Orijinalini görmek için tıklayınız : countryman bi xenon- mercek tavsiyesi
Herkese hayırlı forumlar, geçen haffta aldığım countryman araç bulunmakta fakat farları halojen. Xenon takmayı düşünmüyorum. Direk şimşek led taktım denemek için yukarı aşağı calısıyor aracın (fakat mercek olmadığı için yol aydınlatması zayıf ve ışık dağınık yayıldığı için öndekinin + karşıdan gelenin gözünü alıyor) bu durumdan bende şikayetçi olarak aracı 2-3 gündür aksamları cıkarmıyorum diğer araca biniyorum. Bi- xenon far almaya kalksam cok yüksek maliyetler olacak onun yerine farları açıp içine mercek yerleştirsem eğer güzel performans alabilir miyim? Yoksa bi xenon far mı almamı tavsiye edersiniz direk?
Almayı düşündüğüm mercek; (+ farları söküp bunu takarsam içinide siyah tabanada boyayabilirim) + farklı bir mercek tavsiye edermisiniz? Daha ucuz yada daha pahalı ama kaliteli?
1- ) Carmaniaks Universal Bi-xenon Far Merceği 2.5” (videolu Tanıtım) - n11.com (https://urun.n11.com/angel-far/carmaniaks-universal-bi-xenon-far-mercegi-25-videolu-tanitim-P209876649)
2-) Tum Marka Model Araclar İcin Universal Bi-xenon Far Merceği Seti - n11.com (https://urun.n11.com/angel-far/tum-marka-model-araclar-icin-universal-bi-xenon-far-mercegi-seti-P270604126?gclid=EAIaIQobChMIw_Kt6Mmy5AIVkOiaCh0ff QCFEAkYCCABEgJpqPD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Yoksa mercekle uğraşmayıp direk bunları mı almamı tavsiye edersiniz;
Marellı 711307023971 Marellı Far Sağ Xenon Siyah Mini Countryman - n11.com (https://urun.n11.com/servis/marelli-711307023971-marelli-far-sag-xenon-siyah-mini-countryman-P308895262?gclid=EAIaIQobChMIrbi6h7Cw5AIVV6WaCh1fM QFNEAYYASABEgK_MvD_BwE&gclsrc=aw.ds)
Marellı 711307023970 Marellı Far Sol Xenon Siyah Mini Countryman - n11.com (https://urun.n11.com/servis/marelli-711307023970-marelli-far-sol-xenon-siyah-mini-countryman-P308895253)
Yada tavsiye edebileceğiniz güzel bir aydınlatma tekniği var mı?
+ Bu işi profesyonel yapan bir yer biliyormusunuz?
#Afyon #Eskişehir #Isparta #Uşak olabilir, giderim :)
Orj Xenon farları alsanız bile muhtemelen içi boş gelecek. Yani ne balast ne kablo ne de ampül olacak. Tek far 2 bin civarını bulur.
Diğer seçenekteki mercekler bi işe yaramaz gibi duruyor. Hella marka mercekler genelde bu dönüşümlerde kullanılıyor. Bu işleri hakkıyla yapan bir çok far firması ve ustası var fiyatları toplam 2 bin civarı oluyordu en son fakat far yıkama vs olmadığı için muayenede ampül sök tak derdi olacak ve orj gibi durmayacak.
Bence halojenle devam edilmeli ya da taktığınız ledleri ters takmış olabilirsiniz bu yüzden çok saçılıyor olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam led aşağı bakacak şekilde takılıyordu.
Orj Xenon farları alsanız bile muhtemelen içi boş gelecek. Yani ne balast ne kablo ne de ampül olacak. Tek far 2 bin civarını bulur.
Diğer seçenekteki mercekler bi işe yaramaz gibi duruyor. Hella marka mercekler genelde bu dönüşümlerde kullanılıyor. Bu işleri hakkıyla yapan bir çok far firması ve ustası var fiyatları toplam 2 bin civarı oluyordu en son fakat far yıkama vs olmadığı için muayenede ampül sök tak derdi olacak ve orj gibi durmayacak.
Bence halojenle devam edilmeli ya da taktığınız ledleri ters takmış olabilirsiniz bu yüzden çok saçılıyor olabilir. Yanlış hatırlamıyorsam led aşağı bakacak şekilde takılıyordu.
şöyle iki ürün gördüm böyle bişi mi tavsiye ediyorsunuz;
HELLA GEN 7 HELLA İNTEMO BİXENON MERCEK TAKIMI - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 435087492 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-hella-gen-7-hella-intemo-bixenon-mercek-takimi-435087492/detay)
Hella D1S GEN 5 /valeo g6/ bosch gen 5 SET(ŞİMŞEK SELEKTOR İCİN) - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 344281650 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-hella-d1s-gen-5-valeo-g6-bosch-gen-5-set-simsek-selektor-icin-344281650/detay)
Xenon ampül + beyin balans yerine direk ledler daha mantıklı değil mi? 1000-1500 tl kadar harcayabilirim, yeter ki aydınlatması orjinal kadar güzel olsun.
Zaten bugün denemek için aldığım 2 tane led ampüle 150 tl verdim.
Siz mercek + led ampül denemek istiyorsunuz ama mercekler D serisi Xenon farlara göre tasarlandığı için yine kesme ve kırılma çizgilerinde sapmalar olabilir fakat denemedim bunu. Eğer deneyen varsa olumlu sonuç aldıysa neden olmasın.
