PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dusuk hizda arka tekerin ordan gelen ses

Otto_Skorzeny
11-10-2019, 19:08
Dusuk hizlarda ve kalkarken cik cik ses geliyor arka tekerin ordan frene basinca kesliyor nedeni ne olabilir?

Leader01
11-10-2019, 19:09
frene basınca kesiliyorsa balata diske temas ediyor olabilir bende de oluyor bazen frene basınca kesiyor

Leader01
11-10-2019, 19:10
tozdan da yapıyor bazen

Otto_Skorzeny
12-10-2019, 01:53
tozdan da yapıyor bazen

Problem yok o zaman doğru mu anladım?

drago
12-10-2019, 07:21
En basitten baslayin, bijonlari kontrol edin

Biri mi gevsetmisti yoksa kendiliginden mi olmustu bilmiyorum, seneler once tatile gittigimde olmustu

Enes-x
12-10-2019, 07:47
Ses gelen taraftaki fren merkezi arızalanmış olabilir.Balata sürekli az da olsa diske temas eder haliyle fren hidroliği ısınır sonra bi bakmışsın hiç beklemediğin anda fren boş.

Bir diğer olasılık tekerlek bilyası.

Kirkoyla kaldırıp fren sürekli sıkıyor mu bakabilirsin aynı zamanda araba havadayken lastiği sağa sola itip boşluk var mı diye tekerlek bilyasınıda kontrol edebilirsin.

Leader01
12-10-2019, 14:07
Problem yok o zaman doğru mu anladım?

problem yok diyemem ancak tazyikli su ile diskleri balataları petrolde bir yıkayın devam ederse Enes-x'in dediklerini deneyin

mertypeR
12-10-2019, 15:35
Benzer sorun bende de var araç golf 7.5
20 ile giderken sol arka tekerden fıs fıs ses geliyordu servise götürdüm 1 hafta kaldı en sonunda bana dedikleri bu araçlarda 2 tip balata oluyo diğer balatadan taktık çözüldü dediler fakat ses hiç azalmadan devam ediyor. Birde üstüne yüzsüz gibi 100 lira benzin parası istediler 100 km test yapmışlar. Ben çeyrek depo ile bıraktım zaten test yapılır diye. Neyse vosmer zaten hep böyle konuyu dağıtmıyım. Sizce bir problem çıkarmı fren tutmaması gibi birşey olur mu ne yapmalıyım çözüm için. Yardımcı olursanız çok sevinirim

mertypeR
12-10-2019, 15:42
Yetkili servise gitmeyi düşünmüyorum dışarda kime gösterebilirim bunu rot balansçıya mı götürmeliyim. Merak ettiğim birşey daha var balata temas ediyorsa balatanın hızlı bitmesine neden olur mu

denizhandinc
12-10-2019, 21:00
Dusuk hizlarda ve kalkarken cik cik ses geliyor arka tekerin ordan frene basinca kesliyor nedeni ne olabilir?

ilk önce bi balata spreyi alıp diskle balata arasına ve diskin geri kalanına bolca sıkıp temizle. ondan sonra bak ses hala geliyorsa baska noktaya odaklanırsın. Diskte cizik yada yamuklukta olabilir torna yaptırırsın düzelir

SK10
13-10-2019, 12:13
Benzer sorun bende de var araç golf 7.5
20 ile giderken sol arka tekerden fıs fıs ses geliyordu servise götürdüm 1 hafta kaldı en sonunda bana dedikleri bu araçlarda 2 tip balata oluyo diğer balatadan taktık çözüldü dediler fakat ses hiç azalmadan devam ediyor. Birde üstüne yüzsüz gibi 100 lira benzin parası istediler 100 km test yapmışlar. Ben çeyrek depo ile bıraktım zaten test yapılır diye. Neyse vosmer zaten hep böyle konuyu dağıtmıyım. Sizce bir problem çıkarmı fren tutmaması gibi birşey olur mu ne yapmalıyım çözüm için. Yardımcı olursanız çok sevinirim

