PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon Parlaması Yardım :)

MOVISTAR
29-10-2019, 21:44
Herkese merhaba ,

2016 model Qashqai araca sahibim ve aracımda 50 bin kilometre'nin getirdiği kirden ötürü direksiyon parlaması var. Kendi imkanlarımla bunu yok etmek istiyorum.Biraz araştırma yaptım fakat hem direksiyon parlamasını geçirecek hemde genel iç temizlik olarak kullanabileceğim bir ürün bulamadım. Hem çok pahalı olmayan hemde belirttiğim özelliklere sahip bir ürün önerisinde bulunursanız sevinirim.

İyi forumlar :)

ruudvan
29-10-2019, 22:38
aspirin. bimde mevcut

Gearbox
29-10-2019, 23:21
Koch Chemie Pol Star kullanabilirsiniz.

alper_pug
30-10-2019, 09:09
F30 m direksiyonla başım belada bu konuda. Hangi ürünü almak uygulamak gerekir acaba?

immortalboss
30-10-2019, 18:33
Ben de Koch chemie derim. Hem temizler hem de ph nötr olduğu için zarar vermez. Doblo'da ıslak mendille silme sonucu direksiyon derisini biraz üzmüştük.

FreeCaptiv3
30-10-2019, 20:44
Koch Chemie Pol Star +1

Shirb13
31-10-2019, 10:36
Arkadaşım aspirin ile birlikte, sihirli sünger diye bir ürün var ikisini birlikte uygulayabilirsin. Çok etkili olur. Ancak sihirli süngeri çok bastırma ve çok sürme çünkü aşınıdırıcı bir ürün.

ek olarak fırça ile yandaki karışımı uygulayabilirsin koch chemie pol star (1 kapak) + ersağ yağ çözücü (1 kapak) + 1 su bardağı suyu karıştırarak fırça ile uygularsanda çok güzel sonuç alırsın. ürünlerin ikiside ph nötr ve ersağ bitkisel ve yağ çözme özelliği çok yüksek. ersağ yerine yarım kapak kenotek apc de kullanabilirsin. (gerçi apc olduktan sonra marka çok farkmaz)

ben aracıma genelde bu karışımı uyguluyorum ve direksiyon hem geç kirleniyor hemde uyguladığımda sanki bayiden yeni almışım gibi oluyor.

MOVISTAR
02-11-2019, 21:29
aspirin. bimde mevcut

Ben de Koch chemie derim. Hem temizler hem de ph nötr olduğu için zarar vermez. Doblo'da ıslak mendille silme sonucu direksiyon derisini biraz üzmüştük.

Koch Chemie Pol Star +1

Arkadaşım aspirin ile birlikte, sihirli sünger diye bir ürün var ikisini birlikte uygulayabilirsin. Çok etkili olur. Ancak sihirli süngeri çok bastırma ve çok sürme çünkü aşınıdırıcı bir ürün.

ek olarak fırça ile yandaki karışımı uygulayabilirsin koch chemie pol star (1 kapak) + ersağ yağ çözücü (1 kapak) + 1 su bardağı suyu karıştırarak fırça ile uygularsanda çok güzel sonuç alırsın. ürünlerin ikiside ph nötr ve ersağ bitkisel ve yağ çözme özelliği çok yüksek. ersağ yerine yarım kapak kenotek apc de kullanabilirsin. (gerçi apc olduktan sonra marka çok farkmaz)

ben aracıma genelde bu karışımı uyguluyorum ve direksiyon hem geç kirleniyor hemde uyguladığımda sanki bayiden yeni almışım gibi oluyor.

Herkese çok teşekkür ederim en kısa zamanda Koch Chemie Pol Star alıp uygulayacağım :)

MOVISTAR
02-11-2019, 22:25
Koch Chemie Pol Star +1

Koch Chemie Pol Star fiyatlarına bakarken Koch Chemie GS Green Star Genel Temizleyici diye bir ürüne rastladım sizce bu ürün direksiyon parlamasına çözüm olur mu? Aynı zamanda karoserde ve iç plastik aksamda da kullanılabiliyormuş sanırım.Benim için daha avantajlı olur eğer deri direksiyonda kullanabileceğim bir ürünse.

emirksk
03-11-2019, 11:41
APC'leri deri kısımda kullanamazsınız. Yani kullanırsınız, ama uygun olmaz deriye hasar verebilirsiniz. Sizin ihtiyacınız Koch Chemie Pol Star + yumuşak fırça (Forbest'te var.) Direksiyonu koruma altına almak isterseniz ColourLock Leather Shield.

MOVISTAR
03-11-2019, 14:10
APC'leri deri kısımda kullanamazsınız. Yani kullanırsınız, ama uygun olmaz deriye hasar verebilirsiniz. Sizin ihtiyacınız Koch Chemie Pol Star + yumuşak fırça (Forbest'te var.) Direksiyonu koruma altına almak isterseniz ColourLock Leather Shield.

