastikal.com.tr/urun/falken-205-45-r17-88w-xl-ziex-ze310-ecorun-1?gclid=EAIaIQobChMIzczk9eei5AIVi813Ch0yZQ7XEAQYCy ABEgLhYfD_BwE)

ıslak zemin:A
69 Db

Gözüküyor abi. ben de poloya PS4 215/40/17 düşünüyorum. fiyat çok pahalı olduğu için buna geçmeyi de düşünüyorum açıkçası.

Bugraaa
27-08-2019, 12:22
Kumho vardı bende de 205 40 17 aşırı memnundum bakabilirsin

Tekos
27-08-2019, 12:48
Selamlar

Aklımda ps4 vardı fabrikada kalmamış bir yandan da bu araç için ne kadar fark eder diyede düşündüm sonuçta güçlü bir araba değil.
Kullandığınız, çok yol sesi almayan :) (araba yeteri kadar alıyor) çok pahallı olmayan bu ölçüde lastik markası önerilerinize açığım.Daha bilindik markalar olursa sevinirim

Merhaba , Ben daha önceki araçlarım da 2 takım 205/55/16 Continental Premium Contact 5 (CPC5) kullandım çok memnundum. Yalnız yumuşak hamurlu lastik olduklarından dolayı biraz çabuk eskiyorlar. Fakat yol tutuşları vs. çok iyi . Bunun dışında Rft olarak Goodyear EfficientGrip Performance kullandım ondan da oldukça memnundum onunda rft olmayını için iyi diyorlar. Bunlar dışında şu an yeni olarak 225/45/17 Michelin Pilot sport 4 Zp (RFT) lastiklerini aldım ama daha gelmediler deneyim olarak bilemeyeceğim ama yorumlar çok olumlu.
* Bu zaman'a kadar 6-7 takım lastik eskittim. En severek kullandığım ve önereceğim lastik CPC 5 oldu. Şirket araçlarında ve kullandığım lastiklerde beğenmediklerim ; Bridgestone,petlas ve kumho oldu. Araban ne olursa olsun bence lastik çok onemli ben sana Continental veya Goodyear öneririm. Bu arada bütün lastiklerde 3 yıl bitiminde bir performans ve yol tutuş kaybı yaşadım. Kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

tuFAN
27-08-2019, 12:54
Yeni aracınız hayırlı olsun

Üst seviye lastik istiyorsanız Ps4 ama kalmamış diyorsunuz o zaman yeni çıkan Goodyear asymmetric 5 yahut
Conti Premium contact 6 öneriririm ikisi de her konuda çok başarılı testlerde hep kafa lastikler

Fiyat performans olarak yukarıda yazılmış olan ziex ze310 olabilir yada Kumho PS71 de bir tercih olabilir

uyucelk
27-08-2019, 12:57
Amac performans ise ve semi-slick ve slick lastikleri dahil etmezsek
1-Goodyear asymmetric 5 ( kullanmadim, yorumlar 3ten daha iyi oldugu yonunde)
2-Goodyear asymmetric 3 ( bu ebatta mevcut fakat getirtmen gerekecektir )
3-Michelin Pilot sport 4

Yazdiklarim tamamen gunluk kullanima uygun ve yuksek performans odakli lastikler. Asymmetric 5 haric diger 2 lastigi de bu ebatta ( 205-45-17) kullandim.
Ayni zamanda bu ebatta : Petlas Velox sport, Kumho ku39, Pirelli Pzero Nero,Michelin Primacy 3 gibi lastikler de kullandim.
Kullandigim araclar ise Clio 4, R56 Cooper S, R56 JCW

Tekos
27-08-2019, 13:09
Ben şimdi biraz fiyat vs. araştırdım. Sizin ebatlarda en mantıklısı Goodyear EfficientGrip Performance 205/45R17 88V XL = 550 Tl. civarında fiyat etiketi var. İkinci olarak Continental Conti Sport Contact 3 205/45R17 88V XL FR = 700tl civarı hiç kullanmadım ama bu lastiği alırsanız da mutlaka sonu "FR" olanını alın lastik koruması var ve fiyatı "fr" olmayanı ile aynı fiyat.

