Orijinalini görmek için tıklayınız : Macbook nedir ? ne değildir ? tavsiye,yorum
phoenixs
29-10-2019, 17:23
Merhaba TEch ailesi.
yıllardır evde laptop kullanıyorum farkettim ki günlük internete girme ve arada bir de torrentten film indirme harici hiçbir işlem yapmıyorum.
Elimdeki laptop u sattığımda 2000 TL para ediyor ve satılmak üzere macbook almak istiyorum fakat mac kültürü biraz farklı pil dolum sayısı mantığı var birde pro,air gibi modelleri var
2000-2500 bandına macbook almaya değer mi ?
alınsa hangi modeli alınmalı ?
benim için batarya önemli değil zaten şarj takılı kullanıyorum.
iyi günler.
O rakama alacagin macbooklar windowslara oranla daha yorgun olur. Mac ne kadar sorunsuz olsa da 3000 lira bandinda windows tavsiye ederim.
CloudGrey
29-10-2019, 18:55
2005te macbook almıştım aha aynen böyle bir gazla, 2015te birine verdim.
10 yıl boyunca hiç birişime yaramadı :D
he pardon yaradı, pcde oyun oynarken onla youtube'dan müzik dinliyordum.
(pcde arkada youtube çalıştırıp oyunu kastırmasın diye)
hiçbir artısını görmedim...
gereksiz..
kunteper
29-10-2019, 20:32
Sizin kullaniminiza anlattiginiz kadariyla AIR modelleri daha uygun olacaktir. Ama suanki bilgisayarinizdan memnunsaniz satip 2.el macbooka gecmek cok mantikli olmayabilir ozellikle macos ta ihtiyaciniz ya da macosda daha iyi calisan bir uygulama kullanmayacaksaniz. Ben isim geregi kullandigim programlarda karsilastirma yaptigimda macos daha hizli ve sorunsuz calisiyor.
Laptop dışarı çıkmıyorsa, benim gibi hep ev kullanımı ise, mümkün olan en büyük ekranlı windows laptopu tercih ederdim ben. Zira ben öyle yaptım :).
phoenixs
29-10-2019, 21:32
işyerimde gaming masaüstü var akşam eve gelince günlük işleri takip ediyorum.Sadece bende ki bir heves mac başka birşey değil.Yoksa gtx1050 ekran kartlı 2. el bi laptop almayı planlıyorum mac almayacaksam.
Bende Macbook alıcam
Alma amacım starbuck ikonum eksik
Saat kulaklık telefon ok macbook yok
Tamamlamazsam bir gözüm açık giderim şu dünyadan
Bir de takım elbise çekicem bakalım ne olacak bu tiriplerle hahahahh
kunteper
29-10-2019, 23:15
işyerimde gaming masaüstü var akşam eve gelince günlük işleri takip ediyorum.Sadece bende ki bir heves mac başka birşey değil.Yoksa gtx1050 ekran kartlı 2. el bi laptop almayı planlıyorum mac almayacaksam.
Processor Benchmarks
- Geekbench Browser (https://browser.geekbench.com/processor-benchmarks)
Buradan bir bakin, cpu durumlari nasil? suan kullandiginiz cpu ile aklinizdaki cpu modelleri arasindaki fark nasil ? Ama bence almayin madem evdesiniz, gerek yok.Alacaksaniz da 1 ay piyasa takibi yapin, ona gore piyasayi anlayip, duzgun fiyatli gorunce alin. Onun harici cidden lazim degil size belli ki, ama alirsaniz da bence pisman olmazsiniz. Sarj vs guzel gidiyor. \
Bende Macbook alıcam
Alma amacım starbuck ikonum eksik
Saat kulaklık telefon ok macbook yok
Tamamlamazsam bir gözüm açık giderim şu dünyadan
Bir de takım elbise çekicem bakalım ne olacak bu tiriplerle hahahahh
instagramdan takipteyim, apple guzeldir, rabbit iyidir :D
Processor Benchmarks
- Geekbench Browser (https://browser.geekbench.com/processor-benchmarks)
Buradan bir bakin, cpu durumlari nasil? suan kullandiginiz cpu ile aklinizdaki cpu modelleri arasindaki fark nasil ? Ama bence almayin madem evdesiniz, gerek yok.Alacaksaniz da 1 ay piyasa takibi yapin, ona gore piyasayi anlayip, duzgun fiyatli gorunce alin. Onun harici cidden lazim degil size belli ki, ama alirsaniz da bence pisman olmazsiniz. Sarj vs guzel gidiyor. \
instagramdan takipteyim, apple guzeldir, rabbit iyidir :D
Rabbit dışında paylaşamadıklarım special şeylerde var bilesin istedim
Hahahaha
Macbook i5 8gb retina arıyorum bende ciddi ciddi bu arada
Hem macbook pro hemde windows laptop kullanıyorum. Gündelik kullanımda bile mac oldukça keyifli seri ama kesinlikle gerek yok. Yarı fiyatına güncel bi windows laptop alın bence.
