PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardim: Vw polo motor sorunu

C!N
19-09-2019, 14:56
Arkadaşlar merhaba;
Sıfır km olarak aldığımız 2015 model VW Polo 1.2 TSI Lounge DSG aracımız mevcut. Araç henüz 49530 km'de.

Araç ile 2 hafta önce Sakarya'da seyir ederken EPC ikazı veriyor ve hemen stop edilip çekici ile en yakın yetkili servis olan Otokur'a çekiliyor. Yetkili serviste yapılan kontroller neticesinde servisin tespiti aynen şu şekilde ;

''Yapılan kontrollerde “eksantrik konumlama dişlisinin bağlantı cıvatalarının kopması sonucunda aracın eksantrikleri ve subapları yamulduğu tespit edildi konu ile ilgili eksantrik zamanlama dişlisi triger kayış gergisi ve aracın subapları değişimleri gerekmektedir”.

Buna istinaden bize yaklaşık 21 bin TL bir bedel çıkarttılar, bu bedeli indirim vs. ile 14500'e kadar düşürdüler.

Şimdi arkadaşlar sizlere sormak ve desteğinizi almak istediğim konu; Bu araç alındığından beri bakımlar da dahil olmak üzere her türlü işlem için yetkili servise gitmekte (Otokur'dan başka bir yetkili). Bu zamana kadar geçen süreçte garantiden karşılanmak suretiyle motordaki yağ kaçakları sebebiyle 2 kez triger kayışı değişmiştir. Açıkçası bugün yaşadığımız bu problemin de bu işlemlerden kaynaklanan işçilik zaafiyetinden ileri geldiğini düşünmekteyim. Servisle konuştuğumuzda da o işlemlerde kusur yok denilip kestirilip atılıyor.

Aracı hiçbir şekilde iyi niyete vs. gibi bir garantiye sokmuyorlar, sadece bedel üzerinden indirim yapıyorlar onu yukarıda belirttim.
Aracımızın motor ve diğer aksamlarında hiç bir ek işlem modifiye tarzı uygulamalar bulunmamaktadır. Sahibi A noktasından B noktasına gitmek için kullandığı bir araç olarak kullanmaktadır.

Açıkçası bizden kaynaklanmayan, zaafımızın bulunmadığı bu durum için bir bedel ödemek istemiyoruz. Bu konuda neler yapabiliriz, içimizde bu konuda yardımı olabilecek, yetkili birilerine ulaşmak da dahil her türlü ya desteklerinize, bilgilerinize ihtiyacım var.

tr_select
19-09-2019, 15:10
Dava açacaksınız hocam... Yapacak bir şey yok ne yazık ki.

Son zamanlarda motorla alakalı şeyleri kullanıcılara itelemeye başladılar nedense.

tuFAN
19-09-2019, 16:09
Geçmiş olsun 49 bin kmde 2 kez triger değişti ? Enteresan...
sorun bence işçilik hatası...
egzantrik kasnakları sökülüp takılırken eski vidaları kullanmıştır söken takan kişi çünkü o tip vidalar uzuyor esniyor ve bir kerelik oluyorlar
kasnak değişsin değişmesin her söküldüğünde yeni tip vida takılmalı
Diğer ihtimal de kasnak vidaları olması gereken torkla sıkılmamıştır yani ya gevşek kalmıştır ya fazla sıkılmıştır

dieselpower
19-09-2019, 16:15
geçmiş olsun, TR şartlarında araya birilerini sokmadan uzlaşmak çok zor,

çözüm mahkeme ama ne kadar sürer, karar çıksa bile ne zaman uygulanır tam bi muallak..

geçmiş olsun

300E
19-09-2019, 16:51
Geçmiş olsun kesinlikle işçilik, montaj hatası başka açıklaması olamaz.

onursumer
19-09-2019, 16:53
dava dışında keşke bi çozumu olsa bu km de zaten onceden yaşanılan sorunlarla beraber bakıldığında tamamiyle servis kaynaklı onceki uygulama kaynaklı olmuş olucağı düşüncesi geliyor insanın aklına

bilirkişi raporu tutturup dava açmak gerekli diye düşünüyorum bende

onn_dear
19-09-2019, 19:05
dava dışında keşke bi çozumu olsa bu km de zaten onceden yaşanılan sorunlarla beraber bakıldığında tamamiyle servis kaynaklı onceki uygulama kaynaklı olmuş olucağı düşüncesi geliyor insanın aklına

bilirkişi raporu tutturup dava açmak gerekli diye düşünüyorum bende

TR de davalar inanılmaz uzun sürüyor. Insan bikiyor ki o süre zarfında araç bekleyecek eskiyecek belki de kullanılmaz duruma gelecek. Ben olsam dışarıda özel bir serviste yaptırıp sonra satardım.