MCN21
27-08-2019, 13:10
Selamlar

mx5 için düşünüyorsan kesinlikle yumuşak lastik al. Araç hafif olduğu için arkası ani kopuyor. Ps4 tavsiye ederim. Hasan abi'nin elinde stock vardı.
Özelden numarasını paylaşıyorum. Ben bir set ayırttım 2 gün önce.

PiscocuK
27-08-2019, 13:58
mx5 için düşünüyorsan kesinlikle yumuşak lastik al. Araç hafif olduğu için arkası ani kopuyor. Ps4 tavsiye ederim. Hasan abi'nin elinde stock vardı.
Özelden numarasını paylaşıyorum. Ben bir set ayırttım 2 gün önce.

Evet onunla görüştüm sonunu verdim dedi demekki sana vermiş.Almadıysan kalsın orada :)

Ahmetfikri
27-08-2019, 14:04
daha yeni ürün piyasada çok yok ama Barum Bravuris 5 HM tavsiye edebilirim

mirafiori
27-08-2019, 14:45
Dİrekt size önereceğim marka fiyat/performans ürünü Points tir. Fransız markası Alman teknolojisi, Conti fason üretir pişman olmazsınız.

PiscocuK
27-08-2019, 15:17
Arkadaşlar yorumlar fikirler için çok teşekkürler.Sanırım bir yerde ps4 buldum haber bekliyorum yarın alabilirim

makif84
27-08-2019, 17:11
Arkadaşlar yorumlar fikirler için çok teşekkürler.Sanırım bir yerde ps4 buldum haber bekliyorum yarın alabilirim

Olumsuz olursa Ankara dan çözmeye çalışayım

PiscocuK
27-08-2019, 17:13
Olumsuz olursa Ankara dan çözmeye çalışayım

Tamamdır yarın haber veririm olumsuz bir durum olursa

EREN34
27-08-2019, 19:42
400 Küsür Falken e vermektense 500 contiye vermek bence saha mantıklı.

Aynı ebat conti sport 5 aldım. Son derece memnunum. Eskiler de conti sport 3 idi

akko
30-08-2019, 21:10
Konfor ve sessizlik olarak Goodyear Asymmetric 3 öneriyorlar. Ps4 e göre daha iyi diyorlar bu yönden. Bende 215/40 tan 205/45 e geçiş yapıyım diyorum gündelik kullandığım ve eşimde kullandığı için. Yakın çevresine sorabilecek arkadaş var mıdır 205/45/17 olarak Asymmetric 3 olarak 4 adet bulabilir miyiz?

individual
02-09-2019, 14:49
tabanda 215'den 205'e geçince jant yanakları çok dışarı çıkmazmı ? virajlı yollarda jant kenarları sürte bilirmi yada çukarlardan geçerken jantın cercevesi vurabilir.

zamanında 17 jant'a 205 takan bir kaç arkadaşın aracında görmüştü yanaklar balon gibi şişik duruyordu.

akko
02-09-2019, 16:09
tabanda 215'den 205'e geçince jant yanakları çok dışarı çıkmazmı ? virajlı yollarda jant kenarları sürte bilirmi yada çukarlardan geçerken jantın cercevesi vurabilir.

zamanında 17 jant'a 205 takan bir kaç arkadaşın aracında görmüştü yanaklar balon gibi şişik duruyordu.

aslında bu jantın "j" ile alakalı. benim jantım için önerilen 205-215 tabandır. minimum takılması gereken 195'tir. Jantın J' si 7.
yanakların sürtme olayını, coilover mevcut olduğu için(ön arka) ayarlama yaparım problem olmaz.

