PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : Leon led far hýrsýzlýðý?!

OmerAkdemir
18-10-2019, 10:34
Selamun aleyküm,

Ýnternette veya haberlerde görmüþsünüzdür. Tekrar bir far hýrsýzlýðý dalgasý baþladý. Bu sefer ilk çalýnan farladan biride maalesef ki bana ait.. Parmak izi alýndý ama herhangi bir sonuç yok tabiki :)

Benim sormak istediðim þu; Daha önceden böyle bir olay baþýna gelmiþ olan var mý? Baþýna geldiyse ne gibi bir önlem aldýnýz? Yada far veya tampon ile alakalý farklý bir çözüm ürettiniz mi? Hani forum olarak þöyle bir beyin fýrtýnasý yapsak, baþýna gelenler için yeni farlarýn çalýnmamasý için bir önlem olur veya araç sahibi arkadaþlarýn da iþine yarayacak bir önlem alabiliriz kendimizce.

Aracýmda kasko yok, kasko olmamasýna sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Çünkü 20bin TL gibi bir rakamdan söz ediliyor kasko ile yaptýrýlýrsa..

*Evimin otoparký maalesef yok. En yakýn kapalý otopark 5km uzaðýmda.

MURAT_HLX
18-10-2019, 10:39
hocam geçmiþ olsun üzücü durum ancak,kaskoda bunun için var diyesim geldi
ya kaskolayýn aracý yada 5km ötedeki otoparka býrakýn derim

rebelh
18-10-2019, 10:41
satýn aracý gitsin bence
leona binecem diye bu kadar strese gerek yoktur diye düþünüyorum

CloudGrey
18-10-2019, 10:50
öncelikle geçmiþ olsun,

geçen gün haberlerdede gördüm adamý çalarken biri videoyu çekmiþ.
hayatýmda gördüðüm en basit iþ , en tepe köþeden kastýrýp eline sokuyor çat diye çekip alýyorlar.
sahibindende satýlýk çýkma leon farlarýnýn hepsinin ayaklarý kýrýk :) (neden acaba)

bi ara çalýntý motor çetesi vardý.
motorun çalýnýyor, biraz araþtýrýp bahçelievlerde illaki buluyordun , üzerinden pek bi zaman geçmediyse tek parça yoksa parça parçaydý.
bi ara iþleri öyle bi noktaya getirdilerki kaskosuz çalýntý motorlarý para ile sahiplerine geri satýyolardý :D

ne diyeyim ki , 3.dünya ülkesine hoþgeldin...

Eyüp
18-10-2019, 11:05
Aracýnýzý mümkün olduðunca ýþýk olan , kameralarýn görebileceði yerlere park etmekte fayda var..

DOHC
18-10-2019, 11:18
Selamun aleyküm,

Ýnternette veya haberlerde görmüþsünüzdür. Tekrar bir far hýrsýzlýðý dalgasý baþladý. Bu sefer ilk çalýnan farladan biride maalesef ki bana ait.. Parmak izi alýndý ama herhangi bir sonuç yok tabiki :)

Benim sormak istediðim þu; Daha önceden böyle bir olay baþýna gelmiþ olan var mý? Baþýna geldiyse ne gibi bir önlem aldýnýz? Yada far veya tampon ile alakalý farklý bir çözüm ürettiniz mi? Hani forum olarak þöyle bir beyin fýrtýnasý yapsak, baþýna gelenler için yeni farlarýn çalýnmamasý için bir önlem olur veya araç sahibi arkadaþlarýn da iþine yarayacak bir önlem alabiliriz kendimizce.

Aracýmda kasko yok, kasko olmamasýna sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Çünkü 20bin TL gibi bir rakamdan söz ediliyor kasko ile yaptýrýlýrsa..

*Evimin otoparký maalesef yok. En yakýn kapalý otopark 5km uzaðýmda.

Geçmiþ olsun.
Kaskosuz kaça yapýyor servis?
LED dýþýnda far takmak için komple elektirk tesisatý da deðiþiyor galiba.

mikelazi
18-10-2019, 11:25
branda atýn üstüne...en azýndan brandayla uðraþýp zaman kaybetmektense, baþka leon arar.

buarada geçmiþ olsun.

TolgaUs
18-10-2019, 11:32
Hýrsýzlýk , kaza anýnda Karþý tarafýn %100 suçlu olma durumunda kaskodan araç tamir edilirse,
Yine prim arttýrma olayý yaþanýyormu acaba ? Hep bu olayý merak etmiþimdir.

akko
18-10-2019, 11:37
kardeþim öncelikle çok çok geçmiþ olsun.
bunu yapanlarýn ........ ne kadar varsa hepsinin....
þerefsizler yüzünden millet hayalini kurduðu arabaya binemez hale geldi.
Bence kasko yaptýr, isterse 50 bin TL hasar kaydý çýksýn. sen kaza yapmadýn bir þey yapmadýn, ülkedeki herkes artýk bu durumun farkýnda.
Ben alýcý gözüyle baktýðýmda bu hasar kaydýnýn önemsiz olduðu kanýsýna varýyorum.
Çözüme gelecek olursak; bana göre otopark harici hiç bir çözüm yolu yok. Eðer bir kere o yüreði yiyip yapmak istediyse, güvenlikli otopark harici yerde kaldýðý her zaman bu tehlike var. bunu yapanlara adam akýllý cezalar verilmediði sürece tabi.
Kamera altý, ýþýk altý vs. yalan. Adam kendi arabasýndaki farlar çalýnýrken gördüðünde sesleniyor ve araç sahibine silahla ateþ ediyor bu kansýzlar. kamera kayýt altýndayken hemde.

akko
18-10-2019, 11:40
Leon sağ far ledli 2013 2016 uyumlu - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 729219883 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-leon-sag-far-ledli-2013-2016-uyumlu-729219883/detay)

mesela bir örnek ilan. (çalýntý olduðuna emin deðilim tabi ki ama ayaklarý kýrýk olduðu için atýyorum)
Bu adamý devlet neden sorgulamýyor? sen nereden aldýn bunu, kimden aldýn da satýyorsun.
Ülkede bu kadar çok bu olay yaþanýrken, üzerine neden düþülmüyor ve bunlar baþýboþ her sokaktaki leonlara yapýþýyýorlar.

Burak Mehmet
18-10-2019, 11:49
Hýrsýzlýk , kaza anýnda Karþý tarafýn %100 suçlu olma durumunda kaskodan araç tamir edilirse,
Yine prim arttýrma olayý yaþanýyormu acaba ? Hep bu olayý merak etmiþimdir.

yok hocam tam rüculu durumlarda prim artmaz.

driver_can
18-10-2019, 12:10
Geçmiþ olsun gerçekten diken üstünde bu aralar Ýstanbul’da birçok insan.Nerede oldu bu olay?Avrupa yakasýna dadanmýþlardý sanki Anadolu yakasýna da baþladýlar çýkan haberler o yönde.

ardicli2000
18-10-2019, 13:30
Baþka bir forumda denk gelmiþtim de arkadaþ aracýn önünü neredeyse duvara deðecek þekilde park ettiðini, hýrsýz için hareket alanýný kýsýtladýðýný söylüyordu.
Mantýklý da gelmiþti.

akko
18-10-2019, 13:38
Vallahi þaka gibi yaa..
Eski araçlarda teypler alýp eve götürülürdü. Artýk leon kullanan arkadaþlar eve girerken farlarýnýzý, tamponunuzu söküp eve girin bence..

Ormanci
18-10-2019, 14:24
Geçmiþ olsun...

Led farlý C'ler ile baþladý aslýnda bu. Bi anda Leon'lara sýçradý. 10 kaat ediyomuþ, akþam ben de ava çýkacaðým yav :D

Eray
18-10-2019, 14:50
Baþka bir forumda denk gelmiþtim de arkadaþ aracýn önünü neredeyse duvara deðecek þekilde park ettiðini, hýrsýz için hareket alanýný kýsýtladýðýný söylüyordu.
Mantýklý da gelmiþti.

https://i.paste.pics/ae553fc0930d5d7a7768c6c98bb9bcac.png

Malesef o da iþe yaramýyor. Yakýn zamanlarda çalýnanlardan bi tanesi bu da. Araçlarýmýz kapýda duruyor Allah'a emanet edip yatýyoruz valla

arda35
18-10-2019, 14:54
Öncelikle geçmiþ olsun.

Leon sahibi olsaydým yapacaðým tek þey satmak olurdu. Kýsa ömrümün önemli bir kýsmýný ''Acaba arabanýn farlarý çalýnýr mý'' diye geçiremezdim.

Kýrýk ayaklý ilan içinse peþin yargýlý olmamak gerek. Çoðu týklamada far ayaklarý kýrýlýyor çünkü.

ontheair
18-10-2019, 14:59
Bunun çözümü yok. Akþam arkadaþýna oturmaya gittin. Kapalý otopark mý arayacaksýn yoksa önü boþ duvar mý? En iyisi kasko.

akko
18-10-2019, 15:50
Öncelikle geçmiþ olsun.

Leon sahibi olsaydým yapacaðým tek þey satmak olurdu. Kýsa ömrümün önemli bir kýsmýný ''Acaba arabanýn farlarý çalýnýr mý'' diye geçiremezdim.

Kýrýk ayaklý ilan içinse peþin yargýlý olmamak gerek. Çoðu týklamada far ayaklarý kýrýlýyor çünkü.

kesinlikle öyle abi. ben sadece örnek olarak attým, bu tarz ilanlarýn incelenmesi lazým yani satýcýlarýn.
baþka nasýl ulaþacaksýn bunu yapan ..... üst üste 3 5 grubu yakalasalar, diðerleri eminimki vazgeçecektir.

ardicli2000
18-10-2019, 16:50
Çok zor deðil tespit etmek.

Ýstanbul'da bunlarýn nerelerde satýldýðý az çok bellidir.
Polis sivil olarak Lean Led far alýmýna çýkacak. Alýnca gel bakalým diyecek sen nerden aldýn.
2. elin de imzasý kaðýdý cartu curtu var. Sözkonusu Leon skandalýysa en aðýrdan gireceksin.
Açýktan polis maliye dolaþacak.
Belgesizlerin hepsini hýrsýzlýk þüphesiyle göz altýna alacaksýn.
Zaten çoðu yakalanýr diðerleri de iþi býrakýr.
Ýstenmesi lazým.

OmerAkdemir
18-10-2019, 17:05
hocam geçmiş olsun üzücü durum ancak,kaskoda bunun için var diyesim geldi
ya kaskolayın aracı yada 5km ötedeki otoparka bırakın derim

Sağolun. Kaskoda bunun için var evet ama işte ülkemizdeki saçma otomobil alım-satım muhabbetinden dolayı insan çekiniyor.

satın aracı gitsin bence
leona binecem diye bu kadar strese gerek yoktur diye düşünüyorum

Bunu çok düşündüm ama daha aldığım 2-3 ay olmadı bile. Keyfini süremeden başıma gelmeyen kalmadı. Aldıktan sonra turbo kırıldı vs. Tam herşeyi yola koydum derken bu geldi başıma :)

öncelikle geçmiş olsun,

geçen gün haberlerdede gördüm adamı çalarken biri videoyu çekmiş.
hayatımda gördüğüm en basit iş , en tepe köşeden kastırıp eline sokuyor çat diye çekip alıyorlar.
sahibindende satılık çıkma leon farlarının hepsinin ayakları kırık :) (neden acaba)

bi ara çalıntı motor çetesi vardı.
motorun çalınıyor, biraz araştırıp bahçelievlerde illaki buluyordun , üzerinden pek bi zaman geçmediyse tek parça yoksa parça parçaydı.
bi ara işleri öyle bi noktaya getirdilerki kaskosuz çalıntı motorları para ile sahiplerine geri satıyolardı :D

ne diyeyim ki , 3.dünya ülkesine hoşgeldin...

Teşekkür ederim.

Evet, ona karşı bir çözüm üretebilirmiyiz diye düşündüm aslında. Sağlamlaştırsak kenarları yada far için öyle birşey yapsak diye ama galiba daha önceden böyle yapmaya uğraşan olmamış.

Aslında ben bile çevremdeki kişiler sayesinde 2-3 farklı kişiye ulaştım. İsim olarak duyduğum kişilere. Bunları ben bulabiliyorsam polislerin hayli hayli bulması gerekir. Bence bilmedikleri birşey değil. Sadece uğraşmak istemiyorlar. Mobese takibi ile rahatlıkla bulunabileceklerini düşünüyorum.