Sıfır fiyatlar üzerinden konuşuyorum.
AlwaysFast
30-10-2019, 09:09
yazılım öğreneceğim diye macpro aldım geçen sene. En uygun amazondaydı. Yazılım için olmazsa olmaz gerçekten.
Normal kullanımda da kibarlığı, kalitesi vs. çok güzel. Fiyatı da ona göre iyi işte. Diğer yandan alıp satmak istesen gerçekten piyasası var. Ben en iyi laptoplarımı bile ya satamadım ya da komik rakamlara sattım.
2005te macbook almıştım aha aynen böyle bir gazla, 2015te birine verdim.
10 yıl boyunca hiç birişime yaramadı :D
he pardon yaradı, pcde oyun oynarken onla youtube'dan müzik dinliyordum.
(pcde arkada youtube çalıştırıp oyunu kastırmasın diye)
hiçbir artısını görmedim...
gereksiz..
bence apple karşı bir garezin var :D
Ben de bu zamana kadar hep windows kullandım fakat ara ara da olsa mac kullanmaya fırsatım oluyor.
İşletim sistemi, akıcılığı windows dan üstün olduğunu kabul edelim.
'13 model bir macbook şu an 13 model bir laptop a göre daha hızlı ve işlevsel bir şekilde çalıştığını da kabul edelim.
Ne istediğin önemli, almak için alıyorsun başka.
Konu sahibine gelince;
o civarlarda alacağın mabook '12 ya da '13 yılına ait olacağı için max 1-2 sene performanslı kullanırsın. Bir sene daha artabilir SSD disk takarsan.
Fakat bu aletin temizini bulmak biraz zor.
Önemli etmen konu, şarj döngüsüne bakman gerekli.
Mac dizustu bilgisayarlarda pil dongusu sayısını belirleme - Apple Destek (https://support.apple.com/tr-tr/HT201585)
Mac'in stabilite avantajı veya işletim sistemi avantajı olan bir mesleki kullanım yapmıyorsanız, çok zaruri değil.
Grafik tasarım, video edit, kodlama vb. bir işiniz var ise zaten fazlasıyla işinize yarar. Ben iş yerimde 27'' Retina 5K i7'li İmac kullanıyorum, yanında Dell Precision Tower 5820. Evde ise Macbook Air var 13'' yetiyor.
Ne yapacağınızla alakalı tamamen. Yoksa webde gezeyim, office programlarında arası işimi yapayım gibi bir durum varsa o kadar para verdikten sonra size bişey katmaz.
dasemert
30-10-2019, 19:24
Normalde monster kullanıyordum ancak sürekli seyahat ettiğimden dolayı yanımda rahat taşırım diye macbook air almıştım geçen yıl 3.5k gibi bir fiyata teknosa dan.Şimdi monster ı nadiren açıyorum canım oyun oynamak isterse.Autocad,photoshop ve office gibi programları kullanıyorum ihtiyacımı karşılıyor,bataryası uzun süre dayanıyor.Hafifliği ve taşınabilirliği gayet memnunum işimi görüyor.
Ama normalde memnun olduğunuz bir bilgisayarınız varsa onu satıp üstüne ekleyip 2.el almak gereksiz macera olur bence evde normal kullanım içinse.
melihyilmaz
30-10-2019, 21:54
Merhaba TEch ailesi.
yıllardır evde laptop kullanıyorum farkettim ki günlük internete girme ve arada bir de torrentten film indirme harici hiçbir işlem yapmıyorum.
Elimdeki laptop u sattığımda 2000 TL para ediyor ve satılmak üzere macbook almak istiyorum fakat mac kültürü biraz farklı pil dolum sayısı mantığı var birde pro,air gibi modelleri var
2000-2500 bandına macbook almaya değer mi ?
alınsa hangi modeli alınmalı ?
benim için batarya önemli değil zaten şarj takılı kullanıyorum.
iyi günler.
al bitane ipad air 3 bak keyfine macbook a bile gerek yok günlük kullanımda seni hayli hayli memnun eder.
SinanAdalı
30-10-2019, 22:43
Konusu açılmışken.. Nişanlım grafiker ve freelance iş teklifleri sebebiyle kendisine apple bilgisayar almak istiyoruz. Kullandığı programları zorlamayacak hangi özellikte ya da modelde bilgisayar almalıyız ? Limit 4k olacaktır.