buraya yazdıktan sonra siparişimi verdim bu sefer 205/45/17 bir takım eskitmeyi kafama koydum. bir aksilik olmaz ise bende yarın montajını yapacağım :)

Dağhan
09-09-2019, 14:33
Merhaba, hazır güncel bir konu varken yeni bir konu açmak istemedim.
R58 için bu ebatta lastik arayışı içerisindeyim. Hali hazırda Dunlop SP Sport FM800 var ancak hem lastik beni çok tatmin etmedi hem de araçta stepne olmadığından dolayı RFT seçeneğini düşünüyorum.

Eagle F1 Asymmetric 5 şu an en çok övülen lastik konumunda neredeyse, ben de bu lastik üstünde duruyorum ancak RFT olup olmadığından emin olamıyorum. Goodyear'ın kendi sitesinde (https://www.goodyear.eu/tr_tr/consumer/tires/eagle_f1_asymmetric5.EAGF1AS5.html) bu lastik için Run Flat diye bilgi verilmiş ancak yerli ya da yabancı hiçbir sitede bu lastik RFT olarak gözükmüyor. Net bir bilgisi olan var mı acaba?
Bunun haricinde bu ebat için RFT önerileriniz ne olur? Continental ile ilgili olarak olumsuz yorum sayısı olumlu yorum sayısından daha fazla.

lucky Jackal
09-09-2019, 15:16
Bende re002 potenzalara sardım bu aralarda. Şeytan tayyar a al diye dürtüyor. Lastikler bitti tükendi artık. Var mı yakın zamanda re002 kullanan?

Oznsrl
09-09-2019, 16:55
Bende re002 potenzalara sardım bu aralarda. Şeytan tayyar a al diye dürtüyor. Lastikler bitti tükendi artık. Var mı yakın zamanda re002 kullanan?

yakın zamanda değilde bir dönem eski clio da kullanmıştım bence efsane bi lastik 2 sene boyunca 1 kere bile tereddütte bırakmadı hatta söktükten sonra pzero nero aldım hemde bi ebat büyük sürekli girdiğim bi virajda aklımı alıcak şekilde kaymıştım o zaman değerini daha iyi anlamıştım :) Kötü yani sert ve ısınmadan yol tutmuyor typerda ısınma sorun olmaz heralde ama sertliğine alışmak lazım

lucky Jackal
10-09-2019, 08:45
yakın zamanda değilde bir dönem eski clio da kullanmıştım bence efsane bi lastik 2 sene boyunca 1 kere bile tereddütte bırakmadı hatta söktükten sonra pzero nero aldım hemde bi ebat büyük sürekli girdiğim bi virajda aklımı alıcak şekilde kaymıştım o zaman değerini daha iyi anlamıştım :) Kötü yani sert ve ısınmadan yol tutmuyor typerda ısınma sorun olmaz heralde ama sertliğine alışmak lazım
Sertliği problem değil aslında, günlük kullansam rahatsız eder ama öyle bir durum yok. Isınma konusuna da çok takılmıyorum. Yabancı sitelerde ve yapılan testlerde özellikle ısındığı zaman çok iyi iş yaptığı paylaışlmış. Tek olumsuz yanı geç ısınması ve çabuk bitmesi sanırım. yanlış görmediysem michelin ps4 treadwear 320 potenzalar 220

kifoz
10-09-2019, 10:28
skoda superb aracımda conti sport contact 5 den. michelin pilot sport 4 e geçtim. ps4 bence daha gürültülü ve yol tutuşu zayıf bir lastik cs5 e göre. yokohoma bluearth ae50 tavsiye ederim ama ben bulamamıştım.