Teşekkür ederim o zaman mecburen Ps ve Gs alacağım

grkm
03-11-2019, 20:09
Teşekkür ederim o zaman mecburen Ps ve Gs alacağım

GS dediğiniz ürün de genel temizleyicidir.

PO pol star da iyice seyreltilmesi gereken bir temizleyicidir.

Shirb13
04-11-2019, 07:50
Koch Chemie Pol Star fiyatlarına bakarken Koch Chemie GS Green Star Genel Temizleyici diye bir ürüne rastladım sizce bu ürün direksiyon parlamasına çözüm olur mu? Aynı zamanda karoserde ve iç plastik aksamda da kullanılabiliyormuş sanırım.Benim için daha avantajlı olur eğer deri direksiyonda kullanabileceğim bir ürünse.

arkadaşım selam aynı soruyu bende çok detailing firmasına deri temizliği ile ilgili sordum, aslına bakarsan Green Star genel bir temizleyici (apc) kullanılabilir ama direkt uygularsan direksiyon derisine zamanla zarar verebilir. Seyrelterek uygulayabilirsin. Koch Chemie pol star ise deri ve alcantara temizleyici ph nötr, zararı yok. İçin rahat uygulayabilirsin. Kokusu da süper. Ben sunroof perdemi ve Ağabeyimin şöför koltuğuna döktüğü kahve lekesini temizledim, iyi iş çıkarıyor.

M U R A T
04-11-2019, 08:32
green star agresif bir üründür yakın vadede de zarar vermesi olası

MOVISTAR
04-11-2019, 12:58
green star agresif bir üründür yakın vadede de zarar vermesi olası

arkadaşım selam aynı soruyu bende çok detailing firmasına deri temizliği ile ilgili sordum, aslına bakarsan Green Star genel bir temizleyici (apc) kullanılabilir ama direkt uygularsan direksiyon derisine zamanla zarar verebilir. Seyrelterek uygulayabilirsin. Koch Chemie pol star ise deri ve alcantara temizleyici ph nötr, zararı yok. İçin rahat uygulayabilirsin. Kokusu da süper. Ben sunroof perdemi ve Ağabeyimin şöför koltuğuna döktüğü kahve lekesini temizledim, iyi iş çıkarıyor.

Teşekkür ederim :)

akko
04-11-2019, 14:45
Ben de aynı dertten mustaribim. Bauhaus'tan arexons falan almıştım denk geldi de işe yaramadı. özellikle şu çatal kısımları parladı baya.

Tavsiyeler doğrultusunda bende Pol Star alayım diyorum fakat bu ürünü seyreltip mi kullanacağız? kullanımı da açıklar mısınız?

CloudGrey
04-11-2019, 15:12
resimdeki matlık hoşunuza gidiyorsa ürün bu ; Sonax Deri Temizleyici Koruyucu 291141 250ML Fiyatı (https://www.hepsiburada.com/sonax-deri-temizleyici-koruyucu-291141-250ml-pm-otson291141)

en son geçen yaz uygulamıştım , süngere sürüp deri olan her yere sürüyom, uygulama taktiğim bu.

tabi benim arabaya binmediğimide baz almalıyız , en son 31/08/2019da benzin almışım :D

https://i.hizliresim.com/NLJWba.jpg (https://hizliresim.com/NLJWba)

ahmet3425
04-11-2019, 15:25
aspirin. bimde mevcut

saygı değer detaling sektorunun mafiası abimiz bunu biraz açar mısın? aspirini bim den aldık peki sonra ?

M U R A T
04-11-2019, 16:04
Ben de aynı dertten mustaribim. Bauhaus'tan arexons falan almıştım denk geldi de işe yaramadı. özellikle şu çatal kısımları parladı baya.

Tavsiyeler doğrultusunda bende Pol Star alayım diyorum fakat bu ürünü seyreltip mi kullanacağız? kullanımı da açıklar mısınız?

flowey in deri temizleyicisini öneririm şuana kadar en beğendiğim

ruudvan
04-11-2019, 18:51
saygı değer detaling sektorunun mafiası abimiz bunu biraz açar mısın? aspirini bim den aldık peki sonra ?

nemli beze sık. direksiyonu sil. bitti.

Shirb13
05-11-2019, 14:21

arkadaşım selam, Şehir kısmında İstanbul / Edirne yazdığına göre yolun bizim oralardan geçiyor. Bir gün akşam veya hafta sonu tekirdağ / çerkezköyden geçersen koch chemie pol stara sadece direksiyon temizliği için hiç para verme gel ben senin için yapayım aracına, 15 dakika bile sürmüyor. hem tanışmış oluruz. koch chemie pol starı kirin durumuna göre 1/5 yada 1/20 aralığında seyreltebilirsin.