onursumer
19-09-2019, 19:20
TR de davalar inanılmaz uzun sürüyor. Insan bikiyor ki o süre zarfında araç bekleyecek eskiyecek belki de kullanılmaz duruma gelecek. Ben olsam dışarıda özel bir serviste yaptırıp sonra satardım.

tespit yaptırırp gerekli deliller toplanıp dava açıldıktan sonra parasıyla yaptırılsa sonrasında masraf faizi ile tahsil edilebilir belki illa araç yatıcak diye birşey yoktur diye düşünüyorum

beratyuksel
19-09-2019, 21:35
Emsal niteliğinde bir dava var mı diye bir araştırın derim ben, eğer varsa mahkemeye verin, süreç daha hızlı işler eğer varsa
Bir de davaya verdiğiniz zaman ihbar gidince ilgili kişilere o zaman daha ciddiye biner iş, belki hatalarını kabul ederler de uzlaşmaya gidilir ve dava açılmaz

C!N
20-09-2019, 08:10
Cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Bilirkişi için dava açıp o süreçte atanmasını mı beklemek gerekiyor yoksa bireysel olarak bilirkişi ile anlaşıp sorunu tespit ettirip bunu dava evraklarına mı ekliyoruz, nasıl işliyor bu süreç ?

erkcakir
21-10-2019, 21:45
Triger kayışı değişirken sente atlatmışlardır egzantirik kasnağının Japon grubuna göre daha dişlidir özel aletle yada çok dikkatli değişilmesi gerek normalde lamba yakıp kam mili arızası vermemiş hayret ettim ama işçilik hatası hakkında hayırlısı oldun tekrardan geçmiş olsun

Emirhancakir
22-10-2019, 07:11
Aynı sorunu 1.2 TSI Leon da yaşadım. Giderken motordan takırtukur sesler geldi, stop etmeye kalmadan kendi stop etti. Araç yetkili servis bakımlıydı. Dışarıda kendi ustam da yaptırdım çünkü mirin kırın edeceklerdi ve en nihayetinde rezil olacaktim. Sonuç olarak 700 TL ye sorunum çözüldü. Arızaya sebebiyet veren parça ise triger kasnağı.

Kasnak yağlı ve açılı, üretim hatası mevcut. Polonya da üretilenler de bu sorun var. Yeni takılan kasnak, eskisinin aynısı değil, revizyon görmüş ve şekli farklı.

Geçmiş olsun..

C!N
22-10-2019, 08:55
Araç sahibi arkadaşım ne yazık ki uğraşacak vakti olmadığından ve araç ihtiyacından dolayı onarım onayını vermiş, araç 14500TL'ye yetkilide onarım onayını vermiş. Adamın ilk aracı, kafam rahat olsun diye yeni araç alıyor ve başına gelenlere bakar mısınız ! Çok can sıkıcı bir durum çok...

Tunacan
22-10-2019, 09:12
Aynı araçtan hanımda var. Bu sorunu yaşama ihtimalimiz nedir?
Yaşamamak için yapmamız gereken brşy var mı?

TarikS
25-11-2019, 13:36
Aynı araçtan hanımda var. Bu sorunu yaşama ihtimalimiz nedir?
Yaşamamak için yapmamız gereken brşy var mı?

Geçmişte bir geri çağırma olmuş, servise uğrayıp şaseden sorgulatabilirsiniz sizin araç da kontrol edilip gerekirse değişim yapılacaktır. Ben 2 hafta önce yaptırdım 2014 model aracımda. Ücretsiz. Akşam bıraktım ertesi gün öğlen aldım

Tunacan
25-11-2019, 14:09
Geçmişte bir geri çağırma olmuş, servise uğrayıp şaseden sorgulatabilirsiniz sizin araç da kontrol edilip gerekirse değişim yapılacaktır. Ben 2 hafta önce yaptırdım 2014 model aracımda. Ücretsiz. Akşam bıraktım ertesi gün öğlen aldım

Geçen hafta doğuşta bakıma girdi. Aksiyon olarak sadece arka çeki demiri değişti. Konuyla ilgili birşey söylenmedi.

