Orijinalini görmek için tıklayınız : Vekalet vermek hakkında
kendi üzerime olan aracı arkadaşıma devretmek istiyorum ama arkadaşım istanbulda , ben ankaradayım arkadaşıma vekalet versem o benim verdiğim vekaletle aracı kendi üzerine alabilir mi? araçda istanbulda ruhsat vb her şey arkadaşımda?
Evet alır. Bu şekilde dolandırılma olayları yaşanıyordu geçmiş zamanda, aklınızda bulunsun.
Süreli verin verecekseniz ama satış yaptıktan sonra evregı size göndersin yoksa sigortayı iptal etmezler
kendi üzerime olan aracı arkadaşıma devretmek istiyorum ama arkadaşım istanbulda , ben ankaradayım arkadaşıma vekalet versem o benim verdiğim vekaletle aracı kendi üzerine alabilir mi? araçda istanbulda ruhsat vb her şey arkadaşımda?
vekaletnamede adıma kayıtlı araçlar diye genelleme yapmasın, süreli olsun, yalnızca ilgili araca ait bilgileri verin ve bu aracın satışı ile ilgili vekalet verin.
vekaletnamede adıma kayıtlı araçlar diye genelleme yapmasın, süreli olsun, yalnızca ilgili araca ait bilgileri verin ve bu aracın satışı ile ilgili vekalet verin.
anladım abi tamam , teşekkür ederim tüm cevaplar için
arabanın ruhsatının yanımda olmaması sorun olur mu noterde peki?
ghibli06
04-09-2019, 14:15
arabanın ruhsatının yanımda olmaması sorun olur mu noterde peki?
Motor şase numarası ve plaka yazılıyor diye biliyorum vekalete, ruhsat zorunlu değil ama bilgiler doğru olmalı...
Satışta satan ile alan aynı kişi olamaz.
Senin A kişisine vereceğin vekalet ile aynı kişi aracı kendine satıp, yine kendine alamaz. B kişisini olaya sokmanız gerekli.
Vekaleti yazdırdıktan sonra da özellikle ne yazılıp yazılmadığına dikkat edin.
Ben arabayı alırken mal yazıcı vatandaş her haltı yazmış, adam benim adıma gemi bile alıyor, hisse senedi bilmemne yapıyor, ama araba alamadı :D Yazmamış salak... Ben de hiç bakmadım genel vekalet nasıl olsa diye. Araba bi hafta arkadaşın üzerinde kaldı. Bi de eleman al-sat yapıyordu o zaman, inşallah limiti doldurmayız da bi de vergi vs muhabbeti olmasın dedi, allahtan çıkmadı, bi hakkı daha vardı :)
Senin A kişisine vereceğin vekalet ile aynı kişi aracı kendine satıp, yine kendine alamaz. B kişisini olaya sokmanız gerekli.
Haaa asıl olayı kaçırmışız galiba...
Bu şekilde işlem yapılmıyor alan ve satan kişi aynı olamaz.
Aynen vekalet vereceğin kişi aracı kendi üstüne alamaz.
Yazılmış ama yine yazalım vekalet sahibi kendi adına tescil yapamaz.
Ya arkadaşın yanına gelecek, ya da o senin yakınında bulunan birisine (eşin olabilir mesel) vekalet verecek.
Siz de notere gidip işlemi yapacaksınız.
bütün büyüklerime teşekkür ederim yorumlar için, bugün vekaleti arkadaşımın ev arkadaşına verdim ordan aldı üzerine aracı