benim sunroof perdesi temizliği ile ilgili açtığım konuda rehberimsi bir paylaşımım var. oradan da okuyabilirsin linkini bırakıyorum; http://www.techturkey.com/forum/detailing_car_care/237784-sunroof_perdesi_temizligi_hakkinda.html?highlight=

akko
06-11-2019, 09:39
arkadaşım selam, Şehir kısmında İstanbul / Edirne yazdığına göre yolun bizim oralardan geçiyor. Bir gün akşam veya hafta sonu tekirdağ / çerkezköyden geçersen koch chemie pol stara sadece direksiyon temizliği için hiç para verme gel ben senin için yapayım aracına, 15 dakika bile sürmüyor. hem tanışmış oluruz. koch chemie pol starı kirin durumuna göre 1/5 yada 1/20 aralığında seyreltebilirsin.

benim sunroof perdesi temizliği ile ilgili açtığım konuda rehberimsi bir paylaşımım var. oradan da okuyabilirsin linkini bırakıyorum; http://www.techturkey.com/forum/detailing_car_care/237784-sunroof_perdesi_temizligi_hakkinda.html?highlight=

Edirne - Keşan memleketim aslında. her ay olmasa da 2 - 3 ayda bir mutlaka giderim. Tekirdağ'dan geçiyorum evet :) size öm atarım yakın zamanda. teşekkür ederim..

alper_pug
06-11-2019, 09:55
Dragger abim sağolsun varmış onda Koch Chemie Pol Star. 1/5 oranında ( biraz daha fazla olabilir) seyreltip uyguladım direksiyona ve alcantara koltuklara. Sonuç baya tatmin etti beni ama uzun süre aynı temizlikte kalmayacak gibi bir his uyandırdı.

Shirb13
06-11-2019, 13:19
Edirne - Keşan memleketim aslında. her ay olmasa da 2 - 3 ayda bir mutlaka giderim. Tekirdağ'dan geçiyorum evet :) size öm atarım yakın zamanda. teşekkür ederim..

bekliyorum :)

Dragger abim sağolsun varmış onda Koch Chemie Pol Star. 1/5 oranında ( biraz daha fazla olabilir) seyreltip uyguladım direksiyona ve alcantara koltuklara. Sonuç baya tatmin etti beni ama uzun süre aynı temizlikte kalmayacak gibi bir his uyandırdı.

arkadaşım direksiyonun tekrar kirlenmesi tamamen senin ellerini kirli iken aracı kullanman ile alakalı :) bu koch chemie pol star ile temizliği kendine alışkanlık haline getirip 2 haftada bir yaparsan sürekli aynı matlığı korursun.

fdoganb
08-11-2019, 11:17
n11den koch chemie pol star aldım bölünmüş pakette. az önce sihirli süngerle uyguladım direksiyonda fakat beklediğim etkiyi alamadım. 5e 1 oranında seyreltmiştim ürünü. birkaç kez üst üste uygulayıp yıpratmak da istemedim. birkaç kat daha uygulasam zararı ya da faydası olur mu?

M U R A T
08-11-2019, 12:44
n11den koch chemie pol star aldım bölünmüş pakette. az önce sihirli süngerle uyguladım direksiyonda fakat beklediğim etkiyi alamadım. 5e 1 oranında seyreltmiştim ürünü. birkaç kez üst üste uygulayıp yıpratmak da istemedim. birkaç kat daha uygulasam zararı ya da faydası olur mu?

sihirli sünger kullanmanı tavsiye etmem zımpara etkisi yapacaktır direksiyonun iyi durumda değilse bir kez temizlemekle ilk günkü haline dönmeyebilir

fdoganb
08-11-2019, 13:00
sihirli sünger kullanmanı tavsiye etmem zımpara etkisi yapacaktır direksiyonun iyi durumda değilse bir kez temizlemekle ilk günkü haline dönmeyebilir

bastırmadan yaptım dediğim gibi tek tur geçtim üstünden de ama dediğiniz de mantıklı bezle denemekte fayda var.
direksiyonun durumunda da ekstra göze batan bir şey yok ama yaşın verdiği bir parlaklık var tabi ki. birkaç kez farklı zamanlarda bezle geçeyim bakalım nasıl bir değişme olacak.

M U R A T
08-11-2019, 13:28
bastırmadan yaptım dediğim gibi tek tur geçtim üstünden de ama dediğiniz de mantıklı bezle denemekte fayda var.
direksiyonun durumunda da ekstra göze batan bir şey yok ama yaşın verdiği bir parlaklık var tabi ki. birkaç kez farklı zamanlarda bezle geçeyim bakalım nasıl bir değişme olacak.

bu iş için deri fırçaları var fakat bütçe ayırmak istemiyorsan bez kullansan daha güvenli olur ardından suyla durulamanı da öneririm

akko
08-11-2019, 14:54
YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=qyw0io55wPo)

4:31 dk' ya bakarsanız; kullandığı ürün Nanolex Interior Cleaner.
çok güzel temizlemiş ve matlaştırmış, bana mı öyle geliyor?
Koch PO ile de bu görüntü elde edilir mi acaba?

akko
09-11-2019, 19:38
Auto finesse Hide ürünü nasıldır?

Gearbox
09-11-2019, 23:56
PO yu direksiyonun kir durumuna gore sulandirip detay fircasi ile yuzeye yayarak iyice yedirin. Daha sonrasinda hafif nemli mf bez ile biraz baskili silebilirsiniz. Kir durumuna gore 1 kat daha gecebilirsiniz.