Aracınızı mümkün olduğunca ışık olan , kameraların görebileceği yerlere park etmekte fayda var..

Bu çözüm değil diye düşünüyorum. Çünkü anacadde üzerinden her tarafı kamera ile donatılmış araçların farlarını bile çaldılar. Kask ve plakasız motor ile geliyor 4 kişi.

Geçmiş olsun.
Kaskosuz kaça yapıyor servis?
LED dışında far takmak için komple elektirk tesisatı da değişiyor galiba.

Sağolun. Farların servis fiyatı 8000TL ( 1 Far ) oldukça fazla. Artık bizde o çalıntı çıkmalardan bulup alıcaz. En uyguna hangisi gelirse..
Onu bilmiyordum fakat işte kaşınan ben normal far takmayıda düşünmüyorum.

branda atın üstüne...en azından brandayla uğraşıp zaman kaybetmektense, başka leon arar.

buarada geçmiş olsun.

Sağolun. Onuda düşündüm de farklı bir sistem geliştirmek gerek onun içinde. Çok uğraşmalarını sağlamak lazım. Yoksa sokağıma girip çıkmaları 40 saniye sürmüş. Kameralardan izlediğim zaman. 02:50:51'de girip 02:51:40'ta çıktılar.

Hırsızlık , kaza anında Karşı tarafın %100 suçlu olma durumunda kaskodan araç tamir edilirse,
Yine prim arttırma olayı yaşanıyormu acaba ? Hep bu olayı merak etmişimdir.

Bunu bilmiyorum. Fakat kaskoda bu durum hırsızlık olarak geçmiyormuş diye duydum. Direkt olarak hasar kaydı gibi işleniyormuş.

kardeşim öncelikle çok çok geçmiş olsun.
bunu yapanların ........ ne kadar varsa hepsinin....
şerefsizler yüzünden millet hayalini kurduğu arabaya binemez hale geldi.
Bence kasko yaptır, isterse 50 bin TL hasar kaydı çıksın. sen kaza yapmadın bir şey yapmadın, ülkedeki herkes artık bu durumun farkında.
Ben alıcı gözüyle baktığımda bu hasar kaydının önemsiz olduğu kanısına varıyorum.
Çözüme gelecek olursak; bana göre otopark harici hiç bir çözüm yolu yok. Eğer bir kere o yüreği yiyip yapmak istediyse, güvenlikli otopark harici yerde kaldığı her zaman bu tehlike var. bunu yapanlara adam akıllı cezalar verilmediği sürece tabi.
Kamera altı, ışık altı vs. yalan. Adam kendi arabasındaki farlar çalınırken gördüğünde sesleniyor ve araç sahibine silahla ateş ediyor bu kansızlar. kamera kayıt altındayken hemde.

Sağolun. İşte herkes sizin gibi olsa keşke. Bende aracımı aynı şekilde aldım. Yürüyeni sorunsuz olsun diye aldım. Dıştan yapılan hasarlar çok önemli değil benim için çok çok ağır olmadığı sürece. En yakın otopark İspark'ın kapalı otoparkı orayada aylık üyelik alıcaz artık başka bir çözüm bulamazsak. Bu ş***sizlerin korkusu yok. Polisin dediği şey aynen şu " yakalasak nolacak kardeşim, biz alıyoruz, 6 ay ceza veriyolar oda denetimli serbestliğe dönüştürülüyor ". Hani resmen vatandaşa siz öldürün cezasını gidip yatın diyorlar.

Leon sağ far ledli 2013 2016 uyumlu - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 729219883 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-leon-sag-far-ledli-2013-2016-uyumlu-729219883/detay)

mesela bir örnek ilan. (çalıntı olduğuna emin değilim tabi ki ama ayakları kırık olduğu için atıyorum)
Bu adamı devlet neden sorgulamıyor? sen nereden aldın bunu, kimden aldın da satıyorsun.
Ülkede bu kadar çok bu olay yaşanırken, üzerine neden düşülmüyor ve bunlar başıboş her sokaktaki leonlara yapışıyıorlar.

Aynen öyle birçok farın ayağı kırık yada takmatik ayak takılmış durumda. Polis ekiplerinin içinde en azından bu işten anlayan kişileri bu olaya yönlendirseler, belki böyle ***** site üzerinden takip edilerek birşeylere varılır.

Geçmiş olsun gerçekten diken üstünde bu aralar İstanbul’da birçok insan.Nerede oldu bu olay?Avrupa yakasına dadanmışlardı sanki Anadolu yakasına da başladılar çıkan haberler o yönde.

İlk önce Anadolu yakasından başladılar. Ümraniye'de oturuyorum ben. İlk araçlardan biri benim aracımda. Daha sonra Avrupa yakasına dadandılar. Ama ilk leon vakaları Avrupa yakasında başladı.

Başka bir forumda denk gelmiştim de arkadaş aracın önünü neredeyse duvara değecek şekilde park ettiğini, hırsız için hareket alanını kısıtladığını söylüyordu.
Mantıklı da gelmişti.

Normalde bende öyle bırakıyordum. Şans işte o gecede biraz daha geride bıraktım arabayı öne 1 kişi anca sığacak şekilde. O gecede arabayı patlattılar :agbe:

Vallahi ÅŸaka gibi yaa..
Eski araçlarda teypler alıp eve götürülürdü. Artık leon kullanan arkadaşlar eve girerken farlarınızı, tamponunuzu söküp eve girin bence..

Aynen öyle. Takmatik far yapıcam 1 set far alayım arge çalışmalarına başlıyorum :D

Geçmiş olsun...

Led farlı C'ler ile başladı aslında bu. Bi anda Leon'lara sıçradı. 10 kaat ediyomuş, akşam ben de ava çıkacağım yav :D

Sağolun. Aklıma gelmedi değil nasıl olsa yakalanmıyorsun. Yakalansanda en fazla 6 ay denetimli serbestliğin var. Sağlam para kaldırıyosun. Günde 10 araba patlatsan 2'ye okutsan günde 20bin. Millet yıl boyunca çalışıyor bu para için :D

https://i.paste.pics/ae553fc0930d5d7a7768c6c98bb9bcac.png

Malesef o da işe yaramıyor. Yakın zamanlarda çalınanlardan bi tanesi bu da. Araçlarımız kapıda duruyor Allah'a emanet edip yatıyoruz valla

Bu araç benim aracım. Bu kadar sıfır değildi araç. Şu şekilde uyandım sabah.

https://i.hizliresim.com/kMak27.jpg

Öncelikle geçmiş olsun.

Leon sahibi olsaydım yapacağım tek şey satmak olurdu. Kısa ömrümün önemli bir kısmını ''Acaba arabanın farları çalınır mı'' diye geçiremezdim.

Kırık ayaklı ilan içinse peşin yargılı olmamak gerek. Çoğu tıklamada far ayakları kırılıyor çünkü.

Sağolun. Şu anda önceliğim farklı bir çözüm bulmak eğer bulamazsakta aracı satıcaz büyük ihtimalle.

Bunun çözümü yok. Akşam arkadaşına oturmaya gittin. Kapalı otopark mı arayacaksın yoksa önü boş duvar mı? En iyisi kasko.

Dediğinizde haklsınız. Artık bakalım. Başa geldi. Sadece araç sahiplerini uyarmak varsa bi çözümünü bulmak için uğraşıyorum. Çünkü bu kansızlar insanların canlarını yakmaya devam ediyor.

OmerAkdemir
18-10-2019, 17:08
Çok zor deðil tespit etmek.

Ýstanbul'da bunlarýn nerelerde satýldýðý az çok bellidir.
Polis sivil olarak Lean Led far alýmýna çýkacak. Alýnca gel bakalým diyecek sen nerden aldýn.
2. elin de imzasý kaðýdý cartu curtu var. Sözkonusu Leon skandalýysa en aðýrdan gireceksin.
Açýktan polis maliye dolaþacak.
Belgesizlerin hepsini hýrsýzlýk þüphesiyle göz altýna alacaksýn.
Zaten çoðu yakalanýr diðerleri de iþi býrakýr.
Ýstenmesi lazým.

Dediðiniz çok doðru. Yetkili abilerimizden kimsenin caný yanmadýðý sürece yada sýrtý pek kimse olmadýðý sürece bunu yapmazlar. Bana gelen polis ekipleri benim arabaya napýcam ya diye attýðým bakýþý attý. El izleri vardý onlarý bile umursamadý " yav yapacak birþey yok kaskonuzda yoksa, bugün 2-3 ihbar gelmiþ zaten " dediler. Biz çaðýrttýk olay yerini gelip parmak izi alsýnlar diye.

murat182
18-10-2019, 17:42
Öncelikle çok geçmiþ olsun. Eðerki aracý sokaða býrakmak zorunluysa ben hiçbir albenisinin olmamasýndan yanayým. Bir ara Vw'lerin Rcd teypleri çok çalýnýrdý, yine Bmw'lerin Nbt ekranlarý, aynalarý, jantlarý neler neler. Herkes maddi durumu el verdiði sürece en iyi arabaya binmek ister fakat böyle kansýzlar insanýn zevkinide böyle iki paralýk ediyor.

onn_dear
18-10-2019, 18:17
Kaskosuz binmemek lazým. FR sahibi biri olarak çok üzüldüm. Geçmiþ olsun.

driver_can
18-10-2019, 18:34
büyük geçmiþ olsun cidden bu kansýzlar yüzüne sonunda aracýmý satacaðým.Kaskolu biniyorum ama o manzarayla karþýlaþmak o kadar tramer kaydý satarken gelen alýcýlara dert anlatmak insanýn sinirlerini ciddi yýpratýr.Evime 800 metre ileri de kapalý otoparka abone oldum bu olaylar arttýðýndan beri haftada iki üç gün çýkarýyorum onda bile yorucu oluyor.Sýrf kendim olsam yine üþenmem hanýmý eve çýkar poþetleri taþý sonra arabayý götür geriye tekrar yürü falan zahmetli ve sýkýntýlý oluyor.

OmerAkdemir
18-10-2019, 18:36
Öncelikle çok geçmiþ olsun. Eðerki aracý sokaða býrakmak zorunluysa ben hiçbir albenisinin olmamasýndan yanayým. Bir ara Vw'lerin Rcd teypleri çok çalýnýrdý, yine Bmw'lerin Nbt ekranlarý, aynalarý, jantlarý neler neler. Herkes maddi durumu el verdiði sürece en iyi arabaya binmek ister fakat böyle kansýzlar insanýn zevkinide böyle iki paralýk ediyor.

Saðolun. Birikim yapýp istemediði arabayý almakta istemez insan. Bu kansýzlar yüzünden insanlar maðdur oldu ve bunlarý yakalamak için sözde baþlatýlan çalýþmalar geçen seneden beri sürüyor..

Kaskosuz binmemek lazým. FR sahibi biri olarak çok üzüldüm. Geçmiþ olsun.

Saðolun. Ýlk araç olduðu için çok yüksek çýktý yaptýramadýk. Turbo kýrdý 1.2 tsi'a yazýlým yaptýrmýþ bizden önceki sahipleri düzgünde bakým yapýlmamýþ bunlar eklenince de kaskoya para kalmadý diyelim :)

Oznsrl
19-10-2019, 00:11
Geçmiþ olsun üzücü bir durum.

Faruk'S
19-10-2019, 00:38
Seat Leon sağ ledli far 2016 2019 uyumlu - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 729222498 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-seat-leon-sag-ledli-far-2016-2019-uyumlu-729222498/detay)
iki farklý far, ayný satýcý, ikisinin de ayaklarý kýrýk.

