PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Baskı Balata değişimi sonrası takılmalı vites geçişleri

Paradox
27-09-2019, 13:40
Selamlar ,

Aracımın Baskı balatasını bundan 2 ay önce kadar değiştirdim valeo marka ile araç kia ceed , değişim yapıldıktan 1-2 gün sonra viteslerin takılmalı geçmeye başladığını fark ettim , tabi o zaman havası debriyaja bas çek şeklinde alınmıştı , ondan sonra kia yetkili servisinde vakumlu basınç makinesiyle hem fren hidroliği hem de debriyaj hidroliği değişti ( ortak sıvı zaten ) ondan sonra vitesler çok güzel yumuşak geçmeye başladı , fakat yine 1 hafta sonra filan hafif takılmalar başladı yine ve şu anda da yapıyor her viteste , ara sıra da rahat geçiyor anlam veremedim ?

şimdi sorularım havasını vakumlu makineyle almalarına rağmen niye hala takılmalı geçiyor ? , bazı arkadaşlara ve ustalara sordum , baskı balata yeni olduğu için takılmalı geçer bir müddet sonra iyice alışır diyorlar , mesela vites değiştirirken debriyaja basıp ayağımı debriyajdan hemen çekmeyip biraz bekletip çekersem daha rahat geçiyor gibi ama ani geçişlerde takılmayı hissedebiliyorum , tam ayırma mı yapmıyor acaba ? sizce zamanla alışır mı ,ne yapmak lazım

onurc
27-09-2019, 13:47
Selamlar ,

Aracımın Baskı balatasını bundan 2 ay önce kadar değiştirdim valeo marka ile araç kia ceed , değişim yapıldıktan 1-2 gün sonra viteslerin takılmalı geçmeye başladığını fark ettim , tabi o zaman havası debriyaja bas çek şeklinde alınmıştı , ondan sonra kia yetkili servisinde vakumlu basınç makinesiyle hem fren hidroliği hem de debriyaj hidroliği değişti ( ortak sıvı zaten ) ondan sonra vitesler çok güzel yumuşak geçmeye başladı , fakat yine 1 hafta sonra filan hafif takılmalar başladı yine ve şu anda da yapıyor her viteste , ara sıra da rahat geçiyor anlam veremedim ?

şimdi sorularım havasını vakumlu makineyle almalarına rağmen niye hala takılmalı geçiyor ? , bazı arkadaşlara ve ustalara sordum , baskı balata yeni olduğu için takılmalı geçer bir müddet sonra iyice alışır diyorlar , mesela vites değiştirirken debriyaja basıp ayağımı debriyajdan hemen çekmeyip biraz bekletip çekersem daha rahat geçiyor gibi ama ani geçişlerde takılmayı hissedebiliyorum , tam ayırma mı yapmıyor acaba ? sizce zamanla alışır mı ,ne yapmak lazım

neden boyle birşey söylenir ben hiç bir zaman anlam veremedim.kim kime alışıyor neye alışıyor, sıfır alırkende sahibi alışmasınımı bekliyor.
biri kuyuya taş atıyor , harra hurra

geçmiş olsun.

TolgaUs
27-09-2019, 13:49
neden boyle birşey söylenir ben hiç bir zaman anlam veremedim.kim kime alışıyor neye alışıyor, sıfır alırkende sahibi alışmasınımı bekliyor.

geçmiş olsun.

Bende fren balatasını 0 değiştirdiğimde gıy gıy ötüyodu alışsın geçicek dediler.
1 hafta sonra hala ötüyodu gittim hayırdır demeye. Sen bunu çok kullanmışsın alamayız geri dedi gönderdi.
Söverek çıktım 150 lira ediyo insanların anası demek ki. Birdaha gidermiyim asla gitmem.

Paradox
27-09-2019, 14:28

geçmiş olsun.

Bende biliyorum böyle birşey olmadığını da , peki neden olur , havasını vakumlu makineyle dahi alsa acaba bunun da bir sırası mı var , ona mı uymadı beceriksiz yetkili servis !!!

ghibli06
28-09-2019, 08:59
sistem hava yapıyor en öncelikli şüpheliler alt ve üst merkez... hava yapınca pedala tam basılsa da ayırmayı yeterli yapamıyor...

Paradox
28-09-2019, 09:38
sistem hava yapıyor en öncelikli şüpheliler alt ve üst merkez... hava yapınca pedala tam basılsa da ayırmayı yeterli yapamıyor...

Valla hocam vakumlu makineyle alındı havası tekrar nasıl hava yapıyor , nasıl yapılmalı ?

ghibli06
28-09-2019, 09:55
alt ya da üst merkez arızalandıysa sistem hava yapmaya başlar, özellikle alt merkez baş şüpheli, siz pedala tam bassanız da ayırma tam olmaz, buraları bir kontrol ettirin...

220T
28-09-2019, 10:46
Yanlış işin en naif savunması "alışır"dır.

bilalMW
28-09-2019, 11:58
baskı balata ayırmıyor.

turboman
28-09-2019, 18:01
Bence sizin merkezlerde bir sorun var. Baskıyla balatayla olsa yeni değişmişsiniz zaten amaç yenilenince ayırması benim araçtada yapıyor bu aralar ama araç soğukken yağ gibi geçiyor ısınınca ayırmama gibi ortaya çıkıyor

Paradox
29-09-2019, 12:01
Bence sizin merkezlerde bir sorun var. Baskıyla balatayla olsa yeni değişmişsiniz zaten amaç yenilenince ayırması benim araçtada yapıyor bu aralar ama araç soğukken yağ gibi geçiyor ısınınca ayırmama gibi ortaya çıkıyor

vakumlu maikeneyle havası alındıktan sonra düzelmişti ama sonra 1 hafta sonra yeniden takılma başladı havamı yapıyor yada hava mı alıyor biryerlerden bilemiyorum

livaneli
29-09-2019, 12:07
Merkezlerin birinden ya da aradaki hortumdan hava alıyor belli ki. Balatayı sökükken biri yanlışlıkla debriyaja basmışsa alt merkez bozulmuştur.