mqb platform vag grubu leon mk3 5f golf 7,5 makyajlı a3lerde alt takımda çok sıkıntı var abi benim bir kere komple alt takımı almanyadan gelen özel beyaz gres gibi birşeyle yağladılar 7-8 bin km sesler kesildi şimdi tekrar başladı bu sefer direksiyonu çeviriyorum ses geliyor frene basıyorum ses geliyor düşük hızda gidiyorum ses geliyor yarın bırakıcam servise yazarım gene buraya bakalım ne yapıcaklar gene
he ayrıca 7.5 sahibi arkadaşımında tam unuttum ne yaptıklarını ama z rotları bilyalar vs değişti komple garantiden ses kesildi onda

koraycano
13-10-2019, 12:29
Poryadan geliyor ses.

Otto_Skorzeny
13-10-2019, 21:59
Poryadan geliyor ses.

porya olsa hız arttıkça da devam etmesi gerekmiyor mu? Bu sadece kalkışta ve düşük hızda

mertypeR
13-10-2019, 22:25
mqb platform vag grubu leon mk3 5f golf 7,5 makyajlı a3lerde alt takımda çok sıkıntı var abi benim bir kere komple alt takımı almanyadan gelen özel beyaz gres gibi birşeyle yağladılar 7-8 bin km sesler kesildi şimdi tekrar başladı bu sefer direksiyonu çeviriyorum ses geliyor frene basıyorum ses geliyor düşük hızda gidiyorum ses geliyor yarın bırakıcam servise yazarım gene buraya bakalım ne yapıcaklar gene
he ayrıca 7.5 sahibi arkadaşımında tam unuttum ne yaptıklarını ama z rotları bilyalar vs değişti komple garantiden ses kesildi onda

Tesekkürler cevabın için. Vosmerdeki denyolardan bıkmasam götürürüm de inan çok sıkıldım. Garantili arabayı servise götüresi gelmiyor insanın. Arabada sıkıntı yok ama tutumlarından dolayı bir daha vosmer in kapısından geçmem bu arada bu güne kadar vosmerle 8 kere alısverisim oldu bu sondu

Oznsrl
13-10-2019, 22:32
tekere bi tekme at yine aynı ses geliyor ise kaliper olabilir pimlerini gresletirsen geçer muhtemelen

Otto_Skorzeny
17-10-2019, 14:37
Problem çözüldü, v kayışı değişti. Aynısını yaşayan olursa diye dursun burda

Ormanci
17-10-2019, 14:45
Arka tekerin oradaki V kayışı mı :D

Oznsrl
17-10-2019, 15:43

haha kahkaha attım valla abi :D Bide bayadır görüyodum da yeni jeton düştü Onur abi sensin dimi :D

Leader01
17-10-2019, 22:06
Problem çözüldü, v kayışı değişti. Aynısını yaşayan olursa diye dursun burda

troll heralde

Ormanci
18-10-2019, 09:24
haha kahkaha attım valla abi :D Bide bayadır görüyodum da yeni jeton düştü Onur abi sensin dimi :D

:D Benim de seni çıkaramadım yav kusura bakma :D

weST.27
18-10-2019, 10:44
1 bijon kontrolü, 2 balata kontrol yapılması lazım, araç kaldırdığınızda elle çevirin sesi dinleyin, balata temizleyici alıp diskleri balataları temizleyin, bijon ile ilgili olarakta, bijonlar orjinal değilse boyunun kısalığı uzunluğuna dikkat edin, spacer varsa genelde bijon boyları sıkıntı oluyor

ontheair
18-10-2019, 12:45

:D Benim de seni çıkaramadım yav kusura bakma :D

Karışıklık şuradan kaynaklanıyor, benim esasında kulandığım nickim yılardır OrMaNcI. İsmim de Onur. İstanbul Uni Orman Mühendsiliği bölümünde okurken almıştım bu nicki. Buraya üye olurken o nicki alamadığım için bu nickle takılıyordum.