Sihirli sünger kullanilmasini bende onermem. Biraz agrasif bir urun..

Gearbox
09-11-2019, 23:57
Auto finesse Hide ürünü nasıldır?

Koruma icin Gyeon Leather Coat tavsiye ederim :)

MOVISTAR
10-11-2019, 11:57
PO yu direksiyonun kir durumuna gore sulandirip detay fircasi ile yuzeye yayarak iyice yedirin. Daha sonrasinda hafif nemli mf bez ile biraz baskili silebilirsiniz. Kir durumuna gore 1 kat daha gecebilirsiniz.

Sihirli sünger kullanilmasini bende onermem. Biraz agrasif bir urun..

Teşekkür ederim :) Koch Chemie markası baya iyi sanırım bütçemin yettiği kadarıyla bütün ürünlerini edineceğim detaylı temizlik için :)

akko
10-11-2019, 16:28
Koruma icin Gyeon Leather Coat tavsiye ederim :)

Korumadan çok, temizleme lazım banada kardeşim ya. Koch po yada valet pro leather soap bakıcaz artık

Met
10-11-2019, 19:47
Chemical Guys ın Nonsense diye bi ürününü gördüm, direksiyon temizliğinde kullanılan videosu var. Aklımda bu ürünü almak vardı ama buradaki yorumları görünce pol star mı alsam dedim.

Direksiyonu temizleyip matlaştıran, en etkili ve uygulaması kolay ürün hangisi :)

akko
11-11-2019, 11:27
Chemical Guys ın Nonsense diye bi ürününü gördüm, direksiyon temizliğinde kullanılan videosu var. Aklımda bu ürünü almak vardı ama buradaki yorumları görünce pol star mı alsam dedim.

Direksiyonu temizleyip matlaştıran, en etkili ve uygulaması kolay ürün hangisi :)

Valla bende yorumlara göre POL Star aldım :) deneyimleyince bilgi veririm

M U R A T
11-11-2019, 14:38
Korumadan çok, temizleme lazım banada kardeşim ya. Koch po yada valet pro leather soap bakıcaz artık

flowey in temizlik ve koruma ürünlerini öneririm

Chn53
11-11-2019, 15:05
ben 1/10 sulandırılmış atas vinet ile temizledim

Shirb13
11-11-2019, 16:30

ürünü fırça ile köpürterek uygulaman lazım direk sık sil şeklinde çok etkili olmuyor. bir de iki çeşit sihirli sünger var hangisini kullandığında önemli. biri bimden satılan yeşil turuncu fln olanlardansa o direksiyonda çok etkili değil ama uygulama şekline göre iş yapar. beyaz olan sihirli sünger gerçekten çok aşındırıcı onu kullanırken çok dikkatli olmak lazım. Mazallah direksiyonun derisini inceltebilirsin. Ürünü köpürterek fırça yardımı ile uyguladıktan sonra bir tur bastırmadan geçersen faydası olur, zaten siyah siyah kiri ve yağı göreceksin.

4:31 dk' ya bakarsanız; kullandığı ürün Nanolex Interior Cleaner.
çok güzel temizlemiş ve matlaştırmış, bana mı öyle geliyor?
Koch PO ile de bu görüntü elde edilir mi acaba?

nanolex interior cleaner çok muhteşem bir ürün ama nedense bayadır satılmıyor, yada bölünmüş olarak satılıyor. Bölünmüş olarak almak bana çok cazip gelmiyor nedense.

fikir vermesi açısından aşağıdaki 2 farklı kanalın 2 farklı videosu, birisi süngerle birisi fırça ve bez ile yapmış.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=-0Wpahv76Pk) - direksiyon temizliği için komple izleyebilirsiniz.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=vnJdi9Pc5yc) - direksiyon temizliği için dk 11'den sonrasını izleyebilirsiniz.

Arkadaşlar özünde direksiyonda ki parlama elimizde ki yağ, ter ve kirden dolayı oluşmaktadır. Bunu temizlemenin bir çok yolu var, önemli olan deriye zarar vermeden doğru ürün ve doğru uygulama yöntemi ile temizlemek. Ürün doğru olup yöntem yanlış olduktan sonra da bir kıymeti yok.

Şimdi tavan temizliği için würth temizleme köpüğünü öneriyor herkes, neden ? Çünkü risksiz. Herhangi bir apcyi köpürterek yada tavanı çok ıslatmadan uygulayabilirsen onunla da temizleyebilirsin. Burada iş tamamen uygulama yöntemi ve ph nötr ürün kombinasyonlarında.

Ürün ph nötr olunca kullanıldığı bölüme malzemeye zarar verme olasılığı minimum seviyede oluyor, ama kiri çıkarması zorlaşıyor. bu denge iki türlü oynuyor.