Oznsrl
10-09-2019, 11:29
Sertliği problem değil aslında, günlük kullansam rahatsız eder ama öyle bir durum yok. Isınma konusuna da çok takılmıyorum. Yabancı sitelerde ve yapılan testlerde özellikle ısındığı zaman çok iyi iş yaptığı paylaışlmış. Tek olumsuz yanı geç ısınması ve çabuk bitmesi sanırım. yanlış görmediysem michelin ps4 treadwear 320 potenzalar 220

Evet onu söylemeyi unutmuşum alırken söylemişlerdi bana mesela hakkını vericeği ömrü 20 bin sonra performansı düşer diye ben 10 15 civarı sökmüştüm jant değiştirmiştim. Benden alan arkadaş taksiciydi jant lastik aldı muhtemelen 50 60 bin daha yapmıştır en az çünkü dişleri erimiyor yani clioda erimedi aldığım gibi sattım işte bi zaman sonra sertleşiyor özelliği bitiyor. Ne amaçla alıcağını bilmiyorum abi ama pist viraj gazlama v.b gibi amacın varsa kesinlikle al ama sonra söküp başka bi lastik takarsan çok dikkatli olmak lazım :)

PiscocuK
10-09-2019, 11:33
Bu arada bende 16 dan 17 ye geçtim.PS4 aldım.Yol sesi ve tutuş sorunu yaşamıyorum yaşamadım.Hatta ufak ufak zorladım salmıyor kendini.Arabaya ve güce görede ciddi değişkenlik gösteriyor lastikler.Typerdada PS4 vardı çok memnundum.Kolay kolay değiştirmem gibi geliyor bu seriyi

mikelazi
10-09-2019, 14:02

2.5 senedir kullanıyorum.

ilk aldığımda pişman oldum.ciddi sert bir lastik ama belli bir km. sonra ruhu değişti lastiğin

şuan için çok memnunum

akko
10-09-2019, 14:44
205/45/17 goodyear asymmetric 3 aldım.
inanılmaz konfor ve tutuş geldi aracıma. özellikle 3 aradım çünkü db 69
5'te db yanlış hatırlamıyorsam 72 di.

enesakkurt
11-09-2019, 13:51
Eğer ki piste çıkmıyorsanız veya para harcayacak yer aramıyorsanız Michelin PS serisini kullanmanızın hiçbir mantığı yok. Çünkü ısınınca harika tutan bu lastik normal lastiklere göre bence biraz daha çabuk bitiyor. Bu yüzden gerçekten gereksiz hele ki fiyatını göz önünde bulundurunca...

Gelelim seçeneklere:

1- Lassa Impetus Revo 2+ beni ciddi şaşırttı fakat rakip firma lastiklerine göre ciddi ağırlık farkı var. Eğer bu sizin için bir sorun teşkil etmiyorsa fiyat/performans olarak öne çıkıyor

2- Nankang'ın Ns20 lastiğine ciddi övgüler mevcut. Şahsen kullanmadım ama zevkine güvendiğim bir kaç arkadaşımdan memnun olduklarını işittim. Bence kesinlikle denenebilir.

3- Yokohama Advan Sport serisi de denenebilir. Şahsen denemedim ama denemek istediğim lastikler listesinde 2.sırada. Zaten fiyat olarak gerçekten ucuz

4- Toyo Proxes serisi.. Denemek istediğim lastikler sıralamasında 1.sırada kesinlikle bu lastik var. Yurtdışında da fazlasıyla kullananlar var Proxes'i. Bunun da fiyatı Advan Sportlar gibi ucuz

5- Pirelli P Zero Nero GT gerçekten güzel lastik zaten PS'in en büyük rakibi sanırım bu. Fiyatı yüksek ama PS kadar değil sanırsam. Tavsiye ederim. Kendim test etmedim ama ıslakta PS kadar tutmuyor diyorlar...