MeRtCaN
25-11-2019, 15:19
Bide yazılım vs olsaydı bu arabada sen şenliğe bak ozaman :)

fuatozkan
25-11-2019, 15:40
Tüketici hakem heyetine bir danışın nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini yapılan işlemler faturalı belgeli ise yanınızda gidin gösterin durumu net bir şekilde anlatın yardımcı olacaklardır.

Arabuluculuk sistemi var olmadı oraya müracaat edersiniz bu tarz işlemlere bakıyolar mı net bilmiyorum ama bir faydası olabilir.

Bir de bu 2 olay ile triger değişimi arası ne kadar bir süre geçti ne kadar bir km yapıldı onu da belirtin.

Emirhancakir
04-04-2020, 23:15

Benim araca aksiyon cikmiyordu ve bu sorun cikti. Her aracta cikmiyor yani bu aksiyon. Atladiklari bir şey mi bilemiyorum ama durum böyle.

levent_s
05-04-2020, 21:31
Volkswagen arızalar yumağı dsg siyle, bu tip motor arızalarıyla çok kötü servisleriyle türkiye de nasıl bu kadar tutuluyor hiçbir zaman anlayamadım. Servis bakımlı ve sakin kullanılan bir araçta kullanıcının hiçbir suçu yokken motor arızasına 14500 gibi bir rakam istenmesi çok üzücü. Enazından iyi niyet garantisine sokup az bir meblağ istemesi gerekirdi servisin. Geçmiş olsun

bilalMW
06-04-2020, 00:58
İşçilik diyorsunuzda şimdi şöyle birşey var ne zamandan beri CJZ motorlarda triger kayışı sökülürken egzantrik mili dişlisi sökülüyor? Hiçbir zaman. Sadece sabitleme pimleri ile dişliler sabitlenir ve değişim yapılır. Yağ kaçakları dediniz yağ kaçakları neredendi külbitör kapağından mı yoksa silindir üst kapağımı ? İkiside sökülsede değişsede eksantrik dişlisi ve milleri entegre modül olarak geliyor.ü
Sökmüşsede usta sökememesi gerekirken yanlışlık ile sökmüştür. :)
Gelelim diğer muhabbete eğerki nizami şekilde sök tak yaptı. kapak açıldı bakıldı timingde sorun yok. O zaman ürün kaynaklıdır. Yasal 2 yıllık garantin bitmiş isede yasal olarak birşey talep edemezsin. Servis müdürü ile görüşün iyi niyet haricinde özel destek talep ediniz.

Kaynak ben:

https://scontent.fsaw1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/92243398_3061310363907868_2539168649462153216_n.jp g?_nc_cat=100&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=o2UigoHUPBEAX9StlCx&_nc_ht=scontent.fsaw1-1.fna&oh=7c37448c9c0366845c465849d3352651&oe=5EAE36C0

https://scontent.fsaw1-4.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/92575797_3061310500574521_1629746652094922752_o.jp g?_nc_cat=111&_nc_sid=8024bb&_nc_ohc=d2Hpls_QOGoAX_gu1qI&_nc_ht=scontent.fsaw1-4.fna&oh=967e5f3caec0d442ecd89940bd10486a&oe=5EAE6037

Triger kayışı değişirken sente atlatmışlardır egzantirik kasnağının Japon grubuna göre daha dişlidir özel aletle yada çok dikkatli değişilmesi gerek normalde lamba yakıp kam mili arızası vermemiş hayret ettim ama işçilik hatası hakkında hayırlısı oldun tekrardan geçmiş olsun

1.5 TSI ACT EVO motorda timingleri için yeni nesil özel aletle diagnoz cihazı vasıtası ile yapılıyor. VAS 611007

Aynı sorunu 1.2 TSI Leon da yaşadım. Giderken motordan takırtukur sesler geldi, stop etmeye kalmadan kendi stop etti. Araç yetkili servis bakımlıydı. Dışarıda kendi ustam da yaptırdım çünkü mirin kırın edeceklerdi ve en nihayetinde rezil olacaktim. Sonuç olarak 700 TL ye sorunum çözüldü. Arızaya sebebiyet veren parça ise triger kasnağı.

Kasnak yağlı ve açılı, üretim hatası mevcut. Polonya da üretilenler de bu sorun var. Yeni takılan kasnak, eskisinin aynısı değil, revizyon görmüş ve şekli farklı

Geçmiş olsun..

Benim araca aksiyon cikmiyordu ve bu sorun cikti. Her aracta cikmiyor yani bu aksiyon. Atladiklari bir şey mi bilemiyorum ama durum böyle.

15H4 aksiyonu koskaca TR'de skoda markasında 20-30 araçta mı ne vardı..