Anýl E.
19-10-2019, 08:21
Çok geçmiþ olsun,bulunmalarý imkansýz deðil çok da zor deðil

ama kim uðraþacak :)

Mutu
19-10-2019, 09:02
hocam geçmiþ olsun üzücü durum ancak,kaskoda bunun için var diyesim geldi
ya kaskolayýn aracý yada 5km ötedeki otoparka býrakýn derim

:) Sonraki dönemde o kaskoyu yenilerken ödenecek primi ödeyince aslýnda kasko vurup kaçan seçeneðinin olmadýðý durumlar için olsa gerek. Bir anda çalýnmadan 22k tramer iþlenirse kasko da primi tavana çeker. :)

mcemrek
19-10-2019, 09:18
Leon sað far ledli 2013 2016 uyumlu - Ýlan ve alýþveriþte ilk adres sahibinden.com' da - 729219883 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-leon-sag-far-ledli-2013-2016-uyumlu-729219883/detay)

mesela bir örnek ilan. (çalýntý olduðuna emin deðilim tabi ki ama ayaklarý kýrýk olduðu için atýyorum)
Bu adamý devlet neden sorgulamýyor? sen nereden aldýn bunu, kimden aldýn da satýyorsun.
Ülkede bu kadar çok bu olay yaþanýrken, üzerine neden düþülmüyor ve bunlar baþýboþ her sokaktaki leonlara yapýþýyýorlar.

ayak kýrýlmasý çok kolay oluyor farlarda. kapý önünde park halindeyken muhtemelen bir kadýn þoför geri kaçýrarak benim 2 far ayaðýmý da kýrmýþ. Farketmem daha bir komik oldu orasý ayrý. ufak tefek çukurlarda farlar fazla mý titriyor diye düþünürken bir baktým ki far ayaklarý kýrýk.

ama þöyle de bir durum var far ayaklarý kýrýk diye de tutup farlarý satacak halim yok. farlarý söküp ayaklarý yapýþtýrýp tekrar montaj yaptým. yarýn öbür gün birisi kafadan kazalý muamelesi yapmazsa iyi :D

MURAT_HLX
19-10-2019, 10:20
:) Sonraki dönemde o kaskoyu yenilerken ödenecek primi ödeyince aslýnda kasko vurup kaçan seçeneðinin olmadýðý durumlar için olsa gerek. Bir anda çalýnmadan 22k tramer iþlenirse kasko da primi tavana çeker. :)

ben þöyle düþünüyorum farýn tanesi güzel rakamdýr ledden ötürü doðal olarak ve ayný zamanda sorgulama esnasýnda kayýt çýkacak bunu hepimiz biliyoruz,iki farýnda aþaðý yukarý 20 bin liradan olduðu var sayalým -2 +2 oynasýn:) eðer tramerim yüksek olduðundan benim arabamý almýyorlarsa almasýnlar,bir sonraki senede ne kadar yükselebilir ki kasko :) sonuçta 20 bin lira cebimden çýkmýyor yükseleceði max rakamlar 2 lira olsun :)

Emre911
19-10-2019, 11:38
Diyecek sözüm yok cidden. Adamlar 20 saniyede alýp gidiyorlar. Emniyet istese bulur sadece istemesi lazým.

Bende FR sahibiyim. Yatmadan far ayaklarýna bomba koymayý düþünüyorum. En azýndan 20 lira tramerdense 120 lira pert alýrým. 2 si oracýkta geberse gerisi de bulunur zaten. Bomba tarifi için dm :D

gemsazr9
19-10-2019, 14:35
Leon sað far ledli 2013 2016 uyumlu - Ýlan ve alýþveriþte ilk adres sahibinden.com' da - 729219883 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-leon-sag-far-ledli-2013-2016-uyumlu-729219883/detay)

Polise çalýnan arabamý sahibindende gördüm dedim gidip bakmadý fara mi bakacak :))

immortalboss
19-10-2019, 14:47
Polise çalýnan arabamý sahibindende gördüm dedim gidip bakmadý fara mi bakacak :))

Arkadaþýmda da þahin vardý. Çalýþýp kazandý, annesi kanser, hastaneye gidip geliyorlar. Araç çalýndý vs. ihbar yapýldý. Kimin çaldýðýný biliyoruz da suç üstü yapacaðýz dendi. 3 yýl oldu. Büyük ihtimal biri biniyordur 2 oval + 2 adet tweeterla...

OmerAkdemir
20-10-2019, 06:04
Geçmiþ olsun üzücü bir durum.

Saðolun.

Seat Leon sað ledli far 2016 2019 uyumlu - Ýlan ve alýþveriþte ilk adres sahibinden.com' da - 729222498 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-seat-leon-sag-ledli-far-2016-2019-uyumlu-729222498/detay)
iki farklý far, ayný satýcý, ikisinin de ayaklarý kýrýk.

Öyle bir çok far var bu þekilde ilanda. Bizde mecbur gidip bunlardan birini alacaðýz..

Çok geçmiþ olsun,bulunmalarý imkansýz deðil çok da zor deðil

ama kim uðraþacak :)

Saðolun. Eþimiz dostumuz Ankara'da olsaydý eminim kapýma kadar geri gelirdi o farlar ama iþte öyle bir þansýmýz yok :) Kimsede üstüne düþmüyor, nolucak vatandaþ çalýþýp çabalayýp tekrar alsýn :) Kendi baþýma tanýdýklar vasýtasýyla bir kaç kiþiyle bu konuyu konuþtuk. Çevresinde bu iþi yapanlarýn olduðunu söyledi. Tabi it iti ýsýrmaz, sizin farlar bundadýr demediler. Ama eminim ki güvenlik güçlerimiz bu iþi kimlerin yaptýðýný biliyodur. Sadece bunlarla uðraþmak istemiyorlar.

Düþünüyorum da hak veriyorum. Karakol'da elinde tesbihle dolaþmak varken neden gidip itin uðursuzun peþinde koþasýn ki..

ayak kýrýlmasý çok kolay oluyor farlarda. kapý önünde park halindeyken muhtemelen bir kadýn þoför geri kaçýrarak benim 2 far ayaðýmý da kýrmýþ. Farketmem daha bir komik oldu orasý ayrý. ufak tefek çukurlarda farlar fazla mý titriyor diye düþünürken bir baktým ki far ayaklarý kýrýk.

ama þöyle de bir durum var far ayaklarý kýrýk diye de tutup farlarý satacak halim yok. farlarý söküp ayaklarý yapýþtýrýp tekrar montaj yaptým. yarýn öbür gün birisi kafadan kazalý muamelesi yapmazsa iyi :D

Bunlar istisnai durumlar diyebilirim. Ama baktýðýnýz zaman genellikle ayný kiþide 1 den fazla farklý far görüyoruz. Sizin baþýnýza gelen tarzda olay yaþayanlar hep ayný kiþiye far satmýyor ya.

Ülkemizde onu diyecek çok insan tanýyorum :D

ben þöyle düþünüyorum farýn tanesi güzel rakamdýr ledden ötürü doðal olarak ve ayný zamanda sorgulama esnasýnda kayýt çýkacak bunu hepimiz biliyoruz,iki farýnda aþaðý yukarý 20 bin liradan olduðu var sayalým -2 +2 oynasýn:) eðer tramerim yüksek olduðundan benim arabamý almýyorlarsa almasýnlar,bir sonraki senede ne kadar yükselebilir ki kasko :) sonuçta 20 bin lira cebimden çýkmýyor yükseleceði max rakamlar 2 lira olsun :)

Þu anda aracýma çýkan kasko 5bin küsür TL. Ýlk aracým ve üzerinde hasar kaydý olmasýndan dolayý. Birde bu eklenseydi +6bin'i gözden çýkarmam gerekirdi diye düþünüyorum.

Diyecek sözüm yok cidden. Adamlar 20 saniyede alýp gidiyorlar. Emniyet istese bulur sadece istemesi lazým.

Bende FR sahibiyim. Yatmadan far ayaklarýna bomba koymayý düþünüyorum. En azýndan 20 lira tramerdense 120 lira pert alýrým. 2 si oracýkta geberse gerisi de bulunur zaten. Bomba tarifi için dm :D

Haber bülteninden arkadaþý aramýþlar, iþi vardý sana yönlendireyim çýk haberlere dedim. Çýksak nolacak, üstüne mi düþecekler. 2 sn emniyet olayýn takibinde lafý geçecek o kadar boþa uðraþýrýz zaman kaybý dedim. Üst düzey bi kiþiyle yakýn baðýn olacak ki uðraþsýnlar. Yoksa çok daha caný yanar insanlarýn..

Bi o konuyu görüþelim sizinle :D Detaylý anlatýn da bende aracýma yerleþtireyim o düzeneði, patlasýn itneler :D

Allah polislerimize yardýmcý olsun ama bu iþi gerçekten çok suistimal eden, devlet nereden bilecek deyip elini kollunu sallayýp gezen çok polis var. Karakolda tesbih sallayýp dolaþmak nedir? Yazýk gerçekten..

Arkadaþýmda da þahin vardý. Çalýþýp kazandý, annesi kanser, hastaneye gidip geliyorlar. Araç çalýndý vs. ihbar yapýldý. Kimin çaldýðýný biliyoruz da suç üstü yapacaðýz dendi. 3 yýl oldu. Büyük ihtimal biri biniyordur 2 oval + 2 adet tweeterla...

Allah yardýmcýlarý olsun.. Ülkemizde ya tanýdýðýn olacak ya da paran. Eðer bunlardan biri yoksa adaletin kendini tecelli etmesi oldukça güç.

2jz
20-10-2019, 13:16
Bu iþ sosyal medyanýn aktif kullanýlmasý sayesinde bu kadar yayýldý, insanlarýn haberi olmaya baþladý. Aslýnda leonla baþlayan bir þey deðil. Makyajlý fd6'lar far stop sis tampon, bmw grubunda özellikle aynalarýn camlarý (ciddi pahalýdýr), kanadý kaputu sökülen subi'ler, vag grubunun golf 5-6, passat b6-7, eski tiguan, eski polodaki teyp üniteleri... bu tip sýklýkla aranan, pahalý, kolay sökülen ve talep gören parçalar yýllardýr çalýnýyor. Polisin bilmemesi pek mümkün deðil. Bugün oto sanayi sitelerine gitseniz bu iþi alenen yapan çalýntý satan onlarca adamla karþýlaþýrsýnýz.

Bu iþin gittiði yer belli. Bu herifler yakalansa bile karakolda ifade verip geri hýrsýzlýða dönüyor. Yarýn bir gün çevirip kolumuzdaki saati, cebimizdeki parayý istediklerinde olayýn ciddiyetini daha iyi anlayacaðýz. Terazi bozuldu. Gün gelip hepimizi tartacak.

GEB
20-10-2019, 13:46
Geçmiþ olsun hocam maalesef bunun önüne kendi garajýnýz olmadan geçmek zor. Hýrsýza kapý dayanmaz, siz kapalý otoparka da park etseniz çalýnýrken görülmediði sürece vazgeçirmek zor olur. Güvenlik kamerasýndan görünüyor hýrsýzlýk sonrasý yetkili birimlere sunulduðu taktirde bile üzerine düþülmüyor olayýn. Zamanýnda bmw'lerin multimedya sistemini çalmalarý gibi. Maðdur olan maðdurluðuyla kaldý. Son zamanlarda da Ankara'dan jant hýrsýzlýðý baþladý. Sonumuz hayrolsun cidden, hiç iyiye gitmiyoruz ülke olarak. Bu da ekonomiye dayanýyor aslýnda biraz. Ýþi bilen hýrsýz için kolay bir para kazanma sistemi. Yedek parça arabadan pahalý kasko olmadýðý sürece insanlar servisten taktiracagina çýkma ikinci el þeklinde arýyor, senin malýný veya baþka bir maðdurun malýný sana satýyor. Bir ara km düþürme mevzusu gibi emniyetin bu konuya da sýký bir el atmasý þart.

Mutu
20-10-2019, 17:07
o deðilde paylasýlan 3 ilanda yayýndan kalkmýs, gecmiþ olsun hocam kansýz bunlar.

Onlar kansýz orasýn katýlýyorum, ama aa ucuza dolu araba farý buldum deyip, kaynaðý belirsiz parçayý alan da hiççç mi hiç masum deðil.

_opeth
20-10-2019, 17:59
Geçen sene tüm sokaða hýrsýzlar evlere girdi hatta bakala girerken suçüstü bile yakalandýlar. Sonuç yok. Kaskom varken evlenmeden önce oturma grubu eve gelecek ona çýkmak üzere arabanýn yanýna gidip þu hali görünce ve þikayetçi olmana raðmen 5 senedir bir þey çýkmamasýný düþündükten sonra ülkede adalet kalmadýðýný söylemem gerekir:

https://i.imgyukle.com/2019/10/20/Ehy6bI.jpg

Sonra gizli özelliklerinden alarmý aktif ettik evlere girdiler dediðim zaman zarfýnda da sabah 5'te alarm sesiyle uyandým çalýnca kaçtý neyseki kelebek camýyla kurtuldum:

https://i.imgyukle.com/2019/10/20/EhCPqQ.jpg

2017'de dolu, üzerine tekme üzerine de kapý yýrtmakla beraber kaskolu kullanýmým da kalmayýnca ben de týrsýyorum. apartman otoparký var ama kapalý+açýk tam daire sayýsý kadar olduðu için bazen açýða koymak zorunda kalabiliyorum.

