PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fluence 1.5 dci yazılım

Grimlord
07-09-2019, 19:42
Beyler selamlar, babamın 1.5 105lik aracı var, 2.vites varla yok arası, yokuşlarda ciddi zorluyor. Klima açıkken çekmiyor nerdeyse, yazılım yaptırmayı düşünüyoruz ama gerçekten faydası olur mu sizce? Aracı biraz daha toplar mı dersiniz? Daha önce fluence için yaptıran var mıdır? Euro 4 motor olması lazım ve 90 bin kmde şuan.
Tavsiye edeceğiniz bir firma var mıdır Ankarada?

Oznsrl
07-09-2019, 23:09
90 bin km de 105 lik makinanın klima açıkken yokuşlarda çekmicek duruma gelmesi yada en verimli olduğu (bana göre) 2.viteste varla yok arası olması heleki 2.vites klima açıkken zorlanmasımı orasını anlamadım tam yinede hiç biri normal değil bakımları servis dışında yapılıyor ise mazot ve hava filtresini orjinal ile değiştirmeni şiddetle tavsiye ederim yada başka bir sorun olabilir

Grimlord
08-09-2019, 00:17
90 bin km de 105 lik makinanın klima açıkken yokuşlarda çekmicek duruma gelmesi yada en verimli olduğu (bana göre) 2.viteste varla yok arası olması heleki 2.vites klima açıkken zorlanmasımı orasını anlamadım tam yinede hiç biri normal değil bakımları servis dışında yapılıyor ise mazot ve hava filtresini orjinal ile değiştirmeni şiddetle tavsiye ederim yada başka bir sorun olabilir

Dik yokuşlarda 1. Viteste bile zor kalkıyor klima açıkken.
Arabanın gidişinde bir sıkıntı yok, bakımları dışarıda yapıldı ama hep mais kullandım.
Yokuşlarda ciddi hantal yani öyle diyeyim.
Şöyle anlatayım, hafif rampada kalktın iyice gaz verip, 2.vitese attığında ciddi salıyor kendi araba. Gaz yemiyor da toplamıyor gibi sanki. Turboda vs sıkıntı da yok.

Oznsrl
08-09-2019, 00:24
Arabanın gidişinde bir sıkıntı yok, bakımları dışarıda yapıldı ama hep mais kullandım.
Şöyle anlatayım, hafif rampada kalktın iyice gaz verip, 2.vitese attığında ciddi salıyor kendi araba. Gaz yemiyor da toplamıyor gibi sanki. Turboda vs sıkıntı da yok.

Anlattıkların normal değil ama bi yerde bir sıkıntı var demek ki

Grimlord
08-09-2019, 00:38
Anlattıkların normal değil ama bi yerde bir sıkıntı var demek ki

Gaz potansiyometre arızası vermişti, silmiştik tekrar mı oldu anlamadım. Bi göstermek lazım tekrar.

Emre911
08-09-2019, 08:20
Oznsrl ‘a katılıyorum. Keçi gibi çıkması gerekir. Trabzonun bayırlarında tecrübe ettiğim 1 den 2 ye geçince daha da yapıştırmasıydı. Kesinlikle bi yerde bi sorun var. MAF sensörü olabilir?

halilcan9455
08-09-2019, 08:24
Hem Fluence 1.5 DCI 105 hp hem de kangoo 1.5 DCI 90 hp aktif olarak kullanıyorum.
bahsettiklerin kesinlikle normal değil, yazılımdan önce problemi bulmaya çalışın bence.

Ssamet
08-09-2019, 14:14
Şirket aracım 110luk Fluance. Gayette iyi gidiyor hocam. Bi sorun olduğu aşikar.

Grimlord
08-09-2019, 15:25
Sanayi yolu gözüktü o zaman :) teşekkür ederim cevaplar için

TLH
09-09-2019, 15:38
Yazılımı kime yaptırmaya düşünüyorsun :D

emresener
09-09-2019, 15:45
Aynı araçta bizdede var anlatılan sorunları bizde yaşıyoruz. Km 198binde.
Bende bu soruna çözüm arıyorum. Konu takipteyim

Ome_RS
09-09-2019, 16:01
Bizde 1.5 dci 90lık dokker var. Arkada yaklaşık 300kg yük varken bile bu dediginiz sorunları yasamadim hic. 2 kez 140binde arac degistik suan 40 küsür binde 3. aracı kullanıyoruz hala cekiste bir sorun yok cok sukur.
Aracta baska bir problem olabilir. Detaylı baktırın derim.

malkoc
10-09-2019, 08:19

Bahsedilen sorunun bire bir aynısını arkadaşım yaşıyor. Aracı 1.5 dci 105 megane 3. Turbo devreye 3000 devire yaklaşırken giriyor yokuşları çıkamıyor. Eğer sorunu çözebilirsen burada paylaşırsan sevinirim

CemBerk
10-09-2019, 11:39
Akışmetre varsa akışmetre sorununa benziyor. Aynı olayı 1.3 doblo ve 1.4 c3'te yaşadım akışmetrenin fişini çekip bi deneyin sorun çözülürse yenisini alırsınız.

Oznsrl
10-09-2019, 11:58
Debriyaj ne durumda acaba ?

Grimlord
10-09-2019, 12:06
Debriyaj ne durumda acaba ?

Baskı balata hiç değişmedi, fabrika çıkışlı ama titreme falan yada kavrama da sıkıntı yok.

Grimlord
21-09-2019, 21:24
Bir güncelleme çekeyim, turbo hortumunda kaçak varmış. Düzeldi şuan, meğer araba harbiden it gibi gidiyormuş :D
Aynı Sıkıntıyı yaşayanlar kontrol ettirsin derim

oğuz
22-09-2019, 10:27
yazılım yapmış gibi oldu işte :D geçmiş olsun böyle incik boncuk zor bulunan arızalar can sıkıyor.akşam yastığa kafayı koyduğunda neyden acaba diye hala düşünüyor insan.

Grimlord
22-09-2019, 13:44
yazılım yapmış gibi oldu işte :D geçmiş olsun böyle incik boncuk zor bulunan arızalar can sıkıyor.akşam yastığa kafayı koyduğunda neyden acaba diye hala düşünüyor insan.

Adamı arabadan soğutmuştu gerçekten, herşeye baktık Bi ora kalmıştı :)

Oznsrl
22-09-2019, 13:56
Adamı arabadan soğutmuştu gerçekten, herşeye baktık Bi ora kalmıştı :)

normalde kaçak oldumu ani yüklenmelerde ses yapar ses gelmiyormuydu

MeRtCaN
22-09-2019, 14:00
Beyler selamlar, babamın 1.5 105lik aracı var, 2.vites varla yok arası, yokuşlarda ciddi zorluyor. Klima açıkken çekmiyor nerdeyse, yazılım yaptırmayı düşünüyoruz ama gerçekten faydası olur mu sizce? Aracı biraz daha toplar mı dersiniz? Daha önce fluence için yaptıran var mıdır? Euro 4 motor olması lazım ve 90 bin kmde şuan.
Tavsiye edeceğiniz bir firma var mıdır Ankarada?

Ugra ıstersen genel kontrol edelım
gerekırse yazılım ıcın de yardımcı olurum

Eger hortumda yırtık var ıse degısımınden sonra kaderı degısmıstır :)

Grimlord
22-09-2019, 14:01
normalde kaçak oldumu ani yüklenmelerde ses yapar ses gelmiyormuydu

Valla ses farketmedik, zaten bu motorda ciddi bir turbo sesi var, ondan algılayamadık sanırım. Basınca ciddi ses veriyor.