Orijinalini görmek için tıklayınız : Akışmetre sorunsalı audi tt 225 abx
Gençler herkese merhaba
Maalesef bu sorunu bir turlu cozemedık.
Sadece ben de ve leon cupra da kullanıldıgı ıcın bu akısmetreyı bulamadım bır turlu. Izmıt sanayı de var dedıler gerızekalı lar onlar da kucuk getırmısler muhtemel 180lıgın kı o da olmadı.
Olay su. Akısmetre takılıyken 2 3 dk duzgun rolantı sonra sapıtıyor makıne stop edıyor gec gaz yiyor felan ama akısmetre sokuluyken hıcbır problem yok sadece kısık gıbı gıdıyor.
Bu parcayı nereden bulabılırım? Dogus getırmıyor. Parcacılardan da bulamadım. Ozellıkle ıstanbul ızmıt tarafında bulabılırsek cok sevınırım.
Bu soruna farklı cozum bulan varsa ona da okeyım
Beyınden kaldırıyorlarmıs mesela akısmetre ve dıger ıvır zıvırları.
Yardımlarınızı beklıyorum.
Yanlıs bulmadıysak parca kodu bu
06a906461m
https://resmim.net/f/nlz4KH.jpeg
üçel otomotiv var abi vag grubu çalışıyorlar bir sor istersen bu konularda iyiler diye aklımda kalmış
baktınızmı bilmiyorum ama kodu aratıncada bu çıkıyor
BOSCH - 0280218065 - Hava hacmi olcme cihazi | Aloparca.com (https://www.aloparca.com/yedek-parca/BOSCH/Hava-hacmi-olcme-cihazi/0280218065/80041190)
Bu lınkı dun ılkan vw tech de gosterdı ama ne bileyim guvenemedım ya. Bu mudur? Sacma sapan bısey gondermeseler. En kotu burdan alacagım
Ucelde yokmus sordukk ya
MAF (hava akışmetre) sensörü moruk benim Imprezada da aynı problem oluyordu. Bozulanın içini açmıştım meraktan :D Ampullerin içindeki tel gibi incecik bir tel vardı o kırık çıkmıştı.
Sensörü değiştirdik vs yine düzelmedi. Böyle olunca MAF iptal edip MAP yapmıştık arabayı komple ECU alarak mecbur :D
Bu lınkı dun ılkan vw tech de gosterdı ama ne bileyim guvenemedım ya. Bu mudur? Sacma sapan bısey gondermeseler. En kotu burdan alacagım
Ucelde yokmus sordukk ya
müşteri hizmetlerini arayıp bilgi alabilirsin abi şase no isteyip kontrol ediyorlar
MAF (hava akışmetre) sensörü moruk benim Imprezada da aynı problem oluyordu. Bozulanın içini açmıştım meraktan :D Ampullerin içindeki tel gibi incecik bir tel vardı o kırık çıkmıştı.
Sensörü değiştirdik vs yine düzelmedi. Böyle olunca MAF iptal edip MAP yapmıştık arabayı komple ECU alarak mecbur :D
Aynen hacım ınce bır tel var.
Valla umarım oyle bısey olmaz. :p
Aynen hacım ınce bır tel var.
Valla umarım oyle bısey olmaz. :p
Umarım olmaz moruk çok canımı sıkmıştı beni bi dünya parçalanmıştım sene 2008-09 falandı sanırım
kalipson
06-10-2019, 14:05
Doğuş getirmiyomuş hikayesi enteresan olmuş.
Renault da böyle ayaklara girdi bi iki kere. Fransa'ya mail.i döşedim, yalan olmasın 2-3 gün içinde geri dönüş yapmıştı Mais. İstediğiniz parçayı getireceğiz, fiyatı da şu kadar, ok derseniz kapora almak zorundayız gibi bi konuşma geçmişti ve getirtmiştim. İstediğim parça da egzotik mi egzotik bi malzemeydi. TRde hiç bi araba üzerinde yoktu ve ilk ben getirtmiştim. Sicili kapalıydı yani sistemde.
Bilmiyorum; çok sıkışırsan böyle bi yol izlenebilir belki diye yazdım.
Şimdiden geçmiş olsun.
TorqueTuning
06-10-2019, 15:26
Alternatif olarak Almanya EBay sitesinde gani ile bulabilirsin Baris. Maf 1.8t lerin hassas parcasi maalesef.
Dogus getirmiyor diyen dogus bayısi mı yoksa kendisi mi?
mafless yazılım yaptırabilirsiniz aracınıza en son çare olarak
Juggernaut
06-10-2019, 16:53
Ucelde yokmus sordukk ya
Ben o siteden disk aldım sorunsuz geldi.Bosch'un servisinede bir sor ellerinde olabilir.