Söyleyeceðim o dur ki eski yöntem alarm en mantýklý yöntem. Bir de eve hýrsýz girmeler genelde haftaiçi otomobil hýrsýzlýklarý da genelde haftasonu oluyor. Haftasonu içersin duymazsýn sýzarsýn kafasýyla mý yapýyorlar bilemedim.

_opeth
20-10-2019, 22:00
bu arada istanbultrafik34 instagram hesabýnda led farý çalýnan araçlar 7'yi buldu sanýrým.

OmerAkdemir
21-10-2019, 14:48
Bu iþ sosyal medyanýn aktif kullanýlmasý sayesinde bu kadar yayýldý, insanlarýn haberi olmaya baþladý. Aslýnda leonla baþlayan bir þey deðil. Makyajlý fd6'lar far stop sis tampon, bmw grubunda özellikle aynalarýn camlarý (ciddi pahalýdýr), kanadý kaputu sökülen subi'ler, vag grubunun golf 5-6, passat b6-7, eski tiguan, eski polodaki teyp üniteleri... bu tip sýklýkla aranan, pahalý, kolay sökülen ve talep gören parçalar yýllardýr çalýnýyor. Polisin bilmemesi pek mümkün deðil. Bugün oto sanayi sitelerine gitseniz bu iþi alenen yapan çalýntý satan onlarca adamla karþýlaþýrsýnýz.

Bu iþin gittiði yer belli. Bu herifler yakalansa bile karakolda ifade verip geri hýrsýzlýða dönüyor. Yarýn bir gün çevirip kolumuzdaki saati, cebimizdeki parayý istediklerinde olayýn ciddiyetini daha iyi anlayacaðýz. Terazi bozuldu. Gün gelip hepimizi tartacak.

Evet sosyal medyayý doðru kullanarak belki bazý kiþileri birþeylere teþvik ediyoruz ( Emniyet güçleri ). 155'i aradýðýmda " Kaskonuz yok ise ekiplerin gelip tutanak tutmasý birþey deðiþtirmez " denildi. Yani bu demek oluyor ki, " kardeþim biz senin farýný umursamýyoruz, bulmayada çalýþmayýz. Kaskon varsa gelelim, tutanaðý tutalým, git kaskodan yaptýr " demek oluyor. Geldiðimiz nokta bu.

Gelen polis " Bu iþi yapan belirli kiþiler var " dedi. Ee biliyosanýz yakalayýn kardeþim.. Ama iþte birþey diyemiyosun, sonra güç gösterisi yapmak istiyorlar :)

Geçmiþ olsun hocam maalesef bunun önüne kendi garajýnýz olmadan geçmek zor. Hýrsýza kapý dayanmaz, siz kapalý otoparka da park etseniz çalýnýrken görülmediði sürece vazgeçirmek zor olur. Güvenlik kamerasýndan görünüyor hýrsýzlýk sonrasý yetkili birimlere sunulduðu taktirde bile üzerine düþülmüyor olayýn. Zamanýnda bmw'lerin multimedya sistemini çalmalarý gibi. Maðdur olan maðdurluðuyla kaldý. Son zamanlarda da Ankara'dan jant hýrsýzlýðý baþladý. Sonumuz hayrolsun cidden, hiç iyiye gitmiyoruz ülke olarak. Bu da ekonomiye dayanýyor aslýnda biraz. Ýþi bilen hýrsýz için kolay bir para kazanma sistemi. Yedek parça arabadan pahalý kasko olmadýðý sürece insanlar servisten taktiracagina çýkma ikinci el þeklinde arýyor, senin malýný veya baþka bir maðdurun malýný sana satýyor. Bir ara km düþürme mevzusu gibi emniyetin bu konuya da sýký bir el atmasý þart.

Farklý yöntemler deneyeceðim. Evimizin önünde park edebileceðimiz bir alan var. Oraya en azýnda arabanýn ön tarafýný kapatacaðýmýz þekilde birþeyler yapacaðýz. Farlara dokunulmasýn diye. Çözüm olur mu bilmem ama..

Onlar kansýz orasýn katýlýyorum, ama aa ucuza dolu araba farý buldum deyip, kaynaðý belirsiz parçayý alan da hiççç mi hiç masum deðil.

VAllahi hocam ben mecburiyetten alacaðým. Serviste 1 fara 8000 ₺ para verecek durumda deðilim. Bir yandan evlilik telaþý var bir yandanda bu baþýmýza geldi..

Geçen sene tüm sokaða hýrsýzlar evlere girdi hatta bakala girerken suçüstü bile yakalandýlar. Sonuç yok. Kaskom varken evlenmeden önce oturma grubu eve gelecek ona çýkmak üzere arabanýn yanýna gidip þu hali görünce ve þikayetçi olmana raðmen 5 senedir bir þey çýkmamasýný düþündükten sonra ülkede adalet kalmadýðýný söylemem gerekir:

https://i.imgyukle.com/2019/10/20/Ehy6bI.jpg

Sonra gizli özelliklerinden alarmý aktif ettik evlere girdiler dediðim zaman zarfýnda da sabah 5'te alarm sesiyle uyandým çalýnca kaçtý neyseki kelebek camýyla kurtuldum:

https://i.imgyukle.com/2019/10/20/EhCPqQ.jpg

2017'de dolu, üzerine tekme üzerine de kapý yýrtmakla beraber kaskolu kullanýmým da kalmayýnca ben de týrsýyorum. apartman otoparký var ama kapalý+açýk tam daire sayýsý kadar olduðu için bazen açýða koymak zorunda kalabiliyorum.

Söyleyeceðim o dur ki eski yöntem alarm en mantýklý yöntem. Bir de eve hýrsýz girmeler genelde haftaiçi otomobil hýrsýzlýklarý da genelde haftasonu oluyor. Haftasonu içersin duymazsýn sýzarsýn kafasýyla mý yapýyorlar bilemedim.

Geçmiþ olsun.. Kanunlarýmýz genellikle hýrsýzlarý korumak üzerine tasarlandýðý için pek yapacak birþeyimiz yok. " Kardeþim biz napalým, yakalasak bile 6 ay alýyor, onuda denetimli serbestliðe çeviriyorlar. " dedi arabamý kontrole gelen bir polis abimiz :) Durumun özeti bu.

bu arada istanbultrafik34 instagram hesabýnda led farý çalýnan araçlar 7'yi buldu sanýrým.

Ýstanbultrafik34'te ilk paylaþýldý aracým. Herkese uyarý niteliðinde olsun diye birçok sayfaya haberde ettim. Bizim baþýmýza geldi baþkalarýnýn baþýna gelmesin diye ama kansýzlar durmuyor, durdurulamýyor..

Ormanci
22-10-2019, 08:28
Aynen yukarýda sayýlan sebeplerden dolayý polis yakalamak "istemiyor". Bu kadar basit. Kimin yaptýðýna kadar biliyorlar oysa.

Sigorta var mý, var, tamam al paraný s... git. Yoksa vah vah tüh tüh...

90'lý yýllarda bi maðazamýz vardý, sabaha karþý kamyonetin birini dayýyorlar mal taþýyormuþ gibi, dükkanýn içi boþaltýlýyor.

Amcamýn Ankara'da polis arkadaþlarý vardý, haber salýyor, ertesi gün telefon. Amcam babamý da çaðýrýyor, abi gel diyor mallarý alacaðýz. Lan nasýl alacaðýz, kapýya dayanan kamyon gelecek, alacaðýz. Yav uðraþtýrma bizi abuk subuk adamlarla diyor babam. Yok abi sorun yok polisle gideceðiz diyor :D

Bi tane özel harekatçý, bi polis, bunlar amcamýn arkadaþlarýymýþ, atlýyorlar arabaya gidiyorlar Ankara'nýn abuk subuk bi yerlerine, hayatýmda öyle yerler görmemiþtim demiþti babam :) Çinçin'e gitmiþler sanýyorum. Bi yere gelip bekliyorlar, 1-2 telefon görüþmesi, "nerdesiniz lan" falan, abi geldik diyorlar, 2dk sonra buluþma yerinde bizim kapýya dayanan kamyonet.

Herifler kasanýn arkasýna merdiven dayýyorlar, kapak açýlýyor, içeri buyur ediyorlar :D Babam diyor ki, adamlar kasaya gardrop gibi aský sistemi yapmýþ, tüm takým elbiseler, deri montlar, bilmemneler hepsi asýlý... Bizim olmayan mallar da var diyor :D

Þu bizim, bu deðil, bu bizim diye ayýra ayýra almýþlar hepsini, babam sadece böyle satýlmayacak kareli saçma sapan takým elbiselerden bikaç tane adamlara býraktýk çýktýk geldik, yüzde 90'ýný almýþtýk mallarýn dedi :)

O zamandan bu zamana bakýyorum, deðiþen biþey yok.

Bi tanýdýðýmýz anlatýyordu, adamýn Clio'yu çalýyorlar, herif birkaç dükkan aþaðýda "esnaf"ýn biri çýkýyor. Adamý buluyor, gidip konuþuyor ne ayaksýn sen diye, adam gayet rahat, 3.000 TL ver arabaný verelim diyor. Arabanýn sahibi polise gidiyor, böyle böyle, adam beni tehdit ediyor, araba bunda, itiraf da ediyor, benden para istedi... Polisin verdiði cevap, "anlaþýn"...
Adam sonra tehdit mehdit, araya birilerini sokma vs. o þekil alýyor arabayý...

Ondan sonra polis diyor ki bize karþý niye önyargýlýsýnýz, niye bilmemne...

SkY
22-10-2019, 08:34
çok yakýn zamanda araba çaldýran biri olarak arkadaþlara katýlýyorum.polisimizde maalesef kaskon varsa alýrsýn paraný fikri hakim..evet tamam kasko var belki alýcaz paramýzý ama siz çalanlarý bulmadýkça emniyet gücü olmanýn anlamý nedir ki..

Ormanci
22-10-2019, 08:57
Ha bir de "yeni evli" iseniz dikkat edin. Mahallenizde "hýrsýz" bir oç olabilir.

Evlendikten sonra ilk oturduðumuz eve hýrsýz girdi, polis geldi, millet döküldü falan filan.. Ama hýrsýzlýk esnasýnda kapý pencereler kýrýlýyor kimse ortalýkta yok. Mekan da yarý site gibi. Herkes týrsmýþ resmen. Ya da kimsenin þeyinde olmamýþ.

Polis gelince millet aþaðý inmiþ herkes biþey söylüyor; hemen sohbet muhabbet, dedikodu:

- Nooolmuþþþþ?
- Ay B bloða hýrsýz girmiþ...
- Aaaaa kime?
- Þu yeni evli çift vardý ya...
- Haaa onlar mý hay allah...

?????????
Lan?
Ben 2-3 komþu hariç kimseyi tanýmýyorum, maþallah 4 blok bizi tanýyor yeni evli çift diye.

Ben de polisle konuþurken bu muhabbeti duyunca baðýrýp çaðýrmaya baþladým. Polise döndüm, baðýrarak, abi dedim o kadar gürültü çýkmýþ, araba gelmiþ, kimsenin de þeyinde olmamýþ herkes kafayý gömmüþ, insan bi plaka alýr, höt der baðýrýr, ama yeni evliliðimize kadar öðrenmiþler, bunlarda kesin altýn vardýr diye hýrsýz tanýdýklarýna haber salmýþ olmasýnlar dedim... Bi anda herkes daðýldý :D

Böyle bi muhabbet de var, evde altýn vardýr diye geliyorlar, evet... Bizde yoktu, bi dandik laptop, para etmeyen saatler ile kurtardýk. Tek zarar, arkadaþlarýmýzýn aldýðý düðün hediyesi pýrlanta setti...

_opeth
22-10-2019, 12:23
Ha bir de "yeni evli" iseniz dikkat edin. Mahallenizde "hýrsýz" bir oç olabilir.

Evlendikten sonra ilk oturduðumuz eve hýrsýz girdi, polis geldi, millet döküldü falan filan.. Ama hýrsýzlýk esnasýnda kapý pencereler kýrýlýyor kimse ortalýkta yok. Mekan da yarý site gibi. Herkes týrsmýþ resmen. Ya da kimsenin þeyinde olmamýþ.

Polis gelince millet aþaðý inmiþ herkes biþey söylüyor; hemen sohbet muhabbet, dedikodu:

- Nooolmuþþþþ?
- Aaaaa kime?