SULTANOGLU
17-11-2019, 23:45
Yebi konu acmak istemedim. Arabama yeni koltuk aldim ve derileri oyle birparliyorki bi rahatsiz oldum. Bunu matlastirmak icin burada yazilanlari uygulasam ne olur? Bir etkisi olurmu?

akko
18-11-2019, 09:37
Yebi konu acmak istemedim. Arabama yeni koltuk aldim ve derileri oyle birparliyorki bi rahatsiz oldum. Bunu matlastirmak icin burada yazilanlari uygulasam ne olur? Bir etkisi olurmu?

Kesinlikle etkili olacaktır abi. Bende koch chemie pol star aldım ama hala ulaşmadı elime ürün.
Bu ürünü yada Valep Pro Leather Soap ile bu parlamayı yok edebilirsiniz..

SULTANOGLU
18-11-2019, 12:08
Abi cok saol. Ozaman ben bu urunleri hemen aliyorum. Sonucu cidden merak ediyorum.

akko
18-11-2019, 13:55
Abi cok saol. Ozaman ben bu urunleri hemen aliyorum. Sonucu cidden merak ediyorum.

sadece birini al abi :)
Ben de koch chemie POL Star ilk defa kullanacağım, bakalım elime geçtiğinde yine forum üzerinden bilgi veririm.

SULTANOGLU
18-11-2019, 14:09
Evet simdi valet proya baktim onu alicam buyuk ihtimalle. Cok saol abi tekrardan

gsi_club
18-11-2019, 16:15

Ben sonax in setini almistim hem direksiyon hemde deriler icin tavsiye ederim.birde ben bunu Essenmotorshow dan almistim.bu ayin 29 da basliyor gyeon hariç bütün büyük firmalar var temizlik konusunda.birde piyasadan asagi yukari %30 civari indirim var butun parçalarda.

SULTANOGLU
18-11-2019, 17:00
Ben sonax in setini almistim hem direksiyon hemde deriler icin tavsiye ederim.birde ben bunu Essenmotorshow dan almistim.bu ayin 29 da basliyor gyeon hariç bütün büyük firmalar var temizlik konusunda.birde piyasadan asagi yukari %30 civari indirim var butun parçalarda.

Abi gecen sene gidememistim icimde patlamisti. Bu sene artik olmazsa olmazlardan. Cok sak tekrardan hatirlattigin icin. :D bu kadar indirim olacagini bilmiyordum ayrica.

akko
21-11-2019, 10:33

Abi gecen sene gidememistim icimde patlamisti. Bu sene artik olmazsa olmazlardan. Cok sak tekrardan hatirlattigin icin. :D bu kadar indirim olacagini bilmiyordum ayrica.

Hayat size güzel abiler valla :)

Shirb13
21-11-2019, 12:17
Hayat size güzel abiler valla :)

batı sınırı ötesinde maddeye ulaşım çok basit, imkan çok fazla.

akko
21-11-2019, 15:15
batı sınırı ötesinde maddeye ulaşım çok basit, imkan çok fazla.

kesinlikle öyle.. o yüzden yazdım bende bunu farklı anlaşılmasın :)
ülkemizde arayıp bulamadığımız bir ton ürün var, Yurtdışındaki arkadaşlar bu konularda fazlasıyla şanslılar..

fdoganb
30-11-2019, 19:46
ürünü fırça ile köpürterek uygulaman lazım direk sık sil şeklinde çok etkili olmuyor. bir de iki çeşit sihirli sünger var hangisini kullandığında önemli. biri bimden satılan yeşil turuncu fln olanlardansa o direksiyonda çok etkili değil ama uygulama şekline göre iş yapar. beyaz olan sihirli sünger gerçekten çok aşındırıcı onu kullanırken çok dikkatli olmak lazım. Mazallah direksiyonun derisini inceltebilirsin. Ürünü köpürterek fırça yardımı ile uyguladıktan sonra bir tur bastırmadan geçersen faydası olur.

Senin taktikle bugün tekrar uyguladım ve direksiyon sıfır kondüsyonuna geri döndü çok teşekkürler. Yukarıda anlatıldığı gibi yaparsanız oldukça işe yarıyor po star

Year One
30-11-2019, 22:38
Bir detaycı olarak;

Koch Pol Star (PS), Valet Pro APC, 3d orange gibi ürünler genel temizleyicidir. sulandırma oranı olarak motor da yıkarsınız plastikte. Ama deri kısımda deriyi yıpratır, renk açabilir.

Auto Finesse Hide serisi... marka güzel ama çok bir verim alamazsınız. Yani en azından ben yeterli görmüyorum Hide serisini

Bim de satılan aspirin vs zaten hiç girmiyorum

Aracınızın deri direksiyon durumu nedir görmek lazım. zaten aşınmış olup üstü kir tutmuşsa, kiri aldıktan sonra pul pul dökülen deri direksiyon ortaya çıkacaktır. eski halini mumla ararsınız. Tabi direksiyon o durumdaysa.