Onur senle de okuldayken tanışmıştık ama sonra tabi bir daha görüşemedik :)

Oznsrl
18-10-2019, 12:47
Karışıklık şuradan kaynaklanıyor, benim esasında kulandığım nickim yılardır OrMaNcI. İsmim de Onur. İstanbul Uni Orman Mühendsiliği bölümünde okurken almıştım bu nicki. Buraya üye olurken o nicki alamadığım için bu nickle takılıyordum.

vay arkadaş ya garip bi tesadüf oldu abiler benim için :)

Ormanci
18-10-2019, 13:21

Hah tahmin ettim ya senden dolayı karışıklık olduğunu :D

Ya soyadın Arslan değildi ama di mi? :)

Okulda da karışıklık olmuştu öyle, notlara bakarken 2-3 sene önce verdiğim alttan dersin sınav sonuç listesinde arkadaşlar sen bilmemkaç almışsın deyince şaşırmıştım noluyo lan diye :) Bakıyorum adım soyadım aynı, numara farklı :) Öyle bi takım taklitlerim dolaşıyor bilesiniz :P :D

AlwaysFast
18-10-2019, 13:42
1 bijon kontrolü, 2 balata kontrol yapılması lazım, araç kaldırdığınızda elle çevirin sesi dinleyin, balata temizleyici alıp diskleri balataları temizleyin, bijon ile ilgili olarakta, bijonlar orjinal değilse boyunun kısalığı uzunluğuna dikkat edin, spacer varsa genelde bijon boyları sıkıntı oluyor

Bijon kontrolü ne alaka onu anlayamadım. Benim aracımda da spacer ve haliyle uzun bijon var, ne gibi hatalar olabilir onu merak ettim.

Otto_Skorzeny
18-10-2019, 14:20

Ses bosta gaz verdigimiz de de geliyordu ben fark etmemisim. Giderken arka teker sanmistim, degilmis.

Otto_Skorzeny
18-10-2019, 14:21
Ses bosta gaz verdigimiz de de geliyordu ben fark etmemisim. Giderken arka teker sanmistim, degilmis.

Bu kismi yazmayi unuttugum icin bir karisiklik olmus.

Ormanci
18-10-2019, 14:23
Takılıyoruz yav :) Geçmiş olsun, sorun çözüldüyse ne ala...

ontheair
18-10-2019, 14:44
Hah tahmin ettim ya senden dolayı karışıklık olduğunu :D

Ya soyadın Arslan değildi ama di mi? :)

Okulda da karışıklık olmuştu öyle, notlara bakarken 2-3 sene önce verdiğim alttan dersin sınav sonuç listesinde arkadaşlar sen bilmemkaç almışsın deyince şaşırmıştım noluyo lan diye :) Bakıyorum adım soyadım aynı, numara farklı :) Öyle bi takım taklitlerim dolaşıyor bilesiniz :P :D

Yalnız ben gerçek ormancıyım :) Direk Orman Mühendisi :) Sen Endüstriydin değil mi?

Ormanci
18-10-2019, 15:11
Yalnız ben gerçek ormancıyım :) Direk Orman Mühendisi :) Sen Endüstriydin değil mi?

Evet :D Ormancılar birdir, gerçeği sahtesi olmazzz :D

weST.27
18-10-2019, 17:08
Bijon kontrolü ne alaka onu anlayamadım. Benim aracımda da spacer ve haliyle uzun bijon var, ne gibi hatalar olabilir onu merak ettim.

Çok alaka. Uzun bijon olan tip değilde, spacera dişli açılıp yapılan tipte, bijonu uzun yapıyor gereğinden fazla, uzun olan bijon sıkılınca porya mı ne oraya temas ediyor, daha sonra uğultu şeklinde bir ses çıkarıyor. Benim aracımda arka kısımda başıma geldi, tornacıya gittik, ölçü vs aldı, gerekli ölçüde bijonu traşladı tekrar taktı, şuan problem yok şükür