6- Goodyear Eagle Asymmetric. Bunu da 2 defa 2 farklı dizel sedan aracımda kullandım (Megane 2 ve Passat B7) Meganeda zaten bir sıkıntı yoktu da, Passat'ta fazla olan virajdaki gövde salınımı esp ile beraber çok güzel örtbas ediyor bence. Kelepir düşerse alınabilir

lucky Jackal
12-09-2019, 14:38
Evet onu söylemeyi unutmuşum alırken söylemişlerdi bana mesela hakkını vericeği ömrü 20 bin sonra performansı düşer diye ben 10 15 civarı sökmüştüm jant değiştirmiştim. Benden alan arkadaş taksiciydi jant lastik aldı muhtemelen 50 60 bin daha yapmıştır en az çünkü dişleri erimiyor yani clioda erimedi aldığım gibi sattım işte bi zaman sonra sertleşiyor özelliği bitiyor. Ne amaçla alıcağını bilmiyorum abi ama pist viraj gazlama v.b gibi amacın varsa kesinlikle al ama sonra söküp başka bi lastik takarsan çok dikkatli olmak lazım :)

2.5 senedir kullanıyorum.

ilk aldığımda pişman oldum.ciddi sert bir lastik ama belli bir km. sonra ruhu değişti lastiğin

şuan için çok memnunum

Üretimi bitmiş ve re003 diye bir model çıkmış yerine. Henüz Tr de yok maalesef. RE002 Bursa da buldum 4 tane elinde kalmış bir firmanın ama tarihleri 2017 olduğu için kararsız kaldım.

mikelazi
12-09-2019, 14:49
Üretimi bitmiş ve re003 diye bir model çıkmış yerine. Henüz Tr de yok maalesef. RE002 Bursa da buldum 4 tane elinde kalmış bir firmanın ama tarihleri 2017 olduğu için kararsız kaldım.

2017 yazı almıştım.tam hatırlamıyorum ama 2015 sonu üretimdi.

fiyata ne diyorlar.şuanki fiyata 2 adet almıştım.

Oznsrl
12-09-2019, 21:12

abi ben onu dicektimde sen buldun gibisinden anlayınca ses etmedim :) s001 var şuan sanıyorum yerine ama fiyatları ne durumda bilgim yok

lucky Jackal
13-09-2019, 07:53
2017 yazı almıştım.tam hatırlamıyorum ama 2015 sonu üretimdi.

fiyata ne diyorlar.şuanki fiyata 2 adet almıştım.
Tane 770 diyor ama içime sinmiyor hem fiyat hemde yıl olarak. 600 falan dese hemen alırım. 650 ye Conti SC3 buldum ama o da piste yumuşak hamur kaçar. Re002 yi arayıp 600 e ver alayım diyeceğim. Verirse alırım, 1 sezon sonra atarım zaten. O zaman daha az koyar :)

ardicli2000
18-09-2019, 16:54
Ben de konu açılmışken baika bir soru sorayım izninizle.

Ford Mondeo'm var. 205/55/16 lastikler var ama 16" adeta küçük duruyor arabada.
Bunları 17" yapmak istiyorum. İzin verilen ebatlara çok bakmadım ama konfordan da pek kayıp yaşamak istemiyorum. Bursa yolları maalesef inanılmaz çukurlu ve kötü.
205/45/17 lastik ve jant alsam konfordan çok ödün verir miyiz?
Önerileriniz nelerdir?

Oznsrl
18-09-2019, 17:10
Ben de konu açılmışken baika bir soru sorayım izninizle.

Ford Mondeo'm var. 205/55/16 lastikler var ama 16" adeta küçük duruyor arabada.
Bunları 17" yapmak istiyorum. İzin verilen ebatlara çok bakmadım ama konfordan da pek kayıp yaşamak istemiyorum. Bursa yolları maalesef inanılmaz çukurlu ve kötü.
205/45/17 lastik ve jant alsam konfordan çok ödün verir miyiz?
Önerileriniz nelerdir?

En az 225 45 17 almanız lazım 205 55 16 yerine 205 45 17 çok küçük kalır