Temiz ise, Colourlock (deriklinik) deri temizleyicisi öneririm. Zaten üstüne yok. Örnek vermem gerekirse aşağıdaki resim daha 2 gün önce çektim. Deriklinik ürünü ile temizlendi. Temizlenmeden önce sahibi aracının gayet temiz olduğunu belirtmişti halbuki :) fotoğrafı görünce oda şok geçirdi.

https://i.hizliresim.com/dLAgQV.jpg

gsi_club
02-12-2019, 23:05
SULTANOGLU

ben bugün Essenmotorshow a gittim.o kit sonaxda 59.50 eruoydu ve ayriyeten birkaç da hediye veriyorlardi.sen ne yaptin gitme firsatin oldumu?ben cumartesi veya pazar bir daha gelebilirim.
sana öm mesaj atayim dedim fakat doluydu onun için buraya yazdim

Dragger
02-12-2019, 23:41
Bir detaycı olarak;

Koch Pol Star (PS), Valet Pro APC, 3d orange gibi ürünler genel temizleyicidir. sulandırma oranı olarak motor da yıkarsınız plastikte. Ama deri kısımda deriyi yıpratır, renk açabilir.

Auto Finesse Hide serisi... marka güzel ama çok bir verim alamazsınız. Yani en azından ben yeterli görmüyorum Hide serisini

Aracınızın deri direksiyon durumu nedir görmek lazım. zaten aşınmış olup üstü kir tutmuşsa, kiri aldıktan sonra pul pul dökülen deri direksiyon ortaya çıkacaktır. eski halini mumla ararsınız. Tabi direksiyon o durumdaysa.

Temiz ise, Colourlock (deriklinik) deri temizleyicisi öneririm. Zaten üstüne yok. Örnek vermem gerekirse aşağıdaki resim daha 2 gün önce çektim. Deriklinik ürünü ile temizlendi. Temizlenmeden önce sahibi aracının gayet temiz olduğunu belirtmişti halbuki :) fotoğrafı görünce oda şok geçirdi.

Ben uzun zamandır pol star ile temizliyorum, deriye zarar veriyorsa vay halimize :)

SULTANOGLU
02-12-2019, 23:44
SULTANOGLU

ben bugün Essenmotorshow a gittim.o kit sonaxda 59.50 eruoydu ve ayriyeten birkaç da hediye veriyorlardi.sen ne yaptin gitme firsatin oldumu?ben cumartesi veya pazar bir daha gelebilirim.
sana öm mesaj atayim dedim fakat doluydu onun için buraya yazdim

Abi selam daha gidemedim bu hafta sonu veya cuma gunu gitme gibi planim var ama daha tam emin olamadim. Bir programkm cikabilme ihtimalim var :( hemen bosaltiyoeum kutumu.

ardicli2000
03-12-2019, 08:45
Ben uzun zamandır pol star ile temizliyorum, deriye zarar veriyorsa vay halimize :)

Pol Star nötr deri kumaş ekstil alcantara temizleyici.

Senin endişe edeceğin ürün Green Star :) O çok amaçlı ve Ph ı bir nebze yüksek bir ürün.

Derilerde A(ll) P(urpose) C(leaner) kullanmamak gerek. İsterseniz elinize bir dökün nasıl yakıyor görün :) Direksiyondaki deriyi de öyle yakacaktır.
"Ama çok pis ne yapmam etmem temizlmem lazım" diyorsanız, en azından 1/15 falan sulandırıp 6 ayda yılda 1 temizlenebilir. Ama yıpranma hızlanacaktır.
Benim direksiyon 10 yıllık. Yıpranma, boya kalkma, yüzük izi, tırnak izi vs ne istersen var. Ben de gittim zımparayı aldım direksiyona giriştim. Yıpranmış yerleri bir tık daha çok olacak şekilde güzelce zımparaladım, ardından boyadım. Biraz kullanınca da nemlendirici kremle besledim. Çok memnun kaldım.

Yeni bir deri direksiyon için bunları yapmak cinayet olur. Güzel bir deri temizleyici güzel de bir bakım seti alınır kullanılır.
Pol Star tekstilde kullanılabileceğinden güzel bir seçim olur. Yanına da Green Star alınıp plastik motor vs için yıllarca kullanılır.

akko
04-12-2019, 15:03
Koch Chemie POL Star ile uygulanmış hali.
2018 model a4 koltuklarına uyguladım abimin. araç 30k kmde. Direksiyonu çekmeyi unutmuşuz.

ben ürünü çok beğendim, tavsiye ederim. Valet pro orta boy fırçayla uyguladım birde(yumuşak fırçadır)

https://i.hizliresim.com/OrXByQ.jpg (https://hizliresim.com/OrXByQ)

akko
04-12-2019, 15:06

abi bir öndeki postumda yazmayı unutmuşum.

Sanırım Year One Pol star GS ile karıştırdı.
Pol star deri/alcantra ve tekstil temizleyicidir zaten. bir önceki postumda deri koltuğu nasıl temizlediğini de görebilirsiniz.
problem olmayacağını düşünüyorum..