?????????
Lan?
Ben 2-3 komþu hariç kimseyi tanýmýyorum, maþallah 4 blok bizi tanýyor yeni evli çift diye.

Ben de polisle konuþurken bu muhabbeti duyunca baðýrýp çaðýrmaya baþladým. Polise döndüm, baðýrarak, abi dedim o kadar gürültü çýkmýþ, araba gelmiþ, kimsenin de þeyinde olmamýþ herkes kafayý gömmüþ, insan bi plaka alýr, höt der baðýrýr, ama yeni evliliðimize kadar öðrenmiþler, bunlarda kesin altýn vardýr diye hýrsýz tanýdýklarýna haber salmýþ olmasýnlar dedim... Bi anda herkes daðýldý :D

Böyle bi muhabbet de var, evde altýn vardýr diye geliyorlar, evet... Bizde yoktu, bi dandik laptop, para etmeyen saatler ile kurtardýk. Tek zarar, arkadaþlarýmýzýn aldýðý düðün hediyesi pýrlanta setti...

bizim eve girdiklerinde de altýn aramýþlar. ne ararla bende. ipad pro var laptop var tv var onlar duruyor yatak odasý karman çorman. bir de ayný günde 3 daireye girme cesaretini ve zamanýný nasýl bulmuþlar ve kimse görmemiþ mi? gece de bir daire ses çýkarsýn herkes duyuyor o kadar ses yalýtýmý yok.

Hepimize gelsin:

https://www.youtube.com/watch?v=d_rkdqGjElU

Ormanci
22-10-2019, 14:41
Bizim kayýnbirader zamanýnda hýrsýzý evin içinde neredeyse yakalayacakmýþ, adam mutfak camýndan 2 kat aþaðý atlayýp kaçmýþ gitmiþ :) Polis gelmiþ konuþuyorlar falan, demiþ ki ben bunu neredeyse yakalayacaktým, yakalasam dayaktan öldürürdüm bunu...

Yok aman sakýn ha demiþ polis, bu mallar dayak yer ölürse senin baþýna bela olur, akrabasý þusu busu gider þikayetçi olur sen maðdur olursun demiþ. E peki ne yapýcaz böyle gidecek mi bu þerefsizler demiþ bizimki.

Polis demiþ ki, bunu dövdün mü, veya böyle camda mý yakaladýn, ittir aþaðý demiþ, ölürse "benden kaçarken takýldý düþtü" dersin, tek yol bu yoksa suçlu sen olursun demiþ :D

sky clio
22-10-2019, 14:42
Seat Leon sahibi olarak endiþelendiðim bir olay. Diðer konuda da yazmýþtým, branda en azýndan caydýrýcý bir yöntem olabilir.
Çünkü adamlar hýzlý olmak zorunda branda altýndaki araç ne diye bakmaktansa açýktaki araçlara yönelirler.

Ayrýca sadece Seat Leon araçlar için deðil, Ankara'da son haftalarda BMW ve Mercedes gibi araçlarýn jantlarýný çalýyorlar. Konu yine dönüp dolaþýp Muz Cumhuriyeti konusuna geliyor :)

akko
22-10-2019, 14:50
Öyle görünüyor ki tek çare kapalý otopark..
kendi aracýmýzý branda ile kapasak, diðer arkadaþýn aracýna yazýk olacak. anlaþýlan o ki sürekli devam edecek..
Benim anlamadýðým olay þu;
bu farlarý çalýp satýyorlar ve boþline olan leon sahibi alýyor ya. direk tak çalýþtýr mý?
bizim pololarda ben orjinal gti far yapmaya kalktým (çýkma far ile) 8 bin tl yi buluyor. merkezi kontrol ünitesi vs. vs. deðiþiyor..
Leonlarda böyle bir durum yok mu?

individual
22-10-2019, 15:50
kendi aracýmýzý branda ile kapasak, diðer arkadaþýn aracýna yazýk olacak. anlaþýlan o ki sürekli devam edecek..
bu farlarý çalýp satýyorlar ve boþline olan leon sahibi alýyor ya. direk tak çalýþtýr mý?
bizim pololarda ben orjinal gti far yapmaya kalktým (çýkma far ile) 8 bin tl yi buluyor. merkezi kontrol ünitesi vs. vs. deðiþiyor..

Etken ledfarý olmayanlar sonradan yapmak isteyenlerin talepleri vardý ama oda azaldý tak çalýþtýr mantýðýnda deðil.beyin kablo fala baya uðraþtýrýyor.

Yeni ibizada arkadaþýn biri sonradan yapmaya kalktý çok pahalýya çýkýyordu sattý aracýný aynýsýnýn led farlýsýný aldý daha ucuza geldi.

Bu çalýnma olayý kazalý yada farý çalýnanlar kaskosu olmayanlar çýkmayý tercih edicektir.Alan kiþide bu çalýntýmý çýkmamý öðrenmesi çok zor.

Burda çýkma iþi ile uðraþan ve baþýna kaza gelip 2.el far almak isteyenler zan altýnda kalýyor.

Bu olayý ben mesela haberlerde görmedim hiç denk gelen oldumu ?

tolga_55
22-10-2019, 15:53

çýkma parçalar þasi no ile satýlmalý.

bu seferde giderler rastgele leon þasi nosu ile satarlar..

akko
22-10-2019, 15:57
Etken ledfarý olmayanlar sonradan yapmak isteyenlerin talepleri vardý ama oda azaldý tak çalýþtýr mantýðýnda deðil.beyin kablo fala baya uðraþtýrýyor.

Yeni ibizada arkadaþýn biri sonradan yapmaya kalktý çok pahalýya çýkýyordu sattý aracýný aynýsýnýn led farlýsýný aldý daha ucuza geldi.

Bu çalýnma olayý kazalý yada farý çalýnanlar kaskosu olmayanlar çýkmayý tercih edicektir.Alan kiþide bu çalýntýmý çýkmamý öðrenmesi çok zor.

Burda çýkma iþi ile uðraþan ve baþýna kaza gelip 2.el far almak isteyenler zan altýnda kalýyor.

anladým abi, bilgi için teþekkür ederim.
ben haberlerde görmüþtüm bir ara ama kýsa bir haber tabi.
silah sýkýlan olaydý sanýrým.

individual
22-10-2019, 16:24
valla bu isi takip etmek calinan parcanin baska bir arabada calismamasini saglamak cok zor.

neden diyeceksiniz meshur bir laf var turke imkansiz de otur seyret demisler.

bu isin asil cozumu bu doviz kurlari dusecek o urunun sifir fiyati cok inecek bu hirsizlarda calmaya usenicek.

onun haricinde allah hepimizin malini canini korusun.

onurc
22-10-2019, 17:20
branda nasýl çözüm olacak ki ?
hýrsýz bu , çýkartýr cebinden çakýyý , bi kesik atar yine alýr. kaç saniyesini alacak bu iþlem.
branda çözüm deðil bana göre,çelik kasa çözüm olur ancak bunlara.

OmerAkdemir
23-10-2019, 11:48
Aynen yukarýda sayýlan sebeplerden dolayý polis yakalamak "istemiyor". Bu kadar basit. Kimin yaptýðýna kadar biliyorlar oysa.

Sigorta var mý, var, tamam al paraný s... git. Yoksa vah vah tüh tüh...

90'lý yýllarda bi maðazamýz vardý, sabaha karþý kamyonetin birini dayýyorlar mal taþýyormuþ gibi, dükkanýn içi boþaltýlýyor.

Amcamýn Ankara'da polis arkadaþlarý vardý, haber salýyor, ertesi gün telefon. Amcam babamý da çaðýrýyor, abi gel diyor mallarý alacaðýz. Lan nasýl alacaðýz, kapýya dayanan kamyon gelecek, alacaðýz. Yav uðraþtýrma bizi abuk subuk adamlarla diyor babam. Yok abi sorun yok polisle gideceðiz diyor :D

Bi tane özel harekatçý, bi polis, bunlar amcamýn arkadaþlarýymýþ, atlýyorlar arabaya gidiyorlar Ankara'nýn abuk subuk bi yerlerine, hayatýmda öyle yerler görmemiþtim demiþti babam :) Çinçin'e gitmiþler sanýyorum. Bi yere gelip bekliyorlar, 1-2 telefon görüþmesi, "nerdesiniz lan" falan, abi geldik diyorlar, 2dk sonra buluþma yerinde bizim kapýya dayanan kamyonet.

Herifler kasanýn arkasýna merdiven dayýyorlar, kapak açýlýyor, içeri buyur ediyorlar :D Babam diyor ki, adamlar kasaya gardrop gibi aský sistemi yapmýþ, tüm takým elbiseler, deri montlar, bilmemneler hepsi asýlý... Bizim olmayan mallar da var diyor :D

Þu bizim, bu deðil, bu bizim diye ayýra ayýra almýþlar hepsini, babam sadece böyle satýlmayacak kareli saçma sapan takým elbiselerden bikaç tane adamlara býraktýk çýktýk geldik, yüzde 90'ýný almýþtýk mallarýn dedi :)

O zamandan bu zamana bakýyorum, deðiþen biþey yok.

Bi tanýdýðýmýz anlatýyordu, adamýn Clio'yu çalýyorlar, herif birkaç dükkan aþaðýda "esnaf"ýn biri çýkýyor. Adamý buluyor, gidip konuþuyor ne ayaksýn sen diye, adam gayet rahat, 3.000 TL ver arabaný verelim diyor. Arabanýn sahibi polise gidiyor, böyle böyle, adam beni tehdit ediyor, araba bunda, itiraf da ediyor, benden para istedi... Polisin verdiði cevap, "anlaþýn"...
Adam sonra tehdit mehdit, araya birilerini sokma vs. o þekil alýyor arabayý...

Ondan sonra polis diyor ki bize karþý niye önyargýlýsýnýz, niye bilmemne...

Maalesef ki öyle. 155'i aradýktan sonra bende bu olayý anladým. Bir þarký vardý " adaleti saðlar yasadýþý yollar " diye bizim de o þekilde devam etmemiz gerekiyor anlaþýlan. Çünkü bu kansýzlarýn 1-2 tanesini cezalandýrmadan akýllanmaz bunlar.

çok yakýn zamanda araba çaldýran biri olarak arkadaþlara katýlýyorum.polisimizde maalesef kaskon varsa alýrsýn paraný fikri hakim..evet tamam kasko var belki alýcaz paramýzý ama siz çalanlarý bulmadýkça emniyet gücü olmanýn anlamý nedir ki..

Kameraya bakmaya bile üþeniyorlar artýk. 155'e kameralar var ekipler onlara baksýn dediðimde " Kamera kayýtlarý ile birlikte trafik mahkemesine baþvurmanýz gerekiyor " dedi. Bu dediðinde bi anda þok geçirip tamam dedikten sonra telefonu kapattým. Herþeyi ben yapýcaksam polislerin iþi nedir? Tamam zor iþleri, Allah kolaylýk versin ama 2-3 ekip otosunu alýp, köþe baþýndaki kahvaltýcýda kahvaltý yapmakla bu iþ olmuyor yahu..

- Nooolmuþþþþ?
- Aaaaa kime?

?????????
Lan?

Nasip olursa seneye bu zamanlarda evlenmiþ olucam, açýkcasý korkuttun beni abi :D Artýk deðerli eþyalarý bir tarafýmýza sokup gezdirmemiz gerek, gerçi ordanda çalarlarda neyse..

Bizim kayýnbirader zamanýnda hýrsýzý evin içinde neredeyse yakalayacakmýþ, adam mutfak camýndan 2 kat aþaðý atlayýp kaçmýþ gitmiþ :) Polis gelmiþ konuþuyorlar falan, demiþ ki ben bunu neredeyse yakalayacaktým, yakalasam dayaktan öldürürdüm bunu...

Yok aman sakýn ha demiþ polis, bu mallar dayak yer ölürse senin baþýna bela olur, akrabasý þusu busu gider þikayetçi olur sen maðdur olursun demiþ. E peki ne yapýcaz böyle gidecek mi bu þerefsizler demiþ bizimki.

Polis demiþ ki, bunu dövdün mü, veya böyle camda mý yakaladýn, ittir aþaðý demiþ, ölürse "benden kaçarken takýldý düþtü" dersin, tek yol bu yoksa suçlu sen olursun demiþ :D

Bunu bende söyledim de hem aileden hem polisten tepki yedik. Ýnsan yerine koyup ceza mý yemek istiyosun dediler. Ama ahtým var, yakalarsam muck muck :D

Seat Leon sahibi olarak endiþelendiðim bir olay. Diðer konuda da yazmýþtým, branda en azýndan caydýrýcý bir yöntem olabilir.
Çünkü adamlar hýzlý olmak zorunda branda altýndaki araç ne diye bakmaktansa açýktaki araçlara yönelirler.