Konusu açılmışken.. Nişanlım grafiker ve freelance iş teklifleri sebebiyle kendisine apple bilgisayar almak istiyoruz. Kullandığı programları zorlamayacak hangi özellikte ya da modelde bilgisayar almalıyız ? Limit 4k olacaktır.
İ5 ve üzeri, 8GB min ram'i olan, HDD olarak SSD kullanan herhangi bir modeli alabilirsiniz. Eve alacaksanız 21.5 Imacler iş görür.
phoenixs
31-10-2019, 09:54
al bitane ipad air 3 bak keyfine macbook a bile gerek yok günlük kullanımda seni hayli hayli memnun eder.
İPad Pro 9.7 var da oyun oynuyoruz mlbb yada pubg birde e ticaret le uğraştığım için mobil uygulamalar işimi görmüyor
SinanAdalı
31-10-2019, 12:08
İ5 ve üzeri, 8GB min ram'i olan, HDD olarak SSD kullanan herhangi bir modeli alabilirsiniz. Eve alacaksanız 21.5 Imacler iş görür.
teşekkürler baran
Carmageddon
31-10-2019, 12:28
3 yıldır Air kullanıyorum. i5 4gb ram, 128gb ssd modeli. Tek sıkıntı bazı mesleki programları çalıştırmaması. Bir de pc kullanıyorum mecburen. Macten sonra pcye geçince moralim bozuluyor. :)
Eğer sadece günlük işler için kullanacaksan SSDli herhangi bir pc de işini rahatça görecektir. Ama illa mac deneyimleyim dersen de SSDli Air tavsiye ederim. Pil döngüsü 1000 gibi bitiyor diye biliyorum alırken buna bakabilirsin. Ekran görüntü kalitesine çok dikkat ediyorsan retina almalısın. Onun haricinde elbette akıcılığıyla, sessizliğiyle, trackpad ve klavye kalitesiyle zaten çok hoşuna gidecektir. Benim için cihazın tasarımıda çok önemli ki Air serisi yenisiyle eskisiyle bence en iyisi.
Elma ışığı yanan i5 ssd li 8gb ram li bir de retinalı birşey bulursam
Air yada pro bende alıcam
Etrafında döngüsü taksi km si gibi uçmamış varsa özelden yazsın
Carmageddon
31-10-2019, 12:45
Elma ışığı yanan i5 ssd li 8gb ram li bir de retinalı birşey bulursam
Air yada pro bende alıcam
Etrafında döngüsü taksi km si gibi uçmamış varsa özelden yazsın
Işık paket olanlar daha çok tercih ediliyor zaten. Yenilerde USB girişi olmaması can sıkıyor. :)
Bir de oyun falan oynuyorsanız 128gb kesinlikle yetmez.
Işık paket olanlar daha çok tercih ediliyor zaten. Yenilerde USB girişi olmaması can sıkıyor. :)
Macbookta ne oyun oynayacaksınız :D 128 günlük kullanım için bile yetersiz artık. Dosya saklamam sadece sörf yaparım diyenler için ideal.
Bir tane excel tablosu açık olacak
Bir de mail açık olacak
Aralarda geçiş yapacağım
Masada aksesuar olacak
Gigolaytları önemli değil ssd olsun ama
Işık farz olmazsa olmaz yenilerde ışık yok beş para etmez
Hahahah
Mac'imiz orjinal ışık paket olup tayvan malı sonradan takılan ışık paketler ile kıyaslamayınız.
Pil döngüsü orjinaldir, geri çekilmiş kayıtsız ürünler ile bir tutmayın.
Bayi çıkışlı
http://www.majorgeeks.com/news/file/9344_update.jpg
aklıma bu geliyor hep
Carmageddon
31-10-2019, 14:40
Macbookta ne oyun oynayacaksınız :D 128 günlük kullanım için bile yetersiz artık. Dosya saklamam sadece sörf yaparım diyenler için ideal.
Eski oyunlar yokta yenilerini steamden indirip oynuyor benim arkadaşlar. :)
Bu arada ben de birkaç program yüklü sadece ona rağmen yer kalmamış. 128 her türlü yetersiz dediğiniz gibi. :)
2011 de macbook pro aldım, hala aynı hız ve performansta devam ediyor.
Aynı yıl aldığım HP laptop ise ağlıyor artık "bende iş bitti hala anlamsızca ısrar ediyorsun anlasana artık" diye..
Macbook elma logosundan ibaret değildir. Windows la geçen yıllarıma acıyorum.