Orijinalini görmek için tıklayınız : Megane 3 Coupe xenon çalışmaması ve gizli özellikler hk.
Arkadaşlar megane 3 mercekli fardan sonra araca 2 farklı xenon beyin aldım. Biri canbus olan tip.
Ampuller 4300 K osram. Başka araçta xenonlar çalışıyor fakat benim araca takınca 1-2 dk çalıştıktan sonra göz kırpmalar başlıyor ve sönüyorlar sırayla. İlk zamanlar böyleydi sonradan hiç çalışmamaya başladı bende led aldım.
Ledlerin aydınlatmasını hiç sevmiyorum.. Bi kaç bilir kişiye sorduğumda araç yazılımı/sistemi neyse kabul etmiyor xenonları dedi. Yok mudur bunun çaresi ?
İkinci bir konu ise aracın gizli özelliklerini açacak ankarada bir arkadaş var mıdır ? Otoban sinyali, kumandadan cam kaldırma vs
Arkadaşlar megane 3 mercekli fardan sonra araca 2 farklı xenon beyin aldım. Biri canbus olan tip.
Ampuller 4300 K osram. Başka araçta xenonlar çalışıyor fakat benim araca takınca 1-2 dk çalıştıktan sonra göz kırpmalar başlıyor ve sönüyorlar sırayla. İlk zamanlar böyleydi sonradan hiç çalışmamaya başladı bende led aldım.
Ledlerin aydınlatmasını hiç sevmiyorum.. Bi kaç bilir kişiye sorduğumda araç yazılımı/sistemi neyse kabul etmiyor xenonları dedi. Yok mudur bunun çaresi ?
İkinci bir konu ise aracın gizli özelliklerini açacak ankarada bir arkadaş var mıdır ? Otoban sinyali, kumandadan cam kaldırma vs
Not: Orjinal beyin güzel para, alacak maddi imkanım şuan için yok. Elimdekileri kullanabilmem gerek
Bence alakası yok yazılımla vs. Bir yerde hata olmalı. Megane 2'de orjinal beyinler iptal yerine uyduruk xenon beyinler vardı H7 olarak ve D2S olarak 2 farklı ampül kullanarak denedim bir sıkıntı çıkarmadı.
Beyinden ampüle giden kablolar orjinal mi? Orjinal kabloysa eğer ucuza bulunan kablolardan deneyin bir de.
ghibli06
20-09-2019, 13:31
hocam söndüğünde xenon beynine gelen kabloda elektrik var mı baktınız mı? eğer yoksa beyinden kesiyordur, xenon çalışma akımıyla orj birbirinden farklı olduğu için belki beyin yazılımı elektriği kesiyordur... eğer xenon beynine elektrik gelmesine rağmen çalışmıyorsa sorun zaten oradadır...
hocam söndüğünde xenon beynine gelen kabloda elektrik var mı baktınız mı? eğer yoksa beyinden kesiyordur, xenon çalışma akımıyla orj birbirinden farklı olduğu için belki beyin yazılımı elektriği kesiyordur... eğer xenon beynine elektrik gelmesine rağmen çalışmıyorsa sorun zaten oradadır...
Abi selamlar, beynim yandı, mekanikçiyim elektrik bilgim sıfır :D
Ampermetre bulup ölçüm yapabilirim, ne yapayım şimdi, akşam kontrol edeyim
ghibli06
20-09-2019, 14:49
Abi selamlar, beynim yandı, mekanikçiyim elektrik bilgim sıfır :D
Ampermetre bulup ölçüm yapabilirim, ne yapayım şimdi, akşam kontrol edeyim
elektrik bilgisi bende de sıfır(dı)... güzel ülkemin elektrikçileri sayesinde öğrenmeye başladım...
rölantide arabayı çalıştır farları yak, farlar söndüğünde xenon beynine gelen soketi sök, o sokette elektrik olup olmadığını kontrol et , yanlış olmasın bak, xenon beynine gelen soketi ölçeceksin...
Tamamdır abi deneyeyim bugün. Aracın kendi hattındaki xenon beynine giden soketi deneyeceğim söndükten sonra. Amacım gerçekten araç kendiri korumaya alıyor elektriği mi kesiyor bunu öğrenmek sanırım :D teyit alayım dedim.
Ek olarak tabiki diğer arkadaşların yorumlarını da dinlemek isterim.
Bu arada gizli özellikler konusunu da unutmamak lazım o ihtiyacım da mevcut
Tamamdır abi deneyeyim bugün. Aracın kendi hattındaki xenon beynine giden soketi deneyeceğim söndükten sonra. Amacım gerçekten araç kendiri korumaya alıyor elektriği mi kesiyor bunu öğrenmek sanırım :D teyit alayım dedim.
Ek olarak tabiki diğer arkadaşların yorumlarını da dinlemek isterim.
Bu arada gizli özellikler konusunu da unutmamak lazım o ihtiyacım da mevcut
Gizli özellik konusunda ne gibi ihtiyacın mevcut ?
Kumandadan cam kapatma, açma follow me home özelliği vs.. mi?
YouTube (https://www.youtube.com/user/sbugracom)
Bu arkadaş renolarla baya ilgili. Bi danışın isterseniz
Kadir Salim
02-10-2019, 09:49
Aracın Renault Clip yada DDT4ALL ile özelliklerini tekrar aktif etmek için UCH a tekrar bilgi gönderilmesi gerekebilir.