Ayrýca sadece Seat Leon araçlar için deðil, Ankara'da son haftalarda BMW ve Mercedes gibi araçlarýn jantlarýný çalýyorlar. Konu yine dönüp dolaþýp Muz Cumhuriyeti konusuna geliyor :)

Þu anda saç ile arabanýn önünü kapatabilecek bir alan yapýyorum. En azýndan böyle koruyabilirim diye düþünüyorum. Eðer iþe yarar ise bir þekilde müsait mekaný olan kiþilere bunu paylaþabilirim onlarda kendi imkanlarýnca böyle bir çözüme kavuþabilirler.

VAG grubunun hepsinde bu vardýr diye düþünüyorum. Çünkü en son led'siz far alacaktým ki alsan masrafýn artar tesisatý deðiþtirmek zorundasýn demiþlerdi.

Show TV ben ve diðer çalýnan arkadaþ ile röportaj yapmak istedi fakat çýkýp orada söylesem ne olacak diye düþündüm. Hergün kadýn cinayeti haberi, insaný koruyamayan devletimiz gelip benim arabamýn farýný mý koruyacak yada hýrsýzlarý mý yakalayacak. Ben kendi baþýma saðdan soldan araþtýrarak hýrsýz gruplarýna ulaþtým. Fikirtepe ve Gülsuyu tarafýnda bu iþi yapanlar varmýþ. Öyle dediler tam bilmiyorum. Belkide beni keklediler ama bunlarý emniyet güçlerimiz daha iyi biliyodur. ( Show TV haber yaptý ama haberden sonra 100 küsür aracýn farý daha çalýndý )

çýkma parçalar þasi no ile satýlmalý.

bu seferde giderler rastgele leon þasi nosu ile satarlar..

Keþke öyle bir sistem geliþtirilse ve giriþ çýkýþ yapýlan parçalarýn hepsi emniyetten sorgulansa.

valla bu isi takip etmek calinan parcanin baska bir arabada calismamasini saglamak cok zor.

neden diyeceksiniz meshur bir laf var turke imkansiz de otur seyret demisler.

bu isin asil cozumu bu doviz kurlari dusecek o urunun sifir fiyati cok inecek bu hirsizlarda calmaya usenicek.

onun haricinde allah hepimizin malini canini korusun.

Bir marka öyle bir sistem yapmýþ galiba öyle duydum ama tam emin deðilim. Giriþleri soketleri gruplar halinde deðiþiyormuþ. 100 araçta x soketi varsa diðer 100 araçta y soketi var gibi.

branda nasýl çözüm olacak ki ?
hýrsýz bu , çýkartýr cebinden çakýyý , bi kesik atar yine alýr. kaç saniyesini alacak bu iþlem.
branda çözüm deðil bana göre,çelik kasa çözüm olur ancak bunlara.

Ben saç ile birþeyler yapmaya çalýþacaðým eðer baþarýlý olursam forumda uygun bir alan varsa konusunu oraya açarým yada bir þekilde insanlara duyurmaya çalýþacaðým. En azýndan evinin önü müsait olanlar var ise apartman sakinlerinden izin alýp böyle birþey geliþtirebilir.

Ormanci
23-10-2019, 12:51
Þu cümle güzeldi;

"Ýnsanýný koruyamayan devlet, arabamýn led farýný mý koruyacak"...

aqustic
23-10-2019, 12:59
Bir farý bir hýrsýz ortalama kaç dakikada sökebiliyor?

DOHC
23-10-2019, 13:20
Sipariş uzerine calıp, internetten satıyorlar! - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/siparis-uzerine-calip-internetten-satiyorlar-5406672/)

hkkcn
23-10-2019, 13:40
allah kimseyi böyle bir durumda polise düþürmesin kesinlikle ilgilenmiyorlar , benim 3 4 sene önce eg civic'imi çaldý þerefsizler hatta forumdada konusunu açmýþtým , adam karakolda yedek anahtarýn varmý diyor yok dedim resmen beni suçladý karakolda.Dedimki dayý dalgamý geçiyon sen 95 model arabanýn ne yedek anahtarýndan bahsediyorsun sen ben niye çalayým arabamý kaskosumu var arabanýn da çalýp para almaya çalýþayým ... adamlar hiç ilgilenmiyor biz arabanýn hgs geçiþlerinden ne tarafa gittigini öðrendik hatta ve hatta kopruden geçerken adamlarýn giþede kapak gibi belli ollduðu resimleri bile varmýþ hgsden öðrendik ama bize vermediler o resmi , polise gidip diyorum abi bak böyle böyle resim varmýþ hiç miklemiyorlar tamam biz ilgileneceðiz deyip yolluyorlar. araya büyük baþ sokunca 4 günde bulundu arabam

OmerAkdemir
23-10-2019, 13:50
Þu cümle güzeldi;

"Ýnsanýný koruyamayan devlet, arabamýn led farýný mý koruyacak"...

Þimdi yanlýþ anlayanlar olur, herkese yetiþemezler evet doðrudur ( Koruma talep eden insan korunur da neyse.. ). Ama caydýrýcý hiçbirþey yok, adam güle oynaya giriyor içeri.. Nasýl olsa senin benim vergimle yaþýyor o.. neyse..

Dakika sürmüyor ki? Sokaðýma girip çýkmalarý 40 saniye, farý sökmeleri 20 saniye..

Sipariþ uzerine calýp, internetten satýyorlar! - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/siparis-uzerine-calip-internetten-satiyorlar-5406672/)

Doðrudur, nolucak ki.. Set baþý 1000 lira alsa, polis zaten kovalamýyor. 20sn 'de 1000 lira kazandýn demektir..

allah kimseyi böyle bir durumda polise düþürmesin kesinlikle ilgilenmiyorlar , benim 3 4 sene önce eg civic'imi çaldý þerefsizler hatta forumdada konusunu açmýþtým , adam karakolda yedek anahtarýn varmý diyor yok dedim resmen beni suçladý karakolda.Dedimki dayý dalgamý geçiyon sen 95 model arabanýn ne yedek anahtarýndan bahsediyorsun sen ben niye çalayým arabamý kaskosumu var arabanýn da çalýp para almaya çalýþayým ... adamlar hiç ilgilenmiyor biz arabanýn hgs geçiþlerinden ne tarafa gittigini öðrendik hatta ve hatta kopruden geçerken adamlarýn giþede kapak gibi belli ollduðu resimleri bile varmýþ hgsden öðrendik ama bize vermediler o resmi , polise gidip diyorum abi bak böyle böyle resim varmýþ hiç miklemiyorlar tamam biz ilgileneceðiz deyip yolluyorlar. araya büyük baþ sokunca 4 günde bulundu arabam

Geçmiþ olsun. Öyle vAllahi.. Tanýdýðýn polis veya çok nüfuslu bi akraban olmadýkça zor adaletin sana görünmesi..

sky clio
24-10-2019, 09:22

Evet iki gün önce söylemiþtim, Ankara'da BMW ve Mercedes araçlarýnýn jantlarýný çalýyorlar diye. 1 hafta öncede arkadaþýmýn Bmw 3 serisi aracýnýn jantlarý çaldýlar.
Dün arkadaþým sahibinden dolaþýrken kendi jantlarýný buluyor. Ýlandaki jant&lastik kendine ait olduðunu jantlardaki kaldýrým vuruðundan ve lastiklerin seri numaralarýndan anlýyor. Lastikleri 1 hafta önce almýþ ve elinde seri numaralarý varmýþ. Polise gidiyor, polis satan çýkmacýyý çaðýrýyor, çýkmacý aldýðý adamýn ismini cismini veriyor, hýrsýz tespit ediliyor. Hýrsýz olan arkadaþ araba parçacýsý ve arkadaþýmýn aracýndan 2 hafta önce yine bir mahalledeki lüks arabalarýn jantlarýný çalmýþ. Polis tutuklamýþ fakat savcý serbest býrakmýþ. Arkadaþýmýn jantýný almadan 2 gün öncede Mercedes CLA çalmýþ, çaldýðýný tespit etmiþler fakat yakalanmamýþ. Hatta o CLA bizim arkadaþýn jantlarý çalmýþlar.
Uzatmadan sonuca gelecek olursak, hýrsýzýn herþeyi belli olmasýna raðmen polis arkadaþýma bir þey yapamayýz sende çok fazla irdeleme zaten kaskodan alacaksýn demiþ.

_opeth
24-10-2019, 09:56
okudum ve içimden küfürler beddualar geçiriyorum...

DOHC
24-10-2019, 09:57
Evet iki gün önce söylemiþtim, Ankara'da BMW ve Mercedes araçlarýnýn jantlarýný çalýyorlar diye. 1 hafta öncede arkadaþýmýn Bmw 3 serisi aracýnýn jantlarý çaldýlar.
Dün arkadaþým sahibinden dolaþýrken kendi jantlarýný buluyor. Ýlandaki jant&lastik kendine ait olduðunu jantlardaki kaldýrým vuruðundan ve lastiklerin seri numaralarýndan anlýyor. Lastikleri 1 hafta önce almýþ ve elinde seri numaralarý varmýþ. Polise gidiyor, polis satan çýkmacýyý çaðýrýyor, çýkmacý aldýðý adamýn ismini cismini veriyor, hýrsýz tespit ediliyor. Hýrsýz olan arkadaþ araba parçacýsý ve arkadaþýmýn aracýndan 2 hafta önce yine bir mahalledeki lüks arabalarýn jantlarýný çalmýþ. Polis tutuklamýþ fakat savcý serbest býrakmýþ. Arkadaþýmýn jantýný almadan 2 gün öncede Mercedes CLA çalmýþ, çaldýðýný tespit etmiþler fakat yakalanmamýþ. Hatta o CLA bizim arkadaþýn jantlarý çalmýþlar.
Uzatmadan sonuca gelecek olursak, hýrsýzýn herþeyi belli olmasýna raðmen polis arkadaþýma bir þey yapamayýz sende çok fazla irdeleme zaten kaskodan alacaksýn demiþ.

Polisi de üzen bu nokta bence. Sen uðraþ, hýrsýzý yakala, belki silahý var canýný tehlikeye atarak yakala, belki adamý 3-4 sefer yakaladýn her seferinde savcý salýyorsa, ben de olsam uðraþmam muhtemelen, ne yalan söyleyim.
Bu hýrsýzlar ne söyleyip salýnýyor ki? Bilen var mý? Belki ilerde bize de gerekir :P .

brv
24-10-2019, 10:01

Tamda bu sebepten dolayý polisler yakalamak için çok uðraþmýyorlar,
Sabah yakala akþam serbest,
Poliside bezdiren bir durum.

BARR
24-10-2019, 10:03
Savcý neden serbest býrakýyor biri izah edebilir mi?

sky clio
24-10-2019, 10:41
Polisi de üzen bu nokta bence. Sen uðraþ, hýrsýzý yakala, belki silahý var canýný tehlikeye atarak yakala, belki adamý 3-4 sefer yakaladýn her seferinde savcý salýyorsa, ben de olsam uðraþmam muhtemelen, ne yalan söyleyim.
Bu hýrsýzlar ne söyleyip salýnýyor ki? Bilen var mý? Belki ilerde bize de gerekir :P .

Tamda bu sebepten dolayý polisler yakalamak için çok uðraþmýyorlar,
Sabah yakala akþam serbest,
Poliside bezdiren bir durum.

Hoþ bir durum deðil, polislerden serbest býrakýlma gerekçesi ile ilgili herhangi bilgi alamamýþlar.
Leonlar için farlara seri numarasý tarzýnda bir ibare yazdýralým konusu geçiyor.
Fakat çözüm deðil onu da yakýndan görmüþ olduk.

individual
24-10-2019, 12:42
seri numarasý farýn üstünde olsa çalan onu silmesi çok zor deðilki ?

hadi seri nosu silinmiþ far bulundu çalýntý olup olmadýðýný ispatlamak ve kimin bu far demek zor.

Dediðim gibi bu iþi çözüme kavuþturmak çok zor.

Polis (savcý) üstünde duracak bu bir çetenin iþi bir kaç baskýnla ve satan yerlere baskýn ile çözülür.

Eline çýkma leon farý gelen almaya korkar satmayada.