Düşük bir ihtimal de aksı oturturken tam oturtamayıp yağ kaçırtmaları ve düzelttikten sonra şanzıman yağını tamamlamamış olmaları.Bu durumda da senkromeçler yeterli yağlanmayacağı için vitesler zor geçer.Tabii vites kutusundaki uğultuyu hissedersiniz.

Oznsrl
29-09-2019, 12:36
yetkili servis debriyaj değiştirirken alt merkez değiştirmiyor mu yoksa siz mi istemediniz ?

Paradox
29-09-2019, 18:17
yetkili servis debriyaj değiştirirken alt merkez değiştirmiyor mu yoksa siz mi istemediniz ?
Sadece baskı ve balata değişti araç daha 60 binde , 60 binde nasıl baskı balata yedin derseniz , aracı ikinci el aldım istanbul trafiğinde kullanılmış , bu sebepten ötürü baskı'nın yayları ezilmiş baskı kaçırıyordu yoksa balata daha yeni gibiydi , , şimdi alt merkez filan diyorsunuzda , usta herşeyine baktı hiçbirşey yok dedi sadece baskısı kaçırıyordu olay bu diğer elemanlarda sıkıntı yok

Paradox
29-09-2019, 18:22
Merkezlerin birinden ya da aradaki hortumdan hava alıyor belli ki. Balatayı sökükken biri yanlışlıkla debriyaja basmışsa alt merkez bozulmuştur.

Düşük bir ihtimal de aksı oturturken tam oturtamayıp yağ kaçırtmaları ve düzelttikten sonra şanzıman yağını tamamlamamış olmaları.Bu durumda da senkromeçler yeterli yağlanmayacağı için vitesler zor geçer.Tabii vites kutusundaki uğultuyu hissedersiniz.

Hocam dediklerinizin hiçbir olmadı değişim sırasında , şanzıman yağı bir bidona boşaltıldı sonra yine aynı yağ içine kondu eksilecek birşey yok , uğultu vs . de yok , sadece vitesler hafif takılmalı geçiyor , mesela vites değiştirirken , debriyajdan hemen ayağımı kaldırmayıp biraz debriyajda bekletip öyle geçirirsem takılma olmuyor pek , aslında her zaman da olmuyor bu takılma , ama eskisine nazaran ben hissediyorum bunu ,

Fren hidroliği ve debriyajın havasını yetkili serviste vakumlu makineyle alındı , acaba diyorum bu işi yapan usta bunu makineyle bile yapsa bu hava alma işleminin bir sırası vs mi var ? , bir de bu hava alma işlemi yapıldıktan sonra 1 hafta 10 gün sonra niye başladı takılmalar ?

Paradox
29-09-2019, 18:27
Bu arada , Ankara şaşmaz 'da şanzımancı bir usta tavsiyeniz olur mu ? bir göstereyim ....

Oznsrl
29-09-2019, 19:40
Sadece baskı ve balata değişti araç daha 60 binde , 60 binde nasıl baskı balata yedin derseniz , aracı ikinci el aldım istanbul trafiğinde kullanılmış , bu sebepten ötürü baskı'nın yayları ezilmiş baskı kaçırıyordu yoksa balata daha yeni gibiydi , , şimdi alt merkez filan diyorsunuzda , usta herşeyine baktı hiçbirşey yok dedi sadece baskısı kaçırıyordu olay bu diğer elemanlarda sıkıntı yok

Baktı neye göre baktı nasıl baktı bilememde renault ta baskı balata değişiyorsa sistem alt merkezide veriyor değiştir diyor o yüzden sordum. her hangi bir parçada sorun yoksa takılarak geçmesi montaj hatasıdır başka seçenek kalmıyor hiç bir parçada sorun olmadığını söyleyen usta hala takılarak geçmesine alışır mı diyor :)

Paradox
29-09-2019, 21:00
Baktı neye göre baktı nasıl baktı bilememde renault ta baskı balata değişiyorsa sistem alt merkezide veriyor değiştir diyor o yüzden sordum. her hangi bir parçada sorun yoksa takılarak geçmesi montaj hatasıdır başka seçenek kalmıyor hiç bir parçada sorun olmadığını söyleyen usta hala takılarak geçmesine alışır mı diyor :)

O demiyor başka ustalar diyor :)), benim anlamadığım havası alındıktan sonra yağ gibi geçen vites niye sonradan yine takılmalı geçiyor , montaj hatalı olsa havası alınca bile takılma vs yapar .. bence havası tam alınamadı ya da sistem biryerden hava alıyor

Paradox
07-10-2019, 09:57
Arkadaşlar konuyu açtıktan bi 5-6 gün sonra vites geçişleri bayağı yumuşadı hiç kalmadı diyebilirim , demekki alışır lafı gerçek mi oluyor ne ? :))

onurc
07-10-2019, 10:00
Arkadaşlar konuyu açtıktan bi 5-6 gün sonra vites geçişleri bayağı yumuşadı hiç kalmadı diyebilirim , demekki alışır lafı gerçek mi oluyor ne ? :))

aman maşallah diyelim :D

E46
11-10-2019, 19:33
İnşallah bir daha tekrarlamaz ama ben hala alışır olayina karşıyım. farklı araçlarda değiştirdigim baski balatalarda böyle sorun yaşamadım ayrica alışma gibi bir durum olsa sıfır araçlarda da baskı balata nın alışma sureci olurdu.