Mercek ve balast bahsettiklerim evet. Genelde çıkma oluyor kazalı araçlardan ama piyasadan alacağınız merceklere göre kat be kat kalitelidir. Ya da Morimotolar var fakat onlar da set halinde yüksek rakamlara çıkıyor diye hatırlıyorum.
Ben yerinde olsam oem bi xenon kite geçerdim. Ne kadar iyi işçilik bile olsa kesme biçme işlerini sevmiyorum ben :)
Eskişehir'de bu işi yapabilecek kimse yok bu arada bilgin olsun. Ben yaparım diyen olusa koşarak uzaklaş :)
Led'e bence hiç girmeyin. Led aydınlatmayacak, orj halojeni arayacaksınız, boşa para da harcamayın.
Farları değiştiremiyorsanız, farı feda edip içine mercek yaptıracaksınız. D2S mercekler genelde bu iş için tercih ediliyor.
İstanbul'da olsanız 1-2 kişi var bu işleri yapan... Yoksa orijinal far.
Xenon olunca muayenede far yıkama, otomatik yükseklik ayarı aramıyorlar mı?
turboman
05-09-2019, 08:32
Size en ucuz yolunu söyleyeyim internetten orj çıkma mercekler satılıyor hella veya bosch marka 150 civarı bixenon olanları içinede orjinal ampulü d1s ampul alıyorsunuz 150 civarı 6000k 2 adet balaast beyni aracınızda arıza lambası yakmayandan 2 adette ampule uygun soket çevirici (balasta takmak için). Ben 7 aracımada bu merceklerden taktım çok memnun oldum zaten ampul merceğe tam uyumlu oldumu atıyorum 2015 passatta nasılsa benim yaptığımda aynı ışığı veriyordu.farları açabilirseniz yaparsınız eliniz yatkınsa ampul balast ve soketi sanayide oto elektrik malzemecisinde bulabilirsin.
Xenon olunca muayenede far yıkama, otomatik yükseklik ayarı aramıyorlar mı?
Arıyorlar da, halojen far H7 mi artık neyse, o standart ampulü takıp bantlıyorsun, far ayarı muhabbeti muayenede zaten sallamasyon, hafif kusur: Far Ayarı yanlış diye geçip geliyorsun, xenon ampulleri takıp devam ediyorsun. Acayip bi olay değil Korayım :)
Arıyorlar da, halojen far H7 mi artık neyse, o standart ampulü takıp bantlıyorsun, far ayarı muhabbeti muayenede zaten sallamasyon, hafif kusur: Far Ayarı yanlış diye geçip geliyorsun, xenon ampulleri takıp devam ediyorsun. Acayip bi olay değil Korayım :)
Herşeyimiz alevere dalevere yaw :).
mercek alıp yaptırmaktansa orj çıkma veya n11'de göndermiş olduğun Marelli farları denemeni öneririm. hem orj farların da bozulmadan kalmış olur.
countryman çok keyifli araçtır, 2 seneye yakın kullandım keyifle binersin inş.
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/222119-mini_cooper_cm_all4_gta.html
süleymann
05-09-2019, 13:30
ilker kemal bikeç. Bu işin profesörüdür.
irtibat numarası var mı acaba?
mercek alıp yaptırmaktansa orj çıkma veya n11'de göndermiş olduğun Marelli farları denemeni öneririm. hem orj farların da bozulmadan kalmış olur.
countryman çok keyifli araçtır, 2 seneye yakın kullandım keyifle binersin inş.
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/222119-mini_cooper_cm_all4_gta.html
Son çare bu görünüyor, eğer montaj yapan prof bi yer bulamazsam bunlardan çift alıp h4 led takacağım, daha sonra kendi farlarımı ilana koyarım muhtemelen...
Son çare bu görünüyor, eğer montaj yapan prof bi yer bulamazsam bunlardan çift alıp h4 led takacağım, daha sonra kendi farlarımı ilana koyarım muhtemelen...
Oktay Toker'de var bu işi yapan. 0553 036 37 64 numarası kendi sitesi vs'de vardı. Ben megane 2 orj xenonları bi-xenon'a çevirecektim ona danışmıştım fakat yaptırmak kısmet olmadan aracı sattım.
Merhaba ben kendime ve arkadaşıma 2 adet mercekli far yaptırdım. İşinin uzmanı ve çok bilgili bir arkadaş çok memnun kaldık. Tavsiye ederim.
Oktay Toker'de var bu işi yapan. 0553 036 37 64 numarası kendi sitesi vs'de vardı. Ben megane 2 orj xenonları bi-xenon'a çevirecektim ona danışmıştım fakat yaptırmak kısmet olmadan aracı sattım.
Arayacağım, şehir neresi acaba?
Merhaba ben kendime ve arkadaşıma 2 adet mercekli far yaptırdım. İşinin uzmanı ve çok bilgili bir arkadaş çok memnun kaldık. Tavsiye ederim.
fakat şehir İstanbul galiba cok uzak bana, ben Afyon 'dayım
fakat şehir İstanbul galiba cok uzak bana, ben Afyon 'dayım
Ben de izmirdeyim. Farlarimi gönderdim. Yapip geriye gonderdi. Arkadasim Antalyada o da sekilde yapti. Problem degil. Ayarlarini yapip gonderiyor. Ama emin olun isini cok iyi biliyor. Hatta yapilmayacak isi yapmadigi verim alamazsiniz dedigi bile oldu.
Ankara olması gerek 3 günde yollarım bana demişti.
Atölye Semih' te biled mercekler var.
Bende mutlaka bu merceklerden taktıracağım, ve muayeneden de geçerli.
bir konuşmanızı öneririm. fazlasıyla kaliteli mercekler.