Çýkma far alýp satan'da kimlik fotokopisi alýcak bu farý bana bu getirdi yada bu aradan çýktý diye ispatlamasý gerekir.

ghibli06
24-10-2019, 13:50
bugün Ankara'da belki binlerce polislik çevirmeler var hemen her köþede, 15 temmuzda bu kadar sýký olsalar 1 tane adam kaçamazdý yurtdýþýna... babamýn mesleðinden dolayý ömrümü adalet ve emniyet camiasýnýn içinde geçirdim ama hele ki bu kadar organize yapýldýðý belli hýrsýzlýklara karþý tutumlarý ben çileden çýkartýyor, bu kadar mý aciziz yahu??? sokaklarda egsozlu filmli araba kovalayacaklarýna biraz da asýl iþlerine dönsünler artýk, geçenlerde haber vardý 100.000 yaya geçidine 2 þer polisli uygulama diye... yahu trafik bilinci oluþturmak ayrý ama 200.000 polisi ellerinde ceza tutanaðýyla yaya geçidine koymak kadar saçma bir þey var mý? polisimi bu kadar boþsa ver adli olaylara adam gibi... bir tane tutanak yaz içeri ver, biz takip ederizle iþ mi yürür?

_opeth
24-10-2019, 13:55
bugün Ankara'da belki binlerce polislik çevirmeler var hemen her köþede, 15 temmuzda bu kadar sýký olsalar 1 tane adam kaçamazdý yurtdýþýna... babamýn mesleðinden dolayý ömrümü adalet ve emniyet camiasýnýn içinde geçirdim ama hele ki bu kadar organize yapýldýðý belli hýrsýzlýklara karþý tutumlarý ben çileden çýkartýyor, bu kadar mý aciziz yahu??? sokaklarda egsozlu filmli araba kovalayacaklarýna biraz da asýl iþlerine dönsünler artýk, geçenlerde haber vardý 100.000 yaya geçidine 2 þer polisli uygulama diye... yahu trafik bilinci oluþturmak ayrý ama 200.000 polisi ellerinde ceza tutanaðýyla yaya geçidine koymak kadar saçma bir þey var mý? polisimi bu kadar boþsa ver adli olaylara adam gibi... bir tane tutanak yaz içeri ver, biz takip ederizle iþ mi yürür?

bütçenin içerisinde trafik cezasý eklendiði sürece olacak bunlar...

OmerAkdemir
25-10-2019, 09:17

Dün þöyle birþey öðrendim. Bir tanýdýðýmýz plakasý çalýnýp farklý bir araca takýlmýþ. Büyük ihtimalle far hýrsýzlýðý yapanlar bu plakalarý toplayýp kendi aracýna takýyor ve farlarý bir ara içinde tutuyor. Benim anlamadýðým ise þu; polis ekipleri plaka hýrsýzlýðý konularýný neden takip etmiyor. Sonuçta bu adam plaka çýkarmak için emniyete gidip bir plakalarýnýn çalýndýðýný söylemesi gerek. Polis ekipleri mobeselerden vs o gece o plakanýn nereden nereye gittiðinin takibini yapsa hepsi çözülür diye umuyorum ama dediðiniz gibi kimse uðraþmak istemiyor. Uydurmuþlar bir DENETÝMLÝ SERBESTLÝK adýnda hýrsýza tanýnan kolaylýðý, giren çýkýyor yatmadan. Bir dahaki sefer daha dikkatli oluyorlar ki yakalanmasýn..

okudum ve içimden küfürler beddualar geçiriyorum...

Yanlýþ anlaþýlmak istemem veya çakma kabadayýlýk yapmak istemem ama arabayý bulunduðum dairenin altýna çektim camdan direk çýktýðýmda görebiliyorum, camýn yanýnada bir silah býraktým. Artýk geldiklerinde hoþ þeyler yaþanmaz. Bir daha uðrarlarsa haberlere çýkarým büyük ihtimalle farlarýný çalmak isteyen hýrsýzlarý vurdu diye.

Gelen polis aynýsýný söyledi. Yakalasam nolacak ben yakalýyorum denetimli serbestlik diye býrakýyorlar dedi.

Ýlk defa suça karýþmýþ kiþilerde iyi halden dolayý denetimli serbestlik olarak býrakýyorlar diye biliyorum. Yanlýþta biliyor olabilirim..

seri numarasý farýn üstünde olsa çalan onu silmesi çok zor deðilki ?

hadi seri nosu silinmiþ far bulundu çalýntý olup olmadýðýný ispatlamak ve kimin bu far demek zor.

Dediðim gibi bu iþi çözüme kavuþturmak çok zor.

Polis (savcý) üstünde duracak bu bir çetenin iþi bir kaç baskýnla ve satan yerlere baskýn ile çözülür.

Eline çýkma leon farý gelen almaya korkar satmayada.

Çýkma far alýp satan'da kimlik fotokopisi alýcak bu farý bana bu getirdi yada bu aradan çýktý diye ispatlamasý gerekir.

Þimdi alacaðým farlarýn her yerine silenecek veya silinmeyecek isim yazacaðým yada bir plaka yazacaðým. Satýlýrken sýkýntý çýkarýr mý evet çýkarýr ama çalýnmamasý için yapacak tek önlemim bu. Dün gittim çýkmacýya, bana hurdacýdan aldým bunlarý diye bir farlar gösterdi neredeyse tüm vag grubuna ait farlar var elinde. Adamýn elinde daha Türkiye'de satýþa çýkmamýþ leon dedi sanýrsam ona ait far bile vardý yurtdýþýndan geldiðini söyledi..

Uðradýðým dükkanda 6binlira fiyat aldým daha sonra bir deposuna gitti geldi 4bin lira fiyat verdi. Farklý bir kiþiyi aradým dedim böyle böyle bir fiyat verdiler haberin olsun diye 3750'ye býrakayým sana farlarý dedi. Gidip 3500'e almayý planlýyorum çünkü yapabilecek hiçbirþeyim yok. Keþke servisteki fiyatlar uygun olsada bu kiþilere gitmesek..

Abi ben iþini doðru yapan her polise saygýmý gösteririm severim. Allah hiçbirinin ayaðýna taþ deðmesine izin vermesin ama gittiðim kararkolda elinde ova aðasý gibi tesbih sallayýp gezen polis memuru gördüm ve karakolun içinde. Yahu kimse demiyor mu kardeþim sen napýyorsun diye.. Biri geldi amir saat 5 gibi üzerini giydi ilçe emniyette iþi varmýþ adam 1 saat boyunca karakolda araba aradý biri beni býraksýn diye. Yahu bin metroya git. Hemen kapýsýnda zaten. Dediðin gibi abi bu iþe düzenleme gelmediði sürece hiçbirþey olmaz.. ÝnþAllah bir an önce bu durum düzeltilir.. Küllüðün içinde neden su yok diye ceza yedi akrabam bunu yazan adam organize bir suça müdahale etmiyor, ne diyelim inþAllah baþkalarýnýn caný yanmadan çözülür bu iþ..

individual
25-10-2019, 11:02
OmerAkdemir Ýþte asýl çözümü sen söyledin servisdeki fiyatlar böyle olmasa.

bu iþin asýl çözümü sýfýr parça fiyatlarýnýn inmesi oda doviz'in düþmesi ile olucak.

OmerAkdemir
25-10-2019, 12:09
OmerAkdemir Ýþte asýl çözümü sen söyledin servisdeki fiyatlar böyle olmasa.

bu iþin asýl çözümü sýfýr parça fiyatlarýnýn inmesi oda doviz'in düþmesi ile olucak.

Az önce bostancý sanayiden aldým parçalarý, salak ayaðýna yatýyorlar, sanki hiç duymamýþlar hiç bilmiyorlarmýþ gibi :)

Eray
25-10-2019, 12:43
Az önce bostancý sanayiden aldým parçalarý, salak ayaðýna yatýyorlar, sanki hiç duymamýþlar hiç bilmiyorlarmýþ gibi :)

Kaça aldýn hocam parçalarý. Ýnþallah kimseye gerek olmaz ama fiyatlar aklýmýzda bulunsun bari :)

OmerAkdemir
25-10-2019, 19:52
Kaça aldýn hocam parçalarý. Ýnþallah kimseye gerek olmaz ama fiyatlar aklýmýzda bulunsun bari :)

3750'ye beyinler dahil satýn aldým setini. 200 ₺ tane far brakettine dediler ama almadým onu daha uyguna varmýþ eve geldiðimde baktým. Varsa bildiðiniz uyguna alabileceðim bir yer beklerim.

Eray
25-10-2019, 22:33
3750'ye beyinler dahil satýn aldým setini. 200 ₺ tane far brakettine dediler ama almadým onu daha uyguna varmýþ eve geldiðimde baktým. Varsa bildiðiniz uyguna alabileceðim bir yer beklerim.

Tamponda hasar yokmu hocam senin yada tamir ettirip mi taktýracaksýn

OmerAkdemir
26-10-2019, 09:06
Tamponda hasar yokmu hocam senin yada tamir ettirip mi taktýracaksýn

https://i.hizliresim.com/kMak27.jpg

Benim tamponun ayaklarý kýrýk ve panjurum kýrýlmýþ. Komple bu þekilde indirmiþler tamponu. Bugün kartal sanayiye geçicem bir arkadaþýmýn yanýna bakalým ne yapabiliriz diye.

Alpii
28-10-2019, 10:38
Geçmiþ olsun, ilginç bi durum...

--F1'deki Ferrari pit ekibinden daha hýzlýlar belli ki...

onurc
28-10-2019, 10:52
ýnsanýn ýcý acýyor, vicdansýz herifler , þu manzaraya bak ya.

Valla cok büyük geçmiþ olsun yazýk günah :(

ontheair
31-10-2019, 11:52
Zamanýn birinde Zeki Triko'nun sahibi Zeki Baþeskioðlu'nun röportajýnda Bulgaristan'a yaptýðý bir yolculuðu anlatmýþtý. O E21 kullanýyormuþ. Bulgaristan'da bir benzincide duruyor. Arabanýn baþýna geldiðinde iki eleman "biz bu arabayý çalmaya karar verdik artýk araba bizim" diyorlar. Eðer arabayý isterse parasýný verip alabileceðini de söylüyorlar. Sonumuz buna doðru gidiyor. Yakýnda kapýyý çalýp "abi biz senin farlarý beðendik, 2 lira ateþle çalmayalým" falan diyecekler.

_opeth
01-11-2019, 08:29
bir video varmýþ 11sn'de farý söküyorlarmýþ

onn_dear
01-11-2019, 09:14
Zamanýn birinde Zeki Triko'nun sahibi Zeki Baþeskioðlu'nun röportajýnda Bulgaristan'a yaptýðý bir yolculuðu anlatmýþtý. O E21 kullanýyormuþ. Bulgaristan'da bir benzincide duruyor. Arabanýn baþýna geldiðinde iki eleman "biz bu arabayý çalmaya karar verdik artýk araba bizim" diyorlar. Eðer arabayý isterse parasýný verip alabileceðini de söylüyorlar. Sonumuz buna doðru gidiyor. Yakýnda kapýyý çalýp "abi biz senin farlarý beðendik, 2 lira ateþle çalmayalým" falan diyecekler.

Kolluk kuvvetleri müdahale etmez ise zaten bireysel olarak çözüm bulmak zorunda kalacak insanlar. Kolluk kuvvetleri olaydan sonra gelip kasko var mi diye sormalari kadar saçma bir þey yok. Varsa hiç uðraþmayacak yani. Olur da görürsen g.tlerini mermi dolduracaksýn býrakacaksýn bunlarý.

mrtngn
20-11-2019, 10:21
Yeni civic’lerin led farlarýnada dadanmýþ durumdalar.

Bursada 1 hafta içinde 3. Civic farý patlattýlar. Sahibi olanlar dikkat etsin

_opeth
20-11-2019, 10:30
hadi ya. genelde japon grubu zordur benim farda tampon altýnda 3 tane vida 2 tane üstte iki de geçme yeri var.

ontheair
20-11-2019, 10:51
hadi ya. genelde japon grubu zordur benim farda tampon altýnda 3 tane vida 2 tane üstte iki de geçme yeri var.
Adamýn umrunda mý? Kopartýyordur. Fara zarar gelmesin yeter.

mrtngn
20-11-2019, 10:59
Yeni civic’lerin led farlarýnada dadanmýþ durumdalar.