Year One
04-12-2019, 21:25
hayır karıştırmadım Pol Star (PS) deridede kullanılıyor ancak onun yerine deri temizleyici olarak, Leather Star (LS) var. ikisi çok farklı ürün. PS birazdaha agresif yapı olarak da öyle :) hoş LS yi de çok beğenmedim. tamam haklısınız, açıklamasında deri temizliği de yazıyor fakat bir ürünü deride ve kumaşta kullanmak ürünün içinde yağ çözücü madde değil de, aşındırıcı madde olduğu anlamına gelir. deri maddeyi içine çekmez. ancak yağ çözücü bileşenli bir ürünle temizleyebilirsiniz. kumaş emicidir. bu yüzden deri kısımlarda Koch Chemie ürün kullanılacaksa LS kullanılır. GS birazdaha geniş kapsamlı daha genel kullanıma uygun bir üründür. Ama asıl kullanılması gereken ürün o da değil onu söylemeye çalıştım. Ben deriyi deri temizleyici ile temizlemeyi tercih ediyorum.

akko
29-01-2020, 14:57
Bu konuda uzun zamandır denemeler yapıyordum ve sonunda istediğim sonuca %99 ulaştım.
Yeni öğrenmek isteyen arkadaşlara tavsiyem; (benim gibi aylarca uğraşmasınlar diye yazmak istedim.)

uzun zamandır temizlenmemiş ve parlamış direksiyonlar için reçete;
-Colourlock Deri Temizleme Köpüğü / Koch Chemie Pol Star (ben bu iki üründen memnun kaldım)
-Valet Pro Detay Fırçası / Colourlock deri fırçası(ben bunu tercih ediyorum.)
-Magic Sponge(Ben Rossmann' dan temin ettim.)
-Temiz Mikrofiber Bez

Şimdi, bana deriyi sihirli süngerle mi temizlenir diye çıkışanlar olabilir, evet parlamış direksiyonda başka hiç bir türlü istenen matlığa kavuşamıyorsunuz. Bu süngeri bu detayda kullanılması gerektiğini ve kullanımını da İstanbul' da çok çok iyi bilinen ve işini %100 başarı ilen yapan detailing dükkanının sahibinden öğrendim.(ürün satıcısı değil, uygulamacı arkadaş)

İlk olarak direksiyonu nemli bez ile silip tozlarını alıyoruz ve bu nem direksiyon derisini biraz yumuşatmış oluyor.
Ardından fırçamıza temizleme köpüğünü sıkıyoruz ve direksiyona 3 - 4 dakika arası iyice yediriyoruz.
Bu işlemden sonra Sihirli Sünger devreye giriyor ama çok dikkatli olmak lazım bunu kullanırken. Ben sihirli süngere de köpük sıkıp hiç bir baskı yapmadan ve tek yönlü olarak direksiyonda 1 tur eğer direksiyon çok çok kirli ise iki tur gezdiriyorum.
Ardından da temiz mikrofiber bir bez ile siliyoruz ve bezdeki kirlere bakıp vay ... diyoruz :)

Önemli Not: Sihirli süngeri kullanırken çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim, fırça gibi kullanırsanız yeni direksiyon derisi gerekebilir :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir..

cihhoo
13-03-2020, 11:44
Merhabalar, ben de parlammış direksiyondan muzdarip bir kullanıcı olarak edinmiş olduğum malzemelerle periyodik olarak aşağıda videosunu çektiğim işlemleri yapıyorum. Magic sponge kullanmaktan çekindim. Kullanan arkadaşlar çok dikkatli olunması gerektiğini iletti. Geri dönüşü olmayan bir duruma getirmeyelim dedim. Soft ürünler kullanıyorum. Temizliği ve matlığı tatmin ediyor. Umarım paylaşımım faydalı olur.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=elt7kBkBRQA)

akko
13-03-2020, 11:46
Merhabalar, ben de parlammış direksiyondan muzdarip bir kullanıcı olarak edinmiş olduğum malzemelerle periyodik olarak aşağıda videosunu çektiğim işlemleri yapıyorum. Magic sponge kullanmaktan çekindim. Kullanan arkadaşlar çok dikkatli olunması gerektiğini iletti. Geri dönüşü olmayan bir duruma getirmeyelim dedim. Soft ürünler kullanıyorum. Temizliği ve matlığı tatmin ediyor. Umarım paylaşımım faydalı olur.

YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=elt7kBkBRQA)

Kesinlikle söylediğiniz gibi. fakat bazı direksiyondaki yağlar öyle bir yapışmış oluyorki mecbur kalıyorsunuz.

ÜSTÜNERC
14-03-2020, 12:46
Bende geçen gün gyeonun bir ürününü almıstım anca kullanma fırsatım oldu. Direksiyon, koltuk kenarları, kolcak vs. gibi yerlerde kullandım.2 fıs yapıp nerdeyse tüm direksiyonu köpürtebiliyorsunuz öyle kendi arabanıza kullanarak bitirebileceginiz bişey degil. Performans olarak begendım fotograflarıda şuraya bırakıyorum.
https://i.hizliresim.com/tnOJvu.jpg (https://hizliresim.com/tnOJvu)
https://i.hizliresim.com/GswTNv.jpg (https://hizliresim.com/GswTNv)
https://i.hizliresim.com/gz5j31.jpg (https://hizliresim.com/gz5j31)
Şunu yapmasak olmazdı:D Fark daha net anlasılıyor
https://i.hizliresim.com/7g8z0i.jpg (https://hizliresim.com/7g8z0i)

grkm
15-03-2020, 07:16

Kalpler kırık Yavuz Bey :) Bu ürünü sana önerirken zararsız olacağını bilerek temin ettim ( Dragger Smile )

Abi selam daha gidemedim bu hafta sonu veya cuma gunu gitme gibi planim var ama daha tam emin olamadim. Bir programkm cikabilme ihtimalim var :( hemen bosaltiyoeum kutumu.

Almanya'nın göbeğindesin Hakan bro. Colourlock firmasının amatör kullanıma uygun ürünleri var. Başka seçenek aramana gerek yok :)

Yiğit G.
29-03-2020, 06:40
Bir detaycı olarak;

Güzel de benim MİNİcik araç için 250 tl verip 1 lt almanın anlamı yok. Keşke ml olarak satılsa idi. Veya bu tür ürünlere 3 kişi falan girmek lazım.

grkm
29-03-2020, 10:10
Güzel de benim MİNİcik araç için 250 tl verip 1 lt almanın anlamı yok. Keşke ml olarak satılsa idi. Veya bu tür ürünlere 3 kişi falan girmek lazım.

aslında var

Colourlock Guclu Deri Temizleyici 200ml (https://detailbox.com.tr/Colourlock-strong-leather-cleaner-200ml)

TarikS
29-03-2020, 16:47

Ben bunu kullandım Mini'de, direksiyon temiz gibiydi ama iyice matlaşıp tertemiz oldu. Koltukların deri kısımları da aynı şekilde. Öncesini çekmemiştim zaten temiz diye ama sonrasının fotoğrafları benim arabanın konusunda var

Koch Chemie - PO Pol Star 1L (https://detailbox.com.tr/koch-chemie-pol-star-1L)

Gökhan Bilgin
29-03-2020, 16:55
Sadece direksiyon için kullanacak olan varsa burdan alabilir 50 ml 17.63 tl colourlock hafif olan ve koruma ürünlerininde ufak şişelerinden var stokta

Guclu Deri Temizleyici 50ml (https://www.shopderiklinik.com/deri-temizleme-urunleri?product_id=337)

Yiğit G.
29-03-2020, 19:56
Sadece direksiyon için kullanacak olan varsa burdan alabilir 50 ml 17.63 tl colourlock hafif olan ve koruma ürünlerininde ufak şişelerinden var stokta

Guclu Deri Temizleyici 50ml (https://www.shopderiklinik.com/deri-temizleme-urunleri?product_id=337)

aynen bu işime gelir sadece direksiyon yeterli bizim araçlarda koltuk kısmi deri zaten azıcık bir deri var vücut destek yerlerinde, bu hepsine yeter tek kullanımlık. O zaman Direksiyon ve deri için Colourlock, Ön göğüs ve kumaş temizliği için Koch Chemie Pol Star en son koruma olarak da Sonax Xtreme Matt efect olacak sanırım.

Met
04-04-2020, 23:14
aynen bu işime gelir sadece direksiyon yeterli bizim araçlarda koltuk kısmi deri zaten azıcık bir deri var vücut destek yerlerinde, bu hepsine yeter tek kullanımlık. O zaman Direksiyon ve deri için Colourlock, Ön göğüs ve kumaş temizliği için Koch Chemie Pol Star en son koruma olarak da Sonax Xtreme Matt efect olacak sanırım.

Daha yeni kullandık, taze taze atayım before/after :D

Colourlock Leather Cleaner

https://i.hizliresim.com/LIZ5rs.jpg (https://hizliresim.com/LIZ5rs)

akko
05-04-2020, 18:05
Daha yeni kullandık, taze taze atayım before/after :D

Colourlock Leather Cleaner

https://i.hizliresim.com/LIZ5rs.jpg (https://hizliresim.com/LIZ5rs)

güçlü deri temizleyici mi kullandınız? :D
ya bunun bir kötü yanı da derinin deformelerini meydana çıkarıyor :D

Year One
05-04-2020, 19:03
colourlock ürünlerini ufak şişede de alabilirsiniz, bireysel kullanıma uygun bölünmüş ürünleri de mevcut. :)

GKS
05-04-2020, 19:49
bezi doğal sabunla sabunluyorum susuz kıvamda direksiyonu öyle siliyorum, sonrasında nemli başka bir bezle siliyorum tertemiz hatasız oluyor.

onurgoyunc
12-04-2020, 16:14
Direksiyon ve koltuklar için deri temizleme fırçasının üzerine Valetpro leather soap sıkarak temizliyorum. Üstüne Koch chemie Leather Star - LS ile besliyorum. Dr Beasley's Leather Lock sıkıp, işlemi bitiriyorum.