Dogus getirmiyor diyen dogus bayısi mı yoksa kendisi mi?
Alihan abi doğuş kendisi diyor, bayiileride aynısını diyor
Yedek parçada sorumlu Adnan diye birisi var. Eğer üretimi durdu yazısını görüyorsa gelmiyor diyor. Sırf doğuş değil benım aynı parça için sorduğum 4 bayii de hepsi aynısını söyledi.Yanı üretim durmuş ama bir sor bir mail at belki okey gelcek ama malesef yapmıyorlar.Renault bu konu da bence daha ilgili. Arayan herşeyi buluyor. Bizi iplemıyor doğuş :D
Tesekkurler arkadaslar.
Su aloparcadan sıparıs gectım bakalım ınsallah olur :)
Olmazsa konuyu guncellerım yazılın konusunda
Alihan abi doğuş kendisi diyor, bayiileride aynısını diyor
Yedek parçada sorumlu Adnan diye birisi var. Eğer üretimi durdu yazısını görüyorsa gelmiyor diyor. Sırf doğuş değil benım aynı parça için sorduğum 4 bayii de hepsi aynısını söyledi.Yanı üretim durmuş ama bir sor bir mail at belki okey gelcek ama malesef yapmıyorlar.Renault bu konu da bence daha ilgili. Arayan herşeyi buluyor. Bizi iplemıyor doğuş :D
Anladım dostum. :)
Akısmetre de olmadı.
Sınyal yuksek dıyor. Soketı cıkarınca dusuk dıyor. Beyıne kadar tesısat sokulup bakılacak.
:agbe:
ghibli06
08-10-2019, 21:32
parça birebir aynı mıydı?
parça birebir aynı mıydı?
Bosch aldım abi parca numarası ile 1e1 aynısı
ghibli06
09-10-2019, 09:23
Bosch aldım abi parca numarası ile 1e1 aynısı
prosche nin akışmetre arızalanmıştı, gaz yemiyordu rölanti bozuktu vs... Doğuş oto ile aynen sizinkiyle benzer sıkıntı yaşadım bana 800-900 euro fiyat verdiler siparişle gelirse... baktım numara BOSCH ile tutuyor istedik 120 euro mu ne, takar takmaz hemen düzelmedi diye hatırlıyorum, makinede arıza silip tekrar aç kapa yapmıştık, sanırım bir tanıtma prosedürü vardı, belki aynı durum vardır sizde de...
prosche nin akışmetre arızalanmıştı, gaz yemiyordu rölanti bozuktu vs... Doğuş oto ile aynen sizinkiyle benzer sıkıntı yaşadım bana 800-900 euro fiyat verdiler siparişle gelirse... baktım numara BOSCH ile tutuyor istedik 120 euro mu ne, takar takmaz hemen düzelmedi diye hatırlıyorum, makinede arıza silip tekrar aç kapa yapmıştık, sanırım bir tanıtma prosedürü vardı, belki aynı durum vardır sizde de...
Abı yaklasık 20 defa denedık. Rolantıde bısey yok ama ne zaman gaza bassak yuksek voltaj arızası verıo sacnalıyor. Arıza sılmessen kısık modda duzgun calısıo ama sılersen sacmalıo 7 8000devır goruyor ama bı zaman sonra stop edıyor. Bakalım bı tesısatı soksunler cozerler ınsallah cozemezlerse yazılım orjınale donecegım felan.
Senın dedıgın olayı duydum ınternette de yazıyor aöa servıs yok oyle bısey bu kadar sacmalamaz dedı. Bılemedım acıkcası 25.arabam ama ılk defa akısmetre sorunu yasıyorum hıc vakıf degılınm.
ghibli06
09-10-2019, 09:37
Abı yaklasık 20 defa denedık. Rolantıde bısey yok ama ne zaman gaza bassak yuksek voltaj arızası verıo sacnalıyor. Arıza sılmessen kısık modda duzgun calısıo ama sılersen sacmalıo 7 8000devır goruyor ama bı zaman sonra stop edıyor. Bakalım bı tesısatı soksunler cozerler ınsallah cozemezlerse yazılım orjınale donecegım felan.
Senın dedıgın olayı duydum ınternette de yazıyor aöa servıs yok oyle bısey bu kadar sacmalamaz dedı. Bılemedım acıkcası 25.arabam ama ılk defa akısmetre sorunu yasıyorum hıc vakıf degılınm.
beyine de bakmak lazım aslında, yazılımdan sonra mı oldu?
Akısmetre de olmadı.
Sınyal yuksek dıyor. Soketı cıkarınca dusuk dıyor. Beyıne kadar tesısat sokulup bakılacak.
:agbe:
:Deli: Hay emk aynı senaryodayız
Ben tesisat sökme işinden kaçıp MAP'a dönmüştüm
ghibli06
09-10-2019, 10:07
:Deli: Hay emk aynı senaryodayız
Ben tesisat sökme işinden kaçıp MAP'a dönmüştüm
abi tesisatı sökmeye gerek yok aslında, şemadan beyin soketindeki çıkışı bulup oradan bir kablo çekip denense olur,, bir yerden artı alınır beyinden de sinyal en azından fark var mı belli olur...
beyine de bakmak lazım aslında, yazılımdan sonra mı oldu?
Tesısat da temız cıktı. Yazılım stock
a donecegım bı de onu deneyecegız.
Yazılımla 5000km kullandım bısey yoktu. Anlamadım valla. Her yolu denıyoruz
Fecı sınırımı bozmaya basladı ama her an ılana koyasım var. Yahu para da degılım bı sekılde odenır ama hallolmayan arızalar benı benden alıyor. Lan 95 model 3000gt hergun gazladım yaz kıs gunluk kullandım boyle kafamı agrıtmadı ya.
DenizKaan
09-10-2019, 15:18
Tesısat da temız cıktı. Yazılım stock
a donecegım bı de onu deneyecegız.
Yazılımla 5000km kullandım bısey yoktu. Anlamadım valla. Her yolu denıyoruz
Fecı sınırımı bozmaya basladı ama her an ılana koyasım var. Yahu para da degılım bı sekılde odenır ama hallolmayan arızalar benı benden alıyor. Lan 95 model 3000gt hergun gazladım yaz kıs gunluk kullandım boyle kafamı agrıtmadı ya.
benimki sadece bir fikir,
Açık hava filtresi mi kullanıyorsunuz ?
veya kutu içi K&N mi var ?
Orjınal kutu.
Orjınal fıltre var
Bende de aynı problem açık filtre taktıktan sonra olmuştu ama sonrasında orjinal filtreye dönsemde fayda etmemişti.
DenizKaan
09-10-2019, 15:27
Bende de aynı problem açık filtre taktıktan sonra olmuştu ama sonrasında orjinal filtreye dönsemde fayda etmemişti.
aynı şekilde ben de yaşadım ama benimki düzeldi.
O yüzden sormuştum.
ghibli06
17-10-2019, 20:51
hocam neymiş sorun?
hocam neymiş sorun?
Abı akısmetre 0 taktım denedım olmadı.
Kablo tesısat olcum yapıldı saglam dedıler.
Yazılım dedıler stocka dondum. Bayag toparladı artık redlıne a kadar kesmeden gıdıo ama stocktan bı tık gerıde perfo.
Ama hala yuksek voltaj yakıo takınca.
Sonra beyıncıye felan gıttım bostancıda. Komple emıs attı acılıp kacak bakılması lazım dedı. Cıdden yoruldum artık zaten pek zamanım yok sanayıde surtecek. Bu sekılde devam kullanmaya. Ya satarım bu sekılde ya da seneye felan artık yaptırırım.. Almadan once vag asagı vag yukarıydı herkes ama Maalesef canım ulkede allahın yuksek voltaj sınyalı arızasını bı allahın kulu cozemedı suana kadar. Parası neyse vereyim ama cozulsun yanı artık...
Abı akısmetre 0 taktım denedım olmadı.
Kablo tesısat olcum yapıldı saglam dedıler.
Yazılım dedıler stocka dondum. Bayag toparladı artık redlıne a kadar kesmeden gıdıo ama stocktan bı tık gerıde perfo.
Ama hala yuksek voltaj yakıo takınca.
Sonra beyıncıye felan gıttım bostancıda. Komple emıs attı acılıp kacak bakılması lazım dedı. Cıdden yoruldum artık zaten pek zamanım yok sanayıde surtecek. Bu sekılde devam kullanmaya. Ya satarım bu sekılde ya da seneye felan artık yaptırırım.. Almadan once vag asagı vag yukarıydı herkes ama Maalesef canım ulkede allahın yuksek voltaj sınyalı arızasını bı allahın kulu cozemedı suana kadar. Parası neyse vereyim ama cozulsun yanı artık...
Maxi hakan abiye bir danışsana bence o cozer gibi geliyor ( çozemesede bayagi yarari olur gibim)