Bursada 1 hafta içinde 3. Civic farý patlattýlar. Sahibi olanlar dikkat etsin
https://i.imgyukle.com/2019/11/20/RrBJXN.jpg

_opeth
20-11-2019, 11:48
leonlara göre zor olmuþ gibi sanki.

neyse egonomi pek bi iyi

DOHC
20-11-2019, 12:01
https://i.imgyukle.com/2019/11/20/RrBJXN.jpg

Resme gore bu arabada baska sikinti var sanki. Hem onu carpmis hem yanmis islenmis gibi

Anýl E.
20-11-2019, 12:02
Resme gore bu arabada baska sikinti var sanki. Hem onu carpmis hem yanmis islenmis gibi

parmak izi alýnmýþ gibi duruyor,benim aklýma o geldi

mrtngn
20-11-2019, 12:34

Siyahlýklar parmak izi..

Arka tamponuda yýrtmýþlar stoplar için fakat yarým kalmýþ, artýk biri mi geldi biri mi gördü ne olduysa býrakmýþlar öylece

driver_can
20-11-2019, 12:36
Az önce atv kanalýnda gösteriyordu yine þirintepe kaðýthanede leonun 2 farýný çalmýþlar.Bi çökertemediler þu yapanlarý.

VETTE
21-11-2019, 08:02
Herkese büyük geçmiþ olsun.
Bir zamanlar da uno hýrsýzlarý vardý kabus gibi.
Direði kýrýlmayan uno yok gibiydi.

ontheair
15-12-2019, 10:29
i30'lara da dadanmýþlar galiba
Hırsızlar saniyeler icerisinde farları caldılar - Haberler (https://www.haberler.com/far-hirsizlari-otomobil-sahiplerinin-korkulu-12719694-haberi/)

_opeth
16-12-2019, 07:14
i30'lara da dadanmýþlar galiba
Hýrsýzlar saniyeler icerisinde farlarý caldýlar - Haberler (https://www.haberler.com/far-hirsizlari-otomobil-sahiplerinin-korkulu-12719694-haberi/)

lancer'da gördüm.

_opeth
16-12-2019, 07:16
Geçen Sarýyer'de de bmw'lerin nbtlerini, hayalet ekranlarýný çalmýþlar.

picasso
16-12-2019, 10:53
bizim burda da dýþtan takma motorlarý çalmaya baþladýlar. 5-10 hp arasý kucakla götür ve en kolay paraya çevrilen þey.

enes_srb
16-12-2019, 15:05
Arabayi kendi otoparkima sokucam biri parkediyor giremiyorum arada adami bulasin . bu kansizlar yuzunden sokaga da cekemiyorum gidip otele birakiyorum hem otopark hem taksi parasi veriyorum arabadan soguttular

ontheair
16-12-2019, 19:29
Geçen Sarýyer'de de bmw'lerin nbtlerini, hayalet ekranlarýný çalmýþlar.
Bir arkadaþýmýn F30'una 1 ayda iki kere girdiler. Önce Ataköy'de sonra Yeþilköy'de. Polisin de bir þey yaptýðý yok.

Onurkk06
16-12-2019, 20:54
Bu bekçiler ilk baþta Bi çýktýlar falan 2 3 aydýr bidaha göremedik nooldu acaba

gurkanerkan
16-12-2019, 21:06
Facebookta çýkma far ilanlarý görüyorum. Farý çalýnan varsa özelden dükkan ismi yazabilirim.

ENGean
16-12-2019, 22:32
Bu bekçiler ilk baþta Bi çýktýlar falan 2 3 aydýr bidaha göremedik nooldu acaba

Bekçi olsa nolcakki, adamlar istediði kadar devriye atsýn.
Hýrsýzlar 10-12 sn leonun farlarýný söküyorlar, motorla kacýyorlar. Sokagýn basýnda bekcý görse hýrsýzlýk yapýldýgý koþana kadar adamlar motora atlayýp kacýyor.
Birde bir mahallede ortalama 25-30sokak var. O kdr sokaga ortalama 6 veya 8 bekcý görevlendiriyolar.
Açýkcasý bekcilerin yapabilceði pek bþey yok.

_opeth
16-12-2019, 23:09
soðuðu gördü mü bekçiler arazi oldu. Her akþam görev baþýnda görüyorum Maltepe Kaymakamlýðý önünde

DOHC
18-02-2020, 12:56
Milyonluk vurgun… Yakayı ele verdiler - Guncel haberler (https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/milyonluk-vurgun-yakayi-ele-verdiler-5631985/)

ENGean
18-02-2020, 13:54
Ýnþ devamý gelmez, 1 i kadýn 16 kiþi yakalanmýþ.
80 adet far ve 12 motorskletle beraber

onurc
18-02-2020, 13:59
oha , içim sýzladý resmen yazýktýr , nasýl kýrýp söküyorlar.
yakalanmalarýna cok sevýndým, tabi sonrasý ne kadar ceza yiyecekler acaba ?

_opeth
18-02-2020, 14:07
Flaş gelişme! İstanbul'daki arac sahiplerinin korkulu ruyası olmuşlardı... - Son Dakika Haberler (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/luks-otomobillerin-farlarini-calan-cete-yakalandi-41449853)

þükür kavuþturana

KÖROÐLU
18-02-2020, 14:45
80 hýrsýzlýkta 2 far çalsalar 160 far yapar.

2.5 miyona 160 far almak için farýn tanesinin 15625 TL olmasý lazým, bu farlar bu kadar pahalý mý ?

Yani çifti 30 bin + mý ?

Ormanci
18-02-2020, 14:48

2.5 miyona 160 far almak için farýn tanesinin 15625 TL olmasý lazým, bu farlar bu kadar pahalý mý ?

Yani çifti 30 bin + mý ?

10.000 gibi bir rakam söyleniyordu ama çifti mi teki mi bilemiyorum.

KÖROÐLU
18-02-2020, 14:51
10.000 gibi bir rakam söyleniyordu ama çifti mi teki mi bilemiyorum.

haberin sonu çok ironik, kendi farýný gidip çýkmacý dan para verip alýyorsun, üstüne bir de tampon alýyorsun.

Serviste 10+ artýk her neyse satýlan farý 5 liraya alýnca bir de allah razý olsun diyorsun :D

Nasýl bir ülke olduk biz vallahi enteresan, yolda yürürken donu alacaklar artýk.

burak1533
18-02-2020, 14:52

Yani çifti 30 bin + mý ?

sadece leon deðil cayenne farlarýda var cayenne farý çifti 50k diye biliyorum.

TarikS
18-02-2020, 14:56

Yani çifti 30 bin + mý ?

Þüphelilerin evlerinde yapýlan aramada piyasa deðeri toplam 2,5 milyon lira olan 80 adet çalýntý otomobil farý ile bir pompalý tüfek bulundu.

Haberde piyasa deðeri 2.5 milyon olan 80 adet far ve 12 motosiklet falan diyor
yarýsý cayenne panamera olsa falan fiþman olsa belkiT

"haberci þiþirmesi" bence :D

CloudGrey
18-02-2020, 15:04
o deðil bundan 2 yýl sonra 20K trameri olan her leona taklalýda olsa , "far hýrsýzlýðýndan" dolayý tramerli diyecekler.

DOHC
18-02-2020, 15:08
Bir arkadaþ ilk sayfalarda tek leon farý 8000 TL yazmýþ, 2 tanesi 16000, iþçilik, hasar gören soket, far ayaðý yuvasý, tampon, tampon boyasý falan katarsan 20000 TL'yi geçer bence sadece leon.
Cayenne falan 50000 diyelim.
Ortalama far çiftine 35000 ( (20000+50000) / 2) dersek, 35000 x 80 çift eder 2.800.000 TL eder sýfýrlarý................

onurc
18-02-2020, 15:08
o deðil bundan 2 yýl sonra 20K trameri olan her leona taklalýda olsa , "far hýrsýzlýðýndan" dolayý tramerli diyecekler.

x býr spor otomobile niyetlendik, bizim evin oralarda ( levent, özdilek avm arkasý ,gültepe diyeyim artýk ) farlarý çalýnmýþ.
bir fatura listesi var akýllara zarar gerçekten,o kadar çok parçayý kýrýyorlarki çalarken demek ki , yanlýþ hatýrlamýyorsam tramer 20 25 bin arasý birþeydi. tamponda dahildi buna sanýrým tam hatýrlayamadým

DOHC
18-02-2020, 15:09

O zaman SMS masrafýna üþenmeyip, deðiþen parça raporu isteyecen veya far üretim tarihine bakacan etiketi duruyorsa.............. :)

Ormanci
18-02-2020, 15:17
x býr spor otomobile niyetlendik, bizim evin oralarda ( levent, özdilek avm arkasý ,gültepe diyeyim artýk ) farlarý çalýnmýþ.
bir fatura listesi var akýllara zarar gerçekten,o kadar çok parçayý kýrýyorlarki çalarken demek ki , yanlýþ hatýrlamýyorsam tramer 20 25 bin arasý birþeydi. tamponda dahildi buna sanýrým tam hatýrlayamadým

Onlarýn bir çoðunu da "yetkili" servis yazýyor, daha çok parça geçirelim hesabý. Nasýl olsa kasko ödüyor, kimseye giren çýkan yok...

Eray
18-02-2020, 15:47
Leon far çalýnmasý vakalarýnda yetkili servisler ortalama 22-24 bin civarý fatura çýkarmýþlardý yanlýþ hatýrlamýyorsam. Leon gruplarýnda baþýna gelenler öyle söylüyordu. Gördüðümüz duyduðumuz yüzlerce arabanýn baþýna geldi bu iþ çok geç bile oldu bu yakalanma iþi. Umarým devamý gelmez

CloudGrey
18-02-2020, 15:49
dün bjkde önümde bi tane plakasýz renault trafik minibüse bulduklarý martýlarý (elektrikli scoter) atýyorlardý.

yani hýrsýzlýkta o herhalde :D

bugün haberlere bakýmdýmda görmedim hiç

onurc
18-02-2020, 15:57
dün bjkde önümde bi tane plakasýz renault trafik minibüse bulduklarý martýlarý (elektrikli scoter) atýyorlardý.

onu nasýl beceriyorlar , genelde direklere kitli oluyor hep, kilidimi kesiyorlar napýyorlar.Kilitlerde bayaðý saglam gorunuyordu aslýnda :D

CloudGrey
18-02-2020, 16:02
onu nasýl beceriyorlar , genelde direklere kitli oluyor hep, kilidimi kesiyorlar napýyorlar.Kilitlerde bayaðý saglam gorunuyordu aslýnda :D

çözemedim ama adamýn söküp araca atmasý 5 saniye sürmüyordu.
belki alýp þarjza götürüyolardý , ben sadece minibüs plakasýz diye aha dedim çalýyorlar :D

onurc
18-02-2020, 16:13
çözemedim ama adamýn söküp araca atmasý 5 saniye sürmüyordu.
belki alýp þarjza götürüyolardý , ben sadece minibüs plakasýz diye aha dedim çalýyorlar :D

demek ki bi minibüs alýp plakayý söküp tüm martýlarý toplasak , hiç dikkat çekmeyiz :D mantýklý

þaka bi yana o da hýrsýzlýktýr kesin :D

DKB34
18-02-2020, 16:35

gri renk trafic ise þarja götürüyor. bende denk geldim fulyada.

CloudGrey
18-02-2020, 16:43
gri renk trafic ise þarja götürüyor. bende denk geldim fulyada.

beyazdý ama kirden gri gibiydi.
arkasý full camsýzdýr.
bide arka sol bagaj kapaðýna tozun üstüne kalp çizilmiþti :D

bencede þarjdýr, çünkü acaip kolay söküyordu direklerden

By_Carizma
18-02-2020, 16:48
https://instagram.fist7-2.fna.fbcdn.net/v/t51.2885-15/e35/85189644_497777967586932_7806272635270577725_n.jpg ?_nc_ht=instagram.fist7-2.fna.fbcdn.net&_nc_cat=100&_nc_ohc=r4a4faX8VaAAX8eId0o&oh=7b57503980576cfb18ee1f1a2a4e4e93&oe=5EC77AF4

böyle bir haber denk geldi bugün

DOHC
18-02-2020, 18:48
https://instagram.fist7-2.fna.fbcdn.net/v/t51.2885-15/e35/85189644_497777967586932_7806272635270577725_n.jpg ?_nc_ht=instagram.fist7-2.fna.fbcdn.net&_nc_cat=100&_nc_ohc=r4a4faX8VaAAX8eId0o&oh=7b57503980576cfb18ee1f1a2a4e4e93&oe=5EC77AF4

böyle bir haber denk geldi bugün

Çoktan